- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Citroware #156670 üzenetére
bár szerintem ez csak reklámduma arra, hogy el tudják adni a rossz kijelzőt
1000nites fényerővel panelt gyártani ilyen funkcióval irgalmatlanul rohadt drága móka, szóval nem, ez egy valós funkció ami sok esetben tényleg egy igényt elégít kiNem én továbbra sem értem. Te megmondod melyik kijelzővel akarod venni a gépet és vagy egy olyat szállítanak le neked vagy a boltban, ha van rakin 840 G6 (amire adok olyan 0.01% esélyt) akkor olyat adnak neked amilyet kérsz. Egyértelműen PN és SN alapján beazonosítható a teljes gyári konfiguráció minden egyes alkatrésze, így a kijelző is. Ez azért messze nem akkora lottó.
Zenbook. Ez így kb. olyan, mint a HP-s összehasonlítás. Van ott is legalább 2 beszállító, az tuti, amit ráadásul szűrni is nehezebb.
Summa: első körben adj meg értékeket. Színtér lefedettség, fényerő, ilyesmi. Utána menj rá a többire.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Citroware #156559 üzenetére
A 7-es Elitebooknak nem sok köze van a 8-ashoz. A 7-es egy olcsóstott változat, nem csak hardverben, hanem anyaghasználatban is. Inkább a Probook sorozathoz áll közelebb.
A VGA meg oké, hogy dupla erős, de attól még nem tudsz vele semmit kezdeni. A nulla erőt kettővel szorozva is nulla lesz. 3D alkalmazásra egyik sem való. -
fordjee
aktív tag
válasz
Citroware #156009 üzenetére
Szia!
Nekem egy Thinkpad 13 2nd gen-es gépem van, matt 13.3-as kijelző és érintős. Nem 2 in 1, de érintőkijelző.
Azt hittem, hogy tök felesleges lesz, de nagyon sokszor azt vettem észre, hogy használom. Főleg, ha nem használok egeret. Nekem egyáltalán nem gond átnyúlni a bill. felett, én semmi hátrányát nem látom és nem is vennék már olyat, aminek nem érintős a kijelzője. Ez mondjuk matt, fényes kijelzőset lehet hogy nem vennék.
Fogyasztás miatt meggondolandó, nekem az nem volt szempont. -
Tikakukac
titán
válasz
Citroware #156009 üzenetére
Pofanehéz az érintő miatt, egyes modellek imádnak borulni és esni emiatt. Meg fél kézzel nagyon nem kinyílni.
Plusz az üveg miatt kegyetlenül borotválkozó tükör effekted lesz szinte mindig. A tapicska meg jár sok ujjlenyomattal, ha nem szereted takarítani folyamatosan, megbolondulsz ekkora méretben.
2in1 tablethez nehéz, laptopnak gyenge és macera. Nem tudom eddig mid volt és hogyan toltad, sajnos ez tipikusan az amit próbálgatni kell és benyelni, hogy lehet elsőre nem fog bejönni amit veszel. -
lenox
veterán
-
hallador
addikt
válasz
Citroware #155849 üzenetére
Ez gép felépítés függő. Nem inkább típus. A notebookok gyártói felépítettek az elmúlt 20 évben egy fajta rangsort felhasználás szerint. Ezt az IBM kezdte el 2002 környékén. Majd mikor a HP elvette a piacot, miután az IBM 2004 decemberében eladta a business-t a Lenovo-nak.
A HP szedte szét ennyire a piacot 2005 és 2008 között. A ProBook 400, ProBook 600, EliteBook, ZBook között a felhasználás minősége a különbség. Mindegyik ugyanarra készült, kivéve a ZBook-ot. Csak nem mindegy milyen körülmények között. Minél masszívabb egy gép annál jobban bírja az utazást. A ProBook műanyag, a palmrest ami vékony alumínium. A többi nem az. Az EliteBook fémmerevítésű gép. Ha ölben használod kevésbé fog nyekleni a gép. Ebből adódóan nehezebben esik szét, reped, hajlik. Az az alkalmasabb lesz hordozásra.Ezen felül ott a nagyvállalati kiegészítők száma, és milyensége. A szoftver support, a driver support. Annak nagyon kevés az esélye, hogy egy EliteBook-on nem megy a Linux, BSD, Windows. A ProBook-on is megy, de az annyira nincs tesztelve. Erre azért van szükség, mert aki ilyen gépet vesz, ott nem biztos, hogy Windows lesz. Ez egy magánfelhasználónak nem oszt vagy szoroz általában, de a masszívabb gép az igen,
Az Envy, Inspiron, Swift, Pavilion csak Windows-ra van kitesztelve, azzal megy biztosan, persze ez nem jelenti, azt, hogy nem fog menni más operációs rendszerrel is, csak kisebb az esélye.
-
hallador
addikt
válasz
Citroware #155847 üzenetére
Magamnak erre a felhasználásra:
- HP ProBook 43/40 G5/6. (250 - 300 000 Ft)
- HP EliteBook 830/840 G6. Dellből latitude de azt Magyarországon nem szabad megvenni újonnan, mert úgy kb 30 %-al van túlárazva. ThinkPad-ből csak T sorozat. (320 - 500 000 Ft)
- ZenBook UX333,334Fx de ezt mindenképpen nézd meg előtte. (200 - 350 000 Ft)A ProBook és az EliteBook között akkor kell az EliteBook-ot venni, ha valóban utazás közben sokat használod a gépet. Az az tényleg megy a vonaton, megy a repülőn a gép.
Ha veheted ezeket, akkor a HP Pavilion-t, Envy-t, el kell felejteni, ha csak nem kell erősebb VGA. Spectre feleslegesen drága.
Dell Inspiron nem rossz, de nem egy ProBook, persze vannak erőgépek abból is, meg minőségi darabok is, de az nem ennyibe kerül.
Lenovo, IdeaPad, ThinkPad E-t meg miért venne valaki, ha van annyiért EliteBook is. Acer-ből a Swift 5 OK, de azt meg minek venne valaki, ha van ZenBook is. -
hallador
addikt
válasz
Citroware #155844 üzenetére
Zenbook-al az a helyzet, hogy igen, a következő korlátozásokkal:
- A billentyűzete ergonómiája a UX333Fx-nek gyenge, touchpadja szintén nem annyira jó mint a ProBooké.
- Könnyebb és masszívabb, de csak az UX333Fx, az UX331 nem az, ott azért a váz nem olyan masszív mint az UX333Fx, a ProBook is masszívabb, mint az UX331.Itt az dönt, hogy kompaktság vs Használhatóság. A ProBook amiben jobb lesz:
- Kompatibilitás: Szoftver, oprendszer, driver stb.
- Garancia
- Garancia idő 2 vs. 3 év.
- Van rendes magyar HP Magyarország, ASUS is van, de nem annyira jó, mint a HP ügyfélszolgálata.
- Akinek fontos a HP még mindennel bővíthető 2,5"-os HDD, Ram, SSD, te is cserélhetted.ASUS:
- Mindennel együtt 1,5 GB (Beleértve a töltőt.)
- A4-es lapnál kisebb.
- Csak SSD-vel bővíthető, ha belenyúlsz a gari ugrott.
- Jobb a kijelzője.Munkára HP, napi hordozásra, otthonra, kevés gépelésre ASUS. Mielőtt ASUS mellett döntesz, mindenképpen nézd meg a billentyűzetét. Az UX334Fx már nem ilyen, de az 1"-al nagyobb.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest