Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mach5
aktív tag
Ok, köszönöm a segítséget
Amúgy ha van olyan játék ahol 4magot is használ (Tudom sok nincs) akkor 2mag vs 4mag sokkal többet számít mint pl. 2mb vs 6mb cache, nem? -
slaci007
senior tag
[link]erre valaki?
-
-
Mach5
aktív tag
Jólvan én írhatnék itt 50 oldalon keresztül akkor se kapnám meg a kérdéseimre a választ. Köszönöm a segítségeteket, hellótok!
-
Steve-0
őstag
Hi, ez elég összetett, sok mindentől függ! Bizonyos felhasználási területeknél érezhető az L3 cache megléte vagy/és az L2 cache nagyobb mérete, de ezek se nagyon számottevő értékek!
Olvasni való:
[link][link] - itt láthatód hogy azonos órajelen átlagosan az X4 940 (6MB L3) vs X4 620 (nincs L3) esetén 10% a teljesítmény eltérés!
-
Mach5
aktív tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
"azért mert ahogy írtad 3 magos. 2 magosnál 2x512 van 4 magosnál pedig 4x512."
Azt nem értem, hogy miért írják külön, hogy megszorozzák? Amikor intelnél meg egybe van írva, nem? Szóval ha összeadjuk pl. 3x512 akkor 1,5mb, de össze lehet így adni? Intelnél gondolom össze van adva."mondjuk nem értem miért akarod annyira összeadni az egyes cacheseket.. "
Mivel ezt írtad gondolom nem lehet mind a 3 cachet akkor összeadni, de akkor ha phenomoknál újaknál l3 cache 6mb vs l2cache 4mb, akkor phenom az gyorsabb cacheba nem? -
bivalyolo
őstag
Meg azt se értem miért van amdnél, hogy pl. 3magos processzornál 3x512kb stb.
azért mert ahogy írtad 3 magos. 2 magosnál 2x512 van 4 magosnál pedig 4x512.
az athlon 2-esekben nincs l3-as cache míg a phenomok 2-esekben van.Phenomoknál az ujjaknál miért 6mb az?
há me annyit raktak bele

Miért van az új prociknál (i3,i5) csak l3 cache?
mert azt írták csak ki. egyébként azokba is van l2-es ha jól tudom 1 mega.
mondjuk nem értem miért akarod annyira összeadni az egyes cacheseket..

-
Mach5
aktív tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Nem ez alapján válogatok, hanem csak szeretném megtudni, hogy kb. hány %ot vesz le ez a cache, hogy mennyire fontos ez. Mert erről tudok szinte a legkevesebbet azért kérdeztem. Mivel milyen procit vegyek? fórumba vagyok így ide tartozik a kérdésem, hogy utána eltudjam dönteni melyiket érdemesebb megvennem. Nem azt szeretném, hogy mondok két nevet azt válasszátok ki melyik a jobb mert nagyából én is kitudnám, de cachehoz én nem értek. Ezért kérdeztem, hogy mennyit számít ez. Meg azt se értem miért van amdnél, hogy pl. 3magos processzornál 3x512kb stb. Össze lehet e adni azt vagy nem? L1,L2,L3 cachet össze lehet adni? Miért van az új prociknál (i3,i5) csak l3 cache? Phenomoknál az ujjaknál miért 6mb az? stb. Előbb már feltettem pár kérdést, de senki nem válaszol. Létszíves válaszoljatok a kérdéseimre. Előre is köszönöm!
-
Mach5
aktív tag
Ha van l1,l2,l3 cache és összeadjuk és pl. 6mb jön ki akkor az jobb mintha csak egy olyan lenne, hogy l2 cache ami pl. 4mb?Vagy ezeket a cachekat nem lehet összeadni a többiekkel? Most jötte ki ezek az új intelek i3,i5 és azoknál csak l3 cache van.
-
Mach5
aktív tag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Ugyan annyi mag,ghz,fsb, csak a cache különbözik egyik amd ami azt hiszem l2 cache 3x512kb ha jól tudom másik intel ami kb. 3mb, ezért szeretném megtudni, hogy mennyit számít ez a cache, mert akkor lehet más procikat nézek a haveromnak, meg alapból magamnak is szeretném tudni, hogy kb. hány % javulás a plusz mb. Amúgy inteleknél l1 cache nincs vagy csak nem írják ki? Mert ott álltalába ha jól láttam akkor l2 cachet írnak ki, l3 cachet se írnak ki ott, vagy nincs is az intelnél? Léccí ezekre a kérdésekre válaszoljatok.
-
j0k3r!
őstag
-
Mach5
aktív tag
Hellótok észrevettem, hogy amd-nél l1 meg l2 cache nagyon kevés, kb l2 cache lehet vagy másfél két mb, az mennyire veszi lejjebb sebességet? Mert ha nem nagyon vesz le pl. másfél vagy két mega vs 4,6 mb, akkor amd-t vennék mert azt olcsobban megúsznám, de ha sokat számít akkor lehet intelen elgondolkoznék. Intel processzoroknál egybe levan írva, hogy pl. 1mb,2mb stb. amd-nél meg ahány mag annyival szórozák és akkor azt össze kell adni és úgy jön ki az ami az intelnél is? Remélem érthető voltam, előre is köszönöm!
-
reset
senior tag
-
j0k3r!
őstag
a gts250 egy videokartya
-
CyS
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm a kérdéseket! Pontosítanom kell egy kicsit: a proci E6700-as, nem 6600-as. 4GB DDR2-SDRAM PC2-6400 [DDR2-800] van benne és 1680x1050-es felbontásban játszom. A játékon kívül Photoshop és alap videoszerkesztés is előfordul.
A tuninghoz nem értek, de szívesen megpróbálom, csak valami elindulás kéne hozzá. Lehet, hogy az off-topik lenne?...

Még egyszer kösz!
-
CyS
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus P5W DH alaplapom van E6600-as Core 2 Due procival és 4GB RAM-mal. GeForce 8800 GTS 512-es grafikus kártyát használok hozzá és úgy érzem, hogy egy jobb processzorral többet ki lehetne ebből a konfigból hozni. Egy Quad 9550-ast néztem, de érdekelne, hogy a fórum szakértő társasága mit szólna ehhez? Érdemes? Kell-e memóriát is cserélni valami más FSB-sre?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
bettyadam
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne felétek,aki esetleg ért hozzá kajakra,hogy:van egy fujitsu-siemens d1561-es alaplapom és kinéztem hozzá 1 intel core 2 duo t7250 nevezetű 478-as tokozású procit. A lényeg az,hogy ez a proci ugyan beleillik a lapba,de menne is vele? A proci amúgy 64bites! Előre is köszi!

-
pitbull93
tag
Sziasztok érdeklődni szeretnék szerintetek ez a processzorhűtő
rolimatech Megahalems,és 2db COOLINK SWiF 2120P ,Intel core i7 930-as proci 3.8ghz vagy 4ghz en mekkora fordulaton működjenek a ventik??Köszi! -
Sdi
addikt
válasz
Abrion
üzenetére
Esetleg nézd meg ezt, ennyiért nem rossz vétel.
-
csdm
senior tag
Az új 6 magos AMD procik csak bizonyos chipsettel ellátott alaplappal fognak üzemelni?
-
j0k3r!
őstag
válasz
Abrion
üzenetére
itt a gyarto honlapja.
"Based on Intel's Micro Architecture, the Intel multi-core processors with 4 cores and two shared L2 caches provide the best capability-per-watt solutions and are an ideal choice for multi-media enthusiasts and intensive multi-tasking environments."
itt azt irja, hogy nincs akadalya.
szerk: egyebkent itt az alaplapod ph-s topikja, itt kerdezd meg oket mit tudnak errol.
-
Abrion
senior tag
Az egyik ismerősöm aki itt szokta rontani a levegőt
, azt mondta hogy ere az alaplapra nem jó a 4 magos procik, mert lightos meg butított, ha valaki ere a véleményre mondana valamit, azt megköszönném 
-
Abrion
senior tag
Hali
Ajánltatok egy 4 magos procit ehhez az alaplaphoz
vagy esetleg 2 magosat, 2.2GHZ főlőt, az van jelenleg benne
Gigabyte-GA-P35-DS3L -
Tomi13
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Köszi a gyors választ,melyiket érdemes választanom ezek közül?
-AMD Athlon II x2 240 2,8G BOX 1M AM3
-AMD Athlon II X2 245 2,9G BOX 1M AM3
-AMD Athlon II X2 250E 3G BOX 1M AM3
-AMD Phenom II X2 545 3,1G BOX 6M AM3 BOX
-AMD Phenom II X2 550 3,2G BOX 6M AM3 BOX
-AMD Athlon II X4 620 2,6G BOX 2M AM3
-AMD Athlon II X4 630 2,8G BOX 2M AM3
-AMD Phenom II x3 425 AM3 TriCore BOX
-AMD Phenom II x3 435 AM3 TriCore BOX
-AMD Phenom II x3 705 AM3 TriCore BOX
-AMD Phenom II x3 710 AM3 TriCore BOX
-AMD Phenom II x3 720 AM3 TriCore BOX
Mivel nagy árkülönbség nincs köztük bármelyik szóba jöhet. -
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Jelenleg egy Amd 7850 BE fut a gépembe,viszont most van egy lehetőségem hogy lecseréljem a procit. Van értelme egy Phenom II x3 cserének? Semmi extra programot nem használok (3d,stb) játszani szoktam rajta a World of warcraftal viszonylag nagy felbontásban.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
Az lehet, hogy az én bajom, de feltételezem aki gépet vesz, annak manapság már a net nem luxus és a google mindenre orvosság.
Én meg szívesen segítek, csak a privit nem igazán komálom.
De, mivel felhasználó vagy nevezzük USER sok féle van, ezért ezt sokáig lehetne ragozni.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
oettinger01
üzenetére
én nem rolad beszéltem, hisz neked nem is ajánlottuk ezt a cuccot

de a többi dolgot jol gondolod

(#19828) Gyuri27 azé' én is olvasom a másik oldal furmányosságait.

(#19829) Gyufaaa ez a te bajod. nem csak a PHn léteznek emberek

aki meg nem ismeretes az informatika és web világában nemhiszem, h betalál ide. -
válasz
RapUGround
üzenetére
Egy komplett játék gép árából kijönne egy X360 + egy LCD tv. És nem avul el fél éven belül...
Asszem lehet rákötni egeret meg billentyűzetet is. -
pitbull93
tag
[link]Sziasztok!Már lehet kapni core i7 930-at 65 ezer ft

-
válasz
RapUGround
üzenetére
Ha csak játék, akkor egyértelműen konzol (X360 vagy PS3). Játékon kívül mindenre jó a S939 is.
-
RapUGround
tag
válasz
barnam_
üzenetére
Ezért vagyok én gondba. Én a gépet inkább csak játékra használom. Végülis a jó kis s939 jó szolgálatot tett eddig. Csak mondjuk DX10 kiesett mert a vista megöli. Sokat gondolkodtam mit vegyek, procit nézem akkor egy i5 750 lenne a jó, de minek ha halott a foglalat. De amit írsz azzal teljesen egyetértek.
-
válasz
oettinger01
üzenetére
Igen, amit elfelejtettem mondani, hogy az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás lenne, ha használtan vennél egy E8400-t, 20-25k-ért már kapni. 4Ghz-t valószínűleg a Te lapodban is menne, úgy pedig egy ideig nem lenne gondod a procira.
Most az a gond, hogy a S775-nek vége, a S1156-nak jövőre kampec, csak a S1366 platform marad Intel fronton, ami viszont drága. Addig AM3, ha új konfigról van szó.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
"legyűrjük ezt a vén kuruzslot itten"

alap user veszi a fáradságot és megkeres ilyen oldalakat mint a PH és felteszi kérdéseit. Legtöbb "alap" user már veszi a fáradságot és jelentkezik, illetve kikéri a véleményeket. Egy páran, igaz Pü-ben (amit nem annyira szeretek), de megkerestek, hogy tudnék-e tanácsot adni nekik hardver vásárlás terén. Példának okáért, most zajlott le egy sikeres 4 magosítás is egy mondhatni ilyen dologban kevésbé jártas "alap" userrel egy asrock lapban egy PH2 X2 550-el (b50). De ha netán én nem is tudok, majd más biztosan tud neki segíteni és oda irányítom hozzá vagy a megfelelő topikba. Persze ez meg az én véleményem.

Gyuri27:

-
oettinger01
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
naaa
megnézheted, hogy a kis E4500am sem alapjáraton használom tehát konyítok a bioshoz némileg de bevallom őszintén nem ezzel telik minden napom, hogy ezeket izélgessem
Mikor megveszek egy konfigot elszőrözök vele napokat, beállítom az optimális tuningra, hogy stabil is legyen a rendszer és csókolom.Én örülök, hogy így kibeszélitek a témámat és ötleteket adtok, hogy mi is lenne az ésszerű a dologgal kapcsolatban, igazából nincs konkrét keretem de ez nem azt jelenti, hogy feleslegesen szeretem szórni a pénzt... Nagyjából azt veszem ki a beszélgetéseitekből, hogy érdemes várni még egy darabig és aztán komplett platform váltás. Vagy esetleg egy E8xxx és jobb vga, pl 5770 és még 1.5 év aztán csere.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Gyuri27
üzenetére
naaaaaa
már miért lenne szégyen a Q8? én teljesen meg vagyok vele elégedve

én be tudnám kapcsolni, de egy alap user, aki csak megveszi a gépet a boltban és otthon bekapcsolja és életében nem látott biost , nemhiszem, h megoldaná...
#19824) Aggregátor legyűrjük ezt a vén kuruzslot itten

most lépek edzeni, addig tartsd a frontot

-
Gyuri27
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Lássuk be a q8xxx az intel szégyene. A q9400 meg még mindig drágább mint a vele egytudású pII x4.
Ha már így megnézted a használt intel árakat nézhettél volna amd-t is.
Az i7 jó dolog. De kell oda lap is meg tri ram is.Szóval amig kap érte valamit adja el az egészet és vegyen am3-t.

darál0w: alap inteles user nem tudná bekapcsolni az acc-t?
-
válasz
Gyuri27
üzenetére
Csak hogy egy szóval nem mondta hogy Q9550-t akar venni...
Nézzük az eshetőségeket:A - nem tuningol, ebben az esetben az alaplapja megfelel bármelyik Wolfdale, Yorkfield procinak.
//+ ebben az esetben semmi értelme nincs +pénzt áldozni az AM3 váltásra, mert semmivel nem lenne gyorsabb.
B - tuningolni szeretné a procit, akkor a 965P chipset-es lap bizony kevés lesz alá.Ami az árakat illeti, Q8300 32k, Q9400 44k, Q9550 65k.
Az elsőért még nem vészes a 32k, még a 965-s lapban is menne 3Ghz-t. A Q9400 jobb egy fokkal, de 44-t én már nem adnék ki S775 procira, annyiért Core i5-t is kapni. A 65k-s Q9550-t meg hülye aki megveszi, annyiért i7 920-t kapni. Másik lehetőség hogy használtan vesz, akkor a Q8300 kijön 30 alatt, a Q9400 kb. 35k, Q9550-t meg 40 körül be lehet szerezni.Szóval én a helyében nagy szorzós Yorkfieldet keresnék használtan.
Azzal egyetértek hogy a 65k-s proci helyett inkább AM3-t vegyen. Vagy ha telik rá, akkor i7-t. Abba is lehet (majd) rakni 6 magost
-
Gyuri27
félisten
válasz
darál0w
üzenetére
Hát nem jönne ki jobban. Ezt magyarázom. Egy 65k-s procit akar venni. Most ehhez hozzá számolod a mostani konfig árát kb 80 pénz. Az összesen kb 145k.
Ebből már lehet 955-965, jobb lap, 4 giga ram, meg valami jobb vga (ha azt is akar cserélni).
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT 30k
GEIL Value 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT 32k
MSI 790GX-G65 30k
GA-790XTA-UD4 32k
ASUS M4A79XTD EVO 30k
AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX 34k
Talán még egy 5830-is belefér.Aggregátor: mert talán minden új lenne sok garival? Vagy mert később tudna váltani akár 6 magosra a konfig kidobása nélkül? Mert talán az egész am3-s konfig jobb lenni mint a jelenlegi egy 9550-l?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Gyuri27
üzenetére
ottvan a 955 is

kettő között van a Q9550, néhol jobb, de ne felejtsük el, h még mindig kisebb orajelen megy, mint a másik 2 AMD

majd akkor nyitok magamnak topikot, ha te is megnyitod a templomosat. addig nem.

annyiban viszont igazad van, h jobban járna ha AM3at venne, mégha gyengébb procival is,(laprol meg ramrol befejeztem a vitát
) mert később ha szükség lenne erősebbre , ujabbra, akkor még tudna venni.árban most ugyan jobban kijönne ha marad a 775, de későbbiekben jobbanjárna az AM3al.
-
Gyuri27
félisten
válasz
darál0w
üzenetére
Hirtelen 945-t találtam (de látni rajta miről beszélünk) [link].
Amúgy gyanitom amd-ből is van használt.
Hogy szerinted mi alaplap és mi ram szakmai totyikban mitsem számit. Támaszd alá ténnyel, vagy nyiss totyikot atomanti mit javasol cimmel.
oettinger01: a matematika a te barátod. Körbe kell nézni mi mennyibe kerül.
Írd meg, hogy a régi cuccot (lap, ram, proci esetleg vga) és hogy + mennyit szánsz rá könnyebb lenne egy amd-s konfigot ajánlani.
Ráadásul minden cuccod vatta új lenne, valamint a további bővithetőség rémképe is a fejed felett lógna.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Gyuri27
üzenetére
vesz egyet használtan garival 35ért. Q9550 van ennyiért használtan.
jaaa és azt bele se számoltam, h a mostani procit is eladja. -7-8k.
az én szememben az asrock meg nem alaplap, a samsung meg nem memoria...
(#19812) oettinger01
teljesítményben az AMD 955 procija alaporajelen kisebb teljesítményt nyujt, mint egy Q9400 alaporajelen. és ott van van azért ~600mhz különbség...és a tuningrol ne is beszélünk
-
Gyuri27
félisten
válasz
darál0w
üzenetére
Q9400 44-45k kb.
ASROCK M3A770DE 15k, 2x1 giga samu 1600 15k, egy 925 X4 30k.
Ez összesen 60k (minden új, friss ropogós). A régi cuccból marad is pénze (így helyes, az előbb túloztam kicsit) amit köthet + ramra, vga-ra bármire.oettinger01: annak az ára 65k. Még maradna 5 pénzed (ha a fenti példát nézzük) + a régi lap, ram, proci.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
oettinger01
üzenetére
hali.
a jövőre tekintve inkább Q kell neked és a lapod miatt, ha tuningolni akarsz minél nagyobb szorzoju proci a cél.
-
j0k3r!
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
a mostani jatekok nagyreszehez eleg egy huzott 2 magos core 2 duo, de "allitolag" a most keszulo / mostanaban kijovo jatekok mar 2-nel tobb magra is optimalizalva lesznek.
az hogy ebbol mi lesz, azt majd meglatjuk. -
j0k3r!
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
hat ha a lap+mem marad, akkor nincs mas valasztas, mint egy lga775-os proci.
Exxxx - > 2 magos
Qxxxx - > 4 magos2 magosbol az e8400-at ajanlanam, 4 magosbol pedig a q9550-et.
itt talaltam egy reszletes listat a procikrol. egyebkent mennyi a keret, amit procira szansz? -
oettinger01
őstag
upgradelni szeretném a konfigom, de a lap meg a mem megmaradna. főleg játékra kell a gép, gondban vagyok proci terén, hogy E8xx vagy Q valami legyen a jövőben. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 
Amúgy ha van olyan játék ahol 4magot is használ (Tudom sok nincs) akkor 2mag vs 4mag sokkal többet számít mint pl. 2mb vs 6mb cache, nem?

Es mi lenne a jo ar/ertekaranyu kartya erre a felbontasra?...
Viszont nekem nem az van, vagy legalábbis nem hiszem, hogy a 8800 az egyenlő lenne a a 250-sel. Vagy igen? 

rolimatech Megahalems,és 2db COOLINK SWiF 2120P ,Intel core i7 930-as proci 3.8ghz vagy 4ghz en mekkora fordulaton működjenek a ventik??Köszi!
De, mivel felhasználó vagy nevezzük USER sok féle van, ezért ezt sokáig lehetne ragozni..

VirsLee