- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fényképen a Poco F7
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kovacszk
senior tag
Sziasztok! Gyors megoldásra lenne szükségem, a kérdés gonolom 1000x-er fel lett téve, de keresőben már elvesztem.
A feladat egy otthoni NAS, szokásos videó, zene kép megosztás max 1-2 eszköznek egyszerre, emellett kellene torrentet is kezelnie, 200-300Mbit/s-es net 50-60 torrent. Jó lenne ha nem kellene külön mókolgatni vele.
Első körben a Qnap ts-231p2-t néztem ki, nagyjából ez lenne a felső plafon árban, ahogy nézem ez megfelelne. Van esetleg jobb alternatíva, vagy olcsóbb ami megfelelne?A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
Nekem kb egy éve van dyndns, még ingyenes, nem merek belépni nehogy azzal kitaláljon valamit és megszűnjön
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
-
kovacszk
senior tag
válasz Champipi #2280 üzenetére
Szia tényleg nem akarom se a vitát szítani se sértegetni, de informatikus végzettséggel gondod jelentsen a port forward beállítás varázsló nélkül az azért tényleg baj. Mi a francnak UPNP, csak felesleges erőforrás pazarlás. Nyitsz kézzel 5-6 portot és minden kész, egy tp-link routeren ez kb 1 perc és kész.
-
kovacszk
senior tag
Ez a folyamatos support kicsit furcsa nekem. A nasok max hardveresen avulnak el, nagyon újat már nem tudnak mutatni szoftverben. Az enyémen pl szerintem egy két éves fw van, beálltottam mindne működik úgy ahogy én szeretném, minek frissítgetném.
-
kovacszk
senior tag
Persze amibe bele megy egy 3.5 abba belemegy a 2.5 is. Legfeljebb ki kell ékelni, vagy találni kell hozzá egy átalakító keretet hogy ne zörögjön.
Eleve egy linux van rajta. És a jól rémlik az itt elhangzottak alapján könnyű javítgatni rajta.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
-
kovacszk
senior tag
Én is azt mondtam hogy nem szarakodok vele. Nekem egy buffalo van, Addig szerencsétlenkedett a gyári torrent kliens hogy csak rá szántam magam egy transmission felvarázslására, úgy bele jöttem hogy, felpattant még egy MC, egy unrar, most pedig az egész rendszerét lecserélni debian-ra. Remélem sikerrel járok, legalább belejövök kicsit a linuxba, eddig max egy órát ültem egy olyan gép előtt amin linux volt
-
-
kovacszk
senior tag
válasz powerup2 #1590 üzenetére
Ha ebay-ről rendelted, akkor az eladónak küldenie kell egy csomagot, vagy linket a csomaghoz, amiben minden le van írva, a buffalók rendszere a winyóra települ ezért ha te rakod bele a vinyót neked is kell felrakni rá a rendszert.
-
kovacszk
senior tag
válasz Core2duo6600 #1563 üzenetére
Az a baj azzal a "NAS"-al hogy nincs külső kezelő progija, és a hülye kínai nem aktivált dhcp-vel küldi ki hanem fix ip-vel.
-
kovacszk
senior tag
Köszi, de az az igazság, hogy nem vagyok linux guru. Egy tutoriál alapján éppen csak sikerült összeraknom, azt sem tudtam hogy mit csinálok csak követtem a lépéseket
Igazából amire nekem kell arra jelen állapotában tökéletes, kevéske torrent, és kiszolgál egy wd tv live-ot, meg egy két gépről elérem a file-okat. Mindezt rendes 30-40-es tempóban.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
válasz Core2duo6600 #1073 üzenetére
Ez lenne az. A licitálós kb 80 dolcsi körül áll meg. De ez szerencse függő. Ez winyó nélkül van, kapsz egy csomagot abban le van írva hogy tudod megcsinálni.
-
kovacszk
senior tag
válasz Core2duo6600 #1064 üzenetére
Az egy lemezes buffalo ls-xhl írásban és olvasásban tud 30-40-et. Ebben 1.2 proci van meg 256 mb ram. Ez kb 20-22 ezer winyó nélkül (ebay).
-
kovacszk
senior tag
válasz sittes79 #711 üzenetére
jelenleg vagy 40 torrent megy vagy 200 csaatlakozó 25/10-es netet maxon kihasználja és
közben nézek vele 1080p filmeket egy oplay-re kötve, hja és közben tölt le haver ftp-én keresztül tőlem na és ha ekkor másolok pc-re akkor 50 MB/s-ről le esik a sebesség 20 MB/s-re...ilyenkor dolgozik a drága rendesenNa erre voltam kiváncsi. Köszönöm, én mondjuk egy 2.5 notbook vinyót rakok majd bele. Azzal kicsit biztos lassabb lesz, viszont halkabb is.
Köszi a választ.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- XPEnology
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Xbox Series X|S
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
- iPhone 14 PRO - Black - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest