- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
csika
tag
válasz audi100td #1980 üzenetére
Hát igazság szerint kicsit régebben még az EMU 0404-et nézegettem ... de az már kicsit más árkategória ...
Valamint nagyon jót írtak erről:
http://www.esi-audio.com/products/u24xl/
Sajnos errefelé nem kapható ...Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
CséZé
őstag
válasz audi100td #1888 üzenetére
mivel már elég régi volt a kérdésem, ezért más topicban is benéztem ilyen ugybe, pontosabban a fejhallgatóerősítős topic volt az.
ott inkább mini usb-s dac-okat ajánlottak, és ezt az emu-t semmiféleképpen ugyanis az egyiküknek ilyen van és a fejhallgatókimenete nem igazán jó (a semmitől természetesen jobb), + csomó olyan dolog van rajta h nem használnám, így inkább valami külső dac-ot ajánlottak, ami meg ugye 30+k kategória. -
rakosyy
csendes tag
válasz audi100td #1847 üzenetére
Sikerult vasarolnom egy ien hangkartyat :
http://hardverapro.hu/apro/creative_sound_blaster_audigy_2_zs_aranyozott/friss.html#msg1
A kerdesem az lenne , hogy ez egy Creative 5.1 P5800 as hagfalrendszerrel vagy egy Sony SSF-6000 el szolna szepen?
A masik kerdes pedig hogy az SSF-6000- et ha csatlakoztatom a hangkartyahoz fogja-e bbirni vagy erosito szukseges?
barmien informacio joljon , ugy a hangkartyarol mind a hangfalakrol!!!
Koszonettel
rakosyy@yahoo.com
-
őstag
-
Marvinyo
aktív tag
válasz audi100td #1819 üzenetére
Nem az extreme audio a 30k az előző hozzászólásomban szerepelt Titanium Fatality a 30 ezer.. annyim pedig nincs rá. Eredetileg 20ért láttam, most 20 körül csak a pixmania-nál lehet kapni, 1x pedig már megszívtam a rendelést náluk, úgyhogy onnan inkább nem rendelnék mégegyszer.
-
Satyricon
addikt
válasz audi100td #1799 üzenetére
Üdv
Vásárolnék 2500 Ftért Soundblaster Live hangkarit. Szerintetek megéri?? Nem értek ehhez a karihoz. A kérdés az, hogy jobb e ez a kari az alaplapi hangkarimnál(Asus M2NPV-MX). Azt tudom a kariról, hogy elég régi darab. Szerintetek megéri lecserélni az alaplapi hangkarimat erre a hangkártyával??
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
törölt tag
válasz audi100td #1795 üzenetére
Igaziból nem is értem, hogy miért így terjedt ez el, hogy adott hangkártya elég-e egy hangfalhoz, füleshez. Miközben a hangfal/füles jelenti a lényegesen nagyobb korlátot hangban. Szóval inkább a hangfalnak kellene elégnek lennie szerintem, de az meg sosem elég...
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
válasz audi100td #1757 üzenetére
De nem is rosszabb. Illetve nem épp olcsó hifin lehetne negatív illetve pozitív érveket felsorakoztatni a hangkártyák mellett, mert a pc-s hangfalak kategóriában különbséget nem lehet észrevenni a kettő között, az fix. Max placebo.
Mondjuk én alapból hülyeségnek tartom azt, hogy valaki egy "ismeretlen" szerző által megírt hangkari tesztre támaszkodjon. Egyrészt lehet, hogy teljesen más a két ember ízlése, másrészt lehet, hogy a tesztelő épp egy botfülű valaki, harmadrészt lehet, hogy a cikk tartalmának fele se igaz...[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1731 üzenetére
Csak az zavart meg, hogy mivel úgy tudom, hogy az mp3 hangtömörítési eljárás, így sztem úgy kéne működnie mint egy akármilyen tömörítőnek. Mivel adatok tömörítésénél lecsökken az adat mérete, így azt nem lehet használni amíg ki nem csomagoljuk, de ugye ott nincs veszteség. Akkor az mp3-nál miért van? Akkor ezt nem nevezhetjük tömörítésnek, mert szeleteket dobnak ki az eredeti file-ból, hogy lecsökkenjen a mérete. Azt hittem, hogy mp3-ra konvertálás közben ezeket a részeket "eldugják" nem kidobják, és amikor esetleg az ember visszakonvertálja mondjuk wav-ba, ezeket visszakapja.
Remélem érthető a eszmefuttatásom. Felfogni meg a fenti dolgok tükrében, és tudás hiányában nehéz... hidd el. Amúgy meg tényleg utána kéne olvasnom...sorry.
OFFnak vége részemről!"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1704 üzenetére
Köszönöm szépen, azt hiszem most már nyugodt vagyok! Végre lesz egy normális hangkarim életemben először. Már csak arra vagyok kíváncsi hallani fogom e a különbséget. Mondjuk az már jó jel nem, ha mp3-nál a 44 és 48 Khz-es mintavételezési freki között hallom a különbséget? Ja meg a 32kbs és a 320kbs között is! Na viccet félre téve, várom már nagyon hogy megjöjjön, a Vista drivert már le is töltöttem hozzá, ne akkor kelljen keresgélni.
sipi83: Szóval neked is ilyened lesz? Érdekelnének tapasztalatok, hisz ugyanabban a cipőben járunk.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Zax1231
csendes tag
válasz audi100td #1688 üzenetére
Köszi a segítséget! Nézegettem az Xtreme gamert, de jelentős külömbségeket láttam a Titaniumhoz képest, viszont 3000 Ft külömbség van a 2 közt.
Azt olvastam, h a Gamer csak az EAX 2.0-t támogatja hardveresen. A Titanium-ról viszont nem nagyon találtam semmit. Bár az az igazság, h már a végére teljesen belekavarodtam ugyanis annyi féle hangkártyát gyárt a Creative (ez a Fatality pl teljesen bekavart).
Száz szónak is egy a vége, erről a 2 hnagkártyáról lenne szó:
[link]
[link]
A kettő közül melyiket?
HD-s filmeket és DVD-ket szoktam nézni ezen
[link]
Zenében MP3-akat hallgatok, netrádiót esetleg néha egy kis lossless
Játékban többnyire CS Source, GTA4, COD4-5
A játékokat ezzel hallgatom:
[link]
Szerinted?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1698 üzenetére
Gondoltam, hogy így van, csak szeretek megnyugodni Elvileg lesz egy Audigy2 -ZS-m innen az apróhirdetések közül 8k-ért, remélem megéri, jókat olvastam róla.
CocooN-z: Mi a különbség a nyitott és a zárt között? (tudom, az egyik nyitott a másik meg zárt ), mármint úgy értem ez miben nyilvánul meg?
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1687 üzenetére
Aha értem... szóval elég az Audigy is ha nem cserélek fülest. De gondolom egy alaplapi hangkeltőhöz képest azért nagyságrendekkel többet várhatok a Audigy-től is nem? Ha cserélnék fülest is akkor abból is csak a jót venném. Át is lépek a fejhallgató topicba megkérdezni mit ajánlanak 10e Ft-ig ...
-
Daneeka
senior tag
válasz audi100td #1692 üzenetére
Ez a kis aranyos akkor is megállja a helyét ha később esetleg vennék valami komolyabb sztereó cuccot, vagy stúdió monitor hangszórókat?
Meg ennél az egyszerű hangszóróknál ami nekem van fogom hallani a különbséget? (ehhez viszonylag jó fülem van tehát ha van valami komolyabb fejlődés amit nem csak egy hangmérnök hallana meg akkor valószínűleg hallom én is)
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1681 üzenetére
Köszi a választ!
Azért érdekelne, hogy mégis mi plussz van abban a 7e Ft-ban Fogom azt hallani? Szinte csak és kizárólag fülest használok. A fejhallgatóm nem egy Sennheiser (valami Manta márkájú, én szeretem), gondolom azért kéne hozzá valami jó füles is.
Szóval vegyek gamert?"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Daert
őstag
válasz audi100td #1665 üzenetére
Igen,nekem a Creative hangkarik megnevezései elég kaotikusak,nehéz eligazodni valójkában mit is takarnak.
Ha jól láttam itt a PH-n van 5-6K körül audigy2.
Egyébként szoftverügyileg mennyire időtálló az Audigy2?Tekintve hogy most Vistát használok és majd jó lenne a karit Win7 alatt is nyúzni. -
csaky_87
csendes tag
válasz audi100td #1657 üzenetére
Mondjuk biztos van benne valami. Amúgy szeretem ma egy sb live 5.1-et. Már most ég és föld a különbség. Az előzőre vissaztérve az vuiszont nem lehet hogy a audigy se meg valójában egy mezei live?
Ezzel csak arra akarok kilyukadni hogy lényeges különbség tapasztalható az sb live illetve az audigy között? Mert ha igen akkor nem fogom rá sajnálni azt az 5-6 ezret. Amúgy miyen ötleted lenne arra hogy analóg kimenten vana 2.1 de a 2.1 fejhallgatókimente szar. ezért ugyan azt kéne használnom. csak a jack elosztó megoldás van?(mert abba meg az idegesítene hogy ugye akor folyamatos hangerőn mene a fülecs akkor is amikor nem használom, mivel nincs rajta hangerőszabályzó) -
csaky_87
csendes tag
válasz audi100td #1655 üzenetére
Én Sb x-fi-t nézegettem 10e környékén. Szted számomra azt nem érdemes megvenni? Mármint úgyértem hogy hangzásbeli különbséget nem tapasztalnék fejhallgatón keresztül egy mezei audigy-hez képest?
Bár játszani is szoktam úgyhogy nem baj ha ahhoz is konyít a hang kari, de lényeg a zene. Filmhez nem igazán használom arra ott van a jó kis házimozi rendszerem. -
csaky_87
csendes tag
válasz audi100td #1198 üzenetére
Helló mindenkinek!
Most vettem egy akg k512es fejhallgatót. Eddig oké. Rádugom a jó kis realtec alc888 típusú int. hangkarimra és elkezdtem röhögni hogy mennyire szarul szól. Igazából ebben a témában nem vagyok otthon úgyhogy egy kis segítség kéne. Hangkártya kéne 10e forintig. Igazából engem a zenehallgatás érdekelne főleg fülecsről. Fejhallgatóerősítőm nincs, csak egy 2.1es Logitech Z3as hangcuccom. Hála istennek a fejhallgató kimenete olyan szar hogy kár volt leírni ezt a mondatot is érte.
Szal első szempont a zenehallgatás és az hogy kihozzon valamit erősítő nélkül is a fejesemből. Annyira nem érdekel hogy ilyet vagy olyat dekódol...mondom laikus vagyok a témában.Segítségeteket előlre is köszönöm.
-
asadasad22
őstag
válasz audi100td #1649 üzenetére
kösz.. hát igen, gondoltam, hogy X-Fi kell ahhoz, hogy komolyabb eredményt érjek el.. ebből milyet érdemes venni? XtremeMusic-ot ajánlanának, de ilyen ahogy látom már nincs, miben érdemes gondolkodni? Titanium már úgy tudom eléggé korrekt, van hasonlóan jó ár/érték arányú ebben a kategóriában/inkább lejebb kicsit?
-
Sickboy25
addikt
válasz audi100td #1588 üzenetére
Szia!
az apróban van egy sb audigy 2-es távirányítóval!
Nah ,de nem is az a lényeg nem akarok vitatkozni én nem zenét szerkesztek,meg a gitár se arról menne és még karaokézni sem szeretnék, csak egyszerűen az ágyból a lustaság miatt irányítani!
de az a tuneres megoldás mellett döntök asszem az lesz jó nekem!!
Köszönöm a segítségeteket!!!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
törölt tag
válasz audi100td #1578 üzenetére
Ennek szerintem leginkább költségcsökkentő okai vannak (és még sajnos a magasabb kategóriákban is). Persze van ennek szép elmélete is.
Ráadásul ez ennél bonyolultabb, mert ezek ilyen rafinált sigma-delta DAC-ok, amelyek valójában nem 20, illetve 24 bitesek, hanem tudtommal 1.
Amúgy AQ1 oldalán le vannak írva ezek a dolgok. Illetve még ajánlom olvasmánynak ezt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz audi100td #1574 üzenetére
Várjál csak. És addig is élvezd azt, ami van. Hidd el, könnyű belekerülni ebbe az audiofil-őrületbe. Végén már hallhatatlan, teljesen apró különbségekért fizetnek ki százezreket. A zene meg csak másodlagos lesz. Szerintem van egy szint, ahol érdemes megállni. X-Fi-nél mindenképp érdemes feljebb lépni, én mondjuk digitális vonalon az AQ1 DAC-ánál állnék meg (nem is láthatsz használt eladók között ilyet, nem véletlen), illetve a csúcs alisca tuning CD-lejátszónál.
Afölött már tényleg annak, aki nyomtatja a pénzt (mellesleg hasonlították is ilyen milliós csodával, és alig-alig maradt el, ahhoz képest, mmint az AQ1).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz audi100td #1572 üzenetére
Gyűjtögetni kell türelemmel. Ha az ember igazán jót akar. Nem éri meg a kis befektetés, mert utána azt úgyis hamar, mondjuk fél éven belül lecseréled, eladod, bukod a pénzt ugye. Márpedig EMU-1212m-ről is feljebb akarsz majd lépni. Az a baj ezzel a hifi dologgal, hogy nehéz leállni. Én mondjuk már szívem szerint leállnék, csak mikor a belső barázdák kissé torzítanak, nyersen szólnak (a hangszedő+hangkar miatt), az illúzióromboló.
Egyébként nincs különösebb bajom a hanggal, egyszerűen csak élvezem a zenét. Illetve egyes lemezeken élvezném a belső barázdákat is. -
törölt tag
válasz audi100td #1567 üzenetére
Ha hallottam volna mindet azonos időben, helyen ugyanazon rendszerrel mögötte (bár még az sem okvetlen mérvadó), akkor lenne, így sajnos nincs. Én egyébként, ha mégegyszer számítógépes zenehallgatásra adnám a fejem, tuti hogy valami jó külső DAC-ot használnék. Mondjuk az AQ1 cuccát. Mert az legalább valódi multibites.
Ennél olcsóbb dolog csinálni (ha értesz hozzá), vagy csináltatni.[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz audi100td #1564 üzenetére
"többnyire csak zenehallgatás..."
Ami nem jelenti azt, hogy másra nem használhatja, de a kérdés ettől, és a hangfaltól független volt.
"Gagyi" Genius-t én sem vennék, egy normális hangkártya önmagában kevés.
De egy normális hangfal körülményes hangeszközzel sem a legjobb párosítás. -
bzoley
veterán
válasz audi100td #1561 üzenetére
Ki beszélt monitorról, meg hangfalról? Digitális kimenetről volt szó, függetlenül attól, hogy mi van rákötve. Tök mindegy, hogy mi van rákötve, és hogy sztereóra van-e állítva a kimenet, ha úgy alakul, hogy kettőnél több csatornás hangot kell átalakítani, az már beleesik az említett lehetséges problémába. És a kérdés erre vonatkozott. Mint ahogy többen néznek filmet is sztereó szettel, és nem ők fogják eldönteni, hogy milyen hang kerüljön bele. Fölösleges kérdés volt.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz audi100td #1549 üzenetére
akkor igencsak kedden ha nyit a bolt, akkor benézek, meglátom, hogy mit mondanak
megnéztem a biost, nincs letiltva.
csak azt nem tudom, hogy mitől halhatott be estéről reggelre.
még szerencse hogy van itthon árvíz esetére egy c-media 5.1 hangkártyám.
esetleg egy driverről hozzá tudsz linket adni, mert nem találom a driver cd-t, amit meg letöltöttem, az nem jó hozzá valamiért:f| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
kobe24
tag
válasz audi100td #1455 üzenetére
Aha értem. de akkor az a sok szines dugó arra van, hogy abba bele lehet dugni a hangfalakat? hát nemtom én is csodálkoztam mert a samsung weboldalán azt írják hogy "Mindössze két hangszóróval szól úgy, mint egy 5.1-es rendszer...". persze nem azt reméltem tőle, hogy olyan lesz mint a moziban, meg még csak olyan se mint egy olcsó hangfalrendszer, de azt hittem nem csak egy ilyen kábel kell neki. de akkor köszi.
-
Mosqu!to
addikt
válasz audi100td #1441 üzenetére
Egyelőre nem választottam erősítőt, csak terveim vannak. Itthon vagyok betegen, még nem tudtam elmenni meghallgatni semmit.
Fel tudsz venni msn-re? Címem az adataimnál.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz audi100td #1438 üzenetére
Valamint ha ténylegesen semmit nem jelent a hangkártya optikai kimenetnél, akkor nincs különbség egy alaplapi és egy külső hangkártya minősége között, ha optikán csatlakoznak a hifire?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz audi100td #1438 üzenetére
Volt nekem is egy ilyen gondolat a fejemben, de nem voltam benne egészen biztos.
Viszont akkor jön a következő kérdésem, hogy ebben az esetben van jobb összeköttetés, mint az optikai?
-
Lajkó
őstag
válasz audi100td #1303 üzenetére
Kikérem magamnak! Nem a VGA-m gyenge, hanem a gamékat írják meg rosszul.
Minimum graffal nyomom, és 180-300 fps között mozog az érték.
Mindemellett 9600GT-vel, és 9600GT SLI-vel is panaszkodnak, hogy kevesebb azon a mappon kb. 40 nel. nállam ehhez képest még mindig csak olyan 60nal kevesebb az fps. Jah, és persze nekem is csak akkor van gondom, ha double pistol-lyal, vagy shotival jönnek, és elkezdenek puffogtatni. Na akkor beakad néha egy kicsit a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest