Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Krisz0418
őstag
válasz gera021 #110133 üzenetére
1080ti van nekem is, full graf siman menne azzel nem lesz gond. De ne varj 144fpst, jatek fuggoen ultran 80-100fps 1440p-be.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Amerigo57
őstag
válasz gera021 #108743 üzenetére
Hivatalosan nem kompatibilis a G-Synccel ,
Link:
" It's not officially gSync compatible but there are no display issues as far as I've seen in my (limited) time owning the display. Others on reddit and overclock.net seem to not have had issues either. The only problem I've experienced is that periodically sound will just drop out. This happens with gSync nVidia cards as well as Freesync AMD GPUs. "A Tweakers.net szerint , az az Acer Nitro XV340CKP monitornál van
G-Sync kompatibilitás , de erős videokártya kel hozzá ,
ultra gyors felbontásban a játékoknál ,
aminek szerintem a GTX 1080Ti megfelel." Een game in ultra runnen op deze resolutie en refreshrate vergt een stevige videokaart"
Link:[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz gera021 #103797 üzenetére
Ha van DP a vga-n akkor veszel egy dp kábelt ha azzal akarod használni. HDMI-vel is megy ugyanúgy.
De azt nézd meg légyszives hogy a HDR a monitor menüjében aktív-e! Nekem ugyanilyen monitorom van és n tudom bekapcsolni a HDR-t pedig direkt szedtem le ilyen videót is kipróbálni.
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76739 üzenetére
Előzőben válaszoltam már, csak annyit még hozzátennék, hogy ha nem ragaszkodsz a VA panelhez, akkor innen már nem kerül sokkal többe az Acer X34a / ASUS PG348Q páros, ami 1440p IPS panel. Itt viszont úgy olvasom, hogy vannak problémák a blacklight bleed-el (BLB), meg a gyári minőségellenőrzés sem a legjobb.
Viszont ezekhez képest kb. kétharmad áron lesz az az AOC amit fentebb írtam, úgyhogy nem kérdés melyik éri meg jobban. Ez az AOC valszeg 2017 legjobb best-buy monitora lehet a kategóriájában, persze ilyen áron már eleve nem biztos hogy beszélhetünk ilyenről
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76737 üzenetére
Pont tegnap néztem.. az nem teszt, csak egy bemutató... ne vegyük már komoly tesztnek az ilyet.
Olvasd el róla a TFT central tesztjét, az a mérvadó
Miközben írtál szerkesztettem az előző HSZ-em is.Igaz hogy a 3440x1440-hoz jóval erősebb vas kell, de monitort (főleg ilyen áron) gondolom több évre veszel, így szerintem ezen nem kell még aggódnod. Nekem is egy GTX970 van és lesz is egy darabig, ha megveszem azt a monitort. De a legjobb, ha elmész az Oázisba mondjuk, és megnézed, hogy hogy is néz ki a valóságban ez a képpontsűrűség. Lehet, hogy téged esetleg nem fog zavarni.
(#76739) gera021: Ott van az előző hozzászólásomban, direkt azért írtam, hogy szerkesztettem
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76725 üzenetére
Csak egy rendes teszt van róla, az alapján annyira nem jó.
Az a baj, hogy lassú a válaszideje úgy általánosságban is, meg a magas képfrissítés kiszolgálásához főleg.
(emlékeztető: a pixeleknek meg kell csinálni a váltást minden esetben még az előtt, hogy a következő képfrissítés megtörténne. Ezzel az IPS és VA panelek a magas képfrissítések esetében néha bajban vannak.)
Ez a konkrét típus is csak 100Hz-ig jó ilyen szempontból, felette jönnek az elmosódások meg képhibák.Ahogy említettem, ez a felbontás is elég kicsi ilyen méretben (kicsi a pixelsűrűség). Ez téged vagy zavar vagy nem, de szerintem nézd meg előtt élőben hogy mit jelent ez a képpont sűrűség. Én pont nemrég néztem meg, hogy milyen 27"-on a FHD felbontás (ez kicsit még jobb is pixelsűrűség tekintetében mint a Z35-é), de engem zavar, jól látható pl. szövegek olvasásakor.
A panel tükröződésgátló bevonata sem a legjobb, kicsit szemcsés tőle a kép. Ez megint egyéni preferencia, de engem marhára zavar a Dell 2311H-mon, ilyen homogén hátterek esetében mint pl. itt a PH fórum jól látható,kb. olyan mintha folyamatosan poros lenne a monitor.
Én ennyiért nem vállalnám be ezeket a kompromisszumokat, fele ennyiért esetleg.
Amit javasolni tudok, hogy várd meg, az az AOC AGON AG352UCG, most lesz kapható elvileg március végén, én is erre várok. 35" VA panel, 3440x1440p, 100Hz, G-Sync, ~900EUR körüli ár.
Van róla jó teszt, illetve hamarosan kész a tftcentral is a tesztjükkel.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76708 üzenetére
Abban a Z35-ben biztos vagy már? 100Hz fölött nem túl jó használni, hiába tud elvileg 200-at. Valamint ilyen méretben kevés lehet ez a felbontás, bár ez egyén függő, van akit nem zavar, van akit igen, ehhez élőben kell látni. Ennyi pénzért én speciel nem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz gera021 #18806 üzenetére
Nyilván valamivel kevesebb lesz az FPS, de különbséget nem is látnál. Viszont maga a monitor is jóval nagyobb.
(arról meg ne is beszéljünk, hogy a gépednek ez meg se fog kottyanni )(#18807) rostiron: jó, akkor legyen.
vagy fújd le fehérre a Dell-t(#18809) gera021: Oké.
Egy tanácsot még fogadj el! Úgy tűnik belefér a keretbe, tehát jó lenne, ha pixelgaranciával és kalibrációval rendelnéd... megéri! (két helyen megteheted: MG; Oázis)[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
petata
őstag
válasz gera021 #18803 üzenetére
A Samsung-ban eleve nem IPS panel van, hanem MVA. Az meg nem túl jó játékra. Az ASUS jó monitor, de kissé túlárazott. Ugyanolyan teljesítménnyel, árcédulával rendelkezik az U2412M, ami jóval nagyobb, játékra is tökéletes.
(#18804) rostiron: Ha lehet apróról, és 5k-val ki tudod tágítani az összeghatárt, akkor egy garis U2212HM-et javaslok. Ha nem, akkor jó lesz a BenQ.
-
petata
őstag
válasz gera021 #18518 üzenetére
Nála jobb monitor kicsit drágábban: U2412M
Viszont én az U2312HM-et ajánlom pixelgaranciával és kalibrációval. Miért?
Mert így elvileg lekörözi az U2412M-et, amit csak simán tudnál megvenni, mert a két extra-szolgáltatással már majdnem 75k.@Isual: ilyen lassan írok?
kovesli: használtan?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz gera021 #18518 üzenetére
U2312HM + pixelgar és kalibráció - 60 alatt megvagy és nincs jobb ilyesmi áron!
(#18520) petata: túl sokat. én kezdek rászokni a Teaway-es egysorosokra
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz gera021 #9551 üzenetére
Én nem ajánlottam játékra az ASUS-t... Nem tudok arról nyilatkozni, Én az U2410-et és U2412M-et ajánlottam játékra is. Szvsz csak játékra felesleges az ASUS (az egy-két tisztán grafikusnak hasznos feature-jei miatt is), az U2412M is bőven jó lenne, de ha valami komolyabbra vágysz, akkor inkább U2410, mert arról biztosan tudni, hogy (főleg Game módban) bőven alkalmas játékra is!
(#9553) gera021 : Így nem segítettem neked, de így nem értem egyátalán minek jöttél ide. Beleszerettél az ASUS-ba és igazából mind1 mit mondanak. Sem az ASUS, sem az U2410 NEM "tökéletes jáétkra", játékra az U2412M a legjobb, aztán az U2410 még alkalmas játékra, az ASUS-ról meg Én nem tudok mit mondani, de az sokkal inkább egy szakmai monitor, mint egy all-round lsd U2410.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz gera021 #9547 üzenetére
Inkább akkor már az U2410 valamivel olcsóbban, ugyanolyan tudással. Game módban megfelelő lesz játékra is. Pixelgar, kalibráció ajánlott!
Mondjuk, ha nem fontos a wide gamut, a sok bemenet és a profi(bb) elektronika, magyarul, ha közöd nincs még minimálisan se a grafikához, photoshophoz...stb, akkor sokkal olcsóbban az új Dell U2412M is egy megfontolandó döntés lehet (ez is kiváló játékra). Szintén pixelgarral és kalibrálással.
Azt ajánlom, hogy nézd meg őket egymás mellett, s majd látod...
(Most látom Magyarbólyról egy fokkal komplikáltabb lesz ez utóbbi dolog...)(Legközelebb majd használhatod Te is ezt a fantörpikus "Link" gombocskát a weboldalak belinkeléséhez, hálás dolog! )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Samsung odyssey G5 27"
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest