- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
Most az Extreme digital áraira hivatkoztam, eddig
A CNS Globe hd 25900 Ft volt,
most 26900 Ft, míg a Wayteq ára változatlan, sőt egyre olcsóbb.
Amikor 25900 Ft volt, akkor is 2 év gari volt a CNS Globe HD - ra.De beszélhetnék a CNS Globe pro - ról is, ui. az is drágult.
[ Szerkesztve ]
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Gps vételét tervezem a közeljövőben. Főként Németbe lenne használva esetleg Ausztriában és persze Magyarországon.
A Garmin 3790T modellt néztem ki. Itt Németországban vásárolnám meg a készüléket.
Néztem és amit itt kint árulnak navit annak ugyanaz a sorszáma mint az otthoninak.
Megnyugodhatok akkor, hogy be tudom állítani Magyarra a nyelvet vagy ezt nem fogja tudni?
Esetleg más alternatívát tudtok ajánlani?
Köszönöm előre is!üdv.
-
mandris83
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket válasszam inkább?
Wayteq x960 bt hd vagy CNS globe hd???????
Ja és ha valakit érdekelne akkor van egy eladó mio c320-am minden tartozékával + igo8
András
-
laszlohu
addikt
A Becker Active 50 - est is ajánlom, de pl. a Becker Active 43 ,
Becker Ready 43 - ast már nem annyira,
ui. az 50 -es újabb modell és gyorsabb is , mint az elődje.[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Úgy látom, hogy igen, meg lehet venni hozzá felárért a Topmap - os térképeket :
-
laszlohu
addikt
válasz proof88 #4588 üzenetére
Az első kérdésedre sajnos nem tudom a választ, hogy lehet - e hozzá Topmap-os térképet venni, de szerintem lehet, a legtöbbhöz lehet.
Igen tudja az Opengl ES - t,
Nagyon jó a fényereje,
De a Garmin - oknak jobb a fényerejük, az tény és való,
viszont a navi szoftver különbözik,
aminél egyértelmű, hogy a Becker győz ( Igo Primo 2.0 alapú ) :
Garmin ( linux alapú Garmin navi szoftver ).Kezelhetőségben a Primo ( Becker ) jobb, és még másban is.
-
proof88
addikt
válasz laszlohu #4585 üzenetére
Látom ezeket a Becker-eket Navteq térképpel adják.
Ezekre is lehet rakni TopMap-es Magyarország térképet?
A Naviextras.com-ot nem tudom rendesen használni, mert regisztrálni kéne készüléket hozzá, pedig előtte megnéztem volna hogy pl a Becker-ekhez milyen térképek elérhetőek...Ma vagy legkésőbb holnap vásárolnánk egy ilyen kütyüt és még nem teljesen tiszta minden.
Gondolom az általad linkelt cucc OpenGL ES-sel tudja a 3D-s megjelenítést?
Ebben asszem nincs BlueTooth, de az Active-ban van, a kihangosítás miatt az sztem jobb lenne. Ezeknek elég jó fényereje van? Mert azt olvastam hogy a Garminoknak van igazán jó fényereje ... ezeknek milyen?
-
proof88
addikt
válasz laszlohu #4585 üzenetére
Igazából nem nagyon olvastam eddig vissza, de most megtettem, 6 oldalt olvastam vissza, ennek fényében kicsit meglepő volt, hogy Becker, ezekről nem nagyon volt szó vagy maximum elvétve. Láttam azt a cikket, hogy manuálisan, aprólékosan hogy frissítgetik a Top-Map-es térképeket, vicces de tök jó. Szóval én is úgy gondolom, hogy Magyarországra Top-Map, gondolom TMC vevővel ütős lehet.
-
laszlohu
addikt
válasz proof88 #4582 üzenetére
Az alábbi linken lévő egy minőségi darab.
A térképekről : Általában csak felárért lehet venni hozzájuk Topmap -os térképet, ami Magyarországon a legjobb, bizonyos készülékekhez a Naviextras.com oldalon.
Külföldön a Navteq-es térképek a legjobbak.
Ált. Mindegyiket lehet használni gyalogos módban, de sajnos csak bizonyos ideig bírják szivargyújtós töltő nélkül, ezért
max. 1-2 órára lehet használni gyalogos üzemmódban.A térképfrissítés mindegyiknél "macerás" , de nem annyira , mint pl. pár évvel ezelőtt. Bizonyos sztechnikai tudás szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Hello,
max 90 ezerért keresek valami GPS-t, de olyannak lesz aki nem nagy tech guru, szóval könnyen kezelhető legyen, jól látható, meg automatikusan frissítse magát, gyalog is használható legyen kiszállva az autóból, Magyarország térképe lenne leginkább használva. Nem vágom ezeket a kütyüket, ezért kb csak ilyen dolgokat tudtam felsorolni. Köszi előre is.
-
snowdog
veterán
Gyakran felmerül kérdésként, hogy készül a térképfrissítés. [link]
"Ledudálják és betörőnek nézik a magyar térképjavítókat.
...Beülhettünk az iGO navigációs szoftverben is használt térképet is készítő cég helyszíni felméréshez használt terepjárójába, amelynek sofőrje már immúnissá vált a dudaszóra, de azt is megszokta, hogy kihívják miatta a rendőrséget...
A Top-Map két járműve gyakorlatilag folyamatosan járja Magyarország és a szomszédos Románia útjait annak érdekében, hogy a GPS-ekben és szoftverekben használatos digitális térképek a lehető legfrissebb adatokat tartalmazzák, azaz megtalálhatók legyenek bennük az új utcák és az esetleges forgalmi változások is...
A legtöbb pontosítást manuálisan végzi el a mérőautó sofőrje..."[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Csütörtökön lövik fel az európai GPS első műholdjait
Fontos mérföldkövéhez érkezett az amerikai GPS-től függetlenedni akaró Európa nagy vállalkozása, a Galileo műholdas helyzetmeghatározó rendszer megépítése: október 20-án a francia guyanai Kourouban található európai űrkikötőből fellövik azt a Szojuz rakétát, ami pályára állítja a rendszer első két műholdját. -
Kbali
nagyúr
Aki túrázós, jó navit szeretne venni, itt egy jó ajánlat.
-
PLaci58
addikt
A PNA nem fagy le! A navigációs program fagy le, ha készenlétre kapcsoljuk a PNA-t úgy hogy nem léptünk ki a programból. Ez szinte minden PNA-nál előfordul. Ha ez gond, akkor tudom javasolni a Mio x20-as sorozatot (320,520,720). Ezeket már csak használtan lehet beszerezni, de nagyon jók. Esetleg használtban még a Wayteq N770. A használtaknál általában az akksi már gyenge.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
MaciG
addikt
üdv.
Tudnátok nekem ajánlani valami nem túl drága ,de megbízható GPS-t? Nem kell semmi extra, csak tegye dolgát, ne fagyon meg, ne legyen tele bugokkal és találja meg a műholdat is( ez nem vicc, volt már a kezemben olyan ami nem találta...).
BANZAII
-
-
törölt tag
Sziasztok,
Milyen GPS -t vegyek? Semmi extra funkció és parasztvakítás nem érdekel, csak az, hogy megbízhatóan és gyorsan tegye a dolgát. iGo -t szeretnék rajta használni. Köszi
Üdv, N.
-
laszlohu
addikt
A legolcsóbb pedig full eu-val, 30000 Ft környékén + száll. ktg.
Igo8 - cal ( 2011 - es ):Pl. itt :
http://www.220volt.hu/Navon+N490+iGO8+teljes+Europa+terkeppel -
eastsider
nagyúr
melyiket ajánljátok?
BT, fm transzmitter nem számít. nos?
esetleg helyette valami?[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Ugyanazokat a térképeket használja az Igo8 és a Primo is.
De ha igo8 van rajt pl.
van, amelyiken 2010 - es( Igo8 ), de van, amelyiken 2011 - es ( Igo8 ) verzió van (pl. Navon ).a 2010 - es verzió szarul tervezi az utat,
feltételezem, hogy a 2011 - es Igo8 - ban talán kijavították ezt a hibát.Ezért van az, hogy inkább a Primo - t javaslom, az a legújabb és szerintem a legjobban tervezi az utat.
-
DM43
őstag
válasz snowdog #4554 üzenetére
Hogy mit szólok? Válasz helyett idézek Gipsztigris tollából egy másik fórumról:
"Minden megy rajta, ami a CE6-ból kimaradt, vagy nem kompatibilis. Fut rajta a GAPI, GX.dll-el úgy megy a Primo, mintha sínen húznák.
- BT kihangosító (nagyon jól szól)
- BT DUN Internet (egy mozdulattal beindítható)
- BT PAN kapcsolat (egy mozdulattal beindítható)
- BT ftp kapcsolat (egy mozdulattal beindítható)
- BT TMC vevővel is kompatibilis.
- Szinte nem is kell hozzá SI, mert a Games mappába bármit bemásolhatsz aminek van exe-je, meg fog jelenni a játékok között. Ha csinálsz hozzá ikont, akkor ikonnal együtt. Akármennyi alkalmazást bepakolhatsz, négyesével jelennek meg egy oldalon.
Egy dolog hiányzik a boldogsághoz, az USB Host funkció!
Egyszóval, nekem tetszik! Nem hiába volt korának egyik legjobb gépe!"És egy másik idézet:
"...az általad felsorolt vasakat, és az általam látottakat fényerőben és láthatóságban hátratett kézzel is hazavágja az iPAQ 316-os..és még rengeteg egyéb dologban is.
Abszolút kezesbárány! Egyetlen egy pici hátránya van. De van akinek pont az jelenti a pozitívumot....hogy csupán 4,3"-os a kijelzője."Remélem ennyi elég lesz
-
snowdog
veterán
2009-ben már volt ilyen gép, most meg sehol sem lehet kapni, ezért a "zsír új" nekem kicsit gyanús.
"Dátum: 2009. Június 16. - 15:54:40 »
-------ELKELT ----- HP ipaq 316 + IGO 8 Kelet Europa - Bontatlan dobozban eladó. Nyereményként kaptam, de negyedik GPS-nek nem kell. Lehet más kütyü ajánlat is, de a kp a nyerő. Irányárként 45 eFt speedshop ára 80 eFt ----- ELKELT --------"[ Szerkesztve ]
-
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez mit szóltok?
[link]
(Gari nincs rá.)"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
Badb0y
addikt
válasz laszlohu #4549 üzenetére
És a primo is ugyanazokat a mapokat használja ? Tehát topmap ... ??
És jobb a primo vagy mi ?
Nekem igazából mindegy susi musisan kell megoldani, vagy eredeti, egy jó készülék kell, amihez 5 év múlva is be lehet susi musi módona mapokat szerezni, mert ha eredetiben kell gondolkodni, azzal úgy járok mint a mostanival, hogy 2 évig tudtam volna a gyéri dolgokat használni, utána ha az ember nem okoskodik még mindig azokkal a mapokkal kellett volna használni.Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Badb0y
addikt
Korábban ezt írtátok erre a kérdésemre:
Én:
Mi a legolcsóbb gps, amin fut igo 8 ? Mert myguide 3000-et nagy nehezen felfrissítettem ig8-ra, de nem kap jelet, ezért kellene helyette valami olcsó, de olyan gps, ami működik, és a térképtámogatása még egy jó darabig meg is lesz.DM43:
Legális térképtámogatással szerintem a CNS és a Navon jöhet szóba, mint forgalmazó.Laszlohu
Pont a Navon - nál írtunk korábban a 490 -es modellről, hogy ugyanannyiba kerül Igo8 - cal és Primo-val, de ha ugyanannyiba kerül, érdemesebb Primoval venni , szerintem.Link :
http://ipon.hu/?product_id=180991
Én:
Ok, és ha a sötét oldalról valók vagyunk ?Rolly:
akkor waytek, vagy cns (ez utóbbi 2 év garis)Még mindig ez a helyzet? Ha igen, akkor konkrét típus érdekelne.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
curtis2
aktív tag
Aki szeretne egy Garmin eTrex Legend HCX-et, keressen priviben nyugodtan.
curtis
-
snowdog
veterán
válasz kismacska #4542 üzenetére
Egyszerűen rossz helyen akart vinni, későn szólt, csak bosszúságot okozott.
Szóval most szeretnék valami normálisat, ragaszkodom az Igo-hoz (régen azt már használtam és azzal soha nem voltak ilyen gondok)Jó neked, én eddig csak iGO-t használtam, és nem egyszer bevitt a rozsosba. És nem csak itthon.
-
laszlohu
addikt
válasz kismacska #4542 üzenetére
Az olcsó és a jó szinte kizárja egymást,
ha jót akarsz vegyél ilyet :http://becker-navigacio.hu/webshop/becker-ready-50/
Ha olcsót, akkor meg ilyet pl. :
http://www.edigital.hu/Autos_navigacio/CNS_Globe_Pro_navigacio_(navigacios_szoftver_nelkul)_(4GB_belso_memoriaval)-p268550.html
-
kismacska
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy autós navigációs kütyüt, más funkció nem szükséges bele.
Idáig Garmin nüvi 205-t használtam, Naviguide-dal. Lényegretörő leszek: használhatatlan. Nagyon bíztam a Garminban, és azzal nem is volt baj, valószínűleg a Naviguide volt rossz. Egyszerűen rossz helyen akart vinni, későn szólt, csak bosszúságot okozott.
Szóval most szeretnék valami normálisat, ragaszkodom az Igo-hoz (régen azt már használtam és azzal soha nem voltak ilyen gondok)
Mit tudnátok ajánlani? Fontos az ár, de még egyszer nem akarok rosszat venni.
Megköszönném, ha írnátok
Köszönöm -
mono99
csendes tag
Üdv emberek. Sajna nincs időm visszaolvasgatni, de segitsetek pls, az volna a kérdésem hogy 25-30ezer között gps-t Igo Primora milyet érdemes venni? A Wayteq - X990et néztem, valami vélemény a készülékröl(fut rajta normálisan a primo)??
[ Szerkesztve ]
-
-
TAKÍÍ
tag
válasz snowdog #4537 üzenetére
jo jo ..persze a meggyőzést nem így értettem ...csak hát (más is írta anno) túrára még is valami túrázós GPS a való...
meg nyilván jobban odaillik mint egy csilli villi tablet meg pontosabb ...meg megbízhatóbb meg kitudja még mi .....csak én ezeket az előnyeit még nem látom/ érzem....valahogy logikailag még mindig egyszerűbbnek és olcsóbbnak látom ezt a másik verziót és nem értem...
mi előnyöm lehetne a 3 szor annyiba kerülő Garvinok nak mondjuk (jó azonkívül hogy strapabíróbb)térképekre meg keresek másik topikot oksa...meg a vétel most úgysem aktuális csak leütött /elgondolkodtatott ez a 110 dolláros vagy mondjuk 200 dolláros ár egy tabletre amibe Gps meg minden van...és kerestem az apróbetüs részt
Tényleg olyan van hogy egyik GPS vevő jobban veszi a jelet mint a másik.( tehát hogy nagyobb az "erősítő" része). Ez alatt azt értem hogy a három műholdat nagyobb távolságból tudja összeszedni. Tehát egymástól távolabb lévő műholdakból tud jelet venni. ebből kifolyólag szinte mindig van jel....viszont a gagyibb GPS csak ritkán tudja mondjuk összeszedni....és ezért gyakran csak a pontos időt fogja sugározni....??
-
snowdog
veterán
Én speciel semmiről sem próbáltalak meggyőzni, csak válaszoltam a kérdéseidre. Azt szűrsz le belőle, amit csak akarsz.
Még valami: a turistaútvonalak.hu- n többféle térkép van: az első megy a neten (webtérkép)
A többi viszont nagyon nem....sokat tölt...Ezek milyen térképek? melyik mire jó?? le kéne töltenem és valami programban és ott nézegetni esetleg?....Ezt jobb lenne ott megkérdezned, a kérdéskör nem tartozik ebbe a topikba. Itt a gépekről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolti900114
tag
válasz laszlohu #4533 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Végülis ha a közeljövőben tényleg elszánom magam, akkor így esélyes, hogy az X850-est választom, de akkor nem Sygic Lite-tal, hanem Drive-val.
Vagy esetleg ebben az árban (~26e) van ennél jobb vétel? bár gondolom, teljes euval nem nagyon.
-
TAKÍÍ
tag
válasz snowdog #4524 üzenetére
NA csak most tudok reagálni a dolgokra...
Na először is nem győztetek meg annyira...
Most a Garmin ütésálló vízálló cél eszköz...stb. de most nem akarom végig a kezembe szorongatni, tartani ....meg iránytű minek...úgyse nagyon így fogok tájékozódni hogy: "Legolas tünde szemed mit lát? Menj ÉNY 5 fokkal jobbrább".... turista útvonalakon mennék.
Másrészt nem Alpokba megyek csak ide föl a budapesti hegyekbe...ja és a sebességem lesz 1 m/s, jó lassú és így jó lassan változik GPS...képe..is mármint nem olyan látványos mint mondjuk egy autó esetében .....
Szerintem ez bringára jó, de oda nagyon...föl rakom a kormányra...azt ha akarok lenézek rá...és (ott víz cseppek is érhetik ) ott nagyobb távot járok be 1 nap alatt simán 100km....ott jó ha tudom, mit jártam be...milyen sebességgel....továbbra is bejövősebb egy tablet, amire rátöltöm ezt a Russa(program) valamit, meg térképet azt azon nézegetem kb hol vagyok... és ha néha valami nagyobb réten leszek akkor azért működjön a GPS lásson 3 műholdat és mutassa meg hogy kb rajta vagyok e a jó útvonalon...
Még valami: a turistaútvonalak.hu- n többféle térkép van: az első megy a neten (webtérkép)
A többi viszont nagyon nem....sokat tölt...Ezek milyen térképek? melyik mire jó?? le kéne töltenem és valami programban és ott nézegetni esetleg?.... -
snowdog
veterán
válasz Zsolti900114 #4531 üzenetére
Ui: egy idióta kérdés még: ezek a mostani gépek mind navigálnak hanggal?
A gépek igen, de nem minden navi program ad hangutasításokat. Mint előttem írták ilyen a Sygic Lite is.
-
laszlohu
addikt
Kellően gyors 500 Mhz , pontos, ui. Sirf GRF3i+ vevő van benne, ami jelenleg a legjobb, és ami sok
gps-ben is van manapság.
Valaki írta, hogy az X850 -esben 40 csatorna körüli a gps vevő,
viszont az X960BT - ben 64 csatornás a gps vevő.igazából szerintem nincs szükség jelenleg, csak kb, 20 csatornára, annál többet úgysem talál
-
laszlohu
addikt
válasz Zsolti900114 #4531 üzenetére
A Sygic Lite - ban nincs hangos navigáció, magyarul nem beszél, csak mutatja az utat.
-
Zsolti900114
tag
Üdv mindenkinek!
Láttam, hogy itt a topikban a Wayteq készülékekről összességében pozitív vélemény alakult ki.
A Wayteq X850-es modellt néztem volna ki, amit már 20 ezer Ft körül lehet kapni Sygic Lite teljes EU térképpel, illetve 25 körül Sygic Drive-val.
Kérdésem az lenne, hogy megfelelő minőségű-e ez a készülék? Kellően gyors, pontos, stb.?
Illetve a Sygicről valakinek vannak tapasztalatai? Mi a különbség a Lite és Drive verzió közt? (mindkettő teljes Európa térképpel van)
Tesztek alapján a gép, s a szoftver is elég jónak tűnik, de tapasztalatom nincs még a navigációk területén. Azt tudom, hogy elvileg a magyar nyelvű menüje az X850-eseknek nem túl jó, mert részben angol maradt, de ez legyen a legnagyobb probléma.
Első GPS lenne, alkalmankénti használatra, de ha menni kell, akkor legyen megbízható.
Ui: egy idióta kérdés még: ezek a mostani gépek mind navigálnak hanggal?
Köszönöm a segítséget!
-
snowdog
veterán
válasz snowdog #4528 üzenetére
A nüMaps Térképfrissességi és NüMap Lifetime Garancia [link]
Egyszerűen regisztrálja Garmin nüvi vagy zūmo készülékét a myGarmin honlapon (segítségért a regisztrációhoz kattintson ide!) a használatbavételtől számított 90 napon belül, és máris megláthatja van-e valamilyen ingyenes frissítés a készülékéhez.
Fontos, hogy a 90 napos határidőt túllépve a rendszer nem biztosítja a díjmentes frissítést!
A nuMaps Guarantee™ frissítés kizárólag egy alkalomra szól, az első frissítésre. Ellenőrizze, készüléke jogosult-e díjmentes frissítésre az alábbi hivatkozáson: https://my.garmin.com/maps/nuMaps.htm, majd gépelje be készüléke gyártási számát a "Check Your Device" lehetőségnél.nüMaps Lifetime Europe
2009. februárjától egy újabb funkcióval bővült a nüMaps rendszer, melynek keretein belül egy egyszeri díj megfizetésével a készülék élettartamáig (illetve addig, amíg a gyártó az adott készüléktípushoz frissítést biztosít), évente több alkalommal díjmentesen frissíthető a gyári City Navigator Europe térkép. Ez a lehetőség a beregisztrált felhasználóhoz és készülékhez regisztrálódik, mely nem átruházható, illetve nem vihető át más készülékre. A nüMaps Lifetime kártya bruttó 26900Ft-ért vásárolható meg.A frissítések online, letölthető formátumban érhetők el, melyhez nagy sebességű Internet kapcsolat szükséges. A nüMaps Lifetime Europe rendszerhez CD vagy DVD lemez nincs.
2011. szeptember 1-től a Visegrádi utcai üzletünkben a nüMaps Lifetime térképtöltés munkadíja 2400 Ft+ÁFA (bruttó 3000 Ft).[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Azt írtam, hogy a nüvi30-ra 1,5 évig ingyen kapod a frissítést, utána fizetős (hogy mennyi, nem tudom).
A lifetime meg azt tudja, hogy egyszer (előre) kifizeted, utána pedig ingyen kapod a készülék életciklusának végéig.
A pontos információért keresd nyugodtan a forgalmazót.[ Szerkesztve ]
-
Đ10Đ4
aktív tag
Hát ez elég komoly.
De maradjunk annyiban hogy, akkor mindig fizetni kell értePl.: Garminnál mennyit kellene ha jön egy "frissítés" ?
Vagy mindig meg kell venni az eredeti áron a dolgokat?
Egy példa a példában
20k a Garmin most. 1hónap múlva megint 20k azért mert frissítették?
Vagy ha egyszer meg veszed 20kért akkor már jutányosan tudsz frissíteni pl 2-3k.??Dió
"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
snowdog
veterán
Na most csak hogy ne keverjem a dolgokat: a GPS az teljesen net független (semmi hipernetes anyámkinnya) hanem csak sziplán fogja egy műhold jelét
Mindentől független, de ha csak egy műholdat lát, akkor maximum időt ad, koordinátát nem. A 3D koordinátákhoz legalább 3 műhold vétele szükséges. Ezzel lehet gond sűrű erdőben, vagy egyéb fedett helyen (barlangban, stb). Ugyanis a műholdakra fizikai rálátás szükséges.
2) ezek szerint egy ilyen tabletre letölthetem a google térképre a túrista utakat...és még pluszba GPS megmutatja rajta hogy hol vagyok:..
Nem egészen. A túrista térképek megjelenítéséhez speciális program kell, mint írtam pl. a Russa. Az lehet, hogy már a Google is kezeli a GPS jelet, de ahhoz meg net elérés is kell.
-
Kbali
nagyúr
A térképfrissítés nem egyszerű - asszem volt is cikk róla: be kell járni az útvonalat, megnézni, hogy mi valós, mi nem, ha felhasználóktól érkezik pl.: javítási kérés. Ez mind pénzben van és gyakorlatilag nem frissítés, hanem általában vadiúj térképet kapsz. A térkép tartalmazhat digitalizált épületeket a 3D nézethez, hasznos pontokat (POI), ezeket mind-mind ellenőrizni, beépíteni kell a szoftverbe.
-
Kbali
nagyúr
-
TAKÍÍ
tag
válasz snowdog #4519 üzenetére
Ejj, durva hogy már itt tartunk. Nagyon le vagyok maradva...
Nekem még az apple maradt meg ami 200-300 rugó környékén volt és kb parasztvakításnak láttam...meg asszem sokan mások is...most meg van 20 rugóért valmi butított..(persze ez nekem tökéletesen megfelel)Na most csak hogy ne keverjem a dolgokat: a GPS az teljesen net független (semmi hipernetes anyámkinnya) hanem csak sziplán fogja egy műhold jelét
2) ezek szerint egy ilyen tabletre letölthetem a google térképre a túrista utakat...és még pluszba GPS megmutatja rajta hogy hol vagyok:..
hmm mer ez elég érdekes mert így nem tudom milyen plusz előnye lehet egy túrázós Gamin anyámkinnyának
(azonkívül hogy egy tablet jóval több mindent tud)
Kérédés mennyire pontos egy ilyen tablet GPS ? gondolom a garmin pontosabb lehet... -
Đ10Đ4
aktív tag
válasz snowdog #4516 üzenetére
Ezt mondtam, hogy értem. De elég érdekes.
Lényegében a Térképet frissítik. Nem?
Akkor csak egy frissítés..
De mindegy nem vita téma, szerintem..
Tudom már melyiket veszem meg.Garmin Nüvi.. 30/40/50 vagy hogy van...
Na ennek járok majd utána
Đió"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
snowdog
veterán
és a legnagyobb kérdés egyáltalán van turista útvonalakat mutató net térkép magyar??
Van, itt megtalálod [link]
A térképek megtekintéséhez egy Russa-ra, vagy hasonló programra van szükséged. A Russa PDA-kon többnyire simán megy, PNA-kon varázsolni kell vele, hogy rendesen működjön.
A Garmin készít kimondottan túrázáshoz készült gépeket. És hogy miért drágák? Mert nem kínai gagyik, és mivel nem millió számra veszik (Magyarországon), ezért ez is felfelé nyomja az árát.
egyáltalán kell-e nekem GPS?....mondjuk lehet hogy az is elég lenne ha netről letöltenék valami netes turista térképet (részles jól nagyítható)....azt feltöltöm valami tabletre azt onnan nézem...most hogy nem pittyeg hogy hol vagyok pontosan...
hát istenem ez van...Ha ebbe az irányba mozdulsz, akkor nem kell neked GPS. Elég ha szerzel pár szkennelt túrista térképet, és a tableten nézegeted. Bár nincs tabletem, de gondolom képnézegetésre mindegyik alkalmas. Egyébként meg ha jól tudom van olyan tablet, amiben van GPS vevő.
[ Szerkesztve ]
-
TAKÍÍ
tag
Mostanában sokat járok túrázgatni vagy sétálgatni föl a hegyekbe....itt Bp n...
Viszont már tököm tele van hogy nem tudok rendesen tájékozódni....ezért vettem egy térképet
gondoltam majd jó lesz.....de nem. Túl nagy és a terület ,amin én járok túl pici...NA aztán eszembe jutott a GPS, ami régen, drága volt...most meg már mindenhol van...
a gond csak annyi teljesen láma vagyok a témában....
Tudom hogy vannak: 1)autókhoz 20-40 ezerért
2)van kifejezetten túrázásra
3) ha jól tudom a tableteken is van goggle map
4)és a mobilokNA most viszont az áraik nagyon különbözőek...egy autós navi..már 20-40 ezerig a tablet fölötte..mondjuk 60 ér is van.
És ami a leginkább meglep, hogy pont a túrázásra szántak legdrágábbak Miért??
már elég régi technológia... fekete fehér képernyő és az áruk meg mintha nem nagyon akarna lejjebb kúszni egy ilyen eléggé fejlődő piacon....Azt rögtön jön a nagyobbik kérdés a szoftver....Na azzal mi van??autósokhoz külön kell ha jól tom...innentől kezdve gondolom egy autós navi a vadonban meghülyül...és nem jelez ki semmit mer hát ott nem lesz nagyon autóút...
és a legnagyobb kérdés egyáltalán van turista útvonalakat mutató net térkép magyar??
És ezzel eljutunk a végső részhez...
egyáltalán kell-e nekem GPS?....mondjuk lehet hogy az is elég lenne ha netről letöltenék valami netes turista térképet (részles jól nagyítható)....azt feltöltöm valami tabletre azt onnan nézem...most hogy nem pittyeg hogy hol vagyok pontosan...
hát istenem ez van...ÉS végül egy okos mobil mit kezd magával az erdőben??? megbutul??
Mert buszon sokszor látom hogy valaki mobilján nézi a goglemapet....
Most az gondolom neki valmi hiper neten keresztül jön...na most az meg az erdőben mennyire van lefedve....??[ Szerkesztve ]
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz snowdog #4514 üzenetére
én azt értem így ahogy elmondod.
de én azt mondtam hogy, úgy van e windowsnál.
hogy, mint a windowsnál jön ki egy frissítés és frissít.értem én hogy, ugy van meg oldva a dolog hogy, az ember mindig fizessen..
DE MIÉRT?!?!"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
snowdog
veterán
De igen, itt is pont úgy van, mint a Windows-nál. Megveszed a navi programot az akkori térképpel, és életed végéig használhatod őket.
Persze ha újabb verziót szeretnél, akkor azért már fizetned kell. De gondolom tudod, hogy a WinXP-t sem frissítheted ingyen Win 7-re, vagy Win 8-ra. A térképek aktualizálása a cégnek is mindig újabb és újabb kiadás. Miért adnák örökké ingyen? Gondolkozz el rajta!
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Igen, erre gondolok, mert mindenki csak készüléket venne, naviprogram meg megy rá okosba'.
Ha elolvasod a linkelt termék leírását, akkor ott van, hogy meddig megy a frissítés (asszem ennél a készüléknél a NaviGuide Magyarország térképre 1,5 év).
Egyébként lehet külön venni térképeket is, sőt lifetime frissítéssel is. -
Đ10Đ4
aktív tag
Ebbe a topicba mindenki egyből erre gondol?
Ez remélem nem járványDe amúgy tételezzük fel meg venném, akkor mennyiért lehet frissíteni egy ilyet?
Vagy ez hogy működik?
Mikor meg veszem nem veszem meg a szoftver garit?
(mint pl: a windows, egyszer meg veszed és tiéd mert van hozzá egy kód! vagy ez nem így megy? :$)[ Szerkesztve ]
"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
Kbali
nagyúr
Ha hivatalos, magyar, jó garis cucc kell és elég a hivatalos, frissíthető! hazai térkép, akkor a Garmin nüvi30-at ajánlom neked. Célhardver, jó háttértámogatással 22e Ft-ért (múlt hét óta 10%-o drágult) és nem kell semmit hegesztgetni.
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz snowdog #4506 üzenetére
Pont most akartam erről írni hogy, 2fajta véleményt találtam
Hát most vagy kellene egy magyar ember /lehetőség szerint itt a fórumon / aki ilyet használ vagy használt és vele kellene beszélnem.
Vagy ha be megyek egy üzletbe ami evvel foglalkozik, akkor ott tudnának többet mondani?
(vagy ki tudja, mi? )"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
snowdog
veterán
Ha jól olvastam a GO sorozat Linux-al jött ki. Ez behatárolja a használható ("hegeszthető") navi programok választékát.
Bár ez a 910-re vonatkozik, de minden egyéb TomTom PND-ről tesznek említést:
"As all the other TomTom PNDs the GO 910 is based on the Linux platform."Máshol meg ezt írják:
"This wiki tries to provide information about the TomTom GO family, a linux-running all-in-one car navigation system."[ Szerkesztve ]
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz laszlohu #4503 üzenetére
Meg az hogy, nem kell számla az nem azt jelenti hogy, nem törvényes kell
Szerintem nem kell az ördögöt a falra festeni[ Szerkesztve ]
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz laszlohu #4503 üzenetére
Egy szóval sem írtam azt barátom hogy, illegális kell. Csak használt.
A "hegeszteni" szót arra értettem hogy, rá rakni hogy, menjen rajta.
Ebből semmi nem volt warez..De akkor szerintem ahogy, feltettem imént a kérdést hogy, melyik inkább a Mio moow vagy a Tomtom.
Valószínű hogy, a Mio lesz.. Arra kell rakni majd egy szoftvert."Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
laszlohu
addikt
Ezzel végülis ellopod a terméket, és nem veszed meg, amit wareznak hívnak, ami ezen a fórumon tilos!!! Vannak erre szakosodott fórumok.
De annyit elárulhatok, hogy a hegesztés gépfüggő. Ha megvetted a gépet, akkor kérdezz.
Bár mi már javasoltunk jópár gps-t, ami könnyen hegeszthető. -
Đ10Đ4
aktív tag
válasz PLaci58 #4501 üzenetére
De nekem a szoftverről nem is kell számla
Csak a készülékről.Magát a szoftvert hogy lehet rá varázsolni? (hegeszteni?)
Azt nem lehet venni?"Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
PLaci58
addikt
Nem tudok neked tanácsot adni. Hivatalosan (számlával), navigációs programmal nem tudok semmi használható készülékről.
Csak a teljes EU-s navigációs program maga 20K körül tesz ki a navigáció árában.
Esetleg csak magyar térképpel lehet találni 20K körül.Amiket találtál nem "mai darabok". Ha választani kell akkor inkább a Mio
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest