- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w #166645 üzenetére
Nem vagyok magas lovon, egyátalán. Te kezdted onnan, plusz sértegettél.
Ha nem tudsz segíteni, akkor sajnálom. Olvastam már hozzászólásaid màs topikban, és azt vonom le abból, hogy tudnád nagyon is emelni, ezt a topikot is. De kérlek értsd meg, nincs értelme dolgozni az összefoglalón... stb, ha nem figyelünk rá, ezért próbálom úgy irányítani, ahogy a kollégák elkezdték. Ennyi a szándékom, és nem a magas ló. Köszönöm -
Catman
aktív tag
válasz
sh4d0w #166640 üzenetére
Kitöltöm azért, hátha tudtok valami jót ajánlani.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 250ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
tanulás, böngészés, zoutube, blender, programozás, minecraft (modding), scrap mechanic
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
minecraft, scrap mechanic, nincsenek nagy elvárások, a jelenlegi gépen is játszik ezekkel a gyerek
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15", mindenképpen IPS (de ha van jól kinéző TN, attól sem zárkózok el), matt/fényes mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
keveset lesz hordozva, leginkább töltőre dugva lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linuxot szeretnék felrakni
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
legalább 250GB SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új gépA gyereknek jelenleg egy DELL Inspiron 3567 laptopja van (i3-7020U, Intel UHD 620). A legtöbb feladatra elég neki, de pl. MCreator használtakor, meg simán minecraft-ban jól jönne egy kis plusz teljesítmény.
A probléma, hogy Linuxot használunk. Az nvidia kártyát még bevállalnám, de jobban utána olvasva azt írják, hogy az Acer laptopok linux támogatása nem az igazi. Nem tudom, van-e bárkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Az egyik jelölt jelenleg a lent is linkelt Acer: [link]
Illetve képbe került még ez is: [link] A Lenovo-nak állítólag jobb a linux támogatása, illetve ebben Intel Iris Plus GPU van, aminek talán szintén jobb a linux támogatása (persze a teljesítménye elmarad az nvidia-tól). Meg nem találtam meg, hogy ez IPS-e...De AMD-től sem zárkózok el, ha van valami jó tippetek.
-
válasz
sh4d0w #166642 üzenetére
Értem, de akkor te sem érted, megpróbálom kiemelni megint.
ezek szerint te is lusta vagy olvasni az összefoglalót, de segítek neked is.
"Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni!. Azért nincs értelme, mert az összefoglaló kitöltése nélkül nem tudjuk, hogy mi éri meg és mi a jó neked."Most jön az amit meg neked és a kérdezőnek is ki kellett volna hámozni ebből, de az értő és értelmező olvasás hiányában ez nem ment.
Erre van pl [link] topik, itt lehet és kell az adott márka notijairól érdeklődni. Tehát mielőtt mást oktatsz ki, előbb alkalmazd te is.
Illetve a topik címét sem tudtad értelmezni te sem. Szerintem zárhatjuk is ezzel. Köszi -
válasz
sh4d0w #166640 üzenetére
Igen olvastam. Pontosan ezért írtam, ezek szerint te is lusta vagy olvasni az összefoglalót, de segítek neked is.
"Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni!. Azért nincs értelme, mert az összefoglaló kitöltése nélkül nem tudjuk, hogy mi éri meg és mi a jó neked."
Azóta is csak találgatás megy és mindig így fog menni, ha nincs normálisan kitöltve.
Köszönöm megértésed. -
válasz
sh4d0w #165509 üzenetére
Igen, ez is benne van.
Már sok-sok-sok éve elkerülnek engem ezek a brandelt gépek, de régen nagyon sok átment a kezeim között, onnan vannak a tapasztalatok. A világ változik, lehet, hogy azóta egy Clevo gyártmány jobb minőségű lett, mint ahogy pl. a Pavilionok is, már fém palmrest-et kaptak és teljesen más szintet képviselnek, mint a dv6000-esek, dv9000-esek anno, vagy most a HP 15 vagy 250-es sorozat. Írtam én itt korábban, hogy pl. a 15s-t nem ajánlom, mert nagyon gyenge az egész.
Na mindegy, örülök, hogy most nem lett veszekedés...
-
válasz
sh4d0w #165506 üzenetére
Naneeee
Volt dolgom Clevo-val bőven, a leggyatrább minőségű gyártója volt a Gericomnak pl., vagy a Redchilinek, vagy hogy is hívták ezt az utódcéget ott Linzben. Tele volt vele a MediaMarkt meg a Quelle. Akkor inkább Uniwill, sokkal jobb minőség volt, mint a Clevo. Amúgy csak brandelés van, legyártanak X darabot ennek-annak a márkának. Azoknak, akiknek nincs saját termékük, hanem ebből márkáztatnak maguknak. Más szín, más logó a fedlapon, stb, de a lényeg ugyanaz. (Hogy a Gigabyte mióta neves laptop (gyártó?), arról nem is érdemes vitatkozni.)
Örülök, hogy meg vagy vele elégedve, annak még inkább, hogy a HP Pavilionokkal sokkal többen. Másnak más tetszik, ezzel nincs gond, a gond azzal van, amikor a Suzukis meg van róla győződve, hogy a Suzukija jobb autó mint a BMW. Na ott komoly bajok vannak
-
-
válasz
sh4d0w #165203 üzenetére
Igen, a tiéd már régi modell. Akkor még más volt a HP termékpalettája, a mostani állás szerint a Pavilionokat feljebb tették a minőségi rangsorban. Ezután Pavilion Gaming gépek, bár néhány tekintetben nem, pl. nincs alumínium burkolat. A következő az Envy majd a Spectre. A Spectre már egészen más világ. Az Omenek pedig gamer gépek, szintén máshogy-más világ.
Én személy szerint a Zbookokat tartom nagyon magas szintnek, tényleg jó gépek. Az elitebookok bőven lejjebb vannak minőségben.
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
sh4d0w #149784 üzenetére
Hátha a következő topic-létrehozója tud ilyet; lásd az AMD Raven Ridge alapú notebookok (AMD Ryzen™ Mobile Processors with Radeon™ Vega Graphics) fórumot.
-
hallador
addikt
válasz
sh4d0w #138645 üzenetére
Az eddigi gyakorlatból kiindulva igazán jó business gépet az elmúlt 12 évben csak a HP adott ki a többi gyártó csak sz@rr@l gurigázott ebben a kategóriában.
Itt az AMD-s notikra gondoltam, nem írtam oda mert elnéztem bocs. AMD-s business notikról van szó, nem a komplett business kategóriáról, természetesen.
-
hallador
addikt
válasz
sh4d0w #138643 üzenetére
Van nem is kevés:
Small BusinessAz eddigi gyakorlatból kiindulva igazán jó business gépet az elmúlt 12 évben csak a HP adott ki a többi gyártó csak sz@rr@l gurigázott ebben a kategóriában.
Talán ez most változik.
Nyilván ezek a gépek elb@sz0tt árban vannak újonnan, ezért használtan már megvehetőek kellemesebb árban is.
Business gépet dedikált VGA-val nem szerencsés párosítás, kivétel a workstation gépek, azok meg arany árban vannak.
Alaphelyzetben a Dell Latitude 5580-as gépek amik ajánlhatóak dedikált VGA-val nagy hát jó hűtés, minőségi gép. Ezek már elvihetőek 400 000 Ft környékén +- 50 000 Ft.Sajnos ez sem kevés pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest