- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ravenloft #124886 üzenetére
Lehet várni,de ami biztos: az árazásban egy kategóriát ugrottak a gamer vonalon(már a G751JY után,ezért is az a gép még mindig a legjobb ár-érték-teljesítmény bajnok)
Ez azt jelenti,hogy a közép kategória (15"+ 1050-60-70 GPU) inul 400 ezer körül-alap.
Felső gamer kategória (17"+ 1060-70-80) 600 ezertől felfelé-ez is alapgép. -
Sztenly
tag
válasz
Ravenloft #124770 üzenetére
Szia, ahogy nézem körültekintően szeretnél eljárni, de az időtállóság és a gamer notebook általában ütik egymást pláne a keretösszegeddel.
A többiek javaslatára ha vársz az olyan mintha nem is lenne szükséged még egy darabig a gyors megoldásra. Ha gyors megoldás kell sztem a 7559 elmegy még, ha megráérsz tökmindegy akár jobb asztalira is pályázhatnál. -
válasz
Ravenloft #124810 üzenetére
Én a helyedben még kuporgatnék kicsit és egy alig használt G751JY-t néznék,már 400 ezer alatt van.
A 980M még elég lesz egy darabig,a hűtése az egyik legjobb a gamer gépeket tekintve,szervize rendben van.
Az új gépek 15"-ban is ugrottak kategóriát,400 alatt az sem lesz.(ha már 350 ezret rá tudsz szánni,inkább még egy kicsit és igazi gamer géped lehet)
-
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #124808 üzenetére
Megkapod prociban a felső igát, vidkariban pedig a közepet.
Ha tudod, hogy notid lesz innentől, akkor egy külső vidkaris megoldást is meglesnék. Nagy cash beleugrani, de utána elvben elég sokáig jó lesz a buli TB alapon. 100k körül a dokkoló kihozható utána csak karicsere.
-
Chaser
legenda
válasz
Ravenloft #124805 üzenetére
ha nem létszükséglet mindenképp várj, 1-2 hónapon belül sztem erősen szállingózni fognak, nem érdeke a gyártóknak hogy ne így legyen, elég felkapott termék lett az új vonal, ami nem csoda, most mutatott valamit az nv
szerk: asztaliban hatalmasat estek a vga árak, ahogy kukac mondja, kb feleződnek a kifutó vga-k árai a használt piacon, most megvenni egy 960m-es gépet csak az tegye akinek azonnal kell
-
Chaser
legenda
válasz
Ravenloft #124802 üzenetére
népszerű persze, mert 300k alatt nincs jobb
olyan ez, mint a megye matrica, mivel mindenki veszi népszerű ( :
most is sok játék van, amire elég soványka az a kártya, 1050ti-vel azért ha néha erősen kompromisszumosan is, de idén még biztos el lehet lenni majdnem minden játéknál fhd-ban -
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #124799 üzenetére
Szerintem gyorsulni fog az avulás. Egyfelől: több gépet lehet eladni, ez a cél. Másodszorra: brutális lett az új NV sorozat, gyagyára verték a régi karikat teljesítményben amihez nyilván jönnek a zabálós játékok is.
A meddig az a kérdés, amire senki és soha nem tud választ. Milyen felbontásban, milyen beállításokkal milyen játékokat akarsz futtatni. Jobb esetben 2 év múlva tudjuk milyen játék lesz, de azt, hogy min és hogyan fut maguk a fejlesztők sem, mert jobb esetben még most kotorják össze a csapatot hozzá, nem, hogy tudják futtatni és tippelni mit fog felzabálni az engine.
Asztaliban ez levetítve most egy 2K-ra korrekt, FHD mindenképpen jó kártya. Most. De ha azt nézem 9 hónapja 74k-ért adtam el a GTX960-at, most meg lassan éri a felét, az jól mutatja mennyire megy a söprés. Natívban tutira elég okos beállításokkal 1 évig minden AAA-ra. 2 év múlva szerintem medium lesz a max a stabil minimum 20 fps-hez. Utána meg jön a kivénhedt gamer gép szindróma, amikor kapkodunk a levegő utána, ismerős érzés, mikor a 9600GT-s karival voltam a falu keménye akkor is 2 év után nagyon kezdett megzuhanni az élet.
-
Chaser
legenda
válasz
Ravenloft #124799 üzenetére
azt a jövő dönti el, 960m nagyon harmatos, fele annyit tud kb mint az asztali 960, 750ti szint ott
lehet vele játszogatni, de fhd-ra már legtöbb játékhoz kevésszerk: én várnék egy 1050ti-s gépre, hátha történik valami csoda
szerk: a 960m már elavult, asztaliban az a tudás egy 30k-s kártya
-
szabonagyur
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #124770 üzenetére
Ez ezy. Ha időtállóbb kell akkor 1050-es meg 970M-es gép kell. Ami nyilván ennyiből újban nincs, használtban kifogható, de azok monstrumok (kell is ilyen vashoz).
Marad a 960M-es kollekció amiből megint nem sok van ami picit kecsesebb, 7559 sima paneles változatban még egész emberes.
-
dugo_
veterán
válasz
Ravenloft #124706 üzenetére
Az SSD előnye a HDD-hez képest a nagyságrendekkel alacsonyabb elérési idő, ill. a nagyságrendekkel gyorsabb random olvasás. Általános felhasználásra minden más adat többé-kevésbé irreleváns.
A szekvenciális sebességek ott számítanának, ha két hasonlóan gyors SSD között akarnál másolgatni nagy fájlokat, például videót vágnál és vándorolnának a nyers és kész anyagok ide-oda. De neked nem erre kell, így semmi értelme a szekvenciális sebesség alapján dönteni.
Sokkal fontosabb a garancia hossza és minősége (van-e íráslimit), az adott típus gyerekbetegségei (ha van), memóriachip típusa, érdemes MLC-t keresni (SP900), vagy legalább 3D VNAND TLC-t (Samsung EVO-k, MX300) a sima alacsony terhelhetőségű planár TLC budget modellek helyett stb.
Minden másra egyébként két SSD-vel foglalkozó topik is rendelkezésre áll, sok felhalmozott magyarázó cikkel, ajánlásokkal.
-
dugo_
veterán
válasz
Ravenloft #124703 üzenetére
M.2 SATA 2280-as modellekből tudsz szemezgetni. PCIe-t nem támogat, ezért a SATA 3 elméleti maximumát tudod csak közelíteni ezekkel a darabokkal.
850EVO, SP900, MX300 például ajánlott darab.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #124559 üzenetére
Ha valamire áldás van adva és nem csak egy matrica a weben akkor nyilván nincs gond. Véleményem nekem személyesen semmi, mert új gépet 10 éve vettem kb. elég volt, soha többet. Náluk mondjuk eleve háznál van a háttér, nem nagyon lenne értelme trükközni
StLui: Van ProBook, X Asus meg Elitebook is most darabra bontva, hát azért fonákon eléggé látszik meg fogdosva is, hogy melyik milyen liga. Jogos, ezt viszont elég kevesen tudják megoldani otthon, leginkább sehogy.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #124539 üzenetére
Ugye milyen jó móka?
Nekem amit kis ideig használtam Asust az egyik nem ajánlott boltból volt és az Experttől jött, az tényleg hazai volt. Másik srác meg akinek szitázva volt a billzete meg nem. Tényleg nem lennék nagyobb értékű gépvásárló háttér nélkül, csúnyán lehet szívni.
prannk: Ha elég sokat vársz vele akkor lassan tényleg kifutnak amik vannak is, aztán 2 szék között leszel. Ott a lista sokadszorra, 4-5 gép már így is bőség zavara.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #124453 üzenetére
Beszerzés ideje vagy nagyker diffi plusz árrés.
Amiért jobb onnan venni a dolgokat ahol értenek hozzá: míg fehér pavilonok rossz volt minden driver és kimatekiztuk mivel jó és el tudtuk küldeni vagy adni az ügyfélnek addig mindenki más szívott. Egy gyors példa miért jobb notis boltból notit venni.
De nyilván lehet árra is menni, az nekem is fura, hogy legolcsóbb mysoft alá tud menni egy kamos bolt.
-
Brandynew
őstag
válasz
Ravenloft #124424 üzenetére
Laptopot csak számítástechnikai üzletből vennék.
Mint minden laptopból, a Dell 7559-ből is rengetegféle konfiguráció létezik, de mindegyik IPS paneles.
Olyat vennék, ami:
- Full HD.
- legalább 8 GB RAM van benne.
- CPU-t tekintve az i5 is elég, ha nem használsz olyan alkalmazást, ami kihasználja az i7 + 4 virtuális szálát. Persze, ha az árba belefér, akkor mehet az i7 is, mert a Dell 7559 azon kevés laptopok közé tartozik, amelyek képesek kellően lehűteni.
- Mindenképpen vennék hozzá M.2 SATA SSD-t a 2280-as méretből, ezt vagy ezt vagy ezt. Hatalmasat dob a teljesítményen, és magad is bele tudod pattintani, nem vész el a garancia, könnyű szétszedni (1 csavart kell kivenni a hátlapból).
A MySoft-ról venném perpillanat
-
Brandynew
őstag
válasz
Ravenloft #123950 üzenetére
Attól eltekintve, hogy mennyire hihetetlenül és már-már szomorúan gagyi a felépítése ennek az Acer-nek (egy ütődést nem biztos, hogy kibírna), a benne lévő processzor 1 multimédiás tartalmú weboldal betöltésére se elég, nemhogy esetleg 2-3 tab is meg legyen nyitva egyszerre. A legeslegolcsóbb új, normális gép ez: http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-250-g5-w4m91ea-akc-laptop_25469-adatlap
Ezalatt az a használt marad, amit Tikakukac írt, vagy egy tablet.
-
Brandynew
őstag
válasz
Ravenloft #123903 üzenetére
Szia,
Bkrisz9 leírta, hogy miért nem érdemes össze sem hasonlítani a Dell 7559-et az Asus GL752VW-vel (tehát a GL az gyakorlatilag az X-es széria), de az egyik legfontosabbat kihagyta: a GL752VW-ben TN panel van, a Dell 7559-ben pedig IPS. Itt már el is dőlt a dolog. A GL752VW egy 180 ezer Ft-os gép, 300 ezer Ft fölötti árcímkével.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Ravenloft #123903 üzenetére
A Dell: jobb fajta műanyag borítás, jó merevítés, kategóriában kiemelkedő hűtés (akár 4 magos i7-el is elbír), 3 év garancia (lehet ebben tévedek)
ASUS GL: Fém borítás de vékony, gyenge merevítés,gyenge hűtés és pár apróságban is rosszabb, 2év garancia a 3-al szemben (ha nem tévedek)
A sima G-s Asus ajánlott csak hűtésbe rosszabb de i5- rendben van.
-
dugo_
veterán
válasz
Ravenloft #123489 üzenetére
Hát az Y700 épp egy jól sikerült darab, de amíg nem csinálnak valamit a hazai szervizzel, addig nagy bátorság kell a konzumer Ideapadokhoz.
Kb. fél éve lett megpedzegetve, hogy tudnak fent a problémáról, le is cserélnék a szervizt. Nem tudom mi folyik azóta a háttérben. -
dugo_
veterán
válasz
Ravenloft #123483 üzenetére
Például, hogy neki sem állnak megjavítani, csak visszaküldik postafordultával annyival, hogy te vagy a hülye. És ezt eljátsszák egészen addig, amíg el nem kezd az ember polgári perrel fenyegetőzni.
De ha mégis nekiállnak, abban sincs sok köszönet. Szétkarcolt műanyagok, csálén visszarakott illesztett élek, végigkamuzott hibafelvételi lapok, ilyesmi. Pótgéppel érdemes készülni egy Telemaxos tortúrára.
Vegyél Dell 7559-et ennyiért.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #123483 üzenetére
Mi a fennakadás a gari ügyben?
Nincs alkatrész. Ha van, akkor sem sikerül rendesen berakni/igényes munkát végezni. Ha esetleg szeretnél kommunikálni akkor pedig Isten nagyobb eséllyel szól vissza, mint ők.
A kinézet visz mindent. Emberek tucatjai kapnak vérszemet a Lenovo-világít-nagy számok triótól, a kinézet sokat jelent. Én tuti N-es Asust vennék. Nem néznek Veér Istvánnak, az i5 is untig elég, hűteni is könnyebb, olcsóbb egy rakat pénzzel. Nem mellesleg ahol én 300-ért látom ezt a gépet, ott maximum szemetet hagynék, nem pénzt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ravenloft #123480 üzenetére
Gémernek tökéletes. Piros, világít, villantós. Mint laptop remek kérdés. Telemax még mindig gariztatja, nálam nyilván kiesik. El kell dölneni mennyire tököslegénység van
ReSeTer: A kijelző az igen, az a sufniban gyártott verzió. A buktató minden másban van ami nem a hardver, de nyilván te is érzed az utolsó kérdésedben-okfejtésedben
-
samub650
csendes tag
válasz
Ravenloft #122843 üzenetére
Ezt a HP Pavilion 15-AB221NH 175e én megrendeltem, nekem kell a dvd lejátszó a dvd gyűjteményhez, meg esetleg később az ssd bővítéshez. A tesztelés után meglátom, megtartom-e, mert egyébként a
HP Pavilion 17-X008NH X5X96EA#AKC -t ezt néztem ki, de sajnos ezt nem akciózták. Kérdés a két gép videó kártyái közül melyik a szimpatikusabb, nagy különbség valószínűleg nincs közöttük. -
rob210
nagyúr
válasz
Ravenloft #122816 üzenetére
Erre azt tudom mondani, mindegy mit veszel csak ACERT ne!
Ahogy már sokszor leírták itt sokan, /én is/ a készülékház egy vicc, olyan mint ha vennél egy rakat alkatrészt és kartonlapra szerelnéd.
Hulladék vékony ABS az egész.
Nincs bennük merevítés illetve nem megfelelő.
Hiába erős a hardver, ha szétesik a kezeid között.
Némelyiknek pedig a hűtése is alulméretezett, melegszik mint az állat. -
Brandynew
őstag
válasz
Ravenloft #122578 üzenetére
Én is inkább a Paviliont venném, ne ezen a 20 ezer Ft-on múljon a felhasználói élmény. Viszont várd ki a pénteket (fekete péntek), és akkor nézd át a webáruházakat, hátha valahol olcsóbb lesz, mint most (notebook.hu, hpshop.hu, laptopszalon.hu, mysoft.hu, edigital.hu, mediamarkt.hu, euronics.hu).
-
Khelben
nagyúr
válasz
Ravenloft #122572 üzenetére
HP Pavilion 15, ennél olcsóbban nem fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen videókártyát?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest