- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz
ktommy91 #175471 üzenetére
Beszéltem közben anyukámmal, még az is lehet, hogy a 16/512-es Acer lesz 235k-ért, azt mondta, hogy ha nem esik szét, akkor nem akar 4-5 év múlva új gépet venni, úgy meg talán kellhet a 16 gb. Bár ez az Asus is jó ajánlatnak tűnik 200k-ért, kérdés, hogy ebbe mehet-e még 8 gb akár most, akár később.
A gpu nem számít egyébként ezekben a böngészőben nézhető streamek (hbo, netflix) és a böngészőben futtatható játékok (pl Farmerama) esetén?@SenioTilla: igazad van, ha magamnak venném, akkor már meglenne, de másnak venni mindig nagyobb szívás.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
ktommy91 #175288 üzenetére
Köszönöm szépen, a típus ajánlást is.
Beleférne a keretbe az Acer is, bőven, jól gondolom hogy érdemesebb ezt venni?
A másik kérdés, ezek oprendszer nélküli gépek. Azt gondolom, nem éri meg telepített rendszerrel venni.(Amit vettem, televágták mindenféle próbaverziós szoftverrel, úgyis újraraktam) Láttam többször, hogy legális windows kulcsokat lehet venni neten. Talán félig off, de lehet mást is érdekel. Tudnátok segíteni, ebben, honnan érdemes w11 kulcsot venni, természetesen hivatalos, jogtisztát.......? Köszönöm! -
-
levi1911
csendes újonc
válasz
ktommy91 #174986 üzenetére
Köszi!
Mindenképp R5 5500U-t nézegessek?
Az ár jelenleg a legfontosabb faktor, ezért böngésztem a acer aspire 3-as szériát (olvastam hogy a build quality, meg a kijelző a legalja ezeknél).Illetve, ha tudnál még segíteni, az általam linkelt aspire3-ban a 16gb ramot hogy értelmezzem? Gondolok itt 2x8, 1x16 eloszlásra. Számít hogy melyik ilyen esetben?
-
-
válasz
ktommy91 #174335 üzenetére
Köszi, tényleg jók a tapasztalatok megosztása és kell is, de legközelebb ezeket már a megfelelő topikba tegyük be, ennek pl az ASUS notebook topic lenne a legmegfelelőbb. Nem bánom ha beteszed oda is, ott is sokan olvassák.
És erre meg is kérnék mindenkit, hogy ne ide tegye be a teszteket! Ha nem találjátok a megfelelő topikot, akkor írjatok privátot és segítek megkeresni a legjobb topikot.
Köszönöm szépen. -
Jakesz
addikt
válasz
ktommy91 #174297 üzenetére
Én is szemezek ezzel, mert ezen az áron nagyon jó ajánlat. Csak az oled kijelző kényessége visszatart tőle. Hiába van benne beégés elleni védelem, ez max késleltetni tudja a beégést, de elkerülni sosem. A szamitógép felhasználás tele van statikus elemmel, és nem csak 2-3 évre venném. De aki főleg medialejátszásra használná, annak nyugodtan lehet ajánlani, mert ott tényleg ki lenne használva az oled, és nem is lenne sok statikus megjelenítés rajta.
-
Dhampir
félisten
válasz
ktommy91 #174198 üzenetére
Létezik most ez az Asus 90 napos elégedettségi garancia akció (2022. október 10. – 2022. december 31.) Asus OLED laptopokra, viszont úgy tűnik, hogy csak ezek a laptopok vesznek részt benne:
ListaViszont olvasható egy ilyen megfogalmazás is (ám lehet, hogy tényleg csak a linken lévőknél él az akció):
Résztvevő laptopok: Minden ASUS OLED laptopMindenesetre rákérdeznék, hogy hátha a kiszemelt laptopra is érvényes-e a promóció.
-
doser0717
aktív tag
válasz
ktommy91 #2657 üzenetére
Hola!
Mivel Te állandóan a német gépeket linkeled, ezért talán tudsz választ a kérdésemre:
Teljesen mindegy, pl. ha ezt a gépet megveszem, cég nevére kérem a számlát, tudok ÁFA-t visszaigényelni és ha igen mennyit? Ugyanaz a teendő vele mint egy Magyar üzletben kiállított számlával? Vagy hogy van ez ebben az esetben???
Németországban kisebb az ÁFA, azt vágom, de a menetet és lehetőségeket nem - Te hátha.... -
ro_bert17
őstag
válasz
ktommy91 #2420 üzenetére
Nem beszólásnak szántam. Megkértél, hogy olvassak vissza. Visszaolvastam.
Az ominózus cikk(ek)el pedig lehet vitatkozni szakmai alapon, miszerint a magyaroszági viszonyok (sajnos) nem egyeznek meg a nemzetközivel (supportálás, szervizeltetés, eszközök eloszlásának arányának szempontjából, stb.), és egy meghibásodási statisztikának sem kell feltétlen felhasználói megelégedettséget tükröznie, de a hiteltelennek minősítéséhez véleményem szerint elég komoly szakmai kompetenciával kell rendelkezni.
Nem Téged találtalak meg: [link] -
ro_bert17
őstag
válasz
ktommy91 #2391 üzenetére
Egyikünk sem tévedhetetlen. Se Te, se más, és én sem. A zsenitől is nagyon messze vagyok, de pl. ezt a két tévedésed mondjuk még én is kiszúrtam, még sem ugrottam a nyakadra (ahogy más sem), miszerint ne állíts valótlanságokat, meg különdben is, hogy jössz Te ehhez, stb, stb.?
A hangnemed velem szemben, valamint egy olyan cikket - amelyet többek közt itt a ph.-n is megjelentettek anno - Te hiteltelennek nevezel, az Téged minősít. -
ro_bert17
őstag
válasz
ktommy91 #2371 üzenetére
Ha arra kérsz, hogy olvassak vissza alaposabban, akkor a "kis tp x billentyűzet világítása", és "szerviz hozzá állása panel csere ügyben hozzászólásaid" közt megtaláltam amit a srácnak írtál: [link] Konkrétan nem értem, Neked miért fáj, hogy régebben készült pár statisztika, amit Neked ezek nem tetszik?
-
Gooffancs
tag
válasz
ktommy91 #2342 üzenetére
Ha kedvem és időm tartja, akkor az újabb fps-eket végigjátszom a történet miatt, de hogy az most low vagy ultra grafikán fut az teljesen mindegy.
Az a baj, hogy ezen a téren nem igazán vagyok otthon, próbálom hardver alapján a legjobbat választani a legjobb áron. Ha meglenne a konkrét gép, akkor az a legkedvezőbb forrásból lenne beszerezve akár külföldről is, de még elég nagy a homály a fejemben, hogy mit vegyek. -
szabolcs1975
aktív tag
-
JoinR
őstag
válasz
ktommy91 #2290 üzenetére
Hajlando vagyok valtoztatni az allaspontomon, azert is erdeklodok itt. Ha az orajelcsokkentes peldaul valos problema (marpedig nyilvan nem viccbol irtad, akkor maris a minosegibb gepek oldalan a merleg)
Egyebkent 2,5 evig volt egy Acer 5536G-m, szerintem egy igen igenytelen teremtes, de nem volt vele gondom.+szobatarsamnak van egy hasonlo Dellje, csak 17"-es, i5-tel, es neki nem melegszik - ott tobb hely van, es esetleg azert? A billentyuzete nekem nem volt veszes, kozepen max 2 mm-t nyomodhat be az egesz (ami lehet sok, en ugyis csak makrokat hasznalok
)
-
Gbi82
tag
válasz
ktommy91 #2259 üzenetére
Ez tényleg szimpi. Hirtelen felindulásból rendeltem meg. (Diablo3 megjelenése)
Külföldön dolgozom és most jön ki egy kollégám aki el tudja hozni nekem ,ezért sürgősen kellett döntenem , hogy mit vegyen.
Volt kb 2 napom nézelődni és csak azok a tipusok jöhettek szóba amik épp készleten voltak.
Abban igazatok van mindenképpen ,hogy 20-40kval többért jobb minőségű gépekhez lehet hozzájutni, remélem az enyémmel sem lesz gond hosszútávon, ami nálam max 1-2 év asztali használatot jelent. -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
ktommy91 #2236 üzenetére
azért ne akarjátok belém verni azt, hogy én azt mondom, hogy a Lifebook szar, és hogy ne vegye senki. Hanem egyszerűen itt nem én ha ti ültök fordítva a lovon, mert az erre szakosodott cégek mintavételét elégtelennek nevezitek, míg az itt lévő mondjuk 10 darab pár hónapos esetleg éves mintavételből levonjátok, hogy az az A530as gép mennyire megbízható. Ez a meredek számomra.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
ktommy91 #2229 üzenetére
Mindenből lehetnek jó és rossz szériák, az tény. Az is tény, hogy az Asus szinte minden fronton évek óta vezeti a meghibásodási statisztikákat, persze mert ők fizettek a legtöbbet.
Ennek ellenére a kérdés, hogy milyen igénybevételnek teszed mondjuk ki te a laptopod. Néhány ismerősöm kamionozik, és kétfajta Fujitsu-val találkoztunk eddig. Az egyik az szinte pár héten belül kipurcant, mert nem bírta az invertert, a másik bizony majd fél évet ment, közben szinte szó szerint darabjaira rázkódott. (az egyiknél pl rövidzárlatot okozott egy kirázkódott csavar)
Érdekes Dell-ek közül egyel sem volt ilyen probléma és az is érdekes, hogy a Dell-ek pl abban az időben, megint csak legalább 10%-kal vezették a meghibásodási statisztikát a Fujitsu előtt, persze mert fizettek.
Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki szeret egy Brand-ot, de itt a Prohardveren ( és nem csak ezen a fórumon) divattá vált, hogy van pár hangadó, és a hülyeségeiket annyira erősen nyomja, hogy rohadt zavaró.
És ez megint csak nem az, hogy mennyire szar a Fujitsu, de azért egy max másfél éves modellre, mindenféle alap nélkül PONT A FUJITSU-nál azt írni, hogy rohadt megbízható gép lesz, finoman szólva bicskanyitogató. Ezt max akkr írhatja az illető ha csinált valami Accelereted Life Test-et, ezért is kérdeztem, hogy mikor és hol is történt ez meg?
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
ktommy91 #2229 üzenetére
Nézd semmi sem hiteles, főleg nem ezeknek a hülye matematikusoknak a statisztikázása. Egy dolog hiteles, az,hogy itt kb 1 darab fél éves mintából egyes emberek levonják, hogy a Fujitsu Siemens XXX szériája nagyon megbízható és kurva jó gép.
Itt alternatívák vannak.
A. Erre kihegyezett cégek( nem egy, hanem több ) statisztikázása
B. Lófasz Jóska másfél hónapos tapasztalata.Mindenki hallgasson akire akar
-
vond
MODERÁTOR
válasz
ktommy91 #1896 üzenetére
Köszi! Tikakukac, Neked is!
Ja-ja, vágom, hogy sok boltból vannak itt emberkék (én is ismerek párat), csak ezt így direktben nem tudtam...
Egyébként a script-es dolgot én is így gondolom... Csak felcsillant a szemem a hirtelen lehetőségre...
Ha odáig jutunk, hogy rendelnénk, s nem lesz olcsóbb és jobb bolt, akkor lehet hogy bevárok pár boldog órát... De sokáig már nem akarom húzni...
-
Benetto
csendes tag
-
Szomy
csendes tag
válasz
ktommy91 #1791 üzenetére
Igen, ez a Dell elég ígéretesnek tűnik, és az akkumulátor ideje sem rossz. A teljesítményéről ne is beszéljünk, Egyetlen probléma amiért eddig nem nagyon figyeltem fel rá, hogy azért újonnan bőven 300 000 Forint fölött vágják csak az emberhez.
A használt termékektől meg valahogy mindig is féltem, nem tudom miért, de szerintem ezzel nem csak én vagyok ígyKöszi a segítséget
-
Tekmen
aktív tag
válasz
ktommy91 #1777 üzenetére
Basszus pedig ez egy brutál kártya.. lehet, hogy a végén bevállalom 1 év garival...
Ha veszek alá hűtőt, akkor csak kisebb az esélye a bajnak nem?
Nameg a HP-k elég strapabíróak (személyes tapasztalat!). Van egy HP-m (ezt váltaná az új gép nyár végén, mikorra már összeszedtem rá a pénzt kemény melóval), ami van kb 8 éves, és ha nem sikerül megöljem a kijelzőjét, még most is teljesen használható lenne attól eltekintve, hogy böhöm lassú... xD
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ktommy91 #1659 üzenetére
ez nagyjából így is van, ilyen platformos gépet akkor vesz az ember, ha játszani is akar, aki pedig szokott, az cserélget drivereket, letölti a CAP frissítéseket, és előbb-utóbb a k10statra is rátalál szerintem. ha meg már van egy procim, ami sokkal kisebb feszültségen viszi a gyári értékeket, sőt, pár kattintással lehet tuningolni, akkor miért ne?
amúgy asszem onnét indultunk ki, hogy őt kifejezetten ez a platform érdekelte, ezért mondtam, hogy van ennek is értelme. átlag usernek és melóra én sem ajánlok amd-t, pláne nem dual graphics rendszerűt, de átlag user nem keres kifejezetten nem intel platformos gépet.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ktommy91 #1638 üzenetére
mondjuk az a G680 sem fog többet futni, mint a Z575, vagy DV6, akár DG nélkül, de az ára ettől még nagyon jó, nem kellene elvetni.
én személy szerint amúgy elég sok értelmét látom a llano platformnak, a dual graphics meg vagy ad valamit pluszba, vagy nem. a procinak teljesítményével és fogyasztásával elég szépen lehet játszani, és a HD3000-nél nem kicsit jobb az integrált grafikus magja.
-
KISDUCK
addikt
válasz
ktommy91 #1630 üzenetére
Köszönöm! HP-t nem szeretnék vásárolni a mostanában terjengő negatív vélemények miatt, főleg nem német kivitelben. Ha ha a laptopszalonos változatban 750gb-s hdd lenne, akkor szerintem onnét rendelném, de nekem akkora tárhely sovány sajnos. A G580 nem fog meg, mert valamiért AMD-s platform érdekel nagyon. A dual graphics nagyon megragadta a fantáziám és a 4 magos A6-3400m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged