Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #44724 üzenetére
Ja értem. Szerintem fantasztikusan szól a W5000, de állítólag nagyon válogat erősítés tekintetében, ezt nem tudom cáfolni sem megerősíteni. A mélye a HD650 után valószínűleg kevés lenne, a W1000X-nek van elég mélye, illetve a kettő között a W3000ANV-nek, de ez szerintem kilóg a kereten, amit ne is sajnálj, mert csak a fanatikusok fizetnek +500 dollárt az extrákért
AT vonalon a fa fejesek között tehát a W1000X-ben van mély rendesen, neki a közepe kicsit süllyesztett, szerintem ez is nagyon válogatós erősítés tekintetében, bár az új tulaja imádja és állítólag a headbuffert nagyon szereti
Az a baj, hogy Te mindent a HD650-höz lőttél be, tehát ha most azt cseréled, akkor egyáltalán nem biztos, hogy az utódhoz is jók lesznek a cuccaid. Lehet hagynod kellene az egészet a fenébe
Az AT fejesekkel eddig annyi a tapasztalatom, hogy marhára nem mindegy miről szólnak, az AD900 meg a W1000X is teljesen másként viselkedett a különböző eszközökről, tehát hiába érzékeny, ez még vissza is üt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #44721 üzenetére
Az nem neked való
Nekem nagyon tetszik, meg schawo-nak is, de az megfelelő erősítés mellett is csak annyi méllyel rendelkezik, amennyi kell. Meg nem is egy energikus fejes, sokkal inkább kifinomult, nyugodtabb. Amennyire jól gondolom, neked valami rockosabb fejes kellene, és legjobb tudomásom szerint leginkább az AD2000 ilyen. Legalábbis mindenhol azt írják, hogy rockkal a legjobb, ez a leggyorsabb AT, ebben a leghangsúlyosabb a mély az AD sorozatban, ennek is színezett a közepe stb. A zártak lassabbak és nyugisabbak AT vonalon, szerintem Neked ami szóba jöhet AT-ból az az AD2000, esetleg az AD1000PRM, de az ritka meg állítólag pont abban más a 2000-től, amiért azt annyira különlegesnek tartják. Olvasgass sokat a témában, jobbat úgysem tudsz. Én csak azért mondtam neked az AD2000-et, mert több helyen is hasonlítgatták a HD650-nel. Ami negatívum lehet vele kapcsolatban: színezett közép, nagy szorítóerő (állítólag nagy van neki, de persze tágítható).
ntomka:
mondjuk ha Te is rockot hallgatsz rajta, akkor a lassúság még nem kizáró ok (bár a Raffinato azért érezhetően gyorsabb emlékeim szerint, mint az A900), de a W5000-ben sokkal jobban meg van fogva a mély. Igazából második fejhallgatónak tökéletes a W5000, meg bizonyos esetekben akár elsőnek is, de nem hiszem, hogy ennyi nyitott után jó ötlet lenne zártat venni. Aztán lehet csak nekem hiányozna a nyitott hang.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44699 üzenetére
Akkor a válasz igen
Kb. annyira volt "jó" az Audinstról, mint az AD900, ugyanazokkal a tünetekkel. Mondjuk high gain-el nem próbáltam, annyira nem érdekelt.
baluka: szerintem sem éri meg újat venni, de amit néztél, majdnem új árban van, bár az is igaz, hogy nehéz ennél jobb ajánlatot találni, amit nem visznek el azonnal és szállít EU-ban.
szerk: az AD900 mindenhogy vékony volt, próbáltam minden felállásban. DAC-ként sokkal jobb az Audinst, mint erősítőként.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44697 üzenetére
Hát a K601-ben ugye minden hátra van tolva meg elég széles is. A HD580 mélysége viszont zseniális, azt nagyon eltalálták. Sőt, ez az enyhén meleg tónus azonnal megnyert magának. Na ezekben jobb az AD900-nál is, és pont emiatt egészíti ki jól, mert az se nem mély, se nem meleg. Amikor már majdnem azt kezdtem gondolni, hogy lenyomhatná az AD900-at, akkor feltettem azt, és megnyugodva tapasztaltam, hogy nem lesz olyan könnyű megfogni
A kettőből olyan atom fejest tudnék gyúrni, hogy csak na. Bár lehet nem működne a koncepció. Viszont fantasztikus az 580-as, el kell ismerni. Szárnyak nélkül is
De remélem nem az Audinstról hallgattad a HD580-at, mert arról nagyon béna volt nekem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44693 üzenetére
Na ha érdekel szívesen látlak, csak így egyben tudom megmutatni, mert nincs más felállás
Mint mondtam, nem vitatom hogy ne lehetne jobb, csak azt mondom, hogy most is lenyűgöző, és egy olyan 70k-s erősítőről beszélünk, ami tök jól illik mindhárom fejhallgatómhoz, meg a hangsugárzókhoz is. Most kicsit igazgattam a fejemen, kicsit lejjebb toltam, és így jobbnak tűnik, most már nem mondanám rá, hogy laid back
Először nagyon sokat forgattam ide-oda, és nehéz volt megfelelő pozíciót találni, mert forog a tengelye is, de csak erővel, szóval nagyon nem mindegy hogy áll, különben nem zár rendesen. Meg furcsa, hogy nem önbeállító, így nem mindegy mennyire van kihúzva a pánt. Csak sajnos marhára izzaszt, a lakásban még mindig meleg van. Egyébként tényleg természetes, és nekem a felbontásával sincs semmi gondom, semmi hiányérzetem nincs.
A régi Denonok elismerten szarok, az 500-as széria is le lett húzva, ezért az 510-est (meg a nagyobbakat) újratervezték, és ezért van ott szerényen a neve után, hogy AE (advanced edition
). Ha utánaolvasol, akkor elég jókat lehet róla olvasni, bár leginkább hangsugárzókkal persze.
bigmasterg: köszi, mindenképpen veszek egyet. Majdnem csatlakozó árban van, így meg legalább nem kell szórakozni vele, és remélhetőleg vastagabb/minőségibb is. Marha jó áron van, teljesen meglepődtem. A párna azért odabasz...
szerk2: most látom, kép alapján brutális a különbség. Hihetetlen, hogy csak ennyi. És tök szép az a barna párna, kár, hogy az enyém nem olyan.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #44688 üzenetére
Ez mit jelent kb. árban? Illetve régebben mintha írtátok volna, hogy megváltoztatja a hangját. Na most én ezt nem szeretném, mert marha jól szól
baluka: az szerintem nem túl kellemes ár, a 430-450 dollár a kellemes. Majdnem ennyibe kerül újonnan is (ebay, amazon.co.uk), csak ott ugye befigyelhet a vám, bár kínai barátaink valószínűleg segítőkészek (persze ettől még befigyelhet). Szóval ez csak akkor jó ár, ha 100%-ra ki akarod zárni a vámot, egyébként nem sokkal drágább ebayen, ingyenes szállítással. (amit linkeltél ott van shipping meg paypal fee is).
szerk: egyre jobban tetszik ez a HD580, a mélysége lenyűgöző. Koncentráltabb, jobban fókuszált is a hangja, mint az AD900-nak, ami ugye a széles színpaddal meg a nagyon légies karakterrel jár együtt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44683 üzenetére
Szerintem Te sem hallottad még az AD900-at normális forrásról, szóval óvatosan nyilatkozz a kérdésben
A legtöbb eszközről eddig vékony és lapos volt, a Denon-ról meg mintha teljesen kicserélték volna. Ezt eddig semmi másról nem sikerült ilyen szinten összehozni, és tudom, hogy a legtöbben lenézitek az asztali erősítők fejes kimenetét, ebben az esetben viszont nagy hibát követtek el
Az 580-hoz nincs viszonyítási alapom, csak annyi, hogy az Audinstról direktben sokkal vékonyabban és gyengébben szólt, a Denonról nagyon él. Szinte biztos, hogy lehetne még jobbat találni a fejes árának négy-ötszöröséért, de nekem sokkal kényelmesebb, hogy ugyanaz az erősítő hajtja meg a hangfalakat (nagyon szépen), az AD900-at (az eddigi legjobban) és a HD580-at (szintén nagyon szépen). Nem adnám fel ezt a kényelmet egy némileg jobb hangért, főleg úgy, hogy annyit kellene rákölteni, amennyibe a 3 fejhallgató együtt került. Ez is egy szempont, nem csak a legjobb hang (ami pedig frusztráló is lehet, mert mindig lesz jobb erősítő, jobb DAC, jobb kábel stb. szóval ha erre törekszik valaki, annak sosem lesz vége)
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44677 üzenetére
Van egy rossz hírem, biztosan maradni fog
Most hallgattam kb. háromnegyed órán keresztül a Denonról, és nagyon tetszik a hangja. ntomka felhívta a figyelmem, hogy a tere lehet nem fog bejönni, olyan, mintha zárt lenne. Ez nem igaz, de értem mire gondolt, mert olykor túl szűknek érezni, és mintha irányítottan szemből szólna. Máskor meg kiszélesedik, akkor pedig nagyon meglepő dolgokat tud produkálni. Számfüggő a dolog, és ugyanez megvan az AD900-nál is például, de ott sokkal kisebb határok között mozog, az alapból nagyon széles. Itt meg mintha nem is ugyanaz a fejhallgató lenne. Amiért köze nincs a zártakhoz az egyrészt levegős, természetes hangja, másrészt pedig nagyon jó a mélysége. Nincs semmi szembetűnő hibája, sehol senki nem lóg ki, és nagyon kellemes, "zenei" hangja van. Kicsit meleg, enyhén sötét, de kb. csak annyira, amennyire az AD900 világos, minimálisan. Amit szoknom kell (a néha szűk terén kívül), az a kicsit laid back karakter. Mert ez is olyan, főleg a közepe miatt. Bár néha nem érzem annak, főleg amikor rendesen kinyílik térben és betölti azt. Érdekes ez a kettősség, még nem tudom mitől van. Tetszik, hogy a lágysága ellenére is precíz, nem túl részletes, de ami kell az ott van. Nem érzem lassúnak. Nagyon jól kiegészítik egymást az AD900-al, mert az nem igazán meleg hangú, illetve sokkal középcentrikusabb, energikusabb. A helyét azért nem fenyegeti, jobb az AD900, de biztosan fogom használni a HD580-at is, mert tényleg kellemes hangja van és jó érzés hallgatni. Ami nem tetszik, az egyrészt a kényelme, ennél jobbra emlékeztem a HD600/650-nél. Kicsit szűk a párna, illetve a belső tér. A vastagságával nincs gond. Jobban is melegít. Az AD900 ennél fényévekkel kényelmesebb, de sebaj, majd megszokom. Ezért a kábelért pedig egy marha nagy fekete pont jár, az összes normális fejesemnek sokkal jobb kábele volt mint ez, kb. ilyen skype-os headsetes érzést kelt. A csatlakozó cserélt rajta, az kicsit leharcolt, úgyhogy néznem kell majd valami jobbat, de amúgy szép állapotban van, pár apróbb karc, de semmi komoly. Nagyon-nagyon megérte az árát
ui: valamiért a HD600 nem hagyott bennem mély nyomokat a hifi shown. Nem hallgattam sokat, de akkor sem. Mondjuk nem ugyanarról szólnak meg időben jelentősen eltolva, szóval bármi lehet. Ami még érdekes, hogy kb. ugyanott van a potiállás az erősítőn, mint az AD900-nál. Pedig ez 300 ohm, az meg 35.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44673 üzenetére
Nem kizárt, hogy megy tovább, én még nem hallottam HD580-at, hamarosan ki fog derülni, hogy marad-e vagy mennie kell. Ha utóbbi, akkor szólni fogok.
A K340-et meg tedd fel ebay-re, láttad mennyiért ment el a másik is
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #44668 üzenetére
Ma hozom el, ugyanaz a hirdető, mint avx-en is (szöveg alapján).
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #44561 üzenetére
Valamiért azt hittem olyan, mint a K240 DF, vagy melyik is az a dupla driveres AKG. Bár ez így logikusabb, valóban, de én dupla dinamikussal gondoltam, azok talán jobban passzolnának.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44553 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam már múltkor is, hogy a két, ráadásul eltérő felépítésű driverrel hogyan sikerült megoldani azt, hogy "egyben" legyen a hangja. A jelek szerint sehogy. Már csak a gyors elektrosztatikus meg a lassabb dinamikus miatt is. A másik pedig, hogy ettől (meg gondolom az elektro drivertől) sokkal nehezebben is hajtható. Elég nagy ár a néhány plusz előnyért, szerintem. De érdekességnek mindenképpen érdekes.
Kíváncsi vagyok van-e pl. "többmembrános" driver, tehát ahol nem alul-felül, hanem mélységben van duplikálva. Lehetne kétutas fejest csinálni belőle
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #44511 üzenetére
Igazából vicc volt, nem hallottam még. Csütörtökön elhozom, aztán meglátom milyen. Ennyit szerintem is meg kell, hogy érjen.
-
Dave™
nagyúr
Mennyit ér kb. egy jó állapotú HD580?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Kvazár #44504 üzenetére
Semmivel sem károsabb egy zárt, mint egy nyitott, a hangerőn múlik minden, illetve hogy mennyire fárasztó számodra a hangja. A túl sok mély és/vagy magas lehet fárasztó, a túl nagy hangerő mindenképpen az, és még káros is. Nem a dübörgő mélytől lesz jó egy fejhallgató, de ha neked ez tetszik, akkor rendben, csak ez nem a többi hibája, hogy nem ilyenek (legalábbis nagy többségükben nem ilyenek). A Saturnos élmények ne legyenek meghatározóak, mert normál körülmények között máshogyan szólnak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
freelanced #44482 üzenetére
Megütni én is szeretném, főleg azt, aki ezekért annyi pénzt mer elkérni
Ha jó térhatást szeretnél, akkor egy normális sztereó fejhallgatót vegyél, ne ilyen játékos headsetet. A Superluxok az árukon kiválóak, de "térhatásban" nem túl jók szerintem, legalábbis ami a méretet és kiterjedtséget illeti. Ebben a normális nyitottak jobbak, de azok drágábbak is sajnos. A Xonar DG teljesen jó választás hangkártya címszó alatt. Van az aprón egy HD555, annyit megér amennyiért adják (13), az térben jobb lesz, és kényelemben teljesen más dimenzió. Hangminőségre szerintem jobb a 668B, de neked most nem az az elsődleges szempont, ha jól értem.
Egyébként meg próbáld ki a 668B/660 párost, azzal nem veszítesz semmit. Zsepivel meg könyvekkel lehet tuningolni a kényelmét.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44480 üzenetére
Az meg már nem 5.1 lesz, tehát elvi hibás a történet, ne kötekedj
A lényeg, hogy hülyeség és értelmes keretek között kivitelezhetetlen. Ha egy marha nagy sisakban venné körbe az ember fejét, talán ott lehetne valahogy épkézláb módon megoldani, klasszikus fejhallgató kialakításban sehogy (már csak a két mély és két center miatt sem).
Mondjuk nem is kell, itt az AD700 a generált "5.0"-val, még virtual surround effekt sem kell hozzá
-
Dave™
nagyúr
válasz
freelanced #44478 üzenetére
Játékra a mikrofon miatt az elsőt. A második is nagyon jó, sőt, könnyebben is hajtható, mint az első. A 660 nem tudom mennyire kényelmes, a 668B nem az. Lehet rajta javítani, de az igazán kényelmestől azért messze van. 5.1-es hangzást két hangszóróból sehogyan sem lehet csinálni, mert előbbihez definíció szerint 6 hangszóró kell. Virtuális térhatást lehet, ami van akinek tetszik, van akinek nem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Kvazár #44476 üzenetére
Mi is a baj a zártakkal? Mert a nyitott mély meg a zárt mély az máshogyan szól. Mennyiségre van sok méllyel rendelkező nyitott fejes, ahogyan Bodz is írta, de lehet neked inkább a jellege tetszik. A Shure lehet mégsem jó, ha tényleg a nagyon sok mély jó neked. Bár a Denonokban elvileg sok van, nem tudom melyiket hallottad, annak dörömbölnie kellett volna. Na mindegy. A MM-ben is meg lehet hallgatni rendesen is, ha beviteted a hifi részlegre, ott egy rendes erősítőre kell rádugni. A leosztott jel semmire sem jó sajnos, csak zajforrásnak. Ráadásul a jobb fejhallgatók ott vannak. A 40 ezres kategória megjelölés semmit sem ér, lásd HD558, amit korábban HD555-nek "hívtak" és 18-ért is árulták. Azt kellene kitalálnod mit szeretnél hallani, de mivel a V700 DJ fejes, ennek megfelelő karakterisztikával, így sejthető
-
Dave™
nagyúr
válasz
Kvazár #44469 üzenetére
Szerintem az a gond, hogy a túl sok mélyet szereted, de gondolom nem erre voltál kíváncsi
A V700 egyáltalán nem egy szuper fejhallgató, neked valószínűleg a nagyon mélyorientált jön be. Az meg zárt lesz, mert nyitottból nem fogsz olyan mélyet kicsikarni. A MM nem jó tesztelésre, mert szétosztott forrást használnak többnyire, ami mindent tönkretesz. Vegyél egy Shure SRH440-et illetve hozzá egy Fiio E10-et és ezekkel boldog leszel (utóbbit értelemszerűen csak akkor, ha számítógépről használnád).
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44459 üzenetére
Persze, a kábel és a mozgás rossz párosítás, de mint mondtam, képek alapján a forrasztás nagyon gyenge az AKG-nál. Én ott rögzíteném valahogy fixen, hogy ne a forrasztás tartson, és valami belső kábelcsatornát használnék, de így nyilván olcsóbb és egyszerűbb gyártani, csak 2 évet kell kibírnia. Mondjuk abból lehetett arra következtetni, hogy a magnézium repedését firtattam, Te pedig erre reflektáltál, hogy 3 is járt már nálad. Az AD700 és alatta valóban törékeny felépítésű, nem is olyan jók az illesztések és teljesen műanyag. Viszont ezek alsóbb kategóriás megoldások és nem is erről volt szó. Gumit cserélni nem nehéz, de csavarozni kell hozzá és valami megfelelő gumit is kell keresni, hogy ronda se legyen és funkcionálisan se sérüljön. A fix pántok kikophatnak ugyan, de pl. a HD200-ban a teljes műanyag és látszólag gagyi felépítés ellenére nagyon jól volt megoldva szerintem, igaz azt elvileg pont erre tervezték. A K550 megoldása is eléggé masszívnak tűnik, bár azt majd az idő mondja meg inkább. A régi AKG-k előtt le a kalappal, ezt egy percig nem vitatom. Csak szomorú, hogy manapság más utakon jár. Még a K66-om is nagyon sokáig bírta, aztán a gumi adta meg magát (ki hitte volna), de megoldottam, bár nem lett olyan szép az aftermarket megoldás, mivel csak fehér gumiszalagom volt kéznél a gyári fekete helyett
Deadzone: úgy megkérdezném az osztrákoknál, hogy mi a fene értelme van azoknak a redőknek, miért nem volt jó a K601 megoldása. Ha az volt a cél, hogy kisebb felület érintkezzen az sikerült, csak szerintem ők sem így gondolták ezt. A koponya azért viszonylag hamar véglegesedik, inkább a hajadban csinál vájatokat és azt érzed, nem? Vagy kopasz vagy?
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44455 üzenetére
A fórumon van összesen talán 3db AD900, nagyon tudhatsz valamit
Akkor biztosan csak én vagyok ilyen ügyes, hogy nálam nem repednek. Igaz vigyázok is rájuk, de azt gondolnám ez természetes egy 60-100 ezres fejhallgatónál vagy akárminél. Az miért gyenge pont, hogy eltér az AKG-tól? Az az etalon objektíven is? A kábelnyírás azért elég sokszor előjön, szerintem azt nem gondolták kellően végig. Az a forrasztás pedig képek alapján nagyon silány. Milyen forgatás? Alig pár fokot fordul, amikor felteszed. A gumit persze, hogy lehet cserélni, a kábelt is lehet forrasztani, de ez mégsem a legjobb megközelítés. A gumi idővel elfárad és el fog szakadni, ez kódolt hiba. A fixen rögzíthető pántoknál nincs ilyen gond. Az AT-s rugók sem tudom meddig bírják, remélem sokáig, de többet nézek ki belőle, mint abból a vékony gumiból.
Nem teszem offba mert fejes téma.
szerk: néztem az enyémen, és nem tudom eldönteni hogy milyen anyag van a pántok/szárnyak rögzítésénél. A külső fele mintha ugyanolyan magnézium lenne és talán a belső műanyag, de lehet mindkettő műanyag. Ha feszegetik, vagy ledobják elhiszem, hogy el tud repedni/törni, mert ott rögzít így merev is. De normál használatnál szerintem nem repedhet meg, semmi sem indokolja.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #44452 üzenetére
Gondolom az utcai divatfejesek közül való, az más kategória. Én az AD, A és W sorozatról beszéltem, amiben a közép és felső kategória szerintem a legjobbak között van anyaghasználat és minőség tekintetében a fejesek között. Érdemes megnézni milyen illesztések vannak, milyen kidolgozás és milyen anyaghasználat. Nem dobálásra, nem is gyűrésre, hanem értelmes napi használatra van tervezve és ott maximálisan meg is állja a helyét. A hülyeség/balesetek ellenszere az AKG régi stúdió sorozata volt, de hát hol van az már...
A másik pedig, hogy attól, mert valaki kamasz még vigyázhat a dolgaira. Én ilyen kamasz voltam, nagyon kevés dolog romlott el az én hibámból, és azokat többnyire meg is tudtam javítani. Aki szarik bele, annak vagy sok a zsebpénze, vagy hiányos volt a nevelése.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#56474624 #44449 üzenetére
Mondom, úgy van túlbonyolítva a kialakítása, hogy közben az anyagokon meg "muszáj" spórolni. Érdekes módon régen nem volt ennyire muszáj, pedig nem lettek olcsóbbak, sőt, a munkaerő ára csak csökkent. A DT 235 nyilván sokkal egyszerűbb kialakítású, kevesebb is a hibalehetőség. A megoldás egyszerű: ha majd cserélsz, és nem változott a kialakítás, akkor másik márkát választasz. A repedős Sennheiserek után is sokakban megrendült szerintem a bizalom.
dudika: azt a magnézium keretet valami durva behatás kellett hogy érje, hogy megrepedt. Normál használatnál azért nem szokott repedni a magnézium, ebben remélem egyetértünk. Mindent el lehet törni, vagy meg lehet repeszteni. Ha valami hülye gyerek ráült, vagy ledobta, az ne tervezési hiba legyen már, ez nem stúdió fejes. Az AKG-kat meg nem én mondtam, hanem Ti, hogy elnyírja a mechanika a kábelt, és hogy ez szériahiba a K6/7XX-nél. Az én K601-emnek semmi baja nem volt. Bár a gumis rögzítés idővel úgyis elszakad, szóval azt továbbra is gyenge pontnak tartom.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#56474624 #44443 üzenetére
Szerintem ott van a gond, hogy túl van bonyolítva a kialakítás, és emellett persze spórolnak az anyagokon, meg a kidolgozáson. A Sennheiser repedő keretei is elég gázosak, a pattogzó festéssel egyetemben, meg az AKG kábelnyírása sem szimpatikus. Pedig régen mindketten megbízható minőséget képviseltek, még az olcsó, egyszerű modelleknél is. Schawo AKG gyűjteménye is önmagáért beszél szerintem. Ez volt régen. Legközelebb nem Beyert veszel, ilyen egyszerű orvosolni a problémát, és akkor idővel talán majd - az eladási mutatókat elemezve - eljutnak arra a következtetésre, hogy mégis csak minőséget kellene gyártani.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #44308 üzenetére
Az egyiket megvette egy csaj, kibontotta a tartalék párnát, ami vadi új volt, rárakta, majd rájött, hogy ő inkább kecsaposat kér (elektrosztatikusnál marad, ez volt a szöveg), és visszaküldte az eladónak Stockholmba. Milyen fasza lehetett bebukni 4% paypal díjat meg az extra biztosított szállítást 7500 dodónál, nem? Az eladó is biztosan örült a felbontott párnáknak
Úgy örülök, hogy nincsenek ilyen problémáim... Még a W1000X-et is mindig valami puha textil felületre tettem, amikor nem volt használatban/az állványán.
Szóval ez marhára elborult dolog minden szinten, kérem szépen. 7500 dollárból meg lehet venni a teljes AT limited edition lineupot, az meg azért mégis, na
ntomka: jut mindkettőnknek, kettőt is árulnak
-
Dave™
nagyúr
válasz
eric.cartman #44270 üzenetére
Itt nem túl valószínű, hogy bármelyiket is fellelhetnéd jó áron. Mondjuk kikerülni se nagyon lehet téged az interneten, hiszen ott vagy a head-fi-n, meg az avx-en is. Hagyhatnál egy kis esélyt a sorsnak is!
-
Dave™
nagyúr
Szerintem bevinni sem engedik, tehát ezt ne erőltesd.
Telefon vagy mp3 lejátszó(ezek gyengék lennének, és a 6,3-as jackkel amúgy sem tudnál mit kezdeni), vagy ha megfelel a kétes zene, ami bent szól, akkor ott is rá tudod dugni egy erősítőre, azt hiszem Denon PMA-710 van kint (vagy 510), aminek szerintem nagyon jó a fejes kimenete, bár én alacsony impedanciás érzékeny fejhallgatóval használom.Megjegyzés: ha laptopról terveznéd otthon használni, akkor felejtsd is el a Q701-et, mert arról nagyon nem lesz jó. A minimum egy asztali vagy dedikált fejhallgató erősítő.
-
Dave™
nagyúr
Most voltam a médiában egy angol dugó átalakítóért (3000 Ft FU MM, hülye vagyok, hogy oda mentem, de "gyorsan" kellett), és ha már ott voltam, bementem a hifi részlegre a K550 végett. Szerencsére ki volt rakva, véletlenül volt is nálam telefon, szóval lehalkítottam az erősítőt amiről valami kommersz vacak szólt bénán, és elkezdtem hallgatózni. Először kicsit vékony volt, aztán ahogy jobb lett a szigetelés, sokkal jobb is lett. Összességében nagyon jó, nagyon tiszta, de a magasak néha karcosak, élesek. Lehet a telefon miatt (Omnia 7), lehet nem volt bejáratva (simán elképzelhető), de ez volt tapasztalható. A mélyek többnyire nagyon szépek voltak, egy-két számnál tűnt egy picit elszabadultabbnak, vagy csak szimplán van egy kis pukli valahol, ami pont ott előjött, de összességében nagyon szép volt. A közepét nem igazán tudom hova tenni viszont. Olykor nagyon szép volt, némely női vokál nagyon jól hangzott, olykor meg mintha hiányos lett volna. Valahol van benne egy lyuk szerintem, és emiatt is nem éreztem annyira egyben a hangját. Nagyon jól szólt, és inkább kéne mint nem kéne, de nem hibátlan. Felbontásra nagyon jó, tisztaságra még ennél is jobb (szerintem ebben kimagasló), a tere is teljesen rendben volt zárthoz képest, eléggé tágas. Viszonylag világos karakter a magasai miatt. Ami nagyon tetszett még, az az anyaghasználat, rendkívül masszív, és strapabírónak tűnt. Szagot nem éreztem
Kényelemben viszont nem a legjobb, a felső pánt nyom, nagyon vékony a párna rajta, és ha nem elég szoros, akkor nem szigetel jól, ha meg szorosra van véve, akkor felül jobban nyom. Na ezért is esküszöm a szárnyas megoldásra. Egyébként ennyiért és zártban nagyon jó szerintem, rendes rendszerről talán (valószínű) sokkal jobban egyben van a hangja is, bár a zártakban eddig mintha mindig lett volna egy kis lyuk, legalábbis amit eddig hallottam (kivétel a W5000, mert arra nem emlékszem ilyen viszonylatban).
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44168 üzenetére
Azt mondod youtube-ra nem jó? Ejj, ezt kakit...
szerk: úgy fest erős ápgréditiszed van
A W5000-ről szerencsére lemaradtam (na jó, kicsit sajnálom is, de inkább örülök neki), és rájöttem, hogy egy módja van csak megúszni a dolgot: 1. nem kell hirdetéseket nézni, 2. élvezni kell azt, ami van. Még szerencse, hogy az AD900 a világ legjobb fejhallgatója
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #44165 üzenetére
Egyetértek, piszok kényelmes. De akkor sincsenek szárnyai (ami megfelelő fej esetén sokkal jobb megtámasztási forma, mint a teljes pánt, mert csak kis felületen érintkezik a fejeddel, és ráadásul nem is merev). Persze ezt nem kell komolyan venni mint kritikát, simán szívesen használnám én is, a kényelme a legjobbak között van
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44163 üzenetére
Jaja, de ne is csináljon a Sennheiser középorientált fejest, mert így szép a paletta, ha mindenki azzal foglalkozik, ami rá jellemző. További gondjaim is vannak vele, közben eszembe jutottak: nehezen hajtható (AT szemmel), piszok drága és nincsenek szárnyai
Ehhez azért már tényleg értelmes cucc kell, hogy rendesen szóljon. Bár rémlik valami régebbről, hogy slfln Fiio E10-el kívánta meghajtani, na azt azért megnéztem (hallgattam) volna
Technikailag mindenre köröket vert, ami ott ki volt állítva. De az AD900 közepét nem tudom hol hallod benne, ha nem lenne emelve az AT-ban, akkor kicsit hasonlítana rá, igen, de ennyi erővel K702 is lehetne, az is hasonló.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44157 üzenetére
schawo közelít, de tulajdonképpen az a gondom vele, hogy nem AT (karakter). Precíz és természetes(nek hat), de hiányzott belőle nekem az, ami az AD900-ban ott van középen, ami kiemeli az ének- és gitárhangot, ami nem ereszti a figyelmed. Szóval technikailag zseniális, ehhez kétség nem fér, csak nem ragad magával, nem von bele a zenébe. De furcsa is lett volna, ha egy AT-t csinál a Sennheiser
Szerintem inkább AKG-s, mint AT-s, ha már, de igazából unikum.
-
Dave™
nagyúr
No, akkor amíg nem hallottál rendes nyitottat, hidd el, hogy értelmezhető a nyitott és szellős hangzás
A zártak, de még a félnyitottak sem tudnak olyat, mint egy AD900, K701, HD600 stb. Azon lehet vitatkozni kinek melyik tetszik, de hogy nem lehet összekeverni őket, az egészen biztos.
ntomka: piszok jó volt a hifi shown az a HD800, a legjobb fejhallgató, ami nem kéne
Pedig sokkal kevésbé Sennheiser, mint a HD600 és főleg a 650.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#71562240 #44092 üzenetére
Nem érted, én erre gondoltam, mivel azt mondtad, hogy Tyll dicséri őket.
-
Dave™
nagyúr
Ó te jó ég, ez milyen jó lett volna. Nagyon nagy vételek foghatók ki olykor a head-fin.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44083 üzenetére
Írtam neki egy érdeklődőt
A W1000X-et is jó áron kaptad, én is annyiért vettem. De még egyszer meg nem venném tracking nélkül, másfél hétig izgultam, hogy megjön-e egyáltalán, na ahhoz azért kicsit drága volt, hogy valahol elvesszen a postán
Szóval ez a shipping miatt valószínűleg drágább lenne, de piszok olcsón hirdeti, így beleférhet. Á, remélem nemet mond. Mondjuk senki sem kényszerít, hogy vegyem meg, de ez akkor sem normális. Ja és a W3000ANV után ez a legszebb AT
-
Dave™
nagyúr
Ejj...
Jaja, nagy szerencse, hogy CONUS, mert így még meg is kellene győzni a szállításról. Ez marha jó ár és top állapotban van. P*csért kell nekem a head-fi-t néznem
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #44003 üzenetére
A legnagyobb, hogy még nem hallottam
(általánosságban a zártak közepei kicsit süllyesztettnek tűnnek, de legalább egy lyuk van bennük, nekem pedig az enyhén emelt tetszik). Attól tartok, hogy zárt lévén nincs meg az légies, szellős hangzása, ami a zártaknál alapból hiányzik. Persze nem fair az összehasonlítás, de nekem olyasmi a jó közép, mint az AD900-é. Van ilyen zártban?
A K550-nek 3kHz-nél van egy süllyedése, pont ahol az AD900 kicsit ráemel. Lehet, hogy pont ettől érezni kicsit dominánsnak az AT-ban a többihez képest, ami nagyon jól áll neki. Viszont nagyon kíváncsi vagyok a K550-re, igyekszem mihamarabb meghallgatni valahol.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #43970 üzenetére
Na most nem tudom nálatok mi van, de nekem nem csúszkál, még akkor sem, ha megyek vele pár métert. Ha headbangelnék vagy mi, akkor lehet rajtam is mozogna, de gondolom azt azért ti sem szoktatok. Ezeket egészen egyszerűen egy átlag fejformára méretezték, és arra vagy az annál nagyobbra jól passzol, a kisebbeknél meg csúszkálhat. És egyénfüggő, mert sokaknak kiválóan tart és nem csúszkál, másoknak meg igen.
-
Dave™
nagyúr
Erről az AD700 nem jó ár/értékű dologról azért kérdezd meg gugli barátodat is, hogy az internet hogyan vélekedik a kérdésről
És nem csak megvettem az első fejesem pistikéktől, hanem vannak ott komolyabb vélemények is
schawo-nak gondolom az nem tetszik az AD700-ban, hogy újragondolja a zenét, és kicsit másképpen adja elő, mint ahogy lekeverték. Az AD900-at meg azért szereti, mert az abszolút követi a valóságot. Egyébként valóban sokkal jobb technikailag az AD900, de hát ezt már kifejtettük párszor. Az AD700 is zseniális, ha megértő fülekre talál
schawo: Te meg gyónj egyet, konkrétan mi a bajod szerencsétlen AD700-al?
-
Dave™
nagyúr
Én újonnan vettem az enyémet anno 55-ért, de akkor erősebb volt a forint, meg szerencsém is volt
Most is ugyanannyi, 180 GBP, csak ez most sokkal többet jelent magyar valutában. A használtakhoz kell némi bizalom, ez igaz. Kezdésnek szuper az AD700, sokan kezdtek azzal. Azért ha lenne jó áron AD900 használtan itthon, akkor szerintem gondold még egyszer át a dolgot a használtakkal kapcsolatban
(bár lehet a presenter nem is lenne jó hozzá, és nem a csövesek felé kell nézelődni, hanem a melegebb, teltebb hangú diszkrét eszközök felé, nekem eddig a rendes hifi-s sztereó erősítőkkel jött be a legjobban).
-
Dave™
nagyúr
Ugyan már sokszor leírtam, de a new age és chillout (Enigma előbbire nagyon jó példa), illetve minden downtempo, lo-fi stb. rettenetesen jól áll az AD700-nak, talán a legjobban.
Endless soundstage and rare involving (almost hypnotic) abilitiy make it best choice for new age, ambient...
Egy head-fi vélemény, ami szerintem nagyon jól megragadta a lényeget, nem tudtam volna magam sem szebben
Na jó befejeztem, nem akarlak jobban befolyásolni
-
Dave™
nagyúr
Nem hallottam még M50-et, de gyanítom teljesen más irány az art monitorokhoz (A széria), a nyitottakhoz képest pedig végképp. A nyitott AT-k a középről szólnak, szellős és légies hanggal, hatalmas térrel. Ezeket így egy zártból nem fogod tudni előcsalogatni, mert mindenképpen érződik a hangján a típusa (ahogyan a nyitottnak is). Tehát az M50 szerintem nem tekinthető párhuzamnak az A vagy AD sorozat karakterével, ezek teljesen más világ, mindkettő. Persze van, akit zavar ez a szellős hang, mert kevésbé koncentrált. Az a lényeg szerintem, ami az aláírásodban is van, csak ehhez vagy szerencse kell, hogy megtaláld, vagy sokat kell próbálkozni, máshogyan nem megy.
-
Dave™
nagyúr
Achilles erős volt és bátor a mitológia szerint, és csak a sarkán lehetett megsebezni, ha jól emlékszem. Az AD700 nem akar erősnek és bátornak tűnni, ha hibát kell keresni rajta, akkor lehet találni többet is, én is tudok, pedig imádom. A mélyéről amit írnak kritikát, annak a jó része igaz, ha külön vizsgáljuk. Mennyiségre szerintem teljesen rendben van (90-100 Hz-től), de alatta elkezd vágni, és pl. 50 Hz-nél már csak kb. fele olyan hangos, mint 100-nál. Ugyanezt a K601 sokkal jobban csinálja, a zártak meg általában még jobban (a Shure 840 itt tuti köröket tud verni rá). Ha ez nem lenne elég, akkor igen, feszes is, mivel elég gyors, így nem üt akkorát, viszonylag gyorsan lecseng. Sőt, a középhez képest kicsit a háttérben van, részben a fentiek miatt. Szóval a morgó és dübörgő mély nem található meg benne, ami van az gyors, hátrébb tolva és tényleg a közepet "támogatja", nem pedig rátelepszik vagy eltakarja. A K601 mélye sokkal szebb volt szerintem és jobban is tetszett önmagában. Mégis eladtam a fenébe, mert egy lelketlen és steril valami volt számomra. Az AD700 pedig összességében nyújt valami olyat, ami nagyon kedves a füleimnek, és azt ezzel a fenti méllyel teszi. Ha olyan mélye lenne, mint a K601-nek, akkor nem AD700 lenne, mert teljesen megváltoztatná a karakterét és a jellegét. Tehát igen, a mély a leggyengébb pontja, ha a minőséget és a kivitelezést nézzük, de ez hozzá tartozik, ettől (is) olyan a hangja, mint amilyen. Ha megemeled EQ-val, megváltozik a hangkép is. A legtöbben szerintem simán elnézik neki ezt, meg az egyéb hibáit is, mert messze nem tökéletes fejhallgató, viszont iszonyatosan zenei (szerintem és azok szerint, akik szeretik). A korábban említett K601 meg elsőre "tökéletesnek" tűnik, aztán rájöttem, hogy hiányzik a zenéből az élet. Ez nem magyarázom a bizonyítványom, csak az AD700 ilyen, egyben kell vizsgálni a hangját, mert az az AD700 hang, nem a mélye vagy egyéb része határozza meg. Ha mindenáron bontogatni akarjuk, akkor az AT-k (nyitottak) többsége középre gyúr. Pl. az AD900 középben talán a legjobb, amit eddig hallottam (az én füleimnek), hihetetlen mennyi minden átjön vele a zenéből (érzés, nem felbontás), de a mélyére annak is sok minden igaz a fentiekből. Gyors, nem üt akkorát, nem megy olyan mélyre, mint a mélyben erősek. De középen megeszi őket, és a végeredmény ettől sokkal kellemesebb, zeneibb lesz. Az én füleimnek legalábbis
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #43864 üzenetére
Rég volt a 668B, de azért a jóval kevesebb a 440 mélye furcsán hat. Igaz csak telefonról hallgattam a Shure-t és futólag, de lehetett érezni az emelését rendesen. Nem zavaró értelemben, csak feltűnt rögtön (bár az említett lyuk is szerepet játszhatott ebben, mivel felületes hallgatás volt). Nekem a 668B ugyanez a kategória volt, bár lehet több volt neki, de nem zavaróan. A 668B-ben a magas volt nagyon megemelve.
chrisnagy: az sem mindegy miről hallgattad és mivel.
-
Dave™
nagyúr
Ha használtan veszed és jó áron, akkor nincs komoly kockázat a projektben, max. 1-2 ezer Ft bukás. Az utazás tényleg többe kerülne. És használtan mindkettő belefér a büdzsébe, egymás mellett hallgatva tudnád a legjobb döntést meghozni. A beszámolók egy dolog, de én annyi baromságot olvastam már az AT-król, hogy leginkább csak a saját fülemnek szeretek hinni. Főleg, hogy erősen befolyásolja is a hallottakat a fej és fülforma (de még ennél is jobban a preferencia).
chrisnagy: azért is csodálkoztam amikor írtad, mert korábban mindenhol ennek ellenkezőjét olvastam, még ha nem is túl nagy különbségekről szóltak a beszámolók.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
A 840-ben állítólag több a mély, mint a 440-ben, és abban sincs kevés. De sokan szeretik, valóban. Szerintem tök ellentétei egymásnak (leírás meg elv alapján) az AD700-al, tehát itt tényleg az ízlés lehet a döntő. Utóbbi mellett annyival tudok pluszban érvelni, hogy az egyik legkényelmesebb fejhallgató, amivel találkoztam, és használtan meg tudod úszni 20-25 körül (plusz egy érv: zárt után érdemes kipróbálni egy igazán nyitottat), ennyiért eladni sem lesz nehéz ha nem jönne be. De a hangot leírni tényleg csak szegényesen lehet, az élmény amit közvetít valójában leírhatatlan (akárhogyan is éli meg a hallgató), tehát saját tapasztalatán tanul az ember, ha nem tudod vásárlás előtt meghallgatni. Utólag visszaemlékezve a HD485 pl. botrányosan szar volt, de ez nem derült ki addig, amíg nem hallottam jobbat. Eladtam és lett belőle 668B, ami fényévekkel jobb volt, annál meg az AD700 és így tovább, azzal a különbséggel, hogy a "kis" lila maradt
Na de a fai play kedvéért: a 840 is valószínűleg jó áron eladható, a kockázat miatt lehet érdemes is lenne inkább használtban gondolkodni, így jó esetben nem buksz vele, akármi is legyen a választás és az eredménye.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #43830 üzenetére
Árban is mint egy bútor, ennyiért már nagyon szép szekrényt veszel
Cserében a fejesek többsége el is bújhat az anyaghasználat meg a kidolgozottság mögött, a műanyaghuszárok messze nem érnek fel hozzá. Nem lesz még egyszer ilyen szép fejesem, kivéve ha egyszer veszek egy W5000-et.
-
Dave™
nagyúr
Az én történetem, hátha segít: 668B-m volt szintén, engem akkor még a magasa sem zavart, jól elvoltam vele, leszámítva a kényelmetlenségét. Az AD700-ra nagyon kíváncsi voltam, mivel egzotikusnak tűnt, igazából túl sokat nem tudtam róla. Aztán jött egy szembe jó áron, meghallgattam és beleszerettem. A nyitottak között is egy új dimenziót képvisel a hangjával, legalábbis a HD5XX-hez képest biztosan. A 668B utána egy zárt bádogdoboznak tűnik. Amit jó tudni róla, hogy csal a térrel (mélységben kiterjeszti a zenét), ezt pedig a némileg egyenetlen frekvenciagörbével teszi. A mélye szerintem pont jó, azoknak a véleményeknek nem szabad hinni, amelyek azt mondják nincs benne, mert van, elegendő. A magasak kicsit emelve vannak, de sokkal kevésbé, mint a 668B-n, és finomabbak is, nem olyan ércesek. A közepe pedig a legnagyobb erénye, mint általában az AT-knak egyébként is. Az AD700 egy iszonyatosan különleges fejhallgató minden szempontból, ezt az egyediséget vagy imádni lehet vagy utálni. Amit nagyon jól tud: leválasztani a fejedről a zenét, mintha nem is fejhallgatót hallgatnál, és belecsomagol abba, amit hallgatsz, körülvesz vele. Ha nem szigorúan a teljes valósághoz ragaszkodsz, hanem a közvetített élményhez, akkor érdemes vele tenni egy próbát, nekem a mai napig különdíjas kedvencem, pedig volt már azóta pár egyéb, jóval drágább is mellette. Ha viszont a precizitás, valósághűség és tökéletes őszinteség kell egy fejhallgatóban, akkor az AD900 lesz a befutó. Igaz azt csak használtan fogod tudni ilyen áron megvenni. Pont az hiányzik belőle, ami az AD700-at különlegessé teszi, viszont az összes ilyen "devianciáját" javítja, tehát nincs semmi szembetűnő "hibája", egyszerűen csak tökéletesen őszinte hangja van. Ár/értékben szerintem mindkettő bajnok a saját kategóriájában, az AD700 kicsit többet ad az áráért, de az AD900-nál a kifinomultságot fizeted meg, tehát nagyjából hasonló az arány. Ja még majd elfelejtettem: az AD700 melegebb, a 900 csak minimálisan, közelebb van a semlegeshez. Nekem ez a kettő van jó ideje (és ők biztosan maradnak is mindig), egyiket sem tudnám eladni, mindkettőnek lelke van és más-más erényei
A zárt/nyitott témához: nem tudom van-e tapasztalatod, de teljesen máshogyan szólnak, és ez abszolút ízlés kérdése, neked melyik jön be (a 668B inkább zárt). Egy jobb nyitottat, de főleg az AD700/900-at nem fogsz összekeverni semmilyen zárttal, mert annyira más a hangkép (legjobb szó a szellős). Én pl. abszolút nyitott párti vagyok, és bár van olyan (eddig 2) zárt, ami tetszik, de előbb-utóbb elkezd hiányozni a határtalan, szellős, nyitott hang.
Hosszú és elfogult voltam, mint mindig
szerk: ami még lemaradt: az AD700 egyszerre tud up-front meg laid back lenni, pont a teres móka miatt, szerintem zseniális egy dög
Nem engedi lankadni a figyelmed, de nem is agresszívan tolja az arcodba. Tuti ezért lila meg pezsgő a színe, valahogyan kívülről is meg kellett különböztetni az átlagtól.
-
Dave™
nagyúr
válasz
R1200GS #43769 üzenetére
A Denon mellé érdemes felvenni a listára az AT W1000X-et is szerintem, amennyiben használt is játszik. Nagyon jól teljesít hangszeres zenékkel, amennyiben a telt, meleg hangot preferálod. Erősítő ezek mellé mindenképpen kell, a Headstreamer vagy valami hasonló a minimum. A music streamer az csak DAC, erősítő is kell, tehát ha nincs keret nagyobbra, akkor pl. a Headstreamer jó választás. Vagy nézhetsz valami olcsóbb fejest, és hozzá jobb technikát, pl. az AKG K550-ről elég sok jót hallani mostanában.
-
Dave™
nagyúr
válasz
charlie_hu #43759 üzenetére
Nem igazán értelek. Ha nem bízol meg az itteni ajánlatokban, akkor minek kérdezel? Ha meg megbízol, akkor miért kételkedsz? De annyit igazán megtehettél volna, hogy utánaolvasol annak, amit ajánlottunk, többen is. Ha a topikban rákeresel, már rengeteg találat lett volna. Ha ezt megtetted volna, akkor saját magad is meggyőződhettél volna arról, hogy kategóriájában az egyik legjobb vétel. És igen, akciós az egyik tagnál, aki mellesleg kereskedő is. Valaki erre felhívta a figyelmed, de nyugodtan ne foglalkozz vele, holnaptól megveheted drágábban is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
charlie_hu #43739 üzenetére
A nyitottak máshogyan szólnak, sokan ezt a hangzást preferálják, ezt dobta ki a gugli. Viszont nyitottat csak otthon, egyedül, csendes körülmények között lehet normálisan használni, mert befele is behallani, meg kifele is kihallani. Az említett Shure mellett nem tudnék (szerintem a többiek sem) értelmes nyitott alternatívát ilyen áron.
Egyébként én is a nyitottakkal vagyok, de ez neked most a fentiek miatt semmiképpen sem alternatíva.
-
Dave™
nagyúr
Igen, egyféle verzió van, de nekem 35 ohm rémlik. Mivel a bemutató cikkem magam sem tudom mikor készül el róla, előzetesen is felhívnám a figyelmed, hogy nagyon másképpen szól a különböző forrásokról, és az eddigiek alapján pont nem arról szól jól, amiről várná az ember. Az olcsóbb alternatívák közül a Fiio E10-zel egészen tűrhető, de az asztali erősítővel a legjobb (leglineárisabb, teltebb, dinamikusabb meg minden) idáig, akármennyire is groteszknek tűnik
Mindenről középcentrikus, csak ha valamit nem szeret, akkor arról vékony lesz, túl sok magassal, amit meg szeret, arról (szerintem) tökéletes.
Az impedanciát nem tudom miért kérdezted, de nem érdemes párhuzamot vonni a Beyerdynamic-kal, az összes AT alacsony impedanciás, alsótól a felső kategóriáig, direkt. Ettől nem lesz rosszabb minőségű, mintha 600 ohmos lenne, csak máshogyan kell meghajtani.
-
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #43608 üzenetére
Volt velük dolgod, azért gondoltam. De mondhatod az AD900-hoz képest is, az pl. kicsit hasonlít a K702-re (csak előbbinek van lelke
).
bajnokpityu: zárt AKG-hez nem nagyon lehet viszonyítani, mert nincs a kategóriában más versenyző. Csak a nyitottak maradnak. Elsősorban a karaktere érdekel, nyilván nem lesz olyan szellős hangja, tehát a zárt/nyitott különbségeket nem kell részletezni, az egyértelmű.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dragon11 #43413 üzenetére
Használj AIMP-et (3-ast), az alapból WASAPI-t használ. Semmivel sem rosszabb a Foobar + ASIO párosnál, viszont sokkal kevesebb a szívás vele, alapból működik minden, nincs olyan spártai kinézete és könnyebben is használható. A foobar sokaknál régi berögződés, holott maguk a készítők is világosan kijelentik, hogy semmivel sem jobb a hangminőség, mint más modern lejátszóknál.
A youtube-ról mp3 pedig a lehető legrosszabb ötlet, ahhoz felesleges normális fejhallgató. A minimum a CD-ről első körben rippelt (a letöltöttek túlnyomó része is ilyen), 256kbps/V0 mp3. Nagyon minimumnak a 192/V2 is elmegy, az alá viszont nem érdemes menni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
balitam #43390 üzenetére
Shure SRH440, a külföldről rendelés azért tapasztalatot kíván, és van is benne pár buktató. A 440 egy nagyon jó ajánlat a célra, árban is szépen belefér a keretbe. Stúdióba szerintem is zártat, legalábbis furcsának találnék pl. egy K702-t ilyen célra. Kicsit drágábban a listán is szereplő M40FS. Jó fejesek vannak a listán, csak több közülük otthoni, "hi-fi" használatra van inkább, nem stúdióba, tehát kicsit identitás zavaros a dolog. De annak azért örüljünk, hogy a beats nincs rajta
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #43352 üzenetére
A W1000X nem acél pántos, hanem magnézium (esetleg valamivel ötvözve). És ha olyan állat módon hajtogatod össze, mint ahogy Tyll is, akkor el lehet deformálni, nem íves lesz a pánt, hanem lesz benne egy kis szög (törés az ívben). Persze nem törik el meg nem is reped, de abból még egyszer nem lesz gyári állapotú. AD2000-el láttam már ilyen képet (most kerestem, hogy linkeljek, de nem találtam), de mintha azon a W1000X-en is látszódna már ennyi hajtogatás után is a végeredmény.
-
Dave™
nagyúr
válasz
SOAD19 #43333 üzenetére
Én is láttam már, kb. ugyanezt gondoltam: barbár. Nyilván nem a sajátja, amit meg mond hozzá az azért csak fél igazság. Nyilván nagyon sokat kibírnak azok a magnézium/akármi pántok, de nem kell őket gyűrni ahhoz, hogy jó tartása legyen, nagyon kicsi/keskeny fejjel kell ahhoz rendelkezni, hogy gyári állapotában ne zárjon jól. Szóval nem túl életszerű a dolog, de egy ilyen bemutatóból az jön le a laikusnak, hogy veszel valamit 600 dollárért, és kapásból egy olyan beavatkozásnak kell alávetned, ami maradandó alakváltozást okoz (és még károsítod is vele a fejest, ahogyan mondja). Egyébként pedig a W1000X szorítóereje szerintem pont jól lett eltalálva, nekem a lazább AD900 és a sokkal lazább AD700 is kényelmesek és nem esnek le, de a Grandioso sem szorított, viszont tökéletesen a helyén maradt. Az AD2000-nél nem sikerült jól belőni ezt a dolgot, ha minden igaz, az sokaknak szorítja a fejét, de ha majd egyszer rászánom magam és veszek, akkor úgyis beszámolok róla, hogy így van-e
-
Dave™
nagyúr
válasz
krichd1 #43267 üzenetére
Azt kell mondjam, eddigi tapasztalataim alapján ez nem csak zárt AT vonás, hanem AT vonás úgy általában. Az AD700/900 elmegy bármiről, mivel érzékenyek, kellő hangerő mindenhol megvan. De a karakterük elég sokat változik eszközről eszközre. Mindkettő eddig az asztali erősítőmről szól a legjobban, és ebben a listában benne van a Fiio E10, Audinst, Canamp (&klón), CEC stb. Ami ironikus, hogy telefonról (Omnia 7) kiegyenlítettebben szólt az AD900, mint az Audinstról, illetve hogy a legjobban az asztali eszközöket szereti, a Panasonic mikro hifimről is nagyon jól szólt. A W1000X is teljesen máshogyan szólt a Denon-ról, mint az Audinstról, bár előbbivel túlsúlyosabb volt a mély, ami nem állt jól neki, az Audinst elég jól kordában tartotta. Írták is több helyen, hogy válogatós ilyen tekintetben, nem mindegy, miről hajtod.
Még egyszer: a fentiek a karakterre vonatkoznak, hangerő az természetesen bőven megvan mindenről.
Aktív témák
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest