- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
Copilot és ChatGPT szaktársak erőlködtek, hogy ha itthon nem is találok, de külföldön biza léteznek 17" OLED laptopok. Soroltak példákat is, de én azok között sem találtam. Végül az urakat ráerőltettem, hogy konkrét linket mutassanak már, nem csak típusokat soroljanak. Végül jött a beismerés: "Jelenleg nem áll rendelkezésre olyan 17 hüvelykes laptop, amely OLED kijelzővel lenne ellátva a hagyományos kivitelben, azaz nem összecsukható vagy dupla kijelzős."
-
teptep
senior tag
Azért 16:10 mert a 16" kijelzők jellemzően ilyen képaránnyal rendelkeznek. A 15.6" kijelzők pedig jellemzően 16:9. Az eredtileg 17" OLED kijelzőt szerettél volna. Ezért kérdeztem, hogy mivel 17" OLED a hazai boltokban nincs, akkor tulajdonképpen mit szeretnél? Ha külföldi lapokon rákeresel, akkor találhatsz 16" fölött is OLED kijelzős laptopokat. Például Dell XPS, Asus, ZenBook ProArt...
-
teptep
senior tag
OLED kijelző max 16" képátlóval létezik. SSD+HDD kombó nem jellemző. Akkor most a legerősebb procikat (185H és HX370) keressük dedikált videóval 1M alatt?
MSI Prestige 16 AI Studio B1VGG-221, Ultra 9 185H, 1000 GB, 32GB, 959900 Ft
16" (3840x2400) OLED
Geforce RTX 4070 8GB 55W, Win11Home
ASUS ROG Zephyrus G16 GU605MV, Ultra 9 185H, 1000 GB, 16GB, 959990 Ft
16" (2560x1600) 240Hz 500nits OLED G-Sync
Geforce RTX 4060 8GB 85W+15W Boost, Win11Home
ASUS ROG Zephyrus G16 GA605WV, Ryzen AI 9 HX370, 1000 GB, 16GB, 986900 Ft
16" (2560x1600) 240Hz 400nits OLED G-Sync
Geforce RTX 4060 8GB 85W+15W Boost, Win11Home -
Matt Oled nincs, amit azzal hirdetnek, azon valami fólia van. Felejtős, akkora fényereje van az OLED-nek, hogy szabadban sem lesz gond vele.
17"-ban csak integrált sem valószínű, hogy lesz, az Asusnak van ilyen gépe, de az belépő szint.
16"-ban van már pl. Core Ultra 9-el gép, az abban lévő integrált Arc GPU durván erős, én simán játszadozok vele-ergo munkára sem lesz gyenge. -
memorix
senior tag
1)
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics 259eft
16" (2560x1600) LED matt IPS 350nits, 100% sRGB2)
ASUS Zenbook 15 UM3504DA - Ryzen 5 7535U, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics, ASUS védőtok 314eft
15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS-Level 300nits, 100% sRGB3) ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6 120Hz, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics 309eft
15.6" (2880x1620) OLED 120Hz 550nits , Pantone Validated4)
ASUS VivoBook 16X X1603ZA - i5-12500H, 16, 512 GB, 16GB, Iris Xe Graphics, Win11 299eft
16" (1920x1200) LED matt IPS-Level 300nits, 45% NTSC5)LENOVO YOGA Pro 7 14 - Ryzen 5 7535HS, 14.5, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics + LENOVO Premium Care 299eft
14.5" (2560x1600) LED matt IPS 90Hz 350nits, Dolby Vision,, 100% sRGB -
teptep
senior tag
"Meg néztem. De ezek 14-esek."
Rosszul "meg nézted"! A #180321 ajánlásban volt (van) 15" laptop 139.900-ért.
Lenovo IdeaPad 5 82SG005YHV, Ryzen 5 5625U, 8 GB DDR4, 256 GB SSD
15,6" IPS FHD LED matt, magyar billentyűzet, háttérvilágítással.
Az ACER 515-re pedig figyelj oda, mer nincs mindegyikben az általad kért világítós billentyűzet.
"Ki hol írt win7-ről?"
Kicsit össze lehetett olvasni a winedet és a 7-es pontot:
"Semmi vagy Win. 7. Operációs rendszer?" -
Kbali
nagyúr
Mármiértne? Ne indulj ki a tizenX évvel ezelőtti sorozatokból.
Amúgy az Acernek is volt mindig melós kategóriája is Travelmate.
Ha meló, akkor Asus Expertbook széria, HP Probook/Elitebook 400-as sorozattól; Thinkpad L,T,X sorozat, Dell Latitude 5-ös sorozattól felfelé. De ilyen keretből használt max.
Win7 már felejtős, ugye csak viccnek szántad (jövőre a 10-nek is kifut a támogatása)?
Ha az irodai munka napi 8 óra böngészgetés, meg néhány levél/doksi/excel tábla, akkor arra a az említett Aspire is megfelelő. -
memorix
senior tag
Lásd az előző hozzászólásomat van ideapad 5 de csak 8GB RAM -l 139Eft -t.
Vagy lehet kapni asus OLED -s S14 -t 250eft környékén vagy Zenbookot IPS kijelzővel 289eft környékén. Ezek jó kijelzővel vannak. Feljebb néz szét amiket tanácsoltam megtalálod a leírásokat. #180309
-
Khelben
nagyúr
Amivel én játszom, arra elég egy integrált is. Arra reagáltam, miszerint a GTX980M még sokáig elég lesz mindenre maxon. Nyilván kirívó eset a GTA5, de ettől még kivétel, hiszen a legtöbb embernek az 50-60 fps a "játszható szint". De legalábbis a 35-ös átlag biztosan kevés.
-
x_o_n
veterán
Köszönöm mindkettötöknek!
Az asus-okat néztem,de föleg fullosak vannak,vagy ilyen vékony ezenkivül Medion razer ,MSI ,amiket láttam,Lenvovo..de az felejtős Clevot néztem de jelenleg csak olyan volt amiben gtx660 és i7-3xxx cpu volt.
Most belevetem magam ,utána olvasok,ez a g752 jónak tünik,de nem tudom lesz e idő várni rá -
-
Pferi
senior tag
"Az alacsony fordulatszámú 5400RPM-es HDD-ket inkább adattárolásra szoktuk ajánlani, mert ott általában kevesebb a töredezettség, így folytonosan olvashatjuk az amúgy is nagy fájlokat (fájlok> 1MB): filmek/zenék/fotók...
Az alacsony fordulatszám előnye az alacsonyabb zajszint, alacsonyabb hőmérséklet, hosszabb élettartam a kisebb kopás miatt, és ráadásul kisebb fogyasztás." -
Dhampir
félisten
Ez a 8760W nem jó? Bár igaz, hogy túl olcsó, nem kerül 200-ba.
-
Tikakukac
titán
Én írnék bevezetőt de az elég kemény lenne sajnos.
Úgy lassan 2 éve keresem egyébként a gépemet. Megnyugtatok mindenkit: nem sikerült épkézláb gépre bukkanni. Valami olyan van most, hogy E7240 és E7440, előbbiből tudok már talán jó árban lévőt de nagyon trükkös mire abban rendes kijelző lesz, utóbbi meg drága. Fosos az egész piac nem kicsit.
-
brumi1024
veterán
Inkább az IPS panelek hiánya/ritkasága a zavaró a notebookoknál. (A tepsifonos Pentile elrendezésű OLED-et, nem igazán szép fehérrel egyébként ne is pakolják notebookba, oda az nem való.)
A techdemot ne keverd azért a piacképesen gyártható termékkel. Hasonlóan az OLED sem éppen a minden második TV kategória.
A belsőégésű motoroknál egyébként a legnagyobb probléma, hogy még nem nagyon van kényelmesen használható alternatíva.
-
Khelben
nagyúr
-
Mappelni lehet, kiosztás már dolog azzal a del-t nem tudod befolyásolni. Mondjuk a Pause az a billentyű amit én se tudok mire való.
Pedig nem egy billentyűzetem van
(#94263) Pocok256 15-ös asus ips-t láttam az nem volt egy túl nagy eresztés. Kifejezzetten randa volt az olcsó lg ips monitoromhoz képest
-
Jazz
veterán
Egyszer: digitaltrends
A blindingly good displayAt first glance, the G751JY’s 1080p display seems to be a run-of-the-mill screen. Picture quality doesn’t look particularly sharp, and colors aren’t vibrant. After we spent some more time with it, however, we came to appreciate the screen’s realistic look. It doesn’t grab the eyes, but good looking games like Battlefield 4 make its accurate color and strong contrast clearly obvious.
Objective testing indicates that the display can handle 93 percent of sRGB, and 71 percent of AdobeRGB. It also maintains a contrast ratio of 650:1. These results are middling. Competitors like the Alienware 17 offer a slightly wider gamut, but a lower contrast ratio.
Másodszor:ultrabookreview
Panel HardwareID: LG Philips LGD046C;
Coverage: 93% sRGB, 69% NTSC, 72% Adobe RGB;Egyenlőre ennyit találtam. Úgy hogy nem tudom hogy jött össze a Notebookcheck-nek az az 56%.
-
Jazz
veterán
Valaki erre? [link]
Ha i7 4720HQ-val 1.3-.1.6Ghz a throttling Cpu+Gpu stressz teszten, i5 4200H-val kb. ez hogy alakul?
Ez azért fontos, mert van G771-ből van i5 verzió is. Viszont mindkét proci 47W-os.
De ha ugyan olyan szar és használhatatlan lesz mint az i7-es verzió, és ez utólag derül ki...headshoot.
Thx!
-
Khelben
nagyúr
Onnan veszem, hogy mindkét gép volt nálam teszten. Az Acerben nincs 95 fokos limit, mert 97 fokos is volt prime+furmark alatt a cpu. A TjMax meg nem a cpu maximális hőmérséklete, tehát nem lehet azt mondani, hogy az Asus "jobban vigyáz rá". 97 fokon sem lesz semmi baja. Az 1,4Ghz vs. 2,6 Ghz meg nem 10 fokos hőmérséklet különbséget kellene okozzon.
A tény ettől függetlenül tény marad: ugyanazzal a hardverrel játékok alatt az Acer jóval erősebb marad, miközben a külső hőmérséklet (pl billentyűzet) is ugyanaz a két gépnél. Az, hogy a cpu mag épp hány fokos, tökmindegy. Van épp elég védelem a gépben, hogy azt kezeljék. -
szabonagyur
félisten
Most amúgy miről is megy a vita már napok óta? Vegyél i7-es gépet aztán majd meglátod. Ha neked a cikkek meg tesztek a mérvadóak akkor felesleges itt kérdezni.
Továbbra is felesleges az i7, mire kellhet akkorára a VGA fasorban sem lesz. Aki meg dolgozni akar nem ilyen gépet vesz hanem WS-t ahol lehűti az i7-et, akinek meg hobbi szinten kell nem fog olyat csinálni ahol az i7-nek hasznát venné.
-
Tikakukac
titán
Hintecske: én elhiszek mindent mindenkinek alapvetően.
Addig amíg amit én látok nem cáfolja. Tekintve, hogy N550-N551-G551 vonalon minden megvolt i5 és i7 is, és nagyon nem kellett több óra stressz teszt meg 30 fokos szoba, hogy beverje a 96 fokot, így maradok annál, hogy nem kell az az i7, ha kényszerítenek sem.
De ha nagyon-nagyon szeretnéd, izzítom a kamerát, van most egy n551 i7-el éppen kéznél és akkor mutatom. Csak legyen rá idő, az a hibádzós.
-
Khelben
nagyúr
Az N551-nek ugyanez a hűtése (és az N751=G771), tehát mind a négy kevés az I7-hez. Ahhoz olyan hűtő kell, ami külön hőcsöves és külön ventilátoros, mint az Acer Nitro-ban. Ott is csak játék alatt működik. Amikor 100%-ra van terhelve a gpu és a cpu, akkor ott is szépen lemennek az órajelek.
(#92902) katona.jozsi : akkor egy generációt hátrébb kell lépni: HP 8570w (vagy megduplázni a keretet egy HP ZBook-hoz).
-
szabonagyur
félisten
A hobbi render és társaihoz az i5 is elég mivel teljesen mindegy, hogy 1 v 2 óra alatt készül el. Amit te nem akarsz megérteni, hogy hiába i7 ha csak az első fél órában képes tartani ezt a teljesítményt, utána visszavesz i3 szintre. Tehát összességében rosszabbul megy.
FC4: itt pont mesterségesen van generálva a 4 magos gép iránti igény... 4 szálon is ugyanúgy jól megy.
-
Tikakukac
titán
Fogalmazásból egyes. Ha már osztályzunk.
Nem elképzelhetetlen. Csak a tortácskának egy olyan szelete, ami kevés még előételnek is. Mondom ezt úgy, hogy a lentebb kipakolt gépből kiszaladt most egy 10-es a héten, egy kisebb mintavételnek szvsz megteszi.
Tök fasza, már egyre több játék. Na ez az egyre több játék miatt 4 éve már a szomszéd julcsinak is i7 kellett, mert hát egyre több! Maradjunk annyiban, hogy amikor elértük, hogy ne VGA limit verseny legyen 300k-ig akkor átgondolom az i7-ed dolgot. Addig meg: kazánra fel!
KERiii: Simsre elég lenne egy 450-es Probook 160k-ért. Vagy 175-ért 5470 vostro akár, abból van ennyiért NV-s is.
-
Gergosz2
veterán
...vesz a user egy i5-öt, mert csak játékra kell. Aztán jön egy játék ami rendesen kihasználja a 4 magot.
Ácsi!! Ő G551-et akar, ami 15"-os te meg itt egy 17"-os gépet linkelsz. Sokkal nagyobb, több a hely. Itt már van értelme az I7 -nek, de amúgy előző kommentemben is ugyan ezt írtam.
Vagy gondol egyet, nekiáll videót vágni renderelni.
Persze, minden második ember ezt csinálja.
-
Gergosz2
veterán
hidd el nem fogja bírni. De nekem mindegy, vehet azzal is, utána meg megy majd a sírás, hogy szaggat a játék meg stb.
I5 4200H is fűt ezerrel úgy , hogy csak 2 magos. Gondolj bele, mit csinál egy 4 magos gép. Egyszerűen nincs az a hűtő ami ilyen kis helyre bezsúfolt cuccot letudna hűteni. Nemhiába a 17"-os gamer gépek, meg a a WS -k ajánlottak csak I7-tel. Azokban van hely. De ugye mondanom sem kell ehhez, közel 4kg-os tömeg és és 3.5 cm-es vastagság tartozik.
(#92885) Tikakukac
ASUS-ék meg mások sem hiába dobják piacra ezeket a gépeket. Az ilyen gondolkozás, hogy "hátha kell majd.." miatt képesek sokan kemény plusz tízezreket kiperkálni. Aztán persze az esetek 99,99%-ban tök felesleges volt.
-
Tikakukac
titán
Na ezzel a "ha mégis kell"-el vagyok én agyonütve. Remélem tankkal közlekedsz, mert ha kitör a háború hirtelen mennyivel jobb lesz már neked.
Vásárlók százai vannak azért vesznek SSD nélkül gépet mert inkább az i5 meg i7, de SSD az osztán nem, merhát később mi lesz? Semmi nem lesz. Jobbe setben 4 évig lesz egy atomlassú gépe, míg a kicsit okosabbja vett SSD-s i3-at. Az i7, főleg 4 magost kihasználó emberek aránya annyira mikron méretű, hogy nem tudok rá mértékegységet.
-
sulaco79
tag
-
Pocok256
veterán
A jó hűtés ott kezdődik, hogy két külön hőcsövön megy és két külön coolerre.
-
Tikakukac
titán
Hát akkor hajrá rúgd ki őket. Ettől függetlenül ugyanúgy nem fogja a kutya sem venni ezeket itthon ahogy eddig sem. Na vajon miért nincs Thinkpad-Elitebook-Latitude-Precision hegyomlás mennyiségben kirakva? Gondolkozz el miért.
Összes variáció és összes spec meg azért nincs, mert ez egy kb. végtelen hosszú lista lenne, amit értelmeznie kéne Veér Istvánéknak, hogy igen ez az a lokalizáció igen ebben ennyi abban annyi ebben ilyen slot abban olyan és ezzel a panellel meg azzal de csak ha ez meg az. Na ez az a szint ami már nekem sem megy egy szint fölött, pedig ez megy a nap 16 órájában.
Szerintem van viszonteladó, legalábbis nem a gólya hozta eddig sem őket
G771-ről annyit tudok, hogy jó a visszaküldési arány illetve a patentek törésével is áll olyan jól mint a 100k-s tesók.
A feladat "csak" annyi, hogy ár/teljesítményben a lehető legjobbat, és a célnak megfelelően a legkevésbé rosszat kiválasztani adott áron belül.
Ha csak ennyi akkor hajrá, én már beletoltam párszáz órácskát a mostani gémer vackokba és nem tudok olyat mondani amiért kinyílva a tárca, de még csak elméleti szinten sem.
-
rbalint88
addikt
Lenovo az itthoni garancia miatt nem lesz ajánlott, MSI-vel eddig nekem nem jók a tapasztalataim, eddig 2 notebook, 2 netbook volt szűk családi körben tőlük, minddel szoptunk valamit. Plusz ami asztali gép jött hozzám, abban is gond volt MSI lappal driverezéssel kivétel nélkül.
-
Tikakukac
titán
Hát van, nagykernek hívják
Valami mindegyikben fosos. Nem azért nem írok jó gémer gépet 1 milla alatt, mert olyan durcis kislány vagyok, hanem mert 300-400-700k árban van 1 szint mindenből amit elvárok. Ne törjön, ne legyen sugárhajtómű, ne legyen olyan, mint egy 6 éves által tervezett viccdoboz.
Jelenleg nem tudok ilyet. Sem 200k-ért sem 1milkóért. Az AW-t mikor nyitottam sírtam. Amennyi GPU-t megesznek hát a tulajok is.
-
rbalint88
addikt
nem tudom, én elvagyok egy ilyennel:
AUO B140HAN01.1 Optical Features
Display Mode : AHVA, Normally Black, Transmissive
Brightness : 300 cd/m2 (Typ.)
Contrast Ratio : 700 : 1 (Typ.) (Transmissive)
Display Color : 16.2M (6-bit + FRC)
Color Gamut : 72% NTSC (CIE1931)
Response Time : 25 (Typ.)(Tr+Td)
Viewing Angle : 89/89/89/89 (Typ.)(CR≥10) (L/R/U/D)
Viewing Direction : Symmetry
White color Chromaticity : Wx:0.313; Wy:0.329
White Variation : 1.25/1.60 (Max.)(5/13 points) -
Jazz
veterán
Úgy néz ki egyedül a HP Zbook tud ilyet: Dream Color
-
rbalint88
addikt
mi lenne, ha vennél egy használt workstationt, amiben rendes kijelző, rendes hűtés és rendes ház van? Számla nem para, jár hozzá, garancia is van, meg minőség is. Játszani meg konzol. Laptopon játszani kicsit hasonlít a nemi erőszakhoz, de a szado-mazohoz biztosan van köze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Mikrotik routerek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest