- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46894 üzenetére
Használt SRH440-el járnál legjobban, de ezt sem árt felpróbálni, mert vannak akik panaszkodnak a kényelem miatt. Ez megoldható azzal, hogy rá utólag SRH840 párnát, és még így is van egy nagyszerű ár/érték arányú zárt fejhallgatód.
(#46902) oliverkiss32: "A könnyen hajthatóság nálam azzal függ össze hogy több helyen tud eltörni valami"
Ezt rosszul értelmezed, a könnyen hajthatóság azt jelenti (ebben az esetben), hogy a telefonod is megfelelő hangerőre tudja hangosítani. Hangminőségileg nem tudom hány %-át tudja a telefonoddal megmutatni.
-
krichd1
addikt
válasz
matyi012345 #46880 üzenetére
Vagy vaterán 18k-ért, ha arról lemaradnál.
-
krichd1
addikt
100 dolcsiért elég drága, ennyiért már Brainwavz HM5-öt kapsz.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46872 üzenetére
Az SHP8000-et nem próbáltam még, ezt már írtam Neked egy fentebbi hozzászólásban, ezért nem tudom milyen a hangja. Ha végig olvastad volna az első hozzászólást figyelmesen, akkor láthatod, hogy ott 20eFt-ig vannak ajánlott fejhallgatók, röviden le van írva a jellemzésük is, amiből kiderül, hogy van különbség ezek között a fejhallgatók között (több is mint ami oda le van írva).
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46868 üzenetére
Az 1.hozzászólásban van egy szép lista az ebben a kategóriában ajánlott fejesekről, ezt egészítsd ki magadnak az említett Philipsekkel, hallgasd meg mind, és vedd meg amelyik Neked tetszik
. Igazán jó fejes ebben a kategóriában nincs.
(#46867) Findzs: Nekem volt K512-m, a kényelmével nem volt gondom, a hangjával annál inkább. Igaz kicsit izzasztó volt, de a hangja miatt nem volt ahhoz túl sokáig a fejemen, hogy ez zavarjon
.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46864 üzenetére
SHP8000-et nem próbáltam, SHP6000 pár percig volt a fejemen, írtam róla pár sort, keress vissza. Akinek kényelmetlen a Maxell Retro DJ, nem szereti a Superluxok magaskiemelését, és szeretne egy mindenes fejhallgatót laptophoz, telefonhoz, TV-hez 10eFt-ért, annak szerintem érdemes kipróbálnia az SHP6000-et. Nem tud semmi "extrát", de szerintem ebben a kategóriában ez a tulajdonság inkább előny, mint hátrány, az emberek többségének. Hangkarakterre hasonlónak véltem, mint amit kammerer írt az SHP8000-ről. Picit emel mélyben, kicsit vágja a magasakat, de kellemes, lágy a hangja. Még egyszer leírom, hogy kevés ideig volt a fejemen, ezért amiket fentebb írtam, inkább első benyomásnak tekinthető. Nekem inkább zártnak tűnt, mint fél-nyitottnak
.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46843 üzenetére
Philips SHP6000-et hallgasd meg mindenképp, ha van kirakva. Ennek az SHP8000-nek így képről van egy kis AKG K550 dizájn hasonlósága. Az újabbak között még az AKG K512/514 mkii lehet még jó, ezekről még nincs itt tapasztalat.
-
krichd1
addikt
Ha Miskolc felé jársz, az én FA-003-at meghallgathatod
.
(#46682) Móci: Van olyan noti alaplapi hangkártya, amin van SPDIF kimenet, általában 3,5 jack-es (ide veszel egy 3,5 jack->RCA átalakítót, aztán mehet a digit koax kábel). Nézd meg a vezérlőpult, hangok beállításánál, tudja-e.
-
krichd1
addikt
válasz
HUNNIA1920 #46661 üzenetére
Első kérdésre egy tipp: Csatlakoztasd egy másik jack kimenetre a fejhallgatót, a hangkártya vezérlőjében állítsd át sztereo/fejhallgató kimenetetre (vagy vmi ilyesmire, nem ismerem ezt a hangkártyát), aztán lenémítod azt a kimenetet, amit éppen nem használsz. Nem biztos hogy működni fog, de egy próbát megér. A hangerőre figyelj annál a kimenetnél, amire a fejhallgatód kötöd.
A műbőr párnák között azért vannak minőségbeli különbségek, de vannak műbőrkezelő készítmények.(#46660) hm74: Ez igaz, általában említem is, hogy csak külföldi helyekről lehet rendelni, ezeket általában linkelni is szoktam, mint az előző hozzászólásomban
.
-
krichd1
addikt
válasz
sultansmith #46656 üzenetére
-
krichd1
addikt
válasz
matyi012345 #46573 üzenetére
Brainwavz HM5 most nagyon jó vétel ennyiért, ha kicsit többet szánnál fejhallgatóra.
(#46582) csiribacsi: Van egy olyan sejtésem, hogy még nem hallottál DT770 Pro-t.
-
-
krichd1
addikt
válasz
matyi012345 #46552 üzenetére
A kérdésekre válaszolást valahogy így értettem, hogy le is írod ide, bocs ha félreérthetően fogalmaztam.
K518 van a listában, nem K512.
-
krichd1
addikt
válasz
matyi012345 #46550 üzenetére
Szerintem egyik se. Olvasd el az első hozzászólást, próbálj válaszolni az ottani kérdésekre, és kapsz majd ajánlatokat. Ugyanitt találsz ajánlott fejhallgatókat ebben a kategóriában. Superluxok most jó áron vannak itt.
-
krichd1
addikt
válasz
matyi012345 #46547 üzenetére
AKG K512-m volt, a műbőr párnái két év után nekem csúnyán elkezdtek szétrepedezni, elég dobozhangja van egyébként. Pár hete próbáltam ismerős Sennheiser HD465 fejesét, olyat ne vegyél használtan, egy borzalom. A HD428 nem tudom milyen, k450-et se. Leírnád konkrétan mit értesz jó ár alatt ?
(#46546) DarkByte: Elég szomorú, itt olvasgattál már ?
-
krichd1
addikt
válasz
csiribacsi #46490 üzenetére
Annyi, vannak ennél drágább fejhallgatók is.
-
-
krichd1
addikt
válasz
Toxic900 #46206 üzenetére
Az új Sennheiser fejhallgatók ára itthon mostanában nagyon el van szállva, 30eFt-ig nincs semmi ajánlható. Jelenleg a Sennheisernek itthon két jól árazott terméke van: a HD650 kábel és a HD25 Adidas párna.
-
krichd1
addikt
válasz
G**@**B**! #46170 üzenetére
Brainwavz HM5 most nagyon jó vétel ennyiért, ha nem nagyon sürgős a dolog.
-
krichd1
addikt
Beyerdynamic Custom One Pro-t hallgatott már vki ?
-
krichd1
addikt
válasz
DarkByte #46133 üzenetére
Elvileg igen, az érzékenységük ugyanannyi, de nem tudom gyakorlatilag mennyi a különbség van hangban/hajthatóságban a kettő között.
(#46143) gabross: Szerintem jó lesz neked a HM5.
-
krichd1
addikt
válasz
gabross #46136 üzenetére
Még nem volt fejemen Shure SRH440, ezért nem tudom milyen. Ennyi pénzért szerintem ajándék a HM5. Nekem Fischer FA-003 van, kényelemben nagyon jó, jól szigetel, ezzel szerintem nem lesz gond (esetleg szorítóerővel, de az könnyen orvosolható). Minimum Fiio E10 szintű vmi kell alá, de inkább vmi jobb. Kifejtenéd jobban milyen hangot szeretnél ?
-
krichd1
addikt
válasz
DemonDani #45876 üzenetére
Ha USA-n belül vagy, akkor megkaphatod nem sokkal drágábban mostanában is (most épp kifogytak). A Yoga 35$-ért adja a CD-880-at nagy tételben, vhol ezt olvastam.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #45866 üzenetére
Mire kézhez kapod itthon a Jaycartól, az a 16rugó inkább 25 körül van, a többi változat még drágább nem is kevéssel. Egyébként én sem gondolom hogy eléri hangban a HD600-at (bár mint írtam, még nem hallottam), főleg egy jobb rendszerről, bár az érdekelne hogy mennyire marad el tőle. Az általam eddig olvasott teszteknél egyébként sem használtak Fiio-knál, Canamp-nál jobb rendszert.
-
krichd1
addikt
válasz
Patice #45849 üzenetére
Szerintem a Yoga CD-880 megfelelne neked. Itt elérhető elég olcsón, az átcímkézett változatokhoz képest, igaz most pont kifogytak belőle. A hangját a Sennheiser HD600-hoz írják hasonlónak - HD600-at én még nem hallottam, tehát ezt nem tudom megerősíteni - , ezzel szokták teszteknél is összehasonlítani. Az alábbi neveken forgalmazzák, itthon sajnos nem kapható:
Fischer Audio FA-003
Brainwavz HM5
Lindy Premium Hi-Fi Headfone
+ a Jaycar féle amit már linkeltem, ezt Digitech Pro Monitor Headphone-nak "csúfolják".Nekem a Fischer féle van, és úgy tapasztaltam, hogy meghálálja a jó forrást. Az általad írt rendszerről nem hallottam, tehát nem tudom mennyire illik hozzá.
-
krichd1
addikt
válasz
szakibá... #45859 üzenetére
Vaterán volt ennyiért, ha jól emlékszem azt vette meg Bodz, kérdezősködtem is itt a vintage dt880-ról, régebben engem is érdekelt, de nem mertem megvenni.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #45856 üzenetére
Inkább félnyitott kialakítású, a plüss párna egyébként is ront a szigetelésen. Majd Bodz pontosít, neki volt ilyen fejese, egyébként a vintage dt880 csak 13eFt-os fejes
.
-
-
krichd1
addikt
válasz
DBAtti #45175 üzenetére
Rövid ideig hallgattam (kb.10perc) ismerősnél noti alaplapiról (nem tudom milyen chippel szerelt). Hangja erről alapvetően középorientált, kicsit visszafogott magas hangokkal, összességében számomra kellemes hanggal. Anyaghasználatban műbőr+fényes műanyag. Az általam próbált példány pár hetes volt, tehát nem tudom mennyire strapabíró hosszútávon. Próbáld ki
.
-
krichd1
addikt
Mert kényelmesebb (nagyobb fülpárna), és az még inkább basshead. Régebben hallgattam ezeket, és nem bírtam sokáig elviselni a hangjukat, az XB500 erősebben dübörgött. Van aki ezt szereti (sajnos), szerintem ez már egészségtelen kategória. Ha "kiegyenlített" hangzású fejest akarsz, akkor a Sony XB szériát felejtsd el, inkább egy Philips shp 6000. Illetve még mindig ajánlom az 1. hozzászólást.
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
Ha csak filmre kell és olyan típusú vagy, aki mindenen feltekeri a mély hangot maxra, akkor lehet ez, de inkább akkor XB500. 1.hozzászólást végigolvastad ? Ott is vannak még ajánlottak. Illetve Philips shp 6000-et is ajánlom, bár ez nem basshead fejes.
(#45146) fattyu: +1
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
Ha már ilyesmivel játszol, akkor érdemes más fejhallgató frekvenciamenet méréssel foglalkozó oldalt is meglátogatni. Vannak eltérések, nem is kevés, érdemes összehasonlítani őket, pl: goldenears.
(#44871) ntomka: "magasaiban van némi hepe-hupa"
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben.Ennek is olyan vékony hangja van, előtérben lévő kiemelt magas hangokkal, mint k701-nek ?
-
krichd1
addikt
válasz
szakibá... #44754 üzenetére
HD580-nál nagyon eltávolodik egymástól 100Hz alatt a piros és kék vonal, ez nem tetszik nekem. Ez lehet mérési pontatlanság ? HD600 frekvenciagörbe alapján tetszik.
-
krichd1
addikt
válasz
ntomka #44114 üzenetére
Jó nekem egyenlőre a Fischer FA-003, csak kíváncsiságból kérdeztem, mert itt ezt írtad A900-ról: "legtöbb zeném eddig ezen élvezem a legjobban". Tudom a HD800 más kategória, más karakter, de mégis.
Most hálózati zavarszűrőre és DAC-ra vadászom.(#44116) Bodz: Van egy olyan tippem, hogy sok lesz benne a magas (nekem).
-
krichd1
addikt
válasz
chrisnagy13 #44012 üzenetére
Nem biztos, az SRH940 inkább monitoros hangzású, neki muzikális kell.
-
krichd1
addikt
válasz
KisTücsök #43980 üzenetére
Használtam helyetted a keresőt. Mennyi lenne az a jó ár ?
(#43983) bkercso: A HD595-ben 2 filcdarabbal (vagy vmi szövetdarab, nem emlékszem pontosan) kevesebb van, amitől vmivel jobban szól.
-
krichd1
addikt
Az A900-nak több a magasa a kelleténél, de szépített magasai vannak, ezért annyira nem zavaró. Tényleg nem ezekről kellett volna hallgatnod, hanem pl a Yulongodról. Az M50-et is ezekről hallgattad ?
(#43976) blekike: Nekem az első fejesem egy AKG K512 volt, ez a laptopomban lévő integrált Realtek ALC888-ról szólt, és el voltam vele egy darabig.
-
krichd1
addikt
válasz
charlie_hu #43759 üzenetére
Itt egy másik alternatíva. Ez a fejes itthon nem kapható, csak rendelni tudod.
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
válasz
freelanced #43552 üzenetére
Pedig elég érzékeny fejhallgató mindkettő. Miről hallgatod őket ? Egyébként ez a kérdés inkább ide való.
-
krichd1
addikt
válasz
balitam #43428 üzenetére
Strapabíróságban az enyémmel nem volt semmi gond, elég jó kábele van, igaz vigyáztam rá. A telefonzsinórral az a gond, hogy elhúzza a fejedet ha messzebbre mész vele és megnyúlik, olyan mint egy rugó, ami mindig alapállapotba akar visszatérni, egyáltalán nem kényelmes.
-
krichd1
addikt
válasz
schawo #43410 üzenetére
A jobb zártak is csak használtan férnek bele neki. Főleg ének/gitár hangra kellene ezért szerintem Shure SRH940 lenne a legjobb, akár gyengébb forrásról (de nem rossz alaplapiról), ha arra már nincs keret. Azt nem írta mi a forrás, azért azt is jó lenne tudni. K500-at hallgattam fejestalin számomra ismeretlen zenével, erről nem tudok véleményt mondani. Csak annyi maradt meg bennem, hogy kényelmes és vékony a hangja, de nem volt rossz.
-
krichd1
addikt
válasz
schawo #43407 üzenetére
Én nem vagyok énekes, de amikor hallgattam a k701-et engem is hasonló érzések fogtak el
, nem is hallgattam túl sokáig. Én is zártat ajánlottam. Abban egyetértek, hogy sokféle fejhallgatót használnak, egy stúdióban akár többfélét is. Utómunkákhoz használnak nyitott fejeseket is pl: HD600+DT880.
-
krichd1
addikt
válasz
dragon11 #43398 üzenetére
Foobar2000, Musicbee, XBMC, + mindegyik wasapi (win7 esetén) vagy asio kimenet. YouTube-ról meghallgatod a zenét, aztán letöltöd jó minőségben máshonnan. Nekem még eszembe nem jutott Youtube videóról leszedni a hangsávot és azt "javítgatni".
Mire begépeltem hárman megelőztek.
(#43397) Ear001: Az ATH-M50 például pont nem, pedig az elvileg studio célra készült.
(#43390) balitam: Studio célra szerintem SRH-940 használtan. Esetleg a Yoga CD-880 vmelyik változata (Brainwavz HM5, Fischer FA-003, Lindy Premium Hi-Fi Headphone, Jaycar féle Digitech monitor headphone.....).
-
krichd1
addikt
válasz
bigmasterg #43266 üzenetére
"Elég háklis a forrás hangjára. Itt nem is annyira a minőségre, hanem stílusra gondolok."
Ezt tapasztaltam az ATH-M50-el is a legutóbbi fejestalin, ez szerintem ilyen zárt AT-s vonás.
-
krichd1
addikt
+ 20 dolcsi a szállítás, bár ezt picit elnéztem, mert ez csak USA-ra vonatkozik. Amikor kiválasztottam a főoldalon Magyarországot, átvezetett a jaycar.com-ról a jaycar.com.au oldalra ahol már 80dollár +25 a szállítás. De még így is megéri, ha valaki merész és vállalkozó szellemű. Vannak akik összevetették a Fischer FA-003-al és van aki szerint ugyanolyan a hangja, van aki szerint az FA-003 egyenletesebben szól, és említettek különbséget a szorítóerő nagyságáról(Jaycar verzióé erősebb, de ez adódhat a bejáratódásból is). Illetve még annyi különbséget olvastam, hogy a Fischer-nek puhább a műbőr párnája, és persze az összes CD-880 változat közül csak ehhez van velour párna is. Ennyit találtam külföldi fórumokon a különbségekről, ezért az előbb leírtakat kérem fenntartásokkal elhinni
. Még annyi hogy a Jaycar modellre csak 3 hónap a garancia.
-
krichd1
addikt
válasz
dragon11 #42872 üzenetére
Fülhallgatós topik, ez a fejhallgatós.Az utólagos szerkesztésből kiderült, hogy fejhallgatóra gondolsz, csak fejhallgatóval kezdted a mondandód. Neked is ajánlom figyelmedbe az 1. hozzászólást, ott találsz konkrét típusokat.
Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Kikristályosodik a Razr 60
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest