- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
phanzetomox
őstag
válasz
Tikakukac #156191 üzenetére
Sajnos rossz embertől kaptam a tanácsot...hozzánemértőként ezt nem tudhattam.
De hát ilyen a fórum élet, sosem tudhatja az ember, hogy egy-egy tanácsnak mennyi a szakmai vagy tapasztalati háttere. Körbenézek akkor mégis a használt gépek között, aztán meglátjuk mi jön ki belőle. -
b.kov
senior tag
válasz
Tikakukac #156194 üzenetére
Én teljesen megértem, sose vennék játékra laptopot. Ismerősnek kell, aztán ahelyett, hogy valami random gépet venne, gondoltam itt ha nem is a tökéleteset, de valami értelmeset lehet neki ajánlani.
Úgy gondolom, hogy jelen esetben a játék másodlagos, úgyhogy főleg a többi dologhoz lenne fontos a vas. Aztán majd ő eldönti, hogy elég-e neki ez a teljesítmény játékra, vagy sem.
Vannak lehetséges opciók, amiknél esetleg fel tudnánk térképezni a kompromisszumokat? Mert ha jól értem, erre a célra tökéletes gép nem létezik ilyen ársávban.
-
phanzetomox
őstag
válasz
Tikakukac #156188 üzenetére
Dell Latitude 6540 i5 4310m. Szerettük őket szó se róla, de emiatt a használt gépektől egy időre elment a kedvem. Alaplap hiba lett mindkettőnek a sorsa.
(Azt nem tudom, hogy előttünk hány évig és hogyan voltak használva)
Igazából akkor jártam volna a legjobban ha azok helyett veszek egy erős és gyári garis gépet és akkor most nem kéne matekoznom. De utólag már hiába vagyok okos. -
tomika04
csendes tag
válasz
Tikakukac #156062 üzenetére
Nem gémerkedésre kellene, csak ebben az árkategóriában 200k-ig ezt találtam a legjobb vételnek. I5, 8gb ram, ips ezek lennének a fontosak, átlag felhasználásra, játék nem fontos.
Ez jó vételnek számít ilyen áron ezzel a specifikációval?
Vagy érdemes várni egy jobb ajánlatra BF idején? Plafon 200k lenne.
Köszi! -
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Tikakukac #155978 üzenetére
Köszi!
Latitude-ot és ThinkPad-et már teszteltem, és elégedett voltam a billentyűzetükkel. A HP-k ilyen téren hogy állnak? Melyik sorozatok azok, ahol jobb billentyűzetre lehet számítani?
A HP 840 nekem valamiért kinézetre nagyon nem jön be. Kevés laptoppal vagyok így, szerintem a masszívan lekerekített sarkai okoznak bennem ellenszenves érzést.
Mi a helyzet a Spectre, EliteBook X360 és ENVY sorozatokkal? Ránézésre mindegyik sokkal szimpatikusabb, és a sepcifikációkat nézve jónak tűnnek.
-
RAiN91
őstag
válasz
Tikakukac #155972 üzenetére
60-70e Ft árkategóriában keresgélek, és alapból kizártam az "u" végű procikat, ezért ezeket találtam. (lehet nem kellene kizárnom azokat, ha azt mondod, eleg nétezni-excelezni). Igen, nagyobb excel fájlokat használok, amiknél nem gond ha várnom kell, viszont az előző gépemnél az volt az idegesítő, hogy ha pl. elindítom a Chrome-t, picit várni kellett, vagy ha megnyitok egy mappát, meghajtót stb.. Asztali gépről váltottam és azért volt fura, bár abban is csak egy i5 3470 volt.
-
RAiN91
őstag
válasz
Tikakukac #155967 üzenetére
Értem. A méretet úgy értem, hogy az az 1" nem tudom mennyit számít a valóságban, illetve azt sem, kell-e a FullHD, vagy elég egy HD felbontású laptop is
Mivel sosem használtam még HD-nál nagyobb felbontásút. Keveset utaznék a laptoppal, otthon használnám, általában ölembe véve, nagyon ritkán monitorra kötve. Ezeken kívül sok üzleti DELL-t találtam még hasonló specifikációval, de azok annyira nem jönnek be dizájnra.
-
Tetsuo
őstag
válasz
Tikakukac #155959 üzenetére
Én értem, hogy a konzumert kellene jobban megcsinálni, mert azt sokkal többen használják, dehát ez üzletpolitika. Minden cég éppen olyan minőséget nyújt, amit - úgy vélik - megfizetnek. Khelben kijelentése, miszerint a "Lenovo csak szemét", nem állja meg a helyét, ezt írtam.
A HP-nek és a Dell-nek is van hulladék sorozata, főként a belépők ugye.
Hogy a Lenovónak a középkategória is az, azt én nem hiszem, persze ti jobban tudjátok, de szerintem ennek megállapítása már méginkább szubjektív.
A minőség általánosan romlik, a cégeknek (legyen az Dell vagy Lenovo) a várható profit (vagyis többnyire az eladások) számít, semmi más, ezt csupán más-más stratégiával közelítik meg.Bár ez a téma nem off, hiszen laptopok megbízhatóságáról van szó.
-
lenox
veterán
válasz
Tikakukac #155961 üzenetére
Rohadjak meg, legutóbb sem sikerült értelmezni amit írtam, most is csak a rángatózás van.
Nekem sikerult, arrol nem tehetek, ha nem azt irod, amire valojaban gondolsz, nalad a problema most is, akkor is.
Most már érted?
Nem, miert erdekes, hogy neked borzalmas? Elmond ez valamit valamilyen tulajdonsagarol? Szerintem nem.
Majd rendezünk gondolatolvasó versenyt is.
Igen, ugy tunik, hogy szukseg lenne ra, mivel nem azt irod, amit ertesz alatta.
Te logikád mentén így kéne pedig.
Biztos, hogy nem, te talaltad ezt ki, hogy egy kepzelt allitas ellen ervelj.
És akkor fejezzük is be szépen.
Hat mindig eldontheted, hogy valaszolsz-e, a ram eso reszt meg en hadd dontsem el, koszi.
#155962: Miert nekem irod, en nem forgattam ki semmit. Persze, hogy erre gondolt, irni viszont azt irta, hogy neki borzalmas, aminek nincs koze a minosegehez.
-
lenox
veterán
válasz
Tikakukac #155959 üzenetére
Pl. hogy neked borzalmas lenne, az miert erdekes? Ebbol le kene vonni azt a kovetkeztetest, hogy gagyi?
Ez a legjobb téma mindig elég szubjektív.
Ebbol az latszik, hogy megse tudod, mire gondolt, pont, hogy nem a szubjektiv reszere, hanem arra, hogy nem szemet.Majd ha legközelebb darabokban hozzák az FX-et
Nem tudom, hogy jon ide, attol, hogy van jo is nem valtozik a szar arannya. De tolem persze mondhatod a tulajnak, ha szakmailag ezt gondolod helyesnek, hatha valakinek bejon. -
justgiveup
tag
válasz
Tikakukac #155863 üzenetére
Köszi a választ!
Közben voltam bent és ajánlották ezt a laptopot:
https://www.telekom.hu/shop/termek/ASUS+Vivobook+X509FA+notebook--ASUS+X509FA-BQ127T
Körülbelül 30 ezer Forinttal drágább. Én laikusként nem gondolom, hogy ez jobb lenne és megérné, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre.
Köszi!Ui.: A másik ez volt: https://www.telekom.hu/shop/termek/HP+15+8BM95EA--HP+15+8BM95EA
-
ervin1979
tag
-
lenox
veterán
válasz
Tikakukac #155917 üzenetére
Ez marhasag. 1050 Ti-vel sokkal tobb mindent lehet jatszani, mint igp-vel. 'Ezen vasarlok' 300k-ert nem fognak 2080-nal szerelt notit kapni, ellenben olyat, amivel lehet jatszani azt igen. Amit ma tud futtatni egy 1050 ti azt 2 ev mulva is fogja tudni, es mindig jonnek ki olyan cimek, amikhez nem kell csucs gpu. Ha ugyanannyi penzert tudsz jobbat, akkor persze ok, de mindig van akinek nem er a takaroja akarmeddig.
-
Humbucker
senior tag
válasz
Tikakukac #155880 üzenetére
Hát egy olyan 500 giga hdd jó lenne, nem játékra kellene, csak filmezni, sorozatozni, netezni, meg van egy cnc szimulátor amin szeretnék dolgozni,az akksija mindegy, gondolom ebben az árkategóriában nem kell sok jóra számítani akksi terén, a 15 colos kijelző azért legyen meg, meg egy olyan 4-8 giga ram, lehetőleg intel procival. van még kérdés?
-
sitotomi
tag
válasz
Tikakukac #155869 üzenetére
Köszi! Dell esetében mi a jó ár? Vannak más típusok, amit érdemes "sasolnom"? Ha igen, milyen ársávban számítanak jó vételnek ezek?
(Ez a Dell azért ragadt meg ennyire, mert az összes melós gépem - páromé is - az volt, és kivétel nélkül mindegyikkel maximálisan meg voltunk elégedve.)
-
blue_23
senior tag
válasz
Tikakukac #155787 üzenetére
"Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is."
[Visszatérítés]
"A vételár visszatérítése
A kereskedőnek a vásárlástól való elállás közlésétől számított 14 napon belül vissza kell fizetnie Önnek a vételárat, amennyiben kézhez kapta a visszaküldött árut vagy az igazolást arról, hogy Ön visszaküldte azt.
Ha Ön szállítási költséget is fizetett a vásárláskor, a kereskedőnek a vételáron felül azt is meg kell térítenie. Abban az esetben azonban, ha Ön nem szokványos postai kézbesítést (hanem pl. gyorsfutár-szolgáltatást) kért, a kereskedőnek jogában áll ennek a költségét felszámolni. " -
ForgacsB
csendes tag
válasz
Tikakukac #155758 üzenetére
Köszönöm a gyors választ Tikakukac. Igazából nagyon nem vagyok otthon a témába csak az Asszony ki talál valamit és SOS hétvégére kell dönteni
100.000 Ft. alatt akkor tudnál ajánlani valamit ami tényleg csak netezésre és videó nézésre kellene Windows 10-el. Új és használt is lehet. Bár úgy látom újból nincs igazán normális ebben az árban.
Még amit találtam HP Pavilion 15-AY114NA Intel Core i5-7200U, 8GB DDR4 memória, 250 GB SSD, 15,6″ 1366×768 Display Intel HD Graphics 620USB, HDMI 85.000 Ft
Segítségedet előre is köszönöm. -
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Tikakukac #155723 üzenetére
Saját G7 -re sincs onesite gari, csak háztól-házig 3 év.
Az onesiteosítás több mint 100k (esetemben)
Eleve ha olyan gépet kap, amire van 3 év onesites gari, akkor az jó vétel tényleg (bár kizártnak tartom, hogy onesites gari az)Egy kérdést megérne az eladó (bolt) felé ez és ha tényleg onesites, akkor ajánlott vétel.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #155725 üzenetére
Oksa, megkérdezem ott.
Fontolgatok egy másik alternatívát is, egy olcsóbb, nem gaming noti, dedikált GPU nélkül. Szintén netezésre, filmnézésre (játékból meg visz, amit visz 720p-ben, amit nem, azzal játszok asztali gépen). Ennél 15,6 colra gondoltam, a normálisabb IPS-es FullHD kijelző ennél is fontos, és ragaszkodom hozzá, hogy Ryzen 2500U vagy 2700U vagy ezek 3. genes változata legyen, a combosabb integrált GPU miatt az Intel nem jön szóba, 16 GB RAM. Üzemidő, súly itt sem szempont. Billentyűzet és világítás nem fontos szempontok, könnyen megszokok bármit, és amúgy is a kis nyomástávú lapos billentyűket szeretem. Ennél a variációnál a normális hűtés is nagyon fontos lenne. Meg nem ártana, ha bővíthető is lenne valamennyire SSD-vel és plusz RAM-mal, ne legyen minden odaforrasztva.
Keretet erre nem írok, de nyilván olcsóbban akarnám ezt az opciót megúszni, mint a gaming verziót, egy költséghatékonyabb B tervként szolgálna.
-
silboy
aktív tag
válasz
Tikakukac #155690 üzenetére
Acer Aspire 5 esetén ugyanaz a gép 128 GB SSD-vel 17 ezerrel drágább mint az a nélküli. Az AcerShop szerint az SSD beépítéséhez le kell venni az egész alját a készüléknek, ami garancia vesztéssel jár, ha csak nem ők teszik bele (csak saját alkatrésszel dolgoznak). Így is megéri? (csak SSD-vel rendelkező gépük nincs).
-
@Jocó@
tag
válasz
Tikakukac #155689 üzenetére
Hali!
Elfogadom az érved. Amikor én jártam infóra, akkor én is szembesültem a jelenséggel.
A dedikált GPU-t azért kérdeztem, mert töpp programnál fel volt tüntetve, hogy elmegy az integrálttal, de inkább a dedikált.
Illetve, ha már rákölt a rokon, akkor ne röccenjen a program rajta.
Dr akkor azt mondom, hogy ebben az árban, a videókártya nem fér bele...
-
trollreign
tag
válasz
Tikakukac #155657 üzenetére
OKöszi a választ.
Én notebookcheck-en nézegettem fps-eket különböző játékokhoz, és az alapján nekem úgy tűnt, hogy az MX150-nél még alacsony grafikán is alig futnak a kicsit grafika-intenzívebb játékok. Nem gamer gépnek kell, de sokszor pont akkor van időm játszani, amikor nem vagyok otthon az asztali gépemnél, úgyhogy alacsony grafikan szeretném, ha eldöcögne egy Witcher 3, Divinity 2 vagy PoE2: Deadfire.
Az E7440-nek az Intel HD4400-a szerintem mindenképp kevés.Ha leszűkítjük minimum MX150-re és új vagy refurbished gépekre, akkor van valami jobb, mint az Asus Zenbook ebben a méretben és árkategóriában?
Köszi.
-
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #155637 üzenetére
Használtban esetleg? Thinkpad W530?:-)
-
Szajo
őstag
válasz
Tikakukac #155616 üzenetére
Jogos
Csak mindenben ilyen vagyok, hogy ha veszek valamit előtte körbejárom alaposan (legalábbis próbálom)
Egyébként a BestBytenál is találtam G5öt. BestByteról mik a vélemények?
https://www.bestbyte.hu/Intel/Dell-G5-5587-15-6-FHD-IPS-Intel-Core-i5-8300H-8GB-128G-1TB-GTX1050Ti-4GB-Win10-fekete-Gaming-laptop-p187739.html?ak=0 -
kispx
addikt
válasz
Tikakukac #155582 üzenetére
Munkahelyen valami ilyesmit használok. Csak 1,8-on megy a órajel. Hétfőn tudok pontos processzor típust mondani, ha kell. Attól kéne prociban valami gyorsabb. (2,5-3 Ghz szerintem elég lenne)
8 Gb memória és egy HDD elég. Azokat tudom bővíteni. (Még jobb lenne, hogy M.2-es SSD-vel tudnám bővíteni.) Beépített IGP is elég. Nem fogok játszani rajta.
Egyedüli spec követelményem a vibrálás mentes képernyő.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest