Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Nyugis #26598 üzenetére
Nem kell hozzá erősítő, aktív dobozok, beépített erősítővel. A nagyobbak darabárasak, tehát 2 doboz+DAC+kábelek, amik kellenek. Ahogy gondolod, óvatoskodva szoktam ajánlgatni, de ha bármit is rendelsz, online tedd, és ha mégsem tetszik, 14 napig indoklás nélkül visszaküldheted.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Nyugis #26596 üzenetére
2.1 - a hangfalas topicban az Edifier S350DB / S351DB- t szokták ajánlani, nem ismerem, nemtom milyen a hangja, de amit írnak róla, gondolom nem rossz.
Hangkártya hozzá, csatlakozáson múlik -
-BT esetén felesleges, nincs is szerepe
-PC, AUX : valami jobb kártya, nem kell nagyon drága, de a hozzáillő nem árt
-optika, koax : erre megoszlanak a vélemények, de én alaplapról mindíg gyengébbnek hallom, mint egy elfogadható dedikáltról, nem mindegy milyen AD/DD körítés küldi a biteket. Bár itt a hangfal is határol, mivel van benne a bemeneten DA, amennyit az tud, az befolyásolja a végeredményt.Stúdió monitor-pár azonban jobb eredményt ad sztem, ha hangminőségre hajtasz. Az ajánlott M-Audio BX sorozat, vagy valamelyik Eris, utóbbit ismerem, szép, kiegyensúlyozott hang.
De ez egyéni, sztem kérdezd meg a linkelt topicban is, jobb ha többféle véleményt kapsz.[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz Attila0 #26593 üzenetére
Minden rendszer annyira jó, mint a leg gyengébb eleme. Ez a hangra is igaz. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyit tud vagy akar ilyesmire szánni. De az biztos, hogy csúcs hangfalak mellé nincs értelme pocsék hangkártyának. És fordítva is igaz.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
-
válasz Attila0 #26589 üzenetére
Látom. Ársáv a gond, nem szóltam bele emiatt. Amit ismerek :
-Creative Sound Blaster X-Fi HD SB1240 : nem kapható már
-Creative SB X-Fi Surround Pro 5.1 USB (70SB109500002) : nem kapható már
-Mackie onyx artist 1.2 : van még.
Mindegyik magasabb áron, mint amit kerestél, de ezeket ismerem USB- sben. Analóg csatlakozásban az Onyx a legjobb, szimmetrikus TRS bal-jobb külön csatlakozás, stúdió monitor kell hozzá, asszimmetrikus nagyimpedanciás fejest is kiszolgáló TRS csati az előlapon, optika/koax nincs.XFi- ről a Kenwood erőlködőre optikával, Onyxról az aktív dobozokra/fejesre, a jelenlegi kiépítésem.
Csak olyat szoktam ajánlani, amit hallottam/van vele tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Nyugis #26584 üzenetére
Üdv, ha jack- el csatlakozol, esetleg akkor számít csak, ha minőségi dedikált a hangkártya. Látom USB/BT lehetőség van még, ott nem szól bele a hkártya. Esetleg még optika/koaxra mondtam volna, mivel ott is van különbség(alkatrészek, jitter, stb), de ezt nem mindenki hallja ki.
Logi minősége : azt mondják nem ajánlott, konkrétan a G560- at nem hallottam, de tuti hogy az árában van sokkal jobb aktív készlet. Mély és középmagas kiemelés, de van akinek a hifis hangzás jobb, megszokta, nem szereti ha van közép, stb.
-
Nyugis
senior tag
válasz DarthSun #26572 üzenetére
Üdv mindenkinek!
az alaplapi hangkártyát szeretném lecserélni valami jobbra.
logitech g560 ehhez szeretrnék valami jót jobbat.
az alaplap egy: ASUS Z-590a kérdésem az, hogy vajon érdemes hangkártyát venni hozzá - ha veszek akkor Én mindenképpen BELSŐT szeretnék-, vagy nincs jelentősége?
-
victorhun7
tag
válasz DravenMoral #26580 üzenetére
Szintén cloud 2 én a monitorba raktam usbs szutyok nélkül + egy sima mikrofon
-
fege87
csendes tag
válasz DravenMoral #26580 üzenetére
Próbálj meg lehúzni minden bemenő/kimenő csatlakozót a gépről, legfőképp az utp kábelt, hdmi kábelt és próbáld meg úgy. Illetve próbáld meg az összes géphez csatlakozó eszközt ugyanabba a konektorba dugni.
[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
Sziasztok! Nem teljesen ide tartozik a kérdés, de nem találok megfelelő topikot.
Van egy minőségi alaplapom (Asus Rog Strix B450 F Gaming) Illetve egy "Hyperx Cloud II" fejhallgatóm, amihez jár egy usb csatlakozós átalakító. Ha az átalakítóba dugom a fülest, az átalakítót pedig az alaplapba, akkor bármilyen hangnál, de leginkább youtube-nál nagyon idegesítő, folyamatos statikus zaj van a fejhallgatóban, ameddig szól az adott zene, film, stb...
Viszont ha egyből a fejhallgató jack-jét dugom be az alaplapba, akkor is folyamatosan megy a zavaró statikus zaj, viszont talán egy hangyányit halkabb.
Próbáltam a régi, Hyperx Stinger Core fejesemmel is, de azzal is ugyan ekkora a zaj.
Olvastam, hogy a tápegységgel is gond lehet ilyenkor, de nem hiszem, elég minőségi és nagyon drága tápegység van a gépben, tucatnyi védelemmel felszerelve.Kérdés, hogy ezt a statikus zajt valamilyen programmal, vagy földelt hosszabbítóval, bármivel az ég világon le tudnám halkítani egy kicsit? Ha megszüntetni nem is lehet..
Vagy muszáj vennem egy jó minőségű 7.1-es hangkártyát külön?Köszönöm!
-
kzolee216
senior tag
válasz tomcat78 #26578 üzenetére
Valszeg igazad lesz. Shakereket szimulátorhoz használom és elgondolkoztam, hogy kipróbálok pár fps játékot, mit szól hozzá majd a renszer. Szimulátorhoz Simhubot használok és ott alapból olyan frekit kapnak az eszközök amin dolgoznak. Ha lesz időm, akkor majd jövő héten rápróbálok, valszeg a magasabb tartománynál meg se fognak mukkanni.
Köszi -
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26577 üzenetére
Ebben igazad lehet, de a kérdező több csatornát írt. Te viszont- ha jól értem- csak a sub frekijére gondolsz.
De ettől függetlenül sem igazán értem, hogy egy shakerhez minek ezzel szórakozni. Hallható hangot- tudtommal- nem adnak. Rezgéseket generálnak csupán. A hangok viselkedéséből kiindulva egy EQ val ebbe bele nyúlni a kifejezetten mély tartományba nem igazán okos dolog. A már írt dinamika probléma miatt. Akkor már inkább egy kompresszor és/ vagy brickwall limiter ha nagyon kell. Egy jól belőtt kompresszorral csodákat lehet művelni. Egy EQ erre nem képes. Még arányok változtatására sem feltétlen jó."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz kzolee216 #26573 üzenetére
Asszem közben leesett, hogy félre értettelek Ellenben így meg ne értem, hogy minek akarod vágni a jelet. A bass shakerek nem full range cuccok. Azaz freki terén, hiába kapja meg a teljes tartományt akár, egy bizonyos határ fölött semmit nem csinál vele. Annál meg mélyebbre húzni, mint amit tud teljesen felesleges. Nem próbáltam, de gyanítom, hogy elveszti a dinamikáját is vele. Ha mindenképp szükségét érzed én nem sw szinten mókolnék vele- eleve nem tudom, hogy van e olyan EQ, amit tudnál így használni studió progin túl, hanem hangváltón keresztül használnám.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
kzolee216
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan software, amivel a hangkártya csatornáin tudom a hz számot limitálni? Bass shakerekre nem eresztenék rá magas hz számot, ezért kellene valahogy szoftveresen megoldanom.
Köszönöm.
-
válasz Hunreal #26567 üzenetére
Szép új alaplap. Hát nemtom, hallgasd meg vele, aztán úgyis kiderül majd hogy megfelel-e. Analóg jack- el csatlakozik a fülesed, mely 50Ohmos, még talán kihajtja az alaplapi. Ha nem felelne meg a hangminőség, utána is tudsz hangkártyát rendelni.
Csak tippelni tudok, régebbi a lapom(B450), de ennek az alaplapija alaposan elmarad egy dedikált kártyától, az Onyx DACtól meg főleg. Magasabb kategória az a B650- es, nemtom mennyit fejlődött.
-
-
venom8888
őstag
válasz Hunreal #26567 üzenetére
Szia. Nekem alaplapi volt sokaig, most vettem egy X3 at, es semmi kulonbseg jatek alatt, vagyis nem tunik fel. Szerintem nem eri meg azert plusz 60k-t fizetni, nekem muszaj volt,mert kellett optika, amugy nem vettem volna., Inkabb tedd a VGA ba azt a penzt
[ Szerkesztve ]
-
Hunreal
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Új gamer gépet építek, a jelenlegi 10 éves gépet cserélem. Első körben az "ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI" alaplapot néztem ki. Elvileg ebben SupremeFX ALC4080 van. Sennheiser Game One fülest használok, játszom leginkább. Az elmúlt 10 évben mennyire fejlődött az alaplapi hangkártya piaca? Magyarán, jó lesz az alaplapi erre a célra, vagy vegyek rendes hangkártyát? Bocs, hogy ilyet kérdezek, de vesznek-e/használnak-e még hangkártyát az emberek? Ha igen, melyik típust, márkát ajánlanátok?
A jelenlegi gépemben egy Asus Xonar D2 van. A 10 éves alaplapi hangkártya minősége egy okádék a Xonarhoz képest, a különbséget max a süket nem venné észre.Köszönöm előre is!
-
válasz venom8888 #26563 üzenetére
Hmm, ez gyakori panasz sokaktól és többféle USB hkártyára. Win gyorsindítás és az USB lekapcsolás le van tiltva ? Az energiagazdálkodásnál találod ezeket.
Nálam az Onyx és az XFi is hosszú kábelen csatlakozik, ráadásul az Onyx még HUBon is van. Egyikkel sincs gond, pedig a használós gépen minden USB foglalt, külső vinyó, SSD, HUB, pendrive, BD meghajtó, stb.
Ja, és USB3- ba csatizd, az több áramot tud leadni mint a kettes.A 3 test probléma nem megoldható.
-
venom8888
őstag
Nekem az X3at nem ismeri fel az usb, ki kell huzni majd vissza be dugni. Alltalaban minden egyes windows inditasnal ez van
-
venom8888
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
fege87
csendes tag
válasz tomcat78 #26558 üzenetére
Egyszerűen megszoktam már. Amúgy közben meglett a megoldás:
SB Command / SBX profile-on belül nem volt a Surround eléggé felcsavarva, 50+-nál máris hallom mindegyik csatornán a hangot.Plusz időközben találtam egy "mégjobb" megoldást:
Equalizer APO alá beraktam egy "Adaptive Stereo To 5.1 Surround Upmixer VSTplugin" nevű github projektet. Így is tökéletesen működik, plusz be tudom állítani a hangerőt is az adott hangszóróra.Aki esetleg ugyanebben a cipőben járna, itt hagyom a linket, remélem githubosat lehet:
[link][ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz fege87 #26557 üzenetére
Igazság szerint nem nagyon értem, hogy sztereoban miért kéne két hangszórónál többnek szólnia.... Semmit nem nyersz vele, csak az irányok miatt torzítja a hangképet. A "sub" még oké mellé. De a többi.... Minek?
-
fege87
csendes tag
válasz venom8888 #26556 üzenetére
Tegnap vettem át az X3-at, viszont "decode" opciót nem találtam a segédprogramban (SB Command) csak olyat, hogy ENCODER, de az nem változtatott semmit. A PLAYBACK fülnél ha a "Bass redirection" be van kapcsolva, akkor úgy tűnik 2.1-ben hajlandó menni, de középső illetve hátsó hangszóró továbbra sincs, csak az SB Command hangszóró tesztben hallom. Ha a windowsnál a hangokat sztereo-ra rakom (windows 10 / hangbeállítások / lejátszás / beállítások - > csak sztereo, akkor annyi történik, hogy csak sztereoban játsza le továbbra is.
-
pulutodurumo
addikt
válasz fege87 #26554 üzenetére
Csak a szoftver. Nekem is van valahol egy DS, emlékszem ott bármennyi csatornás be- és kimenetet lehetett választani. Nem gondolom, hogy lenne hardveres akadálya, hogy a hátsó hangszórókra is kiküldje a sztereó jelet a mostani kártya. Sajnos konkrét ötletem nincs.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
fege87
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Laptopról próbálok külső - usb - hangkártya segítségével egy régi Genius SW 5.1 Home Theater hangrendszeren zenét lejátszani (3 db jack csatlakozó), de egyre kilátástalanabbnak érzem.
Amivel eddig próbálkoztam:
- Asus Xonar U5/U7
- Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
- Creative Sound Blaster X3
A helyzet mindig ugyanaz: Külön hangszóró tesztben mindegyik hangszóró, beleértve a mélynyomó szépen csilingel, viszont lejátszásnál csak stereo van, a két fronton kívül semmi más nem szól. Próbáltam youtube, illetve spotify alatt, a többi nem is érdekel, mert pont ez lenne a lényeg, hogy a sztereo jelet kinyomja az 5.1-es hangrendszerre, mint ahogyan a régi XONAR DSX alaplapi hangkártyám gyönyörűen megoldotta mikor még asztali gépem volt.
Van ötletetek, hogy mit rontok el? Egyáltalán lehetséges, amit szeretnék, vagy hiábavaló? -
demmer123
őstag
Sziasztok! Aki használ creative sound blaster x3 külső hangkártyát megnézné legyen szíves hogy nála ezek a balance értékek hogy vannak alapból? Én azt vettem észre hogy a fejhallgatón bal oldali rész sokkal hangosabb és erőteljesebb mint a jobb, ennek az értéknek így is kell lennie?
[link] L sokkal feljebb van mint az R, nem egyszintbe kéne legyen?
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz Zsömica #26550 üzenetére
Ezek mint sajat tapasztalatok, ti sem tudtatok a valaszt sok kerdesemre,csak talalgatas volt. Nekem kellett fel napot, napot kinlodom vele mire rajottem. Ezeket a megoldasokat,hibakra magunknak kell rajonni, nyilvan segitek majd ha 1x valaki hasonlo cipoben lesz.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Mar nem tudom torolni az uzenetet, de megoldottam. Egyszeruen az X3 mestere lettem Akinek kerdese van, sziv vele, az nyugodtan irjon ram,mar mindent tudok a cuccrol.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Az X3 megint nem adja az 5.1 et az Encoder on al, nem szol a 2 hatso hangszorok, de ha kikapcsolom az encodert akkor megy,mint az 5. De nem Dolbyban. Mi lehet a baja?
-
Zsömica
aktív tag
-
Attila0
őstag
Sziasztok.
Általános felhasználásra mit tudnátok ajánlani, egy notebook, Realtek ALC 269-es hangchipjének kiválására?
[ Szerkesztve ]
-
Zsömica
aktív tag
válasz betyarr #26533 üzenetére
Egyéb tulajdonságaiban és összességében a D1 komolyabb.., hátha később hasznát veszed az analóg kimeneteknek..!
Én pl. most azt tervezem hogy azokról fogom etetni az egyik fogadóképes erősítőmet - kíváncsi vagyok a végeredményre..!
De figyelj mert a D1 optikai kimenetéhez a hosszított kábelfej fog kelleni..![ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
sziasztok!
mennyire érdemes egy asus sonar dg-t vagy d1-et megvenni (4-5k használtan)? csak azért kellene,mert a házi mozi erősítőt szeretném rácsatlakoztatni ezen keresztül (sajna az asrock lapomon nincsen optikai kimenet). csak ezt a célt szolgálná.
köszi a választ!
-
-
Bl@tty
tag
válasz venom8888 #26522 üzenetére
Csak egy-két ötlet:
Egyes alaplapoknak van olyan funkciója, hogy kikapcsoláskor az USB kapukat áram alatt tarthatják. (pl. bill./egér gombnyomásra ébresztéshez, stb.) Lehet, hogy emiatt a kártya nem kapcsol le és ez megzavarja a következő indulásnál. Esetleg nézz körül a BIOS-ban/UEFI-ben az energiabeállításoknál.
Meg akár az op. rendszered leállításával kapcsolatos beállításait is megnézheted. Lehet csak hibernál a gép és nem kikapcsol.
Második ötletként nézd meg, nincs-e firmware frissítés a kártyához. Úgy emlékszem, az elején a G6 nekem is csinált hasonlókat és egy frissítés megoldotta. -
venom8888
őstag
Sziasztok. Ujfent olyat csinal az X3 hogy minden gepinditaskor nem megy, nem ismeri fel. Ki kell huznom az usb-t majd vissza be, es akkor felismeri. Mi lehet a baja?> Nem akarom,midnen gepinditaskor ki be huzgalni.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. A visszakuldestol szamolva, meddig tart nekik visszafizetni a termeket amit vasaroltam? El alltam a termektol es mar 3. nap vissza is kuldtem, ennek mar 2.5 hete. Ma nem vettek fel a telefont, kb 6x hivtam oket,csorgettem 1 egesz percig
-
demmer123
őstag
Sennheiser GSX 300 vagy az asus u7 mk2 jobb?
Hangosabb a sennheiser? Cloud 2 fejhallgatóhoz lenne használva
-
Zsömica
aktív tag
válasz kriszkrisz11 #26516 üzenetére
Így már igen.., valszeg megfeküdt a Xonar-od - ha ennyi problémát okozott..!
Viszont az X3-mal minden tekintetben elégedett leszel; majd meglátod..! -
kriszkrisz11
csendes újonc
válasz Zsömica #26491 üzenetére
Zsömicica
Köszi a segítséget. Valószínűleg az X3 ast fogom választani. A Xonar DX is alig fért el a videókártya mellett. Ez miatt lehet, hogy nem is tudtak a ventillátorok rendesen videokártyát hűteni. Bár soha nem volt probléma.
A Xonar hoz az alap drivert használtam. Próbáltam feltelepíteni az Unixonar t, de nem sikerült, a Windows test mode ba kellene rakni vagy kikapcsolni a driver signature verificaton. Nem akarok ezekkel vacakolni.
Talán jobb lesz ha külső kártyánál maradok.[ Szerkesztve ]
-
kriszkrisz11
csendes újonc
válasz Zsömica #26491 üzenetére
Zsömicica
Próbálkoztam még újratelepíteni a Xonar alap software ét, de csak azt értem el vele, hogy 1 perc helyett 30 ig bootol a rendszer. Egyszerűen az alaplapi Gigabyte logo nál csak tölt és tölt és tölt. Jó párszor muszáj voltam manuálisan kikapcsolni a gépet. Amikor szerencsém volt lefuttatott diagnosztikát, automata javítást és úgy 10 perc alatt sikerült bebootolnia.
Nem értem, hogy a Xonar újratelepítése miért okozta ezt. Ezek után pedig volt olyan, hogy elkezdett szaggatni a gép. Mint amikor egy játék csinálja ezt. Csak most még az asztalnál alap helyzetben is szaggatott, amit észre lehetett venni egérkurzoron és szaggatáskor fellépő recsegő hang miatt. Ezek után még csak ki se tudott kapcsolni a rendszer. Volt hogy elég sokszor 100% közelire ugrott a meghajtó használat. Gondolom ez okozta a szaggatást.
Most lehet megoldódik. Kiszedtem a Xonart. Uninstalláltam a software ét, ami után a gép megint elkezdett rosszalkodni, de nem kapcsoltam ki és pár perc múlva megszűnt a baj.
Meglátom mi lesz. -
-
-
válasz venom8888 #26508 üzenetére
Huh, nem kellett volna újrahúzni, ha szoftveres hiba lett volna az is előbb-utóbb kiderül.
Könyvjelzőket exportálni szoktam, jelszavakat a böngészőnek nem engedem menteni, és mindkettőt külső meghajtóra mentem, melyet csak offline gépen használok. Persze beíráskor biilfigyelő féreg is kiolvashatja, de azt észreveszi a vírusirtó...vagy nem, sajna 100% biztonság nem létezik.
A fontos adatokról, dokumentumokról, fotókról pedig érdemes legalább 2 példányban mentést tartani a fiókban vinyón/penen/optikán.
Bármi előfordulhat, rendszerösszeomlás, vinyóhiba, vírus, túláram, stb.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
venom8888
őstag
válasz DarthSun #26504 üzenetére
A kurva isten bassza meg ,mar elnezest. Hajnal 6 kor felkeltem es rajottem,hogy ez nem driver hiba,ha a metflixen sem megy a beszed hang. Kepzeljetek el,hogy 2 kábel egymáshoz ért,pl egy jobb elso a bal elsovel,nem dugtam be tövig. Csak megosztottam,hogy erre figyeljetek,vagy ha valakinrk ilyen jellegu a hiba,akkor ott keresse a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest