-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
genndy
addikt
válasz
w.miki #36806 üzenetére
TC is dolgozik könyvtárakon belül gyönyörűen, csak Ctrl+B-vel egy ablakba kell hozni az almappás fájlokat. Ctrl+M csoportos átnevezés, Helpjében le van írva hogyan lehet egyszerre több karaktert is kicserélni. Hogy mit mire kell azt meg a minta alapján ki tudod találni.
A könyvtárátnevezős rész kicsit macerásabb, de nem lehetetlen, csak bele kell mászni az alkönyvtárakba de megy ugyanígy. -
disy68
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
-
válasz
w.miki #35773 üzenetére
Pl. clamwin, vagy a Kaspersky live CD-je, de bármelyik kergető 30 napos próbaverziója alkalmas rá.
-
-
Sonja
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
w.miki #32453 üzenetére
Főleg particionáló programmal szokás partíciót készíteni. Régebben volt hasonló rendszerem, négy partícióval:
1. DOS (ezen volt a lapozófájl is, DOS Ghost.exe és egyéb DOS programok)
2. XP
3. XP
4. AdatokMost az mellékes, hogy miért volt két XP, a fotón is így szerepel:
Itt az Auto Restore menüpont választásával lefuttattam egy ilyen parancsot:
ghost.exe -clone,mode=prestore,src=1:4\backup.gho:1,dst=1:2 -RB -SURE
Vagyis partíció felülírása:
Forrás: az 1. HDD 4. partícióján tárolt backup.gho lemezkép
Cél: 1. HDD 2. partíció
-SURE: OK megerősítést kér (vagy nem kér, erre már nem emlékszem)
-RB: végén reboot -
DrojDtroll
veterán
válasz
w.miki #32437 üzenetére
A networx-ot régebben használtam, de nekem nem működött megfelelően, egy idő után hamis értékeket jelzett ki.
Az érdekelne, hogy a program képes e arra hogy csak az otthoni forgalmamat mérje a laptopomon a iskolait nem. Ha ez lehetséges lenne akkor megpróbálkoznék vele még egyszer.
-
Kernel
nagyúr
-
JohnnyX
őstag
-
Kernel
nagyúr
válasz
w.miki #31823 üzenetére
Néhány éve még használtam egy Tualatin 1,4 / 512 MB gépet netezésre, nem egy tragikus helyzet, pedig a Firefox nem arról íres, hogy spórolna a RAM-mal.
XP-t jól be kell hangolni, felesleges dolgokat tiltani, rendszervisszaállító szolgáltatás stb.
Ilyeneken, hogy "védelem" magam részéről leginkább nevetni tudok, kb. 2000 óta semmiféle víruskeresőt, tűzfalat nem használok (kezdő újonc koromban szórakoztam ilyen hülyeségekkel), XP-vel is rendszergazdaként nyomultam. Közönséges router választ el a csak nyílt internettől (illetve router-modem, de ez mindegy).
Viszont én nem kattintgatok gyanús levélmellékletekre és hasonlókra. Mi baj ért több, mint 10 év alatt? Pár vicces féreg, amit manuálisan leirtottam, Total Commander, Sysinternals használatával, gyakorlatilag többet tanultam belőle ezek működéséről, vagyis több hasznom lett belőle, mint amennyi kár ért.
Nem is igazán értem, egyszerű háztartási gépen, ha a fontosabb adataidról másolat van, mitől kell rettegni? 5 évente tönkremegy a Windows? Újratelepíted, nagy kaland...
-
Kernel
nagyúr
válasz
w.miki #31817 üzenetére
Az a cikk nem XP-hez van. A te cikked elvileg itt van:
http://www.google.hu/search?q=windows+xp+usb+install
Nem próbáltam még.
-
tonyrulez
őstag
-
enginev3.0
félisten
válasz
w.miki #31776 üzenetére
Valami iso maker?
-
válasz
w.miki #31257 üzenetére
Egyrészt a MailStoreHome-al lementheted a levelezésed. Ezt vissza is tudja tölteni "bárhova", legyen az egy IMAP postafiók, Thunderbird, vagy Outlook.
A Thunderbird-höz van egy ImportExportTools plugin, ami képes az eml fájlok importálására. (Ha OE-ből egy levelet kihúzol egy mappába, azt elmenti oda eml kiterjesztéssel.
Havi 3000.-ért megkapod az Office365-öt. Így a "nagy" Outlook is legálisan használható lesz.
-
akaido
addikt
válasz
w.miki #31243 üzenetére
TuxPaint [Leírás]
[itcafe cikk] -
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30654 üzenetére
Tyűh... A
Better File Rename folyamatosan fejlődik, ezer dolgot tud, imádom a cuccot, de listából nem tudom, mennyire dolgozik. Az alternatívái közt szétnézhetsz még, hátha.
-
-
zone
őstag
válasz
w.miki #30583 üzenetére
Rosszul gondoltad, a java legtöbb esetben felesleges.
A kalapácshoz add át gratulációmat, biztosan nem volt a környéken egy rászoruló család, aki tudta volna használni tanulásra.(#30584) aclandiae
Thunderbird -
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30308 üzenetére
Tudom, hogy tud, én azt írtam, hogy az összes többi is tud.
Te nem érted, mit magyarul írok?cigam: Jahogy adatmentés... GetDataBack for NTFS vagy Active@ Partition Recovery. Ezekkel szinte mindent visszanyerhetsz.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30304 üzenetére
Ezt úgy írod, mintha csak az tudna csoportos átalakítást...
cigam: Hard Disk Sentinel, azzal hatályon kívül helyeztethetők a bad sectorok (ha jól emlékszem, a "regeneráció" úgyis töröl mindent, aztán majd újraparticionálhatsz). De megjavulni a winyó nem fog, ha van egy bad sectorod, lesz több is. Az ilyen winyó már csak pótolható cuccok tárolására lesz jó egy fiók mélyén.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30290 üzenetére
Nem egy srácon múlik, hogy mit tud az eszköz. A Blue (és főleg a Green) szériás WD merevlemezek ilyen kispórolt vackok. 15-ért linkeltem a Black-et. De hát így tépjem a szám legközelebb valamiről... Az XP-t meg felejtsd el a getibe! Töröld a partícióka és mehet is a Windows 7 telepítés. Ha nincs kéznél a cucc, írj privátot!
#30292: 1500 forint egy normál kiszállítás.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30288 üzenetére
Linkeltem a YouTube videót, ami töviről hegyire végigvezet a procedúrán.
1. Lehet telepített rendszerről kopírozni.
2. A cél HDD nem lehet partícionált lemez. Leírtam... A Macrium Reflect-en belül alakítod ki a másik lemezen a partíciókat, ahol is a másodlagosat ki tudod húzni a drive teljes méretére.Azt is írtam, hogy , hogy ne WD Blue-t vegyél, mert hulladék. Minimum Black-et kellett volna. És azt is többen írtuk, hogy semmi értelme XP-zned azon a gépen. Felejtsd el azt a hulladék rendszert! Már rég meglennél a 7 telepítésével. Ha ennyire nem megy az értelmezés, és azt sem veszed figyelembe, amit írunk neked, akkor nincs több mondanivalóm...
-
válasz
w.miki #30183 üzenetére
van aki szerint össze fog omlani az OS, mivel az nem minden esetben bírja ki ha a HW megváltozik alatta...
és megjósolhatatlan milyen esetben nem indul el...Ez a te esetedben irreveláns. Bár a merevlemez is "HW", ugyanakkor nem olyan -drivert igénylő - komponens(VGA, Hangkártya, merevlemezvezérlő), aminek a cserélyéből bármit is észrevesz a rendszer. Ráadásul egy laptopról van szó, a komponensek variálása nem lehetséges.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
w.miki #30152 üzenetére
"5 év? "
felev mulva itt fog a kollega kuncsorogni a mentsuk meg a segget a mert a virusos gepe, nagyon fontos adatok..
Xp tamogatas vegerol tudsz? hogy mivel jar? hogy a hetvenes evekben jaro ismerősöm keresett hogy lepjunk mert le kl cserelni a xp-t? ha kerdezel es nem egy okoskodo mondja hogy laptopom erdemes ssdt és pl a mostanit kulsokent hasznalva menni tovabb a win7re, miert nem lehet hinni? nagyobb akku ido, gyorsassag stb mint elony?
elhiszem rettentoen draga az idod: de telepites kevesebb ido lesz mint menteni a cuccaid... Es nem lesz vigasz de mi mondhatjuk:
"MEGMONDTUK! "
Te leszel a kakiban. -
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30152 üzenetére
Egyébként még mindig egyszerűbb az újratelepítés, mint a klónozgatás. Abban is tudok segíteni, 4 óra kb. az egész procedúra mindenestül. De ha a 250-esed most nincs legalább fele-fele arányban kettépartícionálva, akkor az szopacs... bár végülis egy az egyben is áttolható a partíció, csak épp az nem egy ideális eset, hogy nincs a win+programok szeparálva az adatoktól.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30150 üzenetére
Lámaság, ha minket kérdezel... nem lecserélni a rendszert. Be fog halni rövid időm belül.
Amúgy Macrium Reflect, formázatlan winyóval tudod ezt megtenni. Kialakítod majd a programból ugyanazt a rendszerpartíciót és 100 megás részt, a maradék pedig kiterjeszthető egész méretre.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30145 üzenetére
Ha a gépbe vennél új tárat, akkor WD Black alá ne add! A Green és Blue szériák kukába valók. Ha jót akarsz, akkor a második variációt választod, és a mostani Blue-dat használod majd külső meghajtóként pl. egy ilyen segítségével (vagy itt van ugyanez USB 3-as változatban - bár a mostani laptopoddal nem tudnád kihasználni a plusz sebességet).
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #30145 üzenetére
Semmi értelme XP-t használni (2014-ben telepíteni pedig még kevesebb), így már tudod az újratelepítésre vonatkozó választ. A 2 procimag és a 2 GB memória teljesen korrekt a 7 alá. Vegyél egy külső winyót, és telepíts Windows 7-et a 250-es winyóra! Ennyi.
Vagy vegyél egy nagyobb/gyorsabb drive-ot (sima 2,5 colost kell keresni, jó lesz hozzá), és a 250-eset majd formázás után rakd bele egy USB-s tokba (kb. 2500 forint egy ilyen), így kreálva abból külső meghajtót. A géped is fejlődik és hordozni is tudod majd a cuccaid.
Meg lehetne oldani az egy-az-egyben átemelést is, csak a fentiek alapján ez értelmetlen lenne.
-
Kernel
nagyúr
válasz
w.miki #29900 üzenetére
Jobb programok tudnak olyat, hogy capture scrolling, ami úgy működik, hogy a kívánt ablakot elkezdi görgetni, fentről lefelé, majd az egészből egy nagy képet csinál.
-
-
Met
nagyúr
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29535 üzenetére
sed "/^$/n;/^$/n;/^$/d" regi.vcf > uj.vcf
Ez veszi azt a sort ahol egyetlen enter van (^ -a sor legelején van ) ($ - enter). Ez a rákeresési szöveg van / / között.
Majd ezzel azt teszi ami a záró / után van. Itt először n, az továbblép a következő sorra.
;-el elválasztva a következő parancs, ahol ugyanez szerepel ugye, mégegyet továbblép ha egy enter van.
Harmadik résznél a / után d, ez törli a sort.
Ebből a logikából következik, hogy ha 4 ilyen sor van 3 lesz belőle, ha 5 akkor 4 és így tovább.
Tehát előbb lefuttatod ezt majd ami kettővel ezelőtt írtam ami 2-ből egyet csinál.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29518 üzenetére
Megnéztem Windows alatt, mûködik.
Egyrészt: A bináris mellett a függõségeket is le kell szedni. A teljes pakkot szedted le? (Complete package, except sources)
Másrészt: parancsosrt kell nyitni ott ahol a fájl van (explorerben shift plussz jobb klikk parancssor nyitás)
Harmadrészt: a sed-et el kell érnie (vagy odamásolod az egész pakkot vagy elérési útvonalat meg kell adni a környezeti változóknál. Elõbbi egyszerûbb lehet)
Negyedrészt: ezeket: ' ' cseréld ki ezekre: " " (valamiért win alatt nem megy az elõbbivel)
Ha ez mind jó akkor megy, kipróbáltam.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29515 üzenetére
Minden megoldható, viszont ismerni kell mi van a fájlban, mert amit írtam az azt csinálja, hogy:
1. átalakítja soronként az első 003-6 -ot +36 ra majd a végeredmény újfájl.vcf -be teszi
2. újfájl.vcf -ben soronként az első - jelet törli.Mit hogy csináljon rengeteg féleképpen lehet szabályozni. Ezért nem mindegy van-e kötőjel máshol stb. ezeket nem tudom.
Amit írtam nyugodtan kipróbálhatod mert az eredeti fájlt nem írja felül.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29506 üzenetére
A sed-et pont erre taláták ki. Ha egy sorban csak egy telefonszám van, és nincs máshol kötőjel, akkor:
sed 's/003-6/+36/' régifájl.vcf > újfájl.vcf ; sed 's/-//' -i újfájl.vcf
Persze ez linux alatt terminálban, de windows-ra is letölthető.
Ha máshol is van kötőjel vagy több telefonszám (vagy van olyan telefonszám ahol még több kötőjel van) van egy sorban akkor máshogy alakul!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest