- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
Ha a magyar biztosítók gyakorlatát is ismernéd akkor lakásra se kötnél biztosítást. Mert elárulom neked hogy ha több milliós károd keletkezik akkor pont arra a káreseményre nem lesz érvényes a biztosításod.
Persze mehetsz a bíróságra, de a biztosítónak állandóra alkalmazott ügyvédei vannak, havi fixért.
Vagyis a biztosítónak nem kerül pénzbe hogy veled pereskedjen, míg neked meg kell fizetned az ügyvédet, a szakértőket, közben persze laknod is kell valahol, mivel ugye a biztosító nem fizet.De ha szerencséd van a pereskedés előtt felajánlja hogy kifizeti a kár 10-25%-át.
Kérdezz majd meg egy ügyvédet milyen eséllyel lehet pert nyerni biztosító ellen.
Hát ilyen ez a popszakma
-
zippofcy
senior tag
32-34ezer Ft között megy mindenhol, PCX meg Rufusz szerintem kizárt dolog hogy az Extreme Digitalhoz hasonlóan outlet cuccokat áruljon.
Én mindent az ipontól veszek mióta a pixmania már nem szállít Magyarországra (ez utóbbit divat volt szidni a magyar outletek bértollnokainak de az tény hogy outletes cuccokkal nem foglalkoztak.)
De monitorgurunál is csak 34500 Ft.Ez a garancia dolog meg tapasztalatom szerint nem fontos. Mert kb 12-15 cuccot vettem eddig a pixmania-n meg az iponon. Ezek közül hány ment tönkre? Egy sem. (na jó, 4 év után a külső tápos monitorom tápjában meghalt 2 kondi, 1000 Ftos javítási költség de a szobám tetőtéri vagyis ilyenkor van benne 28-32 fok ha nem megy a klíma és gyakran nem megy mert a nagy hőingadozástól megfájdul a fejem.)
Míg az Extreme Digitaltól egyetlen egyszer vettem vmit, ami rögtön hibás is volt. Már a dobozból kiszedve.
Vagyis ha nem outletes boltból vásárol az ember akkor 90% esélye van rá hogy sose fog tönkremenni a cucca. Mert mire tönkremenne már rég eladta, kidobta, stb. (5-10 év a vásárlás után)
Míg ha "outletből" vesz vagyis olyan boltból amik a más által már visszaküldött szarokat árusítják, 90% esélye van rá hogy hibás cuccot kap. Azért ezeket az "outletek"et általában ki lehet szűrni, pl. kis forgalmat bonyolító "noname" webshopok, gagyi weboldallal, a rendelést lassan teljesítik stb.
De nem mindig, az ED-nek még én is bedőltem.A magyar mentalitásra meg jellemző hogy pl. pixmania-tól féltek mint ördög a tömjénfüsttől mert hogy előre kellett fizetni. Igaz hogy olyan áron Magyarországról csak outlet bolt tudott refurbished vagy simán hibás cuccokat szállítani na de azt csak akkor kellett fizetni mikor az ember megkapta az árut. Azzal nem verhették át.
Pixmania-ról egyszer vettem olyat ami nem volt raktáron. Mikor két hét múlva se volt, írtam emailt hogy sztornó. Pár nap alatt visszautalták a pénzt.Iponnal egyszer volt olyan hogy vásárlás után felhívtak hogy nem Ti hanem sima olyan áron a cucc és úgy is kérem-e. Mondtam nem.
Tény hogy gariztatni még nem kellett náluk semmit. Ahogy pixmania-n sem. kb 15 cuccból. Ha nem átverős boltból vesz az ember, nincs gond.
Pár napja írta itt a fórumon vki hogy neki olyan monitort küldtek amin látszott a bevilágítás így inkább elállt a vásárlástól (én cserét kértem volna). Szal őt se verték át.Egyik haverom sose venne semmit neten. Megnézni hogy az MM, Cora, Auchan, Saturn, stb közül hol a legolcsóbb és megveszi ott. Előtte kibontatja és kipróbáltatja. Volt hogy nem csinálták meg neki. Otthagyta. Neki ez kell, ennyire bizalmatlan. De ha mégis elromlik 3 napon belül, visszaviszi és kap egy újat helyette. Ilyen is volt már.
Szóval én a laptopomat se azért vettem újat mert a 2 év gari kellett. Hanem azért hogy ne eleve vmi hibás vackot sózzanak rám.
-
barcabandi72
csendes tag
A samsung egyébként tv-nek van írva de szerintem jó a fogyasztása, 24w, csak ott a dvb-s tuner lenne a csábító, az lg topicban viszont visszaolvastam, és eléggé lehúzták az ips-es 236v-t, aki megvette. Nincsenek olyan nagy elvárásaim, anno volt egy samsung 753b, a mostani lg 1730s már 7 éves sulinetre volt 50e akciós uccsó darab a médiában. Most van lehetőségem angliából behozni egyet, de lehet meg kellene várni az eb és az olimpia végét, azt mondja tesóm. Az lg után minden előrelépés lesz sztem. A tv ha nem az igazi megy a konyhába max. Köszönöm.
-
stranger28
addikt
Hát meglátjuk.
Igen. Erre mondtam, hogy úgyis kitalálnak majd valamit, hogy miért vedd meg. Közben nem lesz rá szükséged. Most is van ilyen, nem is veszem meg.
De nem feltétlen kell dobni, csak nem kellene hülyíteni az embereket. De ez már olyan OFF, hogy Isual maga bannoltat minket.
-
stranger28
addikt
Régebben ez lehet így volt, pl.: Bill megmondta hogy 640 mindenre elég lesz. És fejlődtünk azóta, mert ennek nincs határa, mondhatni a végtelenségig fejlődhetünk, amíg fel nem robban a Nap. Bumm.
De ez a kijelző kérdés már olyan, hogyha eléred azt a szintet, hogy nem látod a fejlődést, akkor minek fejlesztenének? Nem veszik meg az emberek. Ilyenkor szoktak valami vakítást kitalálni, hogy de miért vedd meg. Nem.
Ez a jobb szem meg nekem nagyon szájenszfiksönös. Távol vagyunk még attól, hogy ilyeneket csináljunk az átlagembernek. Rengeteg mindent kell még feltérképezni. De, ha ezt is fejlődőképessé tudjuk tenni, akkor valóban megindulhatnak a még jobb kijelzők is a piacra, vagy tudja a halál hogyan fogják addigra hívni. Evolúció önmagában meg lassú, illetve akadályoztatva is van. Úgyhogy szerintem az iPhone kijelzőnél nincs feljebb, csak, ha kikerüljük valahogy a szemet. Bluetooth 12.2, közvetlen kapcsolat az aggyal. -
Monitorban sokkal kevésbé lesz gond az öregedés, mivel jóval nagyobb subpixeleket lehet rakni, mint egy 4-5"-os kijelzőbe, így nem fog "elfogyni" a festékanyag. Ezen kívül a monitorok jellemzően kisebb fényerő mellett lesznek használva, mint a mai telefonkijelzők, ami szintén segít az élettartamnak. Csak a színhűséget még nem tudom hogy oldják meg.
Lehet lesz egy memóriája a monitornak, ami figyeli az érkező jelek színkomponens összetételét, és az alapján kompenzál. Nem megoldhatatlan
Sőt, ha nagyon tuti akar lenni, akkor ezt pixelekre bontva megoldja. Azzal teljesen ki lehetne küszöbölni a beégés problémáját.
-
stranger28
addikt
-
Pista0001
addikt
A 21,5-es Samut egyszer tekertem pivotba majd kitört a nyakam amikor felnéztem a címsorba új címet beírni
Köszönöm mindenkinek a véleményeket. A leírtakat az eddigi tapasztalataimra alapozva írtam, a magasabb elérhető fényerőn kívül is a Wortmann felé billen a mérleg nyelve. Természetesen nagyon várom eight kolléga komájának a véleményét, ha jó képe van és megbízhatónak tűnik akkor az lesz. Hogy a panelje milyen az egyébként jó kérdés, szerintem esélyes hogy távol keleti beszállítótól van.
-
Pista0001
addikt
Nem vagyok fps vadász és filmet is szerintem csak addig (vagy lehet hogy addig sem) nézek rajta amíg nem lesz nagy lapostévém (megjegyzem ezelőtt is "sima" LCD monitoron néztem 24p-s filmeket, néha-néha észrevettem hogy kicsit fura a kép, de ha elég jó a film akkor elnézem), viszont itt (Franciaország) kb 80 €-val olcsóbb a Wortmann (200 € alatt van, míg a Dell-ből 280 € a legolcsóbb), ami azt jelenti hogy pont annyiba kerül amennyit szánnék a dologra.
Ami az objektív szempontokat illeti a Dell mellett szól az állítható állványzat, az USB hub és a DisplayPort. Korábban az állítható állványt említettem mint beáldozható szempont, egy USB hub filléres tétel, DP meg nincs a (jelenlegI) VGA-mon, tehát egyedül ez utóbbi lehet a későbbiekben fontos. A Wortmann mellett szól első sorban a jóval alacsonyabb ár, valamint a nagyobb fényerő (400 cd/m2 a 300-al szemben) és a beépített hangszórók.
Ezek alapján nálam a Wortmann felé billen a mérleg nyelve, viszont tudni szeretném hogy mégis milyen márka. Az jó jel hogy német, de azért kíváncsi vagyok személyes tapasztalatokra, ezért írtam a topikba. Remélem a komád hamarosan válaszol és megosztja a tapasztalatait.
Kicsit más. Korábban egy Samsung SyncMaster 2243SW-t használtam. Lehet hogy én nem vagyok túl kritikus, de szerintem nagyon jó monitor volt a maga nemében. 3 éve vásároltam, akkor ebben a méretben ez volt a legolcsóbb full-HD-s DVI bemenetes monitor (40e Ft volt), mellesleg teljesen állítható állványa volt. Így utólag kíváncsi vagyok, a véleményetek erről a típusról? Én vagyok vaksi vagy ez tényleg egy jobbfajta TN -es monitor?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát ők nem ebből a szempontból vizsgálják a kijelzőket, ahogy engem is tökéletesen hidegen hagy a gaming. Még ha ez üzletileg nem is biztos, hogy kifizetődő,de én semmi olyat nem tudok normálisan csinálni amiben nem hiszek. (Nem is biztos, hogy ez baj.) Nade elkanyarodtunk, csak megjegyeztem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
A nagyon bizonytalan, vagy méginkább nemlétező support miatt van nekem csak ezekkel egy kis averzióm...
"hehe azért elég sokat elmond a tft-centrálos emberről hogy ebből él, és mégis csak most esett le neki a tantusz amikor szinte minden játékos erről beszél már hónapok óta."
Lehet volt más dolga. Vagy csak nem játékos
-
Isual
veterán
ja jóvan csak folyamatosan úgy reagálsz a mondandómra, mintha én azt komolyan gondolnám /pedig ezesetben énis magasról teszek, hogy egy 22-23"-es IPS 50 vagy 25W-ot fogyaszt/... ez hozott engem kényelmetlen helyzetbe... még a végén hiteles leszek (ettől még szerintem elég lesz/volt az off-ból, ezt komolyan gondoltam
)
-
Isual
veterán
kíváncsi vagyok a tftcentral tesztjére, mert a mostani U2312HM az elég kemény "gémer" monitor lett ám, és IPS, és azért a 88%-nál nagyobb teret lefed az sRGB-ből (92-94%-ot - ami már elégséges)... persze a marketing szerint nem "Gamer , 2ms, 120Hz, Mega Contrast"..úgyh nem talál gonodlom célbe a laiukus gémermonitort keresőknél... de még ezekszerint azoknál se, akiknek van egy ismerősük, akik nem laikus a témában
-
Isual
veterán
nocsak... csak átfutottam - ahogy a prad teszteket szoktam, ezek után kíváncsi vagyok a tftcentral tesztjére is /azért elég durva U2311H utánzat, ami a design-t, kezelést, OSD-t illeti.../
(#17065) schawo : 88%-os sRGB coverage... az is rádob a vizuális élményre, az amúgy is kifogástalan TN minőségen túl /bár az oldalsó betekintési szögek így ránézésre nem is vészesek/
-
Képalkotási sebesség (ugye ez lehet az összes előnye egy TN-nek):
60 Hz-en: 7,9 ms
120 Hz-en: 4,9 msÖsszehasonlításként:
2412 képalkotási sebesség: 7,4 msMagyarul a max. 2,5ms-ért fizethet az ember 35ezer forintot, cserébe élvezheti a TN képminőséget, kisebb méretet és felbontást. Micsoda buli!
-
Isual
veterán
igazából Douglas Adams nékem is a kedvenciem közé tartozik, de akkor én nem fogok idézgetni
Viszont részemről elég rövidre tudom én zárni ezt a témát. Egyrészt én - habár láttam már egyszer mindkettőt - nem gondolom, hogy empirikusan megalapozott válasz tudnék adni a kérdésedre. Másrészt csak átfutottam a prad.de cikkeit - és pl a tftcentral épp az U2312HM-et találta gyorsabbnak, így meglehet bizony, hogy vannak azért különbségek a darabok között, vagy egyik tesztelő oldal sem tud teljesen tökéletes és általánosan érvényes méréseket végezni /ez utóbbi biztos/ - így ezen mérésekre alapozott vélemény is csak egy a sokból, annak ellenére, hogy azért nem egy átlagos felhasználói tapasztalat.
Amit biztosan tudok, hogy az U2412M-nek szubjektíve szebb, kontrasztosabb képe van és valamivel jobban is kalibrálható, s mindezek mellett a válaszidejére, input lagjára sem lehet panasz. Emellett lényegesen jobban szabályozható a fényereje. Egyetlen hátránya a 23-as tesóhoz képest az, hogy erre nem lehet ráoktrojálni a 72Hz-et WUXGA-n... ennyi
Szerintem a tapasztalt emberek - akik ezen monitorokat nap mint nap látják, kalibrálják, dolgoznak velük is nagyjából ezt tudnák elmondani. Aztán, hogy mit ír egy példány tesztelése után a prad és a tftcentral... talán már csak mellékes -
Nyugdíjas
nagyúr
- hogy valaki látta ezt már itt, és ha igen akkor mik a tapasztalatok?
nem hiszem. leginkább nem.
- van é valahol itthon olyan mester-ember/lehetőség akinek a segítségével valami AG felületet lehetne a kicsike arcára, vagy elibe varázsolni ha estleg szükséges lenne?
nem.
- van e tervben itthoni forgalmzás?
nincs. -
geckowize
őstag
Tehát érdemes bemennem lecsekkolni. Hogyan lehet lecsekkolni a pixelhibát? Mert tudtommal van olyan pixelhiba is, ami alapból nem látszik pl fekete képernyőn, hogy megy ez?
Írtam is nekik, hogy hogy megy ez a prémium pixelhiba gari, ezt írták vissza:
"A pixelgaranciával vásárolt monitorokat (hacsak külön nem kéri, hogy ne tegyünk igy) minden esetben előre átnézzük, pont azért, hogy ne kelljen hozni-vinni ha hibás. Természetesen arra is van mód, hogy megnézze személyesen amit szeretne venni, és utána szállítsuk Önnek. " -
bel6
tag
Sajnos a dvd meghajtóim behaltak régebben, de csak telepítéshez használtam. Az meg mostanában nem volt, ezért nem hiányoztak. De hamarosan veszek egy újat.
"nem hangtalan a PC-je" Ez így van sajnos, és régebbi típus, kb 100-120wattot eszik.
De azért is ragaszkodom a külső DVD lejátszóhoz, mert ez egy Panasonic házimozi igazából, aminek a hangjával a PC nem ér fel.Próbáltam olcsón megúszni, de asszem nem tudom elkerűlni, hogy tuneres monitort vegyek.
Szaszlaci belelát a lekembe... elég lusta vagyok... kell egy távirányító a radiós bill egér mellé
.Samsung P2470HD, P2770HD-ról valami vélemény? Most elég jó áron van, gondolom mert jött ki új széria.
-
szaszlaci
addikt
A ki-/bekapcsolón kívül hat gomb van rajta, és ezek nem egy-egy színmódra vannak. Csak helyet kapott már egy bemenet választó is köztük.
A DVD felskáláz, akár 1080-ra, esetenként nem is rosszul. Viszont a DVD VGA csatlakozójának minőségéről nem vagyok meggyőződve, hogy éles és zajmentes képet ad. Mint a régi videókártyák, azok is pocsékok voltak VGA-n. Ellenben az újabbakkal, ahol nincs velük gond. Amúgy meg ki kell próbálni, azt csókolom.
petyus_: dehogynem tud a VGA HD-t, egyedül a minősége kérdéses. De ha van a laptopon HDMI, akkor feltehetőleg a VGA is megfelelő minőség.
-
szaszlaci
addikt
"nem hiszem hogy 1 nyomásra, mert ezek "okosan" mindig almenüben vannak"
De igen, eddig amivel találkoztam, mind külön gomb volt rá.
Hát ja, az tényleg kérdés, miért a külön lejátszó. PC-hez is lehet távirányítót venni.
Meg inkább a DVD-t tenném HDMI-vel, a PC-t meg VGA-val. -
bel6
tag
Én elég műveletlen vagyok ebben a témában. Gondoltam van rajta 2 input, hát adok neki 2-t
A régi Samsung 730bf-emen van egy gomb amivel át tudok váltni a dvi es dsub között. A Samsungok tudnak ilyen SoG (Sync of Green), bár fogalmam sincs mit jelent ez.
"Sync Type Separate H/V, Composite H/V, SOG "
Nem elég ha veszek simán egy ilyet [link] és rádugom a monitorra?Az LG-hez próbáltam manualt keresni, de még nem találtam olyat amibe Sync Type-ot, vagy SoG-ot említettek volna.
dvd progressive-en ezt érted: [link]?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
El Kebir
őstag
általában ez is a gond, hogy kb ugyanolyan távolról nézi az ember az új (szebb, jobb, nagyobb) monitort, mint a régit...
(aztán az is számít, hogy kinek mennyire veszi igénybe a szemozgató izmait a fókuszálás, mínuszos, plusszos vagy nullás szemnél...elvileg a mínuszosok előnyben, nekik a közeli fókusz a kevésbé fárasztó)
-
Flashget
félisten
én meg vettem a samuP2470HD-t és oda adtam valakinek a HP1130-ast, mert kifolyt a szemem tőle. Ettől meg semmi bajom akár monitorként akár TV-nek használom.
Egyébként tuti baja van a szememnek mert én ezekből az "utánhúzás" dolgokból semmit se veszek észre rfactroban vagy Race 07-nél vagy ha néha elindítom a world of tanks-ot..vagy nem TN panel van benne :p
-
BioNiCMaN
addikt
"Szerk.: szerkesztős kérdést nem értem."
Úgy látom mégis működik a szerkesztés gomb, csak nem az alapelvek betartásával fórumozol.
Idézem az idevágó részt és befejeztem az OFFolást.
"ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat."
-
Isual
veterán
-
< CyberBob >
őstag
Ezzel én is így vagyok, amíg a boltban próbálgattam (kb. 2 óra) már kezdett könnyezni a szemem. A közhiedelemmel ellentétben egy jó minőségű crt ami 100 Hz vagy afelett megy kevésbé fárasztja a szemet mint az lcd, aminél végül is egy fénycsőbe nézünk bele.
Viszont tényleg nagyon szubjektív és egyénfüggő a dolog, mert pl. a plazma működéséből fakadóan enyhén vibrál mégis kellemesebb, természetesebb nekem mint egy ugyanakkora méretű lcd tv. -
Nyugdíjas
nagyúr
Najó, mint technológia létezik, olvastam róla,de mint kész termék, kijelző még nem. Várjuk ki a végét, mit kezdenek ezzel. Egyébként szerintem az egyik legjobb technológia. Én is jobban hiszek benne, mint az OLED-ben egyébként
Jah, és persze nyilván nem fogják magukat kinyirni. EZ evidencia. Azért mondom, hogy ha meg tudják csinálni, adják gennyes drágán egyelőre, aztán majd lemegy az ára...
-
Isual
veterán
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Isual
veterán
Sztem ezt a hsz-t Nyugdíjas nevében is írhatom (remélhetőleg nem sértődik meg
)
"Egyébként a ledeknek sokkal nagyobb a fényereje mint a hagyományos hideg katód-fénycsöveknek (valamint sokkal gyorsabban is tudnak ki be kapcsolni), ezért sokkal nagyobb is a maximálisan elérhető kontraszt."
Ez így van, de ennek semmi köze nincsen a statikus kontraszthoz (dinamikushoz van), a kontraszt az kizárólag az adott panel típus transzparetikus karakterisztikáján múlik és független a háttérvilágítás típusától: --> "It is important to understand that static contrast ratio is only determined by the characteristics of the LCD matrix itself and not by the backlighting type or nature. It is determined by the ratio of the transparency levels of open and closed pixels.""Compared to regular CCFL backlighting, an LED backlight provides higher brightness and improved color gamut." A color gamut épp, hogy szűkebb, úgyh ez a része ökörség Wikimesternek... : --> "W-LED backlighting cover slightly less of the NTSC colour space than standard gamut CCFL (typically 68%).(CCFL-->72%)"
"- Offer a wider color gamut, especially when RGB-LED backlighting is used." - Így már érthető, hogy ez sem igaz, de maradjunk annyiban, hogy pontatlan, ha az especially helyett only lenne, akkor megállná a helyét.
A dinamikus kontraszt kivitelezésére valóban a LED a megfelelőbb háttérvilágítási technika, mondjuk ha valami, akkor ez ígyis, úgyis parasztvakítás, de tény, hogy a LED valamivel jobb.
-->"LEDs can be lit up instantly or turned out completely. This can lead to extremely high levels of dynamic contrast ratios."
És felfedem a nem Wikipédia szintű és megbízhatóságú (ebben a témában legalábbis) forrásom, ha nem hiszed, olvass utána! -
Nyugdíjas
nagyúr
Ez igy nem igaz- Kontrasztra sincsen kihatással, egyedül a fogyasztás az ami alacsonyabb lehet, minden más tulajdonságból el tudják ugyanazt érni amit LED-el. A szinmélység meg végképp nem ettől függ, de a LEDes monitoroknak még szűkebb is a gamutjuk, tehát ebben biztosan enm lesz jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Battlefield 6
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Háztartási gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest