- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
UHHH
őstag
Ha jól láttam, a Midea Xtreme Save 3,5 kW MG2X-12-SP kültéri "maga alá" fog ereszteni fűtési módban. Milyen lefolyócső-hosszabbító csövet és hol érdemes venni hozzá? Mekkora az átmérő, amit érdemes lenne applikálni, hogy "megfelelő helyre" csöpögjön a víz? 16-os vagy 20-as?
[a manualból] -
maglew
aktív tag
Sziasztok
Midea BreezeleSS (3,5Kw) vagy Midea xtreme save pro között vacillálok.
Mondtak még valami easy pro-t is.Melyik ajánlott, kinek, milyen tapasztalata van róla? Melyik ajánlott melyik kerülendő?
A BreezeleSS esetén tényleg nem érezni a légbefúvást?
Hol lehetne ezeket megnézni működés közben? -
szanozs
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi két klíma közül melyiket ajánlanátok?
[Midea MGP2X-12-SP XTREME SAVE PRO]
[LG S12EQ SILENCE]
Cascade Vision Pro-t váltana. Fűtésre nem igazán használnám, nyáron is csak a nagyon meleg időszakokban, mivel viszonylag hűvös a lakásunk. Ezért árban sem költenék többet rá. A Mideából lehet elég lehet a sima Xtreme Save is. Ahogy tudom, az LG a Mideahoz és a jelenlegi Cascadhoz képest nem tudja a wifit és az 4 irányú légterelést. A választásban talán a csendesebb és megbízhatóbb készüléket részesíteném előnybe. Az LG hangját már hallottam, csendesebb mint a Cascade, de a Mideá-t még nem. Ezért én inkább az LG-t választanám, de a szerelő a Mideát javasolta bár mondta, hogy az LG is jó.
Segítsetek döteni, köszönöm. -
Kriszi05
friss újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy rendeltem egy
Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save Pro Inverteres Split klímát 1 hónapja, nem is igazán vizsgálgattam a dobozát egészen idáig, most viszont észre vettem hogy típus szám a kültéri dobozán megfelelő, a beltériegység típus száma viszont a sima xtreme save-nek felel meg. Ha nem sikerülne megállapodni a webshoppal akkor szerintetek tud kommunikálni majd a kettő egymással? Válaszokat előre is köszi -
maglew
aktív tag
Sziasztok klíma vásárlás előtt állok (3,5kW).
Nem is a kültéri egység zajszintje érdekelne, hanem van - e valami mérőszám a levegő áramlás sebesség zajára, erősségére?
Az 5,3 kW gree Amber anyósomaéknál, rohadt zavaróen erősen fújja a levegőt. Az lenne a kérdés, hogy a 3,5 mennyire fújja és milyen zajszinten üzemel? Van erre valami összehasonlító táblázat?
Midearól/Daikinról/Auxról/Nordról mi a tapasztalat, vélemény?
Gree-t az évi 2 karbantartás miatt nem akarok.Van valahol egy nagy klíma bemutató terem Pesten ahol meg lehet ezeket nézni, ki lehet próbálni?
-
Joker_5x
tag
Hali!
Télére keresek, egy fűtésre optimalizált csendes kis masinát.
25 négyzetméteres szobába (belmagasság 2,7m).Az előszobában most egy midea all easy pro 3,5kw van. Tökéletesen működik. Tavaly télen ezzel oldottam meg az előszoba, fürdő és konyha fűtését, de picit hangos. Hasonló kaliberű gép érdekelne.
A nagyszobában alszunk, így ennél fogva valami jóval csendesebbet keresek, de hasonlóan jót fűtés terén.
Csak ezzel fűtenénk a szobában, így nem tudom, hogy elég e egy 2,5 kw vagy ide is kell e a 3,5kwos. (van egy kandalom, ha beköszöntene az áram szünet több napra, vagy netán mínusz 40fok lenneígy rá tudok segíteni, ha fáznánk).
Ebben szeretnék segítséget kérni ti miket ajánlotok.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.: B. Fecó
-
TROMF2
csendes újonc
válasz
7Heads Drago #70472 üzenetére
Köszönöm, hogy elolvastad, korrekt hozzáállás.
Lépjünk is túl rajta.
Egy 12 m^2-es nappali tartózkodásra szolgáló helyiségről van szó. Nem a legmodernebb, de az átlagosnál jobb épületszerkezeti tulajdonságú sorházban.
70%-ban hűtésre lenne használva, 30% lenne kiegészítő
pótfűtés, radiátoros fűtés mellé. (Alacsony hőmérsékletű fűtőkör, langyos radiátora mellé jól esik néha egy kis plusz.)
A hűtésben nincs igény a szélsőségekre: csúcs nyári meleg napokon - > jó közérzetet adó beltéri hőfok.
Esetleg a terek összenyitásával a szomszéd kisszobák is kapnának egy kicsit a jóból.Valószínűleg a Midea All Easy Pro MEX-09(12)-SP lesz.
A teljesítmény még kérdéses. Talán a kisebb (2,6kW) is elég lenne. Ez nem az ár kérdése.
Szabályozhatóságban valószínűleg jobban illeszkedne ehhez a kis helyiséghez a kisebb. Legalábbis hűtéskor.
A fűtés üzemmódban már kérdéses, nem jobb-e a nagyobb.
- I- Clean + Ionizátor
- a karbantartást / tisztítást megkönnyítő, konstrukció
(egyszerűen szétszedhető és minden könnyen hozzáférhető)
Főleg ezek miatt hajlok erre.
Könnyen és eredményesen elvégezhető lenne az évi kettő alapos tisztítás, ami javasoltál is. -
7Heads Drago
veterán
válasz
TROMF2 #70442 üzenetére
Elnézést kérek érte.
Tisztázzuk: csak hűtésre vagy fűtés is lenne? Hűtésre bármi jó lehet. A fűtésnél fontos a minőségi termék. Legalábbis minden szaki ezt mondja.
Bent a cégnél is látom mivel klímáznak, és ezen spórolnak gagyikat rakatnak fel. Hangosak is és sok velük a probléma. Mondjuk egyik se Midea, de mindegyik kínai. Itt csak a hűtésre vannak használva, de még ezzel is csak gond van. Persze ezek nagy 5kw-sak, viszont nincs semmi szigetelés a falon és extrém módon hűtenek le szerintem.
A páramentesitő készülékem az mondjuk Midea. 1,5 éves.Másom nem volt tőlük még.
A papa miatt érdemes rá figyelni hogy szezon elején és a végén is legyen klíma takarítás és akkor nem lesz ott baj. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Kb. két hónapja lett lecserélve a régi midea on/off gép, egy [Rcool econic 3] klímára.
Sokszor olvastam itt hogy a klima " leszabályoz ". Ez pontosan mit is jelent, és honnan tudom hogy éppen mikor szabályoz le ?
Ha mondjuk auto-n van a venti, egy idő után visszaveszi a sebességet. Ez lenne az ?
Kérdem mindenzt azért, mert még a régi on/off klímával sem volt akkora a villanyszámlám, mint most. -
TROMF2
csendes újonc
válasz
7Heads Drago #70423 üzenetére
Sok hasznos információt lehet olvasni tőled.
Köszönet illet érte.
De, ez most egy kicsit bántóra sikerült.
Olyan, mintha azt mondanám az illetőnek:
Ha nincs pénzed japán klímára, akkor arra a kis időre neked már nem kell semmi.
A Midea volt egy kör, nézem a japán klímákat is.
Keresek valami elérhető, de hatékony megoldást.
Ez meg én vagyok. -
TeeJay
félisten
válasz
LanyUs #70411 üzenetére
Ne aggódj, mostam már 8kW-os 3-as multi split Midea gépet aminek a kültérit olyan mini konzolra tették hogy hátul a faltól nincs 5centi friss levegőnek és mégis megy. Plusz jártam már pár olyan erkélyen ahol konkrétan be van körbe építve üveggel, a kültéri a belső és külső üveg közt van és csak annyit tud szellőzni ha egyik ablakot kinyitják. Hűtésben nem lesz gond, fűtésben lehet mert ott jobban kell a hőcsere.
-
TROMF2
csendes újonc
A Midea különböző típusaiban eltérő kombináció van a hőcserélő gombásodás elleni védelmére, a készülék öntisztításának megoldására, és bizonyos kellemetlenségek megelőzésére, vagy legalábbis a hatások tompítására.
Xtreme Save Pro
I-Clean + UV-C fertőtlenítés
All Easy Pro
I-Clean + Ionizátor
Oasis Plus
Öntisztító szárítás (elpárologtatás) + Ionizátor
BreezeleSS+
I-Clean
Mennyire lehetnek ezek a módszerek hatásosak?
Van-e közöttük, ami kiemelkedően bevált a gyakorlatban is?
Van-e valakinek erről tapasztalata?
Egy idős, légzőszervi betegségben szenvedő személy szobájába kerülne egy új készülék.
Ez a szempont fontos lenne, és a költségvetés is kb. ebben a körben tartható. -
simon87
csendes tag
válasz
TeeJay #70276 üzenetére
Köszi neked, és #tököscsávó-nak is.
Kicsit utánaolvastam az ajánlott klímáknak, és így állt össze ez a lista:
Gree Smart R
Daikin Sensira + Wifi
LG Silence
Illetve +1-nek jött a Midea BreezeleSS E.
Jól sejtem, hogy ezek közül egyikkel sem lövök különösebben mellé, ha csak hűtésre tervezem használni? -
arnyekxxx
veterán
A Korel márkanév még újnak számít a magyarországi piacon, hiszen körülbelül négy éve jelentek meg hazánkban. A márka mögött álló cég székhelye Horvátországban található. Saját márkás, azaz OEM készülékeik olyan sikeres és elismert kínai gyártók üzemeiben készülnek, mint például a Midea vagy az AUX. A Korel légkondicionálói költséghatékonyságuknak köszönhetően népszerűek a vásárlók körében, hiszen elérhető ár mellett korrekt minőséget képviselnek. Rengeteg termékkel vannak jelen a hazai piacon; lakossági felhasználásra készült inverteres mono- és multisplit klímáik mellett a cég termékportfóliójában kereskedelmi légkondicionáló-berendezéseket, illetve mobilklímákat és párátlanítókat is találhatunk.
-
tvamos
nagyúr
válasz
sepsi0 #70187 üzenetére
Eredetileg egy Xtreme Save Pro-t neztem ki, de ha jol ertem, azzal nem tudunk rendesen futeni, ha hideg lesz. Ez az All Easy Pro tuti?
(#70188) fcby válasza tvamos (#70185) üzenetére
Koszi! Nagyon erdekes ez a tablazat, de pl. ezt a Midea MEX-12-SP-t nem talalom benne. Gondolom, rosszul keresem.Szoval akkor ez a mukodesi homerseklet tartomany, amit megadnak hutesre, meg futesre is.
(#70189) pjen válasza tvamos (#70186) üzenetére
Koszi! Ez sima barkacsbolt, vagy kifejezetten klimas boltba adjak? Esetleg tudod a nevet, hogy kell kerni? -
TeeJay
félisten
válasz
#94522368 #70110 üzenetére
Érdekes eset... Ezt úgy 3-400 klíma után mondom aminek 95%-a konnektorra volt kötve és össze vissza dugták be és nem panaszkodott senki, ment szépen. Persze a Polar lehet TCL gyártás és azt bekavarja de egyik Daikin Mitsu vagy Toshiba de ma két C&H-t mostam ami Gree azt sem zavarta. Midea sem szórakozott, egy átlag tulaj meg bedugja a konnektorba dugott elosztóba mikor hogy sikerül melyik állásban és még életében nem hallott arról hogy fázis vagy nulla megfordítható ha fordítva dugod be.
-
sepsi0
őstag
válasz
walter70 #70021 üzenetére
Értelek...
Szomszédomnak is a gyerekkori barátja rakta fel 450-ért az első, majd 480-ért a második Xtreme Save-et, ahogy írtam gyerekkori barátiáron... Nekem 500at mondott, de csak azért, mert szomszédok vagyunk, meg is magyarázta az árat, világpiac....
De a szomszéd is megmagyarázta, miért jobb a Xtreme Save 480ért,mint az Easy 380-ért.
Én is kaptam tavaly baráti áras ajánlatot, ami csaknekem csakmost.Én midea-as vagyok jelenleg, gondolom a Gree is kipróbált gép, mint itt írják hűtésre biztos mindegy. Aux-ot én még nem láttam, de nem vagyok klímás.
Viszont láttam 15 év alatt pár klímát a cégnél pl szerver szoba hűtésre. Ami sokáig bírta, de szerintem mind hangos, Lg, Panasonic, Daikin. Pl az irodámban valami régebbi plafon Daikin van. Állítólag javítva volt már, kb 20 éves de hűt mint állat, igaz cserébe hangos is...
Szerintem ismertebb márkát vagy bevált készüléket válasszatok, klímás telepítő cég úgy is rátesz a klíma árára... -
sepsi0
őstag
válasz
walter70 #70017 üzenetére
Szia!
Én most rendeltem meg a 2. klímát pár napja. Midea All Easy Pro 3,5kw. Tavaly 288k volt most 228k és 80-100k között lesz a szerelés. Most elgondolkodtam az Oasison, de mivel az Easy-vel elégedett vagyok, ugyan az a kültérijük, nem igazán látom értelmét...
A szomszédom drágábban Extreme Save-t (nem pro) szereltetett fel barátiáron... Van különbség az Easy javára, pl jóval csendesebb az Easy kültérije. Nekem télen 440kw-ot evett azt hiszem januárban ez volt a max, de a felső szintet csak ez fűtötte majdnem (elvileg 44m2). Hűtés is jó.
A lényeg, elvileg max 330ból megúszom... Szóval nem túl jó ajánlatot kapott...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Kolondrum #70001 üzenetére
A Mideat megjegyeztem, amiota megvette a Kuka GMBH-t, meg munkahelyrol is ismerem a ceget. Nem csipazom oket amugy.
Ezt a C&H-t meg a google mutatta, ugy kerestem, hogy klima futesre. Vagy valami hasonlo. Es erre irta, hogy -25 foknal is tud huteni.
Amugy gozom sincs. Nekunk otthon egy 18 eves Fisher van, az cekasszal fut, ha jol emlekszem. Nem hasznaljuk erre.
-
walter70
tag
Sziasztok,
ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Csak hűtésre használva,fűtésre max. kiegészítésként :
Gree Comfort X GWH12ACC-K6DNA1F oldalfali mono split klíma 3,5 kW
330.000 Ft/db
- Fisher Comfort Plus FSAIF-CP-121AE3 / FSOAIF-CP-121AE3 oldalfali split klíma 3,5 kW 340.000 Ft/db
- Midea MCB-12-SP Breezeless E oldalfali split (3,5 kW) 350.000 Ft/db
- AUX Delta Series 2 oldalfali klíma szett 3,5 kW 320.000 Ft/db
Az árak tartalmazzák a klíma készüléket, a szerelési anyagot és az alapszerelés, beüzemelés díját. -
DithenS
senior tag
válasz
mjani1172 #69955 üzenetére
Mindegyik hazudik, de azt mondom, érdemes 4.6 SCOP-os terméket venni, mert azèrt akkor is jobb, mint a 4-es SCOP-al rendelkező társai, mert mindegyik kínai klímára az van írva. Szal a 4.6 valamennyivel igen is jobb… Mideaból az Xtreme Save Pro is jó, euroventen fent van az adatlapja, egész jók s specifikációik. Nyílván ex dupla ennyibe kerülő japán jobb, de ár értékben meg még sem, mert nem hozza vissza az árkülönbözetet, max halkabb még egy kicsit.
-
Lorden
őstag
válasz
tvamos #69946 üzenetére
Szerintem ilyen géppel csak a villanyórát fogod lepörgetni a falról.
Először scop: 4,6 A++ de inkább, 5,2 A+++ gépek közül nézelődj.
Midea Oasis Plus mostanság 300e körül indul +szerelés, ez bőven jó ár a tudásához képest.
Ha többet szánsz rá akkor japán cuccok pl Mitsu AY széria, Daikin Comfora, Pana Etherea, Fujitsu KGTB -
seller007
tag
Sziasztok,
Klíma beszereléskor nem láttam, hogy a levegőt kiszivattyúzták volna a rendszerből.
Viszonylag kevés 2 méter sincs a beltéri és kültéri közt. Midea xtreme save pro 3.5 kw.
Ez normális?
Köszönöm szépen! -
jani0625
aktív tag
Sziasztok!
Tetoter Beépités előtt állok, és Kelleni fog pár klima(2-3db) és nézegetek olyanokat ami friss levegőt is tud beengedni. Van ilyen típussal vkinek tapasztalat?
hűtesre és fűtésre is használnám ( Fűtes inkább csak kiegészítésre)
nyilván nem ururu sarat néztem… tcl fresh in, midea gaia vagy hisense fresh master.Ezeken kívül vagy ezek közül melyiket ajanlanatok?
koszi
j
-
válasz
Lorden #69745 üzenetére
"Mire kell a gép:?"
Egy 95 m2-es hosszúkás családi ház nappali és szobák közötti átjárójába lenne telepítve, hogy kicsit áthűtse a nappali/étkezőt és a szobákat is. Szóval egyelőre 1 db. lenne a házban.MIDEA XTREME SAVE OLDALFALI SPLIT KLÍMA CSOMAG 5,3 KW - 350.000 Ft
MIDEA OASIS PLUS OLDALFALI SPLIT KLÍMA CSOMAG 3,5 KW - 400.000 Ft
SYEN MUSE SPLIT KLÍMA CSOMAG 5.3 KW - 370.000 Ft
AUX DELTA 2 5,3 KW TÁLCAFŰTÉSSEL - ÚJ MODELL - 380.000 Ft
GREE COMFORT X OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMA 5.2 KW - 410.000 FtEzek közül melyik az, amelyik ár/értékben rendben van? Melyiket NE? Kis eligazításra lenne szükségem a klímák szegmensében, mert lövésem sincs róluk.
Köszönöm!
"Oasis látványosan kilóg a sorból, ha fűteni szeretnél vedd azt."
Miért lóg ki? A kW miatt?
Igen, használnám a fűtő lehetőséget is, ha már benne van. Úgy tudom, most már mindegyik fűt is. -
Sziasztok!
Ilyen klímákra kaptam ajánlatot:MIDEA XTREME SAVE OLDALFALI SPLIT KLÍMA CSOMAG 5,3 KW - 350.000 Ft
MIDEA OASIS PLUS OLDALFALI SPLIT KLÍMA CSOMAG 3,5 KW - 400.000 Ft
SYEN MUSE SPLIT KLÍMA CSOMAG 5.3 KW - 370.000 Ft
AUX DELTA 2 5,3 KW TÁLCAFŰTÉSSEL - ÚJ MODELL - 380.000 Ft
GREE COMFORT X OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMA 5.2 KW - 410.000 FtEzek közül melyik az, amelyik ár/értékben rendben van? Melyiket NE? Kis eligazításra lenne szükségem a klímák szegmensében, mert lövésem sincs róluk.
Köszönöm!
-
TeeJay
félisten
Egyiket sem de úgyis ebből fogsz venni később meg majd jössz sírni mint facebook fórumon hogy kerreg a gép, kültéri éles hangon kompresszor zajos, rezonál, beltéri csapágyas lesz (Midea esélyes)
Egy Gree Pulse vagy SmartR ha halk kell vagy ha van egy kicsi plusz zseton akkor Daikin Sensira vagy Comfora vagy ezekkel azonos Mitsubishi
-
Power17
tag
3 helyiséget szeretnék fűteni 13nm2, 24nm2 és 12nm2 de egybe nyílik a konyhával szóval lehet az is ilyen 17-18nm2.
2db 2,5 Kw és 1 db 3,5 kW lenne. Tudom japán és csak a japán... de nem mindenki teheti meg.
Árban kb ezek férnek bele. Ezeket néztem amik szimpik, nem tudom hangban milyen hangosan, ha valakinek van írhatna véleményt, de a Scop 4,6 fűtésre. Polar Ultimate és Midea Xtreme Save Pro.
Köszi! -
mx/z
csendes tag
Üdv!
Melyik klímát javasolnátok az alábbiak közül?
- Midea Gaia
- Hisense Fresh Master
- TCL Fresh-InKöszönöm
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Midea Xtreme save pro klímákat szereltetttünk tavaly télen két kis alapterületű szobába.
Fűtésnél tökéletes volt.
Most a hűtésnél az a helyzet, hogy beállítjuk 25 fokra és amikor eléri a hőfokot olyan mintha elkezdene egy ideig párásítani vagy ilyesmi, mert fura szagot fúj. Ha kikapcsolom bekapcsolom akkor újra jó.
Ismeri valaki ezt a jelenséget?
Mindkettőnél ez van vagyis úgy vélem valami beállítás kérdés lehet.
Wifi modult beszereltük, applikációról irányítható, de ott nem találtam olyan beállítást ami ezt okozná (persze ettől még lehet).
Köszönöm a segítséget, előre is. -
TeeJay
félisten
válasz
Doory77 #69548 üzenetére
Elég érdekes list
Fisher ComfortPlus és Gree ComfortX azonos gépek tudtommal
Jól fűt, jól hűt de hangos... Igen hangos bárki bármit mondGree Amber ugyanez csak a beltéri újabb de az sem a leghalkabb még
Fisher Nordic egy Midea Oasis, elég komoly fűtős gép, dupla kondenzátoros, látszik az árán is
Gree Amber Royal a Gree brutál fűtős gépe, dual stage kompresszorral. -25fokban sem fog bekakilni hanem fűt ezerrel.Daikin FTXC az Gree gyárban készül és tök jó masina, hűteni lazán ezt venném mind közül mert leghalkabb lesz
-
TeeJay
félisten
Pedig ebből a 3-ből pont a Daikin a legjobb
Gree gyárban készül Malajziában és nagyon jó cucc. Igen wifi nincs benne de legalább teszi a dolgátGree Pulse alap gép, kapilláriscsöves adagolós még, halk és jó masina, kettőt már raktam belőle és alap gépnek hűtésre kiváló
Midea-t meg ha ingyen adnák se kellene, annyi szívás van velük és hangosak szerintemVízszintes terelés meg hidd el elég felesleges, 1x beállítod manuálisan és soha többé nem nyúlsz hozzá
-
m0m0
csendes tag
Sziasztok!
Az alább 3 klíma közül melyik ajánlott?
Leginkább hűtésre lenne használva ~30m2-es nappaliban, előny lenne, ha vízszintes irányban is jól állítható lenne a fúvás, illetve minél csendesebb legyen a kültéri egység.Daikin FTXC35C / RXC35C (3,44kW)- 229 900Ft + (18-20 000FT WIFI)
Elég fapadnak tűnik. Csak függőleges állítható fúvás, wifi sincs alapból.
De mivel itt sokan ajánlják a márkát, és hogy "japán", minőséginek gondolnám. Adatok alapján a legcsendesebb.Gree GWH12AGB Pulse (3,2kW) - 219 890Ft
Adatok alapján kecsegtető. Minden fele állítható, van wifi, adatok alapján csendes is.Midea MG2X-12-SP Xtreme Save (3,6kW) - 176 500Ft
Árban a legjobb. "Tud mindent". De, ezt láttam élőben és annyira nem győzött meg, kültérije picit hangos, és mintha zörgött is volna benne.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Power17
tag
Sziasztok!
Fűteni szeretnék egy házat, most vettem és elsődleges fűtés klíma, másodlagos radiátor. De mivel teljesen fel lesz újítva a csövek falban lesznek ha valami gond lesz radiátor fel és vegyes tüzelés. Szóval klíma. (38 as fal, szigetelés majd lesz rajta később
) Állmennyezet lejjebb hozva beltér 255, szigetelt.
5 helyiség van. Fürdő, wc az padló fűtés lesz.
Hálóba csendes klímát szeretnék. Itt egy terv. Mondták, hogy multi klíma a 3 szobára, bár jobban preferálom a külön mono klímát. Illetve olcsóbb is. Szeretném energia hatékony legyen H tarifás illetve fűtés jó legyen, vissza tudjon szabályozni. (nappaliba 3,5 kW, többi 2,5kW)
Ezekből tudok csemegézni ami árban még beleférne.1. Midea xtreme save
2. Midea xtreme save pro
3. Polar ultimate.
4. Aux delta 2
5. Gree amber uv (ez már drágább sajna)
6. gree comfort plus (ez már drágább sajna) -
TeeJay
félisten
-
Geo19870322
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Van egy 3,5kW Daikin Sensira és egy 2,6kW Midea Extrem Save klímám.
Miért van az, hogy a szobákban a hőmérőn a beállított hőmérséklet alatt van a hőmérséklet?
Tudom ez elég katyvasz megfogalmazás, de a lényeg:
Beállítom a klímákat 24 fokra és 23 fokra hűt van a szobákban, 25foknál 24 fok és így tovább. Kb 1fok eltérés van minden beállításnál.
Ez normális? -
megane76
csendes tag
válasz
TeeJay #69416 üzenetére
Kb 10 perc után hófehér lesz és egyre vastagabb a szelepen a jég. A beltéri 11 fokot tud maximum nyomni. Fűtés módban "tüsszögést" produkálva áll le. Nyomáspróba szerint sehol nem szivárog. Midea Xtreme Save 2.5 a gép. Ma beszéljük meg a telepítővel, valószínűleg garanciában cserélik nincs ötletük mi a hibája. Az általad jónak mondott Gree Pulse amiben gondolkozok, remélem nem lövök mellé vele
-
Tigerclaw
nagyúr
Tudja valaki, hogy a Midea Oasis Plus-nál hol van az USB port a smart kithez? Gondolom talán az ajtón lévő dobozok egyikében, de nem akarom random megbontani.
-
TeeJay
félisten
válasz
MaUser #69351 üzenetére
3x2,5kW-al számolva is valami 7-8kW-os 3-as multisplitben gondolkozz és lesz vagy másfél milla mire ki lesz építve szerintem.
Lehet jobban járnál 3darab háromfeles Midea Oasis-al vagy Fisher Nordic-al de alap fűtésnél egy Gree SmartR is elviszi ha nem lesznek -15fokok (manapság nincsenek) -
DithenS
senior tag
A Daikin FTXF35D / RXF35D Sensira szerintetek jó lenne fűtésre? Szereléssel együtt maximum 350 a keret. Midea All Easy Pro-ról lebeszéltek itt, elvileg a Midea nem jó. Sajnos a Mitsu meg a Fujistu drága, Daikinból is a felsőbb kategória már irreális, az autóm nem kerül ennyibe
De minden tippet meghallgatok.
-
megane76
csendes tag
Sziasztok! Pár tapasztalatot osztanék meg. A panel 4. emeleti lakásunkban 2 légkondi van, egy Gree klón 4 éves C&H Veritas 3.5 kw CH-S12FTXQ-NG , és egy idei Midea Xtreme Save 2.6 kw MG2X-09-SP. A c&h beltérijével teljesen meg vagyok elégedve, nagyon halk (fűtés-hűtés), viszont a kültérije nem a legcsendesebb. Mivel utca fronti részen van, az utca zaja elnyomja így nem zavarhatja a szomszédokat
és engem sem. A Midea kültérije jóval csendesebb, a beltéri ventilátorát 1% lépésekben lehet szabályozni, ez tetszik nekem. Alapjában, ha csak a ventilátor funkcióját használom a Mideának, 80% ventillátor fordulatszám felett jön meg a szélzaj. Alatta nagyon csendes, nincs zavaró frekvenciájú rezonancia. Hűtés módban kicsit megemelkedik a hangja, de még lehet mellette aludni. Amit nem tudok hova tenni, a C&H klímának semmi, de tényleg semmi hűtőközeg zaja nincs! És a fali csövekben sem hallok semmi áramlási zajt, hiába fülelek! Ez miért van?
A Midea fali csöveiben hallom az áramlási zajt, úgy mint a Midea előtti Daikin FTXF35D, annak nem csak a fali csövezésében, de a beltéri hőcserélőjében hallani lehetett az áramlási zajt. Olyan volt mintha vékony sugárban nyitva hagyták volna a mosdó csapotIdegesítő volt. Tudom, a Daikin nem tekinti ezt hibának, engem zavart, mivel a fejemtől 1,5 m volt a beltéri. És ez a probléma szerintem mást is zavar...Szerencsémre a telepítő elvitte, én kértem helyette a Mideát. Ennek nincs a beltériében hallható "csobogása" azt csak a fali klímacsövek adnak. Szóval szerintetek, mi a titka, hogy a lakáson belül hűtőközeg áramlási zajtól mentes a C&H, és a többi nem?
A kültérinél felőlem csoboghat, azt nem hallom
-
TeeJay
félisten
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Midea Xtreme Save Pro....már fél napja kínlódok az AP módba lépéssel. A WIFI-t próbálom konfigurálni, app megvan...minden stimmel...de a klíma az égre nem akar AP módba váltani. A leírása szerint 7-szer kell megnyomni a LED gombot kikapcsolt állapotban. Megtettem...semmi.
Írja még a ne zavarj gomb hétszeri megnyomását...de nekem meg olyan nincs.
Valakinek van ötlete mit csinálok rosszul?
Leírom mi történik:
1. App letöltve, regisztráltam...be is lépek..minden király.
2. Kiválasztom az itthoni WLAN hálózatot....csatlakozik is hozzá.
3. A készülék beállítása...na itt akadok el. Az AP módba lépés nem sikerül...Köszönettel,
Dani -
newclass
tag
Sziasztok!
Szerintetek ezek mennyire korrekt árak az ország keleti felében?
Dainkin Sensira FTXF35D - 336 e szereléssel (wifi nélkül)
Midea Xtreme Save Pro 3,5 - 350e szerelésselA Mideát kicsit drágának találom.
Hálóba ti melyiket választanátok? Vagy van valami normális alternatíva?
Hűtés és fűtés (elsősorban átmeneti időszakban).
Fontos, hogy lehetőleg csendes legyen.
köszi
-
RudY
addikt
Ismét össze- és előszedve a szortyogós/csobogós Daikin Sensira stat:
Hopkins_001
FTXF35A - mint kiderült, inkább szerelési hiba, volt ott más baj is: "rosszul lett beállítva a vízszint beltérin és megállt benne a víz".kisbalazs83
FTXF42C ->FTXF42D csere megoldottaRibi
FTXF25D - nem derült ki a megoldásfanci
FTXF25D - csere vagy elállás? azóta nem derült kiluciferc
FTXF25D - nem derült ki a megoldásNeOhu
FTXF25C - "Végül kicserélték nekem a beltéri egységbe a revízió előtti nagyobb hőcserélőre, és meg is szűnt a csobogás és a szélzaj is."megane76
Sensira xxxx? - csere Midea-ra - azzal más probléma jelentkezettViszonylag jól leszűrhető, hogy melyik széria/modell érintett. Az is levonható, hogy a "Dakin csobog" némileg már a fenti válogatás miatt is kicsit túllihegett hoax illatú közhely lett szerintem, minthogy kb. olasz autót soha.
Ezektől függetlenül előfordult csobogó Mitsubishi vagy éppen Hisense is, ami szerintem inkább szerelési probléma lehet(ett).
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Egy midea Xtreme save-re esett a választás. A kérdés az, hogy ami a csomagban van gumibak, megfelelő e vagy érdemes inkább más fajtára beruházni? -
cziczas
csendes tag
Sziasztok!
3 klimára kaptam ajánlatot kb ugyan az az árkategória, a kategória neve hígfos 200-240k szereléssel együtt (meglévő kiállásra), ezek közül melyik a legkevésbé hígfos?
- syen bora plus 3,2kw - wifis meg minden amit akarsz
-midea xtreme save 3,6kw - wifis meg midnen amit akarsz
- airfel 3,5 kw - tök alapgépmegbízhatóság, szervízháttér, egyebek?
-
Lorden
őstag
válasz
TGArtist #69070 üzenetére
Fűtéshez azért többet kellene tudni, pl belmagasság, falak/födém/aljzat szigetelés, ablakok minősége, lesz-e rásegítő fűtés vagy csak a klíma semmi más.
De jellemzően csak fő fűtésre kínaiakból a 300e+ japánokból a 400e+ kategória.
Pl Mitsu AP/AY 35, Daikin Comfora/Perfera, Pana Etherea, Hisense Energy Pro, Gree Amber Royal, Midea Oasis, Fisher Nordic
Én pár hónapja fő fűtésre ezekre kértem ajánlatot.
Ha valami alapgépet akarnak rád sózni, mondván "fűt ez is", akkor köszönj el a klímástól. -
TeeJay
félisten
SmartR nyugodtan vehető
Tegnap Pulse-t raktam havernak, na az nagyon csendes csak ugye ez a belépő Gree, még kapilláris csöves "adagolóval", egyszerű gép de halk és teszi a dolgát
Tálcafűtés sincs benne viszont fűteni is csak átmeneti időszakban lesz jóAmbert takarítottam már, hűtésben nem volt vészes de tényleg nincs még éjszakai mód benne és fűtésről nem tudok nyilatkozni mivel nyáron nem szoktam fűteni takarítás után ezekkel
Daikin Sensira FTXF már millió ajánlás volt rá, halk megbízható gép
Ne érdekeljen hogy -15fokig fűt mert az alatt is fog csak már sok áramot kér majd míg a másik sem fog -25-ben 10watt árammal 60fokot fújni. Csodák nincsenek
Ha igazi fűtős gépet akarsz akkor Midea Oasis vagy Gree Amber Royal vagy Daikin Comfora/Perfera téli verziók de árat látva seggre ülsz egybőlAmúgy itt a fórumban is milliószor volt írva hogy manapság amilyen nulla telek vannak, sokan sima alap klímával röhögve végig fűtik az egészet és itt van sok Sensira is
FTXF és FTXC közötti különbséget is írtam ezerszer
Előbbi Daikin tervezés és gyártás Cseh vagy Törökországban
utóbbi Daikin tervezés de Gree gyártás Malajziában. Hatékonyabb picit az FTXC mert komolyabb kompresszor van benne viszont mind a beltéri mind a kültériben anyagspórolás van így könnyebb legalább. 5kW-os gép unokaöcsémnek halkan olyan jégvermet csinál 5méteres belmagasságú lakásban hogy öröm nézni. Bátran veheted bármelyiket a kettő közül -
TeeJay
félisten
válasz
torma1981 #68946 üzenetére
Ha van rá garancia javítják ja
Elmondom a sztorit amit Zsolti mesélt nekem aki a Deep Clean-t gyártatja, forgalmazza meg amúgy maga oktat is suliban Klíma és Hőszivattyús tanulókat meg ő maga is dolgozik ebben és ezerrel jár takarítani klímákat.Szóval a szomszédjában Midea gép megkotlott a beltéri motor, szomszéd mondta hogy szedje szét neki csinálja már meg.
Szét kapta, Midea-nak jelezte milyen gépben ment tönkre a ventilátor motor. Küldték is neki, de kiderült több vezeték van rajta mint ami... Sebaj telefonon jelezték neki hogy melyik vezetéket kellene hova kötni, melyiket levágni és mivel forrasztani.
Megmondta nem bohóc ő küldjenek olyat ami megy.
Oké a rossz vissza, helyette kapott másik motort, össze rakja, 2hét múlva az is megdöglik... Midea felhív, a csere motor is kampó, küldjenek normálisat. Midea jelzi hogy csak ez a szériahibás venti van nekik küldenek másikat.
Megkapta, össze rakta és mondta a szomszédnak hogy soha többet nem nyúl a géphez mert neki senki se fizeti ki azt hogy 3-4-5x kell egy nyamvadt gépet szét szedni.
Garancia mi?Inkább ne legyen garancia a gépemre de pár éves korában ne dögöljön meg egy ventilátor motor és ha netán mégis akkor is legyen gyorsan normális alkatrész ne szériahibás meg kitudja milyen tákolmány.
-
Lorden
őstag
Beszéltem klímás ismerőssel én is erről, meg voltak is nálam felrakás előtt felmérni vagy öten, velük is szóba kerültek ezek amiket írsz.
Az emberek nagy része kifejezetten hűtésre akar olcsón jót, vagy legalább elfogadhatót, ezt pedig a kínaiak megugorják, a Gree pedig különösen nyomult szerelők között az elmúlt években.
Illetve idénre nagyon beesett a piac is tavalyhoz képest, egyik vállalkozó mondta áprilisban, amikor fűtésre 400k-s vonalon keresgéltem, hogy idén én vagyok nála az első, aki komolyabb gépben gondolkozik, pedig három megyében telepít.
Nálam konkrétan volt olyan szerelő is, amikor mondtam neki helyszínen a fő fűtés témát és Pana Etherea-t vagy a Midea Oasis szintet szeretnék, rávágta, hogy "Nem kellenek azok ide, nála van Gree és olcsóbb Midea raktáron", majd arról küld ajánlatot.
Azt hittem rosszul hallok... -
rostiron
őstag
Sziasztok.
A 10+ éves on/off midea klimát cserélném le, viszont elég szűkös a keret.
Csak a gépre, beszerelés nélkül 200-at tudok áldozni. Tudtok ajánlani valamit ? Csak hűtésre használom nyáron. Mideát találtam , ill. egy helyi szerelőtől tudnék venni rcool econic-ot. 3.5 kw -os kellene. -
Geo19870322
tag
válasz
rmihaly #68868 üzenetére
Szia. Köszi a válaszod
Szóval az infók. 67nm. Egy 3,5kw Daikin Sensira a nappaliban+gyerekszobában 2,6kw(?) Midea Extrem. Ablakok nyilván zárva, redőny lehúzva, ÉNY-i fekvés, 4. emelet, klíma folyamatosan megy, legalábbis a Daikin. Konyhában megy a sütés-főzés, de az amúgy is kieső helyen van. 25fokra van állítva a klíma, automatára, este rányomjuk néha a fát is ami elvileg méghalkabb üzemmód. Be fog álni kevesebbre a fogyasztás? Hagyjuk továbbra is menni éjjel-nappal? Nem lesz baja ez miatt? -
TeeJay
félisten
válasz
woci01 #68865 üzenetére
AUTO mód úgy tudom sosem viszi lesz éjszakai (fenyőfa) módra a sebességet hanem 1-5 között szabályozza. Ha igazán halkan akarod akkor fenyőfa 24fok azt hadd szóljon
FTXP35 nagyon jó gép és a kültéri is nagyon halkUgye hogy nem véletlenül ajánlgatjuk a Daikinokat?
Ma éppen egyet takarítottam és felüdülés volt a sok fostalicska MDV meg Samsung meg Midea után hogy 2 kattintással lekaptam a burkolatot -
Lorden
őstag
Én is hasonló paraméterekkel kerestem, végül Midea Oasis lett, kínai csúcsgép, bár annyira új, hogy fűteni még nem fűtöttem vele, de teljes fűtéskiváltásra lett véve.
Tavasz elején eredetileg Etherea-t akartam, de pár hónap alatt annyira beesett a Midea ára, (első ajánlatokat még 420+telepítés körül kaptam, mire vásárlásra került a sor 330+felrakás lett) hogy elengedtem a japánt és az ár-érték döntött. -
dippe
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert látva a hatalmas klíma választékot, elbizonytalanodtam.
Az elvárásaim:
- fűtésre kellene 80%-ban, -10 fokban is működjön stabilan folyamatos üzemnél (lefagyás mentesen)
- fontos, hogy csendes legyen, ne fújja erősen a levegőt, jól irányítható legyen a légáram
- teljesítmény: gondolom egy modern inverteres 3-4KW fűtőteljesítményű elég lehet, mivel egy kőkorszaki kb. 3KW-os Midea-t váltana, ami 0 fok felett tűrhetően fűtötte be a teret. Csak állandóan leolvasztott...
- karbantartási költség ne legyen magas, lehetőleg én is el tudjam végezni a gar idő után
- extra szűrő előny, de a rendszeres csere ne legyen kötelező !! (sem garancia, sem működés szempontból)
- wifi előny
- Amikre gondoltam nagyon max 500eFt-ig bezárólag: Pana Etherea Nordic(?), Mitsu, Daikin, Gree, vagy bármi egyéb
Előre is köszönök minden segítséget, tippet -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy régi on/off 3.5 kw midea klimám van, és szeretném megtudni, hogy kb hány fokos levegőt kell neki befújni ? Lehet hogy csak beképzelem, de mintha régebben hidegebbet fújt volna.
Most kipróbáltam a beltéri tetején a beszívott levegő 24 fokos volt, a kifújt pedig 10-11 fokos. A mókuskerék low fordulaton.
Mennyi lenne az ideális hőfok ? -
Zsolt802
csendes tag
Köszi!
Nagyjából én is ide jutottam.
Több helyen van itt az utcafronton klíma felszerelve, a kondenzvíz meg egy hosszabb csővel elvezetve, így a zöldágyásra esik a víz.
De ismerve a szomszédokat tuti para lenne a hang miatt, bár ugye pont a hang amibe nem nagyon szólhatnak bele, mert az határértéken belül lesz. Közös képviselővel már beszéltem, azt mondta hogy a hangból más helyen is volt vita, de kijöttek megmérték és határértéken belül volt.
De bosszantó ha 4-ből kettő azt mondja, hogy nem járul hozzá akkor meg vagyok lőve.
Szóval lehet az lesz, hogy a másik utcafronton az erkélyre lesz kirakva a régi nem inverteres midea mellé (na az pl hangos), de így két magas ajtókeretet meg kb 10m vezeték kell ami 70k+ huf +ronda kábelcsatorna végig.
Itt egy fotó egy másik mellettünk lévő ugyanilyen épületről. Nálunk is van pár helyen, de nem ilyen sűrűn.
-
törölt tag
válasz
mjani1172 #68752 üzenetére
A Mide Air appban van lehetőség a frissítésre, persze ez egy Midea Xtreme Save Pro készülékhez van. Egyébként mindig azt írja, hogy már a legfrissebb van telepítve.
Nem, sajnos semmi szuper nincs rajta. Az AUX klímáknak a Rotovill a hivatalos forgalmazója, a Cyberconnak pedig a Ceklíma. Mindkettő pécsi cég. Az azonos műszaki tartalommal rendelkező készülékek az egyiknél AUX, a másiknál Cybercon néven futnak, bizonyára jogi okokból...
-
TeeJay
félisten
Azóta Midea-t kihúznám maximum Oasis tőlük fűteni. Gree Pulse volt ma kettő is mosáson, tényleg tök jó gép jó áron. Tegnap 2 Daikin FTXF25B-t mostam meg egy Mitsubishi-t, centi vastag trutyi volt fullra a kültériben, azt a 3 gépet nagyon sajnáltam de mosás után patika újak lettek és mehet tovább
FTXF25B-nek RXF25A volt a kültéri szóval azért nem láttunk sűrűn B szériát
-
Sayen
tag
A kínai klímák között nincs nagy különbség , de érdemesebb a ismertebb gyártók saját márkás klímái között nézelődni
A Midea nem rossz választás , hiszen TeeJay -t idézve
" Klímából Daikin Mitsu Fujitsu esetleg kínaiból Gree Midea de abból se a fapad legolcsóbb gépeket nézd " -
TeeJay
félisten
Kolléga listáján nincs is Midea mert nem akarnak szívni. Utóbbi 2 hét takarítás, egyik helyen egy 4 éves Midea beltéri csapágyas, olcsóbb beltérit cserélni mint javítani, másik helyen kültéri olyan hangos kerregős volt hogy hagyjuk. Másik 2 helyen Bosch és MDV ez is mind Midea szintén hangos kültéri... Kolléga szintén akitől veszem a vegyszert szomszédja Midea gépét vagy 5x szedte szét mert maga a gyártó mindig rossz beltéri motort küldött neki... mondta soha többet nem foglalkozik a márkával. Én kihagynám
-
Zoona
aktív tag
válasz
TeeJay #68696 üzenetére
Mi a baj a Mideákkal?
A ComfortX re azt mondták, hogy nem 100as, nem olyan mint pár éve voltak. És nem éri meg a felárat pl az Aux Delta 2 höz képest. Mideára sem volt panasza a szerelőnek rakott fel sokat (igen, hiszek neki, ismerős).
Ha tényleg a 3 ból kell választani? Már kerestem itt a fórumon is, van aki istenmentsAUX inkább a midea a szervize miatt van aki meg hogy az aux gépek nem rosszak (lásd előző comment.)
-
TeeJay
félisten
Akarsz te magadnak szívást?
Midea-t én nagyívbe kihagynám, utóbbi hetekben annyi roncsot láttam...Gree Pulse, Gree ComfortX, Gree SmartR-t nézd inkább vagy Syen Bora Plus (Gree Pulse amúgy csak nincs rajta az éjszakai mód) vagy Syen Muse (Gree ComfortX)
Vagy még egy Daikin Sensira is sokkal jobbGree Pulse 200 alatt van a gép, alap szereléssel kijön 250-ből
Syen Bora Plus meg kijön 220-ból is felszerelve -
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
51m2-es panel lakásba szeretnék klímát kvázi csak hűtésre mert nem egyedi mérős a fűtés így rohadt meleg van mindig, inkább ősszel és tavasszal lenne fűtés a klímával de metartanám a lehetőséget a téli fűtésre is. A következő gépek vannak kinézve a fentiek tükrében:
- Midea Xtreme save
- AUX Delta2
- Midea Xtreme save proA save és save pro között van egyéb különbség fűtésileg? Mintha a prot erősebbnek mondanák a hidegekre.
A sima save az 300 alatt megállna, a Delta és a savepro 300 felett lenne (szereléssel) - én az UV fényes levegő tisztításban annyira nem hiszek ezért nem kitétel - ti melyiket választanátok? A save és save pro között elvileg csak a levegőtisztítás a különbség így a kérdés kb. Midea Xtreme save vay Aux Delta2 ?
-
rizso
addikt
Sziasztok,
emeletre 3 hálószobába (~16/16/22m2, belmagasság ~2,5m, szerencsére ferde síkok miatt jó néhány légköbméter kiesik) kellene klímákat beszereltetnem. Hűtés mellett átmeneti/kiegészítő fűtésre is használnánk a tervek szerint, de talán ehhez nem kell direkt fűtésre optimalizált berendezés.
Wifi/távoli elérés/vezérlés kell, jó lenne minél halkabb, éjszakai/alvás funkció.
Szerelő Midea és Gree katalógusokkal érkezett, pontos típusra nem emlékszem, de 3 termékcsaládból mondott típusokat 250-280k környékén:
Xtreme Save
Breezeless
Breezeless EVélemények, ajánlások?
Jó lenne 180-250k között megúszni/db magát a gépet, de ha valamivel drágábban sokkal jobbat kapok, átgondolom (nem hinném, hogy erőművekre van szükségem, ár-érték arányban akarok jót).
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#72755712 #68560 üzenetére
Nekem is a MOP2-t ajánlotta a beépítő, aki szerelte a korábbi klímákat, így MOP2-12-SP Midea Oasis Plus lett a választás. Nem tudom mennyire hozza majd az igért 5.3 SCOP-t, meg a -30C-ig működő fűtést (amire persze nincs szükség), de ha már félúton van a korábbi klímáim 4.1 és -15C paramétereihez képest, már jó lehet. A minőségtől mondjuk tartok. Vajon a tálcafűtést ki lehet benne iktatni, vagy beépíteni egy extra kapcsolót? Nem azért keresek magas SCOP-s fűtésre ideális klímát hogy a nyereséget elfűtse a levegőbe télen.
-
TeeJay
félisten
válasz
Tigerclaw #68556 üzenetére
Utóbbi héten 3 Midea-t is takarítottam. Én ezek után tuti nem vennék egyet sem.
Első gép 4éves korától beltéri ventilátor csapágyas... 20-40%-on kerreg mint egy traktor
30-35ezer lenne bele a motor és mivel Midea, atomjaira kell szedni úgy meg annyi a munkadíj hogy olcsóbb egy új beltérit venni bele.Vasárnap egy Bosch-t mostam az is Midea belül... Kültériben a ventilátornak éles csapágy hangja van, 3éves gép...
Tegnap egy MDV jött be, annak is hangos volt a kültéri igaz belül semmi baja
Majd este egy Midea szintén, na az bárhogy mozgattam a kültérit rezonált és baromi hangos volt bármilyen módban a kültéri... Csak ECO módban hallgatott el de úgy meg ugye alig van teljesítménye. Én nem vennék Midea-t semikor -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#72755712 #68557 üzenetére
Megnézve pár helyen mind a kültéri mind a beltéri ugyanaz a tipus mindkét esetben. Az is fura hogy sehol sincs mindkettő, csak vagy az egyik vagy a másik. Az egyik klimás bolt akit felhívtam, azt mondta hogy csak egy tipus van, így valószínüleg csak elírás. A Midea-nál meg nem veszi fel senki, és eddig vissza sem hívtak, hiába kértem.
-
TeeJay
félisten
válasz
Tigerclaw #68553 üzenetére
Semmi ilyen nincs. Ázsiában készül és hoznak belőle Európába is. Nem véletlen hogy nincs is neve mivel nem Sensira vagy Comfora csak simán FTXC neve van
Beltéri nem tudom honnan vetted hogy szebb mert nem az sőt vékonyabb műanyag mint a Sensira és a távirányító is lehet neked szebb de lassabb mint a Sensira. Miután kiadod a parancsot kb egy másodperc mire csipog a beltéri hogy vette az adást. Nekem a Sensira és Comfora távirányító jobban bejön nyomás pontra is.De kérdezz bátran alaposan át néztem múltkor mik a különbségek a Sensira-hoz képest. Amúgy jó vétel és inkább FTXC mint Midea vagy más kínai gép
-
gimis
tag
Üdv. AUX klimában látom hogy r32 gáz van. Van egy midea klimánk de abban más gáz van. Nem tudom most pontosan. Valami vélemény vagy tapasztalat az új gázzal van valakinek? Ugyan olyan jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gitáros topic
- iPhone topik
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest