- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehetne egy kicsit civilizáltabban és kevésbé személyeskedően? Multibit csak poénkodott, te pedig nekiugrottál, és nem értem miért.
(ld. "vered a melled")
Az említett bővítési előny az valós négylemezes NAS esetén. Ha és amennyiben valakinek erre szüksége van! Én például 2 darab 12 terás lemezt tettem bele, BASIC-ben, az összesen 24 tera. Ez a hely nem fog elfogyni, vagy mire elfogy, addigra veszek új NAS-t úgyis.
Számomra az egyetlen valós előny, hogy egyben látod az egész tárhelyet. Ebben teljesen igazad van, nem kell szórakoznod, hogy melyik köteteten hozol létre shared drive-ot. Bár én azért ezt is elég jól megoldottam, tök arányosan tudtam szétosztani a tartalmat, jelenleg mindkét lemezemen van kb. 2-3 TB szabad hely. De valóban sokkal könnyebb az élet, ha egy nagy tárhelyed van.
A RAID5 védelme pedig otthoni NAS, és nem enterprise grade diszkek használata esetén sajnos csak látszólagos az URE miatt. De ez nyilván csak akkor jön elő, amíg valóban meg nem hibásodik egy lemez. Addig lehet bízni benne. Én mondjuk inkább a backupban bízok.
Ha én otthon négylemezes NAS-ra váltanék, akkor nekem kéne 4x8TB kapacitás, hogy ugyanúgy meglegyen a 24 terám. Hát, ebben a konfigurációban már túl nagy az esély arra, hogy összeomlik a tömböm helyreállítás közben. Itt a kalkulátor.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a Synology féle SHR tartalmaz-e valamiféle védelmet az URE bekövetkezése esetén, például csak az adott fájl veszik el, és nem omlik össze az egész fájlrendszer, őszintén szólva ennek nem olvastam utána.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest