- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
bigmasterg #43632 üzenetére
Én örülök, hogy kábé másfél éve elmúlt az upgraditisem. Pont időben ahhoz, hogy ne vegyek egy drága fülest sem, amiket így nem is kell eladni.
-
válasz
freelanced #43526 üzenetére
Tudod, örök szabály, hogy nincs rossz termék, csak rossz ár.
-
válasz
krichd1 #43439 üzenetére
Nem tudok objektív képet kialakítani a 940-ről, mert nem tetszik.
Így semmi értelme összehasonlítani egy olyan fülessel, ami viszont nagyon. De sokan szeretik, szóval nem rossz az, hanem igenis kiváló, csak nem az én zsánerem. Valaki olyan tudna erről nyilatkozni, aki mindkettőt szereti.
Ha megjön contaxg, tőle többet megtudsz, mert szerintem ő jobb barátságban van a 940-nel.
-
válasz
krichd1 #43436 üzenetére
Zseniális.
(#43438) Bodz
Annál zseniálisabban zseniális. Tudod, hogy nem vagyok nagyon oda a nyitott AKG-kért
Hasonlít a nyitott AKG-kre, csak azok hibái nélkül, de legalábbis kisebb mértékű hibákkal(Szerintem, mint az közismert.)
(#43439) krichd1
40-ért biztos azt vinném -
válasz
balitam #43419 üzenetére
Oké, ha énekmonitornak kell, akkor nem lehet kérdés a zárt füles. Utómunkákhoz talán jobb lenne egy nyitott, de a zárt is megteszi. Tehát akkor marad a Shure 440, M40fs, vagy használtan M50, Shure 840, esetleg spórolással Shure 940.
(#43420) bajnokpityu
Hehe, akkori véleményem: [link] -
válasz
bajnokpityu #43417 üzenetére
Sajnos már nagyon régen hallottam K501-t, már nincs meg elég jól előttem, hogy milyen, de akkor nekem is nagyon tetszett. Jobban, mint az ugyanakkor szintén hallgatott K601.
(#43415) balitam
Ezekkel már úgy-ahogy el lehet indulni akár az említett K500/K501 irányba, ha nyitott fülesre van szükség.Tényleg, nyitott, vagy zárt fülest keresel?
-
-
válasz
Deadzone41 #43394 üzenetére
Gyakran pont ere van szükség
-
-
válasz
PrinceHerceg #43280 üzenetére
near miss
1. Az ellenállás valójában impedancia, de ennek sok jelentősége nincs a kérdésed szempontjából.
2. A füleserősítők minden impedanciájú fülessel működnek. Ha alacsony a füles impedanciája, akkor legfeljebb kevésbé kell felcsavarni a hangerőt.
3. A fülesnek tök mindegy, nem fogsz kárt tenni benne. Létezik olyan füles+erősítő kombináció, aminél nagyon kell vigyázni a potméterállásra, de a tiéd nem ilyen. Itt csak a füled épségének érdekében tartsd normál hangerőn a potit.
-
válasz
freelanced #43248 üzenetére
Drágább, mint a Superluxok, van amiben jobb náluk (magas tartomány), van amiben gyengébb (közép). Szerintem kábé egy árkategóriában kéne lennie egy tízezres HD668B-vel. Ennél kicsit drágább, de azért még fogyasztható. előnye, hogy egy választási lehetőség, meg hogy jól is néz ki.
-
válasz
freelanced #43240 üzenetére
Esetleg megnézheted, hogy belefér-e a Marshall Major.
-
válasz
freelanced #43240 üzenetére
Igen jobb a Superlux legtöbb fülese.
-
válasz
bigmasterg #43233 üzenetére
Nem véletlenül van összenövesztve a Halide a saját USB kábelével.
-
válasz
Deadzone41 #43226 üzenetére
Igen, a probléma valóban csak a párszázezer forintos kategóriát érinti. Az alatt kár ilyesmivel vesződni.
-
válasz
bajnokpityu #43217 üzenetére
pü
-
válasz
bajnokpityu #43215 üzenetére
Nyugodtan lehet trafózni. Nekem is van itthon egy SPDIF -> AES átalakítóm arra az esetre, ha SPDIF összekötés kell. Egyszerű szerkezet, és jól működik (bár nálam nincs visszaalakítás), jobb mint a Furu FX-Alpha-AG ezüst digi IC-m, de ez azért nem egy 50ezres kábel.
-
válasz
bajnokpityu #43212 üzenetére
Míg az USB az átvitt jel egy részét tizedvoltos tartományban küldi (0,3V), mindezt aszimmetrikus kiépítésben, addig a firewire 3,3V-os adatjelet küld szimmetrikusan. A zavarérzékenység sokkal kisebb, és ezáltal a jelhez tartozó feszültségszint érzékelése sokkal pontosabb.
Ugyanez a különbség az SPDIF (aszimmetrikus 0,5V) és az AES/EBU (szimmetrikus 5V) között is.
-
(#43204) fattyu
Pedig nem sci-fi. A jelenség oka a jitter (az adat egymáshoz viszonyított időbeni pontatlansága), ami izoszinkron USB átvitel esetén az USB kábelben keletkezik. Ez magas hangtartományú zajt, és a magas tartomány erősödését hozza magával. Ezáltal arányosan csökken az érzékelhető mély tartomány mennyisége. -
Valami gebasz lesz a Lehmannal vagy a DAC-oddal, mert még a K500-am is egyértelműen hallhatóan szól 25Hz-en normál hallgatói hangerőn, nemhogy feltekerve. Sőt, néhány kivételtől eltekintve a legtöbbre igaz, hogy ha érzékelhető vágással is, de megjeleníti a 25Hz-t.
(#43189) BBéci
Az USB kábel hatása a DAC-ra elsősorban DAC függő. Valamelyiknél van hatása, valamelyiknél nem számottevő. -
válasz
bigmasterg #42972 üzenetére
Még jó, hogy ez a fejes topic.
Tök jóTegnapi táskamentes séta: Gép a nyakban és két obi a két nadrágzsebben. Priceless
-
válasz
bajnokpityu #42950 üzenetére
A D3100 APS-C, nem 4/3, azt én használok.
-
válasz
bajnokpityu #42948 üzenetére
Azt nehéz. Obival együtt kábé megfelel K1000-nek egy Lavryval és egy generátorral kombinálva. Az őrület (az elhivatottság szinonimája
) biztos jele.
Mi az a 3/4-es?
-
válasz
contaxg #42945 üzenetére
Oké, de mondd nekik, hogy én üzenem.
(#42942 ) dragon11
Fejhallgatós felhasználáson nagyon sokat, hangszórós felhasználáson kevesebbet. Füleshez mindenképpen ajánlott.(#42941 ) BBéci
A gond az, hogy normális DAC nem létezik tízezres értékben. Ebbe a szegmensbe füleserősítős hangkártyát lehet javasolni, mint a DG, vagy a következő árszinten Audiotrak HD2. -
válasz
contaxg #42929 üzenetére
Tudom, de nekem akkor is inkább otthoni füles, bármilyen címkét is aggat rá a Focal marketingosztálya.
Persze, lehet utcán is hordani, mint szinte bármit: említettem már a 840-t?
Az is összecsukható. Összecsukva már csak alig nagyobb, mint két rendes hordozható füles kinyitva
(#42930 ) dragon11
Örömmel. Majd egy véleményt és élménybeszámolót szívesen fogadunk -
válasz
dragon11 #42918 üzenetére
A 330 jobb, mert kiegyenlítettebb, jobb a tere és a dinamikája. A 668B kicsit sok magasban, de talán valamivel transzparensebb.
Ha a nevem alatti blogra kattintasz, akkor ott találsz egy HD668 vs HD660 összehasonlítást. A HD660-t nyugodtan behelyettesítheted a HD330-cal, nagyon hasonlóak, csak talán a HD330 egy picit szellősebb.
-
-
válasz
dragon11 #42899 üzenetére
Csupán annyi, hogy 30-40 k alatt a legjobb hangú basszusorientált füles. Ez nem azt jelenti, hogy annyira fergeteges, hanem csak azt, hogy nincs másik jó mélyorientált füles a Denon D1100-ig.
Aki nem volt jó véleménnyel a Sonyról, annak annyiban igaza van, hogy az XB500 és XB700-t kivéve (a félreértések elkerülése végett: az árcímke ellenére inkább az XB500 ajánlott) nincs több jó fülesük (oké, Qualia) a többség szóra sem érdemes.
(#42902 ) dudika10
Speciálisan nagyon mélyorientáltat keresett. -
válasz
Deadzone41 #42892 üzenetére
A szigetelés a oké (a K550 talán nem szigetel túlságosan). De ezek mind batár nagyok. Ha nem gond, akkor még a 840 is befér a listába.
-
válasz
Deadzone41 #42890 üzenetére
K550, M50, Spirit One utcára?
HD25 szép?Mondom én, aki 840-t használ utcán, de azért van önkritikám.
-
válasz
petata #42840 üzenetére
Itt hallgathatod meg a füleseket:
fi:zi'k - Hangbarlang
contaxg - Nomono
Hangszerker -
válasz
#71562240 #42776 üzenetére
Ez a "csöves hangzás izé" még pozitívum volt a hetvenes-nyolcvanas években, amikor a piac alsó kategóriáját elárasztották a gyenge tranzisztoros erősítők. Csupa boldogság volt, ha valaki végre kezébe kaparintott egy olcsóbb csöves erősítőt, ami sokkal hallgathatóbb volt. De a csúcskategória már akkor is köröket vert az olcsó csöves megoldásokra. Azóta viszont az alsó kategóriát is elérték a hallgatható szilárd megoldások, semmi értelme ezt elrontani egy "csövesre hasonlító" torz hangzással, megszokásból. Főleg, hogy a mai jobb lámpás erősítők is igyekeznek a lehető legkisebb mértékű "csövességet" mutatni, és inkább igyekeznek olyan erényeket villantani, amiben jobbak lehetnek a "csövetlen" társaiknál.
-
válasz
#71562240 #42774 üzenetére
Ha másért esetleg nem is, akkor legalább eladni
Ahogy sejtem, mi teljesen másképp ítéljük meg a hibákat. Az 555 olyan hibákkal rendelkezik, torzítja a középtartományt, ami miatt számomra a teljesen hallgathatatlan kategóriába kerül, együtt a hasonló hibával rendelkező Marshall Majorral.
Érdekes, hogy ennek ellenére egy fülesnél a végső cél nálad is kábé ugyanaz, mint nálam.
-
válasz
#71562240 #42718 üzenetére
Ugye nem árcímke alapján számolod ki a minőségét.
Az 555 egy nagyon kellemetlenül torzító fejhallgató, a tisztaságról és dinamikáról még csak hírből sem hallott. De mivel kényelmes, ezért sok minden megbocsátható neki. De max tíz-tizenkétezerért.
(#42719) boba6
Már csak az a kérdés marad, hogy ennek örülni kell, vagy sírni miattaMellesleg ha valamelyik gyártó akarná, simán ki tudná vasalni a frekimenetet. Ezen már túl vagyunk 30 éve, amikor megjelent a K240 DF.
-
válasz
lalimano #42705 üzenetére
A 8-ért beszerezhető 555-t - ha tényleg semmi baja - el kell vinni, bár utcán nem lesz jó.
A 440 meg az 555 nem egy minőségi szintet képvisel.
Egy pár éves 440 használtan 15-18 körül jó vétel lenne, egy pár hónapos meg 20 körül, a gond az, hogy túlságosan új termék a piacon, nehéz lesz eladó használt példányt találni. -
válasz
#71562240 #42436 üzenetére
Most is D1100-t használsz? Mert néha még a 840 mélyeit is soknak érzem. Pedig annál sem húzódik rá a mély a középre, viszont a 60 Hz alatti tartomány kicsit sok olyan zenével, ahol nem vágták az alját. Van egy-két album, amivel megfájdul a gyomrom (!) a sok nagyonmélytől.
Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Kikristályosodik a Razr 60
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest