- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
A Midea ekkora hulladék, hogy senkinél még csak fel sem merül?
MGP2X-09-SP Xtreme Save Pro oldalfali split (2,6 kW/3.2 kW) A+++/A++ van nekem tervben, egy mindössze 12m2 körüli kis melós/játszós helyiséget kéne hűteni és néha fűteni vele. Felejtsem el?
-
gumisxxx
tag
Sziasztok! Ezt az árajánlatot kaptam. A szoba 20nm,2,4m belmagasság. Van mellette egy 12nm kis szoba ahova átfújna a klíma. Melyiket lenne a legjobb? Gázfűtés mellett,néha kiegészítőnek használnánk.
Polar Optimum4Season 2,5 kW alapszereléssel 280000 Ft!
Polar Ultimate 2,5 kW alapszereléssel 295000 Ft!
Polar Ultimate 3,5 kW alapszereléssel 320000 Ft!
Midea Breezeless E 2,6 kW alapszereléssel 319000 Ft!
Midea Breezeless E 3,5 kW alapszereléssel 326000 Ft! -
Crus
őstag
Erről a Midea MSAGBU-09HRFN8 / MOX230-09HFN8 Xtreme Save Pro (MGP2X-09-SP) split klímáról van véleményetek? Kerülendő, nézzek jobbat? Árban nem nagyon szeretnék fölé menni... eddig ér kb. a takaró erre.
Köszi, ha van tipp!
-
Czimby
addikt
Leszűkítettem 4 típusra a lehetséges kiválasztottat.
Pro-kontra érveket szívesen fogadok!
Mennyire valósak a kinai gépek SEER/SCOOP értékei?
Számok alapján minden szép és jó, de vajon a valóságban is ennyivel jobbak?
Valamint fontos lenne a csendes működés alváshoz is...Gree GWH12ACCXD-K6DNA1D Comfort Pro
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF
Daikin FTXF35D / RXF35D Sensira
Midea MSAGBU-12HRFN8 / MOX230-12HFN8 Xtreme Save Pro (MGP2X-12-SP) -
prisz
senior tag
válasz
modflow #78106 üzenetére
A "Louis Vuitton" táska is egy "ici-picit" drágább, mint az ugyanazon indiai gyártósorról legördülő noname. Kb. ua. a minőség. Kis hazánkban, 1 japán mellé, felszerelnek még legalább 10 kínait. És jönnek sokan azzal, hogy a midea, gree, stb. sokkal sz@rabb, nagyobb a meghibásodási arányuk, többhöz hívják őket javítani. Milyen érdekes... Jó a Gree amit kinéztél, de inkább a Midea oasis 3.5kw. Majdnem 1kg töltőgáz, brutál hőcserélő, hűtésre, fűtésre az 50-60nm2-t is erőlködés nélkül viszi.
-
modflow
veterán
Már nagyon ráálltam a klíma ügyre, beszéltem szerelőkkel is.
Miért lehet az, hogy azt mondják, hogy az általam kinézett Midea MOP3-12-SP Oasis Plus Inverteres split klíma nem jó? Hogy sok tönkre megy, kilyukad a kültéri stb.
És hogy a Gree sokkal jobb?
Meg hogy a Midea olcsóbb? Ami szerintem hülyeség. -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy Midea MSG-12HRN2 klíma. Már nem mondható fiatalnak. Még teszi a dolgát, de lassan csere érett lesz. Mit ajánlanátok helyette. Az idén kicsit többet ment, de eddig sokat nem használtuk, éves szinten kb 15-20 alkalommal ment. Tudom, hogy nem ez a tökéletes, energiatakarékos felhasználás, de számunkra így élhető. Mit ajánlanátok helyette? Wifi jól jönne, ha hasonló felhasználás mellett kevesebbet fogyasztana, nem lenne gond.Ne legyen zajosabb a mostaninál.
Köszi dm!
-
TeeJay
félisten
válasz
szokeherceg #77969 üzenetére
Egyiket sem mert egyik sem való 60nm fűtésre
Oda Gree Amber Royal vagy Midea Oasis/Fisher Nordic való vagy inkább valamelyik bitang japán gép pl Daikin FTXTP vagy FTXTM Perfera
-
szokeherceg
tag
Sziasztok! 60nm fűtés-hűtésre használnám jövőben a klímát, melyiket válasszam?
- AUX delta 2 5kw
- Midea All Easy Pro 5kw
- Gree Comfort X 5kw -
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
4 klímából választhatok - teljesítmény még tervezés alatt, mert sikeres ajánlat után átvariáltunk mindent :-):
Gree Amber Royal
Midea Oasis Plus
AUX MAgma
Polar OptimumÁrban is ez a sorrend, a legdrágább és a legolcsóbb között 180e Ft van.
A Midea-t preferálja a szakember. Azt látom, hogy a SEER és SCOP annál a legmagasabb és talán a szolgáltatások is itt a legszélesebbek.
Szerintetek jó választás a Midea, vagy kérjek más-t. Japánt? Pl. a Daikin FTX35E vagy a RX35E is olcsóbb az első kettőnél...
A szerelő egyébként rugalmas a márkákat illetően.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
halisa
tag
Sziasztok!
Segítsetek dönteni.
2 klíma közt vacillálunk. Egyik a nappaliban lenne 25m2 /3,5Kw / az ágy felett. Másik a gyerekszobában /2,5Kw / szintén az ágy felett. Tehát a csöndesség is számít, hogy este lehessen aludni tőle.Egyik Mitsu HR35VF; HR25VF. Hűtési energiaosztály: A++
Másik a Midea Xtrem Save Pro MGP-12-SP; MGP-09-SPHűtési energiaosztály: A+++Én, szeretném a Home Assistba integrálni. ESPHome-mal megoldható mindkettő. Ez pipa a részemről.
A Midea tudja 4 irányú légterelést, Lamella memória funkció , UV fény fertőtlenítő funkció .stb
A Mitsu csak 2 irányú a légterelést, kiszárítja a hőcserélőt, megbízható, csendes.A Midea + extrákat tud, de nem nagyon ismerem. A Mistsuról jókat hallottam. /Tartós, megbízható, csendes/, de kevés leírást találtam róla.
Nem fűtünk majd vele, /panelház földszint télen mindig 25 fok van/.
-
robag93
aktív tag
Midea Oasis Plus vs. Gree Amber Royal? Esetleg milyen klímák tartoznak még ebbe a kategóriába? Úgy látom a Gree árban nagyot esett most. Fútésre is kellene.
-
moongoose
őstag
Ha valaki már próbálta kérem írja meg, aki még nem, az is ossza meg a véleményét az alábbi elméletről.
Midea 2.5kw-os mobil klímát kaptam.
Nekiálltam a műhelyfalon egy 150mm-es furatot ütni, és egy 20mm-est is a kondenzvíznek.
A klímát beállítottam elindítottam.
Remekül működött kb 20 percig, amikor is inkább csak fűtött, mint hűtött, mert a hosszú gégecső okádta a meleget.
Oké majd rakok rá szigetelést.
Aztán jött egy kóbor ötlet, mi lenne ha a műhely falának túloldalára tenném a klímát kívülre, egy fedett félig zárt helyre, és onnan fűtés üzemmódon indítva, hideg levegőt fújatnék a 150-es gégecsövön a műhelybe be.
Már láttam ilyen videót megoldásként lakókocsiknál.
Kint a klíma zajjal, meleggel, bent a hűvös.
Van valami buktatója, avagy működhet?
Egyelőre a neten csak a fisher tudja ezt a funkciót.
Azt nem tudom a többi mitől más, mikor az elv mindegyiknél ugyanaz.
Természetesen fűtő/hűtő klímáról beszélek. -
Pepe78
őstag
válasz
rmihaly #77642 üzenetére
A Polar TCL és Midea gépeket forgalmaz. ( A Gree gyártmányokat akciózzák életre halálra miután szaítottak velük , a Gree helyett jött a Midea)
Nálunk továbbra is a TCL a hiba nélkül üzemelő bármilyen levonó is legyen rajta.
Ár / értékben mind az Optimum , mind az Ultimate jó választás. Lassan érkezik a Polar listájára egy A+++ / A+++ TCL gép. Ezért van Polar Ultimate Akció.Mennyire lehet rossz , ha 100 nap áll a rendelkezésre a vásárló részére, hogy ha nem tetszik a gép vissza is veszik!
Ki csinál még ilyet?
-
válasz
modflow #77627 üzenetére
mert nagyon hangosak a MIDEA gépek kültéri egységei!
Ha 2 helyiséget akarsz vele hűteni/fűteni akkor sokkal nagyobb fordulaton kell járatni a beltériben is a ventit így az is zavaróan hangos lesz és kültéri is sokkal hangosabban kell hogy üzemeljen hogy kezelni tudja a 2 szobát, és komfortos sem lesz, mert ahol lesz a beltéri ott mindég hidegebb/melegebb lesz, vagy a másik szobában lesz +2-3.fokkal melegebb/hidegebb!Nincsenek már télen sem olyan hidegek hogy indokolt legyen olyan gépet venni ami -25.fokig működik!
Én a télen is simán kifűtöttem 2.db DAIKIN FTXF25D-vel egy 30 és egy 20nm helyiséget, pedig ez a klíma nem fűtésre való!Jobban jársz ha abból a ~400.e ből 2.kisebb gépet veszel, mert így sehogy nem lesz jó a te esetedben 1géppel!
-
válasz
modflow #77620 üzenetére
Miért ragaszkodsz ennyire ehez a MIDEA-hoz drága is és cserébe nem is jó!
És inkább vegyél 2.db klímát(2+2,5KW) mint egy nagyot(árban kb ugyan ott vagy mint az említett mideával, a telepítés az ami megdobja kicsit az árat, de hidd el sokkal jobb lesz ha külön van a 2 helyiségben!), és nem kell gondolkodni hogy melyik szobából hogy jön ki a hideg/meleg!
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Hogy kellene klímázni, mert eddig kb minden klímánknál éreztem egy kis szagot fan módban miután átváltottam hűtésről (előző lakásban a Daikin klímánál, eddig 2 autónk volt és mind a kettőnél és most az új lakóhelyen is a 3 Midea All Easy Pro is ezt csinálja). Ha pár órára kapcsolom be a klímát, akkor nem érzek semmit, viszont most olyan melegek vannak, hogy reggeltől este 10-ig megy (kb 12-14 órát)
Így csinálom: Beállítom a kívánt hőmérsékletet a légkondin (25-26 fokra) és konstans 80%-ra rakom a ventillálást. Este átrakom fan üzemmódra, ekkor érzek pár percig egy kis büdöset és fél-1 óráig így hagyom (szintén 80 vagy 100%-os ventillátor erősséggel).
Amikor hűtök nem érzek semmi kellemetlen szagot. Ez a pár perc büdös okozhat valami egészségügyi problémát, vagy ez normális így?
(Autóban szintén ez a módszerem. Megy a klíma és megállás előtt 1-2 km-rel elkezdem simán pörgetni fan módban a ventit. Ekkor szintén pár percig kellemetlen szag jön a szellőzőnyílásokból)Szerk: Takarítva már volt, a lamellákon nem látott a klímás penészt és én is megnéztem mostanában. Tisztának tűnik minden.
-
modflow
veterán
válasz
TeeJay #77608 üzenetére
Osztottam, szoroztam, itt a tuti méretezés.
Kicsit túlbecsültem.
Nem méretarányos, a B helyiség mellett jobbra van egy másik helyiség, de maga a terület és a légköbméter az pontos.Szóval ide elég lenne a Midea MOP3-12-SP Oasis Plus Inverteres split klíma?
Ill. ha "B"-be szerelik, az átjön "A"-ba?
Mindig nappaliban (A) vagyunk és zavarna ha rám fújna.
Ráadásul B ablaka néz hátra, a kertbe.
"C" kis folyosót még ha muszáj, egy függönnyel le tudom választani. -
Karo84
csendes tag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata a friss levegő modulus klímákkal kapcsolatban? Több márkának is van. Pl polar,gree,midea,hisense
-
DarkByte
addikt
válasz
adika4444 #77473 üzenetére
Én igyekszem amennyire lehet emiatt cloud mentes smart home-ot építeni. Okos konnektorok/kapcsolók is Zigbee-sek, nem WiFi-sek.
A Midea-hoz láttam hogy van HA képes ESPHome stick, de mivel megy a gyárival is, és egyszer kellett kiszedni hozzá a cloud token-t, úgy voltam vele, nem költök rá felesen.Na ja, még a robotporszívó függetlenítése nekem is hátra van. Elvileg amúgy ez is tudna tisztán a porszívón menni, legalább is néztem a Xiaomi S10 integrációt és valahogy le tudja róla szedni. (fun fact, a robotporszívón valami Ubuntu származék van elvileg..)
-
modflow
veterán
Most már nagyon gondolkodok egy klímán, iszonyat meleg van.
Kint:
Bent:
A földszintre terveztem, itt egybe van az étkező és a nappali egy boltív választja el. A kettő együtt kb. 45-48 m2.Egy ilyen klímával lehetne olyan 22-24 fokot kényelmesen biztosítani?
Midea MOP3-12-SP Oasis Plus Inverteres split klíma
Hűtő teljesítmény: 3,5 kW Fűtő teljesítmény: 4,2 kW -
Sumi
aktív tag
Lejottunk anyosekhoz videkre hetvegere, es a halojukban van egy midea klima, ms12fu-09hrfn1-qrd0wg. Gyerekek, a kul es a belterije is halkabb, mint otthon az AY-é lol
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy a klíma (midea xtreme save 3.5) mintha nem úgy hűtene mintha kéne neki.Az oké, hogy nagyon meleg van és azért is fogyaszt többet, de most hogy kint már csak 27 fok van, így se szabályoz le szinte. A lényeg, hogy 55nm-es panel, amiből kb 40nm-t kellene hűteni (két szoba és egy előszoba). Az előszobába van a klíma, és az előszoba két végén a két szoba. 25 fokra van állítva a klíma, a távirányító méri a hőmérsékletet. Még hozza is a klíma hogy a két szobába megvan a 25 fok, de egész nap alig szabályoz le. Megy kb 500 watton, majd leszabályoz kb 150 wattra pár percig és már megy is vissza 500 watt körülre, és 30-40 percig megy úgy. Most este is hogy 27 fok van, megy kb 430 wattal 20-30 percig, majd 5 percre leszabályoz 130 vattra, és megy megint 430 wattal 20-30 percig. Ja a távirányító már majdnem a földön van, egy kis 30cm magas vödrön, mert ha felteszem a helyére ami kb 1 méter magasan van, akkor le se szabályoz szinte egyáltalán. Kevés lehet benne a gáz, vagy van valami ötlet valakinek? A kifújt levegő hidegnek tűnik, nem mértem. A lakás panel, 10cm-es kőzetgyapottal szigetelve, műanyag nyílászárók, keleti fekvésű.
-
TeeJay
félisten
válasz
DroiDMester #77501 üzenetére
Ja webklíma jó kis áfázós cég lehet vélhetően vagy külföldi szürke gépeket árul
öcsém is mondta hogy Midea-t drágábban kapják a forgalmazótól mint a webklíma ára így nem éri meg telepíteni... -
adika4444
addikt
válasz
DarkByte #77465 üzenetére
"a gyártó nem húzhat olyat mint a Daikin tette a közelmúltban, hogy egyik pillanatról a másikra egy firmware frissítéssel letiltották a lokális LAN API használatot."
Nagyon elkélne már egy EU-s szintű regula arról, hogy ésszerű mértékig LAN-only is használhatóak legyenek az eszközök. Ésszerű alatt azt értem, hogy az AWS-es GPU-s gépeken futó, AI-segített tanuló funkcióját egy robotporszívónak nem kell LAN-ra pótolni, de azt elég nehéz kimagyarázni, amikor egy légkondi ki-bekapcshoz működő internetkapcsolatra van szükség. 2018-ban emiatt nem lett a Gree Confort Plus-om Wi-Fi-s, akkor 60000 forint körüli felárat mondtak rá és nem volt tudomásom LAN-osítási lehetőségekről.
Mára már van, de eltelt azóta 6 év. Új gépet már én is csak modullal szereltetnék, bár itt megint kérdés, milyennel, vannak olyan kompatibilis egységek, pl. haverék Midea-ja ilyen, hogy egy USB csatlakozós modul van hozzá. Amíg a Midea egy cloud-preferált csodát ad hozzá, addig lehet venni hozzá 15 dollár körül egy HA meg sok mással kompatibilis modult, ahol nincs kötöttség a gyártó mobilappjához, simán beleprogramozható a ventillátoros szárítás a kikapcsolásra meg sok más okosság.Minden nagyon cloud irányba mutat, sok esetben az AWS felé és kényelmi szempontból jó, de egyrészt sokszor nem adják meg a szabadságot a LAN-os használatra, másrészt meg ha a felhős megoldás mögött elmegy a net, akkor ott vagyok, hogy van egy LAN-om, de nem tudom kinyomni a tőlem két méterre lévő eszközt. Pár éve egy rakat okoskonnektorral ez különösképp idilli helyzet volt.
Meg van ennek egy biztonsági problémája is, én a jelszókezelőmet is LAN-on üzemeltetem. Nincs arra szükség, hogy bárki tudja próbálgatni a jelszavamat, vagy a 2. faktoros hitelesítőt. Igen, ezeket így együtt elég nehéz feltörni, de nem lehetetlen. A LAN-omat sem az, de ha másénak bejön a login page-je, arra fognak menni és nem arra, hogy lehet, hogy fut nálam valami.Nem rosszak a felhős, mobilappos megoldások, engem tényleg az zavar csak, hogy távolról tudják nyektetni és élnek is ezzel a gyártók, a fenntebbi példából kiindulva akár azzal, hogy elvesznek egy funkciót.
-
DarkByte
addikt
válasz
torma1981 #77454 üzenetére
A legtöbb klíma távirányító úgy működik hogy a teljes státuszt (kvázi amit látsz az LCD kijelzőjén) leküldi egyetlen hosszú IR parancsban a beltérinek.
Szóval csak tanítani kell az IR blaster-nek több parancsot, egyet a "klíma be 22 fok", egyet a "klíma be 26 fok", és egyet a "klíma ki" parancsra. És lehet váltogatni.
Én is ezt tettem. A régi buta on/off klímára konkrétan építettem egy egész Node-RED állapotgépet ami még a kikapcsolás előtti szárítást is megcsinálta helyettem, megfelelő pillanatban kiadva a parancsokat. A célhőmérséklet figyelés is egy másik szobában volt egy Zigbee-s szenzorral, az vezérelte egy HA termosztátot, ami kapcsolta ezt az állapotgépet. Sőt még az infrás álló ventillátort is megoldottam hogy szinkronban kapcsolja vele hogy bejöjjön a dolgozós szobába a hideg, de feleslegesen ne menjen amikor nem kell.
Azt pedig hogy elindult a klíma egy okos konnektorral lehet track-elni, mert elkezd fogyasztani.
Most az újnak egész korrekt local LAN-os Midea plugin-je van Home Assistant-hez, jelentősen leegyszerűsítve az egészet. Le is tiltottam a gyári cloud kapcsolódást a beltériknek, router felől tiltottam a kifelé kommunikációt. Így csak én férek hozzá a saját VPN-em felett, plusz a gyártó nem húzhat olyat mint a Daikin tette a közelmúltban, hogy egyik pillanatról a másikra egy firmware frissítéssel letiltották a lokális LAN API használatot.
-
TeeJay
félisten
válasz
Chris.shws #77418 üzenetére
Syen Muse 3,5kW ha még van akciósan bestbuy
Gree Pulse, Gree Comfort Pro, Gree Smart One
Fisher Summer azt hiszem Gree belsővel van mégEzek alá nem mennék, Midea amit néztél kültérije szerintem hangosabb
-
TeeJay
félisten
válasz
DooDoo21 #77408 üzenetére
Vannak árak basszus
Árat kell emelnem ha ezeknek ilyen áron van munkájuk
SmartR szerintem már nincs azt ki is húzhatod mert elfogyott a Smart One ára meg 300ezer körül van sajnosHa halk gép kell a Midea és Fisher mehet is lecsóba mert a kültéri hangos szerintem azoknak....
-
Chris.shws
újonc
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok, nem nagyon vagyok otthon a témában, tudnátok nekem ajánlani 250-300e Ft körül egy jó klímát?
Eddig ezt a típust nézegettem : Midea MSAGBU-12HRFNX, valakinek esetleg tapasztalata vele? Köszönöm előre is. -
DooDoo21
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni készülék választás ügyében. Újépítésű társasházban levő kb 74nm lakásba (albérlet) szeretnénk 2 split klímát berakni. Az egyik hálószobában lenne, másik nappaliban (a lakás 2 egymástól kb. legtávolabb levő pontjaiba). Jó lenne ezért egy halkabb típus, valamint az energiatakarékosság, és a hosszabb garancia is előny (mondjuk ha a 10 év garihoz évente 2x kell hivatalos szervizzel tisztíttatni, akkor lehet nem éri meg). 3,5-ös gépeket nézegettem eddig, az alábbi árakon adja szereléssel együtt az egyik cég (júl. végi telpítéssel :/ ):
Típus 2 szett Garancia SEER SCOP
Gree Comfort Pro 726.000 Ft 10 év 7,6 4,6
Gree Smart R 650.000 Ft 10 év 7,0 4,2
Midea Xtreme Save Pro 642.000 Ft 5 év 8,5 4,6
Midea All Easy Pro 640.000 Ft 5 év 8,5 4,6
Fisher Comfort Plus 600.000 Ft 5 év 8,6 4,6
Daikin FTXF35E Sensira 680.000 Ft 5 év 6,5 4,1Köszönöm!
-
1amarr
tag
Kérdeznék egy meredeket, légyszi ne üssetek agyon.
Ha <25 fok van a lakásban, és a klíma AUTO módban 25,5 fokra van állítva, akkor bekapcsol a fűtés? Kinti hőmérséklet 38 fok. Midea Mission 2. A használati utasítás tanulmányozása alapján ugyanis erre következtetek.
Azt hogy tudom elérni, hogy az általam beállított 25,5 fokra temperáljon úgy, hogy ha reggelente szellőztetéssel kihűtöm a lakást 23 fokra, ne kezdjen el fűteni vagy csak úgy ventilálni, mindaddig, amíg a lakás napközben nem melegszik fel 25,5 fok fölé?
-
Technical
kezdő
válasz
birozoli7800 #77278 üzenetére
Szerintem, amíg meg nem áll benne valami, nem foglalkoznak vele a telepítők.
Nekem a beltériből hallatszik időnként valami ciripelés a Mute üzemmódban -ez nálam csak hűtés esetén érhető el- kezdem megszokni, egy éve üzemel már.
Amúgy hűtésben elfogadhatatlan mértékű hiszterézissel működik, ezért csak az Ifeel funkcióval használom. 25 C fokra állítva 22-23 C fok között van a hőmérséklet a szobatermosztát szerint.
Fűtés üzemmódban pedig teljesen jó az alapértelmezett szabályozási mód, ki érti ezt...Ugyanakkor telepített Midea Extreme Save Pro mentes ezektől a hibáktól, szépen és halkan teszi a dolgát.
-
djsensore
tag
Sziasztok!
A múlthét pénteken szerelték be nálunk a Midea Breezless E modelljét, és még 4 nap sem telt el, de máris furcsaságokat tapasztalok, amit nem tudok semmilyen hibával magyarázni.
Az első és második napon ismerkedtem a rendszerrel, az MSmartHome applikációval, egyébként az Alexa összekötéssel is, ez mondjuk egyszer sem érte el az eszközt és úgy általában a légkondival. Minden úgy működött, ahogy képzeltem.
Még állítottam is be egy szabályt, hogyha a külső hőmérséklet (amit gondolom az internetről vesz) 30 fok fölé megy, akkor kapcsolja be magát. A problémáim után ezt egyébként mára kitöröltem és az Alexa összekötést is.Vasárnap azt tapasztaltam, hogy a légkondi önálló életre kelt, állandóan átállította magát. A Breezless funkció bekapcsolt állapotakor ugye a lamellát felzárja magának, na ezt kedvére visszanyitotta, valamint állítgatta a hőfokot egy percen belül 8-10x is, hol 23 fokra, hol 25,2-re stb. Amit én szerettem volna az a 26 fok, a távirányítón ez is volt. Mindezeket persze csippanások kíséretében ami azért nagyon zavaró.
Aztán kaptam egy javaslatot a szerelőtől, hogy az elemeket a távirányítóból vegyem ki, és a kismegszakítóval áramtalanítsam a légkondit, majd vissza. És ez látszólag megoldott a problémát.
De ma, meg azt tapasztalom, hogy a Breezeless funkciót bekapcsolnám és érti is, mert visszajelez többféle képpen, de a külső lamelláját az istenért se akarja bezárni, pontosabban szerintem fixen a legmagasabb állásába teszi (egyenesen előre fúj) és a belső lamella is úgy áll, hogy igazából be se tudná zárni a külsőt, mert útjába lenne.
A firmware-t ellenőriztem, elvileg a legfrissebb.
Van valami javaslatotok? Nagyon lehangoló ez így.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Másfél éves midea save pro klímák szuperűl fűtenek, hűtenek viszont harmadik szakember sem érti, hogy mitől van mindkettőnél, hogy hiába a 6 havonta teljes takarítás, fertőtlenítés, hűtésnél ha 24 fokra van állítva és eléri a kívánt hőfokot és vált kb keringetésre azonnal kellemetlen (kicsit büdös) szagot érezni. Ha 23 fokra vagy alacsonyabbra levesszük nincs ilyen. Valakinek tippje? Tényleg teljes mosós szétszedős takarítás mindig megvan. S mindkettőnél ugyanez.
-
DarkByte
addikt
Igen, a Midea Xtreme Save Pro is a Blitzwolf Zigbee ajzatom szerint ilyen 700-800W-os peak-el indít amikor teljes erőből nekilendül, és egészen ~110W-ig lemegy. Mikor már az a szint is sok, leállítja a kültérit, akkor 9W-ot kér a beltéri ventilátor. Fain
Konkrétan a szörnyeteg desktop gépem az RTX4090-el ma többet zabált hogy hétvége van és szórakozom rajta, mint a két klíma együtt
-
DarkByte
addikt
Ezeket az inverteres klímákat mennyire érdemes még kikapcsolás előtt egy fél órára fan módba tenni amúgy?
Mert a régi on/off-nál nyilván igen, ott maxigázon ment és marhára lehűlt a belső hőcserélő, és ha hirtelen kilőtted, akkor rajta maradt a még utána elpárolgó nedvesség, amit meg a gombák lájkolnak.
Plusz ebben a Midea-ban van ionizátor is, ami ha jól gondolom megint csak tesz ez ellen valamennyire.De ezeknél az újaknál mikor visszalassítja magát és épp csak kevéske hideget fúj, úgy gondolnám közel mindegy, mert nincs ekkora differencia ha már olyankor állítom le.
A nappali klímát nem nagyon tervezem kikapcsolni, de a hálószobait azt ki fogom este 10-11 óra magasságában és csak reggel vissza. A nappali felőli bőven szinten tudja tartani úgy tűnik az egész lakást éjszaka már.
Egész ledöbbent, Június 21.-én volt itt utoljára Szegeden ilyen 32-34 fok, akkor a régi klíma 12kW-ot tekert egy nap. A két új Midea összesen eddig a tizedénél jár ma, és kellemesebb idő van a lakásban. Gondoltam hatékonyabb lesz az új, de totál nem gondoltam hogy ekkora fogyasztás különbséget produkál majd. Ráadásul kettő.
-
-
MZoli
csendes tag
Sziasztok!
Klíma telepítés előtt állok, a fő szempont a hűtés, a jó ár-érték arány, szervizelhetőség és a hosszú élettartam. Ne legyen hangos, de nincs szükség a leghalkabbra, mert nappaliba fog menni. Fűtés csak kiegészítőnek kellhet, nem ez a fő szempont. Egy klímás ismerősöm fogja telepíteni. Az alábbi gépek közül melyiket választanátok és miért?
Nord Yuma vagy Atlas 200 eFt
Midea MG2X-12-SP Xtreme Save 200 eFt
Daikin FTXC35C / RXC35C 240 eFt
Panasonic KIT-FZ35-WKE 230 eFt
Gree GWH12ACC-K6DNA1F Comfort X 230 eFt (vagy egyik klónja, ha olcsóbban van) -
DarkByte
addikt
Midea Xtreme Save Pro tapasztalat pár óra után:
Tkp. néma, a korábbi 18 éves őskövület Gree/Simbio on/off klíma kültérijéhez képest ég és föld. Csak ha a teraszon kint mellette állok hallom, akkor is kb. egy hűtőgép alapjárati hangja. Szomszédokat biztosan nem fogja zavarni.
Beltéri csipogása hála az égnek kikapcsolható, de alapból sem hangos (igaz a saját app-jának - NetHome Plus - távvezérlésére mindig csipog).Nagyon jól hűt. Elég jó a lamella beállítása (meg is jegyzi), a nappali végéből az azzal szembeni dolgozós szobámba gyönyörűen belövi a hideget, álló ventilátort kivehettem az egyenletből amivel a korábbit terelgettem oda.
Ez nyilván nem extra, de a korábbi után az inverter miatt sokkal jobb a komfort érzet, hogy nem ki-bekapcsolgat két küszöbértéknél.Távirányító korrekt szerintem. Az app vezérléssel összetekeredik, ha mindkettővel van állítgatva, de ezt úgy hogy visszirányú kommunikáció nincs a beltéritől az infra távirányító felé, elég nehéz lenne megoldani jobban. Valószínűleg úgy is az app győz majd nálam.
Zigbee-s smart socket szerint amint elérte a célhőmérsékletet egészen 100W környéki alapfogyasztásra visszamodulál. (a 3,5kW és a 2,5kW-os is). A régi on/off klíma 1200W-os fogyasztása után ez is elég derék javulás. Kíváncsi leszek a jövő heti 34-36 fokokban mit mutat majd.
Beltérije csendes, nagyon minimális szélzaja van auto-n mikor már visszahűtött. Aludni közvetlen mellette ugyan nem fogok, de szerintem tudnék. (spéci módokat még nem próbáltam) Nagyon minimális hőtágulásra műanyag ház pattogást hallottam már indulás után, de egyáltalán nem vészes és utána megszűnik. A gázkazánom (Baxi) jobban észrevehetően csinálja ha fűt.
Home Assistant-el jól integrálódott (ezzel a custom integration-el), a fogyasztási adatokat nem tudtam még belőle kivadászni, még érdeklődöm a plugin készítőjénél felőle. A HA képes így némán/kijelzőt kikapcsolva vezérelni. Működik tisztán LAN-on.
Tetszik hogy van kültéri hőmérője is amit szintén publikál.Még próbálgatom, de eddig pozitív. Remélhetőleg hosszú távon se lesz vele gond.
Ha van igény, hosszabb távú tapasztalatot is írhatok majd. -
8
senior tag
BB topikból [link]
Midea MG2X-12-SP Xtreme Save split klíma 3,5kW
bruttó 199.900Ft
https://eszkimo.hu/midea-mg2x-12-sp-xtreme-save-split-klima-35kw-653 -
Lorden
őstag
válasz
goromja #76977 üzenetére
Hálóba Daikin Comfora/Perfera, Mtsu ay25-35
Nagyobb 30-40nm helyiségbe pl midea oasis vagy royal
Ha komfortosan akarod minden szobába kellene egy.
De ha nem lesz bent más fűtés és ez a 90-100nm körüli kocka, akkor két gép elég vékony lesz, jó szigetelés esetén is.#76979
Viheted, de felrakás kb 80e, leveszik 20-30e, újrarakják ismét 70-80e, egy hónapon belül nem tudom megéri-e. -
FerNandor
őstag
Jövök egy végső kérdéssel és képpel.
A két fekete már meglévő 2db klíma. (3.5kW Polar Optimum)
A 11.53m2-es hálóba szeretnénk egy hűtő-fűtő klímát, oda berajzoltam az ágy helyét és a szekrényt. itt kérdés, hogy hova lenne érdemes feltenni? Gondolom az ágy fölé? Vagy az ajtóval szembe az ablak mellé (szoba jobb alsó sarka)?
Amikre szükség lenne:
- Jó ár-érték arány
- Megbízható minőség
- csendes, komfortosan hűt/fűt (1 év alatti kislányom alszik még itt jelenleg az anyukájával)
- wifis vezérlés
- jól le tudja magát szabályozni=energiatakarékos.Ennek a szobának az ajtaja este/napközben alváskor csukva van.
Gondolom 2.5kW körüli klíma elég. Nem?Amiket egyelőre néztem:
Gree Comfort Pro inverter 2,7 kW
Gree Cosmo inverter 2,7 kW
Midea MGP2X-09-SP Xtreme Save Pro oldalfali split (R32, 2,6 kW)Ezek közül melyik, illetve ezeken kívül?
Ezek kb egy árban vannak a neten (300 körül), ez lenne a kb határ árban.
köszönöm. -
válasz
Midway #76918 üzenetére
Szemre, specifikáció alapján, MDV Next3.5, Midea Xtreme save (1-2 évvel ezelőtti modell) = Vivax M design(opcionális wifi), midea használati utasítást vsz le tudsz tölteni [link] a lap alján lesznek a letölthető használati utasítások.
Ritka nagy gy.kér volt a telepítő, 350-ért rablás, amit a telepítésért kért. -
TeeJay
félisten
válasz
Midway #76898 üzenetére
Gree ComfortX / Syen Muse
árban jóval kedvezőbb ettől
Földelt konnektor nélkül is megy csak lehet a kültérit nem kell simogatni mert csípősebb lesz érzésreEngem rendszeresen várnak ilyen klímák mosásra panel 10. emeleten és nem őszinte a mosolyom mikor könyékkel hozzáérek
Ja lehet benéztem és Midea/MDV gép az alsó két bevágás a burkolaton Midea szerű
-
Reggie0
félisten
válasz
smallmer #76643 üzenetére
Uj epitkezes es mideat akarsz venni? Mintha vennel egy ferrarit, de a legolcsobb kinai gumit venned ra.
Mi a 20+ eves 200 nm-es 4szintes lakasban egy 3.5-os klimaval elvagyunk, 10 centi szigeteles van a falon. Szerintem nagyon tultervezed a hutesigenyt.
A 3.5-os klima lehet gyorsabban lehut, de eleve nem szabad a lakast hagyni felmelegedni, mert a falak sok hot tudnak tarolni.
Masfelol, ha csak 2.5-os klimakat veszel, akkor jobb lesz a hatasfok is. Minel nagyobb egy klima annal rosszabb szokott lenni a hatasfoka, mert a kulteriben a holeado feluletet nem novelik linearisan a teljesitmennyel, azaz nagyobb munkaponti homerseklete lesz.Masfelol: Hoszivattyu van, de nincs mennyezethutes? Sokkal komfortosabb, mint a huzatos hutes, es a legdragabb resze, a hoszivattyu, mar keznel van.
-
DarkByte
addikt
válasz
smallmer #76655 üzenetére
Nem sokkal feletted volt erről beszélve.
A nagyobb gép invertere nem tud olyan kis teljesítményre modulálni hogy a 13nm-es szobában a legkisebb szinten, de folyamatosan tudjon menni, ami összességében konzisztensebb hőmérséklet szintet jelent, mint ha ki-be kapcsolgat valami küszöb érték mentén. Nem mellesleg a gépnek se teszt jót, bár erről eltértek a vélemények hogy a short cycling jó dolog-e. Szerintem nem.
(Egyébként nekem is két Midea lesz végül, bár nálam Xtreme Save Pro. Daikin Sensira lehetett volna az alternatíva, de azok elég fapadok, kb. a Comfora lenne egálban felszereltségben szerintem, de az meg már jelentősen drágább. Home Assistant se szereti az új Daikin WiFi modulokat. 5 év garancia mellette annyira nem remegek ezen. Remélem ezt a pár napot a haldokló régi klímám még kibírja valahogy. Szegény már alig akar hideget csinálni.)
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A most épülő házunkhoz megvásároljuk a klímákat (összesen 6 db-ot)
A klímával foglalkozó szakember nagyon kedves, hozzáértő és így a segítségével ki tudtuk választani azt a termékcsaládot ami számunkra megfelelő lenne.Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy az alábbi két készülék közül melyik az ami "jobb"?
- Midea MSF3-12-SP BreezeleSS 3.5KW
- Midea MCB-12-SP Breezeless E, 3,5kWKérlek titeket, hogy indokoljátok is meg a választ
Köszönöm szépen!
-
-
prisz
senior tag
válasz
TeeJay #76512 üzenetére
Így van. Pár napja a qrva melegben mi is éjszakára bekapcsolva hagytuk. Éjszakai módban, 95-108wattal pörgött, és picit susogott a kompesszor. Nem akartam hinni a szememnek, ráadásul abba a hosszabbítóba van bedugva a tv és a telekom box. Mondjuk standby-ba voltak, az par watt. Napközben is piszkosul le tud szabalyozni, normál módban gyakran latok 170-210 watt-ot. Pedig kb. 50-60nm-t kell hűteni, 24 fokra. Ja, a tipus "Midea oasis plus 3.5kw"
-
prisz
senior tag
Midea oasis plus 3.5kw. Bp. Zugló. Eső után a lakásban 81% páratartalom. Halál. Élhetetlen. Páramentesítő funkció bekapcs, ömlik a víz kifele a csövön, kb. 30 perc után, 64% a páratartalom. Kib@szott jó ez a klíma
-
HookR
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a döntésben. Adott egy jó hőszigetelésű fa hétvégi ház, amiben fa tüzelésű kandalló van elsődleges fűtésnek és split klímával szeretnék temperálni (nyári hőségben / tavaszi, őszi átmeneti időszakban / hidegben miután a ház már fel lett fűtve fával). Elsődleges szempont a minél csendesebb működés (kívül és belül egyaránt), illetve a megbízható működés és garancia. Látom, hogy a japánok preferáltak a topikban, de a szokásos dilemma: a végeredményben tényleg megéri az árkülönbözetet?
Az alábbi split klímákra kaptam ajánlatot (+szerelési költség):
- Mitsubishi MSZ/MUZ-AY35VGKP (508e)
- Daikin Comfora FTXP35N/RXP35N (482e)
- Midea Oasis Plus MP3-12-SP (400e)
- Midea All Easy Pro MEX-12- SP (286e)
- Gree GWH12AUCXB Smart R (285e)
A válaszokat előre is köszönöm. -
DarkByte
addikt
Mekkora különbség van fogyasztásban valójában egy 6.1 SEER és egy 8.5 SEER-es gép között?
Kicsit bonyolodott a terv amit szeretnék, nappaliban a mono-split-et egy mono-split váltja, viszont a hálószobáknál inkább multi-split-et tetetek fel az eredeti elképzelés helyett hogy csak az egyik hálóba lesz most egy mono-split (a másik szoba most nincs használatban), mert azon az oldalon a terasz felől rájöttem sokkal macerásabb lenne két kültéri ha idővel mégis akarok mégegyet.
Viszont a Midea multi-split kültérik SEER értéke rosszabb, nincs Xtreme Save Pro csak Xtreme Save ekvivalens multi kültéri. De nem tudom ez valójában mekkora különbség.
A terv az lenne hogy alapvetően a nappaliban lévő gép menne nyári időszakban szinte folyamatosan, a hálóban lévőekkel csak lefekvés előtt behűteném a lakás hátsó felét jobban, majd kinyomnám és csak hagynám hogy a nappali felől a másik szinten tartson. (egy szintes a lakás)
Szóval ergo azt gondolnám nem annyira dráma elvileg hogy A+++ helyett csak A++-os a multi kültéri.Tippre a 18 éves Gree-t alap on/off valamit amit lecserélek a nappaliban, azt így is jó eséllyel átlagfogyasztásban a kettő együtt fogja csak beérni.
(Egy 5kW-os multi gép lenne raktárról amit két héten belül fel tudnának szerelni, némi kedvezmény is járt rá.)
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz
TeeJay #76160 üzenetére
Reméljük, hogy minél hamarabb jönnek, előzőleg te is nagyon jó dolgokat írtál róla. Lesz egy alternatíva, amit konkrétan meglévő radiátoros fűtésrendszerre is rálehet kötni, nem csak felületfűtésre, de ez csak egy a további jó tulajdonságai közül.
És nem csak EU-s szabályozás, már dolgoznak hasonló szabályozáson USA-ban, Kanadában és Indiában is.
73333-as hozzászólásod januárból:"Milyen előnyei vannak az R290 jelű, propán hűtőközeg használatának?
1. Ultra alacsony az üvegházhatás-tényezője: Global Warming Potential 2. Nem tartozik az F-gáz rendelet (Magyarországon a 14/2015 (II.10.) Korm. sz. rendelet) hatálya alá, mivel nem fluorozott szénhidrogénről van szó, tehát nem kell regisztrálni a hűtőkört, és nem kell kötelező szivárgásvizsgálatokat sem végezni rajta.
3. Kiváló hűtéstechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, az úgynevezett fajlagos hűtési teljesítménye 2-3 szorosa az F-gázokénak, ez kisebb kompresszor- és csőméreteket igényel.
4. Nagyon kedvező, hogy a legtöbb F-gázhoz (pl. R410A, R32, R454b) viszonyítva lényegesen alacsonyabb nyomásértékeken megy végbe a kondenzáció (pl. 50°C kondenzációs hőmérsékletnél csupán 17 bar nyomáson), ezért alacsonyabb a szivárgás veszélye is.
5. Előny a magas kritikus hőmérséklet. (pl. kisebb teljesítményvesztés magas hőmérsékleteken)
6. Előnyösek a kompresszorból kilépő gázhőmérsékletek értékei is (pl. jelentősen növeli a kompresszorok és a hűtőkör élettartamát)
7. Tekintettel arra, hogy egy komponensű hűtőközeg, mechanikus tisztítás után újra felhasználható, nincs szükség bonyolult előállításra és regenerálásra sem, mint az F-gáz keverékek esetében. (további jelentős CO2 kibocsátást okozva ezzel)
8. Hűtőközeg-szökés esetén a pótlás egyszerűen és kedvező áron végrehajtható.
9. És ami megfizethetetlen: A tudat, hogy nem csak beszélünk a környezet védelem fontosságáról, hanem saját szakterületünkön valóban teszünk is érte.
Jönnek az R290 hűtőközeges split klímák pl Midea All Easy Blue "
De további előnyöket is felsoroltál pár nappal később:"R290-es hőszivattyú 75fokos előremenőt tud ami pl pont jó ám
Mindezt jóval kevesebb hűtőközeg mennyiséggel mivel "hígabb" gáz és emiatt nem is kell akkora kompresszor neki ami pl egy splitnél fűtésben nem rossz dolog hogy jóval halkabbak lesznek mert nem 40bar-t kell előállítani hanem csak 16-17bar-t "
...
"Végülis a PB palack régen gyerek koromban ment lazán a tűzhelyre kötve és én 10évesen bicaj után kötve mentem cseréltetni mégis élek pedig abban 11,5kg töltet van nem 3-400gramm mint egy 3,5kW-os splitben
A gépeket szikramentesre csinálják meg gondolom le lesz szigetelve az elektronika rész hogy a propán sehol ne tudjon megülni." -
DarkByte
addikt
A fentiek tükrében sejtem melyiket fogjátok javasolni, de azért hátha valaki elmagyarázza jobban miért ne a másikat
Elsősorban nyári hűtésre, másod sorban vésztartalék fűtéshez (esetleg átmeneti időszakban reggelente gyakrabban) kellene döntenem melyik legyen.
Zárójelben odaírtam amit a brossúrából és az értékesítőtől ki sikerült hámozni pro.
- Midea Xtreme Save/Pro 3,5kW (+tálca fűtés +karterfűtés +UV fertőtlenítő +hazai márkaszervíz +jobb fogyasztás?)
- Daikin Sensira FTXF35E/RXF35E (+csendesebb +prémiumabb anyaghasználat)A Daikin-ra most van egy -50k-s akció így az 350k körül lenne, a Midea Xtreme Save/Pro pedig 250k/300k.
A jobb fogyasztást azért írtam oda mert a Midea-ra 8,5 SEER-t ad meg az adatlap, a Daikin-re pedig 6,22-t, de hogy ez mennyire van kozmetikázva vajon.
Esetleg azt tudja valaki Home Assistant-el melyiket könnyebb integrálni?
-
TeeJay
félisten
válasz
agent_k #76117 üzenetére
3,5kW-os Gree SmartR pl baromi jó gép vagy július végén már lesz az új
Gree Comfort Pro vagy Syen Muse Next ami 18dB hűtésben és ezek elég jó kis gépek viszonylag jó áronMost még van raktárban kisöprés alatt Syen Muse is ami 24dB de eddig azt a tucatnyit amit felraktam májusban még sehol nem volt rá panasz
AUX-ot én elengedném, Midea-ból meg csak a komolyabb gépeket maximum a többit került el -
agent_k
őstag
Sziasztok!
Van itt Pesten ajánlott klímás akire azt mondjátok, hogy frankó?
Nincs nagy megfejtés, 44m2-es viszonylag új építésű lakás 25m2-es nappalijába kellene nekem klíma. Gree/Midea, AUX(??). Ahol most lakunk egy 2,5kw-os midea blanc van. Annyit tudok, hogy éjszakai módban kényelmesen lehet aludni tőle. A hőmérséklet szabályozás hiszteréziéstől nem vagyok elájulva. Túl is hűti a lakást időnként. Gondolom a modernebb gépek ügyesebbek ezen a téren. De mindegy is. Ami fontos, hogy nekem kellene egy megbízható ember. -
Először is bocs a rajzért.
Ez egy 65 nm társasházi lakás, kb alaprajza. A vastag vonalak a nyílászárók.
A ház beton falazatú, a déli fal szigetelt, a többi nem. 3 külső falunk van, ennek írányát jelöltem. A lakás az első emeleten van, keletről valamennyire árnyékolja a szoszéd hasonló ház, délről szinte nincs árnyék, nyugatról fák vannak.
Ezt kéne lehűteni.
Régebben volt egy Midea+ 3,6-os öskövület, nem túl előnyös elhelyezéssel, de élhető hömérsékleten tartotta a lakást, egy kis ventillátoros rásegítéssel.
A nappaliban az erkély falának két oldalán elférne a kölső és a belső egység, bent 2 méter magasság körül kiépített dugalj.
A lakás távfűtéses, így a fűtés, maximum ideiglenesen lenne használva, a fő cspásirány a hűtés.
Keret: kb 400 eFt beszereléssel. Jelenleg egy készülékben gondolkodunk.
Mit ajánlatok?
HA valaki konkrét szakit tudna ajánlani, vagy az itteniek adnának árat, azt megkösszönném, és privátban várom.
A lakás Budapesten a XIV. kerületben van.Minden segítséget előre is köszönök.
-
DarkByte
addikt
Egy 3,5kW-os Midea Xtreme Save klíma szerelésére egy 407 ezres ajánlat 4 méternyi szerelvénnyel, régi klíma leszerelésével és elszállításával, munkadíjjal, kiszállással együtt korrekt ajánlatnak számít most?
-
válasz
Pepe78 #75882 üzenetére
Passz, rákerestem az MDV szóra és olyan hszek jöttek elő ; legalja / rég nem gyártott modell újragyártása / kiherélt midea / sípol stb
De lehet az újabb modellek már akkor jobbak ?! Mondjuk nem tudom pontosan milyen modellről van szó, annyit mondott a szerelő ,hogy MDV Next és 250k . -
Syen Bora Plus 3,2kW akciós áron, vagy megéri a +30k és Syen Muse? esetleg még +20k és Midea Breezeless?
nem lesz fűtésre használva, oda van hőszivattyú -
TeeJay
félisten
válasz
Csendeske #75801 üzenetére
Az egyik mostani Gree gépnek sem hangos.
Raktam Syen Bora és Muse-t jó sokat májusban
Gree SmartR szintén halk
Tavaly ment pár Gree Pulse is, az is teljesen jó halkAmi hangos az a Midea Oasis / Fisher Nordic szerintem. Nagyobb fordulaton pörgeti a kompresszort és a kültéri ventilátort is, számomra zavaró a Daikin és Mitsu után de a Gree is sokkal halkabb a Midea kültéritől
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Tavaly vettem egy lakást, amoben egy Midea klíma van beszerelve. A csatolt képeken lévő kapcsolási rajz szerint opcionálisan lehet hozzá venni/kötni wifi adaptert. Esetleg van tippetek, hogy oldható meg? Ahogy néztem, a kijelző panelt cserélni kellene, de nem igazán jöttem rá pontosan mire.
a mostani típusa: eu-kfr25G
-
M0Dair
senior tag
Üdv!
Gree Smart R-el (3,5Kw) kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Midea Xtreme Save Pro-t szerettem volna (már van egy), de látom, hogy a Smart R most akciós és ez a párátlanító funkció sem tűnik rossznak.
A Midea 340 lenne szereléssel, a Gree 363.Ami még lehetett volna az a Comfort X 335, Polar Optimum 330, Syen Muse 320 szereléssel együtt.
-
TeeJay
félisten
Gree általában 3-5csavar + vezérlő 2kis csavar + plazma ion generátor 1 csavar mire a zsákot rá tudom tenni
Daikin és Mitsu meg Toshiba 2 max 3 csavar és kész is
Samsung meg fél óra mire szét szedem, Whirlpool szintén nem két perc
De a Midea gépekben is van bőven csavar meg itt ott pattintani kellTegnap mostam Budán egy japán srácnak 1994-ben gyártott Sanyo on/off klímát
Hát az 2 csavaros volt meg 2 pattintásos de mai napig klíma és úgy nyomta a 6 fokot kifelé mint az álom. 30éves gép azt hittem lehidalok
Van neki 3 darab jövőre mosom a maradék kettőt mert ritkán használják -
Uckz
tag
Sziasztok,
Két 20nmes szobához szeretnék klímát venni. H Tarifához gáz kiváltáshoz használnám.
Alapból Midea Extreme Save Pro-t néztem, viszont van lehetőség két LG H12S1P (Athena)-t tenni.
Az utóbbi viszont nem tudom, hogy tudna e folyton fűteni. Ti mit ajánlatok? Ha nem az LG, nagyjából 250-300k huf klímánként a büdzsé.
Köszönöm a segítséget!
-
TeeJay
félisten
válasz
Pepe78 #75350 üzenetére
A sokan panaszkodnak maximum azért lehet mert nem kapnak rá akkora árrést mint egy AUX-ra vagy Fisher-re vagy Midea klímára
Facebook fórumon is divat lett fikázni a Gree-t de továbbra sem sok gyártó adja meg specifikációban hogy adott gépe adott teljesítményű verzióban milyen kompresszort meg adagolót kapott meg úgy az összes egyéb specifikációt.
Gree új katalógusban már -10 fokra is meg van adva a fűtési teljesítmény amivel azért már könnyebb számolni mint a kamu 7fokra megadott sok kW teljesítménnyel -
prisz
senior tag
Midea 2024 katalógus
[link] -
S e t h
nagyúr
Nálam a kültéri zaja nem szempont az udvarban, ellenben a beltéré igen, de ott meg kb. 1 decibeles eltéréseket láttam csak.
Egyébként én is azt vettem észre, hogy aki amilyet vett azzal van megelégedve. Két ismerőssel beszéltem, egyik gree, másik fisher tulaj, egyik sem panaszkodott.Igazából nekem tényleg csak számított volna, hogy van-e bármilyen érv egy oasis mellett az all easy pro ellenében, mert itt előbbit dícsérték, de az utóbbiról meg nem hallottam semmi rosszat és a szerelőm meg ezt javasolta az oasis helyett.
Kipróbáltam volna a daikint, de azzal nem foglalkozik a srác, meg persze azzal sem vagyok tisztában, hogy miben plusz egy daikin mondjuk egy mideahoz képest.
-
BBéci
legenda
válasz
S e t h #75199 üzenetére
"rakott már fel családi körben 4-et és elégedettek vagyunk vele"
Nem akarlak semmről le- és semmire rábeszélni, de az emberek hajlamosak elégedettek lenni a kevésbé jóval, közepessel is. Általában addig, ameddig nem találkoznak valami igazán jóval. Akkor rögtön más megvilágításba kerülnek a dolgok.
18 évig elégedett voltam a Stiebel Eltronnal, hűtött és annyi. Tavaly felszereltettem egy Mitsubishit, ég és föld.
12 évvel ezelőtt, amikor egyik ismerősömnél csak a kellemes hűvöset éreztem a közel 40 négyzetméteres helyiségben, fogalmam sem volt arról, hogy mi okozza. Keresnem kellett a klíma beltérijét, egy Daikint találtam, észrevehetetlenül tette a dolgát. Aztán meghallgattam a kültérijét, aminek csak másfél méterről kezdtem hallani a susogását.
Ezek után másképp néztem a sajátjaimra, pedig a Stiebel Eltron gyár nem ma kezdte a működését, hanem pont 100 éve. [link]
Van a családban, ismeretségi körben Midea, Regal, Gree, Cascade, Nord, egyiket sem utálják a tulajdonosaik. -
Reggie0
félisten
válasz
S e t h #75199 üzenetére
En is igy voltam vele es felkerult a gree, pedig egy mitsunak jobban orultem volna, csak nem volt nekik. Jobb lett volna mitsut venni, mert a kulteri zajos. A belterivel nincs gondom. Meglepodnek, ha a midea kulterije ne lenne szetsporolva, mert regen az is baromi hangos volt.
-
prisz
senior tag
válasz
S e t h #75199 üzenetére
Melóhelyen vagy 8 midea, 10x éve. Szerelő csak évente egyszer látja őket, amikor pucolják. Itthon midea oasis, telken dalkin. Különbséget nem érzek, de a mideát sokkal jobban szeretem. Nagyon jó az app, 1-100-as skálán állítható a ventilátor, 15-ös ertéken már meg se hallod, a "follow me" is marha hasznos, és szabályosan kiröhögi a kb. 40m2-t amivel dolgoznia kell. A te döntésed, ez csak a saját tapasztalatom.
-
S e t h
nagyúr
válasz
TeeJay #75198 üzenetére
A szerelőm nagyon mideas, azt rakja boldog boldogtalannak, valamiért kevésbé nyomja a greet, lg-re meg azt mondja hogy nem tud annyival többet amennyivel többe kerül.
Ezzel a három márkával foglalkozik, daikin sajnos nincs neki és a 15 éves ismertségünkre való tekintettel, plusz mivel rakott már fel családi körben 4-et és elégedettek vagyunk vele ezért nem gondolkodtam váltáson.
Szerinte az all easy proval nincs gond én meg ma szólok vissza neki, hogy all easy, oasis vagy esetleg LG, de azoknak utána sem néztem.
-
TeeJay
félisten
válasz
S e t h #75193 üzenetére
Biztos akarsz te Midea-t?
Kültéri szerintem hangos még hűtésben is. Ha csak hűtenél nézz Daikin vagy Mitsu vagy Pana vonalon vagy ott a Gree ComfortX / Syen Muse ezek erős közepes gépek,
Gree SmartR elég jó halk és príma gép, olcsón meg ott a Gree Pulse vagy Syen Bora
Fisher ComfortPlus bár az is Midea belül ha jól látom
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest