- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
Üdv, Urak!
Kis segítséget kérnék. 80 éves édesanyámnak keresnék a mostani (kb 7-8éves) "vezetékes mobiltelefonja" helyett újat. Azaz asztali kivitelű, de SIM kártyás telefont. Gugli kevésbé volt a barátom, talán [ez] az egyetlen, amit találtam. Hordozható, "okos" gombos telefon kizárt. Csak ez a fazon jöhet szóba. Nem mondom, hogy az ár nem számít, de szeretném minél olcsóbban megúszni.
Várható használat: CSAK és kizárólagosan telefonálás. Semmi sms, semmi ébresztő, vagy bármi extra. Gyorshívás funkció legyen. Meg kijelzője is, mert pl a gázóra állást azért le tudja adni. Ő nem viszi sehova, annak is örülök, hogy anno hajlandó volt a mostanit megtanulni a régi sima trékom hagyományos vezetékes telefon után 7-8 éve.
Javaslatot, segítséget privátban is szívesen fogadok.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
p.t.r
aktív tag
iHunt i7 4G 2021 (nincs ilyenem, nem ismerem)
Most 8900Ft -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
classic B #54141 üzenetére
Szia!
Alcatel 2003 most akciós 4.790 Ft-ért: [link]
Nagyon megéri az árát. Jobb mint a HMD féle Nokia készülékek nagy része.
De ha mégis a HMD vonal lenne szimpatikus, akkor a Nokia 105 most 4.499 Ft a MediaMarktban: [link]
Kisebb a kijelzője és a gombjai, mint az Alcatelnek. Kamera nuku.Használtnál annyit tudok segíteni, hogy ha belinkeled a hirdetést, akkor véleményezem.
Gyorsan átfutottam a kínálatot és eléggé lepukkant készülékek vannak főleg.
Már jó ideje ezért nem is vásárolok itthoni eladóktól nyomógombos telefonokat. -
classic B
senior tag
Sziasztok!
5 ezer Ft körül keresek telefont. Újak közül mit ajánlanátok? Használtak között is szétnézek, ha nincs más... Köszi! -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
St3ven #54136 üzenetére
De, gond lehet belőle. Legalábbis amennyiben az adatok megfelelnek a valóságnak.
A Nokia oldalán is ugyanez van fent, de már annak sem lehet hinni.
Máshol, például az Amazonon lévő kiírás szerint támogatja a B20-at és a B7-et is: [link]Egyébként a Nokia 105 4G-nél szintén az általad megadott infók vannak, de a Telekom már forgalomba is hozta. Biztosan nem árulnának olyan készüléket, amit problémás lenne itthon használni.
Ebből Én úgy gondolom, hogy csak elírás lesz. -
Barnahalo
tag
Köszi szépen mindenkinek! Majd megmutatom neki a választékot, és eldönti melyik jön be a legjobban.
-
Fancy-boy
Topikgazda
-
Fancy-boy
Topikgazda
Jól hangzik, de a teszt alapján nehéz kezelni:
"a kezelés kényelmetlen, a billentyűzet apró, a bevitel nehézkes, a D-pad nem a legjobb megoldás a kategóriában"
Amit egy felhasználó is megerősít az eMAG odalán: "Nehéz kezelni" [link]
Elég tömör, de lényeges infó.Ezt csak azért mondom, mert azt írja, hogy nagyszülőnek lenne...
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
SchumiBácsi #54129 üzenetére
Viszont lesz készülékcsere-támogatási program!
"Kik jogosultak a támogatásra?
Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes készülékkel rendelkezik. Elsőként a 3G-képes mobilkészülékek cseréje indul jövő év elején, majd néhány hónap múlva a 2G-képes mobiltelefonok cseréjére is igénybe vehető a támogatás a keret kimerüléséig.
Mekkora összegű támogatást kaphatok?
Készülékenként bruttó 20 ezer forintot, de legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát."
Bővebben: [link] -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Barnahalo #54120 üzenetére
"A fotós képessége legyen egyenértékű, vagy jobb mint a mostani mobilé."
Olyat nem lesz nehéz találni.
Az Alcatel 3088X-et mondanám: [link]
Több Euronics üzletben van még készleten. Az oldalukon jobb alul látható a lista, hogy hol van.
Ennyiért ajándék. Támogatja a 4G-t is.Amennyiben nem számít a külső és a súly, akkor a CAT B40 is szóba jöhet: [link]
Szintén 4G támogatás és antibakteriális bevonat. Egyszerű kezelhetőség. -
válasz
Fancy-boy #54128 üzenetére
Egyelőre azóta még a 100%-hoz van közelebb a telefon mint a 75höz, mert még mind a 4 szegmenst jelzi. Elképzelhető hogy megúszta de a brant megeszi mert bele való akkut már nem tudok felhajtani.
A héten mindennapos a "hideg teszt" azaz nálam van a telefon terepen is és nem esik be a töltöttsége. Másik telefonnál van olyan akku amivel épp csak ki nem kapcsol ha fázik, aztán a lakásban visszaáll a normális szintre.
Igazán tarthatnák a 3G-t mert ha jól veszem ki akkor jövőre azért fogok okosnak vélt telefont venni mert majd nem akarok egy kezdetlegesebb technológiával (ami még megmarad) korlátok közzé szorulni? Nekem most ez a 3G mindenre is elég.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
SchumiBácsi #54125 üzenetére
"Működni már működik, de az akku akkor is fel van fújódva egy kicsit és az is kérdéses hogy töltő nélkül majd mennyit megy."
A helyedben nem kockáztatnék vele. Rosszabb esetben fel is robbanhat az akku.
"Azt tudom hogy egyszer lelövik a 3G-t de tudható hogy melyik szolgáltató kezdi?"
"A Telekom kisebb területeken már meg is szüntette a szolgáltatást, és tervei szerint jövő őszre be is fejezi, a Telenor jövő nyárra ütemezte a kezdést.
A Vodafone egyelőre nem nyilatkozott, ám az NMHH és az ITM közös bejelentését egy rövid közleménnyel azért kommentálta: "A Vodafone a 3G kivezetés módjára és időzítésére vonatkozó döntéseit a piac mindenkori állapotára és az érintett felhasználók igényeire figyelemmel fogja meghozniLegkésőbb 2022 és 2023 első féléve között kivezethetik Magyarországon a 3G-t."
-
-
válasz
Fancy-boy #54124 üzenetére
Ez az Evolveo tisztára olyan mint a Concorde. Hát meglátom, lehet ilyet veszek.
Most egy második kártya miatt kell elsősorban ilyesmi mobil és bár az egyik fiókból elővakartan egy régi Concorde strapatelefont lehet az is megtenné de az akksi bizonytalan mert évek óta állt és most 0voltról töltöm. Működni már működik, de az akku akkor is fel van fújódva egy kicsit és az is kérdéses hogy töltő nélkül majd mennyit megy.
Mert ha pl. csak egy telefonhívást bír (a fő telefonomban 2db akku már ilyen
) az gáz. Keresek hozzá újat vagy utángyártottat, mind1 milyet, de ez 99% bebukik mert sehol se találok bele.
Azt tudom hogy egyszer lelövik a 3G-t de tudható hogy melyik szolgáltató kezdi? Én a vörösekkel vagyok és emlékeimben az él hogy annak idején náluk ez épült ki leghamarabb tehát egy erősnek gondolt hálózat az esetükben, így elég nagy bukó lenne szvsz ha lelőnék. Mert éppen amire kell arra tök jó a 3G.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
SchumiBácsi #54123 üzenetére
Szerintem erre bőven jó a 210 is vagy akár bármelyik Nokia.
3G úgyis megszűnik, a 4G miatt meg hamarabb merül a teló. ( külföldi Nokia véleményeket olvasva )
Én egy olyan telefont vásárolnék ilyen használatra, ami akár több hetet is elketyeg töltés nélkül. Például Evolveo Z4: [link]
Az Evolveo Z5 pedig akár egy hónapot is kibír, mivel 4000 mAh akku van benne.
Ez most a csúcs, már ami az akkut illeti. Nem rég jelent meg: [link]
Mindkét típus használható powerbankként. -
válasz
Fancy-boy #54121 üzenetére
Értem. Hát ez egy másodlagos telefon lesz a jelenlegi mellé.
Magyarán csak alkalomszerű használat olyan hívások esetén ahol nem szeretném a fő telefonszámomat megadni... De azért 2napot bírjon ki terhelés nélkül
Ha a Nokia 210 ezen szempontoknak sem felel meg (csillogás nem érdekes mert ez kb. az utolsó szempont jelenleg), akkor ajánlani kellene 20000forintig Nokiát vagy bármilyet és ha jelentős a hanghívás különbség akkor 3G vagy 4G generációjút, nyomógombosat.
Köszi előre is!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
SchumiBácsi #54117 üzenetére
Mind egyformán rossz.
HMD által gyártott kínai szint.
A 230 felejtős. Az a legrégebbi és bonyolult sokikonos a menüje is. Sok korláttal, meg felesleges selfie kamerával.
A 4G modellek előnyt jelenthetnek a hívásminőség szempontjából, de az akku gyorsabban merülhet mint a 2G modellek esetében.
A 210-nél a fekete színű modellnek elég fényes az előlapja. A gombok körül is. Nekem az nem szimpatikus mert gyűjti a koszt/port, plusz napfényben tükröződik.
Kb ennyi.Hogy bonyolítsam még a dolgokat, megemlíteném a Nokia 215 4G-t: [link]
Annyira egyszerű, hogy még kamera sincsen benne.Alcatelnél meg a 2003 inkább.
-
Barnahalo
tag
válasz
Fancy-boy #54119 üzenetére
Hát, jelenleg Nokia 3310 (2017)-et használ, csak sajnos már a készülék háza elég viseltes. Gondoltam, hogy rendelek AliExpressről csere házat, viszont mivel ő újabbra cserélné, inkább megkérdeztem itt, milyen jobb készülékek vannak.
A fotós képessége legyen egyenértékű, vagy jobb mint a mostani mobilé. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Barnahalo #54118 üzenetére
Szia!
Mennyire komoly fotós képességekkel kellene rendelkeznie a kiszemelt készüléknek?
Mivel írtad, hogy a leendő tulaj szeret fotózgatni...
Egyes régi készülékekbe azért elég jó minőségű kamerákat építettek be. Nem tudom jelenleg milyet használ.
Illetve legyen-e például kihajthatós. -
Barnahalo
tag
Sziasztok! Nagyszülőnek milyen lehetőleg különálló gombos telefonok kaphatóak 20.000ft-os ársávban? Telefonálás, fotózáson kívül másra nem használja, dual sim nem kell. 4G előny.
Köszi! -
válasz
Luck Dragon #54114 üzenetére
Köszi az infókat, de kiemelnéd hogy a 210-essel van e valami baj? Mert a telefonguru-n nem ennyire egyértelmű a helyzet.
Kb. mind egyforma az ár kivételével. Vagy van valami olyan hibája ami ott nem szerepel?
-
törölt tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek tapasztalata nokia 215 4G-vel?
Nokia 225 4G nem játszik, mert nem különállóak a billentyű gomjai....
A volte érdekelne: melyik szolgáltatóval működik? -
cizella
csendes tag
Sziasztok,
idős családtagnak keresem a legjobban összerakott, megbízhatóan működő, könnyen kezelhető nyomógombos mobilt max. 30 ezer forintért. Telefonálásra és sms olvasásra használja a felmenőm (írni nem szokott rajta), jó lenne kamera, ezen kívül szerintem ébresztő meg zseblámpa kellhet. Fontos a nagy (vagy állítható) betűméret, az állítható csengőhang, a jó hangminőség. A márka nem lényeges szempont. A közelemben van egy Nokia 230, nem szereti a tulajdonosa.
Milyen készülékek közül érdemes választani? Köszönöm előre is a tippeket. -
válasz
SchumiBácsi #54113 üzenetére
Ebben az ár sávban Nokia 150 (2020)
Ötezer forinttal többért Nokia 225 4G jobb ajánlat vagy akár picit kevesebbért egy Nokia 230.Vagy Alcatel 2038X & 3080G
-
Hello!
A Nokia 210 megállja a helyét, csak telefon és SMS alkalmazásban?
Ha nem, mivel helyettesítsük hasonló ársávban? Köszi előre is!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
mr.nagy #54111 üzenetére
Nekem nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek az a telefon.
Elég megnézni a gagyi feliratokat rajta.
Erősen kétlem, hogy itt választ kapsz a kérdésedre azzal a készülékkel kapcsolatban.
Mindenesetre a magyar nyelv kötelező lenne, mert anélkül nem kerülhetne itthon forgalomba.Amennyiben nem fontos a DUAL-SIM, akkor inkább egy Beafon a MediaMarktból: [link]
Arról legalább van tapasztalat. Tudjuk, hogy jó. -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Erről a telefonról van valakinek tapasztalata? : Aiwa FP-24
Magyar nyelv van e benne és nyitás/csukás-ra beállítható e a telefon felvétel/letétel?
-
Fancy-boy
Topikgazda
-
BestofJAVA
tag
válasz
quailstorm #54101 üzenetére
Már amennyire indokolt a kristálytiszta hangot megszüntetni.
-
zsoka64
csendes tag
Ajánljatok telefont 15e ig.Könnyen kezelhető menü a fő szempont.Eddig Nokiáim voltak,de nem zárkózom el más márkáktól.
Válaszokat előre is köszönöm. -
JayZ
tag
Sziasztok!
Fatert bevezettem az okostelefonok világába, de nem rajong érte...
Erdőben dolgozik, szóval valami strapabíróbb darab jó lenne. Olvastam tesztet az evolveo strongphone z4-ről, de a hibái alapján nem győztek meg. Ugyanakkor, a CAT telefonokat is sokan savazzák. Lehet jobban járnánk valami sima nyomógombossal? (korábban kerestem kihajtós telefont, az a bizonyos "Beafone" nagyon bevált)
Extra igény amúgy nincs. Legyen használható, legyen könnyen némítható éjszakára/néma sms hangot beállítani. Legyen hangereje hívás közben, kényelmes gombjai. -
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Kezdő vagyok #54102 üzenetére
Ráadásul biztosan lesz 5G képes nyomógombos telefon idővel. Akár már jövőre.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #54102 üzenetére
Jelenleg forgalomban lévő nyomógombos telefonok nagy része 2G-s, kisebb része 4G-s. 3G-s az pedig elenyésző darabszám, és azok is tudnak 2G-t. Szóval nem érint.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
quailstorm #54101 üzenetére
Én csak ezért ijedtem meg:
[link] -
quailstorm
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #54100 üzenetére
4G marad még évtizedekig, és egyelőre még 2G is marad elég sokáig. EU területén egyedül a 3G-t indokolt most megszüntetni.
5G elsősorban a nagyon sűrűn lakott területen jó nagy sávszélesség biztosítására, de nagy távolságra marad a B20 itt EU-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest