- Netfone
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Amazfit T-Rex - óra a dínóra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- A Samsung bemutatta a Galaxy XCover 7-et
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.
tag
válasz nubreed #24738 üzenetére
Csinos darab , jó választás. Külön pozitívum hogy külső táppal is hajtható ha elfogy a kakaó az usb-ből sőt úgytűnik kell is neki [link].
Az x3 messziről fémnek néz kis sőt közelebbről is, de megkocogtatod, full műanyag , ténylegesen kézbefogva elég cheap feelingje van , mondjuk nem is fogdosomHasonló árkategóriában bizony nüanszok (is) döntenek.
-
L.
tag
válasz nubreed #24732 üzenetére
Eléggé más a kettő. Fejhallgatóhoz a G6 az ahhoz lett tervezve, a DAC-ja jóval jobb és kihajtja a nagy impedanciás fejhallgatókat. Az X3 a valós 7.1 miatt érdekes.
Papíron az X3 is high gain módban viszi 600 ohmig, a szoftverében is ez van (Normal Gain/High Gain).
[link] itt van egy német teszt és az első kommentben valaki összefoglalta angolul eszerint 200 ohm felett az nem igazán. Nekem nincs fejhallgatóm hozzá így nem tudok nyilatkozni. De lehet a fazon csak nem tolta át high gain-be, nem tudok németül.
A maga kategóriájában mindkettőt dicsérik, de majdnem alma körte összehasonlítás.
Az X3-ban van super x-fi fejhallgatókhoz erről megoszlanak a vélemények, van aki szerint jó van aki szerint szar.
Nálam is versenyben volt mindakettő végül a valós 7.1 miatt X3-at vettem. Én már gyanítom nem hallom a 115db vs 130db dac közötti különbséget, hangfalakon meg főleg.Amúgy értelmes összehasonlító tesztet még nem láttam.
-
S. Szabi
őstag
válasz nubreed #20490 üzenetére
A leendő gépbe az RCA-s hangkártya az aktív dobozok miatt lenne fontos, ha ezek költöznek a nappaliba. Mert azoknak RCA-ról lehet "hangot adni" (abban a kategóriában). Mint ahogy említettem az M-Audio BX5 D2-t. És így jönnék ki legolcsóbban, úgy, hogy jó hang maradjo na gépnél is.
Az, hogy coax van rajt, azért jó, mert addig is a Denont rá lehet kötni majd a gépre Coaxon.
(Tervezett sorrend megvalósítás ügyileg: új gép, új TV, ez a cucc költözik a TV-hez (Denon PMA-50 + Q Acoustics 3020), addig gépnél csak fejhallgató, majd géphez egy aktív hangfal páros). Pénzben ez a legjobb megoldás. Ha a TV-hez kéne beújítani egy új szettet, az jóval húzósabb. Pl. ennek a Denon erősítőnek az "árából" meg van a géphez a hangkártya plusz hangfal páros)
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz nubreed #20485 üzenetére
Kicsit tervezem átvariálni a cuccaimat, és nem tudom még pontosan mi, hogyan legyen. Ezen főleg az RCA igazából az ami jó, hogy van. Meg persze a Coax is jó, jobb, mint a Toslink.
(Most laptop van, ahelyett lesz először is asztali gép, abba meg mehet rendes hangkártya az integrált heyett, most a gépnél a hang Denon PM50 integrált erősítő DAC-kal + hangszóró pár, de ezt akarom majd költöztetni a nappaliba TV mellé, ezek helyére meg aktív hangszórók, pl. M-Audio BX5 D2, ahhoz meg kell vagy DAC, vagy egy ilyen hangkártya, amin van RCA kimenet. Az a fontosabb igazából, mert Toslink az alaplapon is lesz. Egyelőre minden csak elmélet, nézem e lehetőségeket, mi lenne a legjobb megoldás És így olcsóbban jönnék ki, mintha a TV mellé vennék még egy erősítőt hangszóróval, és akkor így a gépnél megmaradna a jó hang.
-
Tomacko
őstag
válasz nubreed #20444 üzenetére
Nem pofáznék bele, de ahogy kiveszem az irásból, (hanyagul olvasok most épp, mert frissen keltem) te nem akarnád használni, csak a digitális kijáratait a kártyának, még zenére is igaz ? Ha így van, szerintem, hangsúlyozom, hogy szerintem, jobban járnál egy USB/SPDIF transzporttal, ami gondoskodna róla, hogya jelet jó minőségben juttassa el neked a mozigéphez, ami majd elvégzi az analóggá alakítást. Így a transzporthoz, "csak" egy jó coax kábel kell majd. Ilyen transzportokról (az XMOS alegkedveltebb legismertebb) sokat olvashatsz itt is ha rá keresel, de mégtöbbet ha át nézel a DAC,fejhallgató erősítő forum részre. Esetleg ha érdekel a hifis észosztás is akkor a hifi fórum részen is megszokott téma.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
törölt tag
válasz nubreed #9027 üzenetére
A Creative nemrég dobta piacra az új hangkarijait, szóval nem 1-2 termékről beszélünk és nem USB-sekről...
A gyári drivere is tökéletes pl. az én Au4-emhez.
Feltettem ezt a csodát, amit te is linkeltél, és semmivel nem különb a gyári drivernél, sőt, csak összecseszte a rendszeremet Win7 alatt...Ez a support pack kb olyan, mint a codec packok...Más téma, de továbbá nem értek egyet azzal sem, hogy az alaplapi csodálatos integrált realtekek jók lennének...
Hallottam már néhányat jól szólni másoknál, de személyes tapasztalat alapján nem jók... -
Inc.corp.
tag
válasz nubreed #8996 üzenetére
Üdv nubreed !
Pont ezen problémán gondolkodtam el én is és fájdalom, de asszem kimentünk a divatból az ilyenféle hangkártyánkkal együtt Manapság ki a fenének kell öt lábas tuel meg plusz analog ki-bemenet és a többi, meg egyáltalán külön hangkártya? A gyártók szerint otthoni használatra nem, tehát okafogyottá vált az ilyenféle kivitel. Max vmi wifi-s távirányítós izéset vehetsz, legalábbis ahogy nézegettem. Amúgy minek coax és optikai kimenet egyszerre? Az említett DGX-en alapból van optikai és bent a kártyán tüskén ott a coax. Egy "ízléses" kis átalakítós kilógó dróttal már meg is oldottad. Mondjuk nekem kissé sovánkának tűnik ez a DGX, legalábbis életem első ISA buszos Creative-jához képest ami akkora volt, mint manapság egy VGA kártya De psze ezek az APU-s cuccok már izomból nyomják az eddigi sebesség többszörösével és az eddigi fogyasztás+rendszerigény töredékével, negyedakkora méretben. Gépbe már építettem be, meg is hallgattam, de különösebben tesztelni értelemszerűen nem tudtam. Vmint a Platinum Pro igazából XP alatt működik teljességében, Win7 alatt már csak éppen hogy, Linux alatt pedig alap hangkártyád van mikrofon nélkül. Tehát meg kell barátkozni a gondolattal, hogy a fejlődés elvitte kedvenc hangkártyánkat utód nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Háztartási gépek
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X/ASUS PRIME B550-PLUS/MSI RTX 3060 8 GB/32 GB DDR4/2 TB M.2 SSD/2x1 TB SSD/1 TB HDD
- Újszerű Apple iPhone 15 256 GB Fekete - 3 HÓNAP APPLE CARE, DOBOZZAL, TOKKAL, VÉDŐFÓLIÁVAL
- gyári Link Bracelet fekete 42/44/45/46mm
- !BONTATLAN! TP-Link UE330 3-Port USB 3.0 Hub & Gigabit Ethernet A
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest