- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
koszontem #6998 üzenetére
Kitöltöttem. Részemről a mobilos navigációnak (Sygic) vagyok a híve, elvégre minek adjak ki pénzt több kütyüre, és adott esetben miért hurcoljak egy csomó vackot magammal? A mobil épp elég, és jelen esetben nem csorbul a funkció mint általában a multifunkciós eszközök esetében. Használtam sokszor az elmúlt 1 év folyamán, szerintem teljesen hibátlan. Talán egy dolog lehet negatívum, ha egy bonyolult csomópontban kezd el pont csörögni. Szerencsére eddig egyszer sem hívtak közben, így nem tudom hogy mi történik, de ha átvált a hívásfogadásos képernyőre akkor az kellemetlen lehet.
-
koszontem
csendes tag
Sziasztok!
Akár hiszitek, akár nem, GPS témakörben írok szakdolgozatot és a fórumotokban már így is rengeteg hasznos dolgot olvastam.
A téma legfőképp a GPS vs okostelefon közti különbséget és lehetőségeket taglalja, és konklúzióként javaslatokat készítek majd a GPS készülékekkel kapcsolatosan a jövőt tekintve (lehetőleg).
Azonban ehhez egy saját kutatást is végzek, az alábbi kérdőív kapcsán. Nagyon hálás lennék, ha kitöltenétek, mint a téma szakértői. Tényleg, max 2 perc, megmértem... Ja, és izgalmas
Köszönöm Hölgyeim/Uraim!
Itt a link: GPS vs okostelefon kérdőív
-
koszontem
csendes tag
Sziasztok!
Akár hiszitek, akár nem, GPS témakörben írok szakdolgozatot és a fórumotokban már így is rengeteg hasznos dolgot olvastam.
A téma legfőképp a GPS vs okostelefon közti különbséget és lehetőségeket taglalja, és konklúzióként javaslatokat készítek majd a GPS készülékekkel kapcsolatosan a jövőt tekintve (lehetőleg).
Azonban ehhez egy saját kutatást is végzek, az alábbi kérdőív kapcsán. Nagyon hálás lennék, ha kitöltenétek, mint a téma szakértői. Tényleg, max 2 perc, megmértem...
Köszönöm Hölgyeim/Uraim!
Itt a link: http://kwiksurveys.com/s.asp?sid=mcpwqem7wzz4d1h121246
-
törölt tag
Köszönöm a tippeket!
Egyébként csak az érdekesség kedvéért, manapság mi az a minimum ár amiért az általam meghatározott paramétereknek megfelelő (6987-es hozzászólás) navigációt lehet venni? Jól lőttem be az árszintet vagy tud ez olcsóbb is lenni?
Csak szeretnék viszonyítani mert pl a TomTom Go 730 80e környéke volt régen és khmm enyhén szólva is kifogásolható szerkezet volt... Gondolom már akkor is lett volna ár érték arányban jobb készülék. Pl volt a cégnél fele annyiba kerülő navigon ami sok esetben jobban teljesített! Oké hogy funkcionalitásba nem hozta azt a szintet, de az alapvető A-ból B-be funkciók terén sokszor verte Tomot.
-
nemcso
őstag
Sőt ebay -en 34.554
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni új GPS vásárlásához. (kb a április végéig sort szeretnék rá keríteni)
Eddig egy TomTom GO 730-at használtam ami sajnos elég sokszor leszerepelt a pontatlan utasítások, a logikátlanság és Marika miatt... Lényeg az, hogy most feltörték az autót és ellopták ezt a cuccot (csak a zárat sajnálom a navit nem) szóval aktuálissá vált egy új, lehetőleg ezúttal jó készülék beszerzése.
Az igényeim inkább a hagyományos GPS jóságok, mint a világmegváltó fícsörök felé tolódnak el:
- Márka tekintetében bármire nyitott vagyok
- A kijelző legyen jól olvasható, napfényben is látható (fényérzékelő)
- Méretet tekintve 4,3-5" (jó felbontással)
- Könnyen beállítható és masszív autós tartó (utálom ha rezeg, mint ami le akar esni)
- Igényesen összerakott, minőségi készülékház
- Gyors, akadás és fagyás mentes működés
- Logikus kezelés, pontos navigálás
- Egyaránt minőségi/pontos Eu és Magyarország térkép (sokszor kell Ausztria, Németország, Szlovákia, Szerbia stb...)
- Minél tovább hozzá szeretnék jutni a legújabb térképfrissítésekhez, egyszerűen, gyorsan, mindenféle hekkelés nélkül.
- Magyar menü és hang
- Jó szervizháttér
- Az ár bizonyos határokon belül rugalmas, de azért jó lenne ha 50-60.000,- HUF környékén meg tudna állni ez a történet.Most hirtelen ezek a dolgok ugrottak be, előre is nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
nemcso
őstag
-
Asifan
tag
Sziasztok! Bluepanther topaz készülékem eddig tökéletesen működött Primoval, majd egyik pillanatról a másikra menet közben elkezdte eldobálni a jelet. Felraktam Primo 2-t, a helyzet ugyanaz. Mi lehet a gond? Tudok tenni valamit?
-
nemcso
őstag
válasz
Armogur #6981 üzenetére
Magyar menü biztosan.
Magyar hang ? Ezt nem tudom, de ha kellene, simán le lehet tölteni a Garmin oldaláról. -
Armogur
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget a GPS kiválasztásához.
Most rendeltem meg, végül a Garmin Nüvi 2595LMT-t választottam Európa térképpel.
Ha nem elég pontos Magyarországra, legfeljebb később veszünk hozzá egy SD kártyás NaviGuide-ot.A teszteket nézve egy osztállyal feljebb van minőségben, mint a Nüvi 50-es, és alig drágábban sikerült megrendelnem.
-
kmutil
csendes tag
-
user6
csendes tag
Sziasztok!
Navon és Navigon készülékekről van-e tapasztalatotok? Melyik a megbízhatóbb? 40 eFt-ig mit ajánlanátok? Lefagyásmentes készüléket keresek, nagy kijelzővel, kifejezetten navigációra (nekem nem kell bele fényképező, zenelejátszó, stb).Köszönöm a tanácsokat előre is!
-
kmutil
csendes tag
Üdv: Milyen GPS-t vegyek?
Elvárásaim: megbízható,jó fényerő,jó akksi, TMC lehetőség,EU térkép, magyar menű,hangnavígácíó,
Nem az én területem csak navígálásra kell .Minden választ köszönök. -
nemcso
őstag
válasz
Armogur #6968 üzenetére
A 2595LMT többet tud, mint a nüvi50.
Ilyen például az EcoRoute HD és a forgalom előrejelzés
Nevében az LMT=FREE Lifetime Map and Traffic Updates
Tehát a térkép és a forgalm előrejelzés (trafficTrends) élettartam garanciásA Garmin készülékeire City Navigator kerül.
-
Asifan
tag
Sziasztok! Bluepanther topaz készülékem eddig tökéletesen működött Primoval, majd mostanában elkezdte eldobálni a jelet. Felraktam Primo 2-t, a helyzet ugyanaz. Mi lehet a gond? Tudok tenni valamit?
-
Armogur
csendes tag
Köszönöm az újabb segítségeket. :-)
Közben kiderült, hogy Európa térképeset veszünk, és a képbe került a Nüvi 2595-ös is.
A Nüvi 50-es 50-ért van, viszont megtaláltam a Nüvi 2595 LMT-t 60 ezerért, ami nagyon jó árnak tűnik.
Kérdésem, hogy az LMT az a szoftver frissítést jelenti? (Lifetime Map ...?)
Ha bárhonnan veszek 2595 LMT-t, azon City Navigator Europe térképnek kell lennie?
Tudom, van egy-két hely, amelyik cseh vagy lengyel nyelvű szoftverrel árulja a GPS-eket, de ez nem tűnik ilyen helynek. Tudtok 60 ezerért olyan Európa térképes GPS-t ajánlani, amely felveszi a versenyt a 2595-ös Garminnal? -
Pista0001
addikt
Sziasztok! Úgy alakult hogy kéne egy olcsó GPS gyorsan.
Amiket találtam: Takara GP63 és GP73, Navman F410 és Mio MOOV M410. Ezekről vagy ezek közül valamelyik(ek)ről szeretnék rövid tömör információkat, pro és kontra. Köszi előre is.
-
nemcso
őstag
Tisztánlátás végett :
Navigauide : nem élettartam garanciás, de szabadon, ingyen frissíthető, ha kijön egy újabb verziója.
A neten, a "naviguide" szóra keresve bejövő weboldalakról tölthető le. Jelenleg 6.5 verzió a legújabb.City Navigator : az 1év azt jelenti, hogy az ennyi idő alatt megjelenő frissítéseket tudod letölteni a netről, egy meghatározott letöltési eljárás (adott helyről, egyedi azonosítóval) keretében. Az életartam garanciás ezzel szemben (elvileg) a gép egész élettartama alatt kiadott frissítések letőltését jelenti. Nem kötelező az összeset egymás után letőlteni, szabadon kihagyhatsz bármennyit.
U.i. : az 1 éves frissítési limit utáni életről a google-n lehet kutakodni... -
OldMike
őstag
Tisztelt Fórumtársak!
Van-e valakinek bármilyen tapasztalata a Prestigio Geovision 7777 androidos GPS-ről?
-
nemcso
őstag
válasz
Armogur #6952 üzenetére
A Naviguide térkép frissítése ingyenes ér korlátlan, lásd ezt (http://www.garmin.hu/naviguide-magyarorszag-v65#Betoltott) :
"2. Készülékbe előre betöltött NaviGuide Magyarország (NEM CD-S!!!) verzió (25,3 MB)
Azoknak, akiknek készülékébe gyárilag NaviGuide Magyarország térkép volt betöltve (kizárólag nüvi 30, 40, 50, 205, 205W, 215, 215W modellek egyes készülékei).Töltse le a fájlt, majd csomagolja ki egy ideiglenes mappába a számítógépen!
Csatlakoztassa készülékét a számítógépéhez. Operációs rendszertől függően "Garmin" vagy "nuvi" meghajtóként jelenik meg a készülék.
Másolja át a "Garmin" (nüvi 30, 40, 50 esetében "map" nevű) mappába a "gmapsupp.img" nevű fájlt az ott található, ugyanilyen nevű fájl felülírásával!
Az új térkép telepítése után ajánlott a GPS készülék szoftverét is megfrissíteni a WebUpdater alkalmazással!"A City Navigator SD kártyán is megvehető, kevesebb, mint 30.000 forintért.
Ha élettartamos frissítést (lifetime) szeretnél ehhez vásárolni a későbbiekben,, akkor ez újabb kb.27.000 forintba fog kerülni.Egy kicsit számova :
Navigauide -dal most 30.000, ha ehhez később veszel City-t + 30.000 = 60.000 +lifetime garancia 27.000 = 87.000
Lifetime -os full EU -val most 50.000, ha ehhez veszel Naviguide -ot + 10.000 = 60.000 -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
GPS-t szeretnék vásárolni,
amiket néztem:Wayteq x960BT
CNS Globe HD
CNS Silver, bár ez már nehezen beszerezhető ahogy nézem.van valakinek tapasztalat velük?
-
Armogur
csendes tag
Itt azt írják, hogy 1 év ingyenes frissítés:
[link]Még nem beszéltem meg a főnökömmel, de könnyen lehet, hogy nem lesz szükség teljes Európára, mivel nagy eséllyel csak Magyarországon belül utazgat.
Tehát akkor első körben vennénk egy NaviGuide-osat, mivel az jobb itthon, csak kérdés, hogy mit jelent az az 1 év ingyenes frissítés, és mennyibe kerül utána?A későbbiekben elképzelhető, hogy bővítenénk teljes Európára egy City Navigatorral, de egyáltalán nem biztos, hogy szükség lesz rá. Viszont ha kell, működne úgy, hogy SD kártyán veszem meg utólag? Adnak így olyat, amelyiknek élettartam frissítése van?
Köszi a segítséget. -
nemcso
őstag
válasz
Armogur #6950 üzenetére
A Naviguide ingyen frissíthető. Én SD verziót használok, amin egyszerüen le kell cserélni az adott nevü fájt.
Rákeresel a neten (pl.: http://garmin.hu/naviguide-magyarorszag-0), majd letöltöd az új verziójú fájlt és kicseréled az SD-n. Ennyi.Az élettartam frissítéses Nüvi50 -en a szotver (City Navigator) a gép belső memóriájában csücsül.
A Nüvi vásárlása után a gépedet neten tudod regisztrálni a Garmin oldalán, ahonnan a City-n kívül egyéb más programokat is le tudsz a gépedre, amivel akár magának a Nüvi-nek tudod az alapprogramját update-elni, akár térképet tudsz frissíteni, vagy pl. más hangokat adhatsz a meglévők mellé.
Az élettartam frissítés évtizedekre megoldhatja a térképfrissítést a gépen (hacsak tönkre nem megy a cég, amire elég kicsi az esély), hiszen ugyanazt a térképet használják a mostani típusok, mint pl. az én, már nem forgalmazott Nüvi255WT -m.Tehát veszel egy élettartam frissítéses (full EU térképes, tehát Mo. is benne van) Nüvi-t és ha akarsz veszel egy SD kártyás Naviguide (TopMap termék, made in Hungary) térképet. Ezt az SD kártyát is beteheted a gépedbe,
majd a Garmin felhasználói felületén (menüjében) ki tudod választani, hogy éppen melyiket akarod használni.A nyelv kiválasztása a Nüvi-n történik, függetlenül az éppen benne lévő térképtől, legyen az nyugat-európai gyártmány, vagy magyar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest