- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CortezX
aktív tag
Érdekes ezt olvasni, de megnyugodtam hogy nem velem van a baj.
A Yoga 7 pro 16 GB ramja egyre inkább kezd bosszantóan kevés lenni (webes appokkal dolgozom, sok chrome tab...), ezért vettem egy EliteBook 830 X360 G8-at HA-ról. Méretét, kinézetét, kijelzőjét és minőségi összeszerelését imádom, na de a venti...hiába új a paszta, alapjáraton is van hangja (a Yoga 7 szinte néma), komolyabb feladatoknál pedig süvít...
Szóval ismét kitöltöttem a kérdőívet, de igazából azon filózok, hogy Yoga 7 legyen 32 GB rammal, vagy van ajánlott (halk) alternatíva. Zenbookok tetszenek, de ahogy látom ott is gyakori panasz, hogy a vékony géptest miatt hangos a hűtés.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
2. A gépre szánt összeg forintban? 5-600e
3. Felhasználás? Office, webes appok, sok Chrome tab, alkalmi fotó szerkesztés és videó vágás
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS vagy OLED? 14" ips vagy oled
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Napi szinten hordozom, de útközben nem szoktam használni.
7. Operációs rendszer? Win 11 telepítést megoldom
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 2 TB nvme adott, RAM min. 32 GB
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) bill. világítás legyen
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt is oké, számlával, garival -
CortezX
aktív tag
válasz
Juhaszatti #182783 üzenetére
Ezt sajnos meg tudom erősíteni. Közel 10 év Elitebookozás után ezért váltottam Lenovo Yoga 7-re (Zenbook volt a másik kiszemelt). Egy hasonló Elitebook konfig 2x áron lett volna itthon, és ekkora felárat (nekem) nem ért meg.
-
CortezX
aktív tag
Egy kis visszajelzés, hátha valaki hasonló cipőben jár.
Közel 10 év Elitebookozás után Zenbook/Yoga vonalon kerestem új gépet. Mikor megláttam, hogy leárazták (350eFt-ra) a Yoga Pro 7-et, rögtön kosárba is raktam, tegnap jött meg. Első blikkre ugyanolyan masszív mint az Elitebook 845 G7, de a lekerekített élek miatt szerintem jobb a fogása. A Tidal Teal szín piszok jól mutat élőben, bár kicsit jobban gyűjti az ujjlenyomatot mint a szürke. A kijelző is nagyon szép (14.5" 2.5K (2560x1600) IPS 350nits Anti-glare, 100% sRGB, 90Hz), egyáltalán nem bánom hogy nem oldet lett. A billenyűzet kényelmes, a touchpad kellően nagy. A tartósság majd kiderül, de a 3 év helyszíni gari megnyugtató. Ennyiért szerintem elég jó vétel, nálam 80%-ban irodai munkára és alkalmi videó vágásra lesz használva
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Követem régóta a topicot és az ajánlások alapján egyre inkább hajlok rá, hogy egy Zenbook 14 legyen az Elitebookom utódja. Jól látom, hogy csak az 5401 számozásúaknál van bal oldalt a HDMI és a Type-C? Illetve a 32 GB ram csak a 185H kiváltsága marad nálunk, vagy várható 125H, 155H / Ryzen változat mellé is? A mostani 32GB-ból rendre 40% felett van a kihasználtság, ezért az új gépnél sem szívesen mennék vissza 16-ra.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Feleségemnek keresek 2 in 1 notit, mert dolgozni is jobban szeret érintőképernyőn. Vivobook S 14 flip és Pavilion x360 ami elsőre szimpi, 3 éves távra tervezünk vele
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1-2 hónapon belül
2. A gépre szánt összeg forintban? - 300e körül
3. Felhasználás? - irodai és webes appok, böngészés, youtube
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - Érintős, max 14"
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Heti max 2 nap, asztalon/kanapén lesz használva.
7. Operációs rendszer? - Van 2 program ami miatt Windows lenne célszerű
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - min 256 GB SSD, 16GB ram.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - Nincs.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Számla és gari fontos (cégre vennénk) -
CortezX
aktív tag
válasz
SeniorTilla #174904 üzenetére
Előtte a Probookot 3 évig hurcoltam ugyanígy, ugyanabban a Case Logic tokban, semmi nem látszik rajta. De megfogadom a tanácsokat, keresek hozzá kemény tokot vagy viszem külön
-
CortezX
aktív tag
válasz
CortezX #172831 üzenetére
Még mindig aktuális a kérdésem. Hónapok óta követem az ajánlásokat ill az Asus/HP topikot, látom egyre többen vesznek Zenbookot és jók a visszajelzések. A mostani EliteBook 845 G7-el igazából 2 gondom van. A trackpoing és az egérgombok nyomot hagytak a kijelzőn (hiába pucolom rendszeresen). MÉG nem zavaró de gondolom később az lesz. Valamint külső monitorral nem valami kényelmesek a jobb oldalra helyezett hdmi és type-c csatik. A billentyűzetét és a masszív minőségi géptestet szeretem, de az oled kijelzőnek is örülnék (a flipes érintős sokszor jól jönne). Egyfolytában hurcolom (ügyfelek-iroda-otthon) és sokat gépelek, ezért a dilemmám, hogy egy Zenbook nem-e lenne visszalépés minőségben, billentyűzetben?
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem sürgős, 2-3 hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 5-600e
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Elsősorban irodai felhasználás, alkalmi videóvágás.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14", minimum 400 nit, az sem baj ha oled
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Napi szinten
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10/11
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Min 1TB SSD és min 16 GB RAM (ha nem bővíthető akkor 32 GB)
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Sokszor jól jönne az x360/flip kialakítás
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Inkább új, de használt is játszik (számlával és garival).Nézegettem már a HP Envy, Spectre ill Zenbook vonalat, de érdekelne melyiket ajánlanátok (és miért) a fenti szempontok alapján. Köszönöm előre is!
-
CortezX
aktív tag
válasz
hallador #166393 üzenetére
Nekem Probook 430 G4 van, de a billentyűzetete ennek is parádés. Legalábbis eddig akármilyen notit ill külső billentyűzetet próbáltam, egyik sem volt ennyire kényelmes.
Jónéhány ismerős vett üzleti felhasználásra csilli-villi gépet (360-as, érintős, touchpadba integrált kijelzős Zenbook stb), de többségük ezért v azért meg is bánta végül.
-
CortezX
aktív tag
válasz
Dhampir #166079 üzenetére
Én eddig sehol nem láttam opcióként ezt. Sajna jelenleg úgy látom, hogy csak i5-10210U-val van új Probook 440 "jó" áron, komolyabb procival már 400 felett mennek. És mivel nekem is mindig ez lesz idővel a szűk keresztmetszet, nem is tervezek 1 notival 3-4 évnél tovább.
DGery köszi az infókat. -
CortezX
aktív tag
válasz
Timer #166057 üzenetére
Érdemes ide visszajárni, mire eldöntöm melyik lesz a befutó, mindig elbizonytalanít valaki.
No de viccet félre téve, pár hónapja járt le a Probook 430 G4 garija, az akku egyik cellája úgy tűnik kuka
(pedig 80%-ban desktopon dolgozom, a noti nem volt agyon használva). Szóval per pill megint ott tartok, hogy inkább egy zsír új Zenbook/Probook megbízható üzletből 3 év garival (és majd ennek lejárta előtt csere).
-
CortezX
aktív tag
válasz
SeniorTilla #165362 üzenetére
Sajnos nem egyszer vettem már ki a táskámból a tűzforró vagy épp nullára merült Elitebook 8470-et és a Probook 430 G4-et, de ahogy utánaolvastam Zenbookoknál is előfordul ez a hiba...
-
CortezX
aktív tag
válasz
hitchins #165228 üzenetére
Általában februárban szoktak lenni a legjobb műszaki cikk árak, de a jelen helyzet sok mindent felülír. Sok cégnél évekkel gyorsította fel a dígitalizációs/innovációs folyamatokat, és valszeg a vírushelyzet után is maradni fog a bizonyos mértékben a home office munkarend vagy épp a szabadúszó foglalkoztatás. A másik dolog, hogy az emberek a nyaralásra el nem költött pénzekből vásárolnak (ingatlant, autót, műszaki cikket). Per pill nehéz megjósolni pár hónapra előre is hogy fognak változni a trendek (az alkatrész gyártástól függetlenül), így én nem várok nagy korrekciót max 15-20%-ot. Egyébként én sem kaptam választ a kérdésemre hogy melyik típus felé gondolkodjak inkább.
-
CortezX
aktív tag
válasz
CortezX #165122 üzenetére
Annyival egészíteném még ki, hogy 4 éve egy Probook 430 G4-et nyúzok (előtte pedig egy Elitebook 8470p volt). Emlékszem anno is nagyon szemeztem a Zenbookokkal, és akkor is itt a fórumon beszéltetek le róluk. Bő fél évet visszaolvasva most is azt látom hogy inkább villantós konzumer gépként vannak kategorizálva (a 400e alatti példányok) mint strapabíró üzletiként. Kipróbáltam ketőtt is, nem tűnnek törékeny darabnak, meg hát mégiscsak megkapták a MIL-STD tanúsítványt.
A HP mellett szól hogy soha semmi bajom nem volt velük, csak kezdem egyre gyakrabban kevésnek érezni a 7200u-t, hiányzik a dokkolhatóság és a bill világítás is gyakran jól jönne. Nézelődjek inkább garis Elitebook 840 G5/G6 irányba?
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
A ZenBook 3-al szemezek egy ideje, de kíváncsi lennék mit ajánlotok az alábbi szempontok alapján. Előre is köszönöm!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem SOS, 1 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300-320 eFt körül.
(3) Felhasználás? Leginkább munka, onine alkalmazások, irodai programok.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13,3-14,1 min. fullhd.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Napi szinten, igen.
(7) Operációs rendszer? Win10, van kulcsom.
(8) Tárhely mérete és típusa - Min. 500 GB SSD + 16 GB ram, optika nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI mindenképp kell, örülnék a bill. világításnak és az usb-c töltésnek.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Leginkább új, számla és gari mindenképp. -
CortezX
aktív tag
Üdv!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Pár héten belül, nem sürgős
(2) A gépre szánt összeg forintban? - 250 eFt
(3) Felhasználás? - irodai munka, néha photoshop, fontos az üzemidő
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - első sorban matt IPS-t szeretnék
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat, igen
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Van eredeti Win 10-em, szóval nem feltétel
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min. 120 GB SSD, és min 8 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Eddig 2 refurbished géppel fürödtem be, szóval inkább újat vennék.A HP HP ProBook 430 G4-et és az ASUS ZenBook UX305UA-FC046T-t néztem ki. Melyiket ajánlanátok inkább és miért?
-
CortezX
aktív tag
Üdv Urak!
Tehát amiben gondolkodom:
(1) 2 héten belül lenne esedékes.
(2) 120-150 eFt
(3) 80%-ban irodai jellegű használat, kevés hang/videó szerkesztés.
(4) Játék nem fontos.
(5) 13,3-14”, minimum HD, egy jobb minőségű TN is megfelel.
(6) Napi szinte lesz hurcolva, fontos hogy min 3-4 órát bírjon az akku.
(7) Win 7, esetleg később Win 10.
(8) 256-os SSD-t és 8 gb ramot szeretnék bele (akár külön is megveszem újonnan), optikai meghajtó nem fontos.
(9) Nincs speciális igényem.
(10) Használt üzleti gépben gondolkodom, számlával, min 6 hó garanciával.Eddig csak HP gépeim voltak és maximálisan meg voltam velük elégedve. Ezért első sorban HP-t szeretnék továbbra is, csak nem tudom melyik lenne a jobb választás. Egy patika Elitebook 8470p, egy újszerű Probook 430, vagy érdemes mélyebben zsebbe nyúlni és beruházni egy Elitebook 840-re? Angol billentyűzetnél mennyire zavaró hogy nincs hosszú "í"?
Köszönöm előre is!
-
CortezX
aktív tag
válasz
szabonagyur #87321 üzenetére
Köszi a tippet, a HP 455 elég szimpatikus, pláne amelyikre 5 év a gari. Az Asus x55 szériájával egyébként mi a gond?
-
CortezX
aktív tag
válasz
szabonagyur #87314 üzenetére
Rendben:
1. max 2 hónapon belül szeretnék vásárolni
2. 120-150e közti árkategóriában gondolkodom
3. leginkább webalkalmazások és office, ritkán kép hang stb szerkesztés
4. játszani nem ezen fogok
5. a hordozhatóság miatt jobb lenne egy 13-14 colos de az se baj ha 15,6-os mint a jelenlegi, típusra nem vagyok kényes, elég ha a HD-t tudja
6. a munkám miatt napi szinten hordozom, ezért elvárás a min. 4 órás üzemidő
7. mindenképp op.rendszer nélkülit vennék, win7 támogatás nem fontos
8. tárhely mindegy, mert átteszem a mostaniból az SSD-t, RAM min. 4 GB, optikai meghajtó nem fontos
9. HDMI, gigabit lan, webcam legyen rajta
10. lehetőleg új gépet szeretnék, min 2 év garival -
CortezX
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy AMD E-350-el szerelt HP-t használok irodai jellegű munkára (leginkább webalkalmazások és office, ritkán kép hang stb szerkesztés). Pár hónap múlva szeretném lecserélni, és az Asus X455 valamint az Acer V3 tetszik leginkább. A kettő közül melyiket ajánlanátok? A fenti dolgokra elegendő az i3-al szerelt változat vagy érdemesebb beruházni egy i5-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest