Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz petata #14398 üzenetére
A Prad a 2412 input lagját is átlag 0.9ms-nak mérte oszcilloszkóppal. És ők tényleg tudják, mit csinálnak.
(#14399) zsombors Plz, értsd már meg, hogy nem az általad kinézett TN paneles monitor gyorsaságával van baj, mert az lehet megfelelő. A TN panel egy ócska technológia, szar képminőséggel. Az ajánlott monitor azért lett ajánlott, mert a kiváló IPS képminőség mellett végre már játékra is alkalmas, ami a korábbi IPS-ekről (2009 előtt) nem igazán lehetett elmondani.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
zsombors
tag
Na srácok megkaptam amit szerettem volna! Köszönöm!!
De még mindig azt nem értem hogy ha tényleg elmosódik nem lehet jól játcani azon az LG-n amit kiraktam akkor minek irják oda hogy gamer cucc? Biztsan van valamijen oka, valaki próbálta egyáltalán lehet hogy tök király monitor csak a márka rossz attól még lehet hogy jó!!
Nagy vacilálás van bennem hogy melyiket vegyem mert csak jót irnak az LG-ről hogy nincsen semmi lagja meg tökéletesen lehet játcani rajta!!
Mi a véleményetek?
Rendes véleményt kérnék nem olyat hogy csak szar ne vedd meg hanem hogy fejtsétek ki hogy miért nem ajánjátok nekem hogy laggol játék közben meg ilyesmik!!!Nagyon köszön ha valaki ad egy rende választ nekem mert nagy gondban vagyok!!
Az élet egy szar dolog, és végén meghalunk!
-
titán
válasz petata #14391 üzenetére
Mérési hiba teljesen valószínűtlen.
1. Nem idióták csinálták a tesztet.
2. Sok mérés átlaga adja az eredményt. Egy kivételével (10ms) minden alkalommal mindig 0-t mértek.
3. Több forrás is ilyen eredményt mért.A válaszidő kifejezését a marketing osztály találta ki. Mivel TN panel esetén a teljesen fölösleges és értelmetlen g2g (szürkéből szürkébe) válaszidő jelentősen kisebb, mint a b2w (feketéből feketébe), ezért azt adják meg, míg IPS esetén a két érték megegyezik. Így jön ki, hogy IPS esetén a válaszidő akár jobb is lehet, mint egy 2 ms-os TN esetén.
(#14395) zsombors Még az LG-nek is van néhány 23"-os IPS monitorja, csak azok a gyengébb elektronika miatt pont játékok alatt kicsit gyengébben teljesíthetnek. Ezen felül az LG összeszerelési minősége is gyengécske néha. Cserébe pár ezressel olcsóbb. De jobban megéri a Dell.
[ Szerkesztve ]
-
kicsiultra
tag
válasz zsombors #14392 üzenetére
Nekem mindig is crt-m volt a tft-k input lagja stb. miatt. (Utánhúzás, nagy sens mellett jelentkező brutál késés, játszhatatlan érzés.) Megvettem életem első tft monitorját, a DELL U2312HM-et. Autós és nem HC gamer játékok alatt CRT érzés, durvább FPS játékok alatt (cs 1.6, COD MW-1-2-3, stb) pedig teljesen tolerálható az input lag, ami szinte nincs is ügye. Konkrétan 20p alatt megszoktam, amíg annó egy 2ms-es TN panelos cuccnál 6óra múlva is anyáztam, hogy ez egy rakás szar.(bootcamp) Hidd el a srácoknak, hogy jót akarnak neked. Gyönyörű képe van, fps játékokra is kiváló. Mi más kellhetne még?
Kávé?
-
zsombors
tag
Na már kezdetek meggyőzni!
Csak azt a Dell monitort javasoljátok?
Kérhetek több javaslatot játékos monitor iránt?(több márkát vagy több tipust)Az élet egy szar dolog, és végén meghalunk!
-
zsombors
tag
válasz stranger28 #14390 üzenetére
Köszi
De most komolyan tudom hogy már idegesitő vagyok ,de miért is rossz az a LG-amit kinéztem?
És miért jobb a Dell?Az élet egy szar dolog, és végén meghalunk!
-
petata
őstag
válasz zsombors #14388 üzenetére
"Már 8ms-től (akár több is...) minden monitor alkalmas játékra (kivéve talán a xVA panellel szereltek). Ez viszont nagyban függ a paneltechnológiáktól, mert egy IPS monitor lazán kenterbe verhet egy 2ms-os hiperszuper TN-t (felhoznám itt Isual sokszor emlegetett példáját az U2311h vs. XL24T-ről ..."
És ugye az input lag is fontos, schawo írta le neked, hogy az U2312HM-nél az kb nulla (mondjuk lehet mérési hiba is) Hogy megértsed, ideírom, hogy a Dell U2311H az U2312HM elődje szintén 8ms-sal, a Benq XL24T pedig a Benq 2ms-os "kifejezetten gamer" monitora. Az U2311H volt a gyorsabb.(#14389) schawo:
Isual: nesze, kiemeltem a neved
(#14392) zsombors: Elolvastad te egyáltalán azt a cikket, amit küldtem? ha nem, akkor legalább a paneltípusos részt nézd meg!
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
titán
válasz zsombors #14388 üzenetére
He? Miva'?
Mi az hogy nem lehet vele játszani? Olvastad valahol, hogy kinyúl belőle egy robotkéz, és pofonvág, ha játszani mersz vele? Mert még ebben az esetben is azt javaslom, hogy ezt vedd, csak figyelj oda, és hajolj el az ütés elől.
[ Szerkesztve ]
-
zsombors
tag
Igérem nekte!
De akkor szerintetek melyik az a monitor amelyik tökéletes komoly játékra és filmnézésre HD-ban?
Mert a Dell-el csak annyi a bajom hogy szrintem nem nagyon lehet vele játszani! (CoD MW3-ra gondolok).
Még csak kezdő vagyok a témában, de segitetek nekem kiválasztani a legjobbat a játék célra?
Köszönöm türelmeteket!Az élet egy szar dolog, és végén meghalunk!
-
-
zsombors
tag
Mijen monitort ajánlotok játékhoz?
Call of Duty MW3-hoz pl?
60k költenék rá max!Az élet egy szar dolog, és végén meghalunk!
-
zsombors
tag
De azt irják hogy ez direkt játékra van kitalálva és hogy rossz tulajdonsága nem nagyon van!
De miért vegyem meg azokat amiket ti mondtok?
Adjatok pár linket amin megtudom nézni hogy miért is jobb!!
Köszzi!!Az élet egy szar dolog, és végén meghalunk!
-
petata
őstag
válasz volvoguy #14376 üzenetére
AOC talán nem a világvége (jó véleményt már hallottam róla - ellenben rosszat még nem nagyon), de azért na, ha belefér vegyed a Samut vagy Benq-t
(#14381) stranger28: ez aztán a tartalmas véleménynyilvánítás
[ Szerkesztve ]
-
zsombors
tag
Hello!!
Most akarok venni egy monitort kifejezettem játékra és filmezésre!!!
Szeretném kikérni a véleményeteket hogy milyen a legjobb erre a célra?
Ki néztem eggyet szerintetek jó választás?
Véleményt szeretnék kérni róla!!
A válaszokat előre is köszönöm!!
A monitor neve: LG W2363VAz élet egy szar dolog, és végén meghalunk!
-
volvoguy
addikt
Üdv! Szerintetek megéri az árát a "kicsike"? [link]
Már megrendeltem egy 20"-as DVI BenQ-t (konkrétan ezt: [link])
De gondolkozom, hogyha lehetséges megváltoztatom a rendelésem....
Jah, találtam közben egy szintén 22"-es DVI-s AOC-t, [link] - Csakhát ugye AOC...
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
El Kebir
őstag
nincs rajta dvi-i...egyse
azért van rajta két dvi-d, mert ahány bemenet van rajta, annyi eszközt köthetsz rá egyszerre, és kedvedre váltogathatod, hogy melyik irányból érkező jel legyen a képernyőn megjelenítve! (nem minden monitor képes egyszere több jelet rendesen kezelni és köztük váltani)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Nikla
tag
Ma (is) nézegettem monitorokat,
lehet buta kérdés, de igazán választ sehol nem találtam rá..
Miért van pl az U2410-en 2x DVI-I? egyetlen válasz amit találtam, nekem valahogy fura (bár ott is tévé kapcsán írják): miszerint 1 DVI-I n átnyomható adat kevés az eszköznek...
Vagy egyszerűen, hogy több forrást (pl 2 gép) tudjon kezelni?hopp ez válasznak sikerült, bocs
[ Szerkesztve ]
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
harry
veterán
Ha a multimédiás lejátszónak van ilyen funkciója (=tuner), meg van egy rendes monitorod, akkor gondolom. Már csak azért is jobb, mert így lehet venni értelmes monitort, leginkább a Dell U2312hm-et. Nem sokkal olcsóbban van hasonló, ám kicsit gyengébb LG, illetve drágábban még pár Dell.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Fleed
aktív tag
Hi! Tv tuneres monitort lehet helyettesíteni úgy, ha veszek egy monitort meg hozzá egy multimédiás lejátszót? Úgy értem, hogy ez a médialejátszó képes analóg digitális meg mindenfélére mint pl egy p2370hd? Ha igen így mit ajánlanátok? Köszi
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
h.adam.92
őstag
-
Isual
veterán
válasz petata #14362 üzenetére
modkerbe még beküldheted, hogy javítsa egy módi.. na, hol itt a problémamegoldókészség?
(#14363) Egon: Igen én is meg akartam ezt említeni, hogy oké, hogy csökken az input lag Game módban, de a monitor egyéb beállításais is mások ott, nekem nem is tetszett U2711-en a Game-mód, mondjuk én kalibráltattam, de nyilván tesztelgettem is kicsit otthon. Szóval azt is tanácsos kalibráltatnia annak, aki tartósan Gémmódban akar ténykedni, ja
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Egon
nagyúr
Nem szeretek egy hsz-ben több embernek válaszolni, mert szvsz rosszabbul áttekinthető lesz tőle a fórum (főleg ha későbbi hsz-re reagálok, mint amit eredetileg írtam).
Én multimédia módban használom az U2410-emet, mivel egyelőre lusta voltam kalibrálgatni (sajna nem kalibráltattam anno), és a gamer mód képe vhogy nem szimpatikus (a mm mód szubjektíve kellemesebb a szememnek). Így is jó vele játszani.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
petata
őstag
Az egy másik dolog, de a többi 8ms-es Dell akkor is alkalmasabb játékra...azt pedig nem emlékeszem, hogy írtam volna, hogy ugyanolyan az U2410, mint a 2711, csak azt, hogy ezek 6ms-osok, viszont a 8ms-sel a többi veri ezeket, mégha a 2410-et nem is annyira...
Isual:
Már nem bírom szerkeszteni[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz petata #14358 üzenetére
1. pont, 4. sorában nem emelted ki a nevemet. Kérlek ezt javítsd!
(#14359) Egon: Ja, U2410 Game mód-ban tényleg tökéletes játékra is. Standard módban mondjuk úgyanakkora mértékű ott is az input lag, nem is értem U2711-nél miért nem ilyen hatásos a Game mód, vagy csak a tftcentral fogott ki egy olyan darabot és lehet szórás darabonként mind az U2410 és U2711 esetében is? Erre azthiszem nem kapunk választ
(#14361) Egon : a kis cseles közben átírta a dolgot és lecsúsztam egy sort Köszi (azért a szerkesztés gombot te is használhattad volna )
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz petata #14358 üzenetére
Pl a Dell U2311H/U2312HM/U2412M-ek sokkal ajánlottabbak játékra a maguk 8ms-ával, mint az U2410/U2711 (6ms). Itt jön képbe az input lag, ami szintén fontos, ha nagy gémerek vagyunk...
Az U2410-nek (gamer módban) kb. fele akkora input lagja van, mint az U2711-nek, szóval ezt a két mondatot azért picit át kellene gondolni...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
petata
őstag
válasz greyslay #14354 üzenetére
Ezt így szerintem csak az tudná megmondani, aki használta mindkettőt huzamosabb ideig, viszont a fórumon nem nagyon hinném, hogy van ilyen, mert a 'nagyok' csak professzionálisabb kijelzőket tesztelnek, szóval leírnám a dologról a véleményem:
1. Már 8ms-től (akár több is...) minden monitor alkalmas játékra (kivéve talán a xVA panellel szereltek). Ez viszont nagyban függ a paneltechnológiáktól, mert egy IPS monitor lazán kenterbe verhet egy 2ms-os hiperszuper TN-t (felhoznám itt Isual sokszor emlegetett példáját az U2311h vs. XL24T-ről [hirtelen nem találom a linket]). Egy paneltech.-en belül is lehetnek ám eltérések. Pl a Dell U2311H/U2312HM/U2412M-ek sokkal ajánlottabbak játékra a maguk 8ms-ával, mint az U2410/U2711 (6ms). Itt jön képbe az input lag, ami szintén fontos, ha nagy gémerek vagyunk...2. Ha filmre is használjuk a megjelenítőt, akkor fontos lehet a frissítési freki. Ez a mai monitorok túlnyomó többségénél 60Hz, sőt, ebben az olcsó kategóriában talán csak az U2311H/U2312HM-et tudnám mondani, ami nem 60, hanem 72-t (az 2311-es 75-öt is) tud...(ezt ügyeskedéssel biztos sok monitornál el lehet érni, de ez már felesleges ide...) A legtöbb film 24fps-es (képkocka/másodperc), a 72 meg többszöröse a 24-nek, ez a lényeg...
3. A márka:
Nálad ugye Acer és Benq a két esélyes. Én egyformán jónak gondolom a gyártókat, de old_artist és Isual nem így vélekeznek a dologról (és gondolom nem véletlenül).Az első 2 pont azért fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy (játéknál) nem minden a válaszidő (~ez a gtg/g2g érték félrevezető lehet), filmnél meg nem az a lényeg...
Összegezve: ~ha fontosabb a márka (megbízhatósága - milyen minőségű monitorokat ad ki a kezei közül), akkor vedd a Benq-t, de ha neked nagyon kéne az a 1.5", akkor dönthetsz az Acer mellett is.
Utószónak pedig Isual, Nyugdíjas, old_artist javítsatok ki, ha hülyeséget írtam[ Szerkesztve ]
-
-
Isual
veterán
válasz sazabi #14355 üzenetére
Azt az LG-t felejtsd el, amit 51-52k-ért ajánlottak, ugyanis 50k alatt már kaphatsz 23"-es IPS-es LG-ket (1; 2), illetve visszaolvasva van használt U2211H 47k-ért , újonnan 53k körül U2212HM és 55-56k körül U2312HM. Mivel 45k-s kerettel valamelyik IPS-es LG-t mindenképpen illene megvenni/gyűjteni rá, s ha belefér, akkor a Dell-ek ajánlottabbak, nagyjából amennyivel többe kerülnek, annyival jobbak is, megérik a felárat az LG-hez képest. De nehogy vegyél nekem TN-t 50k felett mert nyakonváglak
-
greyslay
aktív tag
felteszem a kérdést mégegyszer hátha valami laikus válaszol : )
Hali. Kérdésem lenne.Egy árkategóriában lévő két monitor között, melyik a jobb/előnyösebb játékra, filmnézésre: ACER S230HLBBD vs. BENQ GL2240[ Szerkesztve ]
"embertelen ember munka"
-
stranger28
addikt
válasz Nyugdíjas #14351 üzenetére
Persze, de azért még lehet normálisan is csinálni ezt, ahogy legtöbbjük végzi is egyébként a munkáját hálistennek.
Egyáltalán nem utálkoztam, semmilyen előítéletet nem akarok én gerjeszteni, isten őrizz, ez csupán egy egyszerű negatív tapasztalat volt, ha már szóba jött. iPonnál is egyszer volt ilyen piros swift-es szállítás; leírtam, hogy ilyen is létezik. Úgyhogy ez nem általános megállapítás akart lenni.[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz volvoguy #14349 üzenetére
Hogy szemléltessem a dolgot
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz stranger28 #14346 üzenetére
Sofőrnek ritkán alkalmaznak kétdiplomás embereket. Elég egyszerű srácok ezek,dehát mindenhol van alja, és van köztük rendes is, nem kell ilyen előitéleteket generálni egy nyilvános fórumon. Nem látom a célját ennek az utálkozásnak...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
volvoguy
addikt
válasz petata #14348 üzenetére
Az egy 40.000Ft-os 22"-es BenQ volt...
Én a kérdést nem minőségre értettem, hanem képméretre és felbontásra. Még sose volt, se 20"-as, se 22"-es monitorom, és érdekelne, hogy hatalmas veszteség az a 2" illetve a 900 helyett az 1080p?
..mármint akiknek volt szerencséjük mindkét képmérethez...
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
petata
őstag
válasz volvoguy #14347 üzenetére
Minőségben nem hinném, de khm...mit is ajánlottam neked, ami szintén 39k volt? ha belefért volna, akkor miért nem vetted azt, ha nem, akkor minek hoztad fel a kérdést? Nekem ez sehogy se tiszta
(#14349) suti_88 : Már bocs, de ezek szerint egy 22"-es, DVI-os Samu belefért volna, de egy 22"-es, DVI-os Benq 810ft-tal drágábban már nem?
[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
Üdv! Szerintetek mennyivel jártam rosszabbul ezzel, mintha inkább ezt vettem volna?
A BenQ 20"-as, a környéken elérhető legolcsóbb DVI-s monitor 1600x900 felbontással, 31.000Ft-ért.
A Samsung pedig a legolcsóbb 22"-es errefelé, amin van DVI csati, és hát ugye fullHD-s....39.000Ft-ért...
(csak játékra használom a gépem, eleinte 22.000Ft-ot szántam monitorra, még a D-sub se zavart volna, ám meggyőztek az érvek, így 31.000Ft-ra toltam ki az összeghatárt a DVI-ért....most amúgy egy Asus VW195U 19"-es DVI-t használok)
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz Johnzy #14318 üzenetére
DPD nekem sem a szívszerelmem... még az, hogy tesz rá, mi van a dobozban (úgyis ki van az párnázva, ha meg nem jó megy vissza), de az, hogy miközben vennéd át, ő leáll beszélgetni az utcán, ha meg szólsz, természetesen csúnyán néz, kapkod, flegmázik esetleg nem is köszön el, már nekem sok volt. Legközelebb nem fogom átvenni, ha ilyen tahót küldenek ide nekem. Írok én neki olyan indoklást, hogy csak bámul. Figyelhetnének rá, hogy kiket alkalmaznak azért. Bár lehet, hogy mindössze kifogtam az alját.
iPonnak meg szokása egy sima, fullra tömött Suzukival szállítani, majd ha egyszer meglátod, te is nézel egyet.. Azért ez sem az igazi, fékez egyet, azt borul minden körülbelül. De viszont az a futár kifejezetten kedves volt.
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
Van egy pár Samu, Benq (esetleg LG) ebben a kategóriában, válassz, ahogy tetszik (csak legyen rajta DVI). Kiinduló pontnak: a G/GL típusjellel ellátott Benq-k elég jól sikerültek, és megemlíteném az S22 Samsungokat is...
Ha valahonnan össze tudnál kaparni még 7-8k-t, akkor apróról Dell U2211h, vagy Fujitsu P22W-5 (ez már a következő kategória, azaz a mérsékelt árú IPS-ek)I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
csao
csendes tag
Sziasztok!
Új monitor vásárlását tervezem, mert már elég kicsinek érzem a 17-es monitorom
Az lenne a kérdésem, hogy milyen 22-es monitort ajánlanátok max 40ezer Ft-ig?
Filmnézésre, netezésre, egy kis játékra és képek szerkesztésére használnám. A DVI előny lenne =)
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
OK... Kösz a kiegészítést/pontosítást...
Szerk.: Jó ezt hallani, olvasni... Köszi!
És való igaz, kicsit eltűntem az ünnepek alatt, de mostantól ismét itt leszek, ha időm engedi... És olvasok, tanulok, okulok...[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Isual
veterán
"erősebb a minimum fényereje/fénysűrűsége, mint a 2412-esnek, és ezért kicsit gyengébb a feketéje..." ez nálam kicsit két pad közé esünk érzés... valóban erősebb a minimum fényereje (tehát nem szabályozható annyira le, mint az U2412M) és gyengébb a fekete szintje picit (alacsonyabb kontraszt; ~900 körül), de a kettőnek túl sok köze nincs egymáshoz. A minimum fényerő a háttérvilágítás szabályozásától függ, s a LED-et az U2412-ben jobban le lehet szabályozni (40-60cd/m2), a feketeszint (inkább legyen kontraszt) pedig a panel karakterisztikájának függvénye, nincs sok köze az akármilyen (minimum, maximum) fényerőhöz (fénysűrűséghez, valóban helyesen ígyhívják) - egészpontosan a fekete szintnek van, a kontrasztnak nincs. Szóval én értem, hogy mire gondolsz, de kicsit belekeveredtünk most ebbe a két dologba
(#14343) vond : semmi nagy dolog, jó volt mind2 amit írtál, csak nincs köztük ok-okozati összefüggés és jó újra látni ebben a fórumban
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz #75490304 #14340 üzenetére
U2311H-t sajnos már csak használtan tudsz venni... Egyébként az is egy nagyon jó monitor...
Más a kijelző mérete (23"), felbontása (1920x1080) és képaránya (16:9), valamint nem LED, hanem CCFL háttérvilágítású (de ez inkább csak az előnyére válik)... Egy hangyányival erősebb a minimum fényereje/fénysűrűsége, mint a 2412-esnek, és ezért kicsit gyengébb a feketéje... No és szögletesebb vonalakkal rendelkezik...
Talán nem hagytam ki semmit sem... Ha mégis, akkor lgysz pótoljátok ki...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz #75490304 #14338 üzenetére
A 8ms-ra: Bionicman már-már epikus hozzászólása...
HDMI: Miért lenne baj, hogy nincs a 2412-esen? Kb. ugyanaz, mint a DVI + hang... Ha rá akarsz kötni egy HDMI-s cuccot, akkor meg veszel egy HDMI»DVI átalakítót, oszt kész...
És akkor a számítógépet még mindig rákötheted DisplayPort-on keresztül...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát, kb. ezeken gondolkodom én is. Végülis könnyen lehet, hogy elég lenne egy 23-24 colos moncsi is... Tudtok vmi jó alternatívát ajánlani? Persze csábító a nagy méret meg a pixelsűrűség, de lehet nem használnám ki.
@vond: Azért ennyire nem fogok sokat vágni és nem vagyok ennyire profi, csak ilyen hobby szint, legalábbis egyelőre. a2412nél csak a 8ms-től tartok kicsit... (ja és most nézem nincs rajta HDMI????)
23-34ben van most valami aminek tényleg szép a képe és megbízható és kb jó ilyen átlag felhasználásra?
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz schawo #14333 üzenetére
Oda is írták, hogy HC gamernek sok lehet...
A nagy egeres topicban, már 10-15 ms-os - egér által produkált - inpug lagra mondják sokan, hogy elviselhetetlen... Nem teljesen analóg a példa, de ha valaki vesz egy ilyen monitort, akkor a vezetékes egérrel lesz akkora lagja, mint egy - iylen szempontból - jobb monitor + wireless egér párossal."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vond
MODERÁTOR
válasz #75490304 #14330 üzenetére
Csak egy ötlet: 2 db Dell U2412M? 150-ből meg is lenne...
Épp most állítottunk fel egy ilyen állomást videóvágáshoz, és hát mit mondjak... A minőség is nagyon ott van, meg a terület (3840x1200) is elég tisztességes... Az meg, hogy hogyan állítod be a paneleket videóvágásnál, az rajtad áll (preview-t nézel a másodikon, vagy directory-t, effect-eket teszel oda, vagy éppenséggel kihúzod a timeline-t teljes szélességre)... Mindenképpen jól jársz...
Játéknál meg ha nem bírja a VGA a felbontást és/vagy nincs szükséged ekkora méretű képre, akkor csak az egyiken nyomulsz... Az is épp elég durva...
Jahhh és... még 8 giga RAM-ot azért szerezz be... A videóvágó progik nagyon fognak neki örülni...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz #75490304 #14330 üzenetére
Tedd fel magadnak a kérdést: tutira kell neked ekkora monitor (pontosabban ekkora felbontás)? Mihez? Filmre, játékra biztos hogy nincs értelme, és szerintem videóvágásra is elég egy fullhd felbontású cucc (de ez utóbbiban annyira nem vagyok otthon).
Ha kell a felbontás, és/vagy szeretnél egy ekkora méretű kijelzőt (megjegyzem, ha túl közelről nézed, pl. mert nem elég mély az asztalod stb. még zavaró is lehet), akkor - amennyiben együtt tudsz élni a cca. 30 ms-os input laggal - szerintem vedd meg, mert ilyen áron nem fogsz jobbat találni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
volvoguy
addikt
Hát nézegettem az Ipon-os 22"-es monitorokat DVI-vel, volt is 31.000Ft-tól, viszont nem volt rá pixelgarancia....gondolom ez sokat számít...
Amire meg volt az meg 35.000Ft felett indult, plusz a 2500Ft-os postaköltség, és máris 38.000Ft-nál járunk...
(A pixelgari tényleg ennyire számít?)
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mostanában melyik monitor éri meg legjobban az árát?
Kb 50ezret szánnék rá, 22-24" körüliek érdekelnének. Ha esetleg van valami említésre méltó TV+Monitor hasonló árkategóriában ami tényleg jó is, az is érdekelne.
Előre is köszönöm az ajánlatokat. -
Nyugdíjas
nagyúr
Szerencsre nem az egeres topicban vagyunk
Egyébként én is azt mondom, hogy talán érdemes lenne tovább nézelődni, nem kiugróan magas,de azért nem is a legjobb a 2711 input lagja.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Egon
nagyúr
(#14324) Egon : Jó még ez az átl. 30ms-os input lag, olyan 50-60ms-tól számít soknak. 20-alatt meg kiválónak.
Ezt a mondatot írd be a nagy egeres topicba is, és csak pislogni fogsz, amit kapsz majd...
-
Isual
veterán
válasz #75490304 #14322 üzenetére
Tökéletes, ennyiért nagyon!
Játékra is alkalmas, válaszideje jó, input-lagja átlagos, de még az elfogadható szinten belül van, én játszottam is vele, semmi gond nincsen vele. Nyilván nem HC-FPS-eseknek való, de bőven alkalmas játékra is, ne aggódj Csak legyen meg a vas hozzá. (Az alacsony pixelmérete miatt mondjuk a szűrőket lazán el lehet hagyni, de még úgy sem egyszerű natívban kihajtani, főleg a mai komolyabb játékoknál, persze nem tudom mikkel játszanál.)(#14323) Yany : 150k körül nem nagyon van, márha fontos a méret és a nagy felbontás persze.
(#14324) Egon : Jó még ez az átl. 30ms-os input lag, olyan 50-60ms-tól számít soknak. 20-alatt meg kiválónak. Kihajtani tényleg nem egyszerű.
(#14326) Egon : Ez az igazság, és ezzel együtt nem HC-gémereknek való, az egeres topicban pedig nem hiszem, hogy nem ilyenek lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz #75490304 #14322 üzenetére
Játékra biztos nem vennék ilyet: egyrészt elég nagy input lag-ja van, másrészt mivel böszme felbontással bír (bőven fullhd felett), igencsak bika vga kellene hozzá, illetve nem nagyon lehet játszani natív felbontásban (kevés játék támogat 1920*1200-nál nagyobb felbontásokat).
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új monitort, amire használnám: filmezés, játék, videóvágás...
A Dell u2711-et néztem ki. (Gondolom játékra ez spec nem túl jó (valakinek tapasztalat?) de egyébként mit gondoltok megérné egy ilyen olyan 145.000ért?
Pár évig nem akarok monitort venni.
Köszi!
-
Johnzy
tag
válasz petata #14320 üzenetére
Bár az utóbbi időben nagyon jól felzárkózott a BenQ, de még volna mit csiszolni. Gondolok itt pl a táp PWM chipjeinek minőségére, nyák alapanyag, eltérítő áramkör chip minősége, stb... Bár ha garanciális akkor mondjuk tényleg tökmind1
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
petata
őstag
válasz Johnzy #14319 üzenetére
Azt azért kérlek magyarázd már el, hogy miben jobb az LG, mint a Benq? Mert nincs rajta HDMI? Ez a "bár tény, hogy BenQ-ból de megvan" meg egy elég szar célzás
(#14313) suti_88: Én mondjuk szeretem iPon bácsit (minden cuccot onnan szereztem be a konigomhoz)
-
Johnzy
tag
válasz sazabi #14311 üzenetére
45k kevés! (Bár tény, hogy BenQ-ból de megvan)
Viszont ha picit rádobsz: LG E2441V-BN
Ha erre dobsz rá még akkor meg DELL U2312HM, paraméterek visszatekerve...Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Johnzy
tag
válasz volvoguy #14313 üzenetére
Nekem az iPon-os gyerek úgy hozta be a csomagomat mintha porcelánkészlet lenne benne, kipárnázatlanul, pedig semmi olyan nem volt benne. A "DPD" meg úgy dobálta a bazinagy és eleve sérülékeny dobozt mintha csak egy kupac haddnemondam mi lenne!
Nyugdíjas! Erre légyszíves figyeljetek oda, jelezzétek a futárotoknak, mert pont kinéztem amikor megjött a kocsi és a csávó úgy lökte ki a kocsiból és úgy ráncigálta a dobozt, mintha csak finggal lett volna tele! Köszönöm!
Szóval nyugodtan rendelhetsz iPonról is, a DHL tudja, hogy sérülékeny van benne és vigyáz rá! (Legtöbbször )
[ Szerkesztve ]
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
greyslay
aktív tag
Hali. Kérdésem lenne. Egy árkategóriában lévő két monitor között, melyik a jobb.
ACER S230HLBBD vs. BENQ GL2240Én amit elolvastam az acer 23 colos, a benq viszont 250 fényerős.
"embertelen ember munka"
-
Nyugdíjas
nagyúr
Win7, illetve Linux alatt minden ismertebb disztró támogatja default, működik egyébként stylusokkal is. Aki iPaden szocializálódott annak lehet picit gyenge lesz azért amit a tapicskolós része tud,de hallottam már bőven ellenvéleményt olyankotól akik "átlag" touchscreen-eken dolgoztak már.
-
Isual
veterán
de mit kérdezzek? itt egy teszt, vannak videók is, aztán olvasgass-nézegess és ha lesz kérdés, akkor legfeljebb írd le privátban. most így magamtól túl sok konstruktív dolgot nem fogok tudni kideríteni neked, ha nem tudom mivel vagy tisztában és mire vagy kíváncsi/mit vársz el a dologtól....
-
volvoguy
addikt
Üdv! Ipon-tól mennyire érdemes monitort rendelni? Sok rosszat olvasni róluk, persze jót is. Most speciel arra gondolok, hogy Pestről Zalaegerszegre egyáltalán leér-e a Monitor egyben...
-
Isual
veterán
Én találkoztam, s két ismerősöm karira vett két ilyen szépséget az új konfigjukhoz. A tapizásról gőzöm sincs, nemtudom mit esznek ezen, de rákérdezek, hogy ez a része mennyire életképes. A többi része az biztosan az, gyönyörű képe van, ezen a glossy bevonat javít is, élesebbnek hat, aztán napfényben magadat és élesen látod majd, de van akit ez nem zavar/olyan helyen használja, ahol nem fordul ez elő.
Oprendszerről nemtudok.(#14311) sazabi: Olvass kicsit vissza és értékeld át a dolgokat. max45k-ért gyenge minőségű 24"-es dolgokat kapsz, az biztos.
(#14313) suti_88: hát pont, amire gondolsz nem az iPonon múlik (kivétel, ha hatalmasvadállatok), de egyébként én nem szeretem őket ha már így megkérdezted milyen monitor lesz végül? vagy még ezsetuti?
[ Szerkesztve ]
-
sazabi
aktív tag
Hi all
Játékra, munkára (programozósdi) és mozizásra kellene egy 24"-es monitor, BenQ G2420HDBL-t néztem ki.
Tudnátok alternatívát ajánlani ebben a kategóriában(max 45e huf, az se baj ha olcsóbb )?
Előre is köszönöm az esetleges válaszokat. -
Nikla
tag
Ezt ma napközben "találtam"...
mennyire életképes? Valaki találkozott már vele élőben?
Dell ST2220TIlletve ehhez valami spec oprendszer is kell? Mint anno az XP tablet edition?
[ Szerkesztve ]
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
volvoguy
addikt
válasz petata #14284 üzenetére
Hat eredetileg 22.000Ft-ot szantam monitorra...szoval sejtheted mennyire van kedvem kitologatni meg ezt az osszeghatart is 40.000Ft-ra...
-
stranger28
addikt
válasz Ra's al Ghul #14302 üzenetére
Volt itt egy rendkívül hasonló gép, illetve ár, szóval: [link].
[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a konfigurációhoz milyen monitort ajánlanátok? Leginkább játékra (World of Warcraft, SW TOR) futtatására lenne használva. A WoW -ot mindenképpen maximális beállítások mellet szeretném futtatni.Processzor: Intel Core i3-2120 3,3GHz
Alaplap: Asrock H61M-HVS B3
Memória: 4GB DDR3 1333MHz Kingmax (2x2GB)
VGA: Asus Radeon HD6770 1GB GDDR5
Táp: FSP HEXA 400 WA monitorra 35 - 40 k -t szánnék. Esetleg 1080p -s monitor?
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest