Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
T-unit
őstag
6910p renew messze a legjobb vétel 200k alatt P szériásból,nincs jobb.
(#32730) zolynet : Egy ilyen asus gyerekjáték egy üzleti Thinkpad/HPQ mellett,amiket linkeltem meg még jóval erősebb procisok is ráadául.Azt meg kerüld feltétlen ja.
(#32724) SirKero : Egyes helyeken van olyan lehetőség is h vehetsz 100% pixelhibamentes darabot,bár ez igen ritka,meg ált. jóval drágábbak.Am notiknál szerencsére annyira nem jellemző jelenség sztem mint sima asztali TFT-nél,mintha jobban ügyelnének gyártásnál/ellenőrzésnél erre. -
adm
őstag
az utódja minimális terheléssel majdnem megcsinálta a 24órás tesztet. egy 8-10 órás munkanap wifi nélkül nem okozhat problémát.
150k-ért? 300k-ért sincs megszámlálhatatlanul sok hasonló/jobb vétel.
(#32729) TGuru: az egyik részét? nagyjából a teljes sorozatot megtudod nézni a notin a beépített 6cellás és az utazó 12cellással.
-
T-unit
őstag
2éve van acerem,mai napig semmi gondja enyémnek,most erre mit mondjak?Ki kell fogni és nincs semmi bajuk,meg vigyázni kell rá.Amúgy nem véletlen ajánlgatok ezekhez az "alsóbb" kategóriás márkákhoz legalább 2-3év garit.10-ből 6-8ember játszani is akar notin kb. aki itt érdeklődik,és ha csak 140k-ja van akkor ezt kapja,ennyi.Nem tetszik ne játszon notin,vagy gyűjtsön legalább 167k-s Toshiba L500-ra szintén hd4570-es vga-val.
nickcreeper : Ahogy írtam én acert minimum 2év garival vennék ha már lehet,sokkal többet érhet mint a picit nagyobb hdd/ram.Ráadásul 13k-ért kapsz táskát+egeret is mellé tehát arra se kell külön költeni,és maga a garibővítés mindjárt annyival olcsóbb is.Ramot meg bármikor bővítheted magad is külön,mivel van szabad slot a 2gb ramos verziónál,jelenleg 6k 2gb.
-
T-unit
őstag
Erre való a mobil CPU rangsor. Ha kell vista is, 6735b is megfelelő,de továbbra is sokkal inkább 6910p,jobb vétel,jobb minőség.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
T-unit
őstag
Most írtam,szokott lenni igen náluk kapásból,ha nem jó dán vagy spanyol bill felirat.
Rayyy : Ehhez manapság minimum a Toshiba A500.
(#32680) TGuru : Nem rossz,ez is üzleti kategória.Bár én akkor már inkább Dell -t vennék oda,ez még dizájnosabb 3év gari és jobban is felszerelt,igaz minőségben lehet 1 fokkal rosszabb,de HDD is elég kell legyen.
Am meg Napfénysüti elmondta amire ugyanúgy gondoltam,6910p lenne oda messze a legtuttibb hdd cserével akkor.
P széria minőségben nagyobb kategória,nézd csak meg mennyibe fáj az 1-el újabb, rendes new,3év garis 6930p-s változata. -
T-unit
őstag
Noti mobil gépnek való,ha lehet érdemes -pláne lánynak- egy könnyebb példányt nézni.Elvileg HPQ gépeknél lehet boltba kérni garin belül hdd cserét,kérdezd boltot ezügyben,ezek már normális üzleti modellek,szal a bővítés is sokkal rugalmasabb kell legyen.És nem csúnya az a HP,amúgymeg lehet optikai tuningolni:[link] [link]
És a kis pendrájv. -
T-unit
őstag
És méretben mire gondolt?Érdemes lenne max. 14,1"-ban gondolkodni,abból meg 6910p elég jó vétel renew-ból.Ha kevés lenne 80gb-os vinyó,vesz egy külsőt mellé,vagy egy 64gb-os pendrive 37k plusszba,még úgy is jó vétel kb. 2év garival.
ktommy91 : Azt hittem bőven 3k felett tol mark06-ba,de mindegy is,lényeg h mai játékok is egész türhetően futnak már egy 130k-s notin is. -
Tim82
félisten
Újban nem fogsz kapni T61-et, mert kifutott modell, felváltotta a T400/T500.
Viszont a Lenovo TP-knek jellemzően 3 év gyártói garanciájuk van, tehát használtan is ki lehet fogni 1-2 év garanciával bíró darabokat. A szervíz pedig talán a legmegbízhatóbb Magyarországon.
Az Apple szervízháttere jelen pillanatban hagy némi kívánnivalót itthon maga után, ezért inkább Macbook-ból kéne újat venned. Egy unibody Macbook pl. nem rossz vétel, csak 230k fölött van.
[ Módosította: Racecam ]
-
adm
őstag
akkor tisztázni kéne, hogy a régi pavilionokról volt-e szó vagy jellemzően xx10 és xx30-as üzleti gépekről. az első tele volt szériahibákkal, ráadásul a közelmúltig nem volt hivatalosan benn az országban, míg a másodikból a több tucat renewból csak 1-2-vel akadtak problémák itt a fórumon.
-
adm
őstag
tök véletlen nem olyan kereskedő mondta ezt a renew modellekről, aki újat akart eladni neked?
azért fizettem 550k helyett 350k-t egy 8710w-ért, mert franciaországban 1 hónappal korábban valaki kifizette hazavitte és nem tetszett/mégsem kellett neki. 1 évesen sem lehet megmondani róla, hogy nem új.
mellesleg a p/w szériákra ugyanúgy 3éves 5munkanapos hp világgarancia vonatkozik. teljesen megbízhatóak, jó vétel. -
Alex91
félisten
-
Tim82
félisten
160k körül nem fogsz tényleg jó Apple notit kapni. Ebben az árszegmensben a használtpiacon a régi, műanyag borítású Macbook-ok kaphatóak, amelyeknek eresztésenként megvoltak a maguk hibái - t. i. volt olyan, amelyiknek a borítása hajlamos volt a sárgulásra, másik a repedésre. Ennyiért én dedikált VGA-s Lenovo Thinkpad T61-et vennék, de én köztudottan elfogult vagyok a Lenovo business class notijai irányába.
-
Csabee.
nagyúr
Acert azért nem kell lenézni, mert ár érték arányban igenis jók!
Használtan te apple notit 160ért nem kapsz.. ami legalábbis jó..használtan hogy hol kapsz? express vagy itt ph apróhirdetések közül nézelődjél, és mindenképpen garanciásat vegyél , és személyesen nézd meg a notit állapotilag teljesítményileg... vannak boltok amik árulnak renew készülékeket, hát ha azok is érdekelnek téged akkor keress rá ..
a kulcsszó notebook renew
-
harry
veterán
Ha nem zavar az angol lokalizáció, akkor jó.
Egy noti nem attól lesz lassú, hogy ez-vagy-az a típusa, hanem a hardvertől (proci, chipkészlet, stb). Normális chippel szereltet kell venni, esetleg celeronnál jobbat, és nincs gond. Bár persze nem tudom mire használnád, avagy kinek-mi lassú... -
T500
aktív tag
A ThinkPad R61 e, az economy azazgazdaságos szót jelöli, ami minden szempontból igaz, nagyon alapgép, pl: egy e modellen sencs tapipad. Az i az már nem ennyire fapados. De még itt is az olcsóbb modellekről lespórolják a tapipadot, az i modellek már erősebb processzorokat kapnak, de ez sem a teljesértékű R61.
Az R61, a teljes értékű gép már megjelennek a dedikált alaptelesítményre képes professzionális tervezőkártyák, amik persze csak nagyon kisteljesítményűek, de azért legalább van. és a jobb processzorok.
Packard Bell:
Consumer gyártató, jelen pillanatban az Acer tulajdona, aki felvásárolta a Gateway-t, a Packard Bell a gateway leányvállalata volt. Köze nincs a Vostro vagy a ThinkPad-hez, minőségben. -
T500
aktív tag
200 000 Ftért már van ic2d miért akarsz dualcore-t, vagy celeront.
Ez meg egy baromság, miért romlana hamarabb a Celeron? Mi ez a hülyeség. Az hogy teles órajelen megy, nem azt jelenti, hogy 100 %-ra van terhelve a processzor. Hanem, hogy minden esetben a processzor számára kiosztott üzemi feszültséget, kapja, ami nem áltozik, de ettől miért is menne tönkre hamarabb, valamit keversz!
Vostro Inspiron:
A Vostro több fémet tartalmaz, ergo jobb hűtés masszívabb tartósabb, jobban terhelhető szerkezet. Folyadékálló billentyűzet. Míg az inspiron consumer a Vostro az Small Business. A kettő közötti különbség a használhatóság üzemidejében van.
-
T500
aktív tag
A ThinkPad valóban strapabíró, de a Vostro is az, meg a Latitude is. A poharas trükk igaz. Amúgy a Lenovo 3000 N200 nem rossz, de alapvetően konzumer gépek közelebbi rokona inkább. HPQ üzlti gép, ha választani lehet az N200 és mondjuk egy 6510B, vagy 6710B között akkor inkább a HPQ. Vagy természetesen egy Vostro.
A 3000 csak azért nagyon jó, mert a 120 140 ezer forintos kategóriában tényleg nagyon jó vétel, de 160 - 170 ezer forintért már nem azt venném meg az is biztos.
-
-
RECK
tag
Hát az is előfordulhat, hogy nem 1*1 giga memória van benne, hanem 2*512. Valamint azt sem írja, hogy a 200 GB-os HDD (5400rpm), vagy lassabb. De szerintem 5400rpm.
Továbbá azt sem írja, hogy melyikben hány cellás akksi van.
De szerintem biztos van különbség.Persze az elírás sem kizárt
-
harry
veterán
Szerintem ez a leírás inkább az 'asis' modellekre illik. Azok használtak, de felújítottak, ellenőrzöttek, és elvileg hibátlanok. Na most a renew elvileg teljesen új, vagy pár 1-2 hónapos, bemutató termi gép, amiket szerintem elég minimálisan használhattak, ha ugyan, és ugyan úgy át kellett menniük a HP ellenőrzésén. Nekik sem lenne üzlet a saját nevük alatt hibás terméket kiadni. Ráadásul az, hogy de lehet aztán 1,5év múlva elromlik, mindenre igaz lehet. Erre megveszed a 3év garit, aztán ha elromlik, akkor javítják is. Három év után pedig egy new és renew modell közti (esetleges!) 1-2 hónapos bemutatótermi használatból adódó különbség szerintem elenyésző.
-
RECK
tag
Van a notebookokhoz hűtőpad, de állítólag ez sem olyan nagy segítség, mint egyesek mondják. 5-10, nagyon max tizenenpár fokot képes segíteni a gép hűtésén.
Esetleg itt olvasgathatszDe amúgy ha alapból rossz a gép hűtése, akkor tényleg csak a -5 fok lenne segítség,
csak az meg nem igazán tesz jót a gép többi alkatrészének. -
T500
aktív tag
Hmm..
Ha egy gépben sok a műanyag, akkor az nehezen is vezeti a hőt. Az alkatrészeket nem a meleg öli meg, hanem a körülöttük feltornyosult meleg levegő, ami nem távozik el megfelelő hatékonysággal.
A Lenovo 3000, meg a HP B több fémet tartalmaz, de ezek sem a hűtés bajnokai, de annyira ól hűtenek, hogy a gép tartós legyen.A legjobb hűtéssel a ThinkPad-ek rendelkezne, nem hiába mennek 5 - 6 évig.
Az MSI, olcsó ASUS, Amilo melegszik, mert a műanyag nagyon rossz hőelvezető. A másik, ha egy gépben sok a fém, akkor könnyebb, merevebb, és még a hűtése is jobb, ennek visznt ára van.
Na ezért olcsóbb az MSI, Amilo, meg társai. Ezért kapsz egy R61 árából, ami alapteljesítményű, már egy egész jó gamer MSI-t. Ami persze a melegedés, meg a gyenge ház miatt hamar tönkre mehet. Ha több fém lenne benne, akkor HPQ 8510 nek hívnák, vagy Dell Vostro 1500 -nak.
-
RECK
tag
Az MSI tipikusan annak szánt gép, aki olcsón akar nagy teljesítményt. Én bármikor ajánlanák MSI-t Acer helyett. Egy jó barátomnak is MSI-je van
Én is gondolkoztam, hogy én is azt veszek, de nem vagyok egy gamer, nekem a minőség sokkal fontosabb volt. Inkább szántam még rá egy jó marok pénzt
Ja igen a minőség. Az MSI alapjában véve műanyagokat használ az olcsóbb szériákban, hogy a drágább gépei hogy néznek ki belülről azt nem tudom. A support az utolsó időkben sokat javult, de még mindig nem a legjobb az MSI szervízháttere. (persze sokkal jobb, mint az Acernek) Személyem szerint a probléma az MSI-vel annyi, hogy elég erősen melegszenek.
-
harry
veterán
A linux alapból nem támogat windows programokat (nyílván, teljesen más), wine emulátorral viszont tudsz futtatni párat vagy csinálsz egy virtuális xp-t - de a játékokhoz vindóz kell, ezt nem nagyon lehet kikerülni. Mondjuk engem jelenleg kevésbé zavar, mert ritkán játszok, vagy egyáltalán nem. Furcsa dolgok, hát, olvass bele az ubuntu topicba, és láthatod a hibákat. Bár ezek tényleg nagyon gépfüggő dolgok, és a legtöbbre van is megoldás, csak néha zavaró, hogy akarsz valamit, de kell vele bénázni meg keresgélni egy órát, hogy menjen. Aztán megy jól, csak először dolgozni kell vele. De hát ezért linux, itt gondolkodni kell, nem csak kattintgatni. Biztos van pár kezdő leírás logouton vagy a topicok elején, érdemes utánajárni. De ez itt már kicsit off.
-
harry
veterán
Én alapvetően kedvelem, bár vannak néha furcsa dolgai... Ellenben minden progi ingyenes és legális, biztonságosabb, kisebb erőforrás igény, sok szép effekt (akár), stb. Ha teheted, akkor próbáld ki. Vindóz alatt (illetve bárhol) lehet futtatni virtuális gépeket, pl vmware (van ingyenes változata), erre win alól is felrakhatsz ubit bár bármilyen oprendszert, és akkor ott tesztelheted akár, bár tény, hogy élesben kényelmesebb, de úgy meg talán biztonságosabb, és ha elrontod, pár kattintás újrarakni. Biztos van topic ezekről is, ott olvasgathatsz.
-
harry
veterán
Ez nem egészen így működik, azt azért gondolom te is látod. Egy linux felépítése teljesen más, szerintem a kettő össze sem hasonlítható ilyen egyszerűen. De ahhoz, hogy linuxod legyen, meg kell tanulnod használni, szal ez nem vindóz, hogy kattintgatsz, és az meg csinál valamit a háttérben - nem árt legalább nagyjából tisztában lenni a működésével. Nekem jobban tetszik, de neked szerintem egy vindóz jobb választás.
-
harry
veterán
Én is ezt javasoltam legelőször: [link] Oldal alján vannak a rendelhető extrák, ott van a +1 giga ram, az 8300ft körül van azt hiszem.
6715s, s betűvel végződik, ez egy másik széria. Inkább b,p,w szériát érdemes venni. A b az olcsóbb, így ezeket ajánljuk, s-t tehát inkább ne. -
ArrayOfLilly
aktív tag
Ok.
Ha nem találom meg a leírást, akkor az elkövetkező pár napban csinálok egy leírást.
Két módszer van, az egyik, amit írtál, hogy AHCI mód kikapcs. a biosban, a másik pedig nLite-val integrálni a telepítő lemezbe a sata drivert.
Onnan meg next, next, finish. A nevedet meg tudod.
-
harry
veterán
Ja nem, úgy értettem, hogy majd' ugyan olyan típusból van renew és new is, pl itt ez a kettő: (GB835/GB837) renew és (GB835) new. Vagyis teljesen ugyan az, csak épp az első 150k, a második 240. Bár az elsőnél az van, h vista/xp, a másodiknál meg vista. De még ha xp-vel is adják az elsőt, és hozzászámolunk még pár 10est a vista miatt, akkor is hatalmas a különbség.
Az inteles 6710b szériánál hasonlóképp.Már csak tényleg a lokalizációt kell kideríteni.
Többiek - ha pl egy angol billt szeretnék cserélni egy magyarra, az gondolom megoldható, de mennyibe kerülhet? -
Scooby009
csendes tag
Szerintem kb. fél év alatt veszti el az értékét....
Amugy meg vannak olyan részletlehetőségek ahol 0% a THM és 0% önrésztől elvihető, tehát ha valami kerül 200 ba és 10 hónapra veszedfel akk 10*20 ezret kell fizetned. Ilyen pl a cedigen ha jól emlékszem, de több banknál is van ez vagy. 0-át vagy nagyon keveset kell fizetned+ba.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest