Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1soproni

    csendes tag

    Sziasztok!

    NAS választás előtt állok. Egy 4 lemezes eszköz vásárlását tervezem (legalább 3db WD red 4T lemezzel raid5-ben). Családi képeknek kell, filmeknek, torrentnek (RSS csatorna alapján is), valamint ha esetleg tud olyat, akkor egy USB-s kamera képét online nézegetni (menteni nem szükséges)
    A filmeket HDMI-n keresztül nézném egy 4K-s, UHD LG WebOS2.0 TV-n. Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy 4k-s filmeket fogok letölteni, de alkalomadtán előfordulhat.
    Mit ajánlotok?
    Eddig a Synology DS416play-t nézegettem, mert írják, hogy az hardveresen tud 4k-t transzkódolni, de kezdek rájönni, hogy az talán nekem nem is kell igazán. Ahogy értem, az a funkció arra jó, hogy hardveresen tudja butítani a 4k-s videókat alacsonyabb felbontásúra. Mivel a TV tudja a 4k-t, ez pont nem kell. Amihez viszont tudomásom szerint szintén transzkódolás kell, az a HDMI-n keresztül lejátszott mkv-khez tartozó külső srt fájlok megjelenítése. (Ez jelenleg úgy megy, hogy a számítógépen futó plex-et használom egy TV-re telepített PlayPMS nevű cuccal, aminek meg tudom adni, hogy az adott filmet transzkódolja. A beépített lejátszóval nem hajlandó lejátszani az efféle feliratot.)
    Mit tudtok javasolni? Árban a DS416play a max (brutto ~160k HUF), de úgy látom bőven van 4 fiókosból olcsóbb, ami talán ugyanúgy megfelel a céljaimnak. Ugyanakkor valami hitvány cuccot sem szeretnék venni csak azért, hogy olcsóbban megússzam.

    Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák