- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- iPhone topik
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HThomas
őstag
válasz Citroware #127899 üzenetére
Némileg hasonló helyzetben voltam régebben, nálam a vízválasztó az, hogy ha az eltérő felbontás és a méret miatt a két monitoron más scalinget kell használni. A Windows már kb jól lekezeli, de még mindig vannak appok, amik ilyenkor homályosak lesznek ha az egyik monitorról átrakod őket a másikra. Számít, hogy mekkora az eltérés. Személyes tapasztalat: 27" 4K + 24" WUXGA szerintem borzalmas egymás mellett, de pl 27" 4K + 27" QHD elment (de mindkettő ugyanolyan szériás Dell Ultrasharp volt). De a két egyforma az igazi, mondjuk két db 27"-ossal már számolni kell azzal is, hogy elég sok helyet foglal az asztalon.
Az eltérő színeken kalibrálással lehet segíteni; ez egyébként két ugyanolyan monitoron is probléma lehet, ilyenkor vagy kell egy kalibráló, vagy kézzel kell beügyeskedni.
Egy második, olcsóbb 27"-os QHD szerintem jó megoldás lehet az Acer mellé. Ha meg csak alkalmanként van bekapcsolva a második monitor, akkor igazából tökmindegy. Alternatíva lehet még egy 21:9-es vagy 32:9-es UW. -
Busterftw
nagyúr
válasz Citroware #124264 üzenetére
Hat ezt neked kell eldonteni.
Itt mar VESA HDR 1000 van, meg VA panel, a content jobban fog kinezni szerintem, kerdes mennyire "kompetetiv" jatek a fontos ahol jol jon az IPS, ellenkezo esetben jo a VA.A legjobb az lenne ha mindet eloben megtudnad nezni/kiprobalni.
Igazabol a netes vasarlas miatt van lehetoseg elallni a vasarlastol, ha esetleg nem tetszik.
Persze macera berendelgetni 2-3 monitort es visszakuldeni, de itt volt mar ra pelda[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Citroware #124260 üzenetére
A HDR10 egy video szabvany, ami a HDR "adatokat" tartalmazza.
Minden Vesa DisplayHDR plecsnis monitor tudja a HDR10-et, ez ott van a Vesa honlapjan.
(DisplayHDR400-600-1000)A lenyeg az, hogy DisplayHDR 600 alatt nincs nagyon ertelme a HDR-rel foglalkozni.
Tehat a HDR meglete onmagaban nem eleg. -
Busterftw
nagyúr
válasz Citroware #124258 üzenetére
Mindkettő rendelkezik DisplayHDR 600 plecsnivel, tehát a peak 600nit brightness megvan, viszont a "normál vagy átlag" értéknél az Asus kicsit több, de szerintem HDR-nélez nem játszik.
Brightness (Typ.) : 450cd/㎡
Brightness (HDR, Peak) : 600 cd/㎡Dell a a typ az 400cd de a peak HDR az ugyanúgy 600.
-
DonDennis
senior tag
válasz Citroware #73273 üzenetére
Hát fura gondolom te is rákerestél már de itt van egy két user videó ezeken szintem semmi glow nincs inkább back light bleed.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
DonDennis
senior tag
válasz Citroware #73270 üzenetére
Nem tudom én csak a jobb oldalsó sarokban látok egy kicsi glow-t ami nyilván felerősít hogy nem tudom mivel fotóztad de zajos a kép nagyon tehát iso fel van húzva rajta így ez a kép amit mi látunk jóval erősebb glow-t mutat mint a valóágban szerintem. Nyilván egy 250.000 monitornál én se örülnék ennek, tehát a kérdésed teljesen jogos majd 1-2 boltos, szakértő fórumos elmondja ez normális-e. Én az ilyen drága ips gsync es monitoroknál youtube teszten nem láttam ekkora glow-t soha, de az is lehet ők nem húzták föl ennyire kép készítésénél az értékeket a fényképezőn. Én azt tudom csak mondani nekem is ips van és nyilván van nekem a bal sarokban glow nem tudom lehet azért mert nem nézek elég sötét filmet vagy nem tudom, de bf1 elég sokat játszok, sorozatokat filmeket nézek netezek. Én a glow-t csak akkor veszem észre ha full fekete a kép pl töltésnél 1-2 másodpercig, tehát engem ez picit sem zavar ez a jelenség mert mellé kapom a gyönyörű színeket jó betekintést 144hz-t stb... De mindenki más és én egy jó 100.000 kevesebbet fizettem a monitorért mint te.
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
deja vu
addikt
válasz Citroware #72863 üzenetére
A-TW polarizeres G-Sync monitort kéne csinálnia valamelyik gyártónak és akkor nem lenne glow. Csak nagyon megdobja az árát.
Hát sok szerencsét!
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz Citroware #72861 üzenetére
Reméljük hamarosan meglesz és megszabadulunk tőled.
A beszámolódat szívesen olvassuk ha meglesz természetesen, meg a tapasztalataidat, csak kérdéseket ne tegyél föl.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz Citroware #72710 üzenetére
Mind a kettő 10 bites csak az Acer-nél elírás történt azon a honlapon. Neked nem hiszem, hogy számít mivel Quadro, Firepro kártya kell a 10 bites megjelenítéshez. Létezik a játékos kártyákhoz alternatív megoldás amivel föl lehet oldani a lekorlátozást.
-
deja vu
addikt
válasz Citroware #72698 üzenetére
Ha előre egyeztetsz időpontot és megmondod mik a kívánalmaid akkor általában mindent meg tudnak mutatni. Meg ha több 4K monitort meg akarsz nézni egymás mellett akkor azt is előre kell jelezni.
-
SimonYana
addikt
válasz Citroware #72694 üzenetére
Miskolcot meg te ismered!
Azért nem egy doboz cigit készülsz venni így nem ártana megtudni a saját szemeddel! Bár vannak akik cípőt ís tudnak venni neten én azt sem veszek próba nélkül!
Elég fontos hogy meggyőződj róla és nem a világ vége Pest , ha Miskolcon nincs.
Sajna mára már nem igen találsz üzletet ahol csak úgy besétálsz és eléd raknak egy valag monitort, hogy tessék! Lás csodát! Majd haza ballagsz én megrendeled a neten!
De ezt te is tudod ezért vagy itt![ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
-
deja vu
addikt
válasz Citroware #72590 üzenetére
Az Acer-eket csak Brekk ismeri, meg ez az Asus sem nagyon fogyott még a fórumon, konkrétan te hoztad föl először. Írjál neki privátot, az a legegyszerűbb és leggyorsabb.
-
gurubefree
senior tag
válasz Citroware #72523 üzenetére
Valóban a pénz itt nem annyira szempont (és még így sem találok jó megoldást), a hely viszont szempont, ugyanis most 2 évig egy kis albérletben leszek, amiben olyan kicsi a szoba, hogy egy TV nem fér el benne...a kellően távolról nézés meg főleg nem. Ezért most mindent a monitorhoz akarok kötni.
Ha ez a helyzet ... en a helyedben nem eroltetnem a PS4 Pro-t ( jatszal 1080p-n ) es vennek egy MEGA ALLAT 1440p g-sync IPS monitort ( lemegy a boltba sorert opcioval )
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
gurubefree
senior tag
-
DonDennis
senior tag
válasz Citroware #72518 üzenetére
Nem teljesen értem minek akarsz 1 megjelenítőre mindent. Ha azt írod jó a 4k monitor noha a 1070 nem tudja kihajtani de "majd hozzá fejlesztek" közbe meg ps4 pro is van a lakásba akkor gondolom pénz annyira nem szempont. Vegyél egy 1440p-s 144hz vagy fölötti monitort és vegyél egy 4k tv-t a ps4 mellé amivel lehet haverokkal ellenni játszani filmezni. Nekem is pont így van van egy 34-s 144hz monitor a géphez fps játékokra meg amihez kell az egér, a sport játékok meg gta és társaihoz ott a ps4 meg a 130-s tv, amit többen is lehet nézni, ha úgy van kirakom a filmet is rá és a z906 al még a hangok is normálisan körbe ölelnek sokkal jobb megoldás mint egy monitorral szenvedni.
update: most látom gurubefree is pont ezt írta, na akkor nem írtam hülyeséget
[ Szerkesztve ]
-
gurubefree
senior tag
válasz Citroware #72518 üzenetére
Csak a teljesseg kedveert . nVidia kartya kepes HDMI 1.4-el kitolni a 4K-t 60hz-ig de ezt a PS4 Pro csak HDMI 2.0-al tudja igy neked csak a 3840x2160(24Hz) marad !
Ez a fostalicska amit vettem S2817Q ... na ezen HDMI 2.0 van . Nem tudom mennyi a keret . En azt ajanlom , hogy vegyel egy 40" HDR 4K-s TV-t olcson hozza lehet jutni ezekhez ( HDMI 2.0 van rajtuk ) es melle nezzel egy 1440p-s monitort .
[ Szerkesztve ]
-
gurubefree
senior tag
válasz Citroware #72513 üzenetére
nem ertem mit akarsz egy gtx1070-vel 4k-s monitoron .
Ha meg a PS4 Pro miatt kell akkor jobban jarsz ha olyan monitort nezel amin mar HDMI 2.0 van ( nagy valoszinuseggel mind ket monitor amit emlitettel nem felel meg ennek az elvarasnak ! ) mivel HDMI 2.0 nelkul nem tudod kihasznalni a PS4 Pro-t .
-
deja vu
addikt
válasz Citroware #72509 üzenetére
A 4k 27"-re 1 szavazat a PS4 Pro miatt, de a minőségi 4k monitorok 190-200 ezer körül indulnak, és határ a csillagos ég.
ASUS PB279Q
DELL P2715QIphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
-
deja vu
addikt
válasz Citroware #71874 üzenetére
Nem mondták, hogy írjál Brekknek? Már rég ott lenne az asztalodon a monitor.
Amit leszűkítettél a lóherés boltban azokból én ezeket nézném meg ASUS PB279Q, ASUS PG27AQ. Esetleg a DELL P2715Q overdrive módban nem lassú.
De szerintem nézd meg élőben ahol raktáron van pár hasonló, én nem írhatok boltot mert kibannolnak, mert hogy elvileg közöm van egy monitorbolthoz.
Elég sokat írtál, nem olvastam el az összeset.
4K glow nélkül nagyon drága Eizo CG248, CG318Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Berrik00
csendes tag
válasz Citroware #71788 üzenetére
Hát igazad lehet, sajnos én sem vagyok jártas a témában nem tudom hogy jónak számít-e, nekem legalább még 2 hét mire meg tudom venni.
Addig írhatnának a fórum társak hogy milyennek számít, jó pár videó van a youtubeon, de van ahol nagyon zavaróan fényes van ahol épp hogy látni, nyílván fényrőtől is függ de ez azon is múlhat hogy ki milyen szerencsével jár és milyent kap? -
gurubefree
senior tag
válasz Citroware #71740 üzenetére
Madmax hozza , Dirt 3 joval 200 felett ( igy DSR 3440x1440 jatszom ) Ezeket g-sync nelkul . The Witcher 3 g-sync-el 80-85 atlag frame-el ultra . ARk ... na ez egy fos . Diablo 3 meg fut egy kavefozon is ( most este egy i5 3320m-el Diabloztam ) bioshock infinite hozza . Mas nem jut most hirtelen az eezembe .... Devha erdekel megnezhetek neked mas jatkekokat is .
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz Citroware #71634 üzenetére
,, Ami lényeges, hogy habár a TN-nél még így is ezerszer jobb ,, hát szerintem meg nem! egy jó TN monitornak is nagyon szép a képe. IPS-nek borzalmas a feketéje. pl. egy horror játékban,ahol mindig sötétség van,a feketéje nagyon zavaró tud lenni.... mikor legelőször az ips monitor elé ültem. annyit mondtam,hogy ez IPS??? mi ebben a nagy szám?? majdnem olyan szép,mint a jó TN. mindenki az ips-be van belebuzulva. vicc!
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
atee
őstag
válasz Citroware #71629 üzenetére
Amennyire követem a topikot, èn azt látom, hogy kèt ugyan olyan monitor között is lehet nagy glow különbség!
Van aki válogat akár már a boltban ha lehet. Van aki neten rendel ès visszaküldi 14 napon belül, majd rendel addig amíg egy megfelelőt nem fog ki... Esetleg megunja ès beèri VA panelos közèpúttal.[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
Zolás
addikt
válasz Citroware #71629 üzenetére
Én is olyat vadászok, fullhd felbontásban 24 közeli méretben, de nem igazán kapok választ.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Citroware #6043 üzenetére
Minimálisan. Inkább a dollár áll most rosszul. A lényeg a lényeg, hogy nem lehet tudni meddig lesz ez igy. Lehet holnapig.
Pagi79: Hát ez kellemetlen,de sajnos ez egy ilyen "iparág", bele lehet ebbe futni könnyen. Nem valószinü, hogy tegnap tudták. Gondolom ma mentek az áruért, és mondta nagyker, hogy mostmár ez az ára. Igy megy ez.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Citroware #5876 üzenetére
Szerintem mindenki maga rendelkezik a szabadidejével, és csak örülhetünk ha nekünk hasznos dologra forditja. Legyetek türelmesek
Egyébként sem értem minek vártok rá, megmondta eddig mindenki aki látta őket, hogy a DELL a jobb. Vagy miért nem mentek és nézitek meg ti?
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
apuc
őstag
-
-
addikt
válasz Citroware #5720 üzenetére
De akkor is edge led... ami azt jelenti, hogy olyan egyenletlen a megvilágítás mint állat, mármint a dellhez képest.
Ha meg bekalibráltatod, (szerintem érdemes) akkor a fekete is elfogadható.
Ergonómiára pedig megint a dell a nyerő.
Ui.: Old_artist mondott olyat, hogy az alacsonyabb felbontásokat a monitor (lg) 1:1-ben jeleníti meg, tehát ha nem natívban nézed akkor a fekete keret ott lesz nem húzza szét a képet a monitor, ami játéknál elég nagy gáz lehet...
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- LG (32GS85Q-B) 32" QHD 180HZ GAMER MONITOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- GIGABYTE AORUS CO49DQ OLED monitor 49"
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- LG (27GS95QE-B) 27" QUAD HD OLED 240HZ GAMER MONITOR !