Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
ki a figyelmetlen?? irtam egy kb árat, amiben tudok gondolkodni, mutattad azt 2x annyiért. irtam köszi, de olcsobbat tudnál? erre beirsz egy iylen nagypofáju lenézö hsz-t hogy 30k-s notira van szükségem? most ugy öszintén ki vagy te, hogy iylet megengedj magadnak? most öszintén? nah kérlek alássan, ezért vagy *****. méghozzá jó nagy. figyelmelen.. hm, vicces vagy, csak nem hiteles
a tipikus magyar meg te vagy, ha hülyeséget mutatsz- ugye megadtam a paramétert, és köszi de nem fogadom el, jön a lenéző hsz, mintha nem is tudom ki lennél... inkább köpd szembe magad.
Alex, köszi, az az egyik jelölt. irtam is oda már.
akkor ha valaki esetleg, -persze nem t100 forumtárs- aki tudna vmit ajánlani, hálásan fogadnám, elöre is thx!
[ Módosította: Racecam ]
-
Thulcandra
senior tag
Elvileg nem sokat lesz használva, de aztán szokás szerint felfedezik milyen jó az internet és... Végülis lényegtelen mert hálózatról lesz használva szinte állandóan.
Általános használatra kell, netezés, winamp, filmezés, biztonsági másolatok készítése cd/dvd -ről (utóbbi transzkoderral csak persze), office programok, fényképek rendezgetése... Semmi extra szóvalÍrtam előző hszemben kb. milyen paraméterek kellenek, csak nem tudom melyik modellek a jobbak, melyik nem törik-esik szét könnyen, ilyesmik
-
Mihi100D
csendes tag
helo!
ez a R500as ha jol sejtem nemreg jott ki, van mar valakinek valami papasztalata vele? ilyenen gondolkodom:TP R500,CENTRINO,Core 2 Duo P8400 (2266 MHz),2 GB,160GB/5400rpm,DVD±RW DL,Intel X4500 Integrated Graphics15.4" WXGA non glossy No Camera, Gigabit,Intel 5100 AGN (1x2),BluetoothFPR6 cell,Express Card + 4-1 Media Card,Vista Business 32/RDVD,1 year
vagy inkabb egy R61????
melyik jobb, van az R500-asban vmi ujitas?koszi a valaszt
-
uhu20
tag
[OFF]Elég érdekes ösvényre tévedtél. (Szerk.)
(A végén ráadásul olyan dolgokat írtál "most egy két kivétellel minden annyiba kerül amennyit ér egy kis túlzással..."..amit Te sem gondolhattál komolyan...bár, akkor utólag még átszerkesztetted volna.[/OFF]
Oké, látom, visszakerestél. Semmi gond.
-
Alex91
félisten
1. Szemely szerint 1 db notim sincs, ellenben van 2 db asztali Mac-em
.
2. A TP-t a munkahelyem kapta, ebbe meg beleszolasa se volt senkinek
.
3. Az Acer-eket mar en vettem, bar szivem szerint nem vettem volna
. De erdekes, mert elo volt irva, hogy a gepnek min. 4 USB csatija legyen. Na, itt a TP-k mar eleve ki is estek
.
4. Az Apple arazasi politikajat itt mar leirtam egyszer. A jelenlegi noti modellek a ciklusuk vegen vannak. En se ajanlom, hogy barki most vegyen. (Szept-okt.-ben varhato az uj szeria, es lehet, hogy hazat is cserelnek, hatha jobbak lesznek
.)
5. Apple notit en itt (ebben a topicban) nem igazan ajanlottam senkinek se! (Max. ha direkt rakerdezett, de ilyenre se emlekszem nagyon.) Vagy legalabbis nem mondtam habzo szajjal az ide beteroknek, hogy Apple-t vegyen, bar masok meg lokik a TP-t, meg a Dell-t
. En se vettem. A MBPro nekem draga, a MB meg sargul, reped, akksija tonkremegy stb. Ettol fuggetlenul nem rossz gepek, de a minosegi gondok es a support itthoni helyzete miatt... Egyebkent atlagos odafigyelessel az Apple notik is eddig jol birtak a strapat. Jo par eves PB es iBook szaladgal meg most is...
6. Valoszinuleg nem fogok visszavaltani Apple geprol, bar sose lehet tudni
. Ugyhogy TP-m nem lesz...
7. Az, hogy kinek mi eri meg, mit tart olcsonak vagy draganak, az az o dolga. Szerintem a felmillkos MBPro se bizta, hogy draga, ha valakinek az felel meg. Es valoban, lehet, hogy a vegen a 100k-s noti is draga lesz...
8. De egyet itt megtanultam, hogy az A-val kezdo gyartok gepei mind xarok
!
-
Dying Fetus
tag
és akkro mgé1 kérdés vga kapcsban...
őőő ati x1350 aminek van 128bites memóriabusza de csak 9.0c meg shadermodel 3at támogat és a futószalagok száma 4+2 asszem
vagy geforce 8400 ami igaz h 64 bites de 8 futószalag ill directx 10 meg shader model 4...vagy úgy is megkérdezhetem h unreal 3 meg nfs carbonna vagy 800X600 vagy 1024X768as felbontás low-medium beállításokkal szeretnék néah játszoGATni....
a notebookchecken előbbre van az ati pedig kevesebb a pontja:S
-
Zollee
tag
Az Adobe szoftverek közül mondjuk egy Photoshop-ot szeretnék azért használni, de arra sztem elég a Dell is. A mostani asztalim még szimpla 1 magos 3 GHz-es prescott-os 1 GB 400 MHz rammal. Azon éppen elboldogulok, de jó lenne ha nem döcögne azért annyira a történet. Sztem ezen a laptopon azért jobban kell majd menjen..
Azon gondolkodtam mikor a hsz-omba gyűjtöttem az adatokat, hogy a Dell-en több a multimédiás kimenet. Elvégre nekem jobban kell multira mint játékra.
A Dell-t fogom megvenni. Az msi a teljesítmény miatt csábított, de ez sem sokkal gyengébb. Meg nem vagyok hardcore gamer, szóval csak elleszek GF 8600 nélkül is..Thx a segítséget!
-
Zollee
tag
Az Inspiron jelenleg 187.200 Ft (C2D T8100, 2 GB DDR2 667, Intel X3100 VGA, 250 GB, 15,4" 1280x800, 10/100 LAN, kártyaolvasó, Bluetooth, webcam, IEEE1394, S-VIDEO, HDMI, 4 db USB, 6 cellás akksi, 3 év)
Az MSI jelenleg 208.291 Ft (C2D T8100, 3GB DDR2 667, GF 8600 M VGA, 320 GB, 17" 1440x900, 10/100/1000 LAN, kártyaolvasó, Bluetooth, webcam, HDMI, 3 db USB, 6 cellás akksi, 2 év)
-
ArrayOfLilly
aktív tag
A fórum klassz.
Amit írtam, annak a magyarázatát is leírtam: nem vagyunk elegen, nincsen elegendő tapasztalat és az emberek ráadásul másmilyenek: a tapasztalataikat sokkal kevésbé osztják meg, mint amennyire kérdeznek.
És hajlamosabbak az érzelmi alapú reagálásra - ez hazai specifikum.
Ti ezen nem tudtok változtatni, hacsak nem osztotok laptopot, hogy sok tapasztalat gyűljön össze.
De egy angol nyelvű fórum közönsége egy 8-900 M fős angolul beszélő közösség, az ittenié jó esetben 15 M magyarul beszélő ember szerte az egész világban.
300 M csak amerikai, ahol ezek a dolgok sokkal inkább megfizethetőek (voltak eddig), ezzel nem lehet versenyezni.
Ez nem jóakarat vagy illemkódex kérdése - így jártunk.
A fórumot szeretjük, ahogy van.
-
Edy89
csendes tag
A jó döntéshez kellett az objektív, hozzáértő vélemény is, tehát köszönöm neked!
Nem nagyon értek hozzá ugyanis, amit tudok okosságokat azt itt a fórumban olvastam nagyrészét.
Már csak azt remélem nem lesz túl nehéz felhúzni rá az XP-t, már annak is utánalestem de az ördög nem alszik..
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Nekem van egy nem egészen egy éves T61-em.
Ami azt illeti, ha erre jársz, Bp, 1. ker, Batthyány tér vagy Moszkva tér környéke, én szívesen megmutatom, hogy szerintem milyen kopásról beszél.
A felület matt rétege a széleken, ahol nagyobb és hirtelenebb erőhatásoknak van kitéve: élek, sarok, kicsit meg van kopva.
Ha nem keresed, nem is látod, és nem is lényeges. Annyi látszik, hogy kicsit fényesebb. így egy év után nálam pl. 1 mm az éleken és a saroknál mondjuk fél centi.
Ezt napi 24 óra használat mellett - gyerek, férj, én, felváltva használtuk/juk. Folyamatos hurcolás mellett, nem túl tapintatosan kezeljük szegényt - bírja.
Szerintem ha most csinálnék egy fényképet - telefonnal, a lakás fényviszonyai meg nem túl kedvezőek - akkor nem lehetne látni egyáltalán. Élőben, hogy tudom, mit kell keresni, valamint inkább természetes fényben, meg tudom mutatni.
-
Alex91
félisten
Az objektivitas nem erre volt megjegyzes
.
Hanem arra, hogy ki kezdett el az Apple-el jonni... (Most nem akarok ovodast jatszani, de nem en kezdetem, kozben meg engem b*szogat a moderator
)
Egyebkent a ket geppel aza gond, hogy nem egyforma a kepernyo meret.
Fogalmam sincs, hogy egy 15"-os miert olcsobb altalaban, mint egy 13,3"-12"-os... (Latom 14"-os amit belinkeltel, most akcios is
. Mondjuk lehet, hogy 2 honap mulva meg a MacBook lesz a jobb vetel.
. A diak-ok most kapnak melle egy iPod classicot is, ugyhogy kb. 200-ban van nekik a MacBook is. bar teny, hogy a 250k-t ki kell erte perkalni
)
Az arral meg annyit, hogy az Apple arazasa maskeppen megy, mint a tobbi gyartonal. Itt be van love a gep egy arszintre. Amikor kijon egy friss modell, akkor altalaban araban van, tehat a hasonlo felepitesu gepek PC-s berkekben is ugyanannyiba kerulnek. Az ido mulasaval a tobbi gyarto termekeinek ara, csokken, az Apple meg az ovet nem mersekli. A modell eletciklusanak vegen mar valoban magasabb arat kepvisel, mint a konkurens gyartok hasonlo termekei. Es a MacBook pont a ciklusa vegen tart jelenleg...)
Az U9200-ra visszaterve. En csak azert tettem ide, mert van, aki kis meretu gepet keres. A subnotik tobbsege ennel az arszintnel feljebb kezdodnek. Eddig 100k korul 15"-os böhöm gepeket lehetett kapni. Most aki kicsit akar ennyi penzbol vehet egy netbook-ot, vagy esetleg helyettuk egy ilyet. Es IMHO ebben is ugyanazon alkatreszek vanank, mint barmely netbook-ban. Ha azokban jo, akkor ebben ugyan miert nem?
-
Alex91
félisten
Miert, szerinted most hazudok?
Van itt egy R50-es, kb. 4 eves, es ugy nez ki, mint uj koraban. Az meg valami T sorozatos (nem akaorok hazudni, mar nem emlekszem de valami T4x-es lehet), es annak a fedele nem muanyag, es amint megneztem egybol feltunt, hogy a kiallo eleknel kopas (vagy leperges van). Nem annyira veszes, par mm-es vekony csikok. Csak azert jegyeztem meg, mert en se gondoltam volna, hogy IBM-nel ilyen elofordul...
Sajnos kepet nem tudok kuldeni...
-
Alex91
félisten
Se az IBM, se az Aspire nem megy 24 oraban, de kb. egyforma hasznalatban vannak. Az IBM es az FS egyidos. Az IBM-mel meg nem volt gond, az FS-ben -mint irtam- HDD csere volt, es haldoklik az optikai.
Es, hogy az Aspire birja-e addig, mint az IBM? Nem tudom, majd 5 ev mulva kiderul, hogy addig huzza-e?
Es nem allitottam, hogy egy kategoria lenne. De az aruk se egy... En is szivesebben vettem volna TP-t, de adott volt a keret, es adott volt, hogy mi kell. Es valoban, nem egy mindennapi hurcolaszos munkagepnek vannak nalunk hasznalva, es arra, amire mi hasznaljuk eleg az Aspire is. (PowerPoint bemutatok projectorral
.)
Itthon megy a G4-es Mini tobb mint 3 eve napi 10-12 oraban... Igaz, ez nem noti. (De hidd el, masnal megy a noti is. Es gondolom az USA-ban se csak disznek hasznaljak oket...)
-
uhu20
tag
Nos, ez valóban elgondolkodtató. Ami érthetetlen számomra, hogy miért nincs az Acer-nak magyarországi szervíze?
Eddig egyébként azért sem foglalkoztatott ez a kérdés, mert eddig soha nem volt problémám semmilyen számítástechnikai eszközzel. A laptopoknál ez annyival gyakoribb?
Végül is akkor lehet, hogy lemegyek 15'4"-es képernyőig, HD/Blue-Ray nem érdekes és legfeljebb ha nagyon igényem van rá, akkor rákötöm az lcd tévémre.
-
uhu20
tag
Szerintem kár az Apple-t szidni. Gyakorlatilag itt mindig minden drágább, lásd telefonok, tévék, blue-ray lejátszók. Azaz ez (sajnos) egy általános jelenség. A másik: ha ennyiért megveszik az Apple gépeket, miért vigyék lejjebb az árat? Nem hülyék, nyilván ki van ez számolva. Ha sok pénzem lenne, én is kipróbálnám egyébként (de akkor már inkább az iMac-et).
-
parandroid
félisten
Az amcsiknál annyiba kerül egy iMac, amennyit ér. Nincs ezzel náluk semmi gond, kommersz mainstream gép, szeretik is, mert szép, jó áron adják és semmivel nem rosszabb, mint a többi konszumer gép. Nálunk - és itt nem csak Magyarországot értem, hanem egész Európát - az iMac belátható időn belül nem fog annyiba kerülni, hogy megérje megvenni.
A 12" Thinkpadekkel hasonlítani meg a 12" iMacet kicsit bizarr. Minőségre, megbízhatóságra kb az MSI, Acer, ASUS 12" modelljeivel van partiban, azoknál meg jóval drágább.
Ha a MacBook Proról beszélünk, akkor jöhetnek a képbe a Thinkpadek, de ott meg már nem lehet kihozni az Applet olcsóbbnak.
p
-
TGuru
tag
Na még többet tanúltam
Már ezeket is tudom legalább
A packard Bell-t meg gondoltam megkérdezem ,mert mások nem ismerték,de ahogy nézegettem őket külsőre nem néznek ki rosszúl és belsőre is vannak jó példányok,de akkor gondolom itt is az anyaghasználat miatt olcsó
Akkor,ha még is olcsóbb tipusnál maradok,h maradjon pénz akkor ha mondjuk még is R61-t vennék mondjuk tapipad nélkül akkor nyugodt szívvel vehetek celeronost v mondjuk inspironbol celeronost,mert ahogy néztem azokat is 150 alatt csak v szinte nincs máshogy csak celeronnal.Ja meg akkor még 1 a celeronnal kapcs,h ahogy láttam ebben is van több tipus,h ebböl melyiket érdemes venni és melyiket nem? -
TGuru
tag
Hát ezt már csak élőben tudom meg,h az mennyire jó v sem.Ja amúgy kis javítás,h a nagyobb kijelzőjű Vostron is ugyan annyiba van.Jobb,h ha nagyobb kijelzővel veszem már meg akkor?Gondolom ez az akksi időt buherálja meg kicsit
e akkor a Vostro is jó értem.Még 1 vis kettő
az R61 v i v e között mi a külömbség miben másak?A másik,h Te sem ismered a Packard Bell-t?
Toshiba A200 209.988,--
15.4"WXGA(1280x800pixel)TruBrite™ • ATi Radeon HD2600 -512MB • 1.3MP WebCam
• Core2-Duo T5450 (1.67GHz/2MB/667) • 2048MB DDR-2 • 200GB HDD • DVD+/-RW SM
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • 2,7kg • Microsoft Windows Vista H. Premium HUN
• new • 3év nemzetközi TOSHIBA garancia v ez milyen lenne az általad ajánlottakhoz képest?Na ez volt az utolsó szerkesztés -
TGuru
tag
csak,mert ha nem 200K körüliért vennék akkor csak duak core meg celeron van.
Hát akkor rosszúl tudtam v lehet keverem,de legalább ezt is megtanúltam.Lehet,h az asztali gépeknél más a celeron meg az intel pentium,de lehet,h ott is hülyeség ez amit én tudtam.
töröltem a kérdést,mert láttam megváltoztattad -
TGuru
tag
Hát láttam e-t is,de inkább i verziókat néztem.Csak ez a processzor dolog most kicsit bezavart a gondolkodásomba:Smost úgy vok vele,h v dual core 2 v celeronos gép kellene,csak a celleronnál nem tom...biztos Neked van igazad hisz jobban értesz ezekhez,csak szerencsétlenségemre ez rögződött meg bennem is,h a celeron könnyebben meghibásodik pont azért amit említettek,h állandóan 100-on megy,de ha Te azt mondod,h ez bírja 3év ig rendszeres használat mellett filmezésre tanulásra netezésre és egy kevés játékra(nem maiakra gondolok
) akkor láttam mondjuk celeronos R61i-t egész jó áron.
So,ha 200K-ig kellene gép akkor ezt a kettőt javaslod?A vostro miben jobb az inspironnál? -
xedos
addikt
Ezt biztos komolyan gondolod?
A Celeron nem rossz proci, de nincs benne speedstep -így folyamatossan max órajelen megy. A többi állítgatja a feszét... Nem néztem utána, de azFSB-jük is magasabb...
A 2 mag előnye meg egyértelmű! -szerintem főleg, hogylassan elkezdtek azokra optimalizálni. -
TGuru
tag
So akkro az árkategóriájában az N200 a legjobb választás?Egyik ismerősöm azt mondta,h a garanciája miatt jobban ajánlja a Dell Inspiron gépeit amiben dual core van.Mi a véleményetek melyik lenne jobb?A Vostro milyen árkategóriában van?Ja és még 1,h nézegettem ezeket a ThinkPad R61-t asszem és 150K alatt van,de annyi számomra a hibája,h celeronos
Mi lenne jobb pl: Dell Inspiron,N200,Toshiba L300-11G,(ezek dual core procisok) v ThinkPad r61(celeron procival?)
-
TGuru
tag
Na ilyen kérdésem már volt,h tényleg itt is rosszabb e a celeron proci mint ahogy azt már évek óta tudom vis évek óta mindenki ezt mondja.So akkor jobb is a celeron mint a core duo v a core duo2-nél????
És mi az,h jobban bírja vis később kell cserélni?Nem úgy van,h ha maxon megy mindig a gép akkor előbb tönkre megy?Én úgy tudtam eddig,h pont ezért előbb tönkre megy a celeron processzor mint az intel v az amd v a core duo páros.Most én azt veszem ki ebböl,h a core duo nem h fejlesztés lett volna hanem hanyatlás v mi meg,h akkor az,h nem megy 100-on mindig akkro ez sem jó.Láttam viszont,h azt is írtad,h a használat miatt ajánlod azt,h celeron legyen, vis akkor mire nem érdemes használni?Ha rosszúl gondolom a dolgokat v valami rosszat mondtam helyesbítsétek ki.
-
harry
veterán
Logikus, értem. Csak nem nagyon vagyok képbe noti procik terén (bár amúgy sem annyira), nem tudtam mennyi eltérés van ('korban') a celeron és a dualcore között. Még egy kis infót tudnál mondani az amd-król, a jelenlegi gépek mivel is vannak szerelve, turion x2? Mondjuk ehhez viszonyítva egy c2d mennyivel/miben tér el?
-
T1B3R1U5
csendes tag
Szia!
Sajnos nekem mindenféleképpen hordozható gép kellene, mivel két város között ingázom.
Főként a modellezés miatt választanám ezt mert nagy a kijelzője.
És miért nem bírják ezek a gépek a hosszú időt és a hordozhatóságot?
Mondjuk a vonaton biztos nem venném elő, de a táskában sem lenne jó helye?
Köszönöm előre is a segítségedet. -
magnum_pi
tag
Bevallom elgondolkodtattál. Végül is fontos az teljesítmény, de nem a 3d. Sok memóriát szeretnék, min 2GB és erős procit. Igazából fontos a megbízhatóság, és a nagy kijelző, valamint nagyon fontos lenne hogy jól kezelje a több kijelzős környezetet ( esetleg az aszinkron felbontást ). Az a baj hogy nincs nagy tapasztalatom notebookokban és én csak a Mhz-eket és a MB-okat látom
. Annyian mondták már hogy milyen jó a HPQ 6710b, de egy kicsit zavar hogy renew, meg hogy a 530-as sokkal olcsóbb, és nem tudom hogy a jó anyagminőség megér-e nekem 30-40 pluszt. Azért egy HP530-al sem lehet túl sok gond, mégis csak HP.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fűnyíró topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby rádiós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest