- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FirstTripla
tag
válasz
Khelben #92584 üzenetére
A játék az ha a legkisebb grafikán elmegy 30fps körül az már tökéletes, hisz erre van egy több mint 250 ezer forintos asztali gépem ahol ezek ultrán, FullHD-ban elmennek 100-150Fps-el, szóval ha nem otthon vagyok és csak egy kis játékot akarok haverral, ahhoz sztem elegendő már egy kisebb teljesítményű intel hd graphics.
-
browing
csendes tag
válasz
Khelben #92582 üzenetére
Nem hitte volna, igazából már ezt a mostanit is használtan vettem, de az is volt már két-három éve.
Inkább játék, az irodai az max egy kis word és exel az se sűrűn.
Akkor most te azt mondod nekem, hogy a ha gx660-at akarok cserélni egy modern hasonló teljesítményű gépre akkor 300 ezerbe fájna, minimum? Ennyiért milyen tudsz ajánlani? -
FirstTripla
tag
válasz
Khelben #92582 üzenetére
A kijelzőt megértem még, de egy ekkora laptopnak nem hiszem, hogy több mint 2kg-osnak kéne lennie, főleg ha esetleg még optikai meghajtói sincs benne. Végülis ez a lényege egy ultrabooknak, hogy akár 1,5kg-os. Nekem az is megfelel ha csak win 7 kompatibilis. Szóval ha egy átlagos kijelzőt és win7 támogaással módosítom az igényemet akkor már több gép jöhet szóba?
-
rbalint88
addikt
válasz
Khelben #92565 üzenetére
Jó az Asus, de kopik az is, konzumer gép. Logoutomon le vannak írva a tapasztalatok.
Mac-nél nem lesz olyan egyszerűen EU billentyűzet a US-ből, mert ugye a gombok száma nem stimmel, szóval topcase cserét is igényel, amivel együtt már irreálisan drága a műtét.
Nem annyira nagyon csajos gépek, de érdemes megnézni őket: [link], [link]. Amit még érdemes keresni: Dell XPS13, HP Envy. -
Roleegsi
tag
válasz
Khelben #92534 üzenetére
Köszönöm a tippet, de ez a videokártya semmire sem jó...
Hosszú távra tervezünk a géppel, ami minimum 5-6 év, szóval akkor is el kéne majd döcögnie rajta ennek-annak, szóval legalább a mai játékokat vigye el minimumon. Az általam linkelt gépekben volt ennyi kraft videokártya szinten, ezt el kéne érni. Tudnál ilyet ajánlani? Bár amit írtatok azokról, tuti nem lesznek megvéve!
Köszönöm szépen még egyszer!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Khelben #92330 üzenetére
Köszönöm mindenki segítségét a lapos keresésben
Tegnap megérkezett a Dell 6430, aminél meglepődve tapasztaltam, hogy kb. 1 óra kellett a - első körben 194, majd azt követően még ~40 - windows 7 frissítések telepítéséhez.
Ilyet eddig még nem tapasztaltam, mert 3-4 órán belül eddig egyetlen nálam járt lapos sem végzett a frissítések telepítésével.
Szóval csillagos 5-ös eddig a gépnek
Megyek is Dell notis topikba némi infóért, mert pl. akkutöltés vezérlő alkalmazást nem rakott fel a Dell frissítő és a gyári windowsos nem kínál - vagy csak én nem találtam meg
- pl. folyamatos hálózatról üzemelés esetére akkukímélő vezérlést.
-
rolixxx
csendes tag
válasz
Khelben #92497 üzenetére
Köszi.
(1) Pár napon/heten belül vásárolnám.
(2) 150-180 körül szánnék rá.
(3) Egyetemre, netezésre, filmezésre és néha játékra lenne használva.
(4) Leginkább fifa, egy-két régebbi játék.
(5) 15,6 , FullHD, lehetőleg matt.
(6) Egyetemre lenne néha hordozva.
(7) Semmilyen oprendszer.
(8) Min. 500 GB tárhely. SSD nem tudom szükséges-e nekem. Min 4GB RAM, optikai nem szükséges.
(9) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba. -
-
vzooli55
csendes tag
válasz
Khelben #92484 üzenetére
Lehet én fogalmaztam rosszul, de nekem nem csúcskategóriás gép kell, hanem átlagos használatra programozást tanulni, játszani rajta, hobbi szinten photoshopban rajzolni.
Véleményeket szeretnék kérni a belinkelt két gépről, de ha tudnak jobbat mutatni ár/arány szempontból akkor azokat is kíváncsian várom. -
-
ZoPád
tag
válasz
Khelben #92288 üzenetére
Ezt tapasztalatból cáfolnám, én a múltkori ajánlásotok alapján megvettem az N551-et, ami egyébként kitűnően bevált, ezúton is köszönöm.
Az N551JK-CN067H (ips, i5-4200h, gtx 850m) 1920x1080-ban viszi a Skyrimet ultrán röccenés nélkül, az fps 32-37 között van. Gyári órajelen persze.
ENB meg 4K textúrás modokkal változhat. -
-
peter.tamas
csendes tag
válasz
Khelben #92236 üzenetére
Ezt néztem ki:
Laptop Asus X550JK-XX116D
Intel® Core™ i7-4710HQ 2.50GHz, Haswell™
4GB,
1TB,
nVidia GTX 850 2GB,Oprendszer nélkül, a proci meg a vga elég jónak tűnik, 1TB hely elég, a 4GB ram meg nem tudom elég-e...
Valami hasonlót keresnék, márka az mindegy, minél jobb ennyiért, annál jobban örülök.
GTA 5-öt csak kipróbálnám, ezenkívül esetleg League of Legends-el játszanék, vagy ha kijön egy-két új jó játék, kipróbálnám.
-
sulaco79
tag
válasz
Khelben #92093 üzenetére
"Elég lenne egy újabb játékot ráengedned és láthatnád, hogy nem bír 1,5 GHz fölé menni az órajel."
Ezt csak így lazán, ex katedra, ultima rációként, már pedig az úgy van?
"Igen, mert te meg vagy győződve róla, hogy lehűti a 4 magos i7-et, közben meg egy magot terhelsz."
Nem tudom melyikünk meggyőződése van empirikusan jobban alátámasztva, neked volt már tapasztalatod g500-i7 fronton?
itt egy link a g500-asról, csak észrevették volna ha throttlingol...
-
sulaco79
tag
válasz
Khelben #92063 üzenetére
Eladósorba került a kis G500-as, így kivettem belőle i7-et és visszakerült a 2020M-es, pedig szívesen megmutattam volna. Ahogy írtam, én is rohadtul féltem attól, hogy nem fog tudni felnőni az ideapad a négy maghoz. Prímeket kerestettem vele orrba-szájba, miközben folyamatosan monitoroztam az Intel Turbo Boost-tal és az Argussal, soha nem throttlingolt, fix 3.2 Ghz.
After Effect alatt sem esett soha a teljesítmény, a játékok pedig meg sem izzasztották, itt inkább a HD4000-es dolgozik (pl. Crysis 3, lowon persze) soha nem volt throttling.
Ez az i7-es egy vándorproci, a következő otthona egy E5530-as Dell lesz.
Én csak javasolni tudom a G500-at budget powerhousenak ( pl. ezt az 1 éves-1év garis lapit 50.000 ért adtam el, ennyit ér) azzal a feltétellel, hogy rendszeresen takarítani-pasztázni kell, és az asztalról nem mozdítjuk!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Khelben #91996 üzenetére
Tudom, hogy nehéz kérdés, akkor az NBDről mondunk le. Azt nem értem, hogy miért kell a DELL-nek mindenbe U-s procit rakni?! A gép a jelenlegi kollégáknak kellene és azokat a hiányosságokat szeretnénk pótolni, ami az én gépemben megvan.
E5540-et használok i7 4600U 8GB ram 500 SSHD M720GT FHd kijelző.
Nagyon jó az akkuidő, de annyit nem megy akkuról a cucc. Így nem szükséges az U-s proci,m helyette jó lenen több kraft.. Az SSD-t tudna gyorsítani a dolgon, illetve a 720-as nekünk semmire nem jó, szóval elég, ha az intel megoldása "dolgozik". Valamint a ház műanyagja kicsit gagyi hatású. A D630-asom sokkal strapabíróbb szerkezet és még simkártyát is lehet bele tenni, nem kell mobil internethez stick. Ezt már bele se mertem írni igénykén. Nem is értem a mobilinternet korszakában miért nem alapfelszereltség. De ujjlenyomatolvasó az kell... -
coksone
csendes tag
válasz
Khelben #91986 üzenetére
Teljesen egyetértek! Én is ezért nem vásárolok semmit Vaterán!
Én már rájöttem, hogy érdemes a legdrágább helyen megvenni mindent, akkor nem szokott probléma lenni. Jártam már úgy, hogy 1 tb-os vinyót rendeltem valami 1 hetes webshopból és 500 gb-osat küldtek... Persze nem néztem meg a csomagot alaposan amikor átvettem, rá pár napra már nem is működött az oldal... :S
Jó pap holtig tanul!
-
-
-
válasz
Khelben #91916 üzenetére
Nem hinném, hogy egy W520 bármiben is gyengébb lenne mint a precision vagy az elitbook workstation. A W520 és a T520 ugyan az a ház, semmi különbség nincs csak hw és portok. A T420 meg erősebb ház mint az 520 mert ugyan az csak kisebb. i5-tel nem ér az a gép 150-et, jelenlegi árak mellett. Amikor volt alfánál W520, az volt 160k qm-el.
-
válasz
Khelben #91909 üzenetére
Kétszeres árat nem ér meg a precision i5-tel, qm i7-tel ér ennyit, így kb. 100-110-et, ha cadre akarja akkor is. A munkaállmosások akkor játszanak egy kategóriával feljebb a T szériás TP-nél ha rendes dvga és qm proci van bennük, ha nincs qm proci akkor úgy félel, de az is csak a hw miatt.
Tesla: Ha már asztali mellé lesz szerintem használtan nézz valami 12"-14"-os gépet ne ilyen 15"-os dögnehézet.
-
havri1
félisten
válasz
Khelben #91909 üzenetére
Általános használat. Öcsém kért meg vegyek neki, nincs konkrét.
Jó, masszív, erős gépre van szükség.
Amihez én ragaszkodok, az a minimum i5, nagy felbontás, és 4gb ram. (GPU nem lényeges, intel intergált bőven elég)
Hordozva nem lesz, 15-17" között.
Játék -
SSD megy bele, optibay kerettel + HDD
Inkább használt üzleti, mint új szar. Ezért nézegettem ezeket. -
kovisoft
őstag
válasz
Khelben #91887 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ.
Akkor lehet, hogy úgy kellett volna kérdeznem, hogy a 3542-vel nem kapásból és teljes mértékben elutasító a közösség (szemben sok más típussal). Ugyanakkor a Pavilion többször nem ajánlottként aposztrofált.
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Khelben #91815 üzenetére
Kicsit tekintsünk el akkor a nyers teljesítménytől, mert ha fő számítógép lenne, akkor egyértelműen igazat adnék, de ezért vár otthon egy high-end PC és a munkában is vannak PC- k, a laptop inkább mindennapi eszköz lenne, ami nem jön zavarba, ha egy-két órát azon kell dolgozni, erre szerintem, szétnézve a környezetemben, elég lesz az U- s proci is, dolgoztam már Core2Duo- n, nem egy hatalmas élmény, de azon is el tudtam rajzolgatni, ha kellett, szóval a dilemmám többi részét domborítanám ki a továbbiakban
Az eddigieket pedig köszönöm szépen!@Tikakukac: Most olvastam logouton, aki végigcsinálta a procedúrát minden probléma nélkül, neten lehet rendelni kijelzőt, itt is van a link és a cikk.
-
-
fagylalt
senior tag
válasz
Khelben #91750 üzenetére
Az egyik barátomnak kell segítenem a választásban, járműmérnök lesz. Nem hinném, hogy ott komolyabb programozás folyik csak gondoltam megemlítem.
Tudom nem a teljesítménynek kellene elsődlegesnek lennie, de a HD7570M mit tud egy GT940M-mel szemben? Most tekintsünk el attól, hogy egyik sem egy játékra termett példány.Tehát a véleményed szerint 180eFt-ért ez lenne a legjobb választás?
(#91751) ivana
Akkor vetetek vele a pirítóshoz egy jó kis Y szériás Lenovot.
Régebbi címekkel lenne játék (Eurotruck Simulator, GTA San Andreas), de megemlítette a Far Cry 3-at is. Szerintem low-on az is eldöcög.
A programozás részről ugyanez a véleményem. -
-
SkiDev
őstag
válasz
Khelben #91679 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb, pár nap múlva.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100 ezer
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Játék,film, dokumentumszerkesztés/készítés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Fifa, valamilyen autós játékot (mind1, csak időtöltésre)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-17 colos, többi Rátok bízva
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
2-3 órás utakra, hetente 2-3x
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
A kinézett használton van egy Win7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Azt írta a 320GB elég, illetve a 4GB RAM is, kell ODD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera biztos, hogy kell, egyéb annyira nem
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is jó éppenToshiba Satellite L650-et tudna venni haverjától (fél giga helyett 1GB-os GPU-val) 100k-ért? Megérné? Vagy van jobb is?
-
adriano18
tag
válasz
Khelben #91647 üzenetére
Akkor szerinted milyen kompromisszumokat kellene kötnöm, hogy ennyiért tudjak venni? HP Pavilion-t nézegetem 180ezerért. I5-ös proci, 8 GB memória, Full HD, Geforce 840M. Akkor ez a videókártya nem alkalmas újabb játékok futtatására? Vagy esetleg a HP márkával vannak bajok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Philips LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest