- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz oettinger01 #4299 üzenetére
Hány éves vagy? Hiszel a mesékben?
Az a kérdés mi van most a gépben és mit vennél hozzá?
A 3.2 prescott kihajt egy 1950gt azt esetleg érdemes venni. Ha ram igényes játékkal tolod használtan egy 2x512 kit jól jöhet. Ez kb 45k ennyit még talán érdemes. Vga-t mindenképp.
[Szerkesztve]Amd - Radeon - Ryzen
-
FireKeeper
nagyúr
válasz oettinger01 #4301 üzenetére
sztem felejtős a 478, bár tudom h ez elszomorító
az meg hogy odaver egy e6300-nak, khm...steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gyuri27
félisten
válasz oettinger01 #4301 üzenetére
Az e6300-nak egy másik e6xxx proci ver oda, v alapon 6000+ de ezen lehet vitatkozni.
A smile lemaradt. Ne csodálkozz ha ezt meg kell kérdezni (bármilyen 478 vs e6xxx), hogy valaki ironizál.
Természetesen ártó szándék nem volt benne.
FireKeeper: nem most veszi ez már van. Ezért egy teljes konfig váltás nem olcsó. Igy ha ujonan 30k-t rákölt akkor megy az még egy darabig, használtan olcsóbban is talál 1950gt.
Szerintem.Amd - Radeon - Ryzen
-
Ribi
nagyúr
válasz oettinger01 #4304 üzenetére
Ezek memoria olvasasi sebessegek aminek rohadtul semmi koze a procihoz (najo van valamennyi de nemsok). Egy vacak lapban egy megszarabb rammal nemcsoda hogy szar eredmenyeket produkal. En egy D820-asrol(3.5Ghz-en) valtottam E6300-ra. Jatekokban A 6300-as korberohogte szegeny procit. Pedig a D820 2 magos es ugymond ujabb mint barmelyik 478 foglalatos.
Szoval aki ezt adta neked az megprobalt nemkicsit felrevezetni.
Az a T5600 ugyanolyan magos mint az E6300 csak kisebb az fsb-je es valszeg valogatott kis fogyasztasu mobil proci. A T2500 meg ezek elodje, de az is eleg gyors.
De ezek kozul egyiknek sincs koze a 478-as procikhoz, szal nemtom minek mutatta.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz oettinger01 #4304 üzenetére
Ugyan már! [link]
az írási es olvasási sebességek nem mérvadóak (mert akkor minden amd proci intelt reggelizne ), nézd game alatt [link]
arról már nem is beszélek, hogy a T-k mobil platformba valók így az aszataliakkal összehasonlítani szerencsétlen.Amd - Radeon - Ryzen
-
Ribi
nagyúr
válasz oettinger01 #4307 üzenetére
E6300-at mostanaban nem eri meg megvenni. Vannak ennel olcsobb procik, kb 20k-ert, pl E4400(30k) vagy az E2160(20k).
A 4400 szinte ugyanaz mint a 6300 csak kisebb az fsb-je, de nagyobb a szoroja , ezert gyengebb lapban jobban lehet huzni. Az E2160 fele akkora cacheval rendelkezik, igy atlagosan 3-8%-al lassabb (nemsok) de sokkal olcsobb. Ezek meg mindig reggelire megeszik a 478-as procikat, arrol nem is beszelve hogy mind 2 magos es nem 1. Ha ez is sok akkor vannak uj 1 magos pentium procik, amik core 2 duo maggal vannak szerelve 10k-ert. Szeles a valasztek.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
-
Ribi
nagyúr
válasz oettinger01 #4311 üzenetére
Az a proci az elozo 478-as procik csucskategoriaja, 2x akkor cacheval mint a tobbi es emelt fsb-vel. Ugyanezvolt a core2 duo-val is. A csucskategorias kb 200k-volt, a 266Hz-vel alatta levo meg 100k alatt. Nem is vette senki csak a fanatik tuningosok. Raadasul az az EE proci kb 150W-ot eszik. Ember legyen a talpan aki lehuti normalis homersekletre.
-
manutdzoli
senior tag
válasz oettinger01 #4317 üzenetére
Köszi!
FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
Laraxior
titán
válasz oettinger01 #4314 üzenetére
Az én régi 3500+os procimat tudtam huzni win alatt,igaz úgy csak 20MHz-et engedett asszem
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Sátán44
addikt
válasz oettinger01 #8795 üzenetére
Sztem ami most van, azzal ellehetsz még egy darabig.Télen érdmesebb lesz váltani.Addigra kijönnek az új procik és még az áruk is mérséklődik.
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
nygma
addikt
válasz oettinger01 #8795 üzenetére
Szerintem nem érdemes..
Ha újítasz,akkor mindenképpen, E8400 legalább...
-
j0k3r!
senior tag
válasz oettinger01 #19802 üzenetére
hat ha a lap+mem marad, akkor nincs mas valasztas, mint egy lga775-os proci.
Exxxx - > 2 magos
Qxxxx - > 4 magos2 magosbol az e8400-at ajanlanam, 4 magosbol pedig a q9550-et.
itt talaltam egy reszletes listat a procikrol. egyebkent mennyi a keret, amit procira szansz?[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
j0k3r!
senior tag
válasz oettinger01 #19804 üzenetére
a mostani jatekok nagyreszehez eleg egy huzott 2 magos core 2 duo, de "allitolag" a most keszulo / mostanaban kijovo jatekok mar 2-nel tobb magra is optimalizalva lesznek.
az hogy ebbol mi lesz, azt majd meglatjuk.[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz oettinger01 #19802 üzenetére
hali.
a jövőre tekintve inkább Q kell neked és a lapod miatt, ha tuningolni akarsz minél nagyobb szorzoju proci a cél.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
barnam_
nagyúr
válasz oettinger01 #19827 üzenetére
Igen, amit elfelejtettem mondani, hogy az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás lenne, ha használtan vennél egy E8400-t, 20-25k-ért már kapni. 4Ghz-t valószínűleg a Te lapodban is menne, úgy pedig egy ideig nem lenne gondod a procira.
Most az a gond, hogy a S775-nek vége, a S1156-nak jövőre kampec, csak a S1366 platform marad Intel fronton, ami viszont drága. Addig AM3, ha új konfigról van szó.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz oettinger01 #19827 üzenetére
én nem rolad beszéltem, hisz neked nem is ajánlottuk ezt a cuccot
de a többi dolgot jol gondolod
(#19828) Gyuri27 azé' én is olvasom a másik oldal furmányosságait.
(#19829) Gyufaaa ez a te bajod. nem csak a PHn léteznek emberek
aki meg nem ismeretes az informatika és web világában nemhiszem, h betalál ide.[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Richter36
őstag
válasz oettinger01 #31456 üzenetére
Mennyire kis upgrade? Mennyi pénzed van rá? Videókártya marad? Platform csere?
-
Laci2277
senior tag
válasz oettinger01 #31463 üzenetére
Jól látod a helyzetet a platform cserével kapcsolatban, igazából játékok alatt egy régebbi quad proci azonos órajelen érdemben nem lassabb egy sandy bridge procinál. Mondjuk ez 1680x1050 és 1920x1080 felbontásokra igaz magas részletesség beállításánál, ezek alatt már gyorsabb az új cpu.
Szerintem elkél már a 4 mag játékokhoz, inkább abba az irányba kellene lépni.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
A 775-ös 4 magosokat aranyáron mérik használtan is. Keress egy olcsó E8400-est, 18-körül, az E4500-től kb 2x gyorsabb. klikk
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
d@minator
addikt
6950-70 kell
-
BioNiCMaN
addikt
Egy E8400 (simán megy 4GHz-n) 17-18k-ért egész jó vétel.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
d@minator
addikt
válasz oettinger01 #31488 üzenetére
Azt akartam írni, hogy erős VGA-ra van szükséged de látom 1280-as monitorod van így az 5770 elég lehet. De kérdésedre válaszolva: a Battlefield 3-nak kell 3 mag és még van néhány játék ami miatt érdemes váltani.
Platformcsere? Athlon 955BE megéri úgy, hogy a régidet pénzzé teszed. Nemrég raktam össze egyet. Igaz nem lett gyorsabb, mint a Q6600-om játék alatt azonos órajelen de csak egy új rendszer garanciával és még némi tuningpotenciál is van benne.
A Core i3-mat nem ismerem és én is kíváncsi lennék, hogy 2maggal mit ad elő BF3 alatt, mert az LGA775 szinte semmit.Ja és van 6950-es processzor.[link]
-
Zicokuka
senior tag
válasz oettinger01 #83689 üzenetére
1155 se kerül többe ės lėnyegesen erősebb. Max fillérekért megėrheti még valami 4 magos bele.
-
gidalight
tag
+2x1gb ram -1000Ft
120Gb ssd (már ha elég ez a méret, boltból) -6500Ft (hdd tartalmát klónozni, gondolom az újratelepítés kizárt)
E8400 -1000Ft=8500Ft
Az E8400 betétele előtt mindenképp frissíts BIOS-t.
-ezzel már komolyabb hajtépés nélkül el lehet néhány fülön böngészgetni, yt vidik persze csak visszafogott felbontáson. Az SSD mondjuk h opcionális, bár RENGETEGET lendítene a komfortérzeten.
Grave444: Persze, ha belefér (Q8300 ~4K, Xeon inkább annak való, aki nem riad vissza némi barkácstól\bios modtól), én a gombokból a szemetet elv mentén ajánlottam amit. Egyébként természetesen az 1,86GHz-es e6320-hoz képest a 3GHz-es E8400 is nagy lépés
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
+1Xeonra, már ha marad a platform és szeretsz ilyennel bíbelődni.
Akkor viszont ajánlom figyelmedbe ezt a fórumot:
[link] -
Grave_444
nagyúr
válasz oettinger01 #83695 üzenetére
Bővíteni ugyanúgy érdemes, hogy összesen 4GB legyen.
-
Pakmara
őstag
válasz oettinger01 #83695 üzenetére
2*2Gb-al egyébként jobban jársz (OC szempontjából) mint a 4*1Gb-al.
-
sirszevenap
addikt
válasz oettinger01 #83829 üzenetére
Meg sehol, mert nincs meg. De nem hiaba vennek K procit ilyen lappal. Ha van benne lehetoseg, kihasznalom.
Bankkártyával? Hát persze!
-
sirszevenap
addikt
válasz oettinger01 #83832 üzenetére
Részben igazad van, részben nem.
Egy normálisan tuningolt configgal, 20-30 fps-t is simán nyerhetsz a gyárihoz képest. Ha csak ennyi kell a fix 144Hz-hez?
(#83831) palfitom: Most annyit nem szeretnék rákölteni. Később tervben van, de a 10 gen teteje, ahogy mondtam.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
palfitom
félisten
válasz oettinger01 #83832 üzenetére
Ezt azért ne kiáltsuk ki tényként, mert nem igaz!
Ha neked nem jött össze, az szubjektív, és nem általánosítható.A válaszomat NEM vitaindítónak szánom, csak azért írtam, hogy ne legyen félrevezetve senki!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
thomeef
őstag
válasz oettinger01 #85933 üzenetére
Ők általában az a réteg akik idézem: "leszarom, ha már veszek, akkor baszó legyen és menjen 10 évig" Más kérdés hogy a magonkénti teljesítmény és az architektúra is 2-3 év alatt elavul. tök mindegy hány magos
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- CPU léghűtés kibeszélő
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Monitor hiba topik
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztalos klub
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest