Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
nemethpityu
üzenetére
Bolt kuka, gép elmegy. Akksi ideje az elég vékony.
-
M^xx
aktív tag
Ti melyiket vennétek ? Multimédiás célokra szeretnék egy laptopot. Ezeket néztem ezek körülbelül 120.000,-ban megállnának:
Lenovo
IdeaPad G580
- 15.6" LED, 1366x768
- Intel Pentium B960 CPU
- Dual Core 2.20GHz,
- 4Gb DDR-3 1333Mhz RAM
- 500GB SATA HDD 5400rpm
- Nvidia Geforce GT635M 2GB
- 1 Megapixeles HD webcam
- Univerzális kártyaolvasó
- 802.11 b/g/n Wi-Fi
- Gigabit LAN,Bluetooth 4.0
- D-Sub,HDMI,1xUSB2,2xUSB3Lenovo
IdeaPad G500
- 15.6" LED, 1366x768
- Intel 2020M CPU
- 2.4GHz, 2MB cache
- 4Gb DDR-3 1600Mhz RAM
- 1TB SATA HDD 5400rpm
- AMD Radeon HD8570M 2GB
- 1 Megapixeles HD webcam
- Univerzális kártyaolvasó
- 802.11 b/g/n Wi-Fi
- 10/100 LAN,Bluetooth 4.0
- D-Sub,HDMI,1xUSB2,2xUSB3Ha a kettő közül kéne választani melyiket ? Kis ráfizetéssel érdekelhet jobb is viszont mivel csak neteznék, filmeznék, tv-t vagy projektort hajtanák vele talán elég lenne ez a 120.000.- ftos kategória is.

-
hallador
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Tudom! Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem, az Inspiron már nem az az Inspiron. Régen sem volt célja, és régen sem azért volt hogy versenyezzen, mindössze azért mert akkor a Dell még nem spórolt. Ma már igen. Megint miből gondoltad, hogy az a célja, mikor nem írtam ilyet? Komolyan.... Na a Precision meg megint hogyan jön ide?
Nem a versenyről, hanem a tartósságról van itt szó. (Nekem van még ismerősöm, akinek csdak annyi a baj inspironnal, hogy lekopott a tapipad körül a műanyagról a festék. Na ezeknél 5 évesen nem azzal lesz a baj). -
-
hallador
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Kifutottam az időből:
HP EliteBook Folio 9470: HP Ultra-Light Docking Station compatibiliti list
-
hallador
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Jó igen a csúcskategória soha nem lesz rossz ebben igazad van, de mégsem hiszem, hogy felér egy Latitude mechanikás Inspironhoz.
(#49281) Borote
Inkább lenne plasztik, mondjuk Latitude 6530 mechanikával, le sem tojnám, hogy plasztik vagy nem.
List of Dell Inspiron models | és testvérmodelljeik
2650 [note 1]
4000 [note 2]
4100 [note 3]
4150 [note 4]
600m [note 5]
8000 [note 6]
8100 [note 7]
8200 [note 8]
8500 [note 9]
8600 [note 10]
B130 [note 11]Model notes
^ near-clone of Dell Latitude C640
^ near-clone of Dell Latitude C600
^ near-clone of Dell Latitude C610
^ near-clone of Dell Latitude C640
^ near-clone of Dell Latitude D600
^ near-clone of Dell Latitude C800
^ near-clone of Dell Latitude C810
^ near-clone of Dell Latitude C840
^ near-clone of Dell Latitude D800
^ near-clone of Dell Latitude D810 -
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Kéne pár ötlet egy
13.3-14" hüvelykes, könnyű (max 2 kg), halk, szép, dokkolós és matt kijelzős gépre. Latitude nem tetszik az ügyfélnek. Nekem egyelőre a LifeBook U772 jutott eszembe, van más szerintetek?
-
nemethpityu
csendes tag
Mi a vélemény erről:
AsusAz U procik mennyire jók játékra?
-
MattU
csendes tag
Nem tudjátok,hogy ezekbe a hdd mellé lehet ssd-t tenni vagy csak lecserélni?
-
orbo
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Hú nekem ne mondd, én is régóta pöcsölök vele, már kicsit elegem is van. De hamarosan vége a keresgélésnek, kezd leülepedni.
Az a Sony nem rossz, de ahogy fentebb is írták, gyenge az a proci a 740m videókártyához, ha játszani is akarsz.
Meg szerintem nézd meg a 3537-et, hátha tetszik, az lenne a legjobb ár/érték arányban. -
orbo
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Annyira azért nem szörnyű.

Meg szerintem egyéni ízlés kérdése. De nekem első látásra nagyon nem tetszett, másodikra már pofásabbnak láttam, de most, hogy aludtam rá egyet azt mondom mivel hosszú időre tervezem a gépet, évekig bennem lenne az, hogy nem szép, azt meg nem akarom. Akkor már kicsit áldozok többet rá, és 5537 vagy Lenovo Z510. -
Pocok256
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Igen ahogy tamcsu10 is mondja az a gyémántos műanyag külső elég rusnya ettől függetlenül nem sok hiányzott, hogy én ezt vegyem. Na de még mind a mai napig nem tettem le róla, hogy becserélem a gépem rá
Valami eszméletlen jó hardveresen nagyon fain kijelző minden álom benne, kivéve a bazári gyémántos műanyag kinézete.(#49263) TheProb
i3 nagyon nem elég ULV be, min i5 kell a turbo miatt. Legalábbis játékhoz. -
tamcsu10
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Bazári alatt kb azt értheti h ilyen kis gyémántos műanyag. itt a közeli képeken nagyon látszik. Ebben a dilemmában vagyok én is h nem fogott meg annyira de az 5537 ami ugyan ezt tudja 30-al drágább:S
-
TheProb
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Mi benne a bazári? Muszáj kompromisszumokat kötnöm, szerencsére edigital-nál van most 0THM-es hitel.
Amúgy az olcsóbbak amiket előbb linkeltem azokkal mi a gond?Mondjuk 160-ért a 8850-es i3-4010U-val? vagy ez netán cpu limites?
u.i.: az a 3737 nem is vészes árú, főleg ha ha az 5537-hez viszonítom. Ez meg 17-es és még erősebb vga
-
Pocok256
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Most ezzel az új szériákkal jöttek be ezek a kicsit gyengébb cpu k viszont akku időben nagyot domborítanak.
Amúgy.. Ha megtudsz barátkozni a bazári külsővel akkor ez a gép tökéletes lenne neked mert irdatlan gyors gpu-ja van és cpu erőben is elegendő.
Még nekem is sokáig alternatíva volt ennek a gépnek a nagytesója a 3737 i7 el csak nekem nem jött be ez a minimal bazári dizájn
Ettől függetlenül teljesítményben nincs jobb vétel ennél, és minőségileg is rendben van. -
TheProb
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Közben keresgéltem pár emberibb árú gépet:
Ezeket találom én személy szerint megfontolandónak, arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek ezek a procik nem gyengék-e? Amúgy én nem értem mi van cpu téren a gépekkel, de a 200ezres 5537-esben is gyengébb a cpu, mint a 2 éves asus-omban...
(#49257) AxBattler: Ennyi pénzért nekem is megakadt rajta a szemem, csak új gépet apróról nem szívesen veszek, nemtom van-e normális számla, milyen forrásból van, na meg angol a bill.
-
Végzet
csendes tag
Ehhez mit szóltok?
MODEL:LENOVO IdeaPad U430P
PROCESSZOR: Intel Core i5-4200U 1.60GHz
MEMÓRIA MÉRET: 8GB 1600MHz DDR3
KÉPERNYŐ ÁTLÓ: 14"
FELBONTÁS: 1920x1080
LED KIJELZŐ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: NVIDIA GeForce GT 730 2 GB
MEREVLEMEZ (HDD): 500 GB + 8 GB SSD CACHE
OPTIKAI MEGHAJTÓ: Nincs
SÚLY: 1.71 kgWord, excel, programozás (MATLAB, VBA, Maple, Photoshop,), Full HD filmnézés, internetezés, kevés játék (LoL, COD 4) lenne használva.
Szerintetek elég erős a processzer, videókártya,hogy kihúzza minimum 3-4 évig (hosszútávra tervezem)? -
drosan
tag
válasz
Khelben
üzenetére
Közben sikerült annyit kinyomoznom, hogy ez egy nagyon új vonal, és még csak most fog megjelenni, illetve ez alapján lesz belőle 1366 x 768 felbontással is, vagy a 14"os 1600 x 900-zal.
Jelenleg egy 14"-os HP 6910p-t használok 1440 x 900-on az nekem teljesen olvasható. Numerikus billentyűzetet viszont sosem használtam, a jelenlegin sincs olyan.Nagyon kíváncsi leszek az első tesztekre, vevő lennék egy ilyen gépre, ha nincs értelme FHD-val, akkor az alacsonyabb felbontású kijelzővel is akár.
-
Khelben
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
MI a gond a win8-cal? Nekem az itthoni gépen az van, feltettem rá egy kis progit és ránézésre senki nem mondja meg, hogy nem win7. A céges notebookra is csak azért nem tudtam még feltenni, mert van pár spéci programunk, ami még nem megy rajta. De amint meglesz a frissítés, oda is az kerül. Jóval gyorsabb, mint a win7, főleg az indulás/leállás.
(#49242) drosan: 15,6 fullhd-n meg fogsz vakulni, olyan kicsi lesz minden. Nem tudom, mire akarod használni, de ha nem csak filmnézésre meg játékra, és windowst futtatsz rajta akkor ne. Ráadásul nincs rajta numerikus billentyűzet.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Persze tudom, hogy nem a legjobb gép. Csak nekem az 555M is tökéletesen elég, ez meg annál jóval izmosabb.
Erről mi a vélemény? Elvileg ez a 8730M azonos, minimálisan jobb is, mint az 555M. (notebookcheck alapján)
Amúgy csak pimpeléssel lehet ráoperálni a Win7-et az mi már? főleg hogy részemről a win 8 egy gőzölgő kutyasz....

-
Chaser
legenda
-
drosan
tag
Már kezdtem lemondani arról a notebookról, amit megálmodtam magamnak, amikor is megláttam ezt.
Erről a szériáról mit lehet tudni: HP-Compaq EliteBook 850 G1 ?
A száraz adatok alapján, minimális kompromisszumokkal ugyan, de szinte tökéletes lenne számomra.
-
Karmapolice
csendes tag
-
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Sajnos jelenleg nagyon nem vagyok képben az újabb notikban lévő intel és amd procikkal, így a segítségetek kérném.
Szóval karácsony környékén(lehet csak januárban) akarok új masinát venni, de ötletem sincs melyikek felelnének meg a legjobban annak,hogy:
Minél hosszabb legyen az akkus üzemidő, és 500gb vagy nagyobb legyen a winyó.
Árban olyan olyan 180e-ig gondolom és word, excel, net, filmnézés a max amire használva lesz
Köszi

-
Juhaszkaresz
csendes tag
1,Karácsony körül vásárolnék notebookot.
2, kb 220eFt
3,Játék, kollégiumba lenne elsödleges gép.
4, minden féle játékkal játszok stratégiától különböző szimulátorokig háborús gamekig minden.
5, főképen a teljesítmény.
6, ez számomra lényegtelen.
7, igazából mindegy de a nagy kijelző(17")előnyösebb számomra.
8, lényegtelen a tömeg.
9, megoldom ha nincs előre telepített
10, 1T v annál több. ram 6gb v több.
11, nincs
12, néha videó szerkesztés + játékok
13, [link] és
[link] néztem ki eddig.
14, nem lehet használt.Ezek a paraméterek alapján keresek notebookot.
-
laci1978
tag
Sziasztok.
Venni akarok egy Dellt de nem tudom eldönteni,hogy melyiket vegyem meg, 5530 vs 5537?
Csak netezés,torrentezés,filmnézés, office, photoshop,stb.
Minden szinte játék nélkül,legfeljebb valami alap.
A lényeg,hogy gyors legyen,megbízható mert nem szeretném lecserélni 5-évig.
Tudnátok segíteni a döntésben?
-
TheProb
veterán
-
orbo
tag
Sziasztok,
Na, megnéztem ma a kiszemelt gépeket. A Dell 3537 külseje nem jött be, azt hiszem azt nem tudnám megszokni. Sajnos.
A Lenovo Z510 tök jól néz ki (Z500-at tudtam megnézni), viszont Z510 jelenleg nem kapható, ahol van/lesz ott 210-220 körüli árat mondtak.
A Dell 5537 tetszik a legjobban.
Esetleg nem tudtok megbízható boltot, ahol az i7-es verzióhoz (ez) kicsit olcsóbban is hozzá lehet jutni?
-
Tikakukac
titán
válasz
Goblin12
üzenetére
Uhh, hát akkor nagyon nem jó felé mész

A Haswelles integrált az úgy kb. elvisz 50 FHD filmet egyszerre, szóval maradjunk annyiban, hogy értelme erre a célra nagy VGA-nak semmi. A gép pedig nem azért lassú, mert kevés a proci ( ebben biztos vagyok, 720p heavy videovágás miatt kell nekem is update, amúgy core2 vastagon elég) hanem mert nudli a vinyó, SSD kell bele.
Valami NBD garis Dellt kell megrendezni nem tudom mikor jön a fullos paletta, ha nem, akkor marad az Ivy az is vastagon elég lesz, sőt.
Nem tudom melyik boltokból tudsz válogatni.Carryboy: Lassul az esze tokja. Kifejtettem véleményem elég vastagon egy másik topikban az integráltakról, ha nem heavy játékra kell integrált akkor annyira mindegy, elég lesz évek múlva is.
-
Carryboy
tag
Valaki írta itt nem rég azt, hogy az Intel HD kártyás gép egy idő után belassul. Ezt, hogy értette, hosszútávon vagy játék közben?
Ezt megszabad venni a hordozhatosag es hogy Játékok fussanak rajta: http://m.laptopszalon.hu/?m=product&pid=9838 -
Goblin12
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Üdv.
Azokat a gépeket nem én választottam. Én választottam magamnak egy W510-et anno és még máig jó hibátlan. ( kb 3-4 éves )
Szüleimnek kellene a gép, azért raktam erős hardware-t mert tutira nem akarnának 3 év múlva megint gépet cserélni, mondván, hogy lassú.
Használat pedig: Net, Film, Zene, Office, multimedia, munka ( sok féle nem tudom behatárolni, office gimp, programozás ) stb. egy átlagos mindennapi gép kellene max 300k alatt.
4gb alap ramnak örülnének de ha töb b nem baj
2 vagy 4 magos cpu ha kijön 4 magos teljesen jó
vga külső monitorra való csatlakoztatásért tudjon full hd-t DP-n vagy HDMI-n de azért valami erő is legyen benne szóval ne valami integrált csoda legyen
15,6" az jó méret
súlya mind1 nem oszt szoroz, ha vinni kell, akkor vinni kell
SSD-vel lehetne igazán gyorsítani a rendszeren de az már gondolom nem fér bele a keretbe, annak a mérete is jobb lenne 128GB+ lenne
Egy belső DVD olvasó/író jó lenne nem kell BL íróKöszi a segítséget.

-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Leginkább játékra keresek notebook-ot, és nem hátrány a minél nagyobb kijelző (17" környéke). Az mindegy, hogy Intel, vagy AMD processzor. Nagyjából 100 ezer Ft környékén tudnék rászánni, használt, de még gyári garis gép lenne a legjobb. Milyen típust ajánlotok?
-
e_david
tag
Sziasztok!
Egy hölgy ismerősnek kellene notebookot választanom.
A keret max 140.000.-
Főleg netezésre, filmnézésre, office futtatásra lenne használva.
Van pár jelöltem, hátha van ezekkel kapcsolatban némi tapasztalatotok (kialakítás, hűtés, akksi, stb.)
[Asus X550CC]
[Lenovo U510]
[Lenovo B590]
[Toshiba C55-199]
[Dell Inspiron 3521] -
Armagedown
őstag
Itt nézelődj
-
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Hopsz, de most látom, hogy 385k-ért M6700-as Precision is van ott, erősebb M6000-es Firepro-val! UPP neki!

-
Gedeon31
addikt
Ez a proci melyik Inteles változatnak felel meg?
Processzor: AMD® A4-4355M (Dual-Core, 1.9 - 2.4 GHz)
Chipkészlet: AMD® A70M Fusion™ -
Tikakukac
titán
válasz
Goblin12
üzenetére
hosszútávra éldegélő gépezet
És erre belövöd tipikusan azt a kategóriát, ahol a hardver adja ki a gép nagyobb értékét nem a support és minőség és tartósság, epdig már többször ráfáztál. Tanulni kell a hibákból nem elkövetni ugyanazokat.
Ha asztali gémer gép szint kell akkor ez van. Ha laptopot akarnál nem öszvért akkor nem fogsz ennyiből kapni rendes építést ilyen szintű hardverrel semmiképpen sem, ha alább adod akkor más a helyzet.
-
AxBattler
félisten
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Hasonló tudásban érdekelne egyéb ajánlat akár más gyártótól is, nekem eddig lenovom van soha ne mvolt vele semmi bajom.
Hp meg Sony már járt és mind2 meg is halt. . .
Jó lenne végre valami hosszútávra éldegélő gépezet.

Ezért se töltöm ki az 1. HSZ-ben szereplő kérdéseket, mert gondolom jól betájolja a kiválasztott gép hardwere a megválaszolandó kérdéseket.

A kinézett gép.:Lenovo IdeaPad Y510p 1200€
CPU: Intel Core i7-4700MQ, 4x 2.40GHz • RAM: 16GB • Festplatte: 524GB (500GB + 24GB SSD) • optisches Laufwerk: N/A • Grafik: NVIDIA GeForce GT 750M, 2GB, HDMI • Display: 15.6", 1920x1080, glare • Anschlüsse: 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, Gb LAN • Wireless: WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth • Cardreader: 6in1 • Webcam: 1.0 Megapixel • Betriebssystem: Windows 8 64bit • Akku: Li-Ionen, 6 Zellen, 6700mAh •Ennél az árkategóriánál nem igen szeretnék feljebb menni lefele szívesen de fel nem. Ha erre azt mondjátok, hogy jó akkor lehet ez lesz.

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe SSD magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Fury 15 G8 - i7-32GB-1TB
- HP Elitebook 845 G8 - Ryzen5/16GB/500GB
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor nem kellene más csiszolgatnod, mire ora jutsz már a gépet 3* kicserélték, és kezdhenéd újra, ha eljut odáig

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pyttawrx