- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #17477 üzenetére
Némely PCI slotban leállhat velük a lejátszás, kifagyhat az egész. Nagy a feszültségigénye, és nem tudja minden körülmény között kiszolgálni a kártya. Emellett még rossz is. Semmi értelme. Az LT-k viszont nagyon jók! Ti vonalon pedig a TLE2082, ha nem zavar, hogy kicsit világosabb karakter.
Na most már mindenki szálljon le a színéről
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #17464 üzenetére
Szerintem több anyag van benne
Az sem kizárt, hogy nagyobb. De nem érzem, hogy a fejemen van, az egyébként könnyebb Superluxot meg éreztem. Ez is valami
Shufny: benne vagyok.
Akik beszóltak a lila színre húzzanak sorszámot
Szerintem piszok jó, megtöri az unalmas egyhangúságot. De ezen kár vitatkozni
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #17461 üzenetére
Nem volt nehéz, csak hagyni kellett magam
Nem beszólni a lila rácsra, az dobja fel
Abszolút nem vagyok oda a lila színért, de ehhez a pezsgő vagy micsoda alaphoz szerintem nagyon passzol. Nem érzem sértve nemi identitásom
Jaj, a kényelemnél kifelejtettem az egyik legfontosabbat: a szorítóerő egyáltalán nem erős, pont a helyén marad, nekem ez nagyon bejön. Abszolút nem szorít. A 668B-t elég sokat kellett tágítani, és még utána is tudott szorítani. Ez ebből a szempontól is nagyon jól el van találva, legalábbis az én fejemre
-
Dave™
nagyúr
Ahogyan ígértem, rövid beszámoló az Audio Technica ATH-AD700-ról:
Külső: hatalmas, és egyben gyönyörű. A színösszeállítás megosztó tud lenni, vannak, akik nem tudnak vele megbarátkozni, mások szerint pedig az egyik legszebb fejhallgató. Én is ez utóbbit vallom, egyszerűen nagyon jól áll neki ez a színkombináció. Az anyaghasználat példás, a szerkezet magnézium, az oldalsó rács alumínium, a szárnyak párnázottak, a fülpárnák pedig nagyon puha szövettel vannak borítva. A kábele valamilyen műanyag és titánium ötvözete, az összeszerelés és az illesztések tökéletesek.
Kényelem: a nagy méret ellenére nem nehéz (köszönhetően a könnyű anyagoknak). Hatalmas párnái vannak, amelyeknek a felülete nem sík, hanem befele lejt, így még jobban felfekszik. A szárnyak teljesen mások, mint amilyen a 668B-n. Ezek nem fixek, hanem minden irányban tudnak mozogni: fel és le az egész kar, a párnák pedig külön jobbra és balra, valamint fel és le is tudnak dőlni, így tényleg illeszkedik a fejhez, nem is érzem, hogy ott vannak. A párnázottság külön jót tesz a kényelemnek.
Hang: ahogyan korábban is írtam, a tere hatalmas. A 668B teljesen zártnak tűnik mellette. Minden irányban nagyon kiterjedt. Gyakorlatilag új állapotában került hozzám, alig volt benne 3 óra. Bejáratás során az első 10 órában túl sok változás nem volt, utána, olyan 15. óra környékétől kezdett előjönni rendesebben a mélye. Az első 10 órában nagyon a háttérben volt, és elég sok számban lényegében alig lehetett hallani. Most már sokkal érezhetőbb jelenség, de továbbra is a háttérben van. A mély a legkevésbé hangsúlyos ennél a fejhallgatónál. Headroom grafikon alapján 100 Hz alatt kezd el csillapítani, addig lineáris Nyitott lévén teljesen más basszusa van, mint a 668B-nek, ami csak félig nyitott, tehát majdnem zárt. Az AD700-on ott van a háttérben, érezni, de soha nem lesz hivalkodó. Gyors és elég nyugodt. A közép teljesen más. Nincs kiemelve, viszont jobban az előtérben van, sokkal inkább érezzük közel magunkhoz, ezáltal hangsúlyosabbá is válik. A részletessége jobb, mint a 668B-nek. Itt is gyors és nyugodt a hangja. A magas lágy, de mégis részletes. Mintha ez is inkább a háttérben lenne.
Összegzés:
Iszonyat minőségi termék, mind az anyaghasználat, mind az összeszerelés, mind a technikai megoldások (3D fül, bedöntött hangszórók). Hangja rendkívül tiszta és szellős a hatalmas térnek köszönhetően. Kicsit meleg a hangja, de nem Sennheiser szinten. Abszolút nem fárasztó hosszú távon sem. Akusztikus zenéhez tudom elsősorban ajánlani
ui: igen, sokkal jobb, mint a HD668B
(már el is adtam)
-
Dave™
nagyúr
válasz
szaszayanou #17436 üzenetére
Ez 1000%, hogy így van, egyrészt az audiotrak-os srácok is írták a saját fórumukon, másrészt könnyen kipróbálhatod: ha kiveszed a 3 opampot, marha halk lesz a fejes is, illetve amint más opampokat raksz be, fejessel is megváltozik a hangja.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szaszayanou #17431 üzenetére
A három opamp erősíti a fejes kimenetet is, arról van lekötve. Ha a JP1 jumperek aktiválva vannak, akkor kapcsol be a két JRC4580-as. Alapból azoknak semmi közük hozzá, viszont a 3-as opamp mindig mindent erősít. Feltöltenék egy sematikus rajzot, csak most nem engedi, szünetel a szolgáltatást. Szóval el kell hinned, tudom mit beszélek
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #17409 üzenetére
Van valami különleges oka, hogy azt a Bose-t szeretnéd? Mert sokkal biztosabb valami olyasmit venni, amit már többen is próbáltak és biztosan jó/megéri az árát. A Bose IEM-ek is pl. igen csak túl voltak árazva, ahogyan korábban olvasgattam róluk, persze ettől még lehet, hogy az egy jó fejes. De valószínűbb, hogy a névvel adják el. A nagy fejhallgatómárkáknál meg biztosan tudod mit kapsz a pénzedért, mivel ott a számtalan felhasználói és tesztelő tapasztalat. Ha viszont szeretsz első lenni és felfedezni, akkor kérdezni sem kell, simán megveszed és vagy bejön vagy nem
szerk: nekem még a Beyerdinamic DT235 ugrott be, arról elég jókat írt valaki múltkor, érdemes meglesni. Viszont jóval olcsóbb, nem tudom ez mennyire probléma
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #17319 üzenetére
Közvetlenül csak a headfonia-s Mike hasonlította a Sextetthez egy hozzászólásban (ja és persze Ti
), és csak emlékezetből írt a Sextettről. De azért a 100 osztály sok lesz, Schawo összehasonlítása alapján egyáltalán nincs olyan nagy különbség köztük, és leginkább a magasban rosszabb, amit készséggel el is hiszek. De a headfonia azért engem is majdnem félrevitt, amikor azt írta, hogy a 668B részletesebb az AD700-nál, megjegyzem bejáratatlanul is érezhetően részletesebb középen is, magasakban pedig kár is róla beszélni, az AT legnagyobb erőssége, a 668B legnagyobb gyengéje. A mélyekben lehet csak jobb a 668B.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #17313 üzenetére
Én sem értem a párhuzamot
Szerintem ez nem az 555 szintje
ntomka: dehogynem, 10k-ért egészen biztosan nincs jobb nála (újonnan). És szerintem még 20-ért sem nagyon, vagy nem lenne egyszerű feladat. De ez az AT szerintem technikailag is fejlettebb, plusz teljesen nyitott is. És akkor még nem is beszéltünk a kényelemről, amit mindig irigyeltem a HD555-től, most már nem kell, illetve az anyaghasználatról, ami ugyan sok mindent nem befolyásol, de azért sokkal jobb ezt kézbe venni ezt
Ja és gyönyörű
szerk: egyre jobban kezd előjönni az AD700 mélye
orbano: ez elvileg a p87-féle erősítő, már többen is vettek itt a fórumon, keress rá a fejhallgatóknál
-
Dave™
nagyúr
Felraktam a 668B-t most először az AD700 után, kár volt
A kényelem egy nem értelmezhető fogalom lett a Superluxnál, pedig eddig elvoltam vele. Most nyomta a fülem, annyira kicsinek tűnt. Majd képen meglátjátok mekkora az AD700
A hangja meg: végre hallottam a szúrós magasat a 668B-n, de nem csak ez volt vele a baj, hanem sokkal zártabb, összemosottabb (a magas), ezzel szemben az AD700-on él a gitár. Egyébként amíg nem hallottam az AD700-at nem zavart a Superlux magasa, de az AT itt nagyon lekőrözi (meg középen is). Még be sincs járatva. A Supy mélye viszont még most is nagyon tetszik, az AD700-on szokni kell a dolgot, mert egészen alul még csillapít is, 100 Hz-től lineáris (headroom mérés alapján, és el is hiszem nekik). Tehát mélyben jobb a Superlux, a kiemelés ellenére is (vagy talán pont azért). Cserébe kapunk egy fantasztikus közepet és egy csodálatos magasat. Abszolút erre van hangolva, akusztikus zene alatt meg szerintem ez a lényeg. Még ma megy szegény az apróra, pedig nagyon szerettem. De ez itt már nem az ő játszótere, itt már csak középső csoportos igazolvánnyal lehet mászókázni
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #17281 üzenetére
Igazad lehet, a közép valóban hangosabb is azonos hangerőn. Egyébként egyre jobban ott tartok, hogy eladom a 668B-t
Recon666: csak erősítő nélkül próbáltam, mert nincs erősítőm. Leszámítva a Prodigy HD2 beépített erősítőjét, mondjuk ennél a fejesnél még nem játszottam opampokkal, de hamarosan megteszem
-
Dave™
nagyúr
válasz
Recon666 #17277 üzenetére
Kb 10-12 óra van benne (az előző tulaj használatával együtt), és éreztem változást, a mélyek terén, illetve szerintem kicsit koherensebb is lett az összkép. Majd 30-40 óra után nyilatkozom
Holnap vagy hétfőn majd csinálok közeli képeket meg összehasonlítást a 668B-vel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #17274 üzenetére
Nagyobb hangerő kell neki, mint a Superlux 668B-nek. Nem sokkal, de valamivel nagyobb. Gondolom ez a nyitottság számlájára is írható. Amúgy a telefonról is teljesen jó meg a ZEN-ről is, több helyen is írták, hogy teljesen felesleges erősíteni, alig van valami minimális változás. Abban meg nem vagyok biztos, hogy az AD900 tetszene-e annyival jobban, mint amennyire drágább, megvárom míg lesz majd aprón és kipróbálom előtte, ha egyszer úgy gondolom, hogy feljebb lépnék. De most teljesen elégedett vagyok a vásárlásommal
Az AD900 amúgy is csúnyább, az AD1000 meg egyenesen ronda.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #17272 üzenetére
De, azt vittem el, csak még nem szedte le. Vitt egy TD III-at, és pont előtte láttam véletlenül, hogy van egy AD700-a, bedobtam hogy érdekelne és hozza el. Neki egyértelműen a mély hiányzott, A900-at akart csak rosszat hozott neki az ismerőse. Ennyit számít egy betű
A találkozó meg jó ötlet
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #17262 üzenetére
Én is
A HD600-ba is könnyű lenne szerintem, de én az ilyen best buy dolgokat szeretem, meg amit külön valamiért még lehet szeretni
Supynál ott volt az ár/érték arány, itt meg bizonyos szempontból ugyanúgy megvan, plusz az extra dolgokat nagyon tudom értékelni, de pusztán hangban is jobban tetszik. Hiába, a nyitott az igazi
Gondolom idővel én is kikötök majd a HD600/K601 körül, csak több lépcsőn keresztül tart a dolog
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #17256 üzenetére
Azt kell mondanom, hogy egyértelműen magasabb szintet képvisel szinte mindenben, mint a 668B. Már tegnap este is megmutatta az erejét néhány akusztikus számban, ma nap közben járatódott, most értem haza nemrég, és csak lesek
Szerintem részletesebb mint a Superlux, a magasban abszolút torony magasan veri, a közép is jobb szerintem, a mély viszont érdekes. Sokkal kevesebb, mint a 668B-nél, tehát aki szereti a kiemelést, gyorsan felejtse el. Nagyon változó az intenzitása, van olyan szám, ahol kicsit hiányolom, meg olyan is akad bőven, ami sokkal jobban tetszik a kevesebb méllyel. Az biztos, hogy sokkal közelebb van a természeteshez ez a verzió, szóval barátkozunk, de még van, ahol szokni kell. A gitárnak sokkal valóságosabb hangja van, mint a 668B-n. Hamarosan majd csinálok egy fényképes leírást róla, okozott pár meglepetést anyaghasználatban is, ahogyan utánaolvastam (magnézium váz, alumínium borítás, titánium-műanyag ötvözet kábel meg hasonlók, a Superlux után ezeket azért értékeli az ember
)
Recon666: köszi, meglesz. Először úgy voltam vele ha nem jön be majd eladom, de eszem ágában sincs, hatalmas vétel volt
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #17217 üzenetére
Nem, vettem 25 Forintért.
Na akkor mesélek róla első benyomásokat. Szerintem gyönyörű. Csak szeretni vagy utálni lehet ezt a színösszeállítást, de szerintem egyszerűen gyönyörű, és nem csak most tetszett meg, már korábban is nagyon bejött a külseje
HATALMAS. Képről nem tudom mennyire látszik, de érezhetően nagyobb a 668B-nél is. A párnák mérete simán van akkora, mint a K601-nél, ha nem nagyobb. Minden porcikája minőségi kidolgozású, minőségi anyagokból, ez így azért jól esik a 668B után
Az sem recseg, de ez azért más szint
Amikor először feltettem a fejemre, tudtam, hogy kényelemben ennél nekem nem kell több. A 668B itt csúnyán elvérzik hozzá képest, az AT fülek minden irányban mozognak, a Supyn meg ugye merevek. A kidolgozásra itt nem térek ki külön, az látszik a képen is, olyan, mintha egy Mazda lenne a fejeden
A párna szövet, befele lejt, rendkívül jól megtámasztja a fejet. A driver be van döntve a fülre merőlegesen, nagyon pöpec. A driver is hatalmas, 53mm. És piszok jól néz ki
(majd csinálok képeket). A kábele vastagabb és puhább, mint a Supy-é. Nagyon tetszik az is, tök jól néz ki
R Rengeteget enged ki, totálisan nyitott. Sokkal többet, mint 668B vagy a HD485.
A hangja. Mint mondtam, alig pár óra van benne. Ami biztos, hogy óriási tere van. Ekkorát még nem hallottam. A HD555-nél - ha csak nem csalnak emlékeim - érezhetően nagyobb. Ami érdekes, hogy legalább akkora hangerő, sőt még valamivel nagyobb is kell neki, mint a Supy-nak, pedig ez 32 ohmos, a 668B meg 56. Lehet kisebb az érzékenysége. Majd itt is végigpróbálom az opampokat, de szerintem maradni fog a mostani
A hangját egy fokkal sem érzem rosszabbnak a 668B-nél, bár teljesen más. A nyitottság miatt nagyon szellős, tágas, a szeparáció már most is remeknek tűnik. Mélye az nincs sok, erre azt mondanám, hogy pont elég. A 668B-ben ugye ki van emelve, itt szerintem semennyire sincs. A magasaknál talán minimálisan, de nagyon tiszta, abszolút nem éles, sokkal nyugodtabb és melegebb a hangja, mint a 668B-nek. A részletessége szerintem van olyan jó, magasakban viszont már most sokkal jobban tetszik az AT.
Szóval nagyon jó vételnek tartom, de egyértelműen akusztikus zenére való meglátásom szerint. Én is arra vettem, mert szerettem volna egy jó nyitottat. USA-ban 90 dodó szállítással, az szerintem lopás érte. Eszembe sem jutna mást venni 18k-ért. Még 25-ért sem
A Supy is marad persze, de most úgy gondolom az AT fog többet menni. Bátran ajánlom mindenkinek, akinek a közép és a magas a legfontosabb, mert mélyből pont annyi van, hogy elég legyen
Shufny: K601 volt a fejemen, de csak MM-ben és pár percig, tehát inkább nemet mondok
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Megvan az Audio Technica ATH-AD700
Ennél kényelmesebb fejes még nem volt a fejemen, jobb bárminél
Hamarosan írok róla
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tripower #17178 üzenetére
Szerintem ma nincs olyan fejhallgató, amiben ne neodymium mágnes lenne. A 40mm is alap. Ezek önmagukban egyébként semmit sem jelentenek. Pl. egy Canyon vacakban 57mm driver van, neodymium mágnessel szintúgy, a HD800-ban meg 56mm, szintén neo. Előbbi pár ezer forint, utóbbi pár százezer. A különbség is legalább ekkora
Remélem átment a lényeg
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #17169 üzenetére
A 1361-et sokan használják buffer opampként a HD2-n, de van, akinek a 2x1469 vagy 2x1361 jön be jobban hátul. Sok múlik a fejhallgatón. Nekem egy Superlux 668B-vel tetszik jobban az említett forma, de ez alapból is világosabb karakterű, meg én is jobban szeretem ezt a hangot. Lehet neked más jön majd be. Mindenesetre jobban bejöttek, mint a TI opampok, szóval mindenképpen érdemes váltani szerintem
SLYM: Superlux HD668B
"tehát ha a 10.000 forintos és a 30.000-es között alig van különbség, akkor nyilván a 10.000-est venném"
Mondjuk kényelemben van jobb is, a HD5XX Sennheiserek pl. mindenképpen, csak erősen túlárazottak (főleg az újak).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #17165 üzenetére
A PDP-sek (PDIP-8).
1361 elől, 2x1364 hátul - nekem ez jött be a legjobban a linearok közül
A 1469 sem rossz, de az előbbi szerintem sokkal jobb.
ntomka: amikor felteszi szerintem látja, amikor már fent van, akkor már kevésbé
De perifériából a Superlux széle azért látszódik
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #17139 üzenetére
Én anno elég sokat olvastam a témában, és nagyon nem tudtak dönteni a kettő között, állandóan azért írták hogy same level meg hasonlók. Ettől még nem kell szeretni
Holnap lehet lesz egy ATH-AD700-am, ha így lesz írok majd összehasonlítást a Supy-val. Előtte meghallgatom, és ha lenyűgöz, akkor meg is veszem
Azért elég vicces, hogy USA-ban 90 dollár ingyenes szállítással, nálunk meg 40k (de mire ideér az USA-ból itt is 33 lesz).
Hamisítás alatt én elsősorban a külsőre gondolok, a hangszóró az valamilyen OEM, ha már megvette majdnem mindegy. A külsőt meg nem olyan nagy kunszt lemásolni, fülesben persze egyszerűbb minden, de egy 220 dolláros fejesnél megéri hozzávetőlegesen pontosan lemásolni. A termék árának csak töredéke az anyagköltség, nem akarok tippelgetni, mert lövésem sincs, de szerintem jó, ha a 220 dollárból 40-50 maga a termék előállítása, és akkor még szerintem sokat is mondtam. Ezt egyszer szépen lemásolják, és árulják 200-ért. A Sony MDR-700 (nem tudom a pontos típusát) is egy bonyolultabb forma (nem egy füles), mégis tengernyi hamisítvány van. És az sem egy olcsó modell. Persze általában a tömegtermékeket hamisítják jobban, lásd CX, de azért furcsálom, hogy AD700-ból nincs hong kongi, AD900-ból meg egy rakat. Persze lehet mind hivatalos partner
-
Dave™
nagyúr
ATH-AD700-ból tudtok fake-ről? Ebayen nincs semmi kínai forrás, mint USA és Ausztrália. Az AD900 már gyanús, van elég sok hong-kongi eladó, és mivel jóval drágább, azt már megérheti hamisítani. Cáfolást vagy megerősítést szeretnék, köszi
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #17068 üzenetére
Gondolkodom egy ATH-AD700-on. Ami nem szimpatikus, hogy több ponton rosszabbnak írják a 668B-nél, ilyen a szeparáció és a részletesség. Mindkettőben jó a kategóriában állítólag, csak a Sluxnál valamivel rosszabb. A mélyekben szintén. Amiben jobb: kényelem, soundstage, magasak. Melegebb, laid-back hangzásúnak írják. Mennyire jó ötlet egy 668B helyett/mellett?
Hogyan viszonyul egy K601-hez pl?
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #16649 üzenetére
Ugye a kérdés az említett két típusra vonatkozott
Persze, lehet venni 5k-ért HD540-et is, csak ugye oda nem árt egy erősítő is, K240 dettó ilyen
Az 555 meg a 668B meg elmegy kvázi bármiről. Szerintem nem érdemes túlreagálni sem a problémát, nem mindenki olyan "elvetemült", mint Ti
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #16645 üzenetére
Minek vettél 448-at? Kellett egy zárt?
Ha teljesen olyan, mint amilyennek a képen tűnik, ez szerintem is inkább nyitott már. Az 555 is ilyen, mielőtt kitépnéd egy laza mod keretében a belső szigetelést
Kíváncsi lennék rá hogyan szól, de nagyon úgy fest a 660-as generációja, ugyanúgy 40mm-es driver (668-ban 50), meg ugyanúgy 150 ohm. Meg ugyanaz a Beyer koppintott dizájn
-
Dave™
nagyúr
válasz
jaffa 2843 #16642 üzenetére
Az 555 melegebb hangú, a 668B analitikusabb. Kényelemben egyértelműen sokkal jobb a Sennheiser (szerintem), a hang nem ennyire egyértelmű kérdés, valóban ízlésfüggő. Szerintem is biztosabb tipp az 555 15-ért, még ha nekem is jobbnak tűnik a 668B hangja (viszont csak futólag hallgattam 555-öt, nem huzamosabb ideig, 668B-m meg van).
Shufny: lehet, de nem szokott ekkora eltérés lenni számozásban, lásd 681/662, 668/669. Persze Superluxnál bármi megtörténhet
Jól láttam képen, hogy a 330 teljesen nyitott? Az azért érdekes lenne...
Superlux.com, HD330: "Audiophile Headphones"
Nem, azt írják félig nyitott. Ennyire bonyolult nyitottat csinálni, vagy mi a szösz?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #16636 üzenetére
Ez lehet, hogy a 660 kistestvére. Ugyanúgy néz ki, meg a számozás is emlékeztet rá. A 660-as pedig nagyon régi modell, 2002-ben már volt. A 660-ról írták, hogy a közepe valamivel jobb a 668B-nél, de alul-felül kikap. Olyanok írták (ketten vagy hárman), akik elég sokat végigpróbáltak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #16326 üzenetére
Lehet én maradtam le, de a akiket láttam korábban, bejáratás előtt, az első órák alapján írták (ami tudjuk, hogy nem mérvadó, hiszen az csillapodik a legtöbbet bejáratás után). Akit utána is zavart, én név szerint kettőről tudok, bár lehet van még más is. Kellene csinálni egy statisztikát, de remélem belátod, hogy a 95%-nak nincs sok köze a valósághoz
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #16324 üzenetére
na de honnan szeded, hogy az emberek 95%-ának radikális eq kell? Két oldalt visszaolvastam, de nem láttam sehol sem.
Azokat ne vegyük ide, akiknek "kevés a basszus", és felnyomják a mélyet +10dB-el, ők más célcsoport
Visszaolvasva 1 olyat találtam, aki szerint tökéletes PuMbA eq-ja, meg kettő olyat, aki szerint sokkal rosszabb vele, mint nélküle.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #16322 üzenetére
Arra, hogy valakinél cseng bong = PuMbA
illetve az emberek 95%-nak szüksége van egy szerintem eléggé radikális EQ-ra. = PuMbA
Néztem, de nem láttam a 95%-ot sehol.
Nem azt mondom, hogy tökéletes, de azért foshalomnak se fessük már le
Egy K512-t, HD485-öt vagy egy CAL-t meg nem eq-znának ugyanezek az emberek
PuMbA folytatja ezt az eq hadjáratot, de ha megnézed, közel sem ért egyet vele mindenki.
Szerintem eléggé mesterségesen van generálva ez a dolog
Ha rákeresel, szerintem csak Magyarországon, és csak itt a PH-n ennyire fontos eq-zni a 668B-t, máshol nem nagyon szokták (vagy csak nem mondják)
PuMbA hadjárata sikerrel járt
Az árát persze, hogy megéri, de szerintem a K240 sokkal jobban szól nála.
Akarod mondani a K240 Sextett, ugye?
-
Dave™
nagyúr
Prodigy HD2-es kártya, azon ugyanis van az RCA kimenet mellett egy külön 'headphone' 3,5-es jack kimenet is, és feltételezem, hogy esetleg mindkettően kimegy a jel, tehát a hangfal és a fejes is meghajtható vele egyszerre, de persze nem biztos?!
Jól gondolod, mindkettőn kimegy egyszerre.
HUNNIA1920 alaplapira kösd szerintem is a hangfalat, a creative-ra meg az erősítőt meg a fejest.
Sőt, akinek csak realtek alaplapija van, az akár két kimenetet is használhat a jackeket átállítva.
-
Dave™
nagyúr
nagyon off, csak tudom hogy itt igazi advanced arcok vannak: aki megtalálja nekem megvásárolható/akármilyen formában Mahara Mckay - Calmkey című albumát, annak nagyon megköszönöm meg adok valami ajándékot is
Létezik, csak már feltúrtam a fél netet és sehol semmi. Esetleg valami kis félreeső használt CD helyen lehetne. Svjájci kiadású.
A nevét néha külön írják: Mahara Mc Kay. Szóval előfordulhat így is. A google ehhez önmagában kevés sajnos. -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #16072 üzenetére
Na jó, most már kikívánkozik belőlem: csak szerintem néz ki úgy a K1000, mintha két piros sata kábel kötné össze a két hangszórót?
fizik: csekkolom, köszi
-
Dave™
nagyúr
válasz
greenfairy #16000 üzenetére
meg ha már HD600/650, akkor oda elkél egy fejhallgató erősítő is - amennyiben tényleg ki szeretnéd használni, oda kevés önmagában a hangkártya, hiába nagyon jó.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15968 üzenetére
Mély orientált zenékhez, legtöbb elektronikus (kivétel a Dave féle elektronikus lehet ), pop-hoz inkább a hd650.
Amúgy gyönyörű, és egy darabka történelem. Én személy szerint nagyon gratulálok neked hozzá, és biztosan jó döntést hoztál, ez ilyen egyszer az életben lehetőség volt, az egészen biztos
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15912 üzenetére
nekem is, de nálam mondjuk azért, mert feszegettem (tágítottam), hogy kisebb legyen a szorítóerő. Jobb lett volna, ha ívesebbre csinálják, úgy sokkal kevésbé repedne meg. Túl lehet élni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #15909 üzenetére
Ha egy fejhallgató könnyű, az csak előny, hiszen kényelemesebb. Egyébként annyira nagyon nem könnyű, a HD200 pl. könnyebb volt. Inkább középkategória. Az anyaghasználat a párnánál tényleg nem túl jó, meg ránézésre a műanyagok is elég bazáriak, DE ettől függetlenül nagyon masszív szerkezet, meglepődnék, ha csak 1-2 évig bírná. Nagyon egyben van szerintem, meg mégis csak két acélpánt tartja, azt eltörni sem nagyon tudnád szerintem, ha akarnád sem. A hang meg bejáratással változik. Shufny leírta a lényeget
Nem kell félni, nagyon jó lesz az. Kényelemben persze a HD555 mérföldekkel jobb.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #15888 üzenetére
Pszt
Nyilván nem adok érte 140 ojrót, így is nem kevés pénz van fülesekben (mondjuk az áru, szóval más tészta). Meglátom merre tendál.
Más. Tegnap egy 70+ úrnak adtam el egy Xears fülest, tök jó fej volt, beszélgettünk vagy 20 percet, kiderült, hogy igazi fejhallgató-fetisiszta, HD600+csöves, K601+CanAmp, tök meglepődtem
Jól látszik, hogy az igényesség/ízlés nem kor kérdése
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15881 üzenetére
egyelőre 66 dodó
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15879 üzenetére
neve is van, maláj srác
Egy HD250-II mennyit ér meg szinte újonnan?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #15805 üzenetére
Látom az XR120 Pro II átlendített a "semmi értelme rosszabb ár/érték arányút venni" állapoton.
Ezt nem értem
Szerintem az XR120PRO II az egyik legjobb ár/érték arányú füles jelenleg. Vagy félreértem?
(az oké, hogy a 601-re gondolsz, csak nem értem mi köze a Xearshez)
Van olyan, amiben megközelíti a 668B a 601-et? Esetleg amiben jobb (hangban, kényelemben egyértelmű). HD2 egyelőre elég lehet neki? MI a legnagyobb erőssége a 601-nek, mi a gyengéje. Szóval ilyen kritikus hsz-re gondoltam, köszönöm
-
Dave™
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #15717 üzenetére
Bár nem hallottam a K450-et, de mivel ez zárt, és jóval lejjebbi modellnek tűnik, mint a K242 HD, ezért szerintem a 668B a jobb hangú. De várjunk más véleményeket is
-
Dave™
nagyúr
válasz
xNemesisx #15691 üzenetére
az azért annyi, mert rajta vannak az 5 ezres AKG fülpárnák.
hopp, lemaradtam, van 13-ért meg 15-ért is. Ezek közül a fenti kombó miatt a 14-es a jó vétel, szerintem 4-ért simán el lehet adni az AKG párnákat, és akkor 10-ből megvolt a fejhallgató. És még várnod sem kell rá.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15666 üzenetére
Én nem mernék a mester kezébe 668B-t adni, a HD650-et is hogy leoltotta tuning nélkül, tuti kikelne magából egy kínai fülestől, azok még annyira sem értenek a membránhoz
Amúgy egyre jobban érdekelnek az egzotikumok, de csak valami baráti áron, hogy ne bukjak rajta adott esetben. Pl. egy K400/K500 milyen? A külső nagyon bejövős
stiggy: én valami olyasmire gondolok, hogy
a) semmit sem csinál vele
b) befújja valamivel, bár nem tudom mivel, nekem lekezelés alatt ez pattan be automatikusan -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15662 üzenetére
feltétlen vidd el hozzá a 650-et egy membrán kezelésre, megmondta a mester, tuning nélkül undormány és öngyilok
Shufny: engem is tökre érdekel, de nem adok 50-ezret egy 42 ezres fülesért, hogy kiderüljön
Mellesleg a leírásokkal meg a megfogalmazásokkal teljesen hiteltelenné teszi az egészet, szóval annyira mégsem vagyok kíváncsi. Csak az a fránya membrán kezelés, az...
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15660 üzenetére
jujj ezen a gyártók nem értenek a membránhoz dolgon feküdtem
Hát mekkora szerencse már, hogy ő ért hozzá, ez egyszerűen sugárzik a leírásból
Na de hogyan "kezeli meg"? El kéne hozzá menni hallgatózni, meg hogy mutasson már egy ilyen kezelést, bár lehet halálra röhögném magam
Köszi, ez feldobta a napom
-
Dave™
nagyúr
Nincs valahol szépen összegezve leírt vélemény a p87 féle erősítőről? Az megvan, hogy jó, de úgy részletesebben
Erősen gondolkodom egy beszerzésén a Supy-hoz. Van értelme erősíteni egyébként a 668B-t? Elsősorban olyantól kérdezem, aki erősítette, köszi!
-
Dave™
nagyúr
Na azért a laptopos integrált erősítés az kicsit más dimenzió, mint ami a HD2-n van
Nekem volt Audigy 1-2, NX, Realtek ALC888, 889A és mindnél érezhetően sokkal jobb a HD2. A Live! pedig valahol az Audigy 1 szintjén van, vagy alatta. Nem becsmérelem, csak ne gondold azt, hogy az egy kiváló forrás és hogy abban nem lehet a hiba, amit tapasztalsz. Lehet egy normális fejhallgató erősítővel nem kellene annyit eq-zni.
Shufny: nem azt mondom, hogy a Live ad le túl sok mélyet, hanem hogy lehet hogy így érződik a forrás miatt. Lehet rendes erősítés mellett nem érezné soknak a mélyet.
-
Dave™
nagyúr
Akkor lehet tényleg nekem csapódott le másként, voltaképpen örülök is neki, hogy én értettem félre a dolgot
PuMbA: már próbáltam a korábbit is, csak nem találtam meg hol lehet betölteni. Elindul az electriq meg állítgatni is tudom, csak nem tudom hol lehet betölteni a presetet, csak a gyáriakat találom meg a saját állítgatást. Amúgy eltérő forrásunk van, nem tudom mennyire jó ötlet ugyanazt az eq-t használni
-
Dave™
nagyúr
Micsoda lavinát csináltam, bocs
Talán félreérthető voltam, szóval NO OFFENSE, de én így láttam: úgy vettem észre, hogy p_adam csak a hiányosságokat találja meg és emeli ki, ami nem objektív értékelés. Ebből az jön le, hogy ez nem egy jó vétel, mert ez meg ez milyen rossz és a másikban ez sokkal jobb (amit már x ideje nem is gyártanak és egyébként is felső kategória). Én azt tartanám objektív értékelésnek, ami a hiányosságok mellett szól az előnyökről/pozitívumokról is. A HD668B ár/értékben valószínűleg nagyon jó választás lehet, hiszen ezt sokan sok helyen kiemelik. Én továbbra sem érzem azt a fene nagy magas kiemelést, de ez simán betudható annak, hogy nincs is kiterjedt tapasztalatom, mint nektek. Én is el tudnék képzelni pl. nagyobb teret, több részletet, de úgy gondolom ilyen áron ez is nagyon értékelendő, hiszen 20k alatt nincs valódi alternatívája (talán csak használtan). Objektív tesztnek schawo leírását tartom (de nyugodtan ide lehet venni Shufny és baluka beszámolóját is), mert ő úgy hasonlította más (szintén jóval drágább) modellekhez, hogy a hibák mellett az előnyeiről is megemlékezett. Így ha valaki olvassa, reális képet kap róla. Tudja, hogy kényelemben és magasakban is rosszabb lesz a K242-nél, de azt is, hogy mélyekben jobb annál. Az, hogy jobb mint a CAL (így röviden), utána meg minden ponton lehúzni egy HD250-el szemben (gondolom tök jogosan, na de pont te mondtad, hogy jobbnak érzed a HD600-nál is) felborítja az arányokat, és a végeredmény úgy jön le, hogy nem egy túl nagy vétel ebben a kategóriában, csak max. valamivel jobb, mint a CAL. Szóval egyedül az arányokkal volt problémám, mert azért valami oka csak kell hogy legyen, hogy nyugodt szívvel ajánljuk ezt 15k-ig vagy akár kicsivel felette is mindenkinek, aki ide betéved.
Egyébként a látszat ellenére nem szívügyem megvédeni, ha olyasmi lenne, amivel nem rendelkezem, csak közelebbről/jobban ismerem és ilyen jónak tartom, akkor is szóltam volna "az érdekében". Ha ezt továbbra is fanatizmusnak/elvakultságnak vélitek, akkor viszont bennem lesz a hiba és csöndben maradok
-
Dave™
nagyúr
válasz
attiati #15428 üzenetére
Ez nagyon egyszerű. Először szar Philipseim voltak, utána megváltás volt az AKG K66. Ezt követte a Sennheiser HD200, megint komoly szintlépés. Jött a HD485, bejáratás után érezhetően jobb volt a HD200-nál, majd jött a Superlux, ami minden téren sokkal jobb. Eddig ez volt a legnagyobb különbség számomra, illetve hazudok, mert fülhallgatóban volt a legnagyobb ugrásom, de fejesek között abszolút a HD668B a favorit az eddig birtokoltak közül. Ha jönne valami jobb, akkor meg arról áradoznék, ugyebár, de egyelőre elégedett vagyok
HD485-HD668B egyetlen egy pontot tudok mondani, amiben a Sennheiser jobb: kényelmesebb. Egyrészt velúr párna van rajta, ami nem izzaszt (annyira), illetve az enyém moddolt volt, tök jól szellőzött. Hangban minden téren kikap a Superluxtól. A mélye a HD485-nek konstansan volt kiemelve, az egész némileg sötét színezetű/tónusú volt ettől, így utólag abszolút nem volt szép mélye. Akkor a HD200 után bejött (az meg mélyhiányos volt), de amúgy nem jó az a mély. A 668B-nek az egyik legerősebb pontja a kontrollált mélye (PuMbA mondjuk nem így látja, de a reviewk általában kiemelik
).
Aktív témák
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest