Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nandinho1334

csendes tag

Sziasztok!

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? Családi házakkal beépített kertvárosi övezet, ikerház, 38 tégla külső fal, tégla elválasztó falak. E-gerendás betonkefnis födém a két szint között.
    Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Gigabites digim van.
    Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! Mondjuk 70 ezerig, de nem sürgős, ahogy nézem már 50 körül is van ami jó lehetne.
    Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Fent lenne kábelen egy PC, többi szobába kábel behúzva ha a jövőben a gyerekeknek lenne külön gép. Amúgy 2-3 okostelefon, nyomtató, 1-2 okostévé, jövőben bővülhet ahogy nőnek a gyerekek. Lent okostévé, NVR, egyszer majd konzol.
    Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? Tetszik az ötlet, hogy USB-n rákötnék valami háttértárolót és azt eléri az összes eszköz, ha jól tudom ez simán megy az ASUS routerekkel. Illetve a nappalis routertől kb. 10 méterre van egy melléképület (az ablak arra nyílik), oda szeretném ha értelmesen eljutna a wifi. Hátrafelé hosszú hátsókert, minél távolabbra ér a wifi annál jobb, de ez nem kardinális.

Ház felújításban vagyunk, jövő tavasszal/nyáron fogunk átköltözni egy családi házba (ikerház fele). Jelenleg a 63m2-es panelban egy ASUS RT-AX55-öm van amivel elégedett vagyok (mióta beállítottam, hogy minden hajnalban induljon újra semmi nyűgje).
    A ház viszont pince-földszint-emelet lesz, szintenként 55m2, ezért a topikot olvasva arra jutottam, AiMesh hálózat lesz nekem jó, úgy, hogy kábellel összekötve a 2 router, ezt a villanyszerelőkkel be is húzattam a falba, ami a nappalit és a fenti dolgozó szobát köti össze. A lenti nappaliban van most a Digi ONT, azt fogom bridge módba kérni és összekötni a nappalis routerrel ha beköltözünk, addig az szórja a wifit.
    Az AX55-öt vinném magammal, az lenne majd fent a dolgozóban, lentre pedig vennék egy combosabb routert.

Az itt olvasottak alapján az AX4200 és AX6000 (inkább ez az 5 port miatt) között vacilláltam, mivel nem sürgős, gondoltam várok Black Friday akcióra, nem baj, ha már idén megvan, addig berakom az AX55 helyére.
    Viszont linkeltétek az ASUS RT-BE58(U)-t ami már wifi 7 (6 Ghz nélkül) és most 50 ezer alatt meg lehetne venni (4 port, de wifi 7, egyelőre ilyen eszközünk nincs).

Ezekre az igényekre mit javasoltok? Ha van más amin átsiklottam és érdemes, szívesen meghallgatom (csak ASUS vonalon gondolkodtam, az AX55 Mesh miatt, de amúgy is meg vagyok elégedve általánosságban a márkával). Esetleg hagyjam az egész témát a beköltözésig, hátha addig kijön valami nagy újdonság és lesz még jobb bestbuy?

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák