Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Külföldi SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
Aktív témák
-
Balee666
csendes tag
Lehet egyenlőre xp lesz rá, nem találok sehol 7et
Esetleg privátban sem tudsz segíteni?
Esetleg msn vagy vagy vmi? -
Balee666
csendes tag
Értem értem
-
Balee666
csendes tag
Akkor szerintem eldőlt win 7 lesz rá
És ti megvettétek a win7-et vagy vhonnan leszedtétek? Mert találtam egyet, de az ultimate és 32 bites, nem tudom hogy az jó-e, szerintetek? Esetleg ha tudtok vmi fasza linket, ahonnan letom szedni?
Köszönöm!!
-
válasz
stevve #39490 üzenetére
a k50(ab) széria nem olyan régi, aránylag frissen tartják hozzá(juk) az illesztőket a gyártónál!
(azokat az elvakult xp rajongókat meg zavard hozzám, szívesen megmutatom nekik, hogy mennyire részletesen beállítható szinte minden win 7 alatt az energiasémákban, hogy még aero mellett is többet bírjon egy noti, mint xp esetében! ja, és nem is a legalsó energiatakarékos, hanem a kiegyensúlyozott módban, és nem minden funkció teljesen visszavéve!) -
válasz
Balee666 #39488 üzenetére
Win7. Pont.
Új, jó, laptopra pont ideális, mert nem eszi meg, marad akkuidő azért használat mellett is. (Elvakult XP rajongók szerint ez nem igaz, csakhogy nem veszik figyelembe, hogy Aero nélkül egálban van a két rendszer igénye nagyjából)
Mobility modder:
Innen tudod leszedni és általában nem a legújabbal, hanem az előzővel érdemes próbálkozni, most tehát a 9.12 Catalysttal. Leszeded az AMD honlapjáról az ott lévő 9.12-es driver-t, megmondnd a moddernek, hogy egy mobil driver rendel és megy is.kali:
Igaz, a modder akkor kell, ha:
- MS frissítésen régi van
- Gyártó hanlapján régi vanEgyébként ha megy és aránylag frisset tesz fel magának, nem feltétlenül szükséges a moddolt (bár semmivel nem rosszabb az sem a többinél)
-
Balee666
csendes tag
Ti melyik op rendszert tennétek rá? Vistától kicsit félek, mert azt mondták h sok memóriát lefog, win 7et pedig egyáltalán nem ismerem
Szóval asszem rátok hagyatkozomErről a mobility modder-ről tudnátok kicsit többet, mondani, pl honnan lehet leszedni, hogyan kell használni
Ne haragudjatok h itt bénázok, de sajna nem naon értek a gépekhez.
Köszönöm!!
-
Balee666
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget
Ezen a ranglistán is előrébb van az ATI mint a GeForce. Nem vagyok nagy játékos, mikor rám jön akkor egy kis krysis, cod4-5, esetleg shift. De olyat olvastam hogy ezek elmennek rajta közepes beállításon. Remélem nálam is menni fognak.
Amúgy ha hétfőn megjön a noti, van vmi amit feltétlen szedjek le hozzá? Mert olvastam ilyen új biosról, amit nem találtam megMeg valamilyen videókártya driverről.
Erről halottatok valamit?? Köszönöm!!
-
-
válasz
sasreti #39479 üzenetére
Hát igen... a fényes kijelző elég nagy baja a notebookoknak. Nem tudom, miért nem jönnek rá végre, hogy hiába a picit szebb kép, ha csak magamat látom benne (bár így tényleg szép a képe
)...
Balee666:
Mindenképp jól jártál vele. A GeForce G102M messze elmarad a HD 4570 mögött és a proci sem rossz. -
Balee666
csendes tag
Szijasztok!
Pár napja kaptam egy ASUS K50AB-SX088L-4G típusú notit. Ebben AMD Turion X2 Dual Core RM-74, 2.2GHz/ 1MB L2 35W és ATI Mobility Radeon HD4570 512MB VRAM, azt szeretném megtudni hogy ez milyen párosítás? Elég erős a proci? A videokártyáról jókat olvastam, inkább ezt választottam mint a GeForce G102M-et. Remélem jól döntöttem
Aki ért a gépekhez legyen szíves írjon hogy milyen ez a párosítás!Köszönöm!!
-
sasreti
csendes tag
válasz
stevve #39478 üzenetére
A Renew modellekről nekem is csak jó tapasztalatom van, eddig 2db ilyen gép van(egyik 3, a másik 1éves) az ismeretségi körömben és mind hibátlan. Megnéztem a VGA listán a HP-t és bizony sokkal lejeb van a listán a VGA-ja mint a Lenovonak. Komolyan mondom ha a lenovo nem fényes kijelzőjű lenne akkor már rég megvettem volna.
-
sasreti
csendes tag
válasz
Chaser #39472 üzenetére
4170s 2 év HP+CO garancia (carry in)**, mondjuk igaz hogy a HP ebből 1 évet ad. De ez Renew!
A lényeg hogy szeretnék egy megbízható laptopot venni, max 200EFt.-, lehetőség szerint minél nagyobb kijelzővel, lehetőség szerint matt kijelzővel, És néha játszani is szeretnék vele, nem a legújabb játékokkal, hanem 1-2 évesekkel. -
-
Skypper
csendes tag
Sziasztok.
Gyors kérdésem lenne. Szerintetek AutoCAD-hez, 1-2 játékhoz és filmeh ez jó? MSI X600X-0W2
Nem ismerem ezt az új proci típust Intel Core 2 Solo SU3500, szerintetek milyen?? Érdemes kiadni érte 150k-t?
-
Skypper
csendes tag
Szerintetek?? [link]
-
sasreti
csendes tag
Sziasztok
A lenti két laptop között nem tudok dönteni.
lenovo:
+ új, több garancia, mégiscsak IBM, kisebb, tovább bírja
- fényes kijelzőHp:
+ matt nagyobb kijelző, Pro széria
- Renew, angol bill, nagyobb méretLenovo Ideapad G550A notebook
15.6" HD (1366x768) VibrantView, Core2-Duo T6600, GeForce G210M, 3GB DDR3, 320GB HDD, DVD+/-RW DL, 802.11(a/b/g/n), webcam, FreeDOS
vagy
HP Probook 4710s notebook (Renew*)
17.3" HD+ (1600x900) AntiGlare, Core2-Duo T5870, Radeon HD4330, 3GB DDR2, 320GB HDD, DVD+/-RW DL LS, 802.11(a/b/g/n), webcam, Vista Home Basic
Ha tudtok ajánlani egy laptopot hasonló árkategóriában azt is megköszönném.
Fontos szempontok:
15-17" kijelző, lehetőleg matt
Sok garancia, megbízható háttér
Néha játékra, többnyire irodai alkalmazáshoz. -
zotya77
csendes tag
Szevasztok. Decemberben kaptam a cégtől egy Lifebook E8410-et, bár nem tudom kihasználni így eladom és asztalit veszek, azt nem sajnálom annyira, hogy letöltőgép is lesz egyben
Mindent összevetve bejön a noti, csak nem engedhetem meg magamnak, egy home kategóriás mezei PM-es prociju notebook is elég, ha épp kirándulok, vagy nyaralok, nem kell ahhoz c2d T8300-as prockó, meg nagy wide kijelző, főleg nem business kategória.
Valaki ismeri a ketyerét, esetleg használt már ilyen gépezetet? Tapasztalat?
Bár garanciám van rá, de a cégnél ebből nem szoktak hibásat leadni, csak Amilo-ból, így nem igazán tudom ahhoz hasonlítani, na meg nem is egy kategória, ahogy megnéztem az árait ég és föld. Létezik, hogy ekkora szakadék van a home és a business class között minőségben is? -
la77
csendes tag
válasz
gabsz227 #39462 üzenetére
Szia gabsz227!
Én is hasonló cipőben járok, mint te. Mindenképpen új core i3/i5 procis gépet nézek, mert ezek jóval erősebbek a régieknél.
Szerintem neked is érdemes a Toshiba-kat megnézni:
https://www.pdastore.hu/toshiba-notebook/toshiba-satellite-l505-13h
Ebben már nem csak egy sima integrált VGA van, mint az általad linkelt core i5-ös Asusban, mondjuk memóriában csak 3GB, de az cserélhető.
Remélem a jövö héten is bővül a kínálat és mozdulnak lefelé az árak, mert nem fogok tudni tovább várni.Ezt most találtam,ha mindenképpen Asus-t akarsz:
http://ipon.hu/webshop/product/asus_k52jr_sx116d/138850 -
sedo
tag
Üdv!
Az ilyen pici, 10" körüli gépek között mondjuk 80k-s árig bezárólag van most vmi kimondottan ajánlott? Ahogy nézem elsősorban még mindig a különféle eee-k és windek uralják ott a piacot, van vmi jó tanács, ha az ember ezek közül szeretne választani?
Előre is köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
Celtis #39458 üzenetére
És van ott még olcsóbban is, bruttó 95k-ért 1 GB rammal és 160-as HDD-vel, többi paraméter ugyanaz. Bár akkor már inkább az előbbi, 1GB ram kevéske lehez ha win7-et akartok, ha meg veszel bele majdnem ugyanott vagy, sőt. De azért itt van ez is
-
Chaser
legenda
válasz
Celtis #39456 üzenetére
Árához képest jó, de talán -bniztos
- jobban járna egy lenovo G550L-lel, T3000-es 2 magos proci, 250GB hdd, 2gb ram, bruttó 101k iponban és alapból 2 év gari, nem 1.
-
Celtis
veterán
A sógoromnak kéne notebook max nettó 80-ért. Csak irodai alkalmazások, prezik, internet.
Ez a HP Compaq 615 nagyon gáz? -
rekid
addikt
válasz
Pleti87 #39451 üzenetére
Játékra ne vegyél laptopot. Csalódni fogsz. (hacsaknem olyan mélyen belenyulsz a zsebedbe hogy a bokad verje kb 4-500e huf-tól)
Naggyabol tudsz játszani olyan 160e körül egy Fujitsu Amilo pi3560-on. Jelenleg asszem most ez a legjobb alternatíva ebben az arkategoriaban. -
Pleti87
csendes tag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék venni! Játékra használnám, szóval valami ütés gamer laptopot szeretnék. Olyan 180k-t tudok rászánni. Most egyébként két gép között gondolkodom.
1. Asus K50AB-SX077D
2. Fujitsu Amilo Sa3650Nem tudom van e jobb ötletetek. Gondolom igen
Köszi a segítséget! -
Chaser
legenda
válasz
outsiders #39449 üzenetére
Nem néz ki rosszul, a billentyűzet nagyon jó, teljes numpad -ezt nem értem mért spórolták ki a 3560-ból, hely van hozzá, F gombok különállóak mint desktop billnél, még az enter is L alakú, színe olyan amilyen, matt fekete nem lehet minden, sajnos
Ha nem 106k-ért vágnák hozzám annyira nem gondolkoznék rajta, de így...
-
outsiders
aktív tag
válasz
Chaser #39448 üzenetére
nálunk itt Szolnokon volt a Media Marktban, nem hinném, hogy a többi nagyobb boltban ne lenne. Engem meggyőzött a minősége élőben, nagyon jó a billentyűzete, a touchpad, és a fehér belsőn sokkal kevésbé látszik az ujjlenyomat mint egy sötétebben. Engem az a Toshiba elszomorított élőben, bár lehet valami 1szerűbb változatot láttam. Annak a billentyűzete elég csúnya volt, noha a gombok ezüstök, alatta csupa gagyi fehér műanyag látszott ki. Az ezüst festés meg..... Bár a képeken vmi olyan verziót láttam, amin voltak csíkok a borításban, úgy nézett ki mint az L505-ös csak ezüstben. Bár mindent összevetve elég fura a designja ezeknek az új Toshibáknak,
-
-
válasz
jano11 #39430 üzenetére
Először tölteni kell, telepítés közben is. Nyugodtan várd meg a végét az installnak, végig legyen töltőn. Amikor kész vagy a telepítéssel, akkor húzd ki, és merítsd le. Lemerülés után pedig töltsd fel megint. Ez a formázás. A lényeg, hogy töltés vagy lemerítés közben ne húzd ki/dugd be addig, amíg teljesen fel nem töltött/le nem merült. Ezt érdemes havonta egyszer megismételni, és sokáig jó marad az akksid.
-
Metalfan
senior tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan - lehetőleg üzleti, de legalábbis normális vázzal és képernyővel szerelt - notebookot, aminek:
- 12" - 14.1" közötti a kijelzője. Lehet hagyományos, vagy 16:10 arányú is (16:9-esek kíméljenek)
- AMD proci van benne?Sajnos amit eddig néztem néhány gyártónál, az vagy 15.4"-os volt, vagy nem AMD, vagy nem volt bizalomgerjesztő a váza. Mivel csak néhány hónap múlva esedékes a noti vásárlás, ezért a már bejelentett, de még nem forgalmazott gépek is jöhetnek. Ár... max fél misi, de ez tényleg a legteteje, inkább olcsóbb legyen
-
Chaser
legenda
Akkor gyűlnek a dögök végre. Nem ismerem a HD5145-öt, notebookchecken utána nézhetsz kb mit tud. Általánosítani nem lehet, hogy jó-e vagy nem, több kategória van itt is. Szervizháttér jó, driver támogatás is, aztán ki kell fogni. Mindenesetre az elő 5 gyártó lözt van amit itt ajánlani szoktak.
kisgee:
Ez sokat segített. 1PU-t én is csak a nemzetközi oldalon találtam, elvileg ez a sok jelölés takarja a különböző színeket, van OS/nincs, ddr2/ddr3, hdd mérete, stb, de magának a váznak egyeznie kell(ene). 1ébként ez nem matt, meg ilyen csíkos-szerű, jól néz ki de nekem matt fekete jobban bejön, láttam tegnap G550L-t, az tetszett nagyon, csak no hdmi és nem ilyen jó árban kapnám. A bill az viszont baró a toshibán, szóval nehéz dönteni. Garkiterjesztésre ahol néztem azt írják vásárlástól számítva 12 hónapon belül regelni kell, na ez a noti vásárlásra vonatkozik vagy a garkiterjesztés vásárlásra nem tudom.
-
kisgee
csendes tag
válasz
Chaser #39434 üzenetére
A hdd az sata (gondolm az odd is). A hangját dícsérték egy tesztben, szerintem átlagos, de sajna nincs sok viszonyítási alapon (olyan legalább van, ha nem jobb, mint egy Lenovo T400-nak, a másik gép amit még használtam az T42 volt, annál sokkal jobb). A RAM-ot ilyen szinten nem néztem még. Azt gondolom láttad, hogy 4 GB-ig bővíthető a jelenlegi 2 GB. Nálunk xp van (simán felment), most még bőven elég a 2 GB.
A fogyasztást nem tudom mérni, de az akksi az sajnos nem sokáig bírja. 2-2,5 órát azért ki lehet hozni. A kijelző fényerejét jó lenne, ha lehetne még lejjebb venni, hogy ha sötétben használod még jobban lehessen spórolni. A max. fényerővel valamint a kijelző úgy általában rendben van. A videokari nem egy acélos, de ha nem játékra kell, akkor ok. 720p-s videókat simán viszi (1080-ast még nem próbáltam).
Az 1PU típust én nem láttam a honlapon (lealábbis a magyar nyelvűn). Az 1EQ-n is átcseszés a kép. Nekünk is világosszürke és nincsenek média gombok. Ráadásul matt, míg ha rákeresel az általad említettek fényesek és van egy textúrájuk is (szóval dizájnosabb). Mivel nálunk nem a hordozhatóság a fő szempont ez nem játszott szerepet. Valahol olvastam, hogy egyébként másoknál is ez a helyzet (lehet, hogy ezek a "gazdaságos" változatok).
A garkiterjesztést most nyozom én is. Amit tudok, hogy nekem alapból 2 év (egyébként Karácsony körül vettük a gépet). és a dobozra volt ragasztva a perforált garjegy. Keresem, hogy lehet-e vagy ha igen, akkor hogyan 3 évre. Szerintem garjegy és/vagy számla kell, de ezt sajna nem tudom biztosan. Javaslom, hogy nézz át a [Toshiba fórumba] is. -
la77
csendes tag
válasz
Chaser #39436 üzenetére
Ezt a Toshiba gépet pár napja kinéztem, de akkor még nem volt magyar boltban, most meg találtam:
https://www.pdastore.hu/toshiba-notebook/toshiba-satellite-l500-1xr
ill kicsit több ram és merevlemez
https://www.pdastore.hu/toshiba-notebook/toshiba-satellite-l500-1xqA Tohibák jók? Tudom minden kínai és tajvani, de mégis?
Hoppá a második csak Intel GMA HM55 val van.
-
la77
csendes tag
Sziasztok!
Én is notebook vásárlás előtt állok és elbizonytalanodtam az új Core i3 procik miatt. (Az eddigi kiszemelt a Fujitsu Amilo Pi3560 volt.) A teszt eredményeket nézegetve már a legolcsóbb Core i3 is messze lenyomja a Core2Duo T6600-at.
Nálam pedig fontos a processzor teljesítmény a 3d-s alkalmazások miatt (CADek, Cinema4D, 3ds Max...) illetve a videó szerkesztéhez is. Itthon nincs is problémám, mert az asztali gépem Core 2 Quad Q6600-al eldöcög (a renderelés megy ezerrel), bár az Nvidia GeForce 8500gt VGA már egy bonyolultabb objektum forgatását nem bírja.
Most hosszabb távollét áll előttem és erre kellene nekem egy nagyobb teljesítményű laptop. Méretileg 15-16", súly nem számít, HDMI kell (de minimum DVI), e-sata nagy előny lenne, VGA terén a fent említettnél erősebb kellene. A ciki az, hogy 1- max 2 héten belül, szóval nincs időm megvárni még nagyon leesnek az árak. Kb. 180e amit rászánnék.Mit tudnátok ajánlani?
És még egy kérdésem lenne:
Az új i3, i5 procik 2 maggal 4 szálon is futnak, ennek van valami értelme? Vagyis 4 szálon gyorsabbak mint 2-őn? -
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #39424 üzenetére
Dellről nekem az elmúlt napokban ahány emberrel beszéltem annyi félét mondott, majd jön egy szakértő és besegít.
kisgee : Toshiba oldalán arról nem írnak, hogy hdd és odd sata vagy p-ata. Hangjáról nem tudok semmit, ki még nem próbáltuk. Memória bővíthetőség se mind1, láttam van egy szerviz ablak ramhoz, de nem tudom üres-e, ez hátul volt. Billentyűzet alatt lenne a gyárilag telepített? Mondjuk ezt a boltban még meg is tudjuk nézni, hdd-t is, de fogyasztásról sem találtam semmit. És a lényeg, az L500-1PU a toshiba oldalán is fekete fedlappal szerepel - vagy valami nagyon sötét szürke-, amit én láttam világos szürke vagy ezüst. Bekapcsológomb mellett a képen vannak média gombok, ezen nincs semmi, csak a power felül. Alul a képeken a kártyaolvasó mellett egy usb van, ezen valami tekerőgomb, talán hanghoz? Serial alapján és termékkód alapján is rákerestem, a gyári oldal nem olyan képet mutat mint amilyet én láttam, ez ugyan mitől lehet
Visszajelző ledek se ott vannak. Garija biztos él, 1évről 2-re van kiterjesztve, gondolom a nagyker így vette, vagy magyarokhoz eleve így jön. Garkiterjesztés érdekelne még, ha nincs a géphez számla akkor is megoldható-e.
-
j00ey
csendes tag
Sziasztok!
notebookot szeretnék venni 13tól 15,4 es méretig.
Talán a 14es lenne az igazi.
Olyan érdekelne amiben normális videókártya van, legalább 256 saját memóriával.
Egyéb kritériumom nincs, talán az ár.
Elsősorban 200e Ftot szánnék rá, de maximum 250et.Mit ajánlottok?
Dell xps-ek nagyon érdekelnek például. -
jano11
tag
Csak azért kérdem mert ugyebár az akku formázásnál előírja a guide, hogy miután feltöltöttük az akkut utána húzzuk ki a tápot és úgy használjuk addig amíg le nem merül. Tehát ha először formázni akarom az akkut, akkor telepítéskor akkuról megy majd a gép, s az nem tudom mennyire szerencsés
-
jano11
tag
Sziasztok. Van egy nagyon láma kérdésem és ráadásul tökéletesen OFF..
Vadiúj win7 előtelepített notinál mi az első lépés?
1.
Kikapcsolt állapotban formázom az akkut és epekedve várom hogy feltöltsön, aztán ha feltöltött, akkor töltőt kihúzva akkuról indítom és telepítem a gépet?VAGY
2.
Akku nélkül hálózatról elindítom a gépet.. szépen mindent telepítek beállítok. Aztán kikapcs és mehet az akkuformázás? -
werszomjas
addikt
válasz
Chaser #39423 üzenetére
Rendben, köszi a válaszokat.
Ezeket néztem ki:
DELL Vostro 1015 C2D Black notebook
DELL Inspiron 1545 C2D Black notebook
DELL Studio 1537 C2D Black notebook
Ár/érték arányban szerintetek melyik a jobb?
Vostro, Inspirion, Studio -
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #39422 üzenetére
Mind2 c2d architektúra, a c2d nevűekben ált. több a cache és nagyobb lehet az FSB. Valamennyivel mindenképp jobb -ez is alkalmazásfüggő- de közel nem annyival mint amennyivel többe kerülnek.
-
werszomjas
addikt
válasz
werszomjas #39420 üzenetére
még annyit hogy a Core2 Duo, vagy az Pentium Dual Core processzorosok a jobbak?
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Ha veszek egy laptopot, és freeDos, vagy Linux van rajta, és én teszek rá egy virágbolti win7-et, akkor az úgy okés?
Garancia megmarad a gépre?
Valamint DELL-ek közül mit ajánlotok?
Max 180.000ft
VGA nem kell hogy combos legyen, játék nem lesz a gépen.
A gép a notebookstore-tól lesz rendelve.Általános mindennapi használatra lesz a gép, de azt gyorsan csinálja.
Szóval melyiket?Köszi
-
ferrus
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot keresek, alábbiakat tudnia kellene:
-17" kijelző
-Felbontás 900 sor legalább (1600x900 v 1440x900)
-HDMI
-1080p HD lejátszás
-mindez minél olcsóbban, de csak új lehet, használt nemVárom a tippeket
-
Chaser
legenda
Lehet rossz oldalon néztem, legközelebb jobban odafigyelek.
Most viszont nekem kellene help, találtam egy ilyet:
Toshiba L500-1PU
Igen baráti áron kapnám 23 hó garral de újan, mindenben jónak tűnik, megtapiztam, színvilága kicsit nem tetszik, de azt megoldom, viszont hdmi-esata is van rajta. Tapasztalat van-e erről a gépről?
T4300
2gb ddr3
320gb hdd
intel x4500 stb
Az érdekelne még, kijelzője led-es vagy nem? De sztem utóbbi. -
kisgee
csendes tag
válasz
Chaser #39404 üzenetére
Csak egy kis pontosítás a Toshibáról: van benne is e-sata (egy USB-s combo), valamint a másiknak nem ismerem az akksiidejét, de a Toshiba ezzel nem vitézkedik. A 3 éves garikiterjesztésnek utána kell néznem nekem is, mert lehet, hogy ingyen is adnak +1 évet regelés után (ez nem biztos), de az alap 2 év az tuti. A kijelző nem LED-es.
Én nem akarok rábeszélni senkit semmire, de kb. ua az ár/érték arány a két gépnél.benvolio: tudom, hogy a hp-t kérdezted, de arról nics tapasztalat.
-
AnagyG
csendes tag
eladóvá vált a következő laptopom:
DELL Inspiron 1520 laptop. 15,4"(1280x800pixel), NVIDIA GeForce 8600M GT 512Mb, 2.0MP WebCam, Core2Duo T7250 (2GHz), 3GB DDR2, 160GB HDD, DVD+/-RW DL, Wi-Fi (802.11a/b/g), Bluetooth(v2). 1év teljeskörü garancia van még rá!szerintetek mennyit ér?
-
Chaser
legenda
válasz
MylkA80 #39406 üzenetére
Ha nem sajnálod rá a pénzt vedd meg. A centrino duo ugyanaz mint a c2d, FSB-ben és cacheben van különbség, nem ad akkora többletet 1ik sem, hogy indokolná az árkülönbséget. Egy igen keménynek számító -és durva árú- P9600-ost is beér egy i3 m330, te tudod mire költöd a pénzed.
benvolio : Valóban, elnéztem. Ezt a gépet azért ajánlottam mert valaki kifejezetten amd cpu-s és vga-s gépet kért. Nem hallottam róla különösebb gondot, a vga-ja nem nagy szám, de a 4500HD-nál gyorsabb. Többi paraméterük hellyel-közzel megegyezik, de erre alapból csak 1 év gari van közel azonos áron. Kettejük közül én a toshibát venném.
-
MylkA80
csendes tag
Nos, ismét itt.
Körbenézelődés után, némileg utánaolvasva a dolgoknak, arra jöttem rá, hogy nekem Intel Core2Duo legalább 2GHz-en futó processzoros, és Ati4650/4670 1GB-os VGA-s noti kellene. Nem árt, ha van rajta op.rendszer is, lehetőleg Win7.
Elvileg meg is van a kiválasztott:
Toshiba L505-111
Kijelző: 15,6 col HD LED WXGA (1366 x 768), TrueBrite
Processzor: Intel Core 2 Duo T6600 (2,2 GHz, 800 MHz, 2 MB, 45nm, 64bit, 35W)
Memória: 4GB DDR3 1066Mhz (Max. 8GB)
Merevlemez: 500GB, SATA
Optikai meghajtó: DVD Super Multi Dual-Layer
Videókártya: ATI Mobility Radeon HD 4650 - 1024MB DDR3
WiFi: 802.11b/g
Bluetooth: 2.1 EDR
Kártyaolvasó: SD, MemoryStick, MemoryStickPro, MMC, XD,
Interfész: 3xUSB2.0, 1xHDMI, 1xE-Sata, 1xVGA, 1xKülső mikrofon, 1xSztereó fejhallgató, 1xRJ45(LAN)
Webkamera: 0.3M + microphone
Akkumulátor: Li-Ion, 6 cellás
Tömeg: 2.49Kg
Op. rendszer: Windows 7 Home Premium 32&64bit
Jótállás: 2 év nemzetköziNos, erről mi a véleményetek? Elsősorban a Magyarországi support érdekelne...
Illetve akinek van olyan ötlete, ami teljesíti a két legfőbb kritériumot (esetleg az op.rendszert is), akkor ne tartsa magában!!!
Eléggé égető a dolog, mert hétfőn lesz a szülinapom és addigra szeretném kis kacsóimban tartani a gépet
Előre is köszi!
-
NoOne1976
őstag
Egy ismerősöm a Londonban élő barátján keresztül vett a notit nagyon jó áron. Így én is megnézegettem az áruház kínálatát és ledöbbentem: tényleg hihetetlen jók kint az árak.
Ez a nálunk még nem is kapható noti 700 font, ami a tudásához képest azt hiszem baráti.
Átszámoltam, és ledöbbentem: 227 eFt, ha bemennék a bankba és vennék 700 angol fontot.
Szerintetek itthon mennyibe lesz ez a gép???
-
Chaser
legenda
válasz
benvolio #39393 üzenetére
Jobb felszereltségű a toshibánál, +1GB ram van benne és klasszisokkal erősebb vga, a toshiba csak egy igp-t tudhat magáénak, mostani játékokra alkalmatlan. Fu-si viszont 1 év garis, toshi 2. 3 évre garkiterjesztéssel kb 150k bruttó mind2. Fu-sin még esata is van , toshiba meg ha jól sejtem nem is led-es háttérfényt kapott, hanem csak hagyományost. Ha fő cél a minél hosszabb aksi idő akkor inkább toshiba, egyéb esetekben pi 3560..sztem.
adam3: Úgy gondolom Dellnél fogod megtalálni az igazit, de kicsit konkretizálj. Bővebb igények nélkül inspiron 1545, sok féle színben kapható, 3 év gar, bruttó 150k, átlag igényekre elég.
szerk: stevve : Egy próbát megér, 3k lenne kijelzőre a fólia ha jól számoltam postával 1ütt. De nézgelődök, telós boltokban is van esélye hogy lehet venni.
-
Retr0
tag
válasz
werszomjas #39399 üzenetére
Szia,
Én is debreceni vagyok anno én is itt vettem notit. Van a piac utcán egy notebook.hu üzlet.
A honlapon nagy a választék, a boltba már kevésbé, de ingyen és bérmentve leszállítják neked az üzletbe 1-2 munkanap alatt pestről.
A szervízt is ott tudod intézni ha kell.
Multikat meg felejtsd el, mert drágák és nem nagyon foglalkoznak a garanciával.
Egyéb esetben a jó öreg netes rendelés marad. -
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőm szeretne egy dizájnos notebookot. A keret 200ezer.
A feltételek:
- jól nézzen kilegyen benne szín, szóval ne fekete és szürke, és ne nagyon szögletes
- kielégítse egy mai egyetemista lány igényeit (nem játszani kell)
- a mérete 11"nál nagyobb legyen, max 15,4"Már nézegettem, hogy mik vanna milyen áron, nem könnyű, épp ezért kérem segítségeteket.
Köszi!!
-
Celtis
veterán
válasz
j0k3r! #39391 üzenetére
Jó kis cikk, csak ebben más a proci, több a RAM.
Én is találtam egyet: http://twisted-reviews.com/notebook-review-fujitsu-amilo-pi-3560/
Ebben meg Seagate HDD van. Nagyon dícséri a gépet, különösen a mechanikus felépítését, de a képernyőt gyengének találja.
Hazafelé beugrottam az EW-be. Ha nem is pont ez a Fusi volt kitéve, de tényleg jóval gyengébb volt a fényereje, mint az általam korábban kinézett Asus notinak.
Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Tablet+laptop egyben (i5 7.gn, 250GB SSD, 16 GB, FHD)! AkciÓÓ
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest