Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci13
tag
Sziasztok
Sound Blaster Z 5.1 játékokhoz jó egy pl Sennheiser GSP 300 fülesnek adna jó térhangzást?
Érzeni 5.1 és 7.1 közti különbséget ?
Asus Soar 7.1 jobb választás lenne Sound Blaster Z helyett térhatás miatt?
Köszönöm. -
Bacusuz
őstag
válasz
Inc.corp.
üzenetére
Tudod az öregem már nem egy mai darab, és nehézkes neki megérteni hogy kapcsolja át.
Alapértelmezettként a beépített hangszórot használja, de most kitalálta hogy van egy 2.1 hangszórója hogy az is szóljon ha bekapcsolja, ha pedig a tv-t bekapcsolja oda is átmenjen a hang.
Szóval nem megoldható.azert köszi -
chester91
senior tag
válasz
redingitell
üzenetére
Ez így elég jól hangzik, valószínűleg az lesz akkor, hacsak nem valakinek van jobb ötlete
Köszi az infót 
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Múltkor már felmerült egy kérdés, és akkor a válaszok alapján az SB Z Bulk volt a nyerő. Viszont jelenleg elég érdekesen alakulnak az árak, és újból feltenném a kérdést, hogy a következők közül melyik lehet a bestbuy:
- Creative Soundblaster Audigy RX 23.503 Ft
- Asus Strix Soar 24.195 Ft
- Creative Soundblaster Z Bulk 29.324 Ft
- Creative Soundblaster Z 31.636 Ft
- Asus Strix Raid Pro 34.883 Ft
- Asus Xonar Phoebus Solo 38.282 Ft -
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Tudom nem ide tartozik,de megpróbálom.
Ez lenne a kérdésem -
Inc.corp.
tag
Üdv
Az alaplapi kártyáknál,kevés kivétellel, minden jobb.Ehhez a füleshez valami ilyesmi illene:[link],de ez mondjuk használt,másrészt így is drágább mint a keret.Mindkét kitételhez (játék,zene)ettől a kategóriától indulnának a kártyák árban és minőségben.Valamint nem írtál a kommunikációról (TS,Ventrilo stb.), hogy milyen mikrofonos megoldást használsz.Ugyan is ha vmilyen kimondott DAC-ot (fejhallgató erősítő)választasz,akkor azokon nagyrészt nem lesz mikrofon bemenet.Az alaplapi mikrofon bemenet teljesítményben és minőségben is rosszabb megoldás.Tehát a keretet figyelembe véve:belső kártyának ASUS xonar DG/DGX,D1/DX esetleg Strix Soar,Creative Z,külső kártya;Creative X-Fi HD,ASUS U5/U7 (ezeken van mikrofon bemenet) -
Sziasztok, rendeltem egy AT ATH-AD500X-et és majd egy Asus Z170 Pro Gaming alaplappal fogom használni főként FPS játékra (multi 5v5, nem bf-ek), a maradék zene. Tudnátok ajánlani hangkártyát mellé, hogy azt halljam honnan jönnek ? Vagy esetleg DAC vagy AMP(?) a jobb-e, ezeket nem igazán tudom, hogy micsodák. Esetleg bőven elég neki az alaplai integrált cumó ? Nem szeretnék sokat költeni rá, 20-25 ezer. A válaszokat előre köszönöm.

-
Hauptmann
veterán
Beszereztem ma egy DX-et. A kérdésem az, hogy melyik PCI-E slot-ba érdemes tenni a kártyát? Régen úgy tanultam még az ISA slot-os időkben, hogy a VGA-tól legmesszebb eső slot-ba érdemes berakni a hangkártyát, a PCI slotnál is ez volt az ajánlott? Most mi a helyzet?
-
redingitell
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget. Creative Soundblaster ZX lett, ami ma meg is jött. Az első tesztek alapján nagyon nem bántam meg.
-
voros12
csendes tag
válasz
superg
üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Megpróbáltam bedugni a telefonba és úgy nem éreztem hogy a jobb hangosabb lenne, tehát szerintem a géppel lesz valami gond. Illetve milyen hangkártyát tudnál ajánlani ehhez, olyan 20 ezer forint környékén.
És érdemesebb belső vagy külsőt venni. Az a gond hogy mivel elég nagy videókártyám van, nem tudom hogy férne be alá egy hangkártya ezért lehet inkább külső lenne célszerű. -
Tomacko
őstag
A xonar DS/DSX vonalat felejtsd el, silány ócska vacak a mai alaplapokhoz mérve..... saját tapasztalatból mondom. A xonar DG/DGX a fejeseden tud javítani a rajta lévő fejeserősítő miatt. Konkrétan én mikor be tettem a gépbe a gyári OPA-val a Xonar DS-t és A-B teszteltem a kimeneteket hát majdnem sírtam. Na nem az 5ezer forint miatt amit kiadtam érte használtam anno, hanem a sok időt amit rá pazaroltam. Egy jó OPA csere viszont nagyon jó irányba viszi előre és szerethető jó hangot tudsz kihozni belőle. Én bkercso fórumtársunk OPAgreen-t használom.
Tomi
-
superg
senior tag
válasz
superg
üzenetére
Illetve még annyit hogy használtan mindkettő 20 alatt volt(13,17K)
(#19783) voros12:Nekem is Hyperx Cloud van csak a Core verzió ,fülhallgató sincs ?,abból minden háztartásban akad nehány.Illetve telefonra dugd rá hogy ott hogy szól.Egyébként mindenképp vegyél szerintem
legalábbis nekem az alaplapi nagyon gyenge,ez már megérdemel külön hangkártyát.És ha csak fejeshez kell inkább a DAC topikban érdeklődj az szól inkább a fejesekről -
voros12
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy HyperX Cloud I-es headsetem, és nemrég azt vettem észre, mintha a jobb oldali rész hangosabban szólna mint a bal. Talán mintha a basszus lenne nagyobb benne. A gépben egy Asus B85M-G alaplap van, és a füles az első jackre van rádugva, kipróbáltam a hátsó jack-en is de ugyan úgy hallottam egy kis különbséget. Sajnos más fülessel nem tudtam letesztelni hogy ott is ez van-e.
Szerintetek ez lehet a hangkártya miatt?
Érdemes lenne nekem ehhez a füleshez venni egy hangkártyát, illetve ha igen milyeneket tudnátok ajánlani maximum 20e forint környékén. Illetve ami nem PCI csatis mert abból csak 1 van az alaplapon. -
superg
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Kösz

Most van egy Asus Xonar XD meg egy pont fentebb említett Creative X-Fi HD hangkártyám
Mindkettőt használtam vette itt aprón.Először Asus XD-t aztán olvastam hogy fejeshez jobban ajánlott a külső,meg azon van fejh.erősítő is stb ,pont volt egy eladó,megvettem.
Creative megy PnP is de én feltettem amit találtam drivert.
Egyelőre jó mind kettő.Én is pont fent említett Genius hangfallal és mikrofonos fejessel használom.Még további hallgatózás követően döntöm el melyik marad,mert az egyik ugye felesleges lesz. -
Inc.corp.
tag
20K-ért újonnan ASUS DG/DGX DS/DSX a D1/DX már felette van valamint ezeknek nincs külön fejhallgató kimenete, ha az fontos, ill.Creative RX,de azon meg két mikrofon bemenet van és összességében szerintem érdemes inkább egy Z-t venni (ha csak nem akarsz egyszerre két mikrofont használni).A többi Creative és ASUS is mind 20K felett van, itt viszont szinte mindegyiken van külön fejhallgató kimenet+fejhallgató erősítő,azaz maradhat folyamatosan bedugva a Genius is meg a Superlux is.A Creative X-Fi HD külső kártya és nem tud 5.1-et.A sokpontegyes kártyáknál is tudsz 2.0/2.1-ben hallgatózni,ilyenkor csak a front kimenetet használod.A Superlux-ot nem igazán tudom hová tenni (legalábbis az adattáblája szerint) mivel ilyen tudással általában a több tízezres fejhallgatók rendelkeznek.Az ár-érték aránya tűnik a legvalósabb adatnak, de ettől még jól szólhat és egy hangkártya jót tesz neki.
-
superg
senior tag
Ö lenne egykérdésem ,lehet amatőr.Vettem egy Asus Xonar DX/XD/A-t ,ilyenek a kimenetei [link]
Most ezt egy 2.0-ra hogy is kell rákötni.Fejhallgatót mire kössem? -
r0b1
tag
Sziasztok!
20 ezer Ft-ig lehet olyan belső hangkártyát kapni ami érezhetően jobb egy Asrock B150M Pro4s hangkeltőjénél, az alábbi igények figyelembevételével?
Sztereó zenehallgatásra kellene, meg néha kis játékra, szóval elég a 2.0. Egy Genius SP-HF1250B hangfal és egy Superlux HD681 EVO menne róla, mindenképpen belső hangkártyát szeretnék (azt hiszem PCI Express-nek hívják), nem usb-set.
Ahogy nézem ezeket a belső hangkártyákat, Asus xonar, Creative X-Fi HD, már mind 5.1-esek, de nekem arra nincs szükségem, esetleg ebben az árban még így is jó választás lehetne?
Köszi! -
Mydgard
tag
Csao!
Berendeltem ma az alza.hu-rol egy X-Fi HD-t, erdemes felrakni a gyari driver-et hozza vagy jo csak ugy alapbol is?
-
-
Zoli54213
aktív tag
Hi! Aki jártas a hangkártyák világában...nem tudja esetleg hogy hova lettek a Creative hangkártyák a boltok polcairól?
-
Inc.corp.
tag
válasz
redingitell
üzenetére
Igen,hasonló cipőben járok én is.A Creative Z a 2.VGA/PCIe slotban csücsül.Az elsőt 1x azonnal elbuktam a proci hűtő miatt, a másodikat a VGA kártya miatt(talán cipőkanállal beférne,de a hűtés miatt nem tettem oda).Nem véletlen,hogy inkább lehagyják a PCI aljzatokat a lapokról, de még úgy sem lehet használni a PCIe 1x-ket.Aki több VGA-t működtet annak meg hiába van több PCIe 1x csatija,azokat szépen letakarják a kártyák.Arról nem is beszélve,hogy ha pl.egy PCIe x4 SSD tárolót akar valaki tenni a gépébe (mondjuk én) akkor az előzőek miatt már nincs hova tennie és vehet egy jóval túlárazott "gamer+turbo+ultra"lapot,hogy legyen egynél több 4xPCIe csatolója.Nem is értem ezt a tervezést.
-
válasz
redingitell
üzenetére
...akkor van hova dugnod

-
chester91
senior tag
válasz
Inc.corp.
üzenetére
Köszi!
Én is a Bulk felé hajlok, korábban, amíg az Audigy RX 16-18 között mozgott, a felé tendáltam, de most, hogy 20 fölé kerekedett, inkább a Z.
Mivel 7.1-es hangrendszer elérhető árban nem nagyon van, így maradok az 5.1-nél, abban is majd keresek egy elérhető árút, amin már van optikai s/pdif csatlakozó, mert az alacsonyabb árkategóriánál mind koaxiális csatlakozóval bír.
-
válasz
redingitell
üzenetére
Hány VGA-d van? Hány slotosak?
HA 1 VGA van, akkor a rövid PCIe csatiba és a 2. VGA slotba is mehet. HA 2 VGA van, akkor rizikó, h elfér-e. -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Lassan dűlőre jutok: a kiszemelt egy Creative Soundblaster Z. Viszont mivel a csatolófelület PCIe, ezért nem biztos hogy elfér a VGA miatt. Azt kérdezném a z tulajoktól, hogy a hangkártya behelyezésekor a PCIe csatoló szélétől kb mekkkora helyet foglal?
Nekem ilyen alaplapom van. -
Inc.corp.
tag
válasz
Iceman83
üzenetére
Iceman:Ittössze tudod hasonlítani őket.Egyszerre füles és hangfal csatlakoztatása csak a Z-nél működik.Valamint az RX 7.1 a Z 5.1.Technikailag(és szerintem is)a Z a jobb,kb. annyival amennyivel drágább.
chester91:Ebben a kategóriában a Creative Z.Lehet OEM is,azon nincs led és E.M.I.pajzs egyébként ugyanaz.Nagyjából a legfőbb különbség,hogy az ASUS 7.1-es a többi a füleden múlik. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Hangkártya vásárlásra adtam a fejem. PCIe csatlakozással, optikai csatlakozóval a későbbi fejlesztéshez. Amik eddig felmerültek, az az Asus Strix Soar, Creative Soundblaster Audigy RX, Creative Soundblaster Z Bulk. Ezeken kívül van e valami javasoltabb, vagy ezek közül érdemes választani az egyiket?
-
válasz
Inc.corp.
üzenetére
Annyi "bajom" volt vele, hogy az FX tuningját nem szerette, de ez egyedi dolog. DX-hez jobb az SW, Xonar switch-el a profilváltás két kattintás, Soar progija lassabban tölt be, mivel ott meg kell nyitni mindent egyben. Zenére mindkettő jó, játékra DX nekem a favorit, de ez is szubjektív, kinek melyik hangzás a bejövősebb.Fent a keresőben is lehet találni bejegyzéseket, nem mai kártya ez sem, érdemes olvasni.
-
Inc.corp.
tag
válasz
Iceman83
üzenetére
A helyzetet tekintve, (hogy sürgősen kell) szerintem bevállalható.Itt a fórumon(amiről tudok) ViZion kollegának volt ilyenje,de hamar megvált tőle mivel neki nem tetszett.Ő az ASUS D1(PCI) / DX(PCIe)-hez viszonyította(ezek régebbi kártyák).Kifejezetten nem rakta "tiltólistára" a Strix-eket,de érdemes lenne megvárnod,hogy mit mond.Arra még figyelj,hogy a kereskedők elég gyakran a Strix Soar-hoz(~25K) a Strix Raid Pro(~35K) képét rakják ki,tehát a legkisebbhez nincs külső vezérlő.
-
Inc.corp.
tag
válasz
Iceman83
üzenetére
A hónap második feléig azt kapod ami az üzletekben megmaradt, az idei/jövő rendelések kb.az utánra realizálódnak.A Creative-nél gondolom az OEM vagy a legkisebb Z-re gondoltál,amit ezek szerint jobban vittek mint az ASUS Strix Soar variációkat.Amennyiben nincs szükséged sokpontegyre és csak füleshez kell, esetleg körülnézhetsz a DAC topikban.Vannak olcsóbbak is.Mondjuk egy DAC-nál számít a forrás is természetesen,youtube meg egyéb netes agyontömörített zörejekhez (amiket gyakran én is hallgatok
felesleges. -
Iceman83
tag
Sziasztok,
Hyperx Cloud füles mellé szeretnék egy hangkártyát vásárolni, ami minőségben már jobb lenne, mint az integrált alaplapomon lévő.
A Creative Sound Blaster Z helyett mit ajánlatok ami ugyan olyan jó teljesítményű, mert nem lehet most kapni Sound Blaster Z és sürgős lenne.
Amin könnyen lehet váltani hangszóró és füles között ha hátra vannak bedugva.
Köszönöm. -
Joezyka
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
és (#19735) Inc.corp. :
Kitakarítottam a registry-t amennyire lehetett. leszedtem minden olyan programot ami gyanús volt, hogy nem tudom mi az. Minden a hangkártyához kapcsolodó programot is leszedtem. Csatlakoztattam, a w7 nem látta. Driver fel, akkor felismerte, és a helyzet változatlan
. ugyanúgy förtelmes a hangja. Leszedtem az ASUS drivert, csak a home theater-t hagytam fent, így legalább a hangzásban van egy kis "boost" az alaphoz képest. Még lehet visszaváltok w10-re, ha egyszer lesz időm hozzá. Már felfrissítettem szóval jogtiszta a w10-em, csak memóriakezelési problémáim adódtak amiket nem lehetett megoldani. -
Inc.corp.
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
Én az erősítőnél keresgélnék, mert ha a PC-ben lévő hangkártya (legyen bármelyik is) 5.1 analóg formátumra vissza tudja alakítani a digitális jelet,akkor várhatóan az erősítő is(kivéve,ha pl.nem ismeri az adott kódolást).Ha optikán küldöd ki a jelet,akkor max a hangerőt tudod változtatni, mást nem Hiába állítasz bármit is a hangmenüben, az a hangkártya által előállított analóg jelre vonatkozik nem a digitális kimenőre.
-
válasz
Hauptmann
üzenetére
Lehet, tudom, h volt ilyen, csak gondolkodni nem sikerül most, sry. Ha D1-et szeretted, akkor DX szerintem. Én megvettem a soar-t, majd el is adtam. Azt hittem hibás, mert BSoD-t dobott, de havernál jó volt... mire rájöttem, h HT link tuningot nem szereti, ehhh. Játékban nem volt jobb hangja, mint a DX-nek, hiányzott a Xonar switch, ilyesmik. Creative lett, újan, az megy apróra, egyelőre itt az X-Fi HD, de nekem a DX hangja még most is jobb, de lehet már csak beképzelem
öregszem na. -
jaja1981
addikt
válasz
Inc.corp.
üzenetére
Na, újabb helyzet a stereo mizériámban.
A misztikum, hogy a win támogatott formátumok-nál lejátszatom a DTS vagy Dolby digitál-t, akkor megy az 5.1, de máshol nem.
Olyan, mintha stereo lenne az alap, de a játékok is csak abban szólnak.
A Starcraft meg is mondja, hogy stereo van beállítva, ezért csak abban szól.Ugyan az a helyzet mind a Realtek, mind a X-FI kártyával, szóval itt valami szoftveres mizéria van.
Ötlet?
-
-
-
Hauptmann
veterán
A Soar-on van egy 600 Ohm-os fejhallgató erősítő, de ez gondolom, hagyományos sztereó fülesekhez jó, 5.1-hez nem.
-
Hauptmann
veterán
Röhej, hogy pár éve Dunát lehetett volna rekeszteni az eladó Xonar DX-ekkel, most meg nincs, ha meg véletlenül feltűnik egy, azonnal el is kel.
Erősen gondolkodom, hogy megveszem újonnan. A használthoz képest plusz +8-10k, amennyit most költöttem összességében a gépfelújításra, nem tétel ez az összeg. Bíztam benne, hogy kibírom az alaplapi ALC898 hangját, de nem, sajnos egy fos.
-
Lendova
őstag
Tisztelt guruk! Ajánljatok légyszives egy budget hangkártyát, amivel lehet 5.1-es hangfalszetten youtube, spotify kombót hallgatni.
Néhány hónapra, esetleg fél évre kellene csak. -
Inc.corp.
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
Az erősítőn kellene beállítani az 5.1-et, pl:mint amikor egy filmnél kiválasztod azt hangsávot amelyik tetszik és rendelkezésre áll.A pc-ből kiküldött digitális jelnél max. a hangerőt tudod állítani.Viszont olvastam olyat,hogy régebbi Creative hangkártyáknál volt olyan verzió aminél benne volt a dd AC3 lincensz az árában és volt amelyiknél nem és ez utóbbiaknál valóban csak sztereóban jött ki hang a digitális kimeneten.Próbáld itt megkérdezni.Esetleg próbáld meg az alaplapi kimenetet.
-
jaja1981
addikt
Sziasztok,
Van egy Kenwood KRF-X9070D erősítőm, amit digitális jellel szeretnék meghajtani a PC-ról.
A gond az, hogy csak stereo megy ki a hang. Mind az alaplapi, és mind a Creatice X-FI Fatality hangkártyáról ez van.
A Win-ben sem tudok csak stereo-t álltani a digitális kimenetnél.
Ha analóg kötöm össze, akkor megy az 5.1, vagyis ha a hangkártya végzi a DAC-ot, de pont ezt akarom elkerülni, mert szerintem a Kenwood jobb minőségben végezné.Mit nézek be, miért nem megy ki digitális kimeneten az 5.1?
Játékra kellene a cucc.Köszi.
-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Az ASRock H81M-HDS-ben lévő Realtek ALC662 Audio Codec után mi a legolcsóbb alternatíva (sajnos nem igazán van most rá) ami hangminőségbeli javulást hozna -majd- egy Microlab solo 6c 2.0 esetében? Vagy ilyen 5k-s árkategóriában nem is érdemes gondolkozni?
Köszönöm szépen!
-
válasz
Joezyka
üzenetére
Ha szűz Win7 volt az jó. A hardverhiba lehet hogy bekevert. Hát, próbáld meg a tisztítást, hátha. Szubjektíven annyi hogy én a jv16PowerTools- al szoktam. Kényelmes, célirányosan rá lehet keresni szavakra/kifejezésekre, aztán gyalu. Esetedben az Asus vagy U7 szóra pld. Ha nincs más Asus eszközöd akkor az összes találat törlése (ha van akkor sajnos egyenként ellenőrizni kell hogy a hangkártyához tartozik-e a bejegyzés) , újraindítás, aztán mehet egy újbóli telepítés.
-
Inc.corp.
tag
válasz
Joezyka
üzenetére
Első körben húzd le az U7-et és uninstalláld a drivert és egy registry tisztítót futtass le,majd telepítsd újra.Ingyenes registry pucoló progikat találsz a neten, vannak kizárólagosak és vannak olyanok, amik egy csomagban találhatóak pl.CCleaner (ez magyarul is tud, én ezt használom) Egy ilyen ingyenes progi ehhez (és általánosan is)elegendő.A komolyabb progik komolyabban nyúlnak bele a registrybe és előfordulhat, hogy a fürdővízzel együtt megy a gyerek is.Valamint javasolt ezeknél a kártyáknál az alaplapi(hátsó) USB-t használni.Van ott több is, ha mégsem jó próbálj ki egy másikat.Mondjuk ennél az alaplapnál, ha valóban túlfeszültség érkezett az USB ágon az elhaló tápból,ezután bármi előfordulhat.
-
Joezyka
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
egyben válaszolnék #19726) Inc.corp.-ra is:
szűz w7-volt (w10-ről váltottam vissza, egyéb okok miatt). Használtam is a driverrrel (ami linkelve is volt feljebb, mint hivatalos "driver"). Aztán 1-2 hónapra rá kezdte, hogy nem volt jó a hang, majd a tápom halt meg. (gondolom a tápom nyírta ki az előző kártyát is, így utólag erre gondolok). Azóta bármit csinálok, ha felrakom az ASUS progit, rettenetes a hang. A W7 eszközkezelő vagy mi, az felismerte, hogy egy U7-ről van szó, valamit szedett is le magának (az asus driver mappából, ahol van a telepítő) így most megy.Kérdés: azt tanácsoljátok, hogy minden ehhez tartozó dolgot, program, registry, stb (nem tudom mi lehet még, de segítséget megköszönök) takarítsak le, csatlakoztassam újra a kártyát, és telepítsem fel az ASUS drivert és akkor működni fog?
Köszönöm a segítséget.
-
-
nonozoom
tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
A Red kerül annyiba. A Black, amit vettem az 29.900 Ft

-
PuMbA
titán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Természetesen ár / hangminőség arányban van jobb vétel. Ilyen korlátozott helyen, USB-s táppal nem tudják kihozni a legjobb hangminőséget. Ennek az előnye a kis helyigényben van és ennyi.
-
nonozoom
tag
Sziasztok!
Akinek USB DAC kell, bátran tudom ajánlani az Audioquest Dragonfly Black vagy Red kütyüt.
Eszméletlen jól szól! Én az olcsóbb Black-et vettem, valami új dimenzió a zene hallgatásban. Ráadásul mérete és kompatibilitása miatt is praktikus. Az asztali gépben is és egy adapterrel telefonról is útközben mehet akár a 96/24 audio.
Link róla: Dragonfly -
válasz
Inc.corp.
üzenetére
+1
Új hangkártya telepítésnél érdemes takarítani. Win7- nél is még anomáliák lépnek fel, betölti az értelmetlen registry bejegyzésekhez tartozó változókat, amihez már nem is tartozik hardver. Súlyosabb esetben fagyást, újraindulást okozhat véletlenszerűen. XP- nél mégjobban előjött ez a hiba, bizonyos Creative telepítők el sem indultak ha maradt valami az előző hangkártya telepítéséből, arra hivatkozva hogy nem található hangkártya. Érdekes hogy tiszta telepítéssel indulva viszont megoldható akár több különböző hangkártya telepítése egy gépre, csak elsőnek a Creative kártyát kell telepíteni ( ha van ), aztán mehet a többi. -
Inc.corp.
tag
válasz
Joezyka
üzenetére
"w7-ben a hangnál nem találtam ilyet"
A rögzítőeszközöknél kellene lennie a mikrofon beállításoknak (pl: USB ASUS U7 alapértelmezett eszköz néven,zöld keretes pipával), plusz a grafikus kezelőfelületen ami telepített driver híján nincs.Azért javasoltam registry takarítót, hátha bent maradt valami az előző telepítésekből ami a galibát okozhatja.Illetve a win7 üzemideje,használata, a fel-le telepített hangkártya driverek esetleg különféle kodekek is számíthatnak.A meghajtóprogramokat és szoftvereket pedig hagynám a program files (vagy saját mappa a gyökérkönyvtárban) mappába telepedni,a windowsoknak vannak érdekes "szokásai"ez ügyben. -
Joezyka
senior tag
válasz
Inc.corp.
üzenetére
amit linkeltél, az a gyári "driver" amit én is leszedtem és felraktam. és ha ezt felrakom akkor lesz ocsmány a hang globálisan. Ha leszedem és csak a w7-re bízom, hogy találjon valamit magának (ismerje fel, használja, illesztőprogramot keressen valahonnan), akkor jó a hang. Bár irányzottan a mappát adom meg, ahol le van töltve a driver, de ennyi.
ezt leszámítva működik, csak zavar, hogy a mikrofont nem tudom beállítani, pl zaj szűrést, erősítést, stb. de szívesen várok ezügyben tanácsokat, segítséget, hogyan is oldhatnám meg, w7-ben a hangnál nem találtam ilyet.
-
PuMbA
titán
válasz
redingitell
üzenetére
Amire zenére jó, az játékra is, mivel mindkettőnél a minél pontosabb hangzás a lényeg
Szoftver nélkül is működik az X-Fi HD, csak bedugod és kész, pont ez a jó benne, de természetesen a Creative honlapjáról leszedheted a Windows 10-re való segédprogramokat, ha kell, bár szerintem felesleges, mert csak hangrontó effektek vannak benne 
-
válasz
redingitell
üzenetére
Kicsit felületesen olvastál akkor...
Te is jobban jártál volna, ha tényleg olvasol.
Írtam, h zenére jó, mondjuk játékra is ez van most - nem DX, de jó. Inc.corp. is írt róla, fent a keresőben is vannak hsz-ek, ha használod. SW-ről is írtam korábban, nem Asus felület de megteszi, nem szoktam állítgatni. -
redingitell
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Mielőtt kérdezek, általában megteszem. Egy vélemény volt arról, hogy zenére ok. ( ha már ennyire népszerű kártya, én kíváncsi lennék több ember véleményére.) Szoftverről semmi.
Viszont Te jobban jártál volna, ha 5 szó helyett csak 2-ő írsz válaszként. pl: zenére jobb, vagy játékra jobb. És nem kell feleslegesen + 3 szót gépelni.......
Más:
Esetleg erről valakinek van tapasztalata? -
válasz
redingitell
üzenetére
Olvass vissza 2-3 oldalt kérlek.
-
redingitell
senior tag
Ez az XFI-HD inkább zene hallgatásra jó, vagy a játékok alatt teljesít jobban? Szoftvere jó a win 10-hez?
Nekem volt már creativ külső hangkártyám, de a szoftver miatt cumiztam vele rendesen. -
AngerFîsT
tag
Komolyan annyira felkapott ez a cucc ,hogy úgy kell rá vadászni, mint az olyan barátnőre aki csak téged akar megszerezni és nem a pénzedre hajt

Pár napja beszéltem Merlinék-kel , Készlet: Külső raktárról (Kérjük érdeklődj!)
+ ,hogy bármikor elfogyhat így vásárlás előtt azonnal írjak nekik
hogy van e raktáron ,de mivel nekem is kell nem bánom ha 2-3 ezer a különbség ,DE! legyen meg nekem is !
Tegnap volt Aquaban is ,de mára elfogyott xd .Más. Ezt az RCA kábelt ajánlották a itt a fórumon a Microlabhoz összekötni XFI-vel. Jó választás lenne hozzá szerintetek?
PuMbA
Alzát : Nem ismerem ,így félek tőlük úgymond, gari miatt.
Ipon: Raktárfigyelő bekapcsolva
Easy shop : véleményeket olvasva nem a kedvenc boltnak tűnik xdDigidroid: Mázlista vagy bár nem tudom mikor rendelted ,mert néztem reggel meg hétköznap és nem volt xD
-
Digidroid
aktív tag
Ja, csak klikkelj rá:
Compker: A keresett termék nem található!
bestmarkt: Nincs készleten
MagiComp: Ez a termék jelenleg nem elérhető!
iPON: A termék jelenleg nem elérhető..
Csak alza (1db), easy-shop (itt jelenleg a legkedvezőbb áron), és bluechip 39 099 Ft
boltoknál szerepel rendelhetőként.. -
Digidroid
aktív tag
válasz
AngerFîsT
üzenetére
PCX
de iPON-nál is fent volt.

De látom már el is fogyott.
Esetleg itt még megpróbálhatod, a lap szerint van raktáron:
Creative SB X-FI HD USB Audiophile Sound Card -
HANDO88
senior tag

Kellemes Ünnepeket.
-
-
Digidroid
aktív tag
Akit esetleg érdekel újra kapható CREATIVE Sound Blaster X-Fi HD normál áron. Gyorsan rendeltem is egyet 23.642 Ft-ért

-
Inc.corp.
tag
válasz
Joezyka
üzenetére
Üdv
Mit értesz sima alap driveren?Nálam a win usb-s eszközhöz nem telepített drivert, legfeljebb felismerte(X-Fi HD,kamera,nyomtató) magát a drivert nekem kellett telepíteni.Csak belső eszközökhöz telepít egy minimumot,lesz képed,hangod.Vmint így nincs hozzá kezelőfelületed sem, ez így elég necces.Ott vannak a driverek az ASUS oldalán: https://www.asus.com/hu/support/Download/21/2/0/7/7EBx44FlFSC6BImr/41/
Vmint egy egyszerűbb registry matatót érdemes lenne lefuttatni pl.CCleaner.Gondolom pár százezer gépnél rendesen működik azaz U7-t. -
Joezyka
senior tag
üdv!
tegnap végre visszaérkezett az U7-em gariztatásból, pontosabban egy zsír új 0km-eset kaptam. semmi leírás, hogy mi volt a baja, vagy mi történt, csak a széria szám alapján jöttem rá, hogy ez teljesen új.
Nagy öröm, kibont, összedug, driver fel, és recseg, rpok, okádék a hang.driver le, újraindít, és szépen szól. Szóval ismét csak sima alap driverrel használom, nincs fent "hivatalos" program, ami az asus honlapján is van. Örülök, hogy végre visszakaptam, és nem az alaplapit kell használnom. Lehet a W7-et nem bírja, lehet más baja van, de már nem aggasztom magam.
A lényeg: jogosan halt be a kártya és szó nélkül viszonylag rövid idő alatt cserélték is.
üdv,
J. -
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Vettem ma egy Kingston HyperX Cloud Stinger fejhallgatót. Úgy érzem megérdemelne egy hangkártyát, biztosan jobban megmutatná a képességét, bár így sincs rossz hangja.
Mit lenne érdemes venni hozzá? Valami külsőt vagy inkább egy hagyományos jobban menne hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Köszi az infót

. ugyanúgy förtelmes a hangja. Leszedtem az ASUS drivert, csak a home theater-t hagytam fent, így legalább a hangzásban van egy kis "boost" az alaphoz képest. Még lehet visszaváltok w10-re, ha egyszer lesz időm hozzá. Már felfrissítettem szóval jogtiszta a w10-em, csak memóriakezelési problémáim adódtak amiket nem lehetett megoldani.
öregszem na.

+ ,hogy bármikor elfogyhat így vásárlás előtt azonnal írjak nekik
boltoknál szerepel rendelhetőként..