- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tévé nincs a képben.
Kérdés, hogy egy extra médialejátszóval (= bonyolultabb vezérléssel) miért járnék jobban, mint ha a NAS szolgáltatna helyes címmel DLNA-t (vagy jelen esetben az éppen kiváltani kívánt PI).
Különös tekintettel arra, hogy a médialejátszók zenefronton messze nem annyira felkészítettek, mint videók esetén.Arról nem is beszélve, hogy mobiltelefonos vezérlést én még nem láttam nem DLNA-eszközre.
Köszönettel: MaCS
-
Tehát tegyek egy médialejátszót a médialejátszó elé???
Amúgy van az erősítőre kötve egy Raspberry, de teljesen értelmetlennek tűnik az a macera, hogy zenehallgatáshoz két eszközt kelljen vezérelnem.
A hálózaton a most is egy (másik) Raspberry látje el a SLNA-szerver szerepét (a NAS SMB-megosztásáról olvassa a fájlokat), és rendben is teszi, tökéletesen működik -- csak éppen pontosan hogy csökkenteni szeretném az eszközök számát. Ezért lenne jó, ha maga a NAS szolgáltatna használható címeket, és nem kellene egy harmadik eszközt működtetni.
MaCS
-
válasz
Multibit #24290 üzenetére
Ezt nem igazán értem.
Sem azt, hogy mire jobb megoldás, sem azt, hogy ez pontosan mit jelent. Lehet, hogy hosszú volt az éjszaka.
Viszont ha már szóba került a kérdés, megkérdezném a qnaposoktól, akik zenekiszolgálásra is használják a NAS-t, hogy a gyári DLNA program hogyan jeleníti meg a zeneszámcímeket, előadóneveket. Mondjuk a "The Beatles" a B vagy a T betűnél jelenik-e meg, vagy ez esetleg beállítható?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Somatom #24287 üzenetére
Jelenleg Zyxel NAS326-ot használok, és nekem igencsak zűrösnek tűnik a távoli NAS-sal szinkronizálás.
Tudom, Rsync, sima ügy, de nem szeretnék ezzel szórakozni, túl komoly a tét ahhoz, hogy linuxszal bénázzak.Jelenleg én is a Kodi DLNA-szerverét használom zeneforrásként, mivel a miniDLNA névelőkezelése hibás.
Én sem szeretem a DLNA-t, de sajnos nincs más (ésszerű) megoldás, az erősítő ezt ismeri.MaCS
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #24284 üzenetére
A titkosítást nem vágom, de ami a másik kettőt illeti, még a "vacak" NSA310 -em is tud másik hálón levő NAS -ra szinkronizálni és szoktam streamelni róla a telómra, amikor németországban vagyok. Igaz, én sz@rra sem tartom az ilyen DLNA -s hókuszpókuszokat, amikor a Kodi (meg még néhány Androidos lejátszó) akár FTP -ről is tud streamelni.
-
Alex91
félisten
Van mindketto NAS-nak demo oldala, ott lehet kicsit ismerkedni a fellulettel, OS-sel. (Mondjuk viszonylag feluletesen.) Azt is erdemes megnezni a dontes elott! Iszonyu nagy kulonbsegek nincsenek a ket rendszer alapjait tekintve. Tapasztalatom szerint kicsit talan optimalizaltabb, es jobban tamogatott a Syno, de lehet, hogy sok dolog eleve neked felesleges lenne, es foloslegesen fizeted ki a tobb penzt...
Nekem otthon 2 lemezes Qnap van, munkahelyen meg az SHR miatt inkabb a 4 lemezes Synot preferaltam...
-
Noigen...
A Synology tudtommal abszolút elfogadható titkosítást nyújt -- a Qnapról nem tudom...
A Synology DLNA szervere tudtommal helyesen kezeli a névelős címeket, előadóneveket -- a Qnapról nem tudom...
A Synology-val tudtomal simán meg tudom oldani azt, hogy a vidéken elhelyezett másik NAS-ra szinkronizáljon -- a Qnapról nem tudom...
MaCS
-
|AP|
veterán
válasz
MaCS_70 #24280 üzenetére
akkor ugyanitt tartunk
Én sem tudtam volna jobban összefoglalni
Fontosak a kényelmi szolgáltatások, szeretném pl. mobilról elindítani a NAS-on (vagy a NAS-ra dugott külső HDD-n) lévő médiatartalmakat és kiküldeni TV-re (Chromecasttel)
Ezért hajlandó lennék többet áldozni
-
Ez nálam is állandó dilemma.
A Qnap mintha kevesebb pénzért nyújtana a Synology-val azonos szolgáltatást -- aztán mindig beugrik, hogy a Synology mögötti szolgáltatási háttér miatt megérheti a többletköltséget.
Magyarán, ha a paramétereket nézzük, akkor a Qnap jobb vétel, csakhogy valahogy mindig az ugrik be, hogy a Synology alkalmazáskészlete, támogatottsága, elterjedtsége komolyabb előny lehet.
MaCS
-
Alex91
félisten
Alapvetoen a Qnap is elegendo erre, bar ott kevesebb a RAM a 2 lemezesben, a 3 lemezesben mar ott is 2 GB van.
Hasznalok en is kulsot, azon is vannak filmek, sorozatok, de arra en nem toltok kozvetlen.
Ha masra valoban nem akarod hasznalni (de majd biztos akarod, csak meg nem tudod
), akkor az olcsobb qnap, azt inkabb hdd-re a maradek penz...
-
|AP|
veterán
válasz
Alex91 #24277 üzenetére
jó, nem voltam elég pontos
szóval ha a szolgáltatások minősége, a több RAM, jobban alkalmassá tenné a DS218-at arra amire használnám, akkor kiadnék annyit érte.
Viszont ha erre a felhasználásra elegendő a Qnap is, akkor inkább költeném a különbözetet másra.
A 3 lemezes megoldás is jó tipp, de már van egy külső 1 terás HDD-m és így azt is fel tudnám használni, plusz nem kellene költeni még egy HDD-re.
Vagy nagyon hülye ötlet az USB-s HDD-re letöltögetés? -
|AP|
veterán
megéri a (nem kevés) felárat a Synology DS218 a Qnap 228A-val szemben?
Amire használnám:
-Tükörben lenne benne két HDD. Ezen lennének a munkáim, fotóim, ezen is dolgoznék és szerkeszteném a képeket
-USB-n rá lenne kötve egy külső HDD, erre mennének a letöltések, és innen játszatnám le a médiatartalmakat okostévén vagy chromecasten keresztülA munkák és fotók biztonsága a legfontosabb, ezért menne a letöltés külön külső HDD-n
-
esoum
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Fontolóra veszem az ajánlott típusokat. A linkelt leírások pedig nagyon sokat fognak segíteni, hogy kicsit kiokosítsam magam a témában!
-
-
Borisz76
nagyúr
Tudom ajánlani a Synology NAS Összefoglalót.
Lényegesebb bejegyzések a témában :
-
esoum
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre, megerősítésre lenne szükségem.
Adott egy házban két TV. Mindkettő támogatja a DLNA- t. Sok sorozatot, filmet nézünk, de már meguntam a külső vinyót/pendrive ki- be húzgálását! Arra gondoltam beruházok egy NAS-ra. Az eszköz nagyrészt torrentezésre és a filmek tárolására szolgálna. Erről nézném az éppen aktuális sorozatot/filmet.
Az alábbi NAS-t és hozzá HDD-t néztem ki:Fog működni a dolog, amit elképzeltem, és ha igen, megfelelő hozzá a kinézett konfig?
Vagy esetleg van olcsóbb, hatékonyabb megoldás?Köszi a segítséget!
-
Buckey
őstag
válasz
Gaben92 #24268 üzenetére
Nekem is, meg még minden más is. Ami fontos, arról azonnal biztonsági mentés két helyre a fiókba, ami meg nem annyira (pótolható), arról kb. havonta, kéthavonta. A RAID1 (és társai) csak egy lemez meghibásodása ellen véd, ha külső hatás nem éri a NAS-t. De ez nem garantálható!
Én még a gépben lévő HDD-kről is így mentettem, mikor volt bennük. Tudom, hogy milyen csodákra képes a villamos energia (is), szakmai ártalom. Nem csak mechanikailag adhatja be a kulcsott a HDD (kopás, működés közbeni rezgés, ütődés).
-
válasz
tompyka #24256 üzenetére
A 119j-be még mindig volt képe a Synology-nak 256M memóriát rakni, szerintem az felejtős. Már a 115j-ben is nagyon necces, ami 4 évvel korábbi. A Zyxel NAS 326 nem rossz, ill. Synology-ból a 218j és a 118 jöhet szóba - kb. azonos árban vannak, a 218j-be két lemez megy, a 118-ben meg dupla a mem és a CPU.
-
Noxy
veterán
válasz
tompyka #24256 üzenetére
hogy egyszerűen nem tudok távolról letöltést indítani.
Most milyen letöltést indításról van szó?
Ha torrentről, akkor azt a NAS-n futóTransmission-l, távvezérléssel egyszerűen meg lehet oldani. [kép]
Az elérése meg vhogy így néz ki: http://xxxman.sytes.net:9092/transmission/web/
A 9092 portot meg forwardingolni kell a routerban, a NAS Ip címére . -
Buckey
őstag
válasz
tompyka #24256 üzenetére
Én a helyedben egy Synology DS218j-t vennék és két egyforma lemezt raknék bele RAID0-ba (összefűzés, csíkozás), így a lemezek összeadódnak.
Mivel nem lényeg az adatok biztonsága, csak a sebesség, így gyorsabbak lesznek a lemezek. Én is így csináltam egy Qnap TS-228-al.
Vagy, ha a NAS legyen erősebb, gyorsabb, akkor egy Synology DS118/Synology DS 218.De majd a nálam hozzáértőbbek is adnak tanácsot.
-
Somatom
veterán
válasz
tompyka #24256 üzenetére
Hogyhogy nem tudsz távolról letöltést indítani? Ott a PyLoad az extra csomagok között. Távolról kezelhető webes felületen és van Androidos kliensalkalmazása is. Sajnos, már levették a Play -ről, de nekem megvan valahol. Mindkét módon indítottam már letöltést távolról. Sztem a gyári letöltő kliens is elérhető távolról, bár azt még nem próbáltam.
-
tompyka
csendes tag
válasz
tompyka #24255 üzenetére
Szóval, összefogalva a kérdéseim inkább
:
- többen írtátok, hogy nagyon lassúak a j sorozatu Synology-k. Ez mit jelent a gyakorlatban? Gondolom így is fényévekkel gyorsabb a 310-nél. Vagy nem? Most is több mint 100 sorom van. Persze egyidejüleg nem töltenek le tőlem 100-an. Ez nekem elégnek tűnik.
- a mostani NSA 310s-el a legnagyobb probémám, hogy egyszerűen nem tudok távolról letöltést indítani. Ez gondolom egyátlán nem probléma az NSA 326-nál és a 119j -nél sem.
- a 2 lemez nem nagyon érdekes. Semmi fontos nem lesz rajta, majd törlök. Persze azért +,de nem alapvető szempont.
- a 326 "gyorsabb" a 119j-nél?
köszi előre is
-
tompyka
csendes tag
Sziasztok
Jelenleg egy ZyXEL NSA-310s-t használok. Meglepném magam karácsonyra egy új nas-al.
Csak filmeket tárolnék és torrenteznék.
2 típus férne most bele anyagilag: ZyXEL NSA 326 és a Synology DS119j.
Melyiket ajánlanátok és miért, a másikat miért nem?
Köszi -
Noxy
veterán
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ricky731 #24249 üzenetére
A raid nem biztonsági mentés !
A raid a rendelkezésre állást növeli meg.
Tehát a fontos adatokat tartalmazó NAS minimum 1 lemezes hibatűréssel menjen.
ÉS
ezen felül legyen biztonsági mentés a fontos adatokról.
Legegyszerűbb módja a NAS-ra kötött külső usb-s lemez.Az 1 lemezes hibatűrés fajtái :
- 2 fiókos nas : Raid1 ( tükrözés )
- 4 vagy több fiókos nas : Raid 52 fiók esetén 1 lemez adat , 1 lemez "másolat"
4 fióknál 3 lemez hasznos tárhely 1 lemez kiesés ellen véd.
8 fióknál 7 lemez adat, 1 lemez kiesés ellen. -
ricky731
tag
Sziasztok! Képek és mese tárolásra keresek biztonságos megoldást. Egy két lemezes NAS szerintetek elég biztonságos? Melyik ajánlott?
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
A segítségetek szeretném kérni. NAS vásárlását tervezem, utána olvastam, de nem érzem úgy, hogy a megfelelő tudás birtokában vagyok a számomra jó készülék kiválasztásához
1 vagy 2 lemezest szeretnék, a Syno és a Qnap termékek szimpatikusak. Fájl letöltésre (sorozat, film) használnám, valamint vezeték nélkül erről küldeni a tv-re. Milyen árkategória az ami pl már akadásmentesen tudna 4k hdr filmet steamelni a tv-re? Ha linkeltek konkrét terméket megköszönném -
Somatom
veterán
Milyen, itt is népszerű NAS -okban van működő Gdrive szinkron? Arra gondoltam, hogy vennék vmi egylemezest és hozzá párszáz GB Gdrive tárhelyet a fontos adatoknak.
-
Kroni1
veterán
A Kodit én nagyon szeretem, es a kadenciahelyes megjelenitésről se mondanék le, ezért a TV-k saját beépitett lejátszója sztem csak vészmegoldás, NAS mellé is érdemes külön lejátszóeszköz, micserver, vagy htpc..
Amugy én is amlogicos cuccon gondolkodom, mert a raspberry pi2B-m libreelec-el már néhény formátummal nem bizkozik meg rendesen.. Neked milyen van pontosan??
-
footy
addikt
válasz
h1ght3chzor #24239 üzenetére
Odroid HC2, de egy sokkal gyengebb NAS is eleg hozza szerintem. Csak arra akarok kilyukadni, hogy a 4K miatt felesleges NASt epiteni. Ha nem akarsz virtualizalni szerintem x86 is folosleges.
Egyebkent a TV lejatszojat nem hasznalom, mert Amlogic boxom van Kodival. Ha egyszer kiprobalod azt a kombot, akkor az osszes TV-nek a beepitett lejatszoja szar lesz.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nem a Nas játsza le a filmet. ... általában. Van olyan modell amin van HDMI kimenet. ( Qnap )
A nas csak kitolja magából az adatfolyamot, stream-el.
A lejátszó pedig átalakítja,dekódooja az adatfolyamban lévő kép és hang sávot, majd HDMI kábelen megy ki a jel a házimozi erősítőbe vagy közvetlen a TV-be.A lejátszó lehet pc,tv-be épített alkalmazás, média player stb...stb...
Ha valamilyen formátumot nem támogat a lejátszó , akkor a nas " röptében " újrakódolja az anyagot olyan formátumra amit a lejátszó ismer. Ezt a funkciót bizonyos Synology nas-ok tudják.
-
Alex91
félisten
válasz
A DLNA szervertol fugg, meg a klinstol... Mondom, Qnap ta-228A, vagy ha eleg 1 lemez, akkor 128A. De mehet a Synology is.
-
footy
addikt
válasz
h1ght3chzor #24231 üzenetére
Az en webos 3.0 LG TVm siman jatsza DLNA-n a 4K tartalmakat.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #24235 üzenetére
A válasz, hogy külföldi forgalmazótól jön a termék, aki csak 1 évet vállal. Hazai forgalmazónál nincs ilyen termék.
Ezen túl forduljak az Asushoz. -
Alex91
félisten
válasz
Qnap TS-228A, azt hali...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #24216 üzenetére
Furcsáltam, hogy az Asustor oldalán az Ipon van feltüntetve, mint partner, így nemrég írtam egy mailt Iponnak, hogy melyik a helyes, az 1 vagy a 3 év garancia. Ha az 1 év lesz a válasz, rákérdezek miért...
-
Gaben92
őstag
válasz
Nálam is ez volt a cél de nem a NAS fogja megoldani a dolgot. 4k HDR-t még a legdrágább Synology sem fog neked transzkódolni akadásmentesen. Ettől függetlenül vettem NAS-t, de én is most kísérletezek. Emby nálam eddig bevált, mert nem transzkódol szinte semmit. De ma még ránézek ak SPMC-re is. (55XF9005, QNAP TS-251+ 8GB)
-
Somatom
veterán
válasz
Ahhoz nem egy transzkódolásra képes NAS az optimális megoldás, hanem egy médialejátszó.
-
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok, Synology 218 és 218play vásárlása között vívódom. Számomra nem fontos a működés közbeni HDD cserélgetés így kizárólag a dupla memória áll a 218 mellett. Szerintetek megéri +15ezret kiadni a +1Gb ramért.
A másik kérdésem hogy néhány üzlet árul regisztrációs kártyával illetve anélkül Synology termékeket. Természetesen a reg kártyával drágább. Érdemes a reg kártyás verziót választani? Miben szenvedem hátrányát ha nincs hozzá?
-
h1ght3chzor
őstag
CÉL: LG TV-m le tudja játszani HEVC (H.265) szabványt.
Ki milyen NAS-t javasolna számomra? Épített is szóba jöhet. -
Kroni1
veterán
válasz
MaCS_70 #24227 üzenetére
Értem, köszi mindkettőtöknek!
Eddig elvoltam 5 évig ezzel a WD-vel, teljesen elegendő ez a 7MB/s amit nagyjából tud bármilyen internettel, nem sietek sehova és nem vagyok torrenthuszár sem, úgyhogy igazából nincs szükségem jobb NAS-ra. A komolyabb softweres felhozatal és az esetleges nagyobb teljesítmény miatt gondolkodtam el első körben egy 128A vagy a 118-ason, ha nem lesz gyorsabb a TM az sem zavar.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Kroni1 #24225 üzenetére
Ezek a cuccok nem arra készültek, hogy orrvérzésig torrentezz rajta. Egy egy fícsör, adott korlátozásokkal tudja.
Ha korlátlan szálon, korlátlan számú torrentten akarsz futtatni, akkor az zsebbenyúlós projekt lesz. Erre a célra én nem is vennék gyári NAS-t: jobban jársz egy microserverrel vagy épített szervergéppel (kb. 50-60K-ból kihozható, és pl. a későbbiek során bővítheted is, ha nőnek az igények). -
Kroni1
veterán
válasz
Alex91 #24224 üzenetére
Szerintem nem azzal van baj, amit kaptam Huawei eszközt az bridge módban van, és egy ASUS AC66U B1-es routerem van mögötte. Asztali gépen megvan a 900/200MBit, a feltöltési sebesség annyival jobb lett, hogy a MyCloud távolra most már simán tudja streamelni a 1080-at is, UPC nettel még a 720p is akadozott.. Viszont ha a TM-et nem korlátozom vissza akkor néha elérhetetlen lesz a NAS, még putty-al is connection timeout hiba van.
Melyik az első olyan inteles ami már ajánlott?! Lehet akkor egyenlőre marad a WD, aztán később majd inkább intelesre váltani érdemesebb lesz..
-
Kroni1
veterán
Nemrég Digi1000re váltottam a régi WD MyCloud-om sokszor elérhetetlen, így vissza kellett korlátoznom rajta a Transmissionben a peereket/sebességeket. Azt nem tudom miért, holott a letöltési sebesség jelenleg is ~7-8MB/sec körül van maximum mint korábban a 120-as UPC nettel, de most visszavettem 2MB/s-re és így stabilabbnak tűnik. (Igaz egy ideje a filmlejátszás néha beakad, úgy látszik sok neki egyszerre a stream az rpi felé és a Transmission, régebben nem volt vele ilyen gondom.)
Ajánlottátok nekem helyette az egylemezes Qnap 128A és a Syno DS118-as típusokat. Igazából egy 2-4TB-os lemez elég lenne nekem bele, ezért nem gondolkodom 2lemezesen, meg ahogy nézem azok eleve jóval drágábbak is. Kicsit hajlok a DS118 felé, de a Qnap is szimpi talán tudásban nincs akkora külömbség mint árban. Ezek valamelyikével jobban ki tudnám használni a digi net sebességét igaz?! Vagy oda még ezeknél is komolyabb NAS illene?! -
-
Alex91
félisten
válasz
Real_Necro #24218 üzenetére
Eladtak pl. 11 db ilyet, azt abbol 1 rossz volt...
-
válasz
Real_Necro #24216 üzenetére
Pláne ennek a fényében:
Meghibásodási arány: 9,1%
MaCS
-
Real_Necro
veterán
-
Patice
nagyúr
válasz
Dareiosss #24211 üzenetére
Gyári adatai szerint a csomagban van 3-->2 pin adapter, tehát igen.
+ van egy "Omnijoint" adapter is, az alábbi kép bal oldalán:
Ezzel elméletileg blankolás, meg forrasztás nélkül is beköthető egy másik venti helyére (piros a pozitív).
-
Borisz76
nagyúr
válasz
golfvariant #24188 üzenetére
HD Dune Base 3D egy médialejátszó.
Igaz van benne HDD is....Ez pedig a NAS topik.
NAS + Médialejátszó párossal tudod kiváltani.
Vagy ha a TV-d beépített lejátszója megfelel, akkor elég a NAS is.
Bár kétlem, hogy elég a TV beépített lejátszója...nem véletlenül vetted a Dune-t.Innen nézve tehát 2 megoldásod van :
1, NAS ( 1-2-4 vagy több fiókos ) + egy "sima" hálózati médialejátszó.
Ez a drágább megoldás....2, NAS + a TV-d lejátszója ( DLNA funkció )
Ez az "olcsóbb" megoldás......Bár ez függ a leendő NAS típusától.Mod :
Személy szerint nem tudok jószívvel ajánlani semmiféle médialejátszót mert én PC-t használok filmezéshez.
NAS-ból a Synology Intel CPU-val szerelt " + " jelölésű modelljeit javaslom.
Drágák.....de jó a szoftveres támogatásuk, időtállóak.
3 db modell amik biztosan jók !
A DS718+ és a DS918+ modellekhez egy külső 5 fiókos bővítőegység is ráköthető. -
golfvariant
aktív tag
válasz
golfvariant #24188 üzenetére
Úgy tűnik senki nem tud tanácsot adni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
MaCS_70 #24203 üzenetére
Itt találkoztam vele a felhasználói értékelések között [link]
"A működéssel és a kezelhetőséggel nincs baj, valamint árban is az egyik legjobb.
Viszont nics rózsa tövis nélkül: Az operációs rendszerét futtató elavult régi kernel használata miatt nagyon sebezhető. Közvetlenül kiengedni az internetre nem a legjobb ötlet.
Belső adattárolóként, az internet hozzáférését letiltva rendben van. A letiltást többnyire a hálózathoz tartozó router beállításával oldható meg."#ZyXEL NAS326
-
Patice
nagyúr
-
Dareiosss
senior tag
Sziasztok!
Kellene valami nagyon-nagyon halk ventilárot 40x40x20 méretben 12v-os 0,8Am két drótos. Kamera rögzítőbe kell mert a mostani állati hangos. Tudnátok javasolni egyet?
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Adott egy Qnap TS-431P2-1g NAS. Bővíthető, de nem tudom, hogy különleges ram kell hozzá vagy jó a sima mezei SO-DIMM DDR3 is.
-
"Kicsit utánaolvastam és a NAS326-ra azt írták valahol, hogy nagyon régi a szoftvere, emiatt rizikós netre engedni a lehetséges biztonsági problémái miatt"
Ennek a forrását megosztanád? 326-os tulajdonosként igencsak érdekelne -- bár nálam legfeljebb VPN-en kapcsolódik a netre.
Egyébként frissen jött ki rá frissítés, amiben korrigálták a fájlkezelője bénaságát, de az alapok még lehetnek ősiek.MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest