- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
Deadzone41 #40471 üzenetére
M50 kiegyenlített ?
Nem hallottam még, nem is nagyon olvastam utána, de amiket innen-onnan
hallottamolvastam róla, az alapján azért megnyomja a mély tartományt. -
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #40247 üzenetére
Ó hogy....
Valami 5 másodperccel a lejárta előtt licitáltak felül a hd580-on.
Azt hittem, hogy utolsó percben érkező licit esetén hosszabbodik az idő.
Rá kellett volna rakni, vagy 15 ezret, már mindegy.. -
bigmasterg
addikt
Akkor sem éri meg..
Egy hangszóró kerül(t 2010ben) 12+ áfába, az kb. 15 ezer forint.
Cserénél pedig mindkét hangszórót kell cserélni . Úgy meg már kapásból 30nál járunk (és még párnát sem ártana venni rá).
Kettőt kell cserélni, mivel kizárt, hogy egy 20 éves hd 580 hangszóró ugyan úgy szóljon, mint egy teljesen új hd600-é.Biztos, hogy nem ilyesmi baja van, mivel már az egyik oldalon egyáltalán nincs benne hangszóró.
De [link] (és még azóta is élnek a képek linkjei) A nem oda illő hangszórót azóta már kivarázsoltam onnan. Nem volt egyszerű, bele is volt ragasztva.
(#40245) Ákos97:
Jelentős különbség van a hangjuk között. -
bigmasterg
addikt
Több, mint 2 éve van meg a fejhallgató, azzal kezdtem. Akkor ennyi volt. Aztán csak nem csináltattam meg, 30 körüli összegért már komplett, új állapotú 580-at lehet kapni (kis szerencsével HD600-at).
Anno az lett a dologból, hogy elkezdtem használt nagy senn-eket nézegetni, hogy akkor már inkább veszek egyet és így lett 50 ezeres hd650 belőle.
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #40240 üzenetére
Meg.
(#40239) cskamacska:
Képek alapján elég rossz állapotban van (főleg műanyag részek, fejpánt) és a "vezetéke javítva van, be van forrasztva," rész sem annyira bizalomgerjesztő.
Azért akarom csak megvenni, mivel van nekem egy másik (szebb) HD580, aminek az egyik oldalon hiányzik a hangszórója. Azzal építeném össze, gyakorlatilag alkatrésznek venném. -
bigmasterg
addikt
Belgiumba kell postáznom a K250-et.
Nem is hirdettem head-fi -n, csak a topicjában volt korábban vagy 2 kommentem, ahol említettem, hogy azért annyira nem szeretem hangját, majd lehet eladom. -
bigmasterg
addikt
Ha már itt tartunk. Dub FX minek számít ?
-
bigmasterg
addikt
Hallod fi:zi'k ezek téged másolnak.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Bigant1899 #39977 üzenetére
+1 az Aurvana-ra.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Deadzone41 #39899 üzenetére
Ki kételkedik benne ?
Forrás alatt mit értünk? Erősítőt is, vagy csak dac-ot ?
Ha erősítőt is, akkor nem is értem a felvetést. Ott azért eléggé mellbevágó, laikusnak is rögtön szembetűnő különbségeket lehet találni. (pl.: canamp vs presenter vs vmi csöves cucc)Vagy csak dac-ra gondolsz ? Akkor miért nem használnak a kételkedők egyáltalán külön dac-ot ? Miért nem elég egy (rca kimenetes)hangkártya + erősítő ?
Saját példa :
A hétvégén hallottam itthoni hm erősítőt pc integrált hangkártyájáról szólni, az erősítő beépített dac-járól (digit bemenettel), illetve a mytek-ről.
Ha valaki nem hallja a három között a különbséget, akkor érdemes meglátogatni a fül-orr gégészetet.
Persze ez elég extrém a difi, de dac-ról és dac-ról van szó... -
bigmasterg
addikt
válasz
gyenesmartin #39826 üzenetére
Valami érzéketlenebb.
Mondjuk régebbi akg. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Az A900 amúgy kétszer volt hosszabb ideig a fejemen és mindkétszer megfájdult a fejem. (Nem kényelmileg, hanem fejfájásom volt.)
Vagy pont úgy jött össze, hogy akkor volt fejfájásom, vagy valamilyen frekin csinál valamit, amit az én fülem/fejem nem bír. -
bigmasterg
addikt
válasz
Deadzone41 #39733 üzenetére
SP-t ne, sokkal inkább ez.
Talán ez, ami kb. árában van, csak nekem nem túl kényelmes. (filmnézést, játékot is írta)De még akár HD 380 Pro is érdekes lehet.
-
bigmasterg
addikt
válasz
SSJmeszes #39730 üzenetére
Na ezzel nagy hülyeséget csinálsz.
Máshonnan sokkal jobb fejest lehetne ennyiért venni, de ha csak innen vagy hajlandó rendelni, akkor HD 25-1 II Basic érné meg a legjobban, de az otthoni használatra nem éppen alkalmas, így nálad kilőve. Nagyjából a hihetetlenül drágán árult HD 558 marad, de még mindig jobb ár/értékben, mint az 598. (Ugyan az a hangszóró van bennük, kis moddal egyik a másikká alakítható. Mint ahogyan igaz volt ez az 555/595 párosra is)
Esetleg olcsóbban a Pioneer SE-A1000, vagy Audio-technica ATH-T500.De sokkal inkább ajánlott máshonnan, teljesen más fejhallgatót venned.
Az általad linkelt oldalról gyakorlatilag egyik fejhallgató sem éri meg. -
bigmasterg
addikt
válasz
SSJmeszes #39727 üzenetére
Kb. mekkora kereted lenne rá ?
_______
Rég volt a fejemen fejhallgató, majd egy hete nem is volt, csak a Shure.
Az viszont minden nap.
Talán e miatt:
(Normál esetben azért hátrébbről van hallgatva.) -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #39359 üzenetére
Igen, én is a marshall-ra akartam írni.
Nem mély orientált és hátrányokhoz azt írnám, hogy nincs magasa.
Illetve én be sem raktam volna a listára. Ez már szubjektív dolog, de én nagyon nem csíptem a hangját.srh440-et meg lehet, hogy beraktam volna. (Mondjuk az meg már nem a 20k alatti kategória.)
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #39289 üzenetére
Fejhallgatóké, vagy a hificuccé ? De ez inkább pm. téma.
(#39296) Blackhole13 :
Nekem is 25-C II-m van.
Arra vigyázz, hogy a hd650 kábel túl vastag, így nem lehet elvezetni a fejpántban, így csak kétoldalasként, megfordított 'earcup'-al lehet használni.
Lásd: video (650 kábel: 7:06-tól, előtte hd600 kábel van)Ja és a 650 kábel csatija(körül a borítás) egy picit nagyobb, így egy kicsit nehezebben is megy bele.
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #39286 üzenetére
Fülesekkel ? Még semmi (illetve k250, k500, hd25öt már pár hete eladnám, csak lusta voltam hirdetni).
Ha rábólintok, akkor meg így jön, egy marantz 7.1-es csodával ( és a gyári helyett egy wharfedale sub-al). Azaz hm lenne belőle.
Bár a két front kivételével a többi eladása is opció lehetne, de még át kell gondolni a dolgot. -
bigmasterg
addikt
válasz
szakibá... #39110 üzenetére
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #39106 üzenetére
Túl sok, árban túl közel van a hd800hoz.
Audiopartnernél is megvan 300ból a hd800, ahhoz képest szerintem túl magas a 220ezer. Beyer T1-et is lehetett itten körül kapni.
Egy 150-160 ezres árra mondanám, hogy ok.Mondjuk az audiopartnernél a hd650 is 130ezer, ami azért egy picit elrugaszkodott.
-
bigmasterg
addikt
Ez sem volt rossz vétel valakinek.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
Drakuf #39066 üzenetére
Eddig mit használtál?
AD700nak és 900nak is egész kevés mélye van, sokan nehezen tudnak hozzászokni.Így látatlanba / hallatlanba inkább a shure srh840-et mondanám, vagy 32 ohm-os Beyer DT770-et, ha lehet még kapni.
Illetve az itthoni oldalakat lenne érdemes nézegetni, hogy mikor bukkan fel valami...Esetleg p_adam-től egy hd250 plusz mellé valamilyen dac/amp. (pl fiio E10, vagy diy megoldás)
-
bigmasterg
addikt
válasz
szilu7 #38987 üzenetére
Tényleg macerásabb itthonról venni a dolgokat, de nem lehetetlen. Nekem eddig az összes fejhallgatóm és azzal kapcsolatos cuccom (rendszer) itthonról van, 90%ban használtan.
Cserébe nem lehet nagyon sokat válogatni.(#39002) slfln :
Azért én csak megpróbálnám ki A-B -zni a mostani rendszeremet az E10-el szemben, mindkettőről HD800-at hallgatva.(#39003) schawo :
Ezt csak megerősíteni tudom.
Lupus Jr fejhallgató kimenetéről hallgatva elég gyengus volt a hangja.(canamp-ot rákötve már valamivel jobb volt a helyzet)A találkozón ugye még csak a cec jack kimenetéről hallottad a hd800-at ?! (míg a k1000 a hátsó hangfalkimenetéről szólt) Azóta a Senn is az xlr-ről szól, ami nem tett neki rosszat.
A hangfal és jack kimenet közötti különbséget, pedig te is tapasztaltad, amikor nálad volt az erősítő. -
bigmasterg
addikt
Hifiman-eket gondolom esélytelen itthon meghallgatni, elvileg azok között is akadnak kiegyensúlyozottabb hangúak. Meg azt sem tudom, hogy mennyire valósak a tesztek róluk. Szponzorálnak azok mindenkit.
Audeze-k hangjára lennék még kíváncsi, de azokat sem nagyon lehet meghallgatni.
__RS220-al találkozott már valaki ? Elvileg már itthon is kapható.
-
bigmasterg
addikt
Jó ötlet lehet, mivel kényelmes. Biztos örülni fog neki.
__
Azt hittem, hogy most bele vagy szerelmesedve a Zákágéba.
Meg hd800-ról sem írtál túl sokat.
Tényleg hallottál már hd800at ? Beyerek után azt hittem volna, hogy T1 érdekel jobban.Lenne egy tippem, hogy ki ír neked pü-ben.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Deadzone41 #38964 üzenetére
HD25 bírná. Szétnyitott pánttal nagyon stabilan áll. Ugrálhatsz, rázhatod a fejed, meg sem mozdul.
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #38632 üzenetére
Nekem a HD800 kényelemben eddig mindent vert.
Ha felteszed nem tűnik fel kapásból, hogy hűdenagyon kényelmes, elsőre csak simán kényelmes, viszont sok óra után sem kezd el zavaró lenni.
Nagyon nagy felületen fekszik fel a párna (nem széles a szivacs, hanem nagy az átmérője. A fejes egyetlen része sem ér hozzá a fülhöz, a párna sem.), így sokkal nagyobb területen oszlik el a szorít erő, ami eleve kicsi. Ráadásul jól is szellőzik. Nem csak a driver mögött, hanem körbe a fém 'rács' is teljesen légáteresztő. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #38189 üzenetére
(Alert! Ákos mód ON: olyan ról írok magabiztosan, amit életemben hallottam és nem is igazán olvastam utána)
Dehogy aláz mindent. K701 szerű, korrekt zárt fejes, aki nem csípte nagy akg-at, valszeg' ezt sem fogja. Pont hogy az srh940-nek lehet ellenfele.(#38190) slfln:Bödőcs ?
(#38195) Bodz: Azokért jön az inkvizíció.
-
bigmasterg
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #38185 üzenetére
Én egy valamit hiányolok az AKG-től, egy rendes csúcsmodellt.
Valamit, ami méltó utódja lehetne a K1000nek ,illetve a HD800nak és T1-nek ellenfele.(#38184) ntomka :
A 45 ezres K601hez képest hogy lenne már olcsó ? kb k701 árban van. -
bigmasterg
addikt
válasz
KungfuHamste #37987 üzenetére
Debrecenben nem nagyon fogsz tudni 440et venni, max netről (illetve itteni fórumtagoktól) rendelni.
Nekem van 440em, nagyjából minden héten vagyok Debrecenben (, de közel nem annyit és olyan sűrűn, mint korábban.)
-
bigmasterg
addikt
Válasz erre
Elég sok újdonság került hozzám is mostanában, így a nagy fejeseimet én is hanyagoltam (k500at meg már elég rég óta, k250 meg sosem 'fogott meg')
Ma viszont hallgattam a HD800-at és még sosem szólt ilyen jól.
Utána hallgattam a K1000et és több mindenben jobbnak találtam a hd800at nála.
Közepeit és mélyeit részletesebbnek, textúrázottabbnak találtam. Tere ugyan a k1000nek nagyobb volt, viszont a 800ét pontosabbnak éreztem.Közrejátszathatott, hogy többet hallgattam mostanában visszafogott magassal rendelkező / középre, mélyre koncentráló hangkeltőket.
szerk.: ezeket is ide kellett volna.
(#37796) baluka26: pm.
-
bigmasterg
addikt
Itt van nálam most ntomka Marshall Major fejese.
Egész pofás, kicsi, könnyen hordozható fejes. Viszont ahhoz képest, hogy zárt, hordozható, nem szigetel annyira jól. Forgalomban ez lehet előny, de buszon vagy vonaton hátrány.
Először felraktam a fejemre és nem is értettem a dolgot. Ennyire visszafogott magasakat nem is tudom, hogy hallottam-e bármiből. (Még azt is fenntartom, hogy az én fejem nem kompatibilis vele, mert bármi után felrakva nagyon tompának tűnt a dolog.)
Többet hallgatva megértettem, hogy mit akar, (kevés magas, mélyeken sem emel különösen nagyotés nem is részletes, így nem marad más, mint hogy a közepeket hallgassa az ember) még tán' szeretni is tudnék egy hasonló karakterű fejhallgatót, de ahhoz sokkal magasabb technikai szint kellene.A héten csinálok róla majd pár képet, azt megérdemli, mert pofás kis fejes. Nyakéknek, fej, esetleg polc -dísznek teljesen jó, de én inkább nem hallgatnám.
bocs ntomka és kösz a lehetőséget.(ha enyém lenne valszeg kíméletlenebb lettem volna)szerk.: Tudom, neked meg a hd25 nagyon nem. Ízlések és pofonok.
-
bigmasterg
addikt
válasz
KungfuHamste #37450 üzenetére
Pontos összegre már nem emlékszem, de 4ezer körüli összeg rémlik.
Két beszerzési helyet is tudok és mindketten olvassák is ezt a fórumot, úgyhogy, ha majd oda jutsz, hogy neked kényelmetlen és párna kell, akkor valószínűleg nem lesz probléma a beszerzése.
-
bigmasterg
addikt
válasz
KungfuHamste #37447 üzenetére
Nekem van egy srh440-em és gyári párnájával tényéleg nem volt számomra legjobb a komfort, 1-2 óra után már le kellett venni.
Aztán vettem rá 840 párnát és tökéletes lett a kényelme, tényleg nagyon sokat javult vele. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
szakibá... #37145 üzenetére
Itt brutto 4 ezer alatt van.
De sikerült ntomka segítségével még olcsóbban szerezni most.
De az nem bolt és elég limitált(nak tűnik)a dolog.(#37151) szakibá...
Most nem a retro dj-t linkelted.
Ez egy másik ígéretesnek tűnő fejesük.(#37150) ntomka:
Oké hogy friss volt, de közvetlenül srh940, HD800, K1000 mellett hallgattad és elég rövid ideig.
Nembaj, hétfőn kölcsön adom egy hétre. Utána elfogadom, bármit írsz róla. -
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #37143 üzenetére
Akkor lehet, hogy w1000-et kellett volna adnom, csak az épp nem volt nálam.
A HD25öt meg majd meghallgattatom veled megint valamikor, mert eléggé hasonló hangképű kettő. Itt hallgattam egymás mellet őket.
A hd25 kicsit agresszívebb, de a mély menyisége kb. egyforma.Az nem lehet, hogy a maxell nem szigetelt annyira jól a fejeden, mint a hd25 és azért érzed kevesebbnek a mélyét ?
Vagy csak régen hallottad a hd25öt, kevés ideig, sok analitikus fejes után ? -
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #37134 üzenetére
Érdekes alatt mit értesz ?
Én most hallgatom, hallgattam és azt kell mondjam, hogy nekem elég pozitív.
Azt sem kell írnom, hogy ahhoz képest, hogy ~3 ezer forint. Ártól függetlenül jónak tartom.
HD25höz eléggé hasonló a hangképe.
HD25 persze jobb, agresszívabb, kicsit több a magasa, részletesebb (lent meg középen is), de alapvetően hasonló a két hang és nem annyira hihetetlenül égbekiáltó a különbség.
és hangban nem 10x-es a különbség.Persze azt hozzá kell tennem, hogy HD25-ről az volt anno az első reakcióm, hogy hallgatatlan nagyon sok stílussal, iszonyat sok mélye van.
(#37139) slfln :
CK700-at adtam kölcsön. Még tán' jobb is, mint a w1000, legalább is kevésbé színezős, világosabb karakter.
HP-CN40-et írhattad volna kicsit hamarabb is. -
bigmasterg
addikt
Úgy alakult, hogy hozzám került egy kis időre
egyaz A900.
(ntomka fejese, ami Dave-é volt)Tetszik a kábeles és a jack dugója, az ilyen 'ráncozott' bőr(?) fülpárna már kevésbé, de ez egyéni prob. A kis füles/pillangós fejbeállítók elég jól működnek, jól felveszik a fejformát.
Legelőször telefonról (sgs) néztem, tényleg könnyen hajtható. Első meglepetés, hű de sok mélye van ennek jellegű volt. De tegyük hozzá, hogy telefonról mostanában BW B2 szólt a legtöbbet. AD700 után nem ezt vártam az ath-tól. Az emelt mélyek mellett tiszta, színezetlen magasai voltak.
Aztán át a rendes asztali rendszeremre.
Mély többlet itt is megmaradt, az alját nyomja meg, az srh440 feljebb emel ennél. Így olyan érzésem van, hogy ennek több mélye van, mint a 440nek. (és a HD800nál is bőven több mélye van)
Ahhoz képest, hogy zárt elég jó tere van.
Viszont ez a fejhallgató nem a középtartományról szól, más fejesekkel összehasonlítva a közepeket hiányoltam jobban. Viszont az a900-at hallgatva könnyen hozzászokott fülem a hangjához, cserélgetve tűnt fel jobban, hogy sok egy kicsit az alja és kevés egy kicsit a közép.
Persze nem basshead fejes és V alakú hang sem teljesen igaz rá (csak egy kicsit).
De szerethető és könnyen szokható hangja, akár 'kezdőknek' is merném ajánlani. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #37066 üzenetére
Olyan is van, hogy minden sz*rul szól, mindenről.
(Persze ez pillanatnyi), de ilyenkor jobb letenni a fejest.Meg schawo hsz.-ére +1.
Tomee21: Ahogyan írtam, az srh840 párnáját rárakva számomra teljesen kényelmes lett a 440. Az alap párnájának be kellett törni és úgy sem tudtam sok órát a fejemen tartani, így már igen.
-
bigmasterg
addikt
CES-en már kiállítottak. Nem lehetetlen, hogy később árulni is fognak saját név alatt.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
phonefan #36935 üzenetére
Ha egy fejhallgatóból, csak EQ-val lehet élvezhetőt(?) csiholni, akkor ott elég nagy bajok vannak, vagy a fejhallgatóval, vagy a hallgatójával.
A denonok jellemzően túlárazottak.
Egy Denon AH-D1100 -et (árgép szerint 50k) hallgattunk a debreceni találkozón. Na ahhoz például nem szabad semmit sem hasonlítani. Iszonyatosan 'eltolt' hangképe van, rengeteg méllyel. Számomra még a legelvetemültebb elektronikus zenékhez is sok lenne. [link], [link]
Aktív témák
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest