- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
FireKeeper #123186 üzenetére
Ha elhataroztad a nagyobb felbontast, akkor inkabb a monitort vedd meg elobb, s nezd meg kell-e egyaltalan uj vga
-
harry
veterán
válasz
FireKeeper #123182 üzenetére
En inkabb 1440p-re valtanek (akar 27 akar 32"-ban - en ez utobbit valasztottam, ugyanaz a dpi mint 24-en fHD eseten) + szinten meghagytam a 24-est pivotban. Egyelore eleg a vga a jatekokhoz, de az volt a gondolatom, hogy ha megsem, akkor a 24-esen tovabbra is tudok jatszani (igaz ha tenyleg akarom cserelgetni meg forgatni, hogy melyik van pont szemben 'fo' monitorkent, akkor karra kene rakni mindkettot, de ott meg nem tartok).
Annyi, hogy ez igy nem ultrawide. Gondolkodtam azon is 34"-ban, de azt megint csak tobb lenne kihajtani jateknal; illetve egy monitornak onmagaban keves, ha meg meg amelle teszek egyet pivoban, az meg fizikailag tul szeles mar kicsit. Meg nekem az a dpi tul magas / kicsik a betuk, ha meg feljebb skalazom, akkor meg munkafeluletet vesztek.
-
harry
veterán
válasz
FireKeeper #123178 üzenetére
Nemreg neztem ilyesmiket, ez akkor 29" es 2560*1080 felbontas igaz?
Amiket en talaltam, azok kozott egy sem volt ivelt, es max 75Hz volt mind... Tul nagy valasztek sem volt, de ezzel szemeztem, nagyon nem neztem utana, vegul mas iranyba mentem: LG 29WP500-BNem tudom mirol valtanal, de pl. 24" 16:9-hez kepest nem igazan elorelepes (csak valamivel szelesebb a kep).
-
harry
veterán
válasz
SipiBcs #123174 üzenetére
Nekem egy RX580 van, igaz a 8GB Nitro verzio, meg egesz vallalhatoan kezelte a 1440p felbontast amire nemreg valtottam, pl. idei cim Elden Ring mid-high settings, 40-50fps. Szoval regebbi jatekokkal meg szerintem rendben lehet a 1060 is...? De azert nezz utana, ha megis valtanal nagyobb felbontasra, csak azt mondom alapvetoen mukodhet is.
-
harry
veterán
válasz
H.Ezredes #123067 üzenetére
Sokkal folyamatosabb a mozgokep, meg akar jatekon kivul, alkalmazasoknal is eszre lehet venni pl weboldalt / dokumentumot gorgetsz (nem darabos, hanem folyamatos a mozgas), ablakokat mozgatsz stb, bar nyilvan csak azok miatt nem eri meg
Jateknal persze kerdes az is, ki tudja-e hajtani a geped. Ha amugy mindennel elegedett vagy, esetleg nem jatszol nagyon sokat, akkor csak emiatt nem hiszem, hogy erdemes lecserelni, de uj monitornal mindenkepp ilyet vennek (120hz+ ).
-
harry
veterán
válasz
Tonyo #122991 üzenetére
Mit ertesz retina alatt? Amennyire tudom ez 'hivatalosan' annyit takar, hogy adott tavolsagbol (!) nem latni a pixeleket: link
24" fHD az 92ppi, ami 'retina' kb 94cm tavolsagbol link
Es ott a linken meg tudod nezni a tobbit is.Ultrawide eseteben a leggyakoribb:
34″ UltraWide, 3440×1440, 110 PPI, tavolsag: 79cm
(ugy emlekszem ez kb az, mintha lenne 1.5db 27", 1440p monitorod).
Szoval ha 94cm-nel kozelebb ulsz, de 79cmnel tavolabb, akkor elesebb kepet kapsz.Esetleg super ultrawide, 49″ 32:9, 5120×1440, 109 PPI, tavolsag: 81cm, mintha lenne 2db 27" 1440p monitorod.
Mindket esetben magasabb PPI lesz, mint a mostani 24" fHD.
-
harry
veterán
válasz
harry #122926 üzenetére
Megjott az Acer Nitro XV322QUP, elso benyomasok:
Talp, ergonomia: teljesen jo, stabil, mozog minden iranyba (fel/le, billen, balra/jobbra, pivot). A menu kezeles / gombok annyira nem jon be, de nem is kell sokat piszkalni. Foleg, hogy jart hozza egy taviranyito, arrol nem tudtam
(input select, volume, contrast, blue light, mittomen stb)
165hz, freesync, smooth
Szinek, betekintesi szogek rendben, a fekete pont szembol egesz jo, mar igy IPShez merten, de nem is volt annyira lenyeges.
32", 1440p, ~90cm tavolsagrol:
- jatekhoz maga a meret lehet kicsit sok, mar pusztan ekkora teret belatni, bar meg nem erzodik zavaronak, de ha foleg jatekra vettem volna, akkor eleg lenne a 27" is talan.
- munkahoz, ahol sok szoveggel dolgozok, viszont nekem teljesen jo ez a meret / felbontas, meg kenyelmes olvasni, de van nagyobb munkafelulet is. Ha te kozelebbrol nezed / jobb a szemed / nem annyira szoveggel dolgozol, akkor jo lehet a 27is.Mindez volt 323euro, egyelore jo dontesnek erzem, de ahogy fentebb is irtam, ez eleg szubjektiv is.
-
harry
veterán
válasz
KAMELOT #122956 üzenetére
Bah, ilyennel nem is talalkoztam :,D
(Amugy alapvetoen volt cel az osszeset osszeszedni, inkabb csak amiket lattam a keresgeles kozben - persze jo tudni, hogy ez is egy opcio, koszi. Vagyis talan mondtad nekem is korabban, de akkor csak annyi maradt meg, hogy rohadtnagy felbontas, aztan kesobb elkonyveltem, hogy az a superultrawide volt - de akkor nem). -
harry
veterán
Mivel sokat agyaltam a setupon, ezert kiszamolgattam melyik monitor milyen szeles / magas, osszesen hany pixel feluleted van stb, szoval gondoltam megosztom ha masnak is hasznos lehet:
Teruletek (px)
16:9 FHD 1920*1080 = 2,073,600px
21:9 UWHD 2560*1080 = 2,764,800px
16:9 WQHD 2560*1440 = 3,686,400px
21:9 UWQHD 3440*1440 = 4,953,600px
32:9 5120*1440 = 7,372,800px
16:9 4K 4096*2160 = 8,847,360pxSzelessegek
16:9, 24", 53cm, 1920px
16:9, 27", 60cm, 2560px
16:9, 32", 71cm, 2560px
21:9, 29", 67cm, 2560px
21:9, 34", 79cm, 3440px
16:9 4K, ?cm, 4096px
32:9, 49", ?, 5120px--------------
16:9:18.358FHD 1920*1080 = 2,073,600px
24", 1: 1.307
sz: 20.918", 53.131cm
m: 11.766". 29.886cm
terulet: 1587cm2
92 PPI
WQHD 2560*1440 = 3,686,400px
27", 1: 1.470
sz: 23.533", 59.773cm
m: 13.230", 33.604cm
terulet: 2008cm2
109 PPI
WQHD 2560*1440 = 3,686,400px
32", 1.743
sz: 27.890", 70.842cm
m: 15.688", 39.848cm
terulet: 2823cm2
93 PPI
--------------
21:9:22.847UW HD 2560*1080 = 2,764,800px
29", 1: 1.269
sz: 26.649", 67.688cm
m: 11.421", 29.009cm
terulet: 1964cm2
96 PPIUW QHD 3440*1440 = 4,953,600px
34", 1: 1.488
sz: 31.254", 79.377cm
m: 13.392", 34.016cm
110 PPI--------------
32:9:33.241
5120*1440 = 7,372,800px
(mint 2*27" 1440p) 49" -
harry
veterán
válasz
zsocimaci #122948 üzenetére
Amekkorat szeretnel
Fugg egyeni preferenciatol, milyen jatekot jatszol, milyen tavolsagbol, mekkora felbontast tudsz kihajtani stb.
Ha kompetitiv jatekokat jatszol profi szinten, lehet jobb egy kisebb meretu monitor (mert jobban belatod a 'teret', es konnyebb magas fps-t elerni, ami fontosabb). Mig ha inkabb csak szorakozasbol / single / egyeb jatszol, jol nezhet ki a nagyobb felulet (amit egy ultrawide ad).
A 27" 1440p egy jo kozeput lehet. Ugyanezt a (kep)magassagot, szelesebben megkapod 34" ultrawide-on, nyilvan jobban megoldozza a VGA-d is.
32" szinten lehet jo jatekra akar 1440p-ben, itt a pixelsuruseg ugyanaz mint 24"-on egy fullHD monitornal, nekem ez megfelel, masnak lehet mar keves es 4k-ra valtana, amit aztan vegkepp tobb ero kihajtani. -
harry
veterán
válasz
Minime55 #122943 üzenetére
En pont a minap rendeltem, amazon.de-rol, 330eur link
Szerdan jon, utana tudok esetleg nyilatkozni.
Sajnos joforman sehol nem talalok semmi review-t, csak a kisebbik testvererol a XV272UP-rol, az ugy latom rendben van, szoval bizom benne, hogy a 32-es is, bar tudom nem feltetlenul... mindenesetre ezen az aron jo vetelnek tunt, de 400+ euroert normal aron valoszinuleg jobban korulneztem volna. -
harry
veterán
válasz
harry #122535 üzenetére
Sziasztok!
Korabban irtam monitor elrendezessel kapcsolatban, arra jutottam, hogy a meglevo 24"-es melle teszek egy 16:9-es 1440p monitort, talan 32" meretben (ugyanaz a pixelsuruseg mint most, 27-en szerintem nekem mar tul kicsik lennenek a pixelek - nekem).
Mivel meg 1db volt amazonon akciosan, gyorsan lecsaptam egy Acer Nitro XV322QUP -re, igy ha csak utolag de kikernem a velemenyeteket rola (vissza lehet kuldeni gond nelkul).
A 27-es valtozatrol talaltam review-t, ott jobbnak hoztak ki, mint az LG 27GL850-B monitort (link), aminek szinten neztem a nagyobb tesojat az LG 32GP850-B, az 420euro volt, az Acer 32es akciosan 323.Fo felhasznalas munka (kodolas, bongeszok / konzol / tablazat stb), es hobbi jatek (RX580 VGA-val jelenleg).
Neztem az ultrawide megoldasokat, de munkafeluletnek keves volt, jatekhoz sok, igy inkabb elvetettem). -
harry
veterán
válasz
KAMELOT #122543 üzenetére
29" lenyegeben mint a mostanim, csak szelesebb, szoval az is elorelepes + melle tudnam tenni a mostanit meg mindig.
Szerintem erre meg alszok parat, elso korben azt kene kitalalnom, hogy egy nagy (szeles) legyen, vagy tobb monitoros setup. Elobbi dragabb es jatek kozben kihajtani sem tudom, viszont nyilvan jobb melohoz.
-
harry
veterán
válasz
KAMELOT #122539 üzenetére
Hm most azon gondolkodom, hogy az en gepemen a fo monitort egy 29"-ra cserelni, az meg talan jatekoknal sem lenne tul nagy megterheles, es a mostani 24-es lenne a kozos/kiegeszito monitor, amit meg a felesegem is at tudna kotni a sajat gepere ha o is itthonrol dolgozik (mostansag sajna ritka).
Ha viszont egy ilyen 'mindenes' 29-est akarnek venni (es jatek miatt kene freesync, 144hz, alacsony valaszido is), akkor mi lenne a javasolt? A LG 29WP500-B nem rossz, de csak 75Hz (LG-nel ami ennel tobbet tud az meg mar 34" es raadasul G-sync...?)
Nagyon kiraly lenne a 34" megoldas is, viszont azt szerintem mar sok lenne kihajtani jatekok alatt (+ arban is vaskosabb, ha 'mindenre is jo' kell legyen).
-
harry
veterán
A meglevo ket monitor, az ket gepet szolgal ki, nem akarom eladni / nem tudok helyette egy nagyot venni, akkor kettot kene
De igen felmerult az is, hogy a ket 24-es megy az egyik gepre, es a masikra venni egy nagyot, de ezzel meg az a baj, hogy jatekhoz eselytelen, hogy ki tudjam hajtani ertelmesen. Most fHD-n egesz rendben van (RX580 8GB van mogotte, mindket gepben).
Ezert gondoltam azokat megtartani 'fo' monitornak, mert jatekhoz, altalanos dolgokhoz jo, de en foleg otthonrol dolgozok, neha a felesegem is, es jo lenne, ha melle tudnank csapni egy masodik monitort is.
-
harry
veterán
Sziasztok!
Van itthon egymas mellett ket iroasztal, 1-1 monitorral (mindketto AOC 24G2U tipus), ez az alap setup, amit szeretnek kiegesziteni egy 'kozos' monitorral, ami a ket monitor kozott lenne kozepen allvanyon, s hol az egyik, hol a masik gephez hasznalnank.
- Felhasznalas: irodai munkahoz lesz masodik monitor (jatekra ott a mar emlitett), excel es/vagy kodolas, bongeszo stb.
- Ami fontos: VESA mount (kulon tarton lesz), PWM mentes vilagitas, keskeny kava (dual monitor setup miatt), es IPS panel, 2 digit input legalabb.
- Ami nem fontos: frissitesi freki, valaszido, allvany.
- Nice to have: azert lehetoleg keves bleeding, homogen hatterfeny.
- Ar: nem tudom / nem fix, talan 2-300euro kozott gondoltam, kulfoldon elek / itt vennem (Amazon.de leginkabb)Milyen meret / keparany lenne a legjobb?
- 24" 16:9 1920*1080, (avagy a mostani duplazasa), ez talan a legolcsobb, de fHD felbontasban ket ablak egymas mellett mar neccesen fer el, nagyobb felbontast ekkora fizikai mereten meg nekem nem kenyelmes. Munkafelulet 2,073,600px, 53cm szeles. Arban 200eur alatt vannak tobbnyire, nagy szoras talan nincs.
- 29" 21:9 2560*1080, felulet 2,764,800px, 67cm szeles, ket ablak mar elfer egymas mellett, raadasul fizikailag is kb ugyanolyan magas mint a meglevok, ami talan praktikus / esztetikus is. Itt az LG 29WP500-B neztem, az 243eur lenne (esetleg LG 29WL500-B, 200-ert, de nem tetszik a szelesebb kava miatt). Mas tipus?
- 27" 16:9 2560*1440, talan ez a legdragabb, de a legnagyobb felulet is 3,686,400px, kb 60cm szeles, illetve magasabb a tobbinel. Peldaul LG 27GN800 286eur.Ti mit vennetek / javasolnatok? UltraWide eseten lenne ertelme iveltet nezni, vagy ekkora meretben nem fontos (nem tudom van-e egyaltalan)?
Szemezek az ultrawide megoldassal, tetszik hogy azonos magasak lennenek, es szelteben elferne tobb ablak (tudom a 27" ugyanannyi px szeles a munkafelulet, de fizikailag keskenyebb, pixelmeret kisebb, ami talan a szememnek farasztobb). Fo monitornak jo is lehet, de attol tartok igy nagyon oldalra kene nezni... Javithat a helyzeten, ha a 'fo' monitorokat is karra teszem, es kozeprol kimozgatom oldalra ha kell, de nem tudom mennyit javitana a helyzeten.
-
harry
veterán
válasz
Vangelis #110172 üzenetére
Marmint miert ne lenne egyszeru elallni / mi koze ennek az arhoz?
Webshop rendeles, ha nem jon be, visszakuldod.tibi14: sajna igen : / Nekem mondjuk pont szerencsem volt az AOC monitorommal, direkt kettot is vettem, hogy ha az elsovel gond lenne, de szerencsere nem volt, igy a masodik ment is vissza bontatlanul.
-
harry
veterán
AOC 24G2U -ra van alternativa esetleg? (24" fHD, freesync 144hz, IPS, allithato lab stb). Mennyire jellemzoek mostansag a hibas darabok?
Kulfoldon vagyok s leginkabb az Amazon.de johet szamitasba, bar eleg sokat kell ra varni, de itt elvileg ingyen vissza is tudom kuldeni ha gond van. Csak ha utana megint heteket kell ra varni, akkor sosem lesz monitorom... Ezert gondoltam esetleg egy 'biztosabb' tipust keresni. -
harry
veterán
válasz
Viktor77 #105148 üzenetére
Okay, csak most én is onnan várok egy monitort már egy ideje, és felmerült, hogy inkább mondjam le és Alzától vegyek (nekem nem fontos a kalibrálás, és erre írtam, hogy a gyári hibák ellen elég a két hét elállás is).
Azt tudod esetleg, hogy a 24G2U es 27G2U ugyanúgy ajánlott, csak utóbbi nagyobb? Vagy van más különbség is?
-
harry
veterán
válasz
Viktor77 #105140 üzenetére
Elvileg Alzánál most is van, és 2 hét elállás van mindenhol. Vagy lehet jelentősége az 1 hónapos pixelgarinak? Avagy 3. 4. hétben is jelentkezhetnek pixelhibák? Már ami így gyártásból eredhet...
Másik kérdés, mindekinek:
Akkor az AOC 24G2U es 27G2U ugyanazt a panelt kapta, ajánlott a nagyobb monitor is? Azt több helyen látom raktáron. -
harry
veterán
Köszi az infókat, hát elég szomorú, hogy ilyen hitvány panel / széria piacra kerülhet egyáltalán : \ Vagy legalábbis új ez nekem.
-
harry
veterán
válasz
Tiger. #105124 üzenetére
Biztos ez? Az nem csak reklamáció / szerviz igényre vonatkozik?
'Sima' elállásról én ezt találtam:
https://www.alza.hu/amennyiben-a-vasarlas-az-alzahu-kft-raktarabol-tortent
IV. pont:
Amennyiben a Fogyasztó eláll a szerződéstől, úgy a Fogyasztó az Alza által kiszállított termékeket a saját költségén késedelem nélkül köteles az elállástól számított 14 napon belül visszaküldeni az Alza részére. -
harry
veterán
válasz
Tiger. #105120 üzenetére
? Még egy monitort sem kaptam
Alzát arra írtam, hogy ha ott venném, hiba esetén el tudnék állni. Ilyen esetben elvileg a szállítási díj engem terhel, ez bosszant egyedül, bár el tudok menni érte. Ezért is kérdem, mennyire neccesek ezek az AOC monitorok (mindkét méretben). Nem annyira van kedvem pingpongozni, ezért is bíztam az Oázisra, de ahogy írtam, úgy néz ki belenyúltak, azóta meg nem jött meg a következő szállítmány (noha már meg kellett volna kapniuk elvileg) : \ És itt jött a képbe a nagyobb monitor.
-
harry
veterán
Sikerult ugyan leadnom egy rendelest az AOC 24G2U -re az Oazisnal mar ket hete, de eleg szenvedosen megy a beszerzese (avagy jott egy, de elvileg pixel hibas volt, s most varnak a sracok egy uj szallitmanyra).
Ellenben 27G2U van raktaron is. Ez is ajanlott tipus? Kriteriumok: link
Tudom itt az a kerdes, zavaro-e ekkora meretben a fullhd felbontas, de talan megszokhato...Ha maradnek 24-nel: ennyire necces jo peldanyt kifogni? Alzanal azt latom van, vegso soron ott is el tudnek allni ket hetig.
-
harry
veterán
válasz
Viktor77 #104844 üzenetére
Nem is annyira a típus, inkább a verziószám jelentőségét nem értettem. De akkor annak nincs (max. gondolom nagyobb felbontásban, ahol már az átviteli sebesség lehet szűk keresztmetszet nagy fps-nél).
Így mondjuk a 144Hz freki jelentőségét továbbra sem igazán értem. Nem kötözködésképp, csak kíváncsi vagyok. -
harry
veterán
válasz
Komplikato #104737 üzenetére
Igen még ezen is gondolkodtam, hogy ha nagyon lekorlátoz az állvány, akkor esetleg vehetek külön is. Megnézem még ezeket a lehetőségeket is.
-
-
harry
veterán
Köszi de a ACER NITRO VG240YP -t kihagynám, ott nincs állítható talp (csak dönthető).
Hát így nem túl nagy a választék : \
Néztem az AOC 24G2U-ról az értékeléseket, itt sokan panaszkodtak a gyenge minőségű IPS panelra (mármint, hogy sok a pixelhibás...?), igaz ez?
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/aoc/24g2u-p500631408/#velemenyek
Mondjuk most épp úgysem kapni, de esetleg várnék rá. Avagy a 24G2U5 esetén is felmerül ez a kérdés -
harry
veterán
Köszi majd figyelem akkor. Ha jól látom a 24G2U5-hoz képest annyi a difi, hogy az 75Hz, a 24G2U pedig 144hz igaz? Annyit még megérni a felára.
Esetleg erről vélemény? ACER B247YBMIPRZX
Kb ezzel van párban a korábban említett AOC 24G2U5, csak az Acer +6k, ellenben nekem jobban bejön a letisztultabb külső megjelenés. Egyéb fontosabb különbség van köztük? Kicsit magasabb válaszidő, de a 4ms-et sem gondolnám problémásnak.(Meg hogy egy helyen legyen mind, megemlítem a LG 24MP59G-P is, ha mégsem fontos az állvány / külsőt akarok venni. De alapvetően nem ebbe az irányba mennék.)
-
harry
veterán
Az LG jól hangzik köszi, még kitalálom mennyire fontos az állvány.
Viszont ha ragaszkodnék hozzá + esetleg a (60nál) magasabb képfrissítéshez is, akkor máris +20-30k körül járunk? Érdekel ez a lehetőség is, monitort nem pár évre veszünk, csak meglepett kicsit, de ki nem zárnám, csak érdekel minek-mekkora a felára.
-
harry
veterán
Sziasztok!
Uj monitor vasarlashoz kernek tanacsot.
Parameterek:
- 23" vagy 24"
- nem TN panel
- Freesync
- min. 2 digitalis bemenet
- allithato magassag
- inkabb 1080p felbontas, mint felette
- matt
- PWM mentes vilagitasKerdeses:
- kepfrissites, ha mar freesync, akkor esetleg 60 felett, de nem lenyeges
- keparany, nem zarnek ki valamilyen szelesebb monitort sem akarFelhasznalas:
- jatekok: Warframe, LoL
- net, office, youtube, szokasos
- VGA: Sapphire RX580 Nitro+ 8GBEgyebek:
- Ár: passz, gyanitom 50k korul bele kene ferjunk, nem baj ha kevesebb, de erdekel dragabb is ha indokolt. Az osszefoglalo nem tunik tul frissnek.Koszi!
-
harry
veterán
válasz
alpihun #42068 üzenetére
És ezt miből gondolod? A CRT-n sokkal jobbak a színek, sokkal nagyobb a betekintési szög. Ennél miért jobb egy olcsó TN?
Az "ennyi van rá" meg nemigazán érv, hacsak nem _kell_ váltani (pl. elromlott), ha viszont nem kell most venni, akkor lehet még gyűjteni. Meg érdemes is, monitort nem szokás gyakran cserélni.
De, nézz rá, amennyire rémlik, említettek talán Benq-ból olcsóbbakat, amik játszhatnak. -
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
dupladé. #42057 üzenetére
Én IPS panelnél gyengébbet (értsd: TN-t) biztos nem vennék; 60 fps azért szerintem a legtöbb játéknál elég kéne legyen, nem tudom, van-e egyáltalán alá vasad, ami ennél többre lenne képes; fHD-nál jobb felbontás játékhoz nem hiszem, hogy indokolt, máshoz mondjuk nem lenne rossz ekkora fizikai méreten egy nagyobb munkaterület, de az másfélszer ennyibe is kerülne.
-
harry
veterán
-
harry
veterán
Jelentem ma beruháztam egyDell P2314H -ra, ezúton is köszönet a srácoknak a Monitorgurunál
Megnéztünk mellette egy U2312hm-et is, de a P-nél (legalábbis konkrétan ezen példányoknál) kevesebb bevilágítás látszott, valahogy jobban nézett ki a teljes fekete. Az AG réteg is teljesen rendben van, semmilyen tükröződést nem vélek felfedezni. Eddig minden hibamentes és szép, remélem, ez marad is így(Gondolkodtam a 24-esen is, de igazából +2cm avagy 4% látható felület, lett volna +7k avagy 12%-kal magasabb ár, amit én nem tartottam fontosnak).
[ Módosította: radi8tor ]
-
harry
veterán
A Dell P széria kapcsán a 23" modellről linkelt valaki korábban egy képet, amin azért elég erős bevilágítás látszott (talán nem is sima glow). Mennyire jellemző ez? Úgy látom utána többen említették ezt a 23" kapcsán, de a 24"-nál már nincs? Egy képet találtam, ott szerintem nincs ezzel gond [link]
Csak a méret miatt nem venném azt, de a világítás már fontosabb érv. Mennyire megbízható az, hogy elmegyek, egymás mellé teszünk hármat (u2312hm, meg a két P-s), és, amelyik a "legszebb"? Kedvelem a Dell monitorokat, de azért kicsit most elbizonytalanodtam. Azt még nem tudom, hogy ez a finomabb AG coating nekem jobb-e vagy sem (talán igen, mert kevésbé szemcsés...?).(Igen, már nézegetem egy ideje, igazából annyira nem fontos, csak most megint felmerült bennem a téma az akciós kalibrálás kapcsán).
-
harry
veterán
HP 23xi vagy 27xi -vel kapcsolatban úgy látom, általában jók a vélemények, most keresgélek, de tesztet még nem sikerült találnom. Esetleg bevilágításról, ips glowról tudni valamit? Vagy valakinek személyes tapasztalata?
(Azért nézem ezt a két típust, mert bolti ár alatt tudnék hozzájutni. 27" @ fHD pedig nem tudom, lehet elég lenne... de nehéz megmondani, tapasztalat nélkül).De ha jól látom, a 27-es egy tükör (glossy), így az nálam kiesett.
-
harry
veterán
válasz
Meridius11 #41334 üzenetére
Ez azért elég gyászos. Na majd megnézem valamikor a 2209WA-t itthon, de ott szerintem nincs ilyen. Na mondjuk az még nem is LED-es, régi szép idők.
-
harry
veterán
A DELL P2414H és P2314H között ugye csak 0.8" és ~5k Ft különbség van, igaz? Sem specifikációban, sem máshol nem igazán láttam eltérést, így hirtelen.
Tehát lényegében csak az a kérdés, hogy valakinek megér-e +2cm ötezer forintot?
Mert pl. az U szériánál más a képarány, meg talán egyéb eltérések is vannak 23-24" modellek között. -
harry
veterán
Korábban is szemeztem már az U2312hm-mel, ellenben, hogy kijött a P széria, ránéztem a P2314H-re. Nekem előny lenne, hogy gyárilag DisplyaPort kábel jár hozzá (igaz?), mert a notimon ilyen kimenet van, és így nem kell további 2-4kért még azt is vennem. Láttam a fényerő beállítások terén is némileg jobbak a lehetőségek.
Igazából egy dolog foglalkoztat, az a tükröződésmentes bevonat, van ez olyan jó, mint az U szérián? Nagyon nem bírom, ha tükröződik a kijelző, noti szintén matt, és tudom elvileg a P széria is, de ha jól értettem, ott "gyengébb", mint U-nál?
Ezen kívül a matt felületkezelő réteg is finomodott, kevésbé szemcsés a bevonat, de így is ellátja a feladatát, ez is nagyjából az S és U széria között van. [link]
Igazából nem tudom, hogy a "finomabb", "light AG", "semi-glossy" milyen a gyakorlatban, de elsőre nekem nem hangzik jól, de végül is ezt össze tudnám hasonlítani talán a boltban is. -
harry
veterán
Pusztán érdeklődésképpen: melyik kategória (árban, tudásban) az, amit érdemes megvenni mondjuk 27"-ban, IPS monitorok közül, ha fHD felbontásnál nagyobbat szeretnék, de nem grafikus munkára kell, csak tényleg a nagy munkafelület fontos, sok ablak, kód, stb. végett?
Vagy ilyen áron inkább 2db 23" fHD jobban megérheti?
Mondjuk esetemben érdekes kérdés, hogy notebookról van szó, amin egy digitális kimenet van, de talán ez dokkolóval bővíthető. -
harry
veterán
válasz
ViZion #38014 üzenetére
Az u2312hm 53-54k körül van, hasonló áron, mint az említettek, én ennél maradnék. Főleg, mert én biztos nem vennék fényes / tükrös felületű kijelzőt.
Talp: ok, hogy stabil az asztalod, de a Dellnél állíthatod a magasságot, döntheted, és 90° forgathatod is a monitort.
No meg gyakran nem cseréled gondolom, megérheti beruházni egy komolyabbra. -
harry
veterán
Arról miképp lehet meggyőződni a legegyszerűbben, hogy egy u2312hm pwm-es, vagy sem? Mondjuk max. egy pár perces kipróbálás alatt. Vagy revíziószám, egyéb? Pl. egy 1 éves darabnál (amit mondjuk gyárthattak ugye régebben is). Tehát nem a mostani bolti darabokra gondolok.
Amúgy nekem új ez a téma, érdemes ezzel egyáltalán foglalkozni? Volt ilyen variálás 2311-nél is? Most amúgy egy jó ideje egy 14" led hátteres notebook kijelzőt nézek, ami bár szintén dell, de azért nyilván sokkal igénytelenebb, gyanítom ha ezt bírom, akkor ilyen pwm apróságokkal nem érdemes foglalkoznom
De azért gondoltam megkérdem, mégis csak érdekel a téma.
-
harry
veterán
válasz
vadallat88 #37831 üzenetére
-
-
harry
veterán
Van valakinek tapasztalta ezzel? HP Pavilion 23xi monitor
Láttam valaki már kérdezte korábban, de nem kapott választ...Azért ezt a típust kérdem, mert 40k-ért tudnék hozzájutni, a bolti 55k körüli helyett. Sokat használtam már Dell 2209WA-t és 2311H-t, amikkel elégedett is vagyok, kb. ezeknek megfelelőek az elvárásaim
Ezek után a HP milyen lenne? Nem emelhető/forgatható a láb, ez kicsit fájna, de képminőség tekintetében mi a helyzet? Mondjuk a 2312hm-hez képest, vagy nem tudom, LG-nél mi van hasonló árban/méretben (40-50k).
Kritériumok: lehetőleg több digitális bemenet, matt kijelző, 22-23", IPS panel, minőségi kép, min. 3év gari, és előny egy normális állvány (állítható magasság).
Utóbbit leszámítva, illetve a Dell/LG hasonló árú típusaihoz képest milyen lenne? Speci alapján nem rossz, de az nem jelent semmit.
Ha jó üzlet, akkor talán megvenném kihasználva a lehetőséget, de ha azt mondjátok, hogy a hasonló árú pl. LG is tud ennyit, akkor ráér nekem alapvetően a monitorvásárlás.
Pl. IPS glow, utánhúzás, bármi furcsaság jellemzi-e, stb., annyira mostanság nem vagyok képben a kínálattal / tulajdonságokkal. -
harry
veterán
válasz
El Kebir #35998 üzenetére
Szóval mindenképp egy aktív konverter lenne jó, ahogy látom ebayen is 2k körül indulnak, illetve raspberryről lévén szó, lehet lennének még bonyodalmak ([link])
Felmerült még, hogy svideo kimenetre kötni valahogy vga-t, de ahogy látom, ez még költségesebb dolognak tűnik.
No még akkor kitalálom. -
harry
veterán
Sziasztok, monitor kimenetekkel / átalakítókkal kapcsolatban lenne egy kérdésem:
- Van egy Rapsberry Pi-om, amin HDMI kimenet van, úgy tudom, egy egyszerű hdmi-dvi átalakítóval ráköthetem egy dvi-os monitorra.
- Van dvi-vga átalakítóm, amivel pc-re, dvi kimeneten tudok kötni vga-s monitort.
Viszont jól tudom, a kettő együtt nem fog menni, igaz? hdmi-dvi + dvi-vga. Ez alapján: [link]Tehát, ez esetben kell valamilyen aktív eszköz, ami a digitális - analóg átalakítást végzi? Akkor ez a kábel sem működne? [link]Mire jó ez így akkor, avagy az összes ilyen jellegű kábel?
Mert gondolom ez lenne az, ami használható, és aktív átalakító: [link]Vagy rosszul tudom, és elég a sima kábel / hdmi-dvi-vga átalakítókat összetoldani?
-
harry
veterán
válasz
Anaren91 #28258 üzenetére
38k-tól vannak LG IPS paneles monitorai, amit itt szoktak ajánlani. 45-50k között vannak a jól bevált Dell IPS monitorok. És ahogy mondod, a monitor nem egy gyakran cserélt dolog, nem igazán avul el, szóval erre érdemes lehet kicsit többet költeni. Főleg, hogy hiába a jó vas, ha annak 'eredménye', képe, csúnyán néz ki a megjelenítő miatt
-
harry
veterán
válasz
Anaren91 #28253 üzenetére
Hacsak nincs a HDMI-s monitoron hangszóró, akkor teljesen mindegy, hogy HDMI vagy DVI csatlakozón viszed át a jelet, mindkettő digitális, annyi, hogy előbbi tudna vinni hangot. De monitoron jellemzően nincs hangszóró, vagy az olyan is, így a hdmi hiánya nem igazán jár semmilyen hátránnyal, főleg, hogy jellemzően úgyis kap az ember a monitorhoz egy dvi kábelt.
Komolyabb monitorok esetében szolgálna a hdmi plusz előnnyel: [link], de ez a veszély úgy látom nem áll fent. -
harry
veterán
válasz
madgie #27967 üzenetére
Nincs szemben ablak, és minden bizonnyal semmilyen fényforrás sem világít rá? Persze, lehet... De akkor is sokkalta kevésbé tartom praktikusnak, mint egy AG felületet. Ráadásul direkt ilyen feltétellel keresni, ezzel kizárva nem kevés, jó választást, nem egy bölcs dolog.
LEDről meg mindig ez a parasztvakítás jut eszembe, hogy hű, led monitor, az milyen jó, az az új, ilyet kell venni. Átlag embernek arról sincs fogalma, hogy ez mindössze a megvilágítás módját jelenti, ráadásul olykor még gyengébb eredménnyel, mint egy fénycsöves megoldás esetében, és fogyasztásban sem feltétlenül jelent nagy előnyt. Kép(szín)minőséghez meg megint nem sok köze van, ami talán szintén nem mellékes egy monitornál - míg mondjuk egy panel annál inkább érdekes kérdés. -
harry
veterán
-
harry
veterán
Előzmény nem látszik: tehát szülői géphez kell, netezés, fényképnézegetés, semmi különös (nincs játék, film). Képek miatt gondolkodom IPS-ben, na meg mert már egész normális áron vannak, csak azért mégiscsak +10k, és alapvetően egy TN-nek is lehet normális képe, csak nem tudom, ez a 30k-s kategóriára mennyire igaz.
-
harry
veterán
Így 30k körül Benq G2250/55 típuson kívül mi jöhet még szóba? Mármint tényleg +-3k, 38k-ért már ott a LG IPS224V. Lehet így is az lesz, azokra pixelgari is van... Mit javasoltok?
Konkrétan: LG 37.7k [link],
Benq G2255A 28.4k [link](mégsem, most nézem, ezen nincs dvi), akkor Benq G2255 28.8 [link] bár az a 600-as kontrasztarány nem tűnik soknak... -
harry
veterán
Sziasztok, egy konkrét típussal kapcsolatban szeretnék véleményeket kérdni: "HP 2311x LED display"
Amiért ez érdekes számunkra, hogy újonnan, 30kFt-ért tudnánk hozzájutni (bár meglep, hogy azt írja, csak 1 év garancia). Szülői géphez lesz, leginkább netezésre, néha fényképeket nézegetni. Nos pont a képek miatt érdekes lehet számunkra is az IPS, és azért ez a gariidő sem sok, a legtöbb bolti 3 évvel szemben. Ismerem az IPS monitorokat, van itthon két Dell is, nem kell bemutatniA kérdés az, hogy mennyibe kerül többe a legolcsóbb, amit érdemes is már megvenni? Ez az LG? [link] Méret 21-23" között mindegy, 3 napos pixelgari látom van, válaszidő nem lényeg, és a csatlakozók sem igazán (azért egy dvi legyen).
De mindjárt átnyálazom a topicot, hogy mi a helyzet pontosan, addig aki tudja, véleményezheti az említett HP-t.
-
harry
veterán
Igazából ami nekem kicsit hiányzik, azaz általános érvelés az IPS panel mellett a TN-nel szemben, tehát amikor azt mondjuk, hogy tegyen még a 40k kerethez, mert xy, stb. Szerintem egy bekezdést megérhet.
Illetve a III. katebóriában rendben van az 1-2-3 "buktató" pont, csak úgy a "normális" / átlag vásárló szemszögéből nem írtatok sokat. Igen, tudom, egy bekezdés van (fenti speciális igények közül egyik sincs...) + pár típus, csak kicsit olyan érzésem van, hogy ez ilyen "mellesleg ezek nem rossz cuccok" érzést kelt, épp csak megemlítve, holott én pont ezt a kategóriát emeltem volna lehetőleg minden fölé egy kicsivel, hisz a 2312-es egy best buy, igen sokat szerepel a topicban, ez az első postból annyira nem érződik. Mármint nem az adott típust kell kiemelni, nem reklámot akarom én sem, csak úgy magát a kategóriát, úgy általában + a típust, mint remek képviselője.
Meg ez a 3. buktató, ez a nagyon gémer, szerintem csak a mi helyzetünket fogja megnehezíteni, amikor jön valami játékos tag, és azt mondja, hogy de neki nagyon kell a 2ms, és vagy oldalakig győzködhetjük, vagy vesz egy szar TN-t, mondjuk a már említett Dell helyett, amivel mint tudjuk, többet nyerne...
Még esetleg a 3 linket kiemelném félkövérrel (8ms; HDMI-DVI; háttérvilágítás, mint visszatérő általános kérdések).
Bocs, ez lehet kicsit negatív lett, de csak azért, mert szerintem nagyon jó, hogy végre ennek a topicnak az elejére is kerülhetett egy ilyen iromány, és kb. tényleg sikerült összeszedni a lényeget, csak szerintem ezekkel még pontosabb lenne.
-
harry
veterán
válasz
zsombors #14399 üzenetére
Bejössz hozzá nem értőként egy topicba, ahol a srácok elég türelmesen elmagyarázzák a lényeget (amire rá is kereshetsz), és továbbra is, a hozzá nem értésedre akarsz támaszkodni? Meg a marketing szarságokra? Ráírom én neked bármelyik monitorra, hogy fasza, de ettől nem lesz az. Ha itt, a topicban valami azt mondják, hogy szar, azt ne, akkor annak jó oka van, míg ha valami marketinges gondol egyet, és rányom egy Gamer feliratot egy monitorra, annak nincs.
Az az LG egy szar (az árban főleg), TN panel van benne, gagyik a színei, rosszak a betekintési szögek, stb. Hol lehet ez párban az említett Dell monitorral? Ez a "szerintem jó lesz" meg "csak okkal írják rá, hogy gamer" szerinted szakmai érv? Értesz a témához?
Örülök, hogy ide jöttél kérdezni, és nem csak egyből elfogadod a javaslatokat, hanem akarod látni a mögöttes okokat is, ez jó. Az viszont nagyon nem, hogy hozzá nem értőként akarsz marketing baromságokra támaszkodva döntést hozni.
Az a Dell best buy, azért ez az ajánlott. Keress rá a topicban, aki megteheti, legalább egy ilyen kaliberű monitort vesz. Mármint konkrétan ezt. Nyilván aki kisebb/nagyobb keretből gazdálkodik, kap más ajánlott típust.Én többet győzködni nem foglak, hallhattad az észérveket, tapasztalatokat, mérések eredményét, felhasználók véleményét; de ha nagy színes betűs matricák, meg pár laikus vásárló véleménye alapján akarsz dönteni ezek ellenére is, akkor meg is érdemled - csak akkor meg eleve fölösleges volt a topicba benézni.
Hajrá
-
harry
veterán
Ha a multimédiás lejátszónak van ilyen funkciója (=tuner), meg van egy rendes monitorod, akkor gondolom. Már csak azért is jobb, mert így lehet venni értelmes monitort, leginkább a Dell U2312hm-et. Nem sokkal olcsóbban van hasonló, ám kicsit gyengébb LG, illetve drágábban még pár Dell.
-
harry
veterán
válasz
nbalus2k #14140 üzenetére
Ahol vetted, nem tudsz megnézni egy másik modellt is? Vagy valahol (pl. oazis, monitorguru). Ha a többin nincs, vagy csak kicsit látszik, és ehhez képest a tiéden nagyon, akkor cseréltetném. Aztán lehet csak újdonság, és csak elsőre ennyire szembeötlő... passz, de utánajárnék kicsit.
-
harry
veterán
válasz
haddent #14086 üzenetére
Nagyon pontatlan vagy, ráadásul a "tanácsok" fele csak rizsa, ami nem kézzel fogható, nem lesz vele előrébb az ember...
Dell: én úgy tudom LG panelek vannak benne. Mégis, jobb monitort gyártanak, mint az LG IPS paneles cuccai. De erre nem mennék el, ebben nem vagyok biztos. Talán nem abból kéne kiindulni, hogy ki az egyik alkatrész gyártója.
A fanatizmus meg hülyeség. Azért ajánljuk sokan, mert a Dell néhány monitora nagyon jó ár/érték arányban van 50-70k között (ahogy a korábbi szériák is jók voltak). A 30-40k között nyilván mást ajánlanak. Hoztál rá talán ellenpéldát, mi gond van a Dell monitorjaival? Ha nem, akkor miért is nem lehet ajánlani?
"Miért vannak ennyire a Dellre rákattanva ennyien?" Ha nem látod az okokat, akkor vagy nem ismered, vagy nem akarod érteni, mindenesetre egyik sem jó vitaalap.Olvasáshoz minek nagyon jó kontrasztarány? Durván nézve, mondjuk egy fehér alapon fekete szöveget szoktak olvasni az emberek (lásd: könyv, dokumentumok, stb). Hova kell ehhez kontrasztarány? És akkor ott van még a dinamikus kontraszt csilliós marketinges hülyeségei, amiket meg kár egyáltalán figyelembe venni (viszont pont emiatt meg kell említeni, nehogy megtévesztő legyen).
Minek a HDMI bemenet? Szerinted mire nem elég egy DVI?
DVI viszont azért valóban legyen rajta.Én a fullHD felbontást sem látom elsődlegesnek. Semmi hátrányát nem szenvedem annak, hogy "csak" 1680*1050 felbontás van a Dell 22" IPS paneles monitoromon. Sőt, játék alatt még hasznos is, hogy nem kell akkora vas alá.
"Full HD a max felbontás ugye" - ezt meg nem értem, van ennél nagyobb felbontású monitor is, első körben pl. a 24", 16:10esek, pl. Dell 2412M.
-
harry
veterán
válasz
El Kebir #14038 üzenetére
"jobb egy jól összerakott ccfl-es monitor, mintha csak azt nézné az ember, hogy mindegy mi csak led-es legyen"
Az egyszer biztos. Tipikusan egyes béna, felhős/bevilágítós TV modell láttán gondolom így... ilyet meg nem lehet általánosan kijelenteni, hogy a CCFL elhalványul, tönkremegy, melegszik... én továbbra is inkább ezekben bízok.
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
Mustármag #13859 üzenetére
Ha egy termék meghibásodik, akkor a kisker javíttathatja, vagy ha ez nem sikerül, cserélhető. Ha ez sem lehetséges, akkor az eredeti teljes vételárat köteles visszaadni. Van itt garanciális topic is, kérdezz rá. "Levesárlás", mint opció, nem létezik, nem kötelezhetnek. Nyilván elköltheted ott a visszakapott pénzt, de az megint más téma.
-
-
harry
veterán
válasz
Golyobis #13721 üzenetére
Fölösleges elméleti oldalról boncolgatni a témát. CRT és LCD más tészta. Javarészt 60Hz-en üzemel a legtöbb, és a gamerek igen nagy százalékának ez megfelelő. Ha találsz is ennél jobbat (mármint ilyen tekintetben), egyrészt szinte biztos vagyok, hogy a legtöbb egyéb tényezőben viszont gagyibb lesz, de aki a nagy számokra bukik, annak így is vonzó lehet, ugye.
Másrészt kizártnak tartom, hogy ha eléd tennének két monitort (és most nem a villogós 60Hz-es crtre gondolok nyilván), hogy akkor próbáld ki, vakon mondd meg, melyik milyen frekin üzemel, ez sikerülne - csak ugye erre nem igen van lehetőség.Én nem nagyon szeretnék ezen tovább agyalni, de mondom, számolj azzal, hogy egy régi crt, egy gagyi lcd, és egy minőségi lcd között hatalmas különbségek lehetnek (illetve vannak is), és az, hogy láttál/tapasztaltál valamit, közel sem biztos, hogy általános következtetésre ad okot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest