- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Lehetőségem nyílt egy kis apró elköltésére. Értelemszerűen hangkari vásárlása lenne a cél, de nem vagyok biztos benne, hogy arra van szükségem.
Erősen vacillálok az között, hogy hangkártyára költsek vagy vegyek egy komolyabb fejhallgatót ( gaming )
A jelenlegi az Asrock B365M PRO4 alaplapi hangkeltője, erről hajtom most még az Edifier R980T hangfalakat és egy HyperX Cloud Stinger-t.Erről szeretnék hangzásban továbblépni, a jelenlegiből leginkább a mélyhangokat hiányolom.
Továbbá az is fontos lenne, hogy be tudjam egyszerre dugni a fejhallgatót és a hangfalakat is hátra, és szoftveresen tudjak váltani a kettő között.Leginkább belső megoldás érdekelne, az is PCI-e csatolóval, ugye a lapomon már nincs sima PCI.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Lehet ződséget gondoltam. Azt hittem, hogy úgy működik majd ezzel a megoldással, mintha egy DAC lenne. Azóta bekötöttem természetesen a gyári USB kábelével és nagyon elégedett vagyok vele.
Van egyébként valaki, aki felrakta a saját driverét? Anélkül nem lehet ugye állítani semmit a hangzáson.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki megérkezett a csomagpontra az X-Fi HD hangkártyám. hogy lenne érdemesebb bekötni?
Az alaplapról optikai kábellel, vagy simán az USB csatlakozóval? -
smiti
veterán
válasz Baliga Tamás #23416 üzenetére
Akkor nyugodtan vehetem stereora ( Alesis Elevate hangfal ) és gaming headsetre az X-Fi HD-t?
Hangzásilag melyik, ha inkább a mély hangok felé mennék el?
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Érik a megrendelés, de sajna még nem sikerült döntenem. A használt piacon semmi értelmeset nem találok így újat veszek valamit.
Az egyik a nemrégen ajánlott Creative Sound Blaster Z kari lenne, a másik pedig a Creative Sound Blaster X-Fi HD. Kb. ugyanannyiba kerülnek, ebből a szempontból mindegy. Még a hétvégén van időm agyalni, legkésőbb vasárnap este rendelem meg. Esetleg ebben az árfekvésben van még valami amit érdemesebb lenne?
-
smiti
veterán
válasz Baliga Tamás #23399 üzenetére
Szia!
Igazából ez egy mindenes gép. Megy rajta minden, zenehallgatás, filmezés és sok játék. Leginkább a hangszórók szólnak utána pedig a játék megy a legtöbbet.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne valami alap hangkártyára ami az alábbi rendszeremhez kellene illeszkednie:
Az alaplap egy Asus H97-Pro Gamer, van PCI és Pci-e csatlakozó is szabadon. Egy pár Alesis Elevate 5 MK2, illetve egy pár fejes is van itthon: HyperX Stringer, Cloud2 és egy Sennheiser G4MER ONE. Ezekkel kellene megbirkóznia elfogadható minőségben. A gépen Win10 64bites oprendszer fut.
Szempont lenne, hogy könnyű legyen váltani a hangot a hangfalak és fejhallgató között, illetve a gép HDMI-n össze van kötve egy Marantz SR6007 HM erősítővel is.
Mit ajánlanátok ami hangra is elmegy már ezekhez és nem kell nyűglődni a különböző problémáikkal.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Keresnék valami nem túl drága hangkarit Kingston HyperX Cloud Stinger fejeshez és Alesis Elevate 5 MKII hangfalhoz.
A felhasználás az szinte minden, a zenétől kezdve az FPS játékokig mindenre használva. A jelenlegi alaplapi hangkari már kissé kevésnek tűnik, leginkább a fejhallgatót használva a mélyeket keveslem.Jöhet külső és belső is.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Vettem ma egy Kingston HyperX Cloud Stinger fejhallgatót. Úgy érzem megérdemelne egy hangkártyát, biztosan jobban megmutatná a képességét, bár így sincs rossz hangja.
Mit lenne érdemes venni hozzá? Valami külsőt vagy inkább egy hagyományos jobban menne hozzá? -
smiti
veterán
Sziasztok!
Sajnos a SoundBlaster X-Fi topik eléggé halott itt kérdeznék egyet. Vagy kettőt:
Vettem egy CREATIVE Sound Blaster X-Fi HD hangkarit a közelmúltban. Egyelőre csak annyit tettem, hogy összedugtam USB kábellel a géppel és így simán használom. Érdemes a gyári szoftvert feltelepíteni vagy ha nem akarom a hangszín szabályzást és különböző effekteket használni akkor ez így is tökéletes?
A második kérdésem, hogy ha van az alaplapomon " S/PDIF ki tüskés csatlakozó " ( Ne nevessetek ki, így van az Asus weboldalán ) akkor oda bekötve a hangkártyát úgy jobb lesz-e esetleg. Gondolok itt olyanokra, hogy ennyivel kevesebb kábel szedheti össze a különböző elektromos zajokat.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Ma végre megérkezett a Creative SB X-Fi HD hangkártyám. Nagyon nehéz szülés volt, de most egy nagyon nagy Köszönöm ! jár az ajánlóknak.
Aki minőségi, színezetlen, telt és dinamikus hangzást szeretne az ne adja ez alá.
Most még a gyári USB kábelt használom, bár nem gondolom, hogy ennél jobbat érdemes venni, de viszont az RCA kábel az egy ~ 10 éves dietz- kácsa, ez helyett majd veszek valami jobbat ha hazajöttem a nyaralásból.
Egyetlen negatívumot tudok megemlíteni:
A hangkártyán ugye csak rca kimenetek állnak rendelkezésre a hangfalak részére, a csomagolásban viszont 3.5mm jack - rca kábel van. Ugyan minek Amit még esetleg hiányolok, az a 6.3mm to 3.5mm jack átalakító. Ebbe az árba igazán beleférhetett volna .
-
smiti
veterán
válasz aladarka #17174 üzenetére
Nekem a DGX-hez is csak beta driver volt 8.1 64bit alá, de tökéletesen működött.
Egyébként van Asus hangkártyák topik.
-
smiti
veterán
Először nem igazán esett le, hogy konkrétan melyikről is írsz? Akkor most egyik sem ér meg 25k-t? Az első szavazat az a tied volt a Creative Sound Blaster X-Fi HD USB-re.
Egyetlen ami zavar az X-Fi-vel, az a nagy üles és mikrofon csatlakozó. Nem nagyon szeretem az átalakítós dolgokat, de biztosan együtt tudnék vele élni ha megbarátkozom a hangzásával.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Annak idején nagyon dicsérték az alaplapom SupremeFX hangkeltőjét. Egy ideig használtam egy Asus Xonar DGX hangkarit, de most fentebb szeretnék lépni egy kategóriát. A DGX-et kiszerelve kifejezetten dobozhangja van a Mode Com hangfalaknak.
Hallgatván az itteni tanácsokra, most egy USB-s hangkártyában gondolkodom.
A két kiszemelt az Asus Xonar U7 USB és a Creative Sound Blaster X-FI HD.Vagy még talonban van egy ASUS Xonar U5 USB is, amit it az apróban hirdetnek 14k.-ért.
Már van egy "erős" szavazat egy fórumtárstól a Creatíve termékére, de jó lenne több vélemény is, hogy melyiket érdemesebb. Pro és kontra mindkettő mellett , ellen.
-
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Asus Xonar DGX hangkarimat eladnám és valami USB-s külső és jobb minőséget produkáló megoldást keresnék. Mivel nem nagyon értek ezekhez, ezért fordulnék hozzátok, hogy mi az amit már érdemes megvenni a lehető legkevesebb ráfordítással?
Ahogy itt olvasgattam szimpatikus lenne a FiiO és az Asus is, de nem tudom mi tévő legyek.
-
smiti
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Végül is úgy gondolom, hogy 7k nem túl nagy kockázat és ha nem válna be minimális bukóval ki lehet belőle szállni.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Egy Creative X-Fi XtremeMusic és egy Asus Xonar DGX hogyan viszonyul egymáshoz? Melyik a jobb hangfalas használathoz? Érdemes esetleg 7k-ért megvenni az Asust, hoz érdemleges hangzás javulást az alaplapihoz képest?
Egy Modecom MC-SHF120U-t hajtanék vele. -
smiti
veterán
Sztereo hangkártyából mi most az ajánlott?
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Elvileg ma - holnap megérkezik a MODE COM MC-SHF120U hangfalam.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen hangkarit érdemes vennem hozzá, ami kiváltja az alaplapimat. ( Asus H97-Pro Gamer ).
Előre is köszönöm!
-
smiti
veterán
Sziasztok! Tudnátok olyan hangkártyát ajánlani, ami PCI-e csatlakozós, sztereo rca kimenete van, Win7 esetleg 8.1 64 bit kompatibilis és max. 15k-be kerül? Ha van olcsóbban az sem baj.
-
smiti
veterán
válasz RetepNyaraB #12710 üzenetére
Az ár még képlékeny. Szeretném egy 10k-ből megúszni ezért az ASUS Xonar DGX-et néztem.
De gondolkodom még az alaplap cserén, hogy legyen PCI foglalatom is és akkor már szóba jöhetne az ASUS Xonar DS is, és ha az alaplapon kicsit többet tudnék spórolni akkor nem zárkóznék el a Xonar D1 vagy valami ennél is komolyabb használt kártyától sem.
A füles annyira nem fontos, úgyis csak egy Sennheiser HD201-em van de nem túl sűrűn használom.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Asus Gryphon Z87-es alaplapom van. Most készülök venni egy jobb hangszórópárt és keresnék valami hangkártyát ami minimum illene a rendszerhez.
A hangszórók azok az alábbiak közül kerülnének ki:
Edifier R1900TII
MODECOM MC-SHF80U
MICROLAB B-73Legfőképpen játék ( NFS, Battlefield ) zene ( Dire Straits, Eagles, Zorán, Presser, asszony Metallica ) és filmnézés van a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest