Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
NÓPARA
aktív tag
Köszi a linkeket olvasgatom közben. A cikkben azt vszem ki hogy egyre jobban az IPS technológi fog elterjedni vagy ez lesz a menő. Most már kicsit jobban hajlok a Dell felé és olvasom majd a külön erről szóló topicot is. Ott is lesznek bizti hsznos infók számomra. Köszönöm utólag is a sok linket és a hozzászólásod.
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Pandaboy
tag
Hát igen, az LG-re rosszakat mondanak, pixelhibás stb, ebben csak az a jó 5 ms-es és biztos van olyan szép képe mint a Dell-nek. Amúgy nem akarok monitort venni, 4 hónapja vettem a Samsungot, így mostanában nem lesz új.
AMD Athlon II X4 (3 Ghz), 6 GB DDR3 Ram, Geforce GTX 750, 500 GB HDD
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Speeedfire #6046 üzenetére
Mert senki nem veszi. Tized annyi fogy belőle világszinten.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Citroware #6043 üzenetére
Minimálisan. Inkább a dollár áll most rosszul. A lényeg a lényeg, hogy nem lehet tudni meddig lesz ez igy. Lehet holnapig.
Pagi79: Hát ez kellemetlen,de sajnos ez egy ilyen "iparág", bele lehet ebbe futni könnyen. Nem valószinü, hogy tegnap tudták. Gondolom ma mentek az áruért, és mondta nagyker, hogy mostmár ez az ára. Igy megy ez.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Isual
veterán
válasz Pandaboy #6039 üzenetére
Nekem EZ olcsóbbnak tűnik, de lehet, hogy tévedek.
Bár én a helyedben még olcsóbban EZT venném.
Egyrészt mert olcsóbb, illetve monitor terén nem a legjobb a híre az LG-nek.
Plusz én személy szerint egy faéket se vennék, amire az a hangsor van ráírva, hogy : LG.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
addikt
Így lementek az árak? Ezaz. Már egy hét sincs, hogy veszek egy IPS monitort.
Dell 50k, LG 53k
Mindjárt rohanok megvenni, ha így marad. Ugye így marad? Mert a múltkor....újra felment az áruk.
De akár még csökkenhetne is.[ Szerkesztve ]
-
Pandaboy
tag
Sziasztok!
Végre lehet kapni az LG 23" IPS LED monitort. 178/178 betekintési szög, kevés fogyasztás. 58.650 Ft-ért jó ár. Valaki vett már ilyet?
LG IPS231PAMD Athlon II X4 (3 Ghz), 6 GB DDR3 Ram, Geforce GTX 750, 500 GB HDD
-
Isual
veterán
-
NÓPARA
aktív tag
Nem vagyok informatikai zseni ez tény. Bocsi ha értetlen vagyok mert tényleg nem igazán értem a dolgokat ezért is kérdezek. Mivel nem foglalkozom napi szinten az ilyen dolgokkal azért is kértem infót akik jártasak benne. Mégegyszer köszi a törődésed irántam fogom még olvasni a kommenteket itt. Bár hozzászólni mint tanácsadás nem fogok.
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Isual
veterán
Egy szóval sem mondtam, hogy kérdezni szégyen... Csak nem válaszoltál arra, hogy megnézted-e a linket.
Zokon meg végképp nem vettem a dolgot, csak nem értettem, hogy mit értetlenkedtél.
Úgy jött le, mintha meg se nézted volna a linket és amit mondtam az az egyik füleden be, a másikon ki.
Aztán nyilván te döntesz, de úgy érzem nem vagy tisztában a TFT paneltechnológiákkal és a technológiák közötti eltéréssel, előnyökkel, hátrányokkal.
Meg úgy érzem még jó pár releváns dologgal sem.[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
-
Isual
veterán
Jól teszed.
"Amúgy játékra melyik ajánlott inkább, a TN vagy az IPS?"
Az attól függ, hogy milyen TN és milyen IPS monitorról van szó.
Egy biztos, az U2311H egy ~2-5ms-os TN szintjét hozza responsiveness tekintetében.
Teljesen alkalmas játékra is.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
kutga
nagyúr
Olvasgatom a hozzászólásokat lehet várok kicsit és gyűjtök egy ilyenre:
Dell U2311h
[link]Már 50k alatt megvan, remélem kicsit lejjebb is mászik.
Amúgy játékra melyik ajánlott inkább, a TN vagy az IPS?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Pagi79
tag
Jellemző... tegnap délután rendeltem meg 54ezerért..
-
Isual
veterán
Te szerinted én minek törtem magam, ha nem a hasznos tanácsadás miatt!!??
LG-t felejtsd el, az ár meg ennél lejjebb nem is mehet, 9-10 hónapja 80k volt!
Most őszintén elértem valamit is a te meggyőződéseddel kapcsolatban... mert az utolsó mondat alapján a "papolásom" eredménye az, hogy "ha már minden kötél szakad akkor a Samu lenne de nem kizárt a Dell" (A BenQ-ról szó sem volt... csak negatív példának hoztam fel a satnya 2ms-os TN-eket demonstrálandó)... Nem tettél boldoggá...Am azt a linket a válaszidővel kapcs legalább megnézted???
[ Szerkesztve ]
-
NÓPARA
aktív tag
Nem szégyen az ha valaki nem ért hozzá szerintem csak lássa be. Viszont nem néztem meg mindent róla ez tény.Talán valahol jó lenne élőben is megnéznem ahogy mondod. Na de várok én is még kicsit a vásárlással hátha lejjeb megy az ár. Amugy LG? Bár ahogy olvasgattam nem mindig írnak jót róla. A BenQ-tól kicsit idegenkedem ha már minden kötél szakad akkor a Samu lenne de nem kizárt a Dell. De ha lenne valami hasznos tanács akkor szivesen fogadom.
Üdv!
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Speeedfire
félisten
Megtudnám venni most is, de sajnálom rá a pénzt. Még a hp-kat nézegetem, de peszre, hogy nincs se asis, se renew.
Ebay-en van már 210USD-ért is, de nem szállítanak felénk.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Isual
veterán
válasz Speeedfire #6021 üzenetére
Hát így érthető, hogy bosszant az U2211H ára.
A te helyzetedben engem is bosszantana, hogy miért van ez a logikátlanság a dologban.
Én mindenképp várnék, esetleg kicsit gyűjtögetnék közben, hátha lejön az U2211H 45k közelébe vagy lesz egy jó használt ajánlat, mert csak rosszabbul járnál, ha 30k-ért megvennéd a BenQ-t...Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
Valahogy volt egy olyan érzésem, hogy "anyira nem értesz hozzá".
Én úgy gondolom, hogy nem csak Én, hanem a témában bizonyos szinten jártas (épeszű) ember a Dell-t választaná. (50k-ért)
Gondolom a PixPerAn programról sem hallottál semmit... Ez nem is baj, elég, ha megnézed azt, amit linkeltem (by the way megnézted? mit láttál? melyik volt a szimpatikusabb?) és nem kell hogy visszariasszon a 8ms.
Az meg, hogy minek jobb a "pofája" ... hát erre nem mondok semmit... ez nagyon szubjektív. Nekem bejön nagyon ez a Dell, mondjuk el kell mondjam, hogy élőben sokkal megnyerőbb, képen valóban uncsinak hat.
Utolsó kérdés: a monitorhoz adnak DVI kábelt![ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Nem várom, hogy ingyen legyen. Azt várom, hogy számomra megfizethető legyen. 30k-m van jelenleg monitorra, 40-et még csakcsak letennék érte. De az 50 nekem már nagyon sok, annyit nekem nem ér meg. Használtban meg max 1-2k-val olcsóbb csak. Így max várok egy kicsit vagy megveszem a benq g2222hdl-t, más opció nincs egyelőre.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Isual
veterán
válasz Speeedfire #6017 üzenetére
Sztem ha a 21.5"-es lemenne 40k-ra én akkor is a 23-asat venném 50k-ért... Ennyiért ez ajándék, nem nagyon értem mire vársz.
Látod már olcsóbb mint jónéhány 23"-es TN-csoda... mit szeretnél még, hogy ingyen adják?
(persze ne válaszolj a kérdésre )[ Szerkesztve ]
-
borisz_B
tag
válasz Speeedfire #6015 üzenetére
Hy
Most méztem én is a monitorgurunál már a Dell U2311h - 50k alatt - döbbenetes!
Amikor még én a lenovo l220 monitoromat vettem (100k alatt - s-pva - 2 éve), nem gondoltam volna, hogy fele annyiért már lehet kapni sokkalta jobb ips moncsit.[ Szerkesztve ]
Romboljunk, hogy építhessünk!
-
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Köszi a kimerítő hozzászólást. Megnéztem a Dell-t lehet hogy jó monitor mert anyira nem értek hozzá. De mint írtad Te a dell-t választanád a kettő közül ha jól értem. Írtad hogy 8ms a válaszidő ...hogy őszinte legyek ez kicsit riaszt vissza csak.A másik meg ami nemigazán lényeges hogy a Samunak szeintem jobb a pofája ( érted mire célzok). De lényeg hogy hosszútávra veszem mert nem cserélem évente a monitorokat. Jutott eszembe most is olyan DVI-I csatis monitorom van és ennek a kábelje jó lenne a másik DVI-I csatishoz? Köszönöm a tanácsod
Üdv!
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Speeedfire
félisten
Tegnap még én is 52-re emlékszem. Ha az u2211 lemenne 40k-ig akkor nem is gondolkoznék semmit sem isp-set rendelnék...de egyelőre drágább a 22"-es, mint a 23"-as.
Mondjuk amazonon olcsóbb valamivel, lehet nemsokára elér hozzánk is. Lehet várni kellene vele egy kicsit....
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Speeedfire #6015 üzenetére
Elképesztő ár.... Testvérem anno 70k-t fizettet az U2211H-ért.
(Amikor én néztem akkor még 54k volt amúgy )[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Az én véleményem az, hogy ha kiszeretnél dobni 50k-t az ablakon akkor vegyél egy ilyen 23"-esSamu vagy BenQ csodát, ha nem akkor az IPS-paneles Dell U2311H csak rád vár 52k-ért!!! (Van ezüst és fekete kávával is.)
A LED-del ne foglalkozz mert az élettartamot és fogyasztás leszámítva semmivel nem nyújt többet. Sőt ez az U2311H annyit fogyaszt mint egy 23-24"-es TN-LED, szóval itt még ez sem lehet ellenérv.
A 8ms-os válaszidő ne riasszon meg, kiváló játékra, alacsony az input lagja, illetve egy IPS-panelnek teljesen más a karakterisztikája, ami a válaszidőt illeti, szóval ezt nem lehet 1:1-ben átültetni és összehasonlítani egy TN értékével.
Hogy ez mennyire igaz ITT egy teszt egy 24"-es 2ms-os BenQ-ról, alul vannak sokat mondó PixPerAn képecskék, ahol a BenQ eredményeit összehasonlíthatod az U2311H-jéval. (Display Comparisons-ra katt)
Persze ez sarkosított eset, mert mint látszik egy silány 2ms-os panel van ebben a BenQ-ban, de nincs rá garancia, hogy a te általad kinézett Samsung ne esne ugyanebbe a hibába.
A lényeg, hogy a válaszidő miatt ne fájjon a fejed.[ Szerkesztve ]
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék egy 27"-os monitort vásárolni, de nem vagyok képben. Egy pár gyors válaszra lennék csak kíváncsi, hogy melyek azok amik szóba jöhetnek a ti tudásotok, tapasztalatotok szerint. Ami számít, hogy max 2ms-os válaszideje legyen, mert főként játékhoz lesz. Az alap amit néztem az a Benq M2700HD. Benq-m volt és szerettem nagyon.
Köszönöm!
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Monitort szeretnék venni. Egy tipus elképzelés van [link] de más tipus is szóba jöhet. A lényeg hogy LED-s legyen és kevés válaszidővel. Árban kb. ennyi lenne de ha picit több az is elfogadható a márkát illetően is lehet más tipus is. A kép átlóból nem szeretnék már lejjebb adni azért választottam ezt a tipust de max 24" kell. Amire használnám az netezés pár film és pár játék. Köszönöm a tanácsokat amit kaphatok majd.Esetleg link is jöhet ha valami mást ajánlotok köszi! De ha valakinek illyen tipusú monitora lenne azt is szivesen venném ha megosztaná a tapasztalatait akár itt vagy privátban. Köszönöm!SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Max 40k-ig keresek LCD monitort TN+Film panellel, 1680*1050-es felbontással, lehetőleg ledest, pixelhiba garanciával.
Tudtok ajánlani valamit?
Kicsit off, de a monitorguru.hu webáruházról mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
eight
senior tag
Egyetértek, de egyébként nem is mondtam ellent sehol neked, bár szerintem ha egy hardveres kalib után viszed haza, akkor sokkal jobb eredményt lehet otthon müszer nélkül elérni, mint egy olyan monitorral, aminél a gyári beállításokból kell kiindulnod. Persze ha van müszered akkor az teljesen más tészta, viszont a profi által bekalibrált cucc, és a gyári beállítás között ég és föld a külömbség
Szerk.: Sandrew: nincs mit
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Win esetén bármi meg lehet sajnos. De elvileg megváltozik, és ez meg is történik kultúráltabb colormanagement-el biró op.rendszereknél.
Én a LUTManeger nevű cucc használatát javallom winen.
-
ricsik
őstag
válasz Nyugdíjas #5996 üzenetére
Ha már kalibrálás hagy kérdezzek. Az vili, hogy a helyes színek visszaadásához szükséges lehet, mert a gyári értékek legtöbbször nem megfelelőek. Amit nem tudok, ha megvan a kalibrálás és kapunk egy icc fájlt. Ha azt betöltjük, akkor szemmel láthatóan megváltozik a monitorunk képe? Egyszer a monitoromhoz letöltöttem egy profilt, sőt a windowsba építettek közt is variáltam melyik legyen az aktuális, de a monitorom képe semmit sem változott. Azt most hagyjuk, hogy nem az én monitoromhoz és a grafkártyámhoz való kalibrált fájlt töltöttem be, de attól még változnia kellett volna a képnek nem?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én sem kedveltem meg egyből az EA231WMi-t a 16:9 miatt,de azóta sem tudnám megmondani, hogy a PA231 árszintje alatt mire cserélném le (ami szerénytelenség nélkül állithatom nagy szó, mert gyakorlatilaga piac minden szereplőjével megismerkedem testközelből). 200k nekem meg nagyon felesleges egy monitorra. Az az igazság, hogy van valami amit csak az NEC tud szerintem. Nem igazán tudom mi,de sokkal szebb képük van, mint bármi másnak. Legalábbis én nagyon kedvelem.
-
Xero
nagyúr
válasz Nyugdíjas #6000 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Sajnos én is tartottam ettől az Eizo vonalán, de anno crt korszakban/lcd hajnalán annyira megült a fejemben, gondoltam végre birtokolni is fogok egyet, de látom ebben a kategóriában még kár próbálkozni.Az Asus körül nekem kicsit túl sok a bullshit. Ez a mindent bejelölünk, overlayben odarakunk méreteket és gyárilag adunk kalibrációt nekem nem jön át igazán.
Az NEC-ket eddig még nem néztem meg, de akkor ott is nézelődik kicsit. Köszi az ötletet!
szerk: Látom az NEC-k mind 16:9-esek. Ezek kicsit belerondítanak az összképbe. (Én meg kicsit 16:10 b*zi vagyok. )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest