- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #27363 üzenetére
Ha bekérik, nem sokat érsz vele. Márpedig amiket itt mondtatok, az alapján ha kíváncsiak rá, bekérik, akár van mellékelve, akár nem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #27357 üzenetére
Az ebayes új ajánlatokkal kicsit óvatosan, ahogyan a linkelt is, jellemzően Hong Kongból jönnek, és vagy átjönnek a vámon, vagy nem. Ha nem, akkor számolhatsz rá áfát meg vámot is. Az enyém az Amazonról is így jött, azért volt a legjobb áron, utána ki is vágták az eladót az Amazonról, mert ilyet hivatalosan nem lehet (nem a valódi értéket tüntették fel, én megúsztam, de van, amit megfognak). Szóval ami EU-n kívülről jön, az egyáltalán nem biztos, hogy annyiba fog kerülni a végén is, ahhoz szerencse is kell. K601-el hasonlítottam össze, rákeresel megtalálod. Az nincs túl messze a K701-től. Az AT karaktere teljesen más, sokkal közelibb, intimebb, "szórakoztatóbb" hangja van, mint az AKG-knak, sokkal könnyebben hajtható. Az AKG nekem túl távoli, túl steril volt. Az AD900 a 700-hoz képest mindenben előrelépés, mélyben van a legkevesebb változás, középben a legtöbb. Részletesebb, sokkal kiegyensúlyozottabb, a tere hasonló, de kicsit azért más. Kényelemben a 700 jobb. Kb. ennyi.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26305 üzenetére
Nézd vissza a hozzászólásokat, és mondd, hogy nem volt támadó és lenéző. Biztosan rosszul hallom az Audinstot, pedig már más is hallotta így, ti meg sehogy (AD900-al). Biztosan a HD2 szar, meg minden más, amivel ugyanolyan karaktere van. Emlékszem még azokra az időkre, amikor sokkal elfogadottabb és kedveltebb volt a HD2. Azóta valahogy nagyon le van nézve. Na meg ez is, hogy most akkor biztosan csak elrontom az LT opamppal, csak nekem elrontva tetszik jobban. A szikráját sem látom annak, hogy más véleményt elfogadjatok, csak a saját, NULLA tapasztalatból táplálkozó véleményeteket hajtogatjátok. Mert ki hallott itt AD900-at Audinsttal? Ahhoz képest mindenki rettenetesen magabiztosan záporozza a kijelentéseket. Még egyszer, utoljára: megváltoztatja az alap karakterét, és nem kicsit, nem pozitív irányban. Szerintem ettől objektíven rosszabb lesz hozzá, mint bármi, ami békén hagyja. Mert aki AD900-at vesz, az azért teszi, mert azt a hangzást szereti. Mellesleg head-fi-n is elég sokan szeretik, érdemes lenne néha a dobozon kívül is nézelődni. Itt abszolút német-osztrák hegemónia van.
AMDfan: én is így érzem, legalább nem vagyok egyedül, köszi
baluka: látom továbbra is write onlyban vagy. Olyan nehéz elhinni, hogy valami egy adott típusú fülesnél másként működik, mint úgy általában? Attól lesz neutrális, hogy mélyet vesz el az amúgy sem kiemeltből és magasat pakol rá a pont jóra? Meg széthúzza a terét? Komolyan? A prodigy-t te sem hallottad a linear opampokkal, márpedig nagyon sokat változtatnak a hangján, lévén opamp nélkül szinte meg sem mukkan. De már megint az általánosítás.
ntomka: tudok adni, van plusz egy darabom talán mindkettőből.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #26304 üzenetére
Én ezt egyszer sem mondtam, hogy nem így van. Sőt, ki is emeltem, hogy lehet csak az AT karakterébe piszkál bele ennyire. Olvastam én is rengeteg pozitív véleményt, de AD900-asat kettőt találtam csak. Az egyik eladta az Audinstot, mert túl világos volt hozzá, a másiknak tetszett, igaz ez volt az első normális fejhallgatója és egyszerre vette a kettőt, tehát nincs viszonyítási alapja. De itt senki sem hajlandó elfogadni semmit sem, ami nem illeszkedik a megszokott világképébe. Mindezt úgy, hogy senki sem hallotta, csak oktat.
dudika: "Az AD-k, és úgy alapvetően Dave elképzelése, olyan messze állnak a valóságtól szerintem, hogy nem tudom értelmezni a jobb kifejezést ebben az esetben."
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26299 üzenetére
még valami, lejárt a szerkesztés: elég gáz, hogy az Audinst elképzelése megváltoztatja egy fejhallgató alapvető karakterét. Amikor több mélynek kellene lennie, mint az AD700-ban, és kevesebb van. Amikor ércesebb a magasa és világosabb karakter lesz, mint a kistesó, holott pont, hogy kiegyensúlyozottabbnak kell lennie. Igen, az Audinst alapból tökéletes és én vagyok a süket. Igaz, hogy más is adta már el ezért, mert túl világosnak találta hozzá, de ő is biztosan rosszul hallotta. Az Audinst feddhetetlen és tökéletesen bemérte, így az a referencia.
-
Dave™
nagyúr
Nem olvastam végig, megértettem a lényegét, múltkor is ki lett emelve. De teljesen mindegy mit mondok. Ha azt mondtam volna, hogy szerintem az Audinst van az LME opamppal félretervezve, akkor is én lennék a hülye, mert mindenki agyonajnározza. Ergo itt egyedül azt az egy következtetést tudjátok levonni, hogy én hallom rosszul/nekem szar a preferenciám. Nem is értem miért fórum ez, úgyis tudtok mindent előre, meghallgatás nélkül. Kár is megosztani a tapasztalatokat. Mindenesetre ha valaki AD900-hoz venne Audinstot, annak javaslom, hogy bassza el egy LT1364/1361-es opamppal, mert lehet a végén jobban fog neki tetszeni így kiméretlenül is. Csodák márpedig léteznek.
dudika: nem, csak az a marha fárasztó, ha folyton hülyének nézik az embert. Leírtam, hogy gyökeresen máshogyan szól az AD900 az Audinsttal, mint bármi mással, erre mindenki nagyon okosan azt veszi a standardnek, és biztosan az én ízlésem ferde. Igaz, hogy egyedül én hallottam, de az semmit sem számít, mindenki sokkal jobban tudja, hiszen ért hozzá. Kicserélem az opampot, ami után olyan lesz a karaktere, mint notiról, HD2-ről, telefonról, meg mint a leírások alapján a head-fi-n. Megint én vagyok a hülye, mert ezzel csak elrontottam. Akkor innentől kezdve inkább minden véleményt megtartok magamnak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26289 üzenetére
És milyen opamppal próbáltad a HD2-t? Mert én az LT1361+2xLT1364 opamppal mást tapasztaltam. A gyári Audinst ehhez képest minden, csak nem neutrális, legalábbis AD900-al. Az LT opamppal sokkal közelebb került hozzá, még próbálgatom, de ez már a megfelelő karakter. Ezúton üdvözlöm a múltkori cikket is, ami szerint az opampcsere placebo.
shufny: igaz, nem placebot említett, hanem hogy nem lesz tőle jobb. A lényeg ugyanaz, jobb lett. És ha az egyik megváltoztatja a fejes saját karakterét, a másik nem - mindezt egy neutrálisnak mondott erősítőnél - akkor nekem az utóbbi objektíven is jobb. Lehet whisky-zni meg kólázni, a fülemnek sokkal inkább hiszek.
-
Dave™
nagyúr
Beraktam a Linear Technologies LT1364-es opampot. Láss csodát, egyből megjött a mély, egyből normális lett a tér és végre normális mennyiségű a magas is, bár a középmagasaknál még van valami furcsaság. Biztosan ez az opamp is változtat a karakterén, és az előző volt a normális
Biztosan ő is rosszul hallotta: "Reason for sale: wanna try other amp+DAC coz Audio Technica AD900 sound bright with Audinst......warm headphone suit it better IMO." Megpróbálom majd más opampokkal is, egyelőre ez az LT hatalmasat javít rajta, így már sokkal jobban tetszik. A notebookhoz képest részletesebb, tisztább és egy picit több a mély is. A notebookról kicsit elkentebb, lágyabb. De a karaktere és a tere egyforma. Megjegyzem nagyon szépen és kellemesen szól közvetlenül a notebookról is. Van különbség rendesen, de egyáltalán nem rossz és élvezhetetlen az sem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #26282 üzenetére
LME49860 van benne alapból. Igen, egyedül én hallottam, de már megint mindenki sokkal okosabb anélkül, hogy hallotta volna. Mert az biztosan nem lehet, hogy az Audinst változtasson az AT karakterén, tuti a másik kettő (három, a telefon is) volt. Vettem 8-as torxot, ez kellett hozzá, most jön a teszt az LT opampokkal.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26278 üzenetére
Ezzel nagyrészt egyetértek, de akkor felejtsük el a neutrális meg a semmit sem tesz hozzá kifejezéseket az Audinsttal kapcsolatban, legalábbis ha AT-vel van párosítva. Nem természetesnek írták, hanem neutrálisnak. Az nekem nem éppen ugyanaz. Én pont ennyit vártam tőle, hogy semmit ne tegyen hozzá, csak legyen még kifinomultabb, még jobb. De ez belenyúlt a karakterébe. Mellesleg a több magas még csak nem is túl természetes, ahogyan a kevesebb mély sem, a szélesített térről nem is beszélve. Tisztábbnak tisztább ugyan, de az az előző kettő miatti hatás is részben. Szinte biztos vagyok benne, hogy mással ezt nem csinálná meg, de az AD900-hoz így nem passzol. Kevesebb mélye lesz vele, mint az AD700-nak, ami nem normális. Érdekes módon a HD2 nem túrt bele így. Csak sikerüljön szétszedni.
Nem is természetes hangot vártam tőle egyébként, hanem egy kifinomultabb AD900-at. Nem kaptam meg. De azért még próbálkozom.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #26273 üzenetére
Mivel azokkal szólt úgy, ahogyan mindenki beszámolt róla, kétlem. Nekem egy erősítő ne rontsa el a fejes karakterét. A neutrális nem ezt jelenti. Az max. a naturális lehetne, ha már valamit rá akarunk erőltetni. A neutrálisnak ugyanazt kellene visszaadnia, csak jobban. Ez meg teljesen más lesz.
Látom nektek sokkal könnyebb elfogadni azt, hogy nálam van a hiba, és nem a párosban, szóval nem is erőltetem. A fülemnek hiszek inkább.
Szétszedném az Audinstot, de pont ekkora torxom pont nincs. Kisebb van, nagyobb van, csak ilyen nincs. Minek kellett torxot használni az előlaphoz???
schawo: könnyen lehet, hogy az lesz a vége, csak még teszek egy próbát az opampokkal. Feltéve ha sikerül szétszedni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #26271 üzenetére
Neutrális akkor lenne az én értelmezésemben, ha a füles valódi karakterét nem bántaná. De ez átalakítja az egészet. Elhiszem, hogy egy K601-el ez nagyon jó, mert az alapból is nyers és neutrális. De az AD900 annál melegebb, lágyabb, a tere pedig számomra fényévekkel élvezetesebb. Az Audinst meg mindenhol belenyúl, és nem előnyére. A mély iszonyat kevés vele, alapból is gyors az AD900, de ezzel semmi esélye nincs kiteljesedni. Abszolút nem illik hozzá, mert aki AD900-at vesz, az nem K601-et akar hallgatni kevés méllyel. Na de inkább megcsinálom az opamp cserét, hátha.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #26269 üzenetére
Valahogy éreztem, hogy ez lesz a reakció. Mert az teljesen elfogadhatatlan, hogy ez nem egy összeillő páros... Az Audinst túl gyors, farag a mélyekből, széthúzza a terét, élesebbé teszi a magasakat. Nem ilyen a karaktere, elhiheted. Olvastam róla elég sokat mielőtt megvettem, és senki sem ilyennek írta le az AD900-at. Hanem olyannak, mint amilyen a HD2-ről meg notiról volt. Az AD700 is olyasmi. Ez pedig így nagyon mesterséges és steril. A linear opampokban bízom egyedül.
-
Dave™
nagyúr
Audinst update: azt hiszem elmondhatom, hogy nem tetszik a hangja a jelenlegi állapotában. Éreztem, hogy valami furcsa és valami más, csak nem nagyon tudtam meghatározni mi is az. Most váltogattam a Dell notim sima fejes kimenete meg az Audinst között, és megvannak kb-ra a különbségek. Megjegyzem a notebookról közvetlenül sokkal jobban tetszik az AD900 hangja. Az Audinst megöli az AT karakterét. A tér veszít a mélységéből, a szellősségéből, viszont még jobban szét van húzva szélességben. Sokkal világosabb lesz tőle, de abszolút nem csak a magas miatt. Ugyan azt is hangsúlyosabbá teszi, de a mélyből meg elvesz több ponton is, ami nagyon rossz végeredményt szül. Az Audinsttal ugyan részletesebbnek tűnik egy hangyányival a hangja, de ezt simán be lehet tudni a mesterkélt és világos hangképnek is. Az AT terét teljesen átformálja, ami nagyon nem jó. Hátratol dolgokat, amik elől szoktak lenni, nincs valódi mélység, széthúz és az egész elveszíti az intim és elragadó karakterét, és egy rideg és nyers K601 szerű valami lesz belőle. Remélem az opamp csere meg fogja oldani a dolgot, különben eladom. A notiról mellesleg gyakorlatilag ugyanolyan a karaktere, mint a HD2-n volt (visszaolvasva a kezdeti benyomásokat). Az Audinsttal meg mindig is más volt valami, most már azt is tudom micsoda.
szerk: nem azt mondom, hogy rossz cucc, csak alap állapotában marhára nem illik az AD900-hoz, mert elcseszi a karakterét. Ha az opamp csere segít, akkor majd update-elek.
-
Dave™
nagyúr
válasz
XFreedy #26192 üzenetére
Az AD900 sokkal univerzálisabb és jobb a 700-nál, csak azt sokkal kevesebben hallották. A 700 nagyon megosztó, mert túl sok mindent csinál másként, mint mások. A legtöbb panasz a közép és a mély vágása miatt éri, ezzel a karakterrel ambient, chillout stb. zenékkel iszonyat jól elvan, de sok mindenhez alkalmatlan (rockhoz pl. szerintem az, bár nem hallgatok olyat). A 900 szerintem abszolút univerzális, de úgy, hogy tudja az AT sajátosságokat is. Nem akarlak lebeszélni az AKG-król, csak tudd, hogy azon túl is van élet. És nagyon sokan nem szeretik az AKG-k (K601/701) nyers hangját, szóval a megosztás nem AT sajátosság. Megvan mindennek a maga előnye, az AT kihasználja a fejhallgató adta extra lehetőségeket, az AKG pedig megpróbál hangfalasnak tűnni, monitorszerű hangzás mellett. Hallani fogsz vele mindent úgy, ahogyan kell, számomra és sokak számára viszont zeneibb lesz egy térrel csaló Audio-Technica, egy színezett Sennheiser stb. Ennyi a különbség dióhéjban. Szerintem hallgass meg néhány másik márkát is előtte, már amennyiben hosszabb távon szeretnéd használni. Jobb lenne úgy dönteni a K601 mellett, hogy tudod: valóban az a neked való.
-
Dave™
nagyúr
válasz
XFreedy #26186 üzenetére
Bár mindig egyedül vagyok a véleményemmel, de egy Audio-Technica ATH-AD900-at is érdemes lehet felvenni a jelölt-listára. Keményebb rockra talán nem, de a többi felsoroltra abszolút alkalmas, feltéve ha elnézed neki, hogy nem hűen adja vissza a teret, hanem egy olyan formában, ami a pontosság helyett szellősségre, a tér teljes kitöltésére szakosodott. A legjobban a nyugisabb fél-elektronikus és akusztikus stílusok állnak neki, ahogyan a család többi tagjának is, de a rokon- illetve hasonló stílusokkal is nagyon jól elboldogul. Az AKG-k nagyon precízek és pontosak, de a K601 után be kellett látnom, hogy nekem ettől nem lesz jobb, csak rosszabb, mert elveszi azt az élményt (illetve annak lehetőségét), amit csak egy fejhallgató tud nyújtani.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #26139 üzenetére
nekem ebből továbbra is annyi jön le, hogy elég csekély a különbség, legalábbis a fülesek közöttihez képest. Ezért is gondoltam, hogy lehet akármiről hajtani az AD700-at, nem lesz jobb, mint az AD900, szintén akármiről. Mert ott tényleg van kézzel fogható különbség. Források között meg olyanokról beszélünk, amire figyelni kell, hogy észrevegyem. Head-fi-n volt olyan kérdés, hogy egy 32 ohmos Grado-hoz mennyivel jobb az Audinst + M-stage, mint csak az előbbi önmagában. Erre azt válaszolta az author, hogy észre lehet venni, de figyelmesen kell hallgatni huzamosabb ideig. Előtte meg arról áradozott, mennyivel jobb az a kombó, mint az Audinst önmagában. Szerintem teljesen aránytalan ez a része a történetnek, én ezért nem is vagyok hajlandó ennyire belefolyni. Elfogadom, hogy számotokra ezek rendkívül fontosak, de nekem ez ablakon kidobott pénz kategória (az AD900-al főleg).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #26126 üzenetére
Ennek a pszichológiának kellett volna működnie az AD700-ról AD900-re váltásnál is, nem? Na ott volt szembetűnő különbség, és elsőre fel is tűnt. Az Audinst-nál ehhez minimum nagyon figyelmesen kellene hallgatnom, hogy észrevegyem az eltéréseket. Az én terminológiámban ez nem nagy különbség. Én azt nem értem, hogy miért olyan lehetetlen és elfogadhatatlan az, hogy egy belső hangkártya, amin egy nagyon jó DAC van, duplán erősített (és elég jó opampokkal, for the record) miért ne szólhatna közel úgy, mint "majdnem ugyanez" USB kivitelben. Oké, más gyártótól van a DAC, más a felépítés, de ott is elég egyszerű az erősítés. Vagy csak az a vélemény elfogadott, ami illeszkedik a többséghez?
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #26115 üzenetére
Szerintem is többet tud a HD2, mint amennyit itt a fórumon gondolnak róla
Semmi kivetnivalót nem találtam a K601-el, amikor hallgattam, és továbbra is azt mondom - még ha ezt többen nem is hiszik el - hogy nincs nagy különbség az Audinsttal az AT-k esetében (K601-el meg ugye nem próbáltam). Valamennyi lehet, de nem nagy. Tudom beképzelem meg álmodtam, de akkor is így gondolom.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #26095 üzenetére
Ilyet még én sem mertem volna mondani
A HD2 miatt is csúnyán néztek itt rám sokan, pedig az azért mégis egy normálisabb DAC plusz erősített is, de egy integrálttal én sem erőltetném. Az AD700 jó lehet, csak kérdés mit szólna a teréhez. Erősen kétesélyes.
Megjött a mikroszerverem, iszonyat jó cucc, ajánlom mindenkinek NAS, home szerver vagy akár HTPC célra is! Csak 32k!
-
Dave™
nagyúr
Sokat segítene, ha elárulnád mire gondolsz
Az Audinst új, igen, de az IC-s bejáratásban személy szerint nem hiszek. A K601 nem új volt, bár állítólag nagyon rengeteget sem ment.
szerk: Na hát a membrán mint mozgó alkatrész meg az áramkörök között számomra van különbség, szóval nekem max. annyi fér bele így elsőre, hogy be kell melegednie, de a bejáratás már kicsit sok
-
Dave™
nagyúr
Nem baj, akárhogyan is van, all in all nagyon jó cucc, maximálisan elégedett vagyok - főleg most, hogy ráraktam a szilikon tappancsokat, így már nem húzza el a kábel
Köszönöm mindenkinek az ajánlást, jöhet a home server és a notebook
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #26051 üzenetére
Hát most kövezzetek meg, de semmi nagy különbséget nem érzek. Szerintem akkor lenne igaz, amit baluka mond, ha egy ideje már hallgatnám az Audinstet, de ezeket pár perc után gondoltam így. Akkor még eléggé élt a HD2 hangja a fejemben. Persze valószínűleg valamivel jobb, kifinomultabb, de nincs "night and day" különbség a kettő között. K601-el lehet más lenne, az AT-k tényleg könnyen hajthatóak, még ha nem is hiszitek el
Opamp: leírás alapján 12V-on működnie kell, meg dual legyen. Saccra mindegyik ilyen, ami van, de csekkolom majd.
dudika: látom itt pszichiáterek is rendelnek
Elsőre eléggé furcsa volt az Audinst és nem az a wow furcsa. Nem sokkal később már tetszett, de azért pár percig szokni kellett. Lehet be kellett melegednie
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #26049 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, ha az AD700/900 viszonyára gondoltál. Nem haragszom én rá, csak már egy ideje elszoktam tőle.
Más. Arra gondoltam, kipróbálom majd más opampokkal is az Audinstot. Aki szerint ez szentségtörés és ki van mérve tökéletesen és különben is attól elnézést, de kíváncsi vagyok miben és hogy változik a karaktere, főleg az LT opampokkal. A tudományért.
-
Dave™
nagyúr
Inkább újat kezdek, hogy ne olvadjon össze a kettő.
Szóval Audinst HUD-MX1 + Audio-Technica ATH-AD900 (hogy a keresők is megtalálják a párost). Meglepően kicsi a cucc, bár láttam róla képet, de így élőben vicces
Szerintem nagyon minőségi, nem értem miért nézték le a headfonia-n. Az auto on nagyon király
Néhány kis gumilábat elviseltem volna rajta, de belefér. 9 óránál kellemes egyelőre, az AD700-al kezdtem, de nagyon furcsa volt, lévén hozzászoktam a 900-hoz, ezért gyorsan cseréltem is. Elsőre a HD2-höz képest azzal is furcsa volt picit, valami más. De meg nem tudnám mondani, hogy mi. Picit szerintem több lett (vagy élesebb) a magas, és először úgy tűnt, mintha jobban széthúzná a teret meg kicsit távolabb is lenne, mint HD2-vel, de már nem érzem ilyennek. IC-s bejáratásban nem hiszek, szerintem inkább benéztem/rosszul volt a fülemen/fáradtan értem haza (azt észrevettem, hogy néha másmilyennek hallom az AD900-at, jellemzően amikor fáradt vagyok). Sajnos pont ma vitték el a HD2-t, így fej-fej mellett nem tudtam tesztelni őket. Emlékezetből talán hangyányit részletesebbnek hat az Audinst, meg a magasak több figyelmet kapnak. Nincs hatalmas különbség a HD2-höz képest, legalábbis semmi olyan, ami abszolút szembetűnő lenne. Majd kipróbálom a noti sima kimenetéről is, ott gondolom lesz. Nagyon tetszik egyébként, mert kicsi, kényelmes használni, szerintem nagyon szép, az anyaghasználat szuper, nem kell táp, nem kell bekapcsolni, nem kell adapter és még olcsó is volt
-
Dave™
nagyúr
Megjött az Audinst. Simán átjött a vámon, semmit sem kellett fizetni
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #26010 üzenetére
Elég sok mindennel tudnak pedig trükközni, hogy meglegyen a térérzet. Az AD700-asodnál szerintem a frekvenciamenet furcsasága is összefüggésben van vele. Ha hallgatod, akkor a mélyeket háttérbe helyezi, a közepet az előtérbe. Egyrészt körben is elég széles a fejed körül, másrészt mélységben (távolságban) is eléggé hátranyúlik. Ez az egyik, ami jellemző rá, a másik, hogy elég szellős a hangképe, tehát viszonylag nagy távolság van a hangszerek között térben. Nem tudom mit tud egy 5.1-es fejes, de sztereóban ez igencsak nagy térnek számít (de e legkevésbé sem távolinak). Teljesen furcsa számomra, hogy nem érzed. Próbáld ki csak teszt jelleggel valami akusztikus zenével, amiben több különféle hangszer van, különösen gitár. Ha ott sem hallod a különbséget, akkor nem tudom mivel lehet a probléma. Abszolút működik a dolog alaplapiról is, tehát nem a hangkártya miatt van (próbáltam).
Emlékszem az első találkozásra az AD700-al. Abszolút fejbe vágott, hogy ennek mekkora tere és mennyire szellős hangzása van. Utána felvettem a 668B-t, és úgy tűnt, hogy valami abszolút zártat hallgatok nulla térrel. Pedig előtte semmi bajom nem volt a Supy terével.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Deadzone41 #25927 üzenetére
Az teljesen, így már a rezidensek tudnak segíteni, elég sok alternatíva van ilyen összeg mellett
Egyébként az én hibám, a K242 után azt hittem nem szeretnél 150k-t elkölteni az egészre, de tévedtem
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #25924 üzenetére
Nyilván, az az abszolút racionális döntés. Csak amikor szűk a keret, akkor el lehet gondolkodni, hogy egy olcsó de jó neutrális erősítő + K601 legyen, vagy egy jobb erősítő meg egy érezhetően gyengébb füles. Én az előbbire szavaznék, még ha nem is feltétlen ideális páros. A mozgástér a szűk költségvetésnél elég korlátozott szokott lenni sajnos.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #25918 üzenetére
killerjohn szebben fogalmazta meg, de a lényeg ugyanaz. Értem én a te szempontodat is, de lehetnél nyitottabb is a témában: nem mindenki a tökéletest üldözi, nem mindenkinek ez a fő hobbija és nem mindenki hajlandó ennyit költeni a témára, mert egészen egyszerűen nem ennyire fontos számára. Lehet kedvező áron is egészen jó eredményt elérni. Meg drágán is minimális fejlődést. Légy egy kicsit befogadóbb.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #25915 üzenetére
Értem én, hogy nem ez az ideális megoldás, de az idealizmus a hifiben elég drága mulatság és a K242 után nem gondolom, hogy százezreket tudna/szeretne költeni rá. Olcsón/jó áron is elég jó eredményt lehet elérni, ha nem a tökéletesre törekszik az ember. De ez csak az én szemléletem, tudom.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25908 üzenetére
Az a baj, hogy bármi más normálisabb erősítő jóval drágább lesz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Deadzone41 #25904 üzenetére
A 242-t csak futólag hallottam, de az biztos, hogy a 601 köröket ver rá, teljesen más kategória. Kiegyensúlyozott, elég mélyre lemegy, nagyon-nagyon részletes. Arra számíts, hogy sokkal szélesebb lesz a tér, és minden messzebbről szól. A K601-hez ráadásul valamilyen erősítés is kelleni fog, a 242 szerintem elvan nélküle. Szóval jónak nagyon jó, de az árba kalkulálj bele minimum egy presentert is (erősítő, 17.000 Ft), ha eddig nem volt.
-
Dave™
nagyúr
Egy kis off - az Audinst jelenlegi állapota:
Ez így normális és csak vámraktárba került, vagy létezhet az, hogy holnap már hozza is a postás? Ha nem lenne vámköteles az érték biztosra venném, hogy holnap megjön, csak ugye az. Van rá valami marginális esély, hogy átjön vám és áfa nélkül?
ntomka: és nem lehet nekik emailben elküldeni? Köszi
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #25862 üzenetére
Az AD900 metálhoz szerintem egyértelműen kiesik. Nem vagyok egy rock szakértő, de szerintem abszolút nem passzol hozzá. A többi jöhet, bár szerintem a Beyerek is túl világosak (olvasottak alapján). dudika ötletéhez hasonlóan és is mérlegelném az Audinstot a DAC+erősítő kombó miatt, bár ez a presenter tényleg jó cuccnak tűnik, valamire rá is kellene kötni. A K601 meg tényleg szuper fejhallgató, ha valakit nem zavar a széles tér. Tudom nem vagy híve a zenéhez fejhallgatót ideának, de a metalhoz gondolom jobban passzol egy neutrálisabb/sötétebb karakter, mint egy világos.
p_adam a sebességet említette, olvasottak alapján az MX1 elég feszes, tehát egy plus pont lehet. K601-el kényelemesen ki is jön, még fejhallgató tartóra is marad (szemezek fizik remek állványával
).
-
Dave™
nagyúr
Akkor vehetne K1000-et is, annak még nagyobb lesz a tere. Sőt, az fog izzasztani a legkevésbé. K1000 for gaming!
slfln: végig játékról volt szó az ajánlásnál. Egy percig nem arról, hogy zenére melyik a jobb. Csak mindenki nekem esik, mert én vagyok az AT fanatikus... Pedig meg volt indokolva, és nem azzal vitatkozott senki sem, hogy az miért is nem jó játékra/miért is sokkal jobb játékra a DT880 2x-es áron.
-
Dave™
nagyúr
Ezt mondom úgy, hogy a Beyerekről mindenhol ezt lehet olvasni. A DT880-ról is. És véletlenül a MM-ben is pont így szólt. De elhiszem, hogy össze lehet hozni olyan kombinációt, amiben nem szúr a magasa. Tehát mekkorát tévedtem. A terét nem mondtam, hogy pontatlan. Azt mondtam, hogy az AD700-nak nagyobb és szellősebb. Vetessetek vele egy DT880-at meg egy ilyen erősítőt, sokkal jobban fog járni. 100-ból talán ki is jön. Játékra
Shufny: igen, azt mondtam. Szerintem játéknál a kényelem hosszú távon, a nem fárasztó hang és a tér számít. Nem írom le még egyszer, mindenki azt csinál amit akar. Amúgy is elég lineáris az összes ajánlás, minek felborítani a "rendet"...
-
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #25773 üzenetére
Már rég itt vannak, mindenkinek megvannak a saját kis kedvencei, és jelentős részben ezek alapján ajánl, ha nem vetted volna észre. Nincs is ezzel semmi gond, ettől lesz sok ajánlás meg színes a topik. Mindegyik mellett lehet érvelni, aztán a kérdező majd eldönti, neki mi a fontos. Csak azt nem szeretem, amikor kiforgatják azt, amit mondok.
dudika: annyi mindenkibe bele lehetne kötni az ajánlások miatt. A Beyerek túl világosak és szúrnak a magasak, a Superluxok kényelmetlenek, a magasak kiemelve, a HD250II sem hiszem, hogy mindig minden szempontból tökéletes lenne és a többi és a többi. Annak ellenére, hogy szerinted nem populáris, elég sokan szeretik, a head-fi-n legalábbis úgy tűnik. Nem az itthoni állapotból kell kiindulni, Európában alig ismerik a márkát. Apropó, mi a populáris? A skullcandy meg a steelseries. Ajánljuk azt! Belőlem is csak kikívánkozott.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #25769 üzenetére
Nem az AD700-ról alkotott véleményével volt bajom, hanem azzal, hogy kiforgatta azt, amit mondtam. Tele van az internet AD700 ajánlásokkal játékos fejhallgatóként, pont a kényelme, a tere és az ára miatt, ezért bátorkodtam ide beírni. JÁTÉKRA kellett neki, ott nem fogja érezni a térrel való csalást, a szubjektív megítélés így erősen csorbul. A Beyer ezzel szemben sokkal világosabb, erős magasakkal ami fárasztó tud lenni. Viszont abból, hogy az AD700-at sokan ajánlják játékra azt kihozni, hogy ennyi erővel SteelSteries is lehetne egy picit demagóg és kákán a csomót szerintem, mert tudjuk, hogy az egyiknek van alapja, a másik meg gamer divat. Nem is értem miért kellett ezt most elmagyarázni, nekem a korábbi két sor alapján teljesen triviálisnak tűnt
Bodz: látom, de a DT880 kb. kétszer drágább, mint az AD700. Te mondtad, hogy nem egy súlycsoport a kettő, erre volt válasz az, hogy almát az almával, az AD900-al egy súlycsoport, árban legalábbis biztosan. Továbbra is azt tartom, hogy játékra az AD700-nál drágábbat venni tök felesleges, és még kényelmesebb is, csak összehasonlítani azonos szinteket érdemes.
-
Dave™
nagyúr
Úgy, hogy árban sokkal közelebb van a 880-hoz, mint az AD700.
Shufny: néha úgy érzem direkt fordítod ki a dolgokat. Ebből nekem eszembe nem jutott volna ezt kihozni. Amúgy nem azt mondtam, hogy jobb, hanem azt, hogy erre a célra jobb lehet. A Beyer a szúrós magasaival feltehetően fárasztóbb, mint a lágyabb és visszafogottabb karakterű AD700. Kényelemben is nehéz lenne megfogni. És még olcsóbb is, jóval.
-
Dave™
nagyúr
válasz
kiki22 #25760 üzenetére
Keress rá a neten melyiket mennyien használják játékra és nincs több kérdés
Látatlanban szerintem kényelmesebb, az biztos, hogy nem izzaszt annyira, mivel nyitott, a tere tuti sokkal nagyobb, a szorítóereje kisebb (ez jó), jóval olcsóbb és erősítő sem kell hozzá, bármiről elmegy.
Bodz: almát az almával egyébként. Az AD900 vezet
(egy én voltam
)
-
Dave™
nagyúr
válasz
kiki22 #25750 üzenetére
Játékra neked is az ATH-AD700-at érdemes megfontolni. Kényelmes, hatalmas tere van.
killerjohn: na ne már, hogy nem érzel különbséget a G35-höz képest. Ha mást nem is, legalább a teret vedd észre. Nem hallod mennyire légies és tág az egész? Milyen zenével nem veszel észre különbséget? Amúgy gratulálok hozzá, bár kicsit meglepett a véleményed. A kényelemről alkotott persze nem
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #25699 üzenetére
Inkább az Audigy-ba, elviekben jobbnak kell lennie, mint az alaplapinak. EU-n belül vetted az AD700-at?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Lacika79 #25666 üzenetére
Az AD900-ban egyáltalán nem kevés a mély, for the record. Én arra szavazok, bár úgy lenne a tuti, ha ki tudnád próbálni előtte a hangzásokat, mert nagyon nagy különbségek vannak a karakterekben, és ez már annyi pénz, amit érdemes hasznosan elkölteni.
Shufny: linkem nincs, de a HD200 dobozán rajta volt, hogy made in Ireland, a HD485-ön pedig hogy acoustics made in EU, assembled in China.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #25635 üzenetére
Én már azt sem értem, hogy miért kellenek azok a dudorok a K7XX fejpántjára. A K601 megoldása ránézésre is kényelmesebb, és ha jól láttam, elég sokan panaszkodnak is a nagytesó pántjára. Vajon mi értelme lehetett? A másik a gyártás. Nem tudom, hogy a kínai darabokban a driver hol készül, de a Sennheiser még az olcsóbb daraboknál is a drivert Európában gyártja, az összeszerelés meg az egyéb komponensek készülnek Kínában. Ez azért sokkal bizalomgerjesztőbb, annak ellenére, hogy megfelelő minőségbiztosítással szerintem semmi baj a kínai gyártással sem, de mégiscsak jobban érzi magát az ember, ha egy felsőkategóriás termék, ami mellesleg elég drága teljes egészében Európában készül. De mondhatnám az AD900-at is, ami teljes egészében Japánban készül. Egy több száz dolláros terméknél szerintem illene erre is odafigyelni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25537 üzenetére
Egyelőre semmiképpen sem, integrált megoldásnak pedig nagyon jónak tűnik. A Yulong talán jobb valamivel, de drágább is, táp is kell hozzá, nagyobb is és szerintem rondább is. Hétfőn már nálam lehetne, ha nem ülnének rá a vámon, amire kicsi az esély. A két hét azért durva
Olvastam véleményt alacsony impedanciás Grado-kkal párosítva, és azok állítólag már viszonylag keveset profitáltak az utána kötött M-stage-ből, ebből gondolom, hogy a még igénytelenebb AT-nek remélhetőleg abszolút elég lesz, és csak minimálisat javulna nagyon sok befektetéssel, amihez semmi kedvem
Ezt is csak a latop miatt, az integrálttal azért inkább nem hajtanám, még ha elég jól meg is birkózik vele.
szerk: mindenki AD700-at akar
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #25544 üzenetére
Szerintem jazz-el, chillel, downtempo-val, nu bossa-val kifejezetten a legjobb az AD700. Nem is értem bodz szerint miért nem, jazzhez nagyon sokat szokták ajánlani, rockhoz, raphez, elektronikusokakhoz nem passzol annyira. Hangszeres zenével nagyon tud brillírozni. A K601 jobb technikai értelemben, de egyrészt erősíteni is nagyon kell, másrészt túl nyers, túl távoli hangot ad. Az AD700 kitölti a teljes teret, lágyabb, kellemesebb hangot ad, szerintem sokkal zeneibb. Jobbnak tartom a K601-et technikai értelemben, ez teljesen evidens, de mégis azt adtam el, és nem az AD700-at (ráadásul úgy adtam el, hogy nem is kerestem rajta, pedig lehetett volna). Az AD700 örök kedvenc marad, szerintem fantasztikus. De tipikusan olyan fejes, amit vagy imádni, vagy utálni lehet, köztes állapot ritkán van.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #25532 üzenetére
Nem véletlenszerű az szerintem, hanem mélységben eltolt. A vágások hatása, ha tippelnem kellene. A mély sem annyira szörnyű, mint ahogyan lefested: 100 Hz alatt elkezd vágni, igen (50-nél már nagyon karcsú), de 100-tól teljesen rendben van. Ezek csak a saját kiegészítések
Megvettem az Audinstot, már fel is adták még tegnap. Válaszoltak Yulong ügyben is, rá tudják írni a 40 USD-t, de nem kockáztatok. Meg ahhoz táp is kellene. Jó lesz nekem az MX1, az erősítő amúgy sem annyira fontos, mint egy nehezebben hajtható fülesnél.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #25524 üzenetére
Nem érzem, hogy a feltett kérdésekre válaszoltál volna. Nem egzakt dolog, és szerintem jó, hogy megvan a szabadság. Nyilván sokan hülyeséget csinálnak, de saját jogon teszik. Akinek jobban tetszik a hangja egy másik szettel, az miért ne cserélje? Azért, mert a gyártó másként gondolta? És bizony sokat spórolnak az opampokon, az 5532-es pl. azért a leggyakoribb, mert a legolcsóbbak között van, nem azért, mert annyira kivételesen jó lenne. A cikkíróra azért írtam, amit írtam, mert átesik a ló túloldalára és mindent lelegendáz, pedig sok igazság lakozik a fórumos tapasztalatokban is. Nem lesz referencia, de elvetni sem érdemes próba nélkül. A HD2 hangja pedig nagyon jól variálható, és a 2107-esen kívül baj tudtommal még egyikkel sem volt.
Egyébként slfln rosszul közelítette meg a kérdést, mert nem hitte el, hogy a gyárinál lehet jobb. Pedig de, mert szubjektív a téma. És abszolút nem árfüggő a dolog, az ajánlások sem ezek alapján mennek, de a legolcsóbbak azért nem szoktak a jók közé tartozni. Olykor a drágák sem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #25519 üzenetére
Nem olvastam el? Pontról pontra válaszoltam neki. Elég nehéz lett volna olvasás nélkül...
Ha a cikkre gondolsz azt nem ő írta. És ott is elég sok mindent tekint evidenciának, ami nem az. Megint visszatérek oda, hogy az audio mint terület mióta egzakt tudomány? Mi garantálja, hogy egy kimért látszólag optimális felállás lesz a legjobb valakinek? Lehet neki egy másik konfiguráció jobb lesz. Az erősítők sem tökéletesen naturálisak többnyire, tehát elég nehéz objektíven meghatározni a legjobb tervezés fogalmát. Egyszerűen a cserével változtatni lehet, és ha már lehet változtatni, akkor megvan a döntés szabadsága. De ezért hülyének nézni másokat...
-
Dave™
nagyúr
5 ohmos kimeneti impedancia az Audinston jól passzol a 32-35 ohmos AT fülesekhez? Rendelném "megfele", csak jó lenne egy megerősítés
-
Dave™
nagyúr
Igen, cseréltem. Olyan hihetetlen? Hallani a különbséget még 5 perc után is, ameddig tart a szerelés. Elég különböző karakterek vannak. Van, amelyik világosabb, van, amelyik neutrális, van, ami kicsit sötétebb, van, ami széthúzza a teret stb. A semmis véleménnyel azért óvatosan, mert elég sokan vannak itt is ilyen "semmis" véleménnyel, meg head-fin is. Miért olyan hihetetlen, hogy a különböző specifikációjú erősítők más végeredményt eredményeznek? Nem jobbnak kell lennie kötelezően, hanem másnak. A más meg lehet jobb, rosszabb, ugyanolyan. Azért gondolom, mert olyan karakterűt használok, ami számomra szimpatikusabb hangot eredményez. Mivel a kimenet előtt van, nélküle szinte néma, gondolom elég sokat befolyásol a hangban. A gyártó nem kibaszni akar, csak spórol. És a tervezés egy dolog, nem biztos, hogy nekem a tervezett hang jön be a legjobban. Vagy az audio most már egzakt tudomány lett? Biztosan viccből cserélhető socketes sok erősítő, biztosan viccből vannak eltérő specifikációjú erősítők, kombinációk, biztosan viccből vannak külön fórumok az opamp kombókra stb. Én próbáltam már és tapasztaltam. Te mennyit próbáltál?
Ja és nyilván nem mérem, hanem cserélgetem és ha egy másik felállás jobban bejön, azt használom. Olvass vissza itt a HD2-vel kapcsolatban, elég sokan cserélgettek és érdekes módon hallottak különbséget. Sőt, továbbmegyek, sokszor ugyanazt tapasztaltuk. Biztosan mindenki ugyanazt a placebot szedi.
-
Dave™
nagyúr
Megtaláltam, az Audinst kimeneti impedanciája 5 ohm. Ez jó a 32-35 ohmos AT-khoz?
#25500: az olyan szép, amikor valaki megmondja a tutit és hülyének néz mindenki mást, aki másként látja. Pedig elég sokan hallanak különbséget a különböző kombinációk között. Nem mondom, hogy nem látnak bele többet, mert biztosan, de még egy egyszerű HD2-nél is simám meg lehet hallani a különbséget, és igen, az LT opampok pl. hallhatóan sokkal jobbak, mint a gyári 5532-esek. Persze az ár nem minden, a 2107 pl. gyenge eresztés, hiába BurrBrown meg hiába piszok drága.
-
Dave™
nagyúr
Amikor elvámolják a cuccot az hogyan fest a gyakorlatban? Mennyi ideig van a vámon kb, hogyan fizetem be az áfát és a vámot? Mennyi is a vám, 3%?
-
Dave™
nagyúr
Szerintetek melyik passzolhat jobban az AD900-hoz, az Audinst vagy a Yulong U100? Utóbbit valamivel jobbnak tartják, de igazából ízlés kérdése is a dolog. Körülményesebbé teszi a táp szükségessége. Kimenet szempontjából melyik lehet jobb az alacsony impedanciás (35 ohm) AD900-nak? Az U100 elvileg drágább, de ha tudják giftként küldeni, akkor kb. ugyanott van a kettő, tehát technikai szempontból érdekelne igazán a dolog.
Egyébként kényelem tekintetében az AT AD700 lenyom mindent
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #25436 üzenetére
De melyik modellre mondod ezt, mindegyikre? Mert az AD700 kicsit meghamisítottan tud szólni a közép vágása miatt, az AD900 viszont igencsak pontos, főleg középen. Az 1000 meg elvileg még jobban. Ilyet kijelenteni szerintem leginkább egy-egy modellre lehet, egy egész szériára nem, mert bár hasonló a karakterük, pont elég eltérés van ahhoz, hogy ne lehessen ennyire általánosítani. A tér szerkezete is picit más pl. a 700-on és a 900-on, holott elsőre nagyon hasonlónak tűnik. Utólag már észre lehet venni, hogy a 700 süllyesztett közepe miatt mélységben tagolva vannak a tartományok, a 900-nál pedig ez másként működik, ott közelebb vannak mélységben egymáshoz, viszont szélesebb. A közép egyébként nagyon más a 700-on és a 900-on, és nem csak a süllyesztett/egyenes menet miatt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #25403 üzenetére
Marhára nem érdekel, elhiheted
Én nagyon boldog vagyok az AT-vel, és ez a lényeg
contaxg is csak beszél konkrétumok nélkül, pl. továbbra sem tudjuk, mi a legnagyobb baj az AT-AD-kkel, leginkább csak beszólogatni tud
De mint mondtam, ez teljesen érdektelen, én örülök neki, hogy viszonylag kevés cserével megtaláltam azt a hangot, ami a leginkább fedi az ízlésem
-
Dave™
nagyúr
Fikázzátok csak, lövésetek sincs hogy szól
-
Dave™
nagyúr
válasz
kiki22 #25389 üzenetére
A felsőbb kategóriás modelleknél van Ausztria, de ott sem mindegyiken. Pedig annyiért már beleférhetne a hazai gyártás, már csak presztízsből is.
contaxg: az az általános AD karakter az 500/700-ban van a legközelebb egymáshoz, a 900-nál ugrik egyet, bár még mindig hasonló, de az 1000 már tök más, az 1000 rpm megint, a 2000 megint
Ebből melyik általános AD karakterre gondolsz? Na, mesélj, mi a legnagyobb gond velük
És főleg melyikkel, mert az 500/700 hasonlóságát leszámítva mindegyik más így vagy úgy.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #25383 üzenetére
A karakterük hasonló, de elég sok különbség van a kettő között, ahhoz főleg, hogy eltérő preferenciájuk legyen. Az AD sorozatra nem lehet kijelenteni egyben, hogy bass light. Az 500 és a 700 100Hz alatt jelentősen vág ugyan, de onnantól rendben vannak, a 900 már sokkal kevesebbet vág, ezért jóval hangsúlyosabb ez a tartomány, az 1000-re nem emlékszem, a 2000 pedig a legkevésbé sem bass light, ott kifejezetten hangsúlyos. Ha jól rémlik a 300-as sem, csak az meg belépő modellként technikailag eléggé visszafogott. Tehát az 500 és a 700 tekinthető bass light-nak, a 900-nál ezt már erős kijelentésnek tartom. Mondjuk szerintem a K601 sem volt bass light, van aki szerint meg az
Középen sem vág, szemben az AD700-al, a magas kevésbé hangsúlyos, emellett sokkal tisztább és részletesebb. Annyira azért nem kicsi a különbség a kettő között, mint ahogyan emlékszel rá a futó találkozásotokból.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25379 üzenetére
Amióta láttam milyen elborult árak vannak a DAC-ok/erősítők terén, azóta a high-end kifejezés eszembe sem jut
Általában mindenhol jókat írnak róla, csak nem tudom az alapból világos karakter felerősítve milyen lehet. Találtam head-fi-n egy srácot, akinek MX1 van AD900-al, írok neki, hogy milyennek találja. Egyébként minden szempontból nagyon tetszik
schawo: a HD2-nél gondolom befolyásolnak az opampok is, elvégre azok végzik az erősítést. Audinstnél is ugyanez a helyzet, ha nem tévedek. Kipróbáltam vagy 5-6 féle kombinációt, és elég nagy különbségek vannak karakterekben. Önmagában szerintem nem helytálló vékonynak nevezni, mert milyen konfigurációban
Az LT opampok tényleg nagyon jók, és head-fin is szeretik őket. Ki is fogom próbálni az Audinstban is
A csöves eszembe sem jutott, a legkevésbé sem tetszik és még körülményes is. Nem kell nekem meleg, csak ne változzon az alap karaktere.
A K601 leírások alapján meg HD2-ről is inkább világosabb, mint sötét vagy teljesen neutrális. Nem nagyon, de kicsit azért igen. Az AD700/900 picit jobban.
Jó lesz ez az Audinst nekem
-
Dave™
nagyúr
Kicsit félek ettől az Audinst-tól. Nem nagyon találni AD900-as párosítást vele, amit találtam is egy eladó példány, ok: wanna try other amp+DAC coz Audio Technica AD900 sound bright with Audinst......warm headphone suit it better IMO. Az Audinst minimálisan világosabb karakter, mint a teljesen neutrális (állítólag), az AD900 pedig bevallottan az. A kettő nem tudom mennyire passzolna egymáshoz. Pedig egyéb szempontból nagyon tetszik. A socketes opamp vajon mennyit befolyásol az Audinston belül?
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25369 üzenetére
Egy M-Audio ProjectMix-ről. Egyébként is monitornak kellene, és eddig nagyon tetszik neki a nyers AKG karakter.
dudika10: azért bízom benne, hogy ez nem nagyon fog bekövetkezni, elég gáz ez az AKG részéről. Az AD900 minőségét még meg sem dicsértem a 700-al szemben: nem nyekereg, masszív, jól összerakott, igényes és drága anyagokból. Az AKG felköthetné a gatyót. De amióta láttam a HD598-at élőben, azóta az AKG-ra sem merek semmit sem mondani, az valami eszméletlen bazári élőben.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25365 üzenetére
Az ugye megvan, hogy 28k volt és gyakorlatilag új?
Ha feltenném apróra, első körben szerintem 35 lenne, de ha bátyámnak kell, neki odaadom 28-ért. Ha nem, akkor úgyis jelzem itt is, de erre kicsi az esély, mondta, hogy nézzek neki is egyet.
A Tibi csokit nem szeretem
Nagyon nagylelkű felajánlások, alig tudom magam visszafogni
Egy Audinstért adnám, de a család az első
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25359 üzenetére
Kinek mi jön be
Én most per pillanat ott tartok, hogy eladom a K601-et. Még ha jó is lenne nagy ritkán elővenni, körülményes lenne használni az AT-k mellett a jóval nagyobb erősítési igénye miatt, az árából meg kijön az Audinst java része, a HD2-vel együtt meg az egész.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Lacika79 #25357 üzenetére
Iszonyú kényelmes és nagy tere van az ATH-AD700-nak. Plusz még olcsó is. Nem lesz mozis morajlós robbanás benne, de én személy szerint nem is ezekért nézek filmeket, ezért magamból kiindulva ajánlanám megtekintésre. Ha zenét is hallgatsz sokat akkor meg lehet fontolni az AD900-at is. Ezekhez veszel egy Audinst MX1-et (bár anélkül is teljesen jó), és szerintem elég jól használtad ki a kereted. Csak azért, hogy legyen ilyen vélemény is, gondolom egyedül leszek vele.
-
Dave™
nagyúr
Nekem semmi bajom a nyitott mélyekkel sem, a K601-en is nagyon szép volt, meg az AD900-on is (filmek alatt is). Az izzasztás szerintem akkor is elég nagy kompromisszum a más mélyekért. A nyitottnak eleve természetesebb a mélye, nem? Zártaknál szoktak szenvedni a csillapítással, legalábbis múltkor olvastam ilyet a zárt AT-knál.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25271 üzenetére
Oké, de most itt arról volt szó, hogy szerinte nem sokkal jobb a 900 a 700-nál. Ebben nem volt egyetértés, DAC-tól miegymástól függetlenül. Én pedig ennek az ellenkezőjét tapasztalom most is, de lehet az én fülem ideális hozzá, vagy a zenéim, vagy nem tudom
bigmasterg: ja értem, akkor olyanban fogadtunk, amit sehogy sem fogunk tudni kipróbálni
Azt hittem egy DACport elég lehet döntőbírónak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25268 üzenetére
Azon nevetek, hogy már agyalsz
contaxg: az a legolcsóbb és emellett eléggé univerzális, ez tény. Csak pont előbb lettem leoltva az ár/érték arányommal. AT belépőnek a nyitottak között az AD700-at szokták javasolni, az sokkal inkább jellemzi az AT vonalat állítólag. De mintha már mondtátok volna párszor, hogy az ilyen futólag meghallgatom nem sokat ér... főleg, ha nincsenek ideális körülmények.
Az a 700, oké, de a 900-at ezek szerint csak futólag.
ntomka: azt én is elhiszem, hogy sokat számíthat a jó forrás, szerintem csak az arányokban nem gondolunk egyre
Na meg te K601-el hallottad, ami iskolapéldája a jó forrás szükségességének
-
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7 #25264 üzenetére
Oké, én nyitott vagyok bármire. Ha tényleg ennyire sokat számít még egy AD900-nál is, akkor abszolút meg leszek győzve.
Beismerem én ha tévedtem, de ez így egyelőre hihetetlen számomra, mert hallom ugyanarról a forrásról az AD700-at meg a 900-at, és hatalmas különbség van. Pedig ha jól értelek benneteket, akkor a 900-nak igényesebbnek kellene lennie.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25261 üzenetére
Fogadni már csak így szoktak, az egyik fél merészebb lesz a másiknál mindig, különben nem lenne motiváció a fogadásra
Na erre kíváncsi vagyok. Mindenképpen ki fogjuk próbálni ezt a dolgot. Kíváncsi vagyok, hogy egy high-end rendszer hogy kompenzálja az AD700 gyermekbetegségeit. Ha képes egy DAC helyrehozni a mély és a közép vágást, mellette jobb és részletesebb hangot biztosítani, mint egy AD900 a HD2-ről, azt megveszem és mindenkitől elnézést kérek hitetlenségemért.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7 #25253 üzenetére
A legkevésbé sem, de ne mondd már, hogy szerinted jobb az AD700+DACport mint egy AD900+250 dolláros erősítő. Mondjuk egyikőnk sem hallotta a vita tárgyát, de akkor is
guppy: ott van egy rakatszor, csak már unalmas azt is ismételgetni. Egyszerűen nem tudom befogadni ezt az aránytalanságot, de most már csak azért is kipróbálom valami brutális DAC-al, hogy kiderüljön mire fel ez a nagy lázongás. szilu mit szólnál egy AD900 - DACport teszthez? Elvinném a saját HD2-m is (LT opampos), és akkor pontot lehetne tenni a dolog végére. Ha igazatok van akkor úgyis veszek egy DACportot is, most már úgyis mindegy
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25250 üzenetére
Nem, csak egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy akármilyen DAC/erősítő egy könnyen hajtható AD700-ból jobb végeredményt szüljön, mint egy ugyanolyan könnyen hajtható kategóriákkal jobb AD900 egy akármilyen kimenetről. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy tudna ennyit javítani valamin, ami alapból könnyen hajtható. Arról nem is beszélek, hogy 250 dollárból milyen DAC-ot lehetne még venni az AD900 mellé, és árban még mindig ugyanott tartanánk. De contaxg is erről beszélt nem? Szinergia. Egy közép-alja fülest egy 400 dolláros erősítővel nekem nem tűnik túl szinergikusnak. Nagyon szívesen kipróbálnám, sőt fogadnék is a végeredményre
Én vakon látatlanban arra fogadok, hogy az AD900 bármilyen épeszű kimenetről jobb lesz, mint az AD700 bármilyen DAC+erősítő párossal. A fejes találkozón megejthetjük, ha szilu is ott lesz és akkor kiderül
Tegyék meg a téteket
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest