- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Látszólag bármilyen papír jó lenne. Viszont bizonyos esetben ez mégsem igaz. Mert a papírnak be kellene tudnia szívni a tintát, hogy véletlenül se kenjen össze valamit. Például ha lézernyomtatóval lett a papír másik felére nyomtatva, akkor a tiszta fele még teljesen tökéletes.
Nyomtatás helyett működhetne a kézzel indított fejtisztítás is, de azzal az ink absorber (maradék tinta elnyelő szivacs) menne tele. És a Brotheren kívül minden gyártó relatív kicsi szivacsot tett az egyszerű nyomtatóiba.
-
Csak a Canon nyomtatókat ismerem, azokhoz van (volt?) egy EasyPhotoPrint nevű program Win alá, azzal mindent meg lehetett oldani Canon nyomtatókon.
Ha nem Canon nyomtatót használnál, akkor van egy FotoSlate4 nevű program, azzal is mindenféle crop-olás, vagy egy papírra több fotó nyomtatása feladat megoldható.
Már ajánlották az XNView programot (de hasonló az IView program is), azzal is lehet crop képeket nyomtatni szegélymentesen a papírra.
-
PociAti
őstag
Sokan vagyunk, akik nem a gyári szoftvert használjuk.
Minden operációs rendszerre más szoftverek vannak. Én Linuxon másokkal találkozom, mint akik Macről nyomtatnak, vagy Androidról.
És sokan csak a gyári illesztőprogramot használjuk, de a gyártó által mellékelt egyéb szoftvert már nem, hanem attól eltérő programból nyomtatunk.Kép levágás illetve az üres sávokkal való kitöltés a leggyakoribb beállítás. A kép torzításra (oldalakhoz való zsugorításra) nem minden szoftver van felkészítve, bizonyos esetekben teljesen agyament elképzelés. Fotókon jellemzően emberek szerepelnek, egy normál testalkatú személyből a nyomtató ne csináljon már kövér vagy cingár embert.
-
Rick4
félisten
Én ilyesmihez a photofiltre nevű egyszerű, ingyenes programot használom, de szerintem itt nem a képet kell igazítani, hanem a nyomtatást, a képeden a menü is látszik, a beállításoknál a bal oldalon a fényképméret: teljes oldal lehetőséget kellene állítanod valami másra. Alatta a szegélymentes nyomtatás se szerencsés, mert szegély nincs, aránytalanság van.
-
jeni
félisten
köszi
betettem a listába
igy lesz 2 Epson (L3266-egyoldalas,4266-kétoldalas) és 1 HP
az L3156 azon nincs LCD elől és csak 5000Ft-al olcsóbb a L3266 képest.
Canon-ban nem látok fehéreta színesben mennyi előnye van a kétoldalas nyomtatásnak?
szerintem nem sok a lassú színes festék száradása miatt. -
PociAti
őstag
Mivel tintatartályos nyomtatóról beszélünk, ahol olcsó a tinta, ezért nem jelent problémát előtte és utána jól megjáratni (értsd: sokat nyomtatni). A 2-3 hetet bármelyik nyomtatónak el kellene tudni viselni, de mivel nem lehet tudni milyen állapotban van a fejben a tinta, így ezzel az óvintézkedéssel fel lehet rá készíteni.
Távollét alatt a nyaralással kell foglalkozni, nem azzal, mit csinál az otthoni nyomtató. -
PociAti
őstag
"Illik" hetente nyomtatni.
És mondjuk havonta egy fényképet, ami intenzívebb nyomtatásnak számít.Ha nyaralásról van szó, akkor utazás előtt nyomtass ki 1-2 fotót (10×15-ös méret), vagy több színes oldalt egy A4-es dokumentumból. Vagy a szállás környékének térképét, étterem ajánlásokat, szállással utazással kapcsolatos dokumentációkat. Esetleg a biztosításról, útlevélről, igazolványokról színes fénymásolatot készíteni.
Ha rendesen meg van járatva a nyomtató, akkor jó állapotban várja a pihenést.
-
PociAti
őstag
A kérdés mire vonatkozik? Annyira beszárad-e, hogy semmi sem jön ki?
Vagy hogy ilyen melegben beszárad a tinta a fejbe (igen beszárad), aztán azt vagy ki tudja dolgozni magából, vagy nem. (Ez meg az előéletétől függ, mennyire kezdett el zselésedni a tinta, mennyi apró folyamat indult már el.)
Kb olyan bizonyossággal tudnám megjósolni, minthogy 21 nap múlva fog-e esni az eső. -
PociAti
őstag
Wikipédia: ColorChecker szócikk.
A PDF közvetlen linkje:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fileolor_Checker.pdf
Házilag is könnyen meg lehet szerkeszteni (vagy valamilyen programmal generáltatni).
A fekete hátteret lecseréltem fehérre, és az alsó részbe a szürke halvány árnyalatait tettem.
Az alsó rész elhagyható, volt amikor a vörös 54 db különböző Pantone árnyalatát jelenítettem meg, mert színegyezőséget kellett keresni.
[kép] -
PociAti
őstag
Több oka is lehet annak miért nem sikerültek jól a színek.
A HP weboldala elég siralmas, de sikerült rátalálni, hogy a HP Smart Tank 750 sorozat melyik tintát használja (fekete: 32, 32XL illetve más régiókód szerint GT53, GT53XL; színes: 31, GT52). Jelenleg az egyik leghitelesebb és legalaposabb tesztoldal a RTINGS, ők 2 éve a HP Smart Tank Plus 551 nyomtatót tesztelték, mely szintén ugyanezt a tintát használja. (Családon belül öröklődnek a tulajdonságok, szóval jó kiindulási alap.)
A teszt alapján a színhűsége kimagaslóan jó ennek a HP nyomtatónak (8.2/10), de a képminőség (6.9/10) messze elmarad az átlagtól.
Összehasonlításként ugyanezen az oldalon az Epson EcoTank ET-2800, ami az európai számozás szerint a 80.000 Ft-os Epson EcoTank L3266 (C11CJ66412) nyomtatóval lehet közel azonos, annál gyenge, 6.6-os színvisszaadás mellett is 8.0-s fotó minőséget lehet elérni.
A tesztből számomra az derül ki, hogy az Epson pontatlansága abból adódik, hogy a sárgászöld színen kívül mindegyik esetben túl élénk színt produkál a nyomtató. De ezekkel a pontatlan színekkel is jobb összképet sikerül kihozni, jobb árnyalatokat és tónusokat hoznak össze.A 24 színű Macbeth ColorChecker kinyomtatása elég jó kiindulási alap. (RTINGS-en is az újabb tesztekben már ezt használják.) Én egy 10×15-ös fotópapír felére szoktam nyomtatni, ennyi is bőven elegendő.
Persze színmérő eszköz, vagy hiteles színskála kellene, amihez ezt hozzá lehetne igazítani, de a szürkéken anélkül is látni a hiba jellegét. Viszont tesztoldalak alkalmával a nyomtató a CMYK színeket tartalmazó mintát nyomtatja ki magából, ehhez is lehet hasonlítani a Machbet nyyomatot.Ebben a YT videóban 2:45-től megmutatják hogyan kell a papír típusát kiválasztani. Ezek megválasztása nélkül szinte kizárt a helyes nyomtatás. Mivel 11 éves Canon papír nem lesz a listán, kísérletezni kell. HP és Canon közel áll egymáshoz, próbálkozz HP-val, vagy "Other Photo Paper" kiválasztásával. A helyzet nem reménytelen.
Mindenképp szerezz be valami olyan HP papírt, amit ki tudsz választani a menüből, legalább legyen referencia nyomatod.
-
PociAti
őstag
Az állás határozottan rosszat tesz az átlagos fotópapírnak. Elsősorban az optikai fehérítő öregedése az egyik kiváltó ok, de ennek hozzáadásával lehet igazán gazdaságosan elérni a megfelelő fehérséget. Ezt az összetevőt nem szokták a csomagoláson feltüntetni, viszont gyártótól beszerezhető adat.
Tintasugaras nyomtatáskor pigmentált és vízbázisú (dye) festék használata mellett évtizedeket ígérnek megfelelő fotópapír (encapsulating paper) esetén. Minden normális fotópapír dobozán felülnyomással elhelyeznek egy gyártási kódot, ami tartalmazza a dátumot is. Viszont mivel évtizedekig eltartható és a jogszabályok jelenleg nem kötelezi őket "lejárati idő" megjelölésére, nagyon ritkán találni lejárati dátumot a csomagoláson. Ettől függetlenül látható a különbség.
És a színhibák teljesen objektíven mérhető paraméterek.
Viszont megteheted, hogy olyan képzetlen és igénytelen emberre hallgatsz, aki mániákusan ajánlgatja a Lidl-ben kapható, ismeretlen gyártótól származó, bekalibrálhatatlan papírt, mert szerinte az is jó...
-
k.t.a.
senior tag
Akkor ez nem lesz egyszerű.
Most éppen látok még egy Xerox C235-t is alternatívának. Ezek a kicsi multifunkciósak mennyire megbízhatóak?
-
Horn Ákos
csendes tag
Először is tudni kellene mit csinál a karbantartás (de nem tudjuk).
A rendszeresen használt nyomtatók is néha igénylik a fejtisztítást.Nekem brother gépem van, abban 4-5 karbantartási program van.
- amit a gép hetente automatikusan elvégez,
- amit a felhasználói menüből el lehet érni,
- valószínűleg ezzel megegyező az illesztőprogram által meghívott tisztítási módok,
- aztán ott van a karbantartó menü, ahol külön van program a mély tisztításra, illetve a fellevegősödés megszüntetésére.Viszont nagyobb tintasugaras nyomtatók esetén olyan extra programok is léteznek, amik nem csak a fej irányából végeznek nyomó hatást, hanem ellenkező irányból szívják a fejet (Canon szélesformátumú gépek).
Röviden válaszolva, az intenzív színes nyomtatás nagyjából felér egy karbantartással, de nem azonos vele.
A gyakoriságra azt szokták mondani, hogy hetente legalább egyszer nyomtatni kell, de ez iszonyat tág meghatározás. Eltérő technológiájú gépekről van szó, és baromi sok paramétertől függ. Pl. pigmentált-e a tinta, vagy milyen magas a hőmérséklet, mennyire száraz a levegő? -
ecaddsell
aktív tag
Nekem a nyomtató kijelzője az a néhány percig volt érdekes amikor a bekapcsolás után be kellett konfigurálni (más típus, de tök mindegy).
Azért, hogy ezt színes szagos érintőkijelzővel tegyem meg pont nulla felárat fizetek. Más lenne a helyzet, ha ezt minden nap vagy állandóan kellene csináljam.
Egyébként annak a nyomtatónak amit használok tudtommal van egy nyugat európai verziója is színes kijelzővel. Alacsonyabb GDP-jű országokba mint mi vagyunk nyilván nem ezt szállítják, mert nincs rá kereslet/igény. -
atala
Topikgazda
A régi patronos nyomtatókkat áron alul árulták. Veszteséggel árulták, vagy legalábbis semmi haszon nem volt rajta. Így egy jól felszerelt nyomtatót is aránylag jó áron adták.
A bevételt a patronok termeltek.
A mai tartályos nyomtatóknál meg az a lényeg, hogy minél olcsóbban előállítsák a nyomtatót, jó drágán eladni, hogy abból legyen sok bevétel. A tintából meg szinte semmi, vagy csak nagyon kevés. -
Horn Ákos
csendes tag
A csomagoláson szerepelnie kell egy dátumnak, meddig tartható el. (Legyártástól számítva nagyjából 3 év szokott lenni.)
Illetve annak is szerepelnie kell, hogy felbontás után jellemzően fél évig tartható el.
Az meg a gép leírásába való inkább, mennyi időn belül kellene a gépben lévő tintát elhasználni.
Eléggé rugalmasan kezelhetők ezek az adatok, mivel sok múlik a tárolási körülményen. És gyári tinták esetén is inkább csak enyhe fakulás a jellemző, de nem túrósodnak össze. -
AtHoS
nagyúr
Nálam T720DW lett beüzemelve januárban wifi hálózati csatlakozással.
Első lépésben a nyomtatón kellett bepötyörészni a wifi hálózat hozzáférési adatait, onnantól nem kellett a gombokat nyomogatni rajta, telepítéstől kezdve nyomtatás/szkennelésig mindent PC-ről lehet kezelni. -
atala
Topikgazda
Nem is azért írtam, hogy mit használok, hogy azt vedd. Hanem, hogy szerintem megbízhatóak a Brother tartályos nyomtatói.
Nálam vezetékes hálózatra van kötve a nyomtató, és 4 gépre van telepítve a szoftver a családban. Mindegyikről teljes mértékben lehet kezelni a nyomtatót. Gondolom wifinél is ugyan ez a helyzet.
A teljes szoftvercsomag jó hozzá, de pl nálam a két lányom laptopjára csak a nyomtató szoftverét telepítettem fel (telepítésnél kiválasztható mit telepítsen), mert Ők nem fognak pl a laptopjukról szkennerni.
Magyar az összes szoftver. -
VGYke
addikt
Időközben pár kérdés megvilágosodott, pl. 8.... csak később láttam, hogy ezen semmilyen kijelző nincs így a nyomtatón nem lehet beírni semmit...
Az 1,2 sem érdekes már, DCP-T425W mellett szavaztam, Media Markt-ban félre tették nekem.
Meg fogom bánni ha megveszem?
Jó lenne hallani 1-2 tanácsot a Brother nyomtatókkal kapcsolatban, ha valaki tudna írni. -
erzol
őstag
Úgy állítottam be a nyomtatót, hogy minden körülmények között fotót nyomtasson normál papírra. Így nem használta a nagy fekete patronhoz tartozó fúvókát(ez ugye csak dokumentum nyomtatásra szolgált) , ami ghosting-olt, hanem a többivel nyomtatott.
Nálam nem írt hiba kódot egy jó darabig, majd jött a b203-as végső halál...Most egy epson xp 5150 - et használok újratölthető patronokkal, 446-os gyári tintákkal. A több extra funkció miatt választottam a tartályosakkal szemben.
Sajnos ez 187 mm magas, pedig nagyon jó kis gép filléres üzemeltetéssel. -
PociAti
őstag
Mondja le az igényeidről, vagy nyúlj szánj rá 100k-t.
2 hónapig talán csak a Brother tartályos nyomtató, ami átvészeli, mivel abban van automatikus fejtisztítás. Viszont a duplex nyomtatás csak a család tetején érhető el (T720 és T920 modellek).Lézer is megoldás lenne, ha éves szinten nyomtatnál 100-200 oldalt.
Más megoldást nem ismerek. Vagy lemondasz a színes oldalakról, azokat nem házilag oldod meg, hanem előhívatod, kinyomtattatod.
-
AtHoS
nagyúr
Mondjuk Canon oldalán a TS5350-re azt írják, hogy van kétutas papíradagolás (a cikkben lévő linket használd, mobilon nem engedi beilleszteni a másolt linket valamiért
)
Elől és hátul is van papíradagolásra lehetőség ezért kétutas. Hátulról csak áthúzza a nyomtatón a papírt, így ott vastagabb papírokat is lehet használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest