Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz SUPERBIKEMEN #33174 üzenetére

Két külön dologról beszéltek. A körülvesz a tér fejhallgatós jelenség, a mérete (szélesség, mélység, távolságtartás) és a formája erősen szór, de egyik sem olyan, mintha hangfalat hallgatnál, aminél mindkét füled hallja mindkét oldalt. Erre jó a crossfeed. A HD800-nak nagyon jó tere van szerintem, de az is "csak" fejhallgató, mondjuk abból egy piszok jó darab. Na ilyen tereket zárttal nem tudom, hogy meg lehet-e valósítani, szerintem nem. Kicsit visszaemlékezve szélességben inkább az AD900 környéke vagy még annál is nagyobb talán, mélységben van az AD700 igazi ereje, ebből a szempontból még nem hallottam nagyobb térrel rendelkező fejhallgatót (tegnap kérdezted, visszacsatoltam).

Még valami a HD800-hoz: nagyon el tudnék hozzá képzelni egy kis meleg színezést középen. Talán a HD700 ebből a szempontból is átmenet lesz a 6XX és a 800 között.

Még valami a térhez: én fejhallgatótól nem szeretnék 1:1-ben hangfalas teret, személy szerint pont az intimitása, részletessége és közvetlensége miatt hallgatok elsősorban fejhallgatót és nem hangfalat. A K601 nagyon hangfalközeli módon szólt, és pont ez volt vele a legnagyobb bajom, holott sokaknak ez egy nagyon nagy plusz pont. Szerintem a megítélésnél mindig oda kell tenni a preferenciát is, mert mindenkinek más tetszik.

• Dave™

nagyúr

válasz SUPERBIKEMEN #33126 üzenetére

Méretben összességében szerintem simán összemérhető, a HD800 ahogyan mondták viszont sokkal pontosabb lesz, mélységben azonban az AD700 többet tud, köszönhetően a csalásnak. Nem minden számmal jön ki a teljes tudása, ha jól van keverve és "többrétegű" a zene, akkor viszont nagyon domborít.

• Dave™

nagyúr

válasz bkercso #33098 üzenetére

A fizikát ne tőlem várd, én csak azt mondom, amit hallani lehet, és ami egyébként a közvélekedés is a témában. Gondolom a hang másként terjed egy teljesen zárt térben, mint egy relatíve nyitottban. Egészen egyszerűen próbálj ki pár nyitottat meg pár zártat, és hallani fogod a különbséget. Szintén közhely, hogy ugyanazon kategórián belül a nyitott fog jobban szólni, nem a zárt. De az is jelöl valamit, hogy a felső kategória 90%-ban nyitott fejhallgatókból áll, ha nem lenne érdemi különbség nem erőltetnék, hiszen hátrányai is vannak a nyitottnak.

• Dave™

nagyúr

válasz ntomka #33094 üzenetére

Van érzéked hozzá :D

K70X bizonyos értelemben. Azzal példálózok, amit mélyebben ismerek. Az AD900 és a K70X tere pl. sok mindenben hasonló. A 700-as mélységben ver nagyon sok mindent, nyilván nem ez a referencia (max nekem), de a nyitottnak nem csak a tere nagyobb általánosságban, de amennyire tudom - javítsatok ki, ha nem így van - természetesebb is szokott lenni a hangjuk a kialakításból kifolyólag. A zártaknál pl. a mély csillapításával is trükközni kell. Nekem élőbbek a hangszerek a nyitott fejeseken, bár lehet becsap a szellős hangkép.

• Dave™

nagyúr

válasz ntomka #33082 üzenetére

Ezt most nem értem mire vonatkozik a kérdés, zárt AT-ból a W5000 mellett a W1000-est hallottam, előbbi iszonyatosan tetszett, de hallhatóan zárt volt, ami rövid ismeretségünk alatt is furcsa volt a nyitottak után. Ha a Shure-ok hasonlóan szellős és tágas teret tudnak zártságuk ellenére, akkor le a kalappal, nagy bravúr, amennyire tudom a W5000 ezen a fronton kimagaslóan teljesít. Igazából azóta nem szeretnék zártat, amióta először a fejemre tettem az AD700-at. Előtte a 668B-nek egész kellemes tere volt, főleg a korábbi HD485-höz, HD200-hoz, K66-hoz képest. Viszont az AT után visszarakva a 668B-t olyan volt, mintha egy dobozba zárt valami szólna, kész klausztrofóbiás érzés volt.

bkercso: igen, lásd K1000 :DDD Viccet félretéve szerintem megvan a dolog akusztikai igazolása is, de a tapasztalat abszolút ezt mutatja, a legnagyobb terű fejesek nyitottak. Zártaknál pl. a W5000 az extra furcsa frekvenciamenetével csal valamit a térrel, amitől sok zártat meghazudtoló méretű lesz, de az AD700 ezt nyitottsága mellett csinálja, és teljesen más a kettő, mélységben a 700-as igazán komoly játékos még a nagy nyitottak között is (pontosságról most ne beszéljünk, csak a méretekről).

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #33076 üzenetére

Nekem nehéz különválasztani a magánvéleményed az üzleti érdekedtől, az én szememben a reklámok rontják a hitelességed. Fizik superlux ajánlásait vakon is elfogadnám, annak ellenére, hogy csak a 668B-t hallottam. Igaz, ő nem is szokott itt reklámozni. A 30 év tapasztalat az én esetemben mit érne, ha nem ismernéd a "múltam"? Ajánlottál volna egy headstreamert meg egy DT235-öt/DT880-at/akármit, nem tudom valaha sor került volna-e az AD700-ra. Pedig ha nekem pont ez a legkedvesebb a "gyengeségei" ellenére is az általam hallgatott zenékkel, akkor pont ennyit is ér az egész. (A Beyereket nem hallottam, csak a technikailag jobb AD900-hoz bátorkodtam hasonlítani a jelenséget.) Attól, hogy 30 év tapasztalatod van még te sem fogod tudni globálisan a tutit. Lesz egy véleményed/ajánlásod, ami vagy illik a célszemélyre, vagy lett volna jobb is ugyanannyiért. Ilyen szempontból az én véleményemnek is kb. ugyanannyi létjogosultsága van, mint a tiédnek. Ha hozzáveszem a fórum szabályzatának reklámozásra vonatkozó pontjait, még több is.

(sőt, direkt odaírtam az árnyoldalát is az AT-knak, a DT235-ről viszont csak a marketing szöveg jött le, pedig kétlem, hogy hibátlan lenne).

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #33072 üzenetére

Az, hogy zárt, supra és belépő modell, az tény. De szerintem a nyitott jobb jazzre is ide vehető, bár bevallom, nem végeztem kutatást. Persze neked, mint kereskedőnek nyugodtan hihet az ember, hiszen anyagilag nem vagy érdekelt a témában, igaz? :)

33074: nem, de ezt is olvastam róluk, ilyen értelemben a W5000 is az volt, szellős hangzás és nagy tér, de hiányzott az a szabadság, ami a valódi nyitott AT-knél megvan. Azt simán el tudom képzelni, hogy jobbak a legtöbb zártnál tér tekintetében, egyszer én is szívesen belehallgatnék, annyian dicséritek, hogy nagyon jónak kell lennie, szinte közös nevező a topikban, ami ritka :D

• Dave™

nagyúr

válasz bigmasterg #33067 üzenetére

Ez is sokkal racionálisabb. contaxg kombója kicsit ágyúval a verébre, sokkal jobb az erősítő, mint a lánc végén szereplő fejes - ugyan nem hallottam, de belépő szintű zárt fejhallgató limitált kényelemmel, ez azért elég sok kompromisszum, még ha kategóriájában kiemelkedő is. A 440 gondolom technikailag jobb, mint a DT235, kényelemben tágítva valószínűleg szintén, máris jobb választás, csak még mindig zárt :) 840 magában nekem is eszembe jutott, szerintem az is működhet simán. De jazzre mégis inkább nyitottat :) Érzékeny nyitottból pedig nincs nagy választék ebben a kategóriában (az AD900 lenne a következő). Na majd ha az új nyitott Shure-ok megjönnek, talán bővül a lista, bár az 1440 baromi nehéz lesz, ez már fekete pont.

Bermi: ez egy vallási háború, egyszerűen kinézed valamelyik oldalt és döntesz :D Olvasgathatsz is utána, az ajánlások megvoltak. Mindenképpen alacsony impedanciás/könnyen hajtható fejest vegyél, mert nem tudni miről hallgatná. Szerintem ehhez társul, hogy nyitottal jobb a jazz, de ennek max olvass utána, ha érdekel. A legjobb persze az lenne, ha a célszemély vlgig tudná hallgatni őket és választani, de ez mindenképpen vaktában fog menni csak, vagy eltalálod, vagy nem, bármelyiket választod, mindnél ez a helyzet. Amúgy lehet valami basshead az emberke és valami beats lenne a legjobb :DDD

• Dave™

nagyúr

válasz ntomka #33063 üzenetére

Ebben a hasonlatban annyi volt a lényeg, hogy a tonális tökéletesség önmagában semmire sem garancia. Az AD700 tere sem, ahogyan megosztó is tud lenni bizonyos esetekben, de azért ezt is elég sokan szeretik (külföldön, ahol ismerik is, itthon csodálom, hogy egyáltalán forgalmazzák :D ).

33064: 50k-t 80-20 arányban költeni DAC/fejesre, ráadásul supra és zárt, jazzre, otthonra... Egyiket sem hallottam, valóban, de az egy belépő szintű zárt fejes, ami kényelemből sem lehet a legjobb, nem is otthonra van kitalálva gondolom. Jazzre alapból nem vennék zártat, szerintem kell a nyitottak légiesebb/szellősebb hangja az akusztikus zenéhez, hogy igazán éljen. A W5000-nél is hallani lehetett, hogy zárt, pedig az brilliáns volt ezen kívül minden tekintetben. De egyébként mondta is, hogy csak fejest szeretne, tehát hiába jó az a DAC, most nem ez a projekt lényege.

• Dave™

nagyúr

válasz ntomka #33046 üzenetére

Jaj már, japán fülek :) Mindegyik másképpen szól a sorozatban. A Beyer 770/880/990 is más, a HD600/650 is más stb. Ez így komolytalan. A lényeg annyi volt, hogy nem a tonális tökéletesség a nirvána, mert sokan száraznak és unalmasnak találják. Ezért ez önmagában még nem egy fegyvertény az AD700 ellen.

#33050: ezt azért nem nevezném a leghasznosabban elköltött 44900 Ft-nak a fenti célra.

#33051: én is pont így gondolom. De itt mindig oda lyukadunk ki, hogy rossz, mert a csellós nem onnan csellózik, ahonnan csellóznia kellene. Pedig A) nem mindenki hallgat olyan zenét, amiben a csellós csellózik, B) van akit nem érdekel, hogy nem onnan szól. Ha szigorúan nézzük crossfeed nélkül mindegyik pontatlan, mégsem használ mindenki crossfeedet, aki emiatt panaszkodik. Szerintem egy fejhallgató nem csak pontos lehet, nekem sokkal nagyobb élmény a 3 dimenzióban feltöltött tér. Igen, nem nagy zenekari zenét hallgatok, nincs is mit reprodukálni érdemben.

#33053: ott nem is lesz túl pontos, lásd fentiek. De szilu beszámolóját javaslom. Tehát nincs egzakt tökéletes megoldás, és abban sem vagyok biztos, hogy a pontosságot többen fogják értékelni, mint ezt a körbekerítést a zenével.

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #33042 üzenetére

Erről az jut eszembe, ahogyan a HD650-et fejlesztették. 1000 embert vontak be, hogy mit szeretnének hallani. Az lett az eredmény, hogy nem a nyers valóságot. A HD650 is hamis tonálisan. Mégis az egyik legnépszerűbb fejhallgató. Na bumm.

guppy: a legtöbb kritikát azért kapja, mert furcsa tere van. Meg furcsán néz ki. A legtöbb elismerést meg azért kapja, mert hatalmas tere van, és mellette technikailag is kiemelkedő az áráért. Szerintem a fórumon sokkal sarkítottabban kezelitek, mint amiről a valóságban szó van. Sokan nem is hallottátok. Az, hogy pl. dudikának nem tetszik teljesen érthető. Szöges ellentéte a K601-nek. Kiemeltem: aki a zenekari pontosságot, rockos zúzást szereti annak nem lesz jó. Viszont szilun kívül másnak is tetszett már szerintem, volt egy tulaj küklopsz avatárral, aki rég nem írt, neki is hasonlóan bejött, katonam is elismerően nyilatkozott róla, s ha jól rémlik fizik is szólt pár elismerő szót, a terén kívül. De ott, ahol ismertebb sokkal kedveltebb is, mint pl. itthon. A head-fi-n, headfonian, az ausztrál headphonic fórumon stb. mind-mind elég előkelő helyen szerepel a kategóriájában.

• Dave™

nagyúr

válasz SUPERBIKEMEN #33040 üzenetére

Ha bekapod a jack dugót és úgy énekelsz, még az is meghajtja. Tehát igen. Én sokszor hallgatom közvetlen telefonról itthon, amikor nincs kedvem bekapcsolni a laptopot. Imádom, bár van, ahol hiányérzet van az AD900 után (zenefüggő).

Azt még fontos kiemelni, hogy a mély egyikben sincs eleresztve. Van, érezni, de mivel gyorsak és nincs kiemelve, plusz még légiesek is ezért nincs erőteljes bumm. Aki a dübörgő basszust szereti mindkettőt kerülje. Akusztikussal viszont pl. barbárság is lenne a kiemelt mély szerintem, az az igazi hazai pálya mindkettőnek.

• Dave™

nagyúr

válasz Bermi #33035 üzenetére

Amikor először láttam, azt hittem valami cseh márka. Én szerelmes vagyok az AD700-ba, ezt vedd számításba :D Az AD900-at imádom, de messze nem olyan a viszony, mint az AD700-al. Ami miatt mindenképpen jó választás mindkettő, hogy könnyen hajthatóak, és nyitottak, hatalmas térrel, "légies" hanggal, viszont elég közvetlenek is, nincs távolság közted és a zene között.

Amit érdemes tudnod: mindkettő csal valamennyit a térrel. A 700-as sokat, a 900 keveset.

700: belecsomagol a zenébe, behelyez a középpontba, minden irányból szól, hatalmas mélysége van, szélességben viszont kevesebb kicsit az AD900-nál. Aki a pontosságot szereti, azt ez az őrületbe tudja kergetni, mert nem onnan jön egy nagyzenekari műnél egy hangszer, ahonnan kellene. Aki meg "csak zenét hallgat", és vagy értelmezhetetlen ez a pontosság, vagy nem érdekli, annak jó eséllyel be fog jönni. Úgy kell elképzelni, hogy van, ami szinte érinthető, van, ami hátrébb van, van, ami távolabb, és szélességben is eléggé szét van terítve. A közép picit süllyesztve van, de csak nagyon halkan feltűnő igazából, normál hangerőn szerintem nem feltűnő. Közép- és magas centrikus.

900: nem csomagol bele, hanem kiteríti eléd, nagyon nagy szélességben. Mélységben viszont kisebb, mint amit a 700 tud. Pontosságra sokkal jobb, csak emiatt nekem pl. kisebb az élményfaktor, lásd fentiek. Kevésbé színezett, a 700 jóval melegebb, a 900 inkább kicsit világos. Felbontásban jobb, a közepet előre hozza, ezzel a vokálok lesznek a leghangsúlyosabbak, amit a legtöbben a legnagyobb erősségének tartanak. Tényleg kiválóan csinálja. Sokkal kiegyensúlyozottabb is, mint a 700, tehát technikai értelmben szinte mindenben jobb.

Kb. ennyit a kettő viszonyáról, neked kell döntened, melyik lehet a jobb, figyelembe véve az árat is. A 700 ár/érték aránya szerintem jobb, technikailag a 900 a nyerő. Chillout, ambient meg hasonlókkal szerintem a 700 a legjobb, amit valaha hallottam, egyszerűen nem tudok elképzelni ennél alkalmasabb hangot/karaktert ezekre, a tere miatt. A 900 meg definíció a jó középcentrikus fejesre, ami jazznél kifejezetten fontos, szerintem. Hogy kicsit árnyaljam: a 700 melegsége szerintem nagyon jól jön jazznél, tehát a kettő együtt lenne a legtutibb, de az megvalósíthatatlan. Ha lenne egy nagyobb felbontású 700-as, szerintem az lenne az abszolút kedvenc, így meg megvan mindkettő és időnként cserélgetem, így mindig rájövök mennyire k*rva jó az aktuálisan hallgatott :) Most a 700-ra váltottam vissza, de szerintem ez kitűnik a fentiekből :DDD

Bodz: tudom, hogy rendkívül elfogult vagyok, ahogyan itt a többség a saját pártfogoltjával szemben. De az AD700 szerintem az a karakter, ami az én füleimnek a legnagyobb élményt szolgálja. Az AD900 meg technikai tudásával és a változatossággal indokolja létezését. Tehát ha van otthon egy DT880, HD650 vagy akármi más, szerintem akkor is lenne helye simán az AD700-nak. Azért, mert az egyik legkülönlegesebb fejhallgató (pl. tér szerkezete, külső). Lehet utálni, lehet szeretni, ez általában elég bináris is szokott lenni, de ha valaki nem ítéli el a tere/külseje miatt, akkor nagyon jó második/élmény fejes válik belőle, ilyen teret mástól nem nagyon kapni.

• Dave™

nagyúr

válasz mzso #33029 üzenetére

Nem, az semmit sem jelent. A HD650 a mélyekben emel, a DT990 alul felül, az AD1000 a magasakban stb. Mind felső kategória, egyik sem semleges, de nem is kell annak lenniük. Aki a semlegeset keresi, ugyanúgy talál alternatívát, mint aki a színezettet. Elsősorban nem is pénz kérdése, csak minél több van, annál szélesebb skálán lehet válogatni a kínálatból.

mzso: de állítólag nagyon is, csak jazzhez szerintem kiválóan passzol az AD700 nyitottsága/melegsége.

szilu: ízlések... Szerintem az AD700 hatalmas és játékos tere jazznél (meg bossa nova, nu bossa és egyéb "rokon stílusoknál") zseniális, sokszor jobban szeretem, mint az AD900-at, pedig ez utóbbi a jobb a kettő közül. A másik, hogy jazzhez különösen jónak érzem a melegebb karaktert.

• Dave™

nagyúr

válasz Bermi #33020 üzenetére

Itt vagyok :D Audio-Technica ATH-AD700 szerintem is, ez itthon 40 alatt van picivel. A másik tippem az AD900 lenne, de az külföldről jönne és 70 alatt állna meg valamivel, így karácsony előtt még a szállítási idő is necces lenne. Igazából nagyon sok alternatíva nincs, ha nincs előtte erősítő.

szilu: az maximum használtan fér bele. Mellesleg szerintem jazzhez a K601 túl távolságtartó és hideg. Az AD700 közvetlenebb és melegebb, sokkal. Ha klasszikus meg nagyzenekari kellene, a K601-et mondanám, arra az a jobb.

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #32866 üzenetére

Mondta a 32850-nél, hogy azt már nem forgalmazzák. Egyébként eléggé egypólusú a topik, így nagyon megtévesztő a neve - ez nem baj, csak emiatt nem a kérdezőre kell haragudni, mert nem tudhatja, hogy itt lényegében csak a sztereó vezetékes fejesekkel kapcsolatban kaphat érdemi felvilágosítást. Ezt most nem neked, csak most jutott eszembe.

• Dave™

nagyúr

válasz xnace #32839 üzenetére

[link] Grafikon alapján 100 Hz-től egészen kiegyenlített, és a hi-fi shown is nagyon meggyőzően szólt. Bármiről elmegy, és nyitott, szerintem nagyon jó párosítás. A tere sem olyan volt emlékeim szerint, mint az AD700-nak.

• Dave™

nagyúr

válasz Shufny #32531 üzenetére

Lehet találni gyökeresen eltérő hangú fejhallgatókat közel azonos grafikonnal, ahogyan már többször volt is rá példa a múltban. Ettől még nem lesz nagyon hasonló a hangjuk, sőt, lehetnek elég komoly eltérések. De lehet csak a fülünk más, nekem sokkal kellemesebb volt a 702.

• Dave™

nagyúr

válasz Shufny #32525 üzenetére

És akkor most be lehet dobni, hogy mennyire pontosak a headroom mérések, és egyébként is mennyit érnek ebből a szempontból. Már más is említette, hogy elég távoli karaktere van, ezzel szemben a 702 sokkal közelebbi. Ezt grafinkonból nem olvasod ki, de elég nagy differenciát eredményez.

• Dave™

nagyúr

válasz Shufny #32522 üzenetére

Távolabbi és lineáris, kicsit emelt mélyekkel, vs közelebbi, középcentrikusabb. Én ilyennek hallottam a K601 vs K702 viszonyát, ez szerintem elég nagy különbség a karakterekben.

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #32416 üzenetére

Elég sokan tömik "hülyeséggel" a topikot, csak értelmezés kérdése mire aggatjuk rá ezt a jelzőt. Ákoson legalább látszik az igyekezet, és ontopik szokott lenni, ellentétben sok értelmetlen cseteléssel, meg a szánalmas vergődéssel, amit eaglesas művel. Abban nem tudom mi a vicces, nem tudok olyan dimenziót mondani, amiben ne lenne gáz. Na de erről ennyit.

• Dave™

nagyúr

válasz fi:zi'k #32414 üzenetére

Nem azt mondom, hogy mindenki, de többen már csak sportból is beszólnak, továbbra sem értem miért jó ez. Mondjuk nekem a folytatásos "love" story-tól megy fel a pumpa, attól a hideg is kiráz.

• Dave™

nagyúr

válasz Ákos97 #32402 üzenetére

Szerintem erősítőt vegyél. A presenter pl. elvileg jó is lenne, bár nem tudom használja-e valaki arról. A DAC önmagában nem oldaná meg a gondod, max. valami kombó, de gondolom a Xonar annyira nagyon nem rossz DAC-nak, mint erősítőnek, szóval az erősítő sokkal racionálisabb megoldás. Én is felajánlottam volna egy meghallgatást, de már csak az Audinstom lesz meg holnaptól, az high gain módban is szerintem éppen csak elégséges lehet a DT880-nak, szóval nem tudom mennyit nyernél vele. Egyébként meglepően jól tűröd a sok szívatást/beszólást, le a kalappal, szerintem már csak megszokásból csinálják :)

• Dave™

nagyúr

válasz Ákos97 #32377 üzenetére

Nem tudom azon az Asus kártyán hogy van, de integráltaknál pl. sokat számít, ha átállítod a kimenetet "headphone"-ra, persze ha van ilyen opció. Az ipod touch sem egy nagy szám még mp3 lejátszó fronton sem, szóval mindenképpen fura, hogy arról jobb. Bár az AD700 nekem is tetszik telefonról, de nem is a lineáris karakterisztikát várom tőle (na meg azt nem is elvetemült dolog telefonról hallgatni) :)

• Dave™

nagyúr

válasz dellarocco #32370 üzenetére

Az Amazon és az ebay teljesen más. Az Amazon-on ha veszel valamit, akkor vagy direktben az Amazontól teszed, vagy olyan eladótól, akiért az Amazon felelősséget vállal és a tranzakció mindenképpen rajta keresztül megy. Szerintem a legmegbízhatóbb netes eladó. Az ebayen meg boldog boldogtalan árulhat, na ott elég nagy a szórás. Az SRH840 amennyire tudom monitor fejhallgató, szóval ha ilyen ambícióid vannak, akkor igen, kiváló választás, főleg, hogy könnyű meghajtani (jobbat én sem tudnék mondani erre a célra ilyen feltételek mellett, mivel nincs sok alternatíva). Az AT AD sorozata zenehallgatásra van, monitornak tökéletesen alkalmatlanok.

• Dave™

nagyúr

válasz dellarocco #32363 üzenetére

Zeneszerkesztéshez kapásból felejtsd el az AD700-at, house-hoz sem passzol. Csal a térrel, néha érdekesen prezentálja a zenét, sok helyen bele lehet kötni, ha valaki a pontos hangzást várja tőle. Az más kérdés, hogy pont ezek miatt bizonyos stílusokkal (főleg a "többrétegű", inkább nyugisabb zenékkel) hatalmasat tud varázsolni, de amire neked kell arra nem jó, egyik AT-AD sem. Inkább egy AKG K601, de ahhoz kell valami erősítés. Ennek hiányában Shure 840.

szerk: sőt, inkább a Shure 840, az elvileg pont erre is van. Monitornak jobb a zárt.

• Dave™

nagyúr

válasz Deadzone41 #32330 üzenetére

:) A K601 számomra nagyon ellentmondásos, mert felvéve nagyon jónak tűnik, és bizonyos értelemben az is, csak rövid időn belül steril/unalmas lesz. De messze nem mindenkinek, remek szolgálatot teljesít monitorként, szóval jó helyre került. A canamp tuti javít egyébként rajta, de nem hinném, hogy 702 karaktert tudna produkálni. Az nagyon szimpatikus volt, AKG vonalon abszolút kedvenc az eddig hallottak közül.

• Dave™

nagyúr

válasz Cola111 #32308 üzenetére

Az, hogy maradj a Shure SRH-440-nél :) Ahogyan mondták, a DJ fejesek mélyorientáltak, sőt, iszonyat kényelmetlenek is a nagy szorítóerő miatt. Technicset egyébként sem vennék, jót még nem hallottam.

Egyébként ha lehetne nyitottat, inkább azt vegyél, a zárt inkább szükségmegoldás.

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #32305 üzenetére

Ne nekem mondd, engem nem érint, én nem vennék zártat, esetleg az L3000/W5000-et, de csak sokkal olcsóbban :) A kérdező zártat szeretett volna és laptopról használná, így sok alternatíva szerintem nincs a Shure-okon meg az AT-kon kívül, de a zárt AT-k amennyire tudom gyengébbek az azonos számozású nyitottaknál és nem biztos, hogy valóban ajánlhatók annyiért (mivel drágábbak is).

Deadzone: kicsit csalok, mert nem ugyanarról hallottam a kettőt (és nem 701-et, hanem 702-t, bár a kettő között állítólag tényleg minimális eltérés van), de ekkora különbséget szerintem nem tudna áthidalni a forrás, plusz emlékeim szerint katonam is hasonlóakat tapasztalt, így némileg több lábon áll. A K601 picit távoli, némileg steril, a mélyen egy nagyon enyhe emelésszerűséggel, de ez tényleg marginális, a közép nem olyan, mint a nagyobb testvérnél. A K702-nél a közép hangsúlyosabb, bár hatalmas tere van, mégis közelebbinek éreztem, a melegség viszont tuti a canampnak köszönhető, és nagyon jól állt neki, lehet a K601 is tud hasonlót produkálni, de a karaktere akkor is eléggé különbözött. Az AD900 bizonyos szempontból valóban hasonlít a K702-re, utóbbi részletesebb, picit több méllyel, de a közép mindkettőnél hangsúlyos, az AT-nál jobban, plusz az AD900 melegebb és lágyabb, az AKG precízebb. Nagyon jó a K601 technikailag, de hallgatni sokkal élvezetesebb/jobb mind az AD900-at, mind a K702-t, legalábbis szerintem.

• Dave™

nagyúr

Ákosnak válasz a DAC-os topikban írtakra: amit olvastam AD900 és DT880 témában, utóbbiból a 250/600 ohmos verziót technikailag sokan jobbnak tartják az AD900-nál, elsősorban a részletessége miatt. Az AT is részletes, de a Beyerben több apró részletet lehet hallani, illetve némileg hangsúlyosabb a mély (de semmiképpen sem sok, ilyet még én sem olvastam). Az AT előnye a nagyobb tér (nem csoda, hiszen teljesen nyitott), illetve a szellősebb/légiesebb hangzás, amit van aki szeret, van aki nem. Továbbá a közép picit jobban előre van tolva az AD900-on, a Beyer ennél valósághűbb térrel rendelkezik. Ismét ízlés dolga. Amit viszont mindenhol kiemelnek: a Beyer CSAK normális erősítés mellett tudja ezt, gyenge forrásról az AT jobb lesz, érezhetően. Éppen ezért aki a DT880-ban gondolkodik, az hozzákalkulálja ezt is. Szerintem kicsit kapkodtál vele, ezt végig kellett volna gondolni, árban kb. egyforma lett volna a kettő, ha külföldről veszed. A DT880 szerintem biztosan nem véletlenül annyira kedvelt, lehet nekem is nagyon tetszene, de örülök, hogy eladom az erősítőt, nekem pl. nyűg mindig kapcsolgatni. Az AT-k nagy előnye a könnyű hajthatóság és a viszonylagos igénytelenség a forrásra sokat javít az ár/érték arányukon. Aztán a terüket valaki vagy szereti vagy nem, az AD900 előretolt közepe sem éppen valósághű, mégis iszonyat élvezetes szerintem.

• Dave™

nagyúr

válasz SOAD19 #32295 üzenetére

Zárt kell neki és laptopról használná, arra nem a HD600 jutna először eszembe :DDD

Cola111: Shure vagy AT a nagyobb érzékenység miatt. SRH-440 és ATH-A500/700 így elsőre, bár az AT-k nem tudom hogy szólnak, annyi biztos, hogy könnyen hajthatóak.

• Dave™

nagyúr

válasz eaglesas #32272 üzenetére

Nőies DAC, az. Nem tudom mivel foglalkozol, de marhára ráérhetsz, ha folyamatosan itt unatkozol.

• Dave™

nagyúr

válasz Ákos97 #32174 üzenetére

Vettél volna AD900-at, ahhoz nem kellett volna erősítő :)

• Dave™

nagyúr

válasz mzso #32125 üzenetére

Szerintem a Shure, pont a hajthatóság miatt. A HD660-al kapcsolatban már sokan megjegyezték, hogy nehéz meghajtani. Az impedancia önmagában még nem sokat ér, ne arányosíts.

• Dave™

nagyúr

válasz zbence #32154 üzenetére

A gond csak annyi, hogy mivel nem hallottál olyanokat, ami alternatíva lehetne ennyiért, nem tudod, hogy mi számít jónak. Az ár meg semmit sem jelent, ma láttam a MM-ben a HD598-at, 70.000 Ft. Hiába lenne 35-ért valahol, annyit sem ér.

• Dave™

nagyúr

válasz gulyasa #32130 üzenetére

Én is az aprón található AD700-at mondanám, ezen az áron nagyobb térrel rendelkező fejhallgatót nehéz lenne találni.

• Dave™

nagyúr

válasz gulyasa #32121 üzenetére

Szerintem ne azzal foglalkozz, mi van ráírva a fejhallgatóra, hanem a végeredménnyel. Egy szobában van hely az 5.1-hez, ott van is értelme, egy fejhallgatóban nincs. A normális sztereók is hatalmas térrel rendelkeznek, teljesen körbeölelnek, hallgass meg egyet és elhiszed. A nyitottakkal jobban járnál tér és hangzás szempontjából, viszont kifelé is engednek hangot, ha ez másokat zavar, akkor zárt kell. A vezeték nélküli technológia sajnos nem elég kiforrott, nem ajánlott. Árkategória kellene még.

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #31892 üzenetére

Canamp DIY klón edition. Annyira sokat nem profitál belőle, hogy kapcsolgassam meg szórakozzak vele, az Audinst meg elfér a laptop mellett is, és nem kell vele csinálni semmit sem. És még a Földet is óvom :D

bkercso: szerintem egyre gondolunk :D Na de majd előbb-utóbb megunja mondogatni, és lép a szövegelés helyett, addig úgysem lesz érdemi előrelépés. Csak örülnék ha az agóniát nem kellene itt olvasnom, ehhez már nincs türelmem. Veletek szemben viszont Ákossal semmi bajom, szerintem egyre közelebb kerül a valósághoz, hagyni kellene kibontakozni :)

contaxg: tegnap már egyszer rádöbbentél, hogy holnap fekete péntek, másodszor már nem olyan hiteles. Amúgy bármit, csak like-olhassam előtte a nomono facebook oldalán és tőled legyen :U . Példát vehetnél fizikről értékesítői magatartás terén.

• Dave™

nagyúr

válasz SOAD19 #31876 üzenetére

Mondjuk az életkor a "házasság előtt nincs szex" kijelentés után teljesen irreleváns, szóval mindegy is.

On: győzködtem magam, hogy kellene egy AD1000, esetleg egy 2000, bár az későbbi projekt lett volna. Aztán elővettem az AD700-at, mert már rég hallgattam, és telefonról annyira tetszett, hogy alig tudtam letenni. Be kellett látnom, hogy abszolút nem attól lesz élmény hallgatni valamit, hogy technikai értelemben jobb, tud akkora élményt nyújtani a 700 is, mint a 900, sőt, adott esetben többet is. Zene meg hangulatfüggő. Ezt a hülye erősítőt is lusta vagyok mindig kapcsolgatni, ki-be húzogatni a fejest a kikapcsoláskori pattanás miatt stb. Lehet el is adom, bőven elég az Audinst. Az élet minden területén maximalista vagyok, de itt szerintem "szarok a farmra" (hogy egy klasszikust idézzek) és csak az élményre koncentrálok.

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #31695 üzenetére

A kapcsolat típusától függ. Nem tudjuk az életkorokat, meg hogy a kérdező milyen kocsival jár :D Egy Porsche pl. bizonyos hölgyeknél nagyon fel tudja lendíteni az ismerkedés/"kapcsolatépítés" sebességét. Mondanám, hogy azok a nők olyanok is, de a kérdező a jelek szerint ugyanígy gondolkodik, nagyon nem akarnám megreformálni, értelmetlen és felesleges. Nem vagyunk egyformák.

szerk:Hopp, és nem is láttam a Porsche-t :D Abból 100 millióért nem nagyon van, max valami szarrá tuningolt GT, ellenben nagyon jó csajozós modelleket kapni 20 körül, a hölgyeknek az még jobb is, mint egy jóval drágább GT3 vagy egy 911 Turbo. A normális nőket persze nem ez érdekli, hanem te, de a normális nőket nem is a 100k-s fejhallgatóval lehet meghódítani, remélem érzed az analógiát. Oldd meg, gondolom nagyfiú vagy. Ha nem, majd az leszel, ha meg tudod oldani.

• Dave™

nagyúr

válasz eaglesas #31676 üzenetére

Itt van sok SOKKAL jobb ötlet, mint a tiéd. Vegyél egy ilyen dizájnosabb Audio-Technica fejest, meg ha sok pénzt szeretnél elkölteni rá, akkor parfümöt meg egyebeket. Ha 100k-t akarnék elkölteni (nem akarnék ilyen körülmények között, de mindegy), akkor vennék egy fejhallgatót max 20-ért (de CSAK akkor, ha tényleg sokat használ fejhallgatót és nincs semmi ellenérzése a dologgal kapcsolatban, a legtöbb nő már itt kiesik), vennék egy parfümöt 10-15-ért, egy órát (Tissot, Certina pl.) 40 körül, a maradékból pedig elvinném egy musicalre (na oda mondjuk többet biztosan nem, de látom te még eléggé elszánt vagy), meg vacsorázni. Bármelyik nőt megkérdezed melyik fogyasztói kosárnak örül jobban, az enyémet választaná, erre a nyakamat teszem :D

Na a fentivel lehet kicsit kiszaladnék a százból, akkor musical vagy vacsora, de lehet elég lenne a 10k-s fejes is kompenzálni és akkor maradhat mindkettő :D

Egyébként az óra hasznos és némileg ékszer is, szinte minden nő szereti, már csak azt kell kitalálnod szögletes vagy kerek/ovális, illetve milyen csatt/számlap. Nagyobb esélyed van így is, mint fejhallgatóval...

• Dave™

nagyúr

válasz eaglesas #31672 üzenetére

Azt az egyet áruld el, honnan jött az ötlet, hogy fejhallgatóval leped meg. Azután pedig azt, hogy miért ilyen drágával.

• Dave™

nagyúr

válasz eaglesas #31666 üzenetére

Na de most komolyan, ő meg tudja különböztetni az 5000 Ft-ost a 300000-estől? Szerintem nem, max a doboz alapján látja, hogy egyik exkluzívabb. A hangra a legtöbben tesznek, a legtöbb nő, akit ismerek youtube-ról hallgat zenét, és nem azért, mert botfülűek, hanem mert leszarják és úgy kényelmes, meg "ott minden fent van". Szerintem elég kevés nő tud értékelni egy 50-100k-s fejest.

• Dave™

nagyúr

A nagy ajánlások közepette most kivételesen elfelejtettétek megkérdezni, hogy miről is menne. Mert ha egy cuki fehér ipodról, akkor ki is esett a lista 90%-a. Az én tippem is valami Audio-Technica, főleg a kisebb/elegánsabb darabok, ha a külső a fontosabb, az AD700 mérete miatt nem nőies, nekem eddig megijedtek tőle (a méretétől, a színével nem volt gond).

schawo: a fejhallgatót látták másodiknak, nem jött be :P

• Dave™

nagyúr

válasz guppy #31548 üzenetére

Hogy értelme is legyen a hozzászólásnak: nem esett még róla szó, de nagyon jókat írnak a korábbi AT zárt csúcsmodellről, az L3000-ről. Ilyen pontszámokat ritkán láttam itt, még ha ez önmagában semmit sem jelent. Sokan hasonlítják az AD2000-hez, mint annak a zárt változata. Természetesen discontinued.

igazad van, valahogy a fejesre koncentráltam csak, na de még egyszer nem írom le, gyors tapasztalatmegosztás volt csak, benéztem

• Dave™

nagyúr

Kicseréltem a klónban lévő JRC5532 opampot egy LT1364-re, és jelentősen megváltozott a hangkép. Agresszívebb, picit több (vagy hangsúlyosabb) lett a magas, a közép még hangsúlyosabb lett, meg mintha kicsit gyorsabb is lenne. Részletesebbnek érződik, de ezt betudom az agresszivitásnak. A JRC-vel nyugisabb a hangja, az LT-vel pedig ugyan némileg fárasztóbb, de egyelőre nagyon tetszik.

szerk: mindezt ATH-AD900-al, mással lehet máshogy viselkedik.

• Dave™

nagyúr

válasz fi:zi'k #31487 üzenetére

A K601 hogy került erre a listára? :) A 702 viszont tényleg nagyon jó volt. Vedd meg az AD700-at, utána meg jöhet a 900 :))

szerk: azért nem értem teljesen ezt a fülfájás dolgot, mert a 700 kagylómérete nagyobb, mint az AKG-é. Valószínűleg szerencsétlen kivétel. Akkor továbbra is maradok egyedüli AD900 tulaj :)

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #31336 üzenetére

A saját is csak értelmezés kérdése, az ő szemszögéből saját az összegyűjtött zsebpénz/születésnapok stb. Nyilván nem dolgozhat még, legalábbis hivatalosan nem. Ezen kár fennakadni szerintem. Már megint indulatból válaszolsz neki. Ákos szerintem a korához képest megfelelő önkritikával rendelkezik (előző hozzászólása), érdemes lenne az idősebbeknek is kellő bölcsességgel lenni irányában. További jó fórumozást/zenehallgatást.

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #31327 üzenetére

Ha folyamatosan hülyének nézitek és erről tájékoztatjátok is, az biztosan nem a fejlődését szolgálja. Szerintem tök jó, hogy 14 évesen ennyire érdekli a téma. És ha a szülei pénzéből veszi? Nem ő lenne az egyedüli itt, meg ennyi idősen mégis miből venné? Hidd el, hogy elég könnyen bele lehet kötni szinte bárkibe, ha keresel rá okot. A nagy szakkifejezésekről is kiderült már párszor, hogy sokan sokfélét értenek alatta. Sőt, hallani sem feltétlenül egyformának hallják különböző emberek ugyanazokat a fejeseket. Értem mi a gondotok vele, csak azt nem, hogy miért nem súlyozzátok a problémát. Abszolút nem rossz szándékú a srác és nem is bunkó, néhány válasszal ellentétben.

guppy: mert az első fele on, de megértem, hogy ezt meg kellett osztanod.

• Dave™

nagyúr

válasz Ákos97 #31323 üzenetére

Gratulálok a fejesedhez, ha kicsit jobb lett volna az árfolyam, lehetett volna AD900 is, ha jól rémlik az hallgattad és tetszett. A DT880 is biztosan nagyon jó, sokan dicsérik, valószínűleg nem hiába. A csesztetéseket ne vedd fel, mindenki volt 14 éves, mindenki volt heves/lelkes, csak sokan elfelejtik. Empátiára/türelemre itt nem jut idő a mindennapi sok "hasznos" hozzászólás mellett, légy megértő :)

• Dave™

nagyúr

válasz katonam #31064 üzenetére

ebay/amazonról véve 60-70 között, itthon irreálisan drága, 93000 Ft. A K601 iszonyat más, mint a K702 (engem ez lepett meg), a nagytesó sokkal kellemesebb hangképet nyújtott, én is ilyennek találtam, hasonlít az AD900-ra, csak kicsit talán kevésbé szellős, és kevésbé meleg, több apró részlettel. Nagyon jó fejes, főleg azon az áron, amin vetted. Lényegében tök ugyanezeket tapasztaltam én is, hatalmasat nem tévedhetünk. Fiziknek meg köszönöm az átalakítót, jó lett a csavaros az AD700-ra, végre nem kell leszednem és átrakosgatnom. A Canamp (klón) pedig szerintem továbbra is nagyon megy mindkét AT-hoz, arra is rájöttem, hogy kimaxolva az Audinst kimenetét több lesz a mély az AD900-on, eddig az erősítőn volt inkább feljebb véve, hogy véletlenül se legyen egyoldalas (kb. 9 óránál), de jó az 7-nél is, így az audinst közel maxon tud menni.

• Dave™

nagyúr

válasz chubii #30731 üzenetére

Az AD500 is nagyon jó, főleg az áráért. A HD555-öt én nem erőltetném.

• Dave™

nagyúr

válasz hennessys #30681 üzenetére

ATH-W5000-et is kapni itthon, és ha nem is a legjobb, de biztosan köztük van.

• Dave™

nagyúr

válasz Ákos97 #30675 üzenetére

Az AD900 tere azért nem olyan, mint a 700-asé, bár van amiben nagyon hasonló. Amit dudika meg a valósághoz ragaszkodók nem szeretnek a 700-ban az az, hogy mélységben is szétszedi és újraértelmezi a teret, nem csak szélességben. Így valóban nagyot csal vele, ugyanakkor olyan érzést kelt, hogy a zene közepén vagy és minden irányból körülvesz. Más fejhallgatótól még nem hallottam ilyet, és nálam ez a szerelem tárgya az AD700-al kapcsolatban. Ehhez persze az is kell, hogy olyan zenét hallgass, ahol ez nem hogy nem zavaró, de előny is. A 900 ezzel szemben nem csinálja ezt a mélységben variálást, a közepet előre tolja kicsit, de egyébként semmi kiugrót nem csal. Ami mindkettőben hasonló, az a tágas tér és a nagyon szellős, levegős hangzás.

• Dave™

nagyúr

válasz dudika10 #30440 üzenetére

Őszintén szólva kicsi esélyét látom, hogy jó legyen rá :)

• Dave™

nagyúr

Nincs valakinek eladó AT csavaros 3,5-ös -> 6,3-as jack átalakítója? Mindig át kell rakni, amikor cserélgetem, az AD700-hoz nem volt sajnos. Sima van nekem is, de az nem az igazi.

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #30377 üzenetére

Ma mindkettő (W1000 és W5000) ugyanarra a fekete 600 ezres cuccra volt kötve, nem tudom mi volt az, azt nem figyeltem. Erről a W5000 érezhetően jobban domborított.

dudika: nem győzködlek én, csak tegnap nem éppen így fogalmaztál :) Az a baj, hogy mindig másról és máshogyan mentek, így elég nehéz objektív képet kialakítani fórumon belül is. A lényeg, hogy van különbség, nem is kevés, a CEC pedig valóban csökkenti a kettő közti különbséget, mert iszonyat rossz a 900 vele :D

• Dave™

nagyúr

válasz schawo #30367 üzenetére

Ha jól emlékszem az AD700 nem tetszett neked anno, ezek szerint te is úgy gondolod, hogy elég nagy különbség van a 700 és 900 között (eloszlatandó a tévhitet, hogy a 900 alig jobb).

A CEC-el kapcsolatban meg csak azt nem értem, hogy az AD500 miért volt olyan jó róla.

szerk: az AD500 66 ohm, ami azért vicces, mert még a 2000 is csak 40 körül van, ha jól emlékszem.

• Dave™

nagyúr

válasz schawo #30362 üzenetére

Nekem itthon az AD900 a canamp klónról meg közvetlen az Audinstról is kb. ugyanúgy szól (ebben a vonatkozásban mindenképpen), de még a laptop kimenetéről is csak kicsit más. A saját zenéimmel hallgattam az AD1000-et, és érezhetően több mélye volt, mint amihez szoktam. Nem a kinti AD900-hoz viszonyítok, mert mint mondtam az nagyon rossz volt, az 500 és a 700 is jobb volt nála. Persze lehet jó lett volna a Lavry-ról hallgatni az AD900-at is, de korlátozott időm volt és inkább az AD1000-nek szenteltem, meg a többi különlegességnek. Emlékeim szerint a tesztek is azt írták, hogy az 1000-nek több a mélye, mint a 900-nak. A magasait viszont sokan elviselhetetlennek mondták, ahhoz képest alig venni észre helyenként a kiemelést, szerintem. Sokszor fel sem tűnt, olykor meg igen, de zavarni nem zavart, tudnék vele együtt élni.

• Dave™

nagyúr

válasz schawo #30358 üzenetére

Nekem nem volt kevés a mély tartomány az AD900-ban, de az előretolt közép nagyon jól áll neki. A magas tartományt sem éreztem túlzónak. Próbáltad Essence One erősítőjéről direktben? A CEC nagyon nem illik hozzá.

Én általánosságban mondom, persze nem zavaróan kevés, de az 1000 szintje jobban tetszett, abban cserélnék. A 900-nak a levegősebb hangja és a nagyobb tere miatt is kevesebb van, egy-két számnál érezni, hogy elférne több is, de ez az egyedüli hibája szerintem. Az előretolt közepe nekem is a kedvencem, a legszerethetőbb pontja (a levegős hang mellett, persze). Én nem tudom mi illik hozzá és mi nem, de az ott kint borzasztó volt, az enyém laptopról jobban szól. Nem volt sok időm, nem próbáltam másról. A legtöbb időt az AD1000-el töltöttem, a véleményeddel egyetértek, az is fun füles, de nekem bejön, tényleg olyan volt kicsit a tere, mint a HD800-nak, csak messze nem volt olyan neutrális (és pont ezért tetszett annyira). A W5000 szerintem a maga nemében zseniális, mintha egy szoba közepén, két hangfallal, ugyanez volt nekem is az érzetem. De a nyitottak izgalmasabbak, egyszerűen hiányérzetem volt, hogy nem éreztem azt a szellős hangot, amit a 700/900-nál megszoktam, egyedül a high-end W5000 tudott pillanatra megremegtetni, a W1000 nem tett ekkora benyomást. A W5000-et simán elfogadnám egyedüli zártnak a nyitottak mellé, kár, hogy ilyen olcsó :)

AD500-at nem próbáltál? Nagyon meggyőző volt, teljesen egyben volt a hangja. Én bátran ajánlanám bárkinek, nem olyan a tere, mint a 700-nak, sokkal kommerszebb, a mélye is több volt érzetre.

• Dave™

nagyúr

válasz Ákos97 #30334 üzenetére

Nézd, igazából más karakter. A 900 kiegyensúlyozott, előretolt középpel, a 700-hoz hasonlóan tágas és szellős térrel. Az 1000-ben több a mély (ebben mindenképpen jobb, mint a 900), a közép nem hangsúlyos (ezt mondjuk nagyon szeretem a 900-ban), magasakból pedig kicsit sok van helyenként. Ezt valaki vagy tolerálja, vagy nem, én elég jól bírom, van, aminek kifejezetten jól áll. Az 1000-nél tehát a középmagasak és a magasak a hangsúlyosak, a 900-nál a közép. Technikailag jobb az 1000, de a 900 kevésbé fárasztó, fő fejhallgatónak szerintem jobb is lehet. Nekem az 1000-es a 900 mellett kellene, mert nagyon izgalmas és energikus hangja van. A 900 energiában félúton van a laid back 700-as és az elég közvetlen és direkt 1000-hez képest. Elsőnek a 900-at venném (esetleg az 500/700-at, azok jobbak ár/értékben).

A 900-as szerintem ott nem úgy szólt, ahogyan tud, tehát elvileg annál jobb is lehet, mint amit ott hallottál. Nekem az a prezentáció nem tetszett, még laptopról is jobban szól (számomra!). De a canamp klónról meg az Audinstról is sokkal élvezetesebb, természetesen. Csak arra tudok gondolni, hogy nem volt bejáratva, esetleg a forrás nem passzolt hozzá, bár a 700-al és az 500-al semmi gond nem volt.

#30335: "A CEC két kimeneti impedanciája különbözik. Az egyik 120 ohm a másik 10 ohm. Nem csoda, ha egyik se passzol az AT -khez. Mellesleg ez kb 11dB különbséget jelent a kettő között."

Akkor ezért volt az egyik sokkal halkabb mindig, szakibá figyelmébe is ajánlom, alig van egyébként különbség a 700 és a 900 között hangerőben, frekimenetben annál inkább, de itt most nem is ez volt a megtévesztő. Az 500 nagyon jól szólt róla, a 700 is (azért megjegyezném, hogy nem hozta a 900 szintjét (mármint a sajátomét), ezt pedig dudikának ajánlom), de a kinti 900-al valami gond volt.

A HD800 remek volt, nagyon tetszett, tényleg elég neutrális és piszok kényelmes. Viszont hiányzott belőle az a játékosság, ami az AT-kban megvan. Persze szívesen elfogadnám, csak nekem fő fejesnek nem lenne ideális. Szerencsére az ára miatt nincs ilyen probléma.

• Dave™

nagyúr

Na kimentem én is a showra, kíváncsi voltam a nagyobb AT-kra. A W5000 nagyon tetszett, gyönyörűen szólt, de érezni lehetett, hogy zárt (ez persze nem meglepő, de csak második fejesnek kellene egy nyitott mellé, úgy meg kicsit luxus, egyébként is az). A W1000 nem fogott meg, kisebb volt a tere, kicsit több a mély és még kényelmetlen is volt. Az AD1000 fantasztikusan szólt, helyenként kicsit sok magassal, de amúgy nagyon megfogott, lehet egyszer lesz olyanom is. Ez még a régi, sima 1000-es, nem a PRM. Az AD900-al valami baj volt viszont. Ennek nagyon nem így kell szólnia, főleg nem a 700-al szemben. Az a CEC eléggé érdekes volt, az egyik kimenet erősebbnek tűnt, mint a másik. Cserélgettem, és sokkal halkabban szólt az egyik fejes, mint a másik, nem tudom tud-e ilyet, vagy hibás volt, de nem egyforma erősségű volt a két kimenet, erre meg mernék esküdni. Ez azt is megmagyarázza, hogy miért hallottátok sokkal halkabbnak a 700-at, mint a 900-at, holott kb. egyforma a kettő, kint viszont ahogyan alapból be volt dugva, tényleg sokkal halkabb volt az egyik, bár most éppen a 900. Az 500 gyönyörűen szólt, le a kalappal, a 900-at a kinti hangja után viszont biztosan nem vettem volna meg. Az vagy nem volt bejáratva, vagy nem tudom, de nem úgy szól az enyém, sokkal élettel telibb, nyíltabb. A 700 reális volt, az 500 pedig azon az áron lenyűgöző. Meghallgattam még a HD800-at is, le a kalappal, szinte tökéletes, messze jobb volt, mint a HD600. Viszont izgalmasnak már nem volt izgalmas, ebben az AD1000 sokkal jobban tetszett. Sajnos AD2000 nem volt kint, a többit pedig nem hallgattam meg. Összegezve: a kinti AD900 perfromanszból még ne vonjatok le messze menő következtetéseket, mert valami nem volt vele kerek, csak arra tudok gondolni, hogy nem volt rendesen bejáratva, és egy újabb példány. Kérdeztem az AT-s srácot, nem tudta megmondani, azt mondta elképzelhető. Ja és az AT-s hostess lány is nagyon helyes volt :)

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #30290 üzenetére

Szerintem egyik az ár, a másik a kommunikáció hiánya. A fórumozókon kívül hányan ismerik itthon a márkát (bár ez a hifi show nagyon jó ötlet és jó, hogy kint vannak, ilyenekből kellene több)? Én anno laikusként azt hittem, hogy valami cseh vagy lengyel cucc (technica, pedig a Subaru is így írja). De 93000 Ft már elég sok érte, akárhonnan veszi, olcsóbban fog kijönni, tehát biztosan segítene egy jobb ár. Az AD700 dettó, bár most nézem az már lement 40 alá. 30-35 a 700-asért és 70-75 a 900-ért reálisnak tűnik nekem, bár nem tudom utóbbiból ennyit lehet-e faragni. Az a gond, hogy a K601-K701 (meg DT880) körül lenne hellyel-közzel a kategória megfeleltetése az AD900-nak, csak ezek jóval olcsóbbak, és így majdnem kétszer annyiba kerül az AT itthon, így nehezen lesz népszerűbb. Persze aki mindenképpen ilyen karakterre vágyik az nem lesz kisegítve az AKG-val vagy a Beyerrel, de nem is valószínű, hogy itthonról veszi meg 93-ért, ezzel pedig nem segíti a régiós eladásokat.

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #30288 üzenetére

Nem csak Mo.-ot látják el innen hanem egész Közép-Európát

Ez így már sokkal logikusabban hangzik, de még így is dicséretes, hogy idefigyelnek erre a régióra, holott tippre nem lehet túl nagy szelet torta.

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #30287 üzenetére

Amazonon is a legolcsóbbakkal hasonlítottuk össze, pedig az angolon van olyan, ami erősen közelít árban a magyarhoz. Nem tudom itthon mennyit adhatnak el belőle, amikor nem túl ismert és még elég drága is. De az azért meglepő, hogy van márkaképviselet, Európában annyira nem is erős, mint az USA-ban vagy akár Ausztráliában, ahhoz képest még egy ilyen kis országban is itt vannak, ez dicséretes szerintem. Mondjuk az áron ez nem látszik sajnos (vagy pont ez látszik, nézőpont kérdése).

contaxg: ez így nem igaz, boltfüggő, és a legtöbb bolt nem tudja, hogy magyar áfával kellene számolni, simán kiszámlázzák a helyivel. Én kipróbáltam, 202 GBP és már nyomhatom is a place ordert. Nem az Amazontól veszed, hanem egy bolttól, az Amazonon keresztül. Nekem is annyi volt, amennyiért a kosárba raktam. Meg minden más is, amit az angol Amazonról vettem. A Thomann tudjuk, hogy erre odafigyel, de én ezt mástól még nem láttam.

• Dave™

nagyúr

válasz Ákos97 #30279 üzenetére

A 200 dolláros ár nettó, de persze még úgyis messze van a hazaitól, ami aránytalanul drága. Amazonról szállítással még ezzel a szenzációsan erős Forinttal is megáll 75000 Ft-ban, EU-n belül. Ha kicsit konszolidálódik majd valamikor az arány, akkor még olcsóbb lesz, itthon korábban is ennyi volt, nem tennék rá, hogy a közeljövőben olcsóbb lesz. Esetleg használtan a head-fi-ről. Egyébként osztom a véleményed, bár ilyen szempontból nem egyforma karakter a kettő, és pont közép/középmagasaknál van a legnagyobb kontraszt. Legalább nem az én hallásommal van gond, és tényleg van köztük érezhető különbség, még egy olyan rendszeren is (dudika, látod, mégis, már ketten is hallották).

Megnéztem, az USA-ból is majdnem ugyanennyi vámmal, áfával, szállítással, akár onnan is megérheti, de UK-ből egyszerűbb.

• Dave™

nagyúr

válasz szakibá... #30271 üzenetére

Minimálisan halkabb a 700-as, de ez a süllyesztett és hátrébb tolt közép miatt van leginkább. Nálam 1-2%-on belül van a hangerő különbség, amivel hallgatom. Te azt mondtad, hogy sokkal halkabb volt. Ezért gondolom, hogy a közép hiányzott neked annyira és amiatt érezted halknak. Amikor bátyámnak mutattam, ős is kérdezte hol van a közepe... Pedig annyira nem rossz a helyzet. Az AD900 itt pont az ellentéte pl.

Ami még hozzájárul a jelenséghez: az AD700-on döntött driver van, amihez több tér kell és mivel mélyebb a csésze, messzebb is van a füledtől. Az AD900-on majdnem a hangszórón van a füled. Na meg 3 ohm impedanciában, bár az gondolom mérési hibahatár.

• Dave™

nagyúr

válasz szakibá... #30256 üzenetére

Itt már közbeszól a preferencia is, a 700 technikailag gyengébb a 900-nál, mosottabb, nyugodtabb stb. Van, amivel ez nagyon jó, meg olyan is, amihez abszolút nem megy. A hangerő meglepő, kb. egyforma hangos mindkettő, a 700-as süllyesztett közepe miatt tűnhetett halkabbnak - legalábbis ez a tippem. A mély pedig mint mondtam változó, hidd el, hogy tud valóban kevés is lenni, én sem értem teljesen a jelenséget, de abszolút számfüggő, viszont az sem igaz, hogy mindig kevés, ahogyan a példa is mutatja. A 900 dettó ugyanez, bár ott a közép hangsúlyosabb, ezért tűnhet adott esetben kevesebbnek is akár, mint a 700-on, pedig nem így van (ahol rendben érzed a 700 mélyeit, közrejátszik a süllyesztett közép is). Az 500-at nem ismerem, nem értem miért nem népszerűbb. A többit nem ismerem, csak olvasás szintjén, de a W1000-re már írták sokan, hogy jobban szeretik a W5000-nél. Na de akkor legalább szerinted sem közel egyforma a 700 és 900, pedig gondolom ugyanarról a rendszerről hallgattad. Ezért is mondtam, hogy sok mindentől függ.

• Dave™

nagyúr

válasz brumi1024 #30253 üzenetére

Csak szólok, hogy ha nem ilyen értékű/képességű rendszerről tervezed hallgatni, akkor akár nagyobb különbségre is számíthatsz, de számos egyéb faktor is van, amit fentebb is írtam. Jelenleg a 900 annyival drágább egyébként is, hogy érdemes kivárni, 700 pedig így vagy úgy, de mindig szerezhető normálisabb áron.

• Dave™

nagyúr

válasz dudika10 #30248 üzenetére

Előbb még kicsi és nem túl nagy különbség volt, ebből hogy lett nincs különbség? Olyat senki sem mondott. Én is csak annyit, hogy lehet, hogy egy olyan rendszeren marginális az eltérés, még nem hallottam olyan környezetben. Ezzel most mi a baj?

Most direkt elővettem, laptopról közvetlen, illetve audinst+canamp klónról is igencsak nagy és szembetűnő különbség van a kettő között tisztaságban, középen, a magasakban és a részletekben egy Stephane Pompougnac számmal. Lehet, hogy egy több százezres rendszeren ez morzsolódik, csak számomra nem életszerű ez a felhasználási környezet egy alsó-közép, illetve egy középkategóriás fejes számára, de ha rosszul gondolom mea culpa.

Brumi mondott egy kis különbséget, te egy nem nagyot, nekem ebből nem jött le az egyáltalán semmi sincs. Azt elképzelni nehéz számomra, hiszen fizikai különbségek is vannak köztük, valamennyi eltérésnek maradnia kell, de sebaj. Részemről is lezárva, nem vagyok gondolatolvasó.

• Dave™

nagyúr

válasz dudika10 #30243 üzenetére

Értettem én. Bár egy ilyen rendszernél már elkenődik a két fejhallgató közti árkülönbség, ott már nem érdemes azon spórolni. A gyengébb rendszereken meg nagyobb a különbség, ott meg azért lehet indokolt a különbözet.

• Dave™

nagyúr

válasz dudika10 #30239 üzenetére

Lehet, hogy egy 2-300 ezer Ft-os rendszernél többet javul a 700, mint a 900 képes, és így marginálissá válik a különbség. Ha ő is ilyenről tervezi használni, akkor kezelje fenntartásokkal, ha mégsem, akkor lehet segít neki. A karakterük egyébként nagyon hasonló, ha csak futólag/laikusként hallgatnám, én sem érezném nagynak a különbséget köztük. Mivel elég jól ismerem őket, így rögtön észreveszem a 700 egyedi terét, lágyabb hangját, meg a 900 előretolt közepét is, de elég sok óra van mindkettőben. Head-fi-n is van sokszor, hogy először minimális különbséget mondanak, utána korrigálnak, hogy azért mégiscsak érezni azt. De mint mondtam, zene és hallgató függő a dolog.

Illetve az még kérdés, melyikben mennyi óra volt. A 900-nak több idő kellett, és másként járatódott be, mint a 700. A 700-asnál a mély jött elő nagyon látványosan, a 900-nál pedig a tér nyílt ki és lett gyönyörű, hangsúlyos tiszta közepe.

• Dave™

nagyúr

válasz brumi1024 #30219 üzenetére

Azért van köztük elég sok eltérés (AD700 vs AD900), előbbinél a mély alja jobban le van csapva (vannak számok, ahol hiányérzet lehet mély tekintetében, van, ahol megvan rendesen, szóval helyzetfüggő, nem teljesen egyértelmű a helyzet egyik irányban sem), a közép is süllyesztett, utóbbinál sokkal egyenletesebb a frekvenciamenet, és kifejezetten előtérben van a közép. A gyakorlatban a 700-asnak elég egyedi teret kölcsönöz a sajátos frekvenciagörbéje, a 900-as pedig ugyan sok mindenben hasonlít, de kevésbé "játékos" a térrel. Mindkettőnél hasonlóan szellős a hangkép, illetve a távolság és a tér kitöltése 3 dimenzióban is eléggé hasonlóságot mutat (csak a 700 mélységben játszik), de a 700-as szerintem picit lágyabb és mosottabb, a 900 részletesebb és világosabb is. A 700 ár/érték aránya jobb, kényelemben pedig számomra etalon, és elő is szoktam venni nem ritkán a 900 mellett is. De a 900 érezhetően jobb fejhallgató. Van pár szám, ahol nagyon meggyőző tud lenni a 700-as még a 900 mellett is, de olyan is akad, ahol nagyon kibukik a süllyesztett közép, ott a 900 sokkal magasabb szintet képvisel (technikai értelemben, az élvezeti faktora megfelelő zenékkel és preferenciával szerintem zseniális a 700-asnak). Nem tudom milyen zenékkel hallgattad őket, a 900 szinte mindenevő (ami nem mély orientált), a 700 korlátozottabb, de a nyugisabb stílusokkal időnként tud élvezetesebb is lenni, mint a 900, a furcsa tere és a lágyabb/helyenként elkent hangja miatt. Forrás kérdése: a 700 szerintem nagyon jól hozza a karakterét telefonról vagy laptopról is, a 900-hoz jobban illik egy rendesebb forrás, úgy tisztábban szól, és ez az egyik erénye a 700-al szemben.

• Dave™

nagyúr

válasz schawo #28322 üzenetére

Hasonlítsd össze a head-fi-t ezzel, és megérted. Feltéve ha meg akarod érteni. De ugyanez a kontraszt megvan a többi blogon/fórumon is. Ha valakinek elüt a véleménye a többségétől, akkor az rendszerint el van küldve a fenébe, még ha burkoltan is. A head-fi-n ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam, ha nincs egyetértés, elfogadják, hogy valaki másként gondolja, és nem arról szól a fél topik, hogy meggyőzzék a saját igazukról (jobb esetben), vagy gúnyos és lenéző hangnemben beszóljanak neki. Kivételek persze ott is akadhatnak, de sokkal intelligensebb számomra ez a megközelítés. Ahogyan Király Linda is mondta: magyarok vagyunk, nem?!

• Dave™

nagyúr

válasz bajnokpityu #28316 üzenetére

A stílussal kapcsolatban olvasd vissza az előzményt. Tök normális bejegyzésekkel, külön kiemelve, hogy szerintem drága, jön contaxg és beszól, kétszer is. Nagyon viccesnek gondolta magát, csak marhára nem ismer, én pedig sajnos nem tudok elsiklani az ilyen lenéző hangnem mellett. Utána jönnek a helyi rezidensek a pártját fogni, hogy mi van velem, meg szegény HEED. Meg szégyelljem magam, amiért nem támogatom a hazai kisvállalkozást. A jövőben inkább el is felejtem ezt az egész topikot, mert egy kész szociológiai tanulmány. Van egy kialakult közösség, akik rögtön nekiesnek annak, aki nem úgy gondolkodik, ahogyan ők. Az ember azt hinné, hogy ez egy nyílt fórum, ahol mindenkinek lehet saját véleménye, és ezt kulturált keretek között tudja megosztani, de nem ez a helyzet. Külföldön működőképes ez a koncepció, itthon nem megy. Egyféle vélemény elfogadott, a közösségé. Egyébként is kész chat az egész, szóval nem is túl nagy kár érte.

• Dave™

nagyúr

válasz bigmasterg #28306 üzenetére

Gondolom olcsóbban is veszik, ha már ezzel foglalkoznak. A bemutatóterem és a négy alkalmazott engem mint fogyasztót nem érdekel, már ne is haragudj. Csak a termék. Hogy azt hogyan és miként állítják elő, az rájuk tartozik, hogy mennyiért, az meg engem érint. Ez egy tök egyszerű képlet. Az AD900 meg hasonlók azért rossz példa, mert az nem másolható könnyen, ott nincs alternatíva. Az IEM-eket már nyomják Kínában, egyre jobb minőségben, ott a híres Sennheiser pl. elég erős lemaradásban is van ár/érték arányban. Ha te elvből szívesen támogatsz egy magyar vállalkozást, akkor hajrá, nekem ez olyan luxus, amit önszántamból nem vállalok fel, inkább magam támogatom (ez már csak egy ilyen önző és kapitalista világ). Egyébként te rendelkezel saját keresettel? Ha jól rémlik hallgató vagy.

• Dave™

nagyúr

válasz szilu7 #28303 üzenetére

Mondd csak, Te miért nem Canampot vettél a klón helyett? És DacPortból miért használtat, olcsóbban? Miért nem az USA-ból rendelted az újat? Egyébként szoktam zenét venni, meglepő módon ott is lehet hasznot maximalizálni. Pl. az Amazonról kell venni, vagy közvetlen az előadótól.

bigmasterg azért, hogy legyen mibe belekötnötök. De ott legalább van valamennyi áfa, ellenben az okosított beszerzésekkel az EU-n kívülről. Érdekes módon azzal senkinek nincs semmi baja. Mellesleg a Canampon az áfa 14000 Ft. 56000 is eléggé messze van a 17000-től (amin egyébként még mindig van bőven haszon, tekintve az alkatrészek árát), tehát nem ettől szignifikánsan drágább.

• Dave™

nagyúr

válasz guppy #28298 üzenetére

Szerintem meg az alkatrészekre fizetett áfát. De a hasonlat lényege nem is ez volt, hanem a megkárosítás. Az egyik elfogadott és bevett szokás itt is, a másik meg ujjal mutogatunk és szégyelljem magam, hogy nem támogatom a kis hazai céget. Álszentség a javából, mondom erre én.

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #28292 üzenetére

Ez már ugye jogi kategória lehet, meg ahogyan ti szemlélitek, erkölcsi. Számomra ez identifikálja a terméket, hogy ugyanazt a kapcsolást alkalmazza. Valóban nem etikus, de engem ez fogyasztóként nem érdekel. Ha én lennék a gyártó, akkor dühítene. A látszat ellenére empatikus vagyok, de ha ők közölték le a kapcsolást, amit ráadásul könnyű is megépíteni és olcsók az alkatrészek, akkor most kit lehet okolni érte? Főleg Magyarországon, ahol az ügyeskedés nemzeti sport? Na de akkor nézzük szépen: ki az, aki úgy vett külföldről valamit, hogy kisebb érték volt ráírva a valósnál, ezzel nem fizetett áfát és vámot? Ez is ügyeskedés és haszonmaximalizálás, csak így az államot károsítottátok/uk meg. Akik kereskednek sem hiszem, hogy mindig mindent pontosan vallanak és fizetnek be. Lehet, hogy igen, de nem ez a jellemző a hazai vállalkozásoknál. A jelenlévők persze biztosan kivételek... Minden attól függ, mennyire járjuk körül a témát. Aki az államot lopja meg, az árt az egészségügynek, az óvodás gyerekeknek, a közvilágításnak, mindennek. Igen, demagóg vagyok, ahogyan az egész helyzet is az.

• Dave™

nagyúr

válasz szilu7 #28285 üzenetére

Na ez egy szépen és értelmesen megfogalmazott gondolatmenet, van benne sok igazság. Én viszont sajnos szeretek hasznot maximalizálni, ezért bármennyire is utopisztikus a gondolat, hogy támogassuk a feltörekvő kicsit, én galád módon a jobb ár/érték arányt fogom választani. Lehet ezért nem szeretni, de 53000 Ft azért annyira nem kevés, hogy "kidobjam az ablakon" (illetve bedobjam a HEED ablakán). Kína is ezért tart ott, ahol. Japán is így kezdte, ők is ezért tartanak ott, ahol. Most Kína az új Japán, ami egyelőre még vicces, de már nem sokáig. Azok pedig, akik ezt nem ismerik fel időben, nagyon meg fognak lepődni. A név ma már kevés az életben maradáshoz. Ha körbenézel, mindenki lépten-nyomon "át akar verni" (nem pejoratív értelemben, gazdaságilag), hasznot akar maximalizálni. A HEED is, én is. Ha nem lenne a klón, és én mindenképpen ilyen erősítőt szeretnék, a HEED nyerne rajtam. Mivel a termék könnyen és olcsón másolható, kalkulálni kell(ENE) vele, hogy ezt meg is fogják tenni. Utána lehet homokba dugni a fejünket és továbbra is 5x-ös áron adni, vagy lehet más stratégiát választani. Nem azt mondom, hogy adják olcsóbban, mint a klónt, hanem hogy mérsékeltebb legyen a különbség. Értem én, hogy nem lesz, de így meg én nem leszek a vásárlójuk. És biztosan vannak még, akik ugyanígy gondolkodnak. Szerintem lehet beszélni racionalitásról a hifiben is, bár tény, hogy némileg árnyalt a dolog.

contaxg: mint már mondtam, napközi.

• Dave™

nagyúr

válasz dudika10 #28280 üzenetére

Itt olvastam, próbáltam megkeresni, de nem sikerült megtalálni. Valami olyasmi volt, hogy nem ők fejlesztették ki, csak általuk vált híressé. Nem tudom már ki mondta, csak ennyi maradt meg belőle.

Nem tudom miért kell ennyit lovagolni azon, hogy SZERINTEM drága a Canamp. Szerinted meg lehet az órám lenne drága, vagy a dzsekim, vagy a lámpám vagy akármim. Ez is olyan, mint az óvoda. Mindenkinek egyéni véleménye van, ez pedig egy nyílt fórum. Miért ne tarthatnám drágának a Canampot még akkor is, ha 10% árrés lenne rajta? (ami nyilván baromság). A hi-fi cuccokon van a legnagyobb lehúzás egyébként, mivel ez a réteg általában sokat hajlandó költeni.

schawo: oké, nem én találtam ki, itt írta valaki. Én meg elhiszem, mivel nem itt élek. Mondjuk nem hiszem, hogy feltétlen szükséges volt közzétenni, ha valaki szétszedi, simán tudja reprodukálni, nem kell hozzá külön rajz, legalábbis meglepődnék, ha anélkül nem menne. Akkor ügyesek meg okosak, csak továbbra is úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj valamit 70 ezerért venni, akkor inkább 17-ért veszem meg. Most vagy bíznak a szerencsében, vagy perelnek, vagy lejjebb viszik az árat itthon. Nem muszáj mindenhol ugyanannyiért árulni, a multik sem így csinálják. Külföldön amúgy is sokkal nagyobb rá a fizetőképes kereslet.

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #28277 üzenetére

Nehogy elnézést kérj a bunkó stílus miatt, még megárt :((( Mintha múltkor arról lett volna szó, hogy a HEED is elleste azt a kapcsolást, nem ők fejlesztették ki. Az persze most másodlagos, gondolom.

guppy: nem, szerintem semmi baj nincs vele, ha valaki 150k-ért vesz egy K1000-et. Én nem tenném, mert nekem nem ér annyit, de elfogadom, hogy valakinek meg igen. A napközi abból jön le, hogy kitaláljuk a mások gondolatait/helyzetét/nézeteit, mert magunkból indulunk ki (a la contaxg). Ez egyébként magyar sajátosság lesz, mert pl. a head-fi-n ennek nyoma sincs. De ugyanez megy a blog.hu-n meg mindenhol máshol is, mintha genetikailag lenne kódolva.

• Dave™

nagyúr

válasz schawo #28270 üzenetére

Nem, csak marhára unom ezt a lekezelő stílust. Honnan a fenéből veszi a bátorságot, hogy nyilatkozzon az anyagi lehetőségeimről? Persze itthon divat iPhone-t venni havi 20 ezres csomaggal minimálbér-közeli fizetésből, tudom én, meg fogyasztási hiteleket hitellel kiváltani, de engem úgy neveltek, hogy tanuljam meg értékelni a pénzt. Megtanultam. Bármennyit el lehet baszni, ha hülye az ember, de érdekes módon a jól kereső emberek - legalábbis akiket ismerek a közvetlen környezetemben - hasonlóképpen gondolkodnak mint én, sőt, még konzervatívabbak. Pedig van köztük 7 számjegyű jövedelem is. Persze így nincs hitelük, nyaralni is el tudnak menni, nem kell a kormány kegyeire támaszkodniuk nyugdíjas korukban és a gyerekeiket is el tudják indítani. Nekem ez szimpatikusabb út, mint a Carpe diem. Tartsuk már tiszteletben egymást. Nem tudom contaxg mennyi idős, én 27 vagyok, szerintem ő több, lehetne annyira bölcs, hogy nem ítél meg valakit úgy, hogy lövése sincs róla.

contaxg: nem veszem semmibe, csak nem tartom reálisnak az árcetlit. Én vagyok a fogyasztó, engedd meg nekem a szabad véleménynyilvánítás jogát.

guppy: nem én mondtam, hogy ugyanazt tudja, ti írtátok az összehasonlításokban. Ott is volt az elején a feltételes mód, ne csak egy hozzászólást olvass el, beszólni mindig sokkal könnyebb, mint visszaolvasni.

baluka: te itt rezidens vagy a jópofizásokban, fel sem tűnik, de contaxg rendkívül lekezelő volt. Lehet te nem vennéd fel, de én nem szeretem, ha hülyének és/vagy lenéznek. Néha olyan ez a topik, mint egy napközi.

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #28267 üzenetére

Telik a Canampra is, köszönöm a feltételezést, sokkal jobban keresek a hazai átlagnál. Kereskedőként biztosan nehéz elfogadni, hogy vannak következetes fogyasztók, akik megnézik mire mennyit költenek, és ha ugyanazt megkapják ötöd áron, akkor inkább azt választják. A stílusod rendkívül lenéző és lekezelő, ezt nagyon nem szeretem. Ne nyilatkozz rólam úgy, hogy nem ismersz, mert elég nagyot tévedhetsz. Mellesleg a mondd felszólító módban két "d".

• Dave™

nagyúr

válasz contaxg #28265 üzenetére

Nézzük úgy, hogy a kettő különbözetéből kijön egy havi rezsi, meg a barátnőnek egy parfüm.

• Dave™

nagyúr

válasz dudika10 #28261 üzenetére

Bár nem ezen a területen dolgozom, de marketing menedzsernek tanultam, tisztában vagyok vele, és igen, kifizetni nem vagyok hajlandó, meghagyom másoknak a lehetőséget :D Na meg azért az arányok akkor is, sok mindent lehet sok mindennel indokolni, de ezt azért megnézném levezetve. Főleg, hogy ha jól rémlik nem is ők fejlesztették ki a kapcsolást. A helyükben én nem egy árral dolgoznék, lehetne azt finomhangolni a helyi sajátosságoknak megfelelően, de nekik így kényelmes. Nekem meg úgy, hogy ötöd áron veszem meg egy találékony úriembertől. C'est la vie.

• Dave™

nagyúr

válasz Bodz #28259 üzenetére

Nem, bár láttam, hogy közben felkúszott az ára. Elég nagy lett az érdeklődés az úriembernél, nem hiába, nagyon jó cucc, a Canamp pedig picit túl van árazva (szerintem legalábbis, figyelembe véve, hogy lehet ezt közel ötöd áron is.)

• Dave™

nagyúr

Na megnéztem az AD900-al is, nagyon erősen érezni a hatását, sokkal jobban megtelik élettel. Melegebbnek hat, de az alap karaktere nem változott, egyszerűen sokkal jobb. Picit visszavettem az Audinstból, a canampot meg feltekertem 9 óráig, így jobban tetszik. Minimum állásban van egy olyan rész, ahol csak a bal oldal szól, meg az Audinst leírásában is azt olvastam, hogy célszerű legalább negyedig eltekerni a potit, nem jó minimumhoz közel.

Bodz: azt kihagyom, annyira nem rossz DAC ez az Audinst, hogy megérje lecserélni.

• Dave™

nagyúr

válasz ntomka #28245 üzenetére

Jó, csak így a canamp klónon majdnem minimumon van a poti. Egyelőre nagyon jónak tűnik, de még csak AD700-al próbáltam. Átdugva az Audinstba érezni a változást. Tényleg színez kicsit, de ez abszolút nem baj. Az árát mindenképpen nagyon megéri, ha tényleg ugyanazt tudja, mint a Canamp. Rendkívül igényes munka, mindenkinek csak ajánlani tudom.

• Dave™

nagyúr

Megjött az fpalotas-féle canamp klón, később majd csinálok képet. Rendkívül igényes munka, gyönyörű doboz, a kék LED pedig pont megy mindenhez a lakásban. Masszív, hibátlan. A potméterekről szeretnék kérdezni: az Audinst-ra van kötve, az RCA-n keresztül. Az Audinst-nak mekkora állásban célszerű lennie? Minimumon a canampot nagyon fel kell csavarni még az AD700-hoz is, ezért gondolom nem ez a normális beállítás. Most 12 óránál van, az erősítő f10-nél.

• Dave™

nagyúr

Még azt nem tudom, hogy audinst-tal hogy kössem össze. A hátsó RCA-kra gond nélkül lehet, nem? Csak mert arra speaker van írva, de nem hiszem, hogy ez gond lenne.

• Dave™

nagyúr

válasz Bodz #28061 üzenetére

Az lehet jól is állna nekik, szóval nem bánnám. A K601-el is ki fogom tudni próbálni, majd elviszem bátyámhoz. Kíváncsi vagyok rá.

szilu7: A DACport is A, nem? Nem fogsz fázni :D

• Dave™

nagyúr

Holnap érkezik a canamp klón, kíváncsi vagyok mit tud egy A osztályú erősítő, ha már annyira dicséritek.

• Dave™

nagyúr

válasz fi:zi'k #27390 üzenetére

A K601 nem nálam van, meg egyébként sem ennyire egyszerű, elég sokáig és sokat dolgozom, de köszi a felajánlást. Egyébként rendeltem egy canamp klónt, annyit megér kipróbálni, ha meg nem jön be akkor eladom.

• Dave™

nagyúr

válasz ntomka #27383 üzenetére

Nekem némileg máshogyan jönnek le a dolgok, lásd múltkori tapasztalatmegosztásnál, de legyen, biztosan mindig én reagálom túl. Amúgy a K601-et sosem néztem le és az AD900-at sosem helyeztem magasabb szintre technikai értelemben, egyszerűen sokkal jobban tetszik a karaktere, de rendszerint ebbe is belekötnek itt sokan, hogy biztosan a forrás meg egyebek miatt van. Mondjuk múltkor nem csak nekem tűnt úgy, hogy hülyének néznek/tartanak itt, lehet mégsem teljesen alaptalan minden vád.

• Dave™

nagyúr

válasz ntomka #27376 üzenetére

Nem természetellenes, sőt, a K601 sokkal természetesebb hangot nyújt, mint az AD700/900. De ennek ellenére nem az tetszik, már el is mondtam, hogy miért. Ez semmit sem von le a K601 érdemeiből, amiket ki is emeltem sokszor. Múltkor belinkeltem azt a leírást, ahol egy jobb AD900-at kerestek, de "csalódtak" a K601-ben. Ott is ugyanarra jutottak, mint én. Nagyon jó, nagyon szép, de nem olyan fun és nem olyan intim a hangja, távolságot tart és precíz. Értem én, hogy mindenki védi a sajátját, de annyiban lehetnétek elfogadóbbak, hogy nekem nem ez a karakter tetszik. Ahhoz képest mindig megkapom azt, hogy azért nem jött be, mert nem CanAmp-ról (vagy hasonlóról) hajtottam. Pedig nem, egyszerűen sokkal jobban bejön az a közvetlenebb, AT hang. Úgyis egyedül én vagyok itt ezzel így, csak nem szeretem, ha hülyének néznek (nem te), és megpróbálják elmagyarázni, hogy nem, az nem úgy van, rosszul hallom. Itt egyébként is eléggé le vannak nézve az AT fejhallgatók, tisztelet a kivételnek, ami szerintem erősen árt a topik sokszínűségének.

• Dave™

nagyúr

válasz bigmasterg #27373 üzenetére

Nem, de nem is mondtam, hogy a négy közül az a legkönnyebben hajtható. A 35 ohmos vs 44 ohmos impedanciát lehagytad. Látom a topik stílusa továbbra is változatlan.

• Dave™

nagyúr

válasz katonam #27366 üzenetére

K701-et nem hallottam, csak az alapján mondtam, amit itt mondtatok róla. A K601 távolibb, mint az AD700, de szerintem is ez utóbbinak van nagyobb tere, még ha ez ellentmondásosan is hangzik. Amit az AT jól csinál szerintem, hogy minden irányban kitölti a teret, még ha ez mesterséges is. Így nem lesz Grado-s túl közeli, és AKG-s túl távoli sem - szerintem.

ntomka: a tere pl. nem fog megváltozni (a jellege), valami oka pedig csak van annak, hogy sokan nem szeretik az AKG-k hangját, tehát nem mindenáron az erősítés (hiányában) kell keresni minden hibát, AMDfan is írta, hogy a jellege nem változott HD2-höz képest később sem. Biztosan szebb, jobb, zeneibb lesz, de az AT tere körbeölel, a K601 meg távoli, kb. mindenki szerint.

bigmasterg: "A négy közül a Shure lehet a legkönnyebben hajtható, de az ATH sem olyan nehéz eset." Hallottál már AD900-at?

Aktív témák