- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Letiltás - hogy is van ez?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
-
-
Essejó
veterán
válasz Sz.Miki #20388 üzenetére
Persze, hogy lehet, csak tán garancia vesztéssel jár ha te belenyúlsz.
Nekem nincs ilyen gondom, a Gen 7-es HP mikroserverben alapból 4 GB-van és még nem emlékszem olyanra, hogy 20 %-nál nagyobb kihasználtsága lett volna.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Viktoár #20350 üzenetére
Van egy rossz hírem, a gyári megoldások a kétmagos-itx-es gépekhez képest, úgy a 100K HUF szintig elég harmatosak.
Azért úgy érdekelne, hogy milyen kétmagos procin nem ment az FHD, illetve DS-el vagy Transmissionnal próbáltál torrentezni? Portot nyitottál neki?Mondjuk ha a Plex és a torrent beállításra rákérdeztél volna a Xpeno topikban, lehet előrébb tartanál.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Ezt valahogy nem igazán értem. Mi az hogy zip tömörítés nélküli csoportos le fel töltés?
A NAS megosztása fel van csatolva a Pc-re mint hálózati meghajtó és kedvenc file menedzsereddel Pl.: TC, annyi cuccot másolsz vagy helyezel át egyikről a másikra és vissza is, amennyit akarsz. Érdekes lenne ha ez nem így működne.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz balazsovics #20009 üzenetére
Zyxelnél passzolok, de a Synologynál meg tudod csinálni, hogy beraksz egy HDD-t és létrehozol egy védelem nélküli SHR (Synology Hibrid Raid) kötetet. Majd amikor berakod a következő HDD-t akkor hozzáadódik a meglevő SHR-hez és létrejön egy védett SHR kötet.
A másodiknak berakott winyó nem lehet fizikailag kisebb az elsőnél.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Hoffer #20003 üzenetére
Kicsit vissza olvasol és rájössz, ha valakit csúnyán el akarunk küldeni, akkor a: Vegyél D-Linket kifejezés a használatos.
Szóval bármit, csak D-Linket ne!Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz ssid3956 #19640 üzenetére
Ha ez egy hibrid NAS és van bele építve egy 2 portos Switch (nem hiszem) akkor igen, de ez szerintem kizárt.
Tessék mindegyik portot külön Lan kábellel a Routerre kötni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz kissdani #19437 üzenetére
Az a másolási sebesség eléggé karcsú, hány db HDD van benne?
Illetve milyen a Lan kábel? Ugyanis minimum Cat5e-nek kell lennie a Gigabites átvitelhez, és annak meg kell lenni mármint a kábelnek a Routerig és onnan az asztali gépedig. De elég egy nem kellően rá krimpelt csatlakozó ahhoz hogy hulladék legyen az átvitel.
Én olyan 75-98 közt másolok a Nas és az asztali gépem között, oda vissza.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz SunMount3r #19444 üzenetére
Csak a tisztánlátás kedvéért, nincs olyan, hogy USB 3-as külső vinyó. Van usb2-es és usb 3-as külső ház, amibe ugyanaz a sata 2-es 3-as winyó megy mint belsőleg. Kivételt képez néhány wd külső ház de ott is csak a hdd csatlakozója a más. Aztán a Cat6-os UTP kábel jó dolog, de a Gigabites hálózathoz pont jó a Cat5e a Cat6 a 10 Gigáshoz javasolt, persze ennek ellenére nem árt ha olyan van.
Gigabites Lan csati az milyen? Én ugyanazt az Rj45-öt nyomom fel a Cat5 és a Cat5e-re is és teljesen jó a Gigabites átvitel. Persze láttam már a Youtube filmen Cat6-os kábelt krimpelni és ott külön kábelsoroló elem meg két soros az érintkező, de ez egyelőre felesleges huncutságnak tűnik, meg drága is.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz kissdani #19324 üzenetére
Tudom, hogy más nemi szervével könnyű a csalánt verni De az általad kinézett Zyxel NAS542 és a HP Gen 8 Microserver közt 3000 Ft Difi van, igaz ez utóbbira neked kell kiválasztani, hogy milyen NAS programot futtass. Vas szempontjából az utóbbi lényegesen erősebb és tartósabb is.
Az már csak hab a tortán, hogy akár a Synology DSM programja is rátehető és egy majd teljes értékű DS3615xs-ként funkcionálna.
Végül is neked kell dönteni, mondhatni azt csinálsz amit akarsz.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Szia! Lehet megbonyolítom a dolgot, de lenne még egy lehetséges irány.
Írtad, hogy láttál egy DS 214-et a barátodnál és tetszik csak az ára... Nos képzeld el, hogy a működtető programot (DSM) egy HP MS (Gen7 - Gen8)-ra telepíted. Mondjuk ez nem hivatalos, ergo szürke zóna. Viszont a gyárinál lényegesen erősebb időtálló vason fut. Árban belefér a 2 db HDD is. A torrent kliens ezen a vason kihajtja a neted, míg a gyári vason ez több mint kétséges.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz interfész #19208 üzenetére
Ennyiből? Szólj ha kapsz mert mi is veszünk!
Ha a 120-as Netet ki akarod használni arra egy épített NAS vagy egy HP Gen7-Gen8-as Microserver kell. Szerintem. De én nem vagyok szakember. Csak egy cukrász.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz fogtunder #19197 üzenetére
Őszintén szólva a Xpenó a Gen7-en tökéletesen "Muzsikál" amire szántam arra tökéletes. Csak max lemezeket kéne bele raknom mert a jelenlegi kettőn van még 16 GB-om szabadon...
-
Essejó
veterán
válasz fogtunder #19194 üzenetére
Ha most a jelenlegi tudásommal kéne elgondolkodnom egy NAS beszerzésén, simán vennék egy HP Gen8-as Microservert 53K HUF a különbségből meg simán kijön a 2 db HDD és mehet rá pl egy OMV. A későbbiekben meg akár bővíthető 4 db HDD-re és a 4 GB Ram is bővíthető 16 GB-ig. Videokártya is mehet bele ami tud HDMI-t. Oké telepíteni kell az OMV-t és nem csak kivenni a dobozból és használni.
-
Essejó
veterán
válasz MaCS_70 #19140 üzenetére
Én viszont találtam valamit, ami lehet hasznos lesz valaki számára.
Ultra Fast Install For My Book World Edition I and II (White Light) of any disk sizeMég egy leírás, több képpel.
How to fix bricked WD My Book World Edition White Light or install brand new disk?
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz MaCS_70 #19133 üzenetére
Ha egy lemezcsere utáni könnyed beüzemelésről tudsz valamit akkor légyszi oszd már meg velem is, mert hátha meggondolom magam és összerakom 1x, ha még megvan.
Mert anno a topikjában amikor a lemezcsere utáni új telepítésről érdeklődtem és kiderült hogy a linuxhoz konzolos módban hót Láma vagyok (nem csak konzolban) akkor javasolták, hogy keressek inkább másik nas megoldást, mert annyira mégsem 1xű.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Patice #19131 üzenetére
Ráadásul ha valami történik a lemezzel akkor a lemezcsere után neked kell a Linux alapú működtető szoftvert a hdd-re felbűvészkedned és kozolban paraméterezni. Egy hasonló hajdan volt két terrás a meghalt lemeze nélkül pihen valamelyik dobozomban, elvileg. Ha csak költözéskor ki nem dobtam, mint annyi mindent.
-
Essejó
veterán
válasz fogtunder #19100 üzenetére
Én otthonról albérletbe költöztem, de első dolgom volt itt is a gigás háló bekábelezése, szerencsére a tulajnak nem volt kifogása ellene. Jóllehet azért mert neki is vagy 3 külön szervere van.
-
Essejó
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #19093 üzenetére
Itt fenn a jobb felső sarokban a keresőbe beírod, hogy d-link és olvasgatva rájöhetsz, hogy itt a topikban a d-link a szitokszó.
Úgy hogy a vegyél magadnak D-Linket az nem javaslat, hanem...Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz kovbandi82 #19087 üzenetére
D-Link .. Ha nem akarod pár nap után a falhoz vágni hangos sikolyok közepette, akkor sürgősen verd ki a fejedből.
WD My Book World Edition: Volt ilyenem. Meghalt benne a 2 TB-s WD, a háza és az elektronikája elvileg valamelyik dobozom mélyén pihen, várva, hogy vagyok-e olyan lelkiállapotban, hogy összerakjam. Vagyis a berakott vinyó határozza meg a konfiguráció beállítását az az valahogy fel kell rá bűvészkedni egy linux alapú működtető szoftvert majd terminálon keresztül sorról sorra beállítani. Én még várok vele.
Synology USB Station 2 hálózati adattároló (HDD nélkül) 25.000Ft Viccnek jó, de szerintem felejtős.
...Ezeket a NAS rendszereket ugyanúgy kell telepíteni mint egy sima wint? Nincs valahol erről egy Step by step leírás?...
Parancsolj egy Step by step leírás a Xpenology Téma Összefoglaló-ban giorgio Hajdani TG-nk tollából
Ha Virtuálisan is érdekel, ( én is előbb Oracle VB-re telepítettem, ismerkedés gyanánt)
Virtual Synology with DSM 4.3Synology Virtual DiskStation 5.1 with VirtualBox
Az 5.2-es aktuális verziót raktam fel, viszont a két leírás közül a 4.3-at éreztem hasznosabbnak.NAS4FREE how to install and configure
Ránézésre ez is egy érdekes progi.
Viszont nem offolnám tovább a topicot. Xpenology ügyben megtalálsz ott vagy akár privátban is, akár VB-re való telepítése miatt.
-
Essejó
veterán
válasz kovbandi82 #19082 üzenetére
Jó ez a HP Elit is főleg ha lehet még bele tárhelyet pakolni. Aztán ráraksz valami célszoftvert: freenas, nas4free, omv vagy esetleg a szürke eminenciást A Xpenology-t ami a Synology DSM programja, nagyon nem hivatalosan, de úgy kb az összes funkciója működik.
Nem tart tovább egyiket sem beállítani, mint ha Win alatt próbálnál egy szerver megosztást.
Bármelyik kompaktabb mint a win, hiszen pont erre a célra vannak fejlesztve. Mindazt amit felsoroltál hogy mire használnád tudják, sőt többet is.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz tom956ster #18997 üzenetére
Az asztalomban benn van egy HP torony az az asztali gépem és a monitor magasságában a polcon van egy Gen7-es és simán el tudok aludni az asztalomnál is, ha kellően fáradt vagyok vagy pl vacsi után.
Alvás szempontjából az ágyam is abban a szobában van. Jó azt nem mondom, hogy itt ülve és fülelve nem hallom a gépeket, de nem zavaró a hangjuk, mert annyira egyáltalán nem hangosak, pedig a xpeno 24/7-ben megy. Amit az elérésről írtál az mind működik.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Steveke #18981 üzenetére
Ha sokallod érte, de kell a funkcionalitása akkor vegyél egy HP Gen 8-as mikroszervert, tolj fel rá egy xpenoligyt
az a Synology épített szerverekre való "butított" verziója. Vas tekintetében nagyot oda ver az általad felsoroltaknak.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz 1soproni #18918 üzenetére
Esetleg összeraksz egy saját szervert vagy mondjuk egy HP Gen 8-as mikroszerverre feldobsz egy Xpenologyt. Ez a Synology DSM épített gépekre való, nem hivatalos verziója.
-
Essejó
veterán
válasz 1soproni #18895 üzenetére
azt azért ugye tudod, hogy a Syno nem tol neked semmit HDMI-n a Tv-d felé mert egyszerűen nem kezel videokimenetet.
Az mkv-hoz tartozó külső srt. Már bocsi, de a felirat miért nincs bele muxolva a konténerbe?
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Nos. A fejlemény. Azt hiszem megvan a Topic: Minden a WD MyBook World-ről?
Hogy miért nem találtam? Mert nem jó helyen kerestem. Vagy csak nem jól.
Az angol leírásokkal csak egy kis gond lesz, hogy egy kis részét nem értem majd, az angolt
Értem tehát akkor majd formázni és rendszert is kell telepítenem rá. ÉS ha különösen mázlista vagyok akkor nem Windows alapú a rákerülő rendszer
Most nézem, még te nyitottad '09-ben..[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Arra gondolsz, hogy a NAS tudja, hogy ő 2 TB-s és ha kisebb HDD-van bele téve akkor nem indul?
Olvasgatnám a topicját, ha megtaláltam volna...[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Sziasztok! Előre is elnézést kérek, ha rossz helyen teszem fel a kérdést próbáltam keresni a topicok közt de nem találtam olyat ahova a problémámat megírhatnám.
Szóval kaptam egy My Book World Edition (white light)-et üresen, vagyis nincs benne tároló. Akié volt az kivette belőle a 2 Terrás WD-t.
Nos van itt nekem egy kis 80GB-os WD-m gondoltam belerakom és filmnézéshez tökéletesen elég lesz, aztán ha lesz pénzem fejleszteni, akkor majd kap egy rendes méretű HDD-t.
Nos összeraktam bedugtam a kábeleket az előlapján a legalsó és a legfelső led folyamatosan világít, de más semmi. Mit kéne vele elkövetnem, hogy működjön. A Múkoggy-ot már próbáltam, de az kevés.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Ukrajnai háború
- Opel topik
- Vicces képek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest