Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #25247 üzenetére
Ott volt több számomra és szerintem is, azokat biztosan átugrottad ezek szerint
A példánál maradva, mert erről volt szó: Ha van 500 dollárom, abból 400-ért venni egy DACportot meg hozzá 100-ért egy AD700-at kontra fele-fele arányban megosztani egy AD900-al kombó közül aki az elsőt választaná, az nem beszámítható. Főleg, hogy könnyen hajthatók és messze nem profitálnak annyit az erősítésből, mint az AKG-k. De ha szerinted másként van, akkor hallgatlak
De én azt is fenntartom, hogy egy laptopról direktben jobban fog szólni az AD900, mint az AD700 DACport kombó. Szimplán azért, mert nem profitálnak túl sokat az erősítésből, könnyen hajthatóak, és ennyivel sokkal jobb az AD900. Ha nem tudod elképzelni, akkor még nem olvastál eleget az AT-król
AKG-vel meg Sennheiserrel elhiszem, hogy működhet a képleted, csak most nem erről volt szó.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #25238 üzenetére
Mint mondtam a HD2-t le kell váltanom mindenképpen, és a sima laptopkimenet már a DAC miatt sem a legjobb választás. Annyit még rászánok, amennyibe az Audinst kerül, de utána törlöm innen a regisztrációmat és nem is tudok még a fórumról sem
A DACport már nagyon túlzás nekem. A canamp is, pedig elhiszem, hogy nagyon jó a K601-hez. Csak a K601 nem az hozzám. Az AD900 minden szempontból felülmúlja számomra. Egyébként azt szerintem kár vitatni, hogy az AD700/900 nagyon könnyen hajtható fejesek, mert ezt már nagyon sokan leírták, ennek ellenkezőjét pedig senki sem. Biztosan profitál egy megfelelő erősítőből, de a 400 dolláros DACportot említeni a 90 dolláros AD700-hoz még viccnek is rossz. 400 dodóból veszek egy AD900-at meg egy akármilyen mp3 lejátszót vagy hangkártyát vagy noti kimenetet, és tuti jobb lesz a végeredmény. Itt válik értelmetlenné a sokkal drágább DAC a sokkal olcsóbb fejeshez.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25234 üzenetére
Na látod ezen is gondolkodtam. Ha tényleg kell a jumper a K601-nek, akkor a fenének sem lesz kedve mindig átrakosgatni, ha esetleg előveszem. Az AD-knak szerintem inkább árt a high gain, mint használ. Ennyi körülményességet tuti nem fogok felvállalni, akkor inkább eladom az AKG-t. Vagy szimplán tekergessem össze vissza? Ha pedig egyszer úgy marad és nagyon megküldi az AD900-at? Nem tetszik ez nekem. Na milyen a Grado kényelme?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #25231 üzenetére
Ezt most nem értem. A jobban színezt nem minőségre értettem jobbnak, hanem hogy alul színez. Az AD1000PRM meg inkább feljebb. De az a kettő már teljesen más, mint a 700/900. Legalábbis mindenki ezt mondja. Az 1000-esben élesek a magasak és arra van kihegyezve, a 2000-esben pedig inkább a mélyekre, bár technikailag az a legjobb természetesen. Majd egyszer talán, de az nem most lesz
Na meg ki tudja, lehet lesz AD5000, akkor már kapásból azt kellene célba venni
slfln: 35 ohm, talán kibírom novemberig
Ugyanannyin van a hangerő, mint az AD700-al. Ehhez azért tényleg elég a HD2 is egyelőre, ki ne találjátok, hogy nem, a fél internet mást mond
De azért lesz egy Audinst, mert pár hét és notebookra váltok.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #25226 üzenetére
2,16-szor
De az AD2000 más karakter, kisebb térrel és kevésbé szellős, plusz jobban színez.
Képek:
AD700 vs AD900, bár képen nem látszik, előbbi nagyobbnak érződik, főleg kézben
Csészeméret, az AD700-é sokkal vastagabb, több is a tér belül
Made in Japan
(az AD700 nem az).
fi:zi'k, AMDfan: nem eladó, egyrészt mert annyira különleges, másrészt erősen érzelmi szálak fűznek hozzá
Ő adta eddig a legnagyobb lökést a lejtőn
A K601-et még lehet mérlegelem, de annak is meglenne a vevője családon belül. Az AD900 mellett már tényleg elég feleslegesnek érzem. Az AD700 egyébként nem működik jól minden stílussal, sőt. Amire én nagyon ajánlom bárkinek, az a nyugisabb, chill/lounge/downtempo/lo-fi/ambient jellegű zenék, azokkal fantasztikus. Az AD900 sokkal univerzálisabb, egy nagyon picit veszít is abból a bensőséges vonalból (=az AD700 jótékony maszatolása), de azért megeszi reggelire mindennel együtt is. Azt néztem pont, hogy felment Amazonon 80-ról 100 GBP-re (AD700). Elkelt a múltkori AVX-es AD700, vagy miért hiénáskodtok itt?
-
Dave™
nagyúr
Azért huncut kis eladó ez az SKS Electronic, giftként küldték HK-ból, így nem kellett az EU védő vámot belekalkulálniuk az árba, mint a többieknek
Na meg nekem sem az áfát. Ez azért erősen rezegteti a lécet szerintem, főleg, hogy az Amazon égisze alatt futnak, de nem érdekel, olcsó volt
Az AD900-ról: sikerült megtalálni a megfelelő pozíciót, hátul kell ülni benne a fülnek, így az íves párna felfekszik a fejre és a hangszóró is befordul a fülre, ezért nincs ezen befordítva. Az AD700-on középen helyezkedik el a fül, ott azért döntött. Kényelemben továbbra is verhetetlen a kistesó, ez pedig kb. olyan, mint a K601, így már kényelmes, de azért lehetne jobb is. Amiben jobb kényelmi szempontból a 700-asnál, hogy kisebb felületű a párna az állon, így nem melegíti azt. Hangra viszont sokkal jobb már most, három óra után is. Nem gondoltam volna leírások alapján, de megvan a két osztály különbség. Nem csak a frekvenciamenetet egyenesíti ki közel ugyanolyan tér mellett, de részletességben is rendesen ráver, bár lehet csak a sokkal egységesebb hangkép miatt tűnik így. Nem is értem azt, aki szerint marginális a különbség (volt ilyen vélemény). Egyszerűen hatalmas eltérés van a két hangképben technikai szempontból. Az AD900 olyan, mint egy AD700+K601 hibrid. A karaktere olyan, mint az AD700-é (leszámítva a vágásokat), a tere szintén, csak kicsit szélesebb (bár mélységben, vagyis "kinyúlásban" szerintem az AD700 nyer), a felbontóképessége és a kiegyensúlyozottsága abszolút a K601-re emlékeztet (kölcsön van adva egy hete, így emlékezetből írok). A mélyek lassanként kezdenek előjönni, legalul már most több van, mint az AD700-ban (mert ott nem sok
). A közép teljesen más, nincs süllyesztve, sokkal hangsúlyosabb és közelebb is van, a részletessége itt lenyűgöző, tényleg a K601-et juttatja eszembe, pedig lágyabb hangja van. Ja és sokkal-sokkal tisztább. A magasak helyenként még szúrnak, az még lágyulni fog, meg mélyből is több lesz. Szerelem
Shufny: az nem lesz, mert más karakter
Na meg mert elvetemülten drága. Itt is csak az AD700-nak köszönhető, hogy "meghágtam" az elveimet
-
Dave™
nagyúr
Na megvan az AD900. Sokkal kisebbnek érződik kézben, mint az AD700 (ami egyébként tényleg hatalmas). Vékonyabb a csésze (sajnos), kisebb íve van a pántnak és bár csak 30g-al könnyebb, sokkal könnyebbnek is érződik (ez tényleg magnézium). Sokkal jobban néz ki, bár nekem a 700-as is tetszett. A kábele nem olyan, mint a kistesónak, lecserélték egy merevebb, hagyományosabb verzióra. Ezt marhára nem értem. Az AD700 titánium-műanyag ötvözetű kábele messze jobb bármelyik egyéb kábelnél, amivel eddig találkoztam, rugalmas mégis masszív, erre a háromszor drágább modellben egy szarabb kábel van... A K601 kábelénél azért jobb, minimálisan vastagabb, rugalmasabb és masszívabbnak is tűnik. Kényelem. Itt sírok, és nagyon. Rettenetesen elcseszték az AD700 kényelmét, azért, hogy kisebb és könnyebb lehessen. Többen panaszkodtak már rá, és igazuk is van, az AD700 után "rettenetes" (ahhoz képest). Sokkal kisebb a tér a csészén belül, mert keskenyebb és mert nincs beforgatva a driver. Állítólag máshogyan kell hordani, már játszottam vele kicsit, menni fog, de van több pozíció, amiben nyomja a fület, tehát tök másként kell feltenni, mint a 700-ast, de állítólag nem is úgy szól a legjobban, mint a 700-nak megfelelő pozícióban (ott középen kell, itt meg hátra tolva). Az AD700-at sehogy nem lehetett úgy felvenni, hogy nyomjon. A szorítóerő kicsit nagyobb lett, ami nekem nem hiányzott, lévén az AD700-é is elég volt, de ezt általában pozitívumként jegyzik meg mások. Abszolút nem szorít, csak megjegyeztem. A hangjáról egyelőre csak annyit, hogy hozza az AD700 karakterét, a tere nagyon hasonló, talán még szélesebb, a magasak egyelőre elég élesek, de ezt tudtam, a bejáratás elég sok mindenen változtatni fog. Azt érezni már most is, hogy kiegyenlített, de egyelőre a sok magas miatt világosabbnak tűnik az AD700-nál is, pedig tudom, hogy annál kevésbé lesz az bejáratás után. Már így elsőre is részletesebb. Azt mondták, hogy az AD900 out-of-box olyan, mint egy teljesen bejáratott AD700. Hát ez marhára nem igaz, a mély egyelőre ebben is kevés (ez tuti változni fog, az AD700-nál az első 20 óra után jött elő), a közép sokkal hangsúlyosabb már most is, a magas pedig egyelőre nagyon sok. Okosok szerint 200+ óra a teljes burn in, de nyilván az első 50 óra lesz szignifikáns. Lesz majd kép meg update is. Örülök, mert tényleg jól szól, de az AD700 kényelme nagyon fog hiányozni...
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #25177 üzenetére
Nem, LT opampok, a típusokra most így fejből nem emlékszem, de elől más van, mint a hátsó kettő. Head-fi-n volt LT-kből egy kedvelt párosítás és ez az. A HD2 sajnos a PCI miatt elég korlátozott, ha nem váltanék laptopra is muszáj lenne valami alternatíva, mert az új alaplapokon már nincs sima PCI. Ez az Audinst szimpatikusnak tűnik (egyben utállak is benneteket, hogy megint költésre buzdítotok
). Mennyire zavarná, hogy egy alacsony impedanciás (32-40) és egy 120-as is kerülne rá? Van ezen az áron egyéb alternatíva is, vagy nem nagyon? Az A osztályú erősítők mennyiben tudnak többet? Ránéztem a szilu által javasolt DACportra is, de az azért húzós
Ja és Audinst alatt erre gondolunk, ugye? Audinst HUD-MX1
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7 #25167 üzenetére
Nem zárom ki, hogy valamennyit lehet rajta tovább javítani, de az olvasottak alapján túl sokat nem. Ez az elhal erősítés nélkül abszolút nem igaz, ahogyan azt már sokszor sok helyen leírták. Meg sokkal befogadóbb és vitaképesebb vagyok, ha normálisan, kulturáltan van leírva ugyanaz, mint pl. az esetedben is. Hamarosan laptopra kell majd váltanom, úgyhogy valami integrált megoldás valószínűleg kelleni fog, már csak a K601 miatt is, mert laptopról teljesen használhatatlan. Az AD-khoz viszont melegebb forrást célszerű választani állítólag, ami nem tudom milyen lenne a K601-el (jól állna neki egy kis plusz melegség csak nem tudom milyen lenne a végeredmény). A legnagyobb bajom ezekkel a körülményesség, plusz eszköz, külön kapcsolgatni stb, de laptopnál nem nagyon lesz más alternatíva.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #25136 üzenetére
Továbbra is a K601 karakterével van bajom, ezen az erősítő nem változtat. Nem lesz tőle lágyabb, selmyesebb, melegebb, nem fogja úgy kitölteni a teret, mint az AD700/AD900. Nem tudom miért kell leragadni ott, hogy szar a HD2 és el sem tudom képzelni mennyivel jobb lehet egy normális erősítőről, mert nem erről van szó. Értelemesebben nem tudom leírni. Az AD700 nem alsó kategória, a 80-90 dolláros ár vicc a tudásához képest. Az AD900 egyáltalán nincs messze tőle tudásban a közel háromszoros ár ellenére sem, csupán a hibáit javítja és egy picit részletesebb. Előbbi 32 ohm, utóbbi 40. Mindenhol mindenki azt írja, hogy az egyik (ha nem a leg) legkönnyebben hajtható és legérzékenyebb fejesek a kategóriájukban és ha profitálnak is az erősítésből, nagyon keveset. Nem tudom honnan veszed, hogy az AD900 elhal nélküle, én pont ennek ellenkezőjét olvastam. Tekintettel arra, hogy érdekelt vagyok a témában, szerintem többet olvastam róla, mint te. A stíluson pedig kicsit finomíthatsz még, nem lesz tőle meggyőzőbb, amit írsz.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25128 üzenetére
Viszonylag szarik a forrásra, szerencsére
De erősítő nélkül abszolút jól elvan mindkettő, elég keveset profitálnak belőle, ha egyáltalán. Telefonról is király, hangkártyáról is, laptopról is. Kell ennél több?
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25125 üzenetére
Ha AT karaktere lesz utána, akkor veszek egy erősítőt
A koncepcióval van a bajom továbbra is. Az AD700/900 egy fun füles, a K601 meg nem. Találtam egy ilyet:
"This is essentially a K601 review, however I will reference it to my AD900, as I am currently looking to find a “better” AD900. My review, my rules...
Overall
The K601 is a great headphone, well controlled, smooth, and very evenly balanced with a nice sense of transparency and spaciousness in the presentation, with super sweet and detailed mids. Great for easy listening all day to your favourite acoustic tunes, detailed, clear, precise and with a lovely sound stage. The K601 is not an exciting, dynamic, fun headphone, with gradoish attack. Although the K601 has many similarities with the AD900, and I am sure some may prefer it to the open ATH fon, to my ears, with my gear, playing my tunes, it is not a better AD900."
Ezzel tök egyetértek. Pontosan így látom én is. Nagyon tetszik, nagyon jó, nagyok sokat tud, de nem leszek szerelmes
Pedig végig dicsérte a tesztben. Nem a K601 képességeivel van bajom, hanem a koncepcióval. Ha a K601-be lennék annyira szerelmes, mint az AD700-ba, akkor erősítőt vettem volna és nem egy AD900-at.
forrás: link
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25120 üzenetére
Elhiszem, hogy jobb lesz egy jó erősítőtől, de nem fogja megoldani a problémáimat a K601-el kapcsolatosan. Illetve nem is problémák ezek, mert a K601 ilyen, így szeretjük, inkább más az ízlésem. A nyitott AT-k karaktere sokkal közelebb áll hozzám is, meg a hallgatott stílusokhoz is. A K601 távolságtartó, túl precíz, nyers és agresszív, a teret messze nem tölti ki úgy, mint az AT (hiába a K601 a valóság, ha az én zenéim sokkal élvezetesebbek az AT térrel). Az AD700 sokkal lágyabb, betölti az egész teret minden irányban, egyszerre van nagyon közel és nyúlik nagyon messzire és a zene részévé tesz. A K601 ilyet nem tud. És még kényelmesebb is
A CanAmp árából bőven kijött az AD900, erősítő ehhez sem kell (meg az AD700-hoz sem). Egyszerűen semmi sem szól a K601 mellett. Egyedül azért nem adom el, mert iszonyat jó az ár/érték aránya, annyiért vétek nem birtokolni egyet. De nem lesz túl sűrűn használva a jelen állás szerint. Az AT-AD-k egy teljesen más világ, a legjobb fejes döntésem volt anno megvenni azt az AD700-at. Pedig higgyétek el, hogy egy 5 órát járatott AD700-ban SEMMI mély nincs, egyedül a kíváncsiság vezérelt, anno ott a gyorsteszten még abszolút nem volt meggyőző. Utána már annál inkább
fi:zi'k álmodik a bagoly
A beszerzési ára 28k volt, itt indul a történet. Ott folytatódik, hogy azonnal lenne rá vevő családon belül is. És ott ér véget, hogy nem eladó, mert ennyiért bőven elfér a polcon különlegességnek, amit néha jó elővenni
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #25116 üzenetére
Nekem is esélyes holnap egy AD900
A vámon elvileg átjött (hosszú történet, az SKS Electronic raktártól függően UK-ból vagy Hong Kongból postáz, be is paráztam amikor ez kiderült, de mondták no para, van customs clearance papír mellékelve, nem lesz vám meg adó), és ha lehet hinni a tracking info-nak, akkor holnap hozza a postás. Gratulálok magunknak
fi:zi'k neked meg egy egész fejhallgatóboltod van, szóval pszt
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24948 üzenetére
Komolyan mondom, mit nem lehet megérteni azon, amit leírtam? Amit hirdet magáról, egyértelműen félrevezető, még ha valamennyi minimális igazság van is benne. Nem lehet mindenben javítani rajta egyszerre anélkül, hogy valamin ne rontana, főleg nem házilag. Ő pedig azt mondja, hogy minden javulni fog, illetve nem pont ezt, csak felsorolt 4-5 hangzatos területet. A mély vs. K1000 dolog meg viccnek is rossz volt, már mondtam én is példának, ezt alapból is lehet így értelmezni, nem kell semmi modifikáció, a zártabb mivolt miatt a K601-ben sokkal több és hangsúlyosabb lesz a mély alapból is. Az autós példák meg végképp komolytalanok, egy autó sokkal komplexebb műszaki termék jóval több mérnöki munkával és teljesítményt befolyásoló kritikus komponenssel, mint egy fejhallgató... Összehasonlíthatatlan a kettő. Pont annyira értelmetlen, mint egy processzor tuningolásához hasonlítani. Ezt amdfan-nak. De ezek után egy darab ilyen hozzászólásra sem vagyok hajlandó reagálni és arra kérlek téged meg mindenki mást is, hogy ne nekem címezze ezt a témát mert marhára nem érdekel. Magatokban vagy másnak nyugodtan, csak ne nekem. Hallgassátok meg és vegyétek meg tőle, a K701 mellesleg még meg is érheti az árát ha tényleg új és még nem nyúlt hozzá. De engem ne fárasszatok ezzel, mert nem is hiszek benne meg nem is érdekel. A stílusért elnézést, csak nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy valaki nem nyeli be még elvi szinten sem azt, ami nyilvánvalóan üzleti érdekből táplálkozik, emellett hangzatos próbál lenni, nulla konkrétummal és ami a leírt formában gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Ez az én véleményem. Elfogadom, hogy a tiétek más, csak ne akarjatok meggyőzni, mert meddő próbálkozás.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Neophyte11 #24932 üzenetére
Igen, az. De vigasztaljon a tudat, hogy az eredeti sem ér annyit.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24926 üzenetére
Elmondtam a véleményem, az okát is (miért nem olvastunk még ilyenről máshol???), részemről a téma lezárva. Majd ha valaki, akinek adok a véleményére elmegy és leteszteli, és azt állapítja meg, akkor el fogom hinni. Én viszont annyira nem hiszek benne, hogy abszolút nem akarok foglalkozni vele. Pont.
-
Dave™
nagyúr
Nem kell kölcsönbe, már van egy, köszi. A srác azt írta, hogy javul a tér, a dinamika, tisztább lesz, részletezőbb. Szerintem ez parasztvakítás, mert ha ilyen "könnyű" lenne már más is megcsinálta volna és hallottunk volna róla. A szivacsos történet tök más, ne keverd ide, ő a "membránt kezeli". Aki elhiszi az menjen el és tesztelje le, én még csak egy fél órát sem pazarolnék el rá, mert totál reménytelennek tartom. Ugye lehet ez a véleményem? Csak mert a jelek szerint itt sokkal többen elhiszik neki, mint ahányan szkeptikusak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24916 üzenetére
Oké, akkor szerinted is némi kezelgetéssel MINDEN szempontból javítani tudja ő otthon házilag és ezzel több szempontból jobb lesz egy abszolút high-end fejesnél is egy középkategóriás K601. Sőt, mivel ilyenekről nagyon nem olvasni máshol, ő ilyen igazi géniusz, aki egyedülálló tudást képvisel a világon. Mekkora szerencse, hogy hazánk fia!
ntomka: honnan tudnék? Azokat nem is nézem, not my cup of tea. Amazon, Head-fi és szerintem ki is fújt
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #24898 üzenetére
A membránkezelő srác lehet tud is a HD201-ből W5000-et csinálni (sőt, jobbat)
Továbbra is nehéz elhinni, hogy van, aki elhiszi a szövegét, de hát mindenkinek lelke rajta. Én még az időt sem pazarolnám rá. Azt elhiszem, hogy csinál vele valamit, amitől más lesz, de ő nem ezt állította ugyebár.
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #24893 üzenetére
Nem, AD900. A Fontból gondoltam, hogy egyértelmű lesz, hogy az angol Amazon, de akkor most mondom
Bodz: annak van aztán szofisztikált frekvenciagörbéje...
-
Dave™
nagyúr
Újra van 169 Fontos AD900 az Amazonon akit érdekel esetleg
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #24873 üzenetére
Gondoltam egyértelmű, hogy a felsőkategóriás fejhallgatókról van szó. Ez a csóka azt állítja, hogy "megkezelve" jobb lesz a K601/K701, mint a K1000. Ez totálisan ellentmondásos, hiszen ha valami ennyire egyszerűen összehozható "házilag" és jobb lesz, mint a valaha gyártott legjobb csúcskategóriás AKG fejes, akkor ezzel ő azt mondja, hogy jobban ért hozzá, mint az egész AKG. A modifikációja bevallottan nem költségigényes történet, tehát ha ennyire egyszerű lenne, akkor valószíűleg az AKG is ott lenne most is a csúcskategóriában egy "lekváros" K702-vel, nem?. Nem tudom érzed-e az ellentmondást ebben. A csúcskategóriában azért nem szoktak olyat csinálni, hogy direkt butítják, az már nem erről szól. A másik meg hogy felsorolt minden hangzatos kifejezést, de semmi szakmai konkrétum. Nem azt mondom, hogy pontosan írja le a módszert, de sokkal hihetőbb lenne, ha pl. azt írna hogy a membrán egy speciális anyaggal való kezelése révén ilyen meg olyan lesz és ennek eredményeképpen ez és ez változik. Ehelyett ő megkezeli és változik a tértől kezdve a dinamikán át a tisztaságig minden. A te dolgod, ha ezt így elhiszed neki, de szerintem 80% bullshit és esetleg tényleg történik vele valami, amiről nem tudjuk, hogy milyen negatív hatásai vannak, illetve mennyire teszi tönkre hosszútávon.
Szerintem ez a hirdetés direkt a tudatlanoknak van. Lesz olyan, ami natív állapotában jobbnak tekinthető a K601/701-ben, mint a K1000-ben, pl. a mélyek ha jól tudom sokkal hangsúlyosabbak az előbbi kettőben, szimplán a zártabb mivoltuk miatt is. Ha már valaki ott van nála, akkor biztosan nem ott kezdi el kezelgetni a drivert, tehát előre tudod ezt kérni tőle, vagy nem. Aki még nem hallotta annak azt mond hozzá amit akar. Ha valaki visz egy stock 601/701-et, na akkor kiderülhet mennyivel is lett jobb a kezelése miatt. Majd utólag elnézést kérek, ha kiderül tényleg úgy van, ahogyan mondja és csak a használt hatásvadász kifejezések miatt tűnik ennyire beképzeltnek és ellenszenvesnek.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #24866 üzenetére
Ízlelgessük: "Értékes, egyedi munkaigényes, precíz tuningokkal melynek célja: a precízitás, a tér, az átvitel, a dinamika jobbítása, tisztítása. E modifikált állapotában a pár dologban jobb mint az egyébként kiváló k-1000, (ami közel 5x ennyibe kerül) mellyel nálam összehasonlíthatja."
Amit a bullshitgenerátor kidob, az itt van. Dinamika jobbítása, tisztítása? Meg a másik hirdetésnél ott volt, hogy a mérnökök nem értenek hozzá, bezzeg ő. De most komolyan, az AKG alkalmaz nem tudom hány hangmérnököt, akik elég sok munkaórát fejlesztenek egy-egy terméket, meg valószínűleg felhasználják a cég 50 éves történelmében felhalmozott tudást is. Erre jön egy ilyen kis nyikhaj, aki azt mondja, hogy márpedig ő jobban és mindenki más hülye? Ezen kell gondolkodni egy percig is? Lehet, hogy valami tényleg változik, de szerintem is rossz irányba, ami nagyon rövidtávon tűnhet csak jobbnak.
bigmasterg: miért éppen lekvár, miért nem nutella?
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #24854 üzenetére
Ja a membránkezelő mester, priceless.
ntomka: nyilván nem, de ő ezt mondja. Érdemes elolvasni a PR szöveget, tiszta vicc az az ember.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #24817 üzenetére
Tök egyértelmű, csak kicsit körülményes megnézni: behajítod a kosárba, végig nyomod az utolsó fázisig és ott látod, hogy mennyi a végösszeg. Nem a legkényelmesebb, az tény, de a kínálat és az árak erősen ütik az ebayt új cuccok terén. Ráadásul jobban tetszik a kommunikáció és minőségbiztosítás oldala is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #24812 üzenetére
Ha már Amazon: szerintem csak az amerikai és az angol a használható, a többi kínálata meg sem közelíti ezekét. Ráadásul amint a példa is mutatja, olykor végeredményben az angol az olcsóbb, nem az amerikai, tehát mindig érdemes mindkettőt csekkolni. Őszintén szólva sokkal jobban szeretem, mint az ebayt, legyen akármennyi pozitív értékelése az eladónak ebayen...
-
Dave™
nagyúr
Egyelőre még nem vagyok besózva, eddig úgy tekintettem jövő hétre lesz csak itt, most meg az sem kizárt, hogy szerda-csütörtök, de péntek szinte biztos. Németországból nem szeretek rendelni semmit sem, mert onnan valami rejtélyes okból kifolyólag sokkal tovább tart, mint UK-ból, Svájcból stb. Szerintem inkább az lehetett a háttérben, hogy szereztek egy domestic példányt, ennyi idő alatt még a csodával sem jött volna át az USA-ból már csak a vám miatt sem. Esetleg B verzió, hogy volt egy visszamondás előttem, és akkor nem is kellett megerőltetni magukat. Na azért kíváncsi leszek mit tud villantani az AD700-hoz képest.
A Kindle az Amazon saját gyermeke, szóval az kicsit más tészta
Ezek meg közvetített eladók, a pénz meg minden az Amazonon keresztül fut, éppen ezért ritka az ennyire gyors reakcióidő. Őszintén szólva még sosem volt ennyire gyors, pedig már vettem pár dolgot Amazonról. Az egyik legjobb CD lelőhely, rengeteg ritkaság és némelyik botrányosan olcsón, ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalát
contaxg: már nem egyszer volt, hogy nem az Amazontól vettem és Amazonos csomagolásban jött (CD). A legutóbbi viszont ha jól rémlik nem olyan volt.
-
Dave™
nagyúr
Your Amazon.co.uk order ************ has shipped!
1 of Audio Technica ATH-AD900
Shipping Carrier: Royal Mail
Ship Date: August 22, 2011
Shipping Speed: StandardTegnap rendeltem, ma írtak, hogy a tengerentúlról jön, 2-3 nap is lehet, erre estére már fel is adták, ráadásul a UK-ból, még az sem kizárt, hogy a héten megérkezik
Ha minden fine lesz olyan pozitív minősítést kap tőlem ez az eladó, hogy kitüntetik az Amazonnál.
contaxg: az engem nem érdekel ők honnan és miként szerzik be, én az amazon.co.uk-n keresztül az Egyesült Királyságban vettem, GBP-ben fizettem (elvileg), innentől a többi nem rám tartozik. Amit ma írtak státuszt abban is az szerepelt, hogy 2-3 nap mire fel tudják adni, mert a tengerentúli raktárból jön és intézik a vámot, ha szükséges. Nem tudom mit csináltak a háttérben, de ez a varázslás nem a Harry Potter
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #24760 üzenetére
AD700 elég igénytelen a forrásra, bármiről elmegy normálisan. A 668B sem hiszem, hogy túl igényes lenne, de a kettő közül az AT biztos, hogy nem igényel erősítést és nem is javul tőle semmi látványosat. Annyit még az AT mellé, hogy mellette elég sok minden abszolút zártnak tűnik, és ez különösen igaz a 668B-re. Nem volt vele bajom, amíg nem hallottam az AD700-at, de utána tiszta klausztrofóbiás érzésem támadt, amikor felvettem. Kényelemben is ég és föld a kettő. Mélyekben sokkal több van a 668B-ben, meg élesebb, agresszívabb is a hangja. Az AD700 selymes, lány, kellemes hallgatni hosszabb távon is. Ha jól rémlik játékhoz kell neked, oda én semmilyen körülmények között nem a 668B-t választanám a kettő közül. Zenénél már dönthet részben az ízlés, de szerintem technikailag is jobb az AD700, talán a tér és a megvágott mély/közép miatt lehet valakinek jobb a 668B.
Archanon: szerintem meg pont nem fogsz érezni túl nagy változást, aránytalan költség lenne a +6k ebben a kategóriában, a 668B sem igényli annyira az erősítést emlékeim szerint. De az biztos, hogy a sokkal az túlzás, ha van is különbség, minimális. Gondold át megéri-e a fejhallgató árának felét rákölteni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #24778 üzenetére
Anno diák
munkarabszolgaság címszó alatt dolgoztam egy PET palackokat gyártó üzemben, nyáron. Igazi élmény volt, kibaszott nagy gyár, fűtő gépek (felfűtik a műanyag rudakat és abból fújják ki a palackokat), és persze kurva hangos is volt, mert miért ne, így vattát tömtem a fülembe, ami külön fűtött. Légkondi nyilván nem volt, de kaptunk áporodott ásványvizet, amit nem tudtak eladni, mert megromlott, de nekünk persze jó volt. Szóval ne panaszkodj -
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #24752 üzenetére
Hétvégén volt két darab 169 Fontért az SKS Electronic nevű eladótól (aki új az angol Amazonon, de az Amazon vállal buyer protectiont, szóval nincs mitől tartani). Egyet elvittek még talán szombaton, a legutolsóra meg ráugrottam "nekem az kell" felkiáltással. Nem akartam most venni, de ennyiért nem akartam kihagyni. Volt bennem egy kis "félsz", hogy elírták és A900 lesz az valójában, de írtam nekik és mondták, hogy nem, az AD900. Ma jött is egy státusz update, hogy a tengerentúlról érkezik és 2-3 napot számoljak rá, amíg útnak tudják indítani UK-ból. Idáig nagyon szimpatikus eladó, azonnal válaszolt, folyamatosan informál és piszok jó áron teszi ezt. Egyébként nemrég olvastam valamit, hogy az utóbbi időben sokat csökkent az AD900 ára az USA-ban, lehet köze van hozzá és ez új beszerzés (sőt, tuti ezért).
szerk: látom az A900 is felkerült náluk, hétvégén az még nem volt. Egy másik eladónál is szinte egy árban van az AD900 és az A900, szóval normálisnak tűnik. Direkt ezért is kérdeztem rá, hogy ne legyen félreértés. Na meg az ASIN number is elég különböző, nem hiszem, hogy össze tudnák keverni
Én védve vagyok, mindenhol AD900 szerepel, csak nem szeretnék visszapostázni egy A900-at, ezért írtam rájuk.
baluka26: mondanám, hogy viszek meleg teát meg forró levest, de 36 fokban talán megleszel nélküle
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #24738 üzenetére
Rengetegen használják erre is, csak van valami oka
Inkább ragassz rá dupla oldalas ragasztócsíkkal ilyen kis karos mikrofont, volt is róla itt egy kép régebben, keress rá. Még zenére is teljesen korrekt, játékra meg bőven túl jó, amiért megéri ennyit költeni rá csak játékra az a kényelem meg a nagyon szellős hangzás.
Más. Rákérdeztem az Amazon sellernél, hogy tutibiztoshótziher, hogy AD900-at fognak küldeni és nem A900-at (mert egyszerűen túl olcsónak tűnik EU mércével, az amerikai árat súrolja). Tegnap este írtam, és még tegnap (!) válaszoltak, hogy igen, AD900-at vettem. 54,5-at terheltek a kártyára, tehát a GBP-t középárfolyamon válthatták USD-re és USD-t terhelhettek, mert GBP-ben legalább 4 ezerrel többet fizettem volna.
babicsbalu: ezt a DAC-ra kötvét nem értem hogy érted, de a Xonar DG-n lévő beépített erősítő elég kell, hogy legyen a 668B-nek. Lehet egy jobb erősítőből tudna még profitálni, de tök értelmetlen lenne többet rákölteni egy Xonar DG-nél, szóval tuti jó és elég lesz hozzá.
-
Dave™
nagyúr
Ha beleférne, Audio-Technica is lehetne, elég sok ponton passzol az elvárásodhoz. A Superluxok kiemelnek fent, ha jól rémlik a 681-es sorozat sem kivétel. Kényelemben is azért nem nehéz jobbat találni, persze nem olyan áron. Esetleg a Sennheiser HD200 lehetne még jó, az egyik legkönnyebb fejhallgató és a hangja is egész korrekt. Csak már régi.
-
Dave™
nagyúr
Nem hiszem, hogy paradoxon lenne, hangfalnál is megvan a távolság, szerintem ez realisztikusabb, mintha a fejedből szólna (pl. Grado). Persze ha ott van minden közel, akkor hangsúlyosabbak a részletek (ahogyan minden más is), de nem ettől lesz részletesebb szerintem. A DT880 a kiemelések miatt is részletesebbnek érződhet, nem? A 601 tényleg nagyon transzparens, ez és a távolságtartás nem tetszik benne az AT-hez képest. Mondjuk a Gradot sem hiszem, hogy szeretném, az meg túl közeli lehet. Az AT trükkösen megoldotta a tér kérdést
Igen, a közép a legfontosabb, bár az AD700-on pont az van megvágva. De szerintem a K601 is középen a legerősebb. Az AD2000 egyelőre biztosan nem fog idegesíteni, mert mocskosul drága és szerencsére tök más karakter, sokkal kisebb térrel. "AD700 vonalon" az AD900 a csúcs
-
Dave™
nagyúr
Nem, azt nem nevezném így utólag szerelemnek
Szeretem, mert tényleg nagyon jó, kategóriájában meg aztán végképp ár/érték bajnok, de az AT-hez képest valóban steril (p_adam, megkövetlek). Ha nem tartanám annyira jónak a saját pályáján, gondolkodás nélkül el is adnám. Viszont olykor meg jó ez az analitikus pontosság, pl. Mystic diversions-nél elég sok apró részletet lehet felfedezni vele, ami nagyon jó. De az igazi élményt az AT szolgáltatja, ahogyan a szakzsargon fogalmaz, very engaging, az AKG meg nem. Szerencsére pont az általam hallgatott zenékkel domborítanak az AT-AD-k, ezért ilyen nagy a szerelem. Én is meglepődtem magamon, de viszonylag könnyen nyomtam meg a place your order gombot, ebben az is benne volt, hogy 50 GBP-vel olcsóbb, mint szokott, s mivel előbb-utóbb amúgy is megvettem volna, félő, hogy lemaradtam volna erről az "akcióról".
szerk: a steril igazándiból csak az AT-vel szemben állja meg a helyét szerintem, és inkább arról van szó, hogy az AT sokkal-sokkal intimebb hanggal rendelkezik, az AKG meg távolság és pontosságtartó.
-
Dave™
nagyúr
Na megvettem az ATH-AD900-at, az utolsó darab volt 170 GBP-ért (225 a következő ajánlat), ki tudja lesz-e megint ennyiért, égi jelnek tekintettem
Ha tényleg tudja azt, amit az AD700, csak mindent még jobban, akkor olyan szerelmes leszek mint még soha
freestailo: ezt tudom, köszi, de eltérő áfa van az egyes országokban EU-n belül, és ha a thomann-tól rendelsz, ami egy német bolt, akkor ők ráteszik a német és a magyar áfa különbözetét is. Szóval az a kérdés lesz-e plusz 7% vagy sem. De majd holnap kiderül, szerintem akkor terhelik rá a kártyára. Direkt többet tettem a vásárlós számlára, hátha, de azért bízom benne, hogy megáll 58-ban.
-
Dave™
nagyúr
Szerintetek ha az angol Amazonról megveszem az AD900-at, ami 177 GBP szállítással, arra még jön valami áfa különbözet? Azt hiszem náluk 18% az áfa, és a thomann-nál mindig volt ilyen tétel. Vettem már több dolgot is az Amazonról, de sosem volt különbözet, mindig annyit vont le, amennyi látszott, csak ez nagyobb tétel, lehet itt másként van.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24677 üzenetére
Ez azért így nagyon sarkított és ebben az árkategóriában szerintem nem igaz. Az AT meg a 668B is remekül szólt alaplapiról meg telefonról is, nem vagyok benne biztos, hogy a vakteszten átmennék...
Ja mondjuk a HD660 150 ohm. Ott okés lehet, sorry. De akkor meg már inkább 668B, az sem enged ki túl sokat, szerintem alig hallani.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #24650 üzenetére
Nem, bár van egy olyan érzésem, hogy másik erősítővel sem lesz AT karaktere
Ennyire hihetetlen, hogy valakinek az AT karaktere jön be jobban?
baker_: semennyire, 20k alatt Superluxot érdemes inkább venni, azok tényleg jók, a Sennheiser meg tényleg nem (csak a felsőkategóriában).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #24647 üzenetére
Látom nem sikerült megérteni mit szeretek az AT-ben
Itt szerintem számít a zenei stílus is, mert mély-orientálthoz meg nagyzenekari művekhez pl. nem hiszem, hogy túl jó választás lenne, személyes ízléstől függetlenül. Az enyém eléggé rétegízlés, az oroszoknál dominál inkább
Akkor az AKG adta alább, mindenesetre eléggé sajnálatos. A K66-osom szerintem masszívabb volt ezen a területen, legalábbis volt a családban kettő, és az egyik gumipántján kívül semmi gond nem volt velük sok év alatt sem.
-
Dave™
nagyúr
Amazon UK-n van egy új dealer, 170 + 7 GBP az AD900 szállítva, ez azért több, mint versenyképes, USA-ból nincs meg ennyiből az áfa miatt. (260 USD vám és áfa nélkül). Véletlenül sikerült is megrendelnem, most írhatok az Amazonnak, hogy bocsi, mégse kérem
Na viszont jövő hónapban már lehet direkt adok le rá egy rendelést, head-fin ritkán van 200 USD alatt, EU-ban meg aztán végképp.
dudika10: ez azért annyira kiábrándító. Régen (K240) tankkal sem lehetett elpusztítani az AKG-kat, igazi stúdiós fejesek voltak mostoha körülményekre. Most meg made in PRC gagyi gyorsforrasztással.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #24638 üzenetére
Tudom mi a "downside", a 100Hz alatt levágott mély és a 4kHz körül levágott közép. Ezen a két ponton elvileg javít az AD900, de a karaktere állítólag nagyon hasonló tér szempontjából. Lehet mégsem a freki görbével csinálták, vagy mással is lehet manipulálni, nem tudom. Én csak azt hallom, hogy sokkal inkább "relax" az AD700 karaktere, sok mindent elfed, mást előrehoz, de mégis működik a dolog, mert egyszerűen jó hallgatni. Nem monitor és nem is részletező, ez egyértelmű. Ebből a szempontból a K601 tényleg ridegnek és unalmasnak tekinthető, mert túl tökéletes (ellentmondás, de a gyakorlat mégis ezt mutatja nálam). Az AD900 azért nagyon messze lehet a K601-től, sokak csak minimális különbséget írnak a 700-ashoz képest, az meg azért ég és föld a K601-hez képest, minden szempontból. Semmi azonosat nem tudnék mondani azon kívül, hogy mindkettő dinamikus fejhallgató
Egyszerűen hiányzik az AD700 intimitása belőle. A legjobb a kettő ötvözete lenne (K601-ből a felbontás és a tisztasága), az AD700-ból pedig a tér és a lágysága. Kár, hogy ez egy b*szott nagy paradoxon
Az AD2000 nem holnap lesz, az tuti, először egy AD900 lesz. A 2000-et azért majd kipróbálom előtte itthon, meg hagyok rá némi időt is, az azért már eléggé húzós tétel. Volt már 300 dollárért is, annyiért lehet gyorsabban lépnék
Van is egy 195 USD-s AD900 head-fin, kár, hogy amerikai. EU-ban lenne érte korrekt ár, kint majdnem ennyi újonnan is. Majd szólj megint Shufny kérlek, ha látsz valami tuti vételt
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #24635 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy annyira szét lehetne szedni a K601 terét, hogy ilyen legyen. Ez valószínűleg a freki görbe miatt ilyen (na meg a befordított hangszóró is segíthet persze). Az AD900 állítólag picit még szélesebb, és nagyon hasonló, talán mélységben kicsit kevesebb. Átlagolva kb. ebben értenek egyet a legtöbben. Ami biztos, hogy annak nincs befordítva és kisebb a csésze, illetve a párna sem ilyen levágott. A látszat ellenére mégis mindenki jobbnak tartja, tehát valószínűleg igazuk van. Az AD1000/2000 már teljesen más térrel rendelkezik, az 1000-es nem is érdekel, de egy 2000-est nem zárok ki valamikor a jövőben
Nehéz volt belátni, hogy jobban szeretem az AT-t, mert az AKG hallhatóan jobb. Technikailag. De az AT nagyobb élményt nyújt, és végső soron ezért hallgatom a zenét.
-
Dave™
nagyúr
Na a tartós tesztben rájöttem pár dologra. Tegnap este óta újra az AD700 van szolgálatban, és be kell ismernem, hogy jobban szeretem. Mint már többször is kifejtettem, az AKG K601 egyértelműen egy jobb és magasabb kategóriájú fejhallgató. Sokkal tisztább, egyenletesebb és részletgazdagabb hangot produkál. Gyakorlatilag tökéletesen szólaltatja meg a hangszereket, pontosan adja vissza a pozíciókat stb. De valami nagyon hiányzott. Mindvégig tisztában vagyok vele, hogy egy fejhallgatót hallgatok, azzal pedig zenét. Mindent pontosan visszaad, semmit nem vesz el, nem ad hozzá. Ezzel szemben az AD700-nál elfelejtem, hogy fejhallgatót hallgatok. Sőt, arra sem gondolok, hogy zenét hallgatok. Gondolkodtam miért van ez így, és az egyik ok egyértelműen a tér kitöltése. Az AKG szellős és tágas térrel rendelkezik, de tartja a távot, ami a felvételben benne van. Elég jól közelítheti a hangfalas hangot, meg tuti jól lehet vele elképzelni a zenekari pozíciót. Az AT viszont betölti a teljes teret, mélységében, hosszában, széltében, mindenhogy. Egyszerre szól közvetlen közel, távolabb és nagyon távol. Minden máshonnan, ebből áll össze a teljes kompozíció. Zenekari produkciókkal elhiszem, hogy ez idegesítő lehet. Lo-fi meg Nu bossa jellegű zenékkel viszont szerintem zseniális. Ezeknél amúgy sem értelmezhető a valós pozíció, így a csalás elég relatív. Viszont a térben nincsenek lyukak, mindenhonnan jön a zene, vagy inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a hallgató maga is részét képezi a zenének. Ez az, amit sem az AKG, sem a Sennheiser nem tud velem elhitetni és elfeledtetni a tényt, hogy fejhallgató van rajtam. Egyszerre tud nagyon nyugodt lenni, és egyszerre nagyon pörgős. És nem csinál mást, csak szétszedi a zenét és AT módon rakja újra össze. Szerintem ezért működik a koncepció, de piszkosul (persze már akinél bejön). Az AKG hiába transzparens, hiába élvezem a sok apró részletet, a gitár természetes hangját, végig ott van bennem, hogy ez egy fejhallgató és zene szól belőle. Az AT pedig lebontja ezt a falat, egy teljesen más, sokkal intimebb élményt ad. Ezért szeretem ennyire az AD700-at, és ezért fogom megvenni kb. kétszer annyiért a nem sokkal jobb, de tökéletesített AD700-ként felfogható AD900-at
A mókás ajánlatok előtt leszögezném, hogy nem adom el a K601-et, mert kategóriájában nagyon jó és továbbra is szeretem, de "I'm an AT person", és nagyon élvezem
Még így a végére annyit, hogy szerintem az AT nagyon bevállalós, hogy egy ilyen karaktert hozott össze. Messze a legkülönlegesebb márkának tartom, a többiek sokkal konzervatívabbak.
-
-
Dave™
nagyúr
Elővettem az AD700-at, telefonról, és nem akarom levenni a fejemről
A mélye sem kevés, cseppet sem. Most vagy olyan számokat hallgatok, ahol 100 Hz alatt nem nagyon domináns, vagy a múltkor megpiszkált device gain jó hatással volt a Wolfson erősítőre (Samsung Omnia 7), bár fülhallgatóval teljesen normális, nincs kiemelve a mély, lehet érzékenyebb a kimenet és az AT ezt szereti.
szerk: na így kb. negyed óra után azért találtam olyan számot, ahol tudom, hogy többnek kellene lennie alul, helyreállt az univerzum rendje
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #24591 üzenetére
Nincs, ez fejhallgató, nem vicc
Miért nem billentyűzeten állítasz hangerőt? Játékhoz szerintem jobb is az AD700, mint a K601 (leginkább a kényelme meg a selymesebb hangja miatt). Azt el lehet adni 25-ért később is, attól nem kell félni. Itthon mondjuk annyira még nem ismerik, de majd én promózom
Elég könnyen bele lehet ugrani ebbe a mókuskerékbe, de szerencsére elég értéktartó cuccok, főleg, ha jó áron jutsz hozzá. Egyébként a kezdésnek kicsit túlzás is, bizonyos szempontból azért már középkategória alja, szóval elég jó belépő. Annak nem való, aki a sok mélyet vagy az élethű, természetes hangzást kedveli kizárólag (ez utóbbi=AKG).
pityutool: én egy 12 ezres hangkártyával használom, aminek van dedikált fejhallgatóerősítője, és semmi hiányérzetem nincs egyik tartományban sem. Biztosan jobb egy 80 ezres erősítővel, csak messze nem annyival, amennyivel többe kerül. A legtöbbet maga a fejhallgató számít, az erősítő ennél jóval kevesebbet, tehát egy alap erősítő sem rossz választás, a fejes tudásának nagyját ki fogja hozni az is, az apró részletek/tökéletesítés fog elmaradni, szóval nem kell túldimenzionálni a dolgot. Egyébként egy heed canamp klón alkatrész árban pár ezer Ft, boltban 75000. Ezt csak úgy
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #24584 üzenetére
Ó lehet hallani a különbséget, ne félj. Nem tudom milyet keresel, de ha nem zavar, hogy a mélyből kicsit kevés van (igazából csak a 100 Hz alatti tartományból, a többi rendben van) akkor kiváló lehet kezdésnek az az AD700 is, nagyon sokan szeretik, még akkor is, ha idővel továbblépnek, azért pozitívan emlékeznek vissza rá
Ő az, aki csal, de nem lehet rá haragudni, mert olyan jól teszi
A K601 meg szimplán "tökéletes", legalábbis tényleg nehéz belekötni a hangjába. Főleg annyiért, amennyiért árulják. Használtan 30-35 körül is meg lehet csípni, de volt már 30 alatt is itt a fórumon, 2x is
(külföldről, szállítási költséggel együtt)
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24577 üzenetére
Rajtad kívül senki sem fikázza a külsejét ennyire vehemensen, szóval ha meg kell védeni, az leginkább tőled van
De nem, nekem a tere jön be a legjobban (na meg a kényelme). Elhiszem, hogy van, aki nem tudna együtt élni vele, mert tényleg mesterséges, de olyan zenénél, ahol nem cél a zenekari pozíciók reprodukálása jelentős pluszt tud hozzáadni a zenéhez, ilyet meg más nem nagyon csinál, mert nem ennyire bevállalós
-
Dave™
nagyúr
válasz
Poplacsek #24560 üzenetére
Ha nem lenne, most azonnal megvenném, nagyon jó ár érte
Egy pillanatra még az is átfutott az agyamon, hogy megveszem tartaléknak, de hülye azért nem vagyok
Kényelemben szerintem csúcs, semmi nem ért idáig a nyomába, ami a fejemen volt. A hangja meg különleges, és ezt a szó legpozitívabb értelmében. De a srácnak a kevés mély miatt nem ajánlható. Bár, eq-zva nagyon disznó mélyet lehet kihozni belőle. A méllyel is csak mennyiségileg van gond, a minősége szerintem remek. I love my AD700
Az a vicc, hogy a K601 sokkal jobb, jelenleg csak azt hallgatom, mégis több érzelmi szál köt az AD700-hoz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #24526 üzenetére
Azt, hogy valaki egy kétforintos fejhallgatót tett egy feltehetően nem kétforintos rendszer mellé
Ez azért nyilván túlzás lesz itt, ágyúval bagolyra kategória, de hát nem is írtak mellé semmit, a képzelet meg nagyon kreatív tud lenni.
baluka: most mondtam, hogy ne a fantáziádra bízd a dolgot, biztosan nem írta volna mellé, hogy hö? ha ő csinálja a képet
-
Dave™
nagyúr
Hát hajrá, nekem túl nyers és direkt volt az egész, ebből nem hiszem, hogy szerelem lehetne. Van egy-két szám, ami már picit széthúzottnak hat a K601-en, de ez azért nagyon ritka és úgy általában nagyon jót tesz neki a tágas szellős tér. Valamit valamiért. Igen, a változatosság jó
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #24423 üzenetére
Egy G35-nél lehet, hogy nincs változás, de fejhallgatóknál szokott lenni. Ahogyan hangfalaknál is. Ez csak addig vicces, amíg nem hallottad a változást. Pl. a HD668B sokat tisztult és finomodott, csökkentek a magasai, az AD700-ban a nullából azért előjött valamennyi mély is, a K601 pedig - nos, ő szimplán csak még jobb lett
De ismétlem, fejhallgatókról beszélünk, nem gamer headsetekről egy univerzális gyártótól
szerk: volt rajtam egy 880 (ha jól emlékszem) Beyer az Árkád MM-ben, és nagyon nem tetszett. Persze MM meg a forrás meg miegyéb, de nem hiszem, hogy együtt tudnék élni vele. A kirakott K601-et leamortizálták (pedig az Made in Austria volt), a HD598 pedig élőben egy vicc, majdhogynem Takstar is lehetne ráírva, féltem feltenni, nehogy széttörjön. Pedig képen nagyon szép volt. Hangra nem okozott csalódást, igazi összemosott meleg Sennheiser HD5XX hangzás
-
Dave™
nagyúr
A K601 dobókocka (szigorúan hatossal kifelé), az AD700-ra meg nincs megfelelő geometriai alakzat
(leginkább alakváltó)
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #23868 üzenetére
Lehet azért zeneibb, mert jóval kevesebb a mély és ezért hangsúlyosabbá válik a közép és a magas. A k1k meg nem fejhallgató hanem "fejhangfal", szóval tényleg nem fair. Meg legutóbb amikor láttam, kicsit drágább is volt
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #23865 üzenetére
Azt nem mondanám, hogy nem zenei, mert úgy szól, ahogyan kell (ahogyan felvették és lekeverték), tehát ha ezt nem nevezzük zeneinek, akkor mit lehet annak titulálni? Inkább azt mondanám, hogy úgy szól, mint valami komolyabb hi-fi, szerintem nagyon közel van a hangfalas élményhez sok szempontból is. Elég könnyű megfeledkezni róla, hogy fejhallgatót hallgatok. Az AD700-nál ez végig egyértelmű. Emiatt egyáltalán nem mondanám a K601-re, hogy rossz, mert igenis nagy élmény tud lenni az a rengeteg apró részlet illetve az a tiszta hang. Csak van, ahol a lágy karakter és a téged körülvevő zene nagyobb élmény, itt az AD700 számomra kellemesebb. Ezeknél a számoknál érezni, hogy a K601 túlságosan ragaszkodik az eredeti hangzáshoz, és könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy az eredeti hangzással is baj van, hogy ez így alakulhatott (pl. rosszul keverték/masterelték).
-
Dave™
nagyúr
Csináltam némi direkt összehasonlítást az AD700 és a K601 között. Technikai értelemben az AKG egyértelműen és sokkal jobb, több részlet, egyenletes frekvenciamenet, világos, naturális hangkép és nem utolsó sorban rendkívül tiszta. Az AD700 sokkal lágyabb, melegebb, a magas helyenként túl hangsúlyos a mély pedig helyenként nagyon hangsúlytalan, leginkább ott, ahol domináns lenne a 70-80 Hz alatti tartomány, a közép is inkább háttérben van többször is. Viszont van jó pár olyan szám, ahol az AD700 mélye sem hagy hiányérzetet (100 Hz-től már teljesen rendben van szerintem), és ami ilyen, ott nagyon jól teljesít lent is. A meghamisított tér belecsomagol a zenébe, míg a K601-é követi a valóságot, és távolságot tart. Ez alapján az AD700 sokkal intimebb, és a tompasága/lágysága miatt sokkal nyugodtabb is a hangja. Van, ami sokkal jobban tetszik az AD700-al, de a K601 sokkal univerzálisabb és a részletessége lenyűgöző, az AD700 a tompa és lágy hangja miatt lemarad ezen a téren, bár ettől még nem nevezném túl kevésnek a részletességet, egyszerűen csak sokkal jobb a K601. Ha csak technikai szempontból nézném, simán eladnám az AD700-at, de így, hogy ennyire különleges és más, mint a K601, marad velem
Sajnos cserélgetni kicsit körülményes őket, ugyanahhoz a hangerőhöz az AKG-nak kb. 2x akkora kraft kell. (20-25% vs. 40-50%). Összefoglalva az AD700 "more relaxed", némileg sötétebb és melegebb, egy nagyon intim karakter mellett. A K601 pedig kristálytiszta, természetes és "tökéletes", de ez a tökéletesség néha alul tud maradni az AD700 tökéletlenségével szemben, legalábbis az én szememben. Mindenképpen érdemes megjegyezni azt is, hogy a stílus és az ehhez kapcsolódó preferencia nagyon sokat befolyásol, leginkább nu bossa és downtempo jellegű zenékkel hallgatom őket, ezek jellemzően hibrid módon ötvöznek valós hangszereket és elektronikus alapokat. Mivel ezeknél értelmezhetetlen az élő fogalom, ezért nincs is valóságos tér, talán ezért is tud annyira jól esni az AD700 játéka a térrel. Kialakításban az AD700 kényelemben nálam abszolút nyerő és a kábele is sokkal jobb. Viszont nem kicsit nagyobb, és a K601 sokkal masszívabb, az AT ezzel szemben sokkal törékenyebb benyomást kelt. Ha csak egyet tarthatnék meg a kettő közül nem tudom melyik lenne, a K601 egyértelműen jobb, de az AD700-hoz több érzelmi szál fűz és sokkal különlegesebb karakter
Következő projekt az AD900 lesz úgy érzem, bár szívem szerint megvétel előtt használnám legalább egy hétig, hogy biztos lehessek a dologban. Eladni tuti hogy csak jelentős veszteséggel lehetne itthon, szemben a másik kettővel, amit bármikor elvinnének legalább annyiért, amennyiért hozzájutottam.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #23849 üzenetére
Szerintem piszok jó áron van a tudásához képest. Head-fi-n is írták, hogy ennyiért vétek nem birtokolni egyet. Neked a színezett hangzás jön be mint tudjuk, ez meg analitikus karakter (bár nagyon enyhe színezés azért van alul szerintem). Nekem nagyon tetszik, és élvezem minden percét
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #23840 üzenetére
A HD200 azért több sebből vérzett anno, és az AD700-ra is mondtam, hogy a mélyekben nem bővelkedik. Meg nehezen vettem rá magam, hogy kitoljam a limitet. 16 éves korom óta dolgozom kisebb-nagyobb megszakításokkal, sokszor elég sok/elég rossz munkával kerestem nem túl sokat, akkortájt megtanultam értékelni a pénzt és annak vásárlóerejét. Most már szerencsére igencsak jól keresek, de örülök, hogy ez a nézetem nem változott. Egy normális erősítő 40-50 ezernél kezdődne, ez a fejhallgató árának másfél-kétszerese. Most is piszok jól szól, és elhiszem, hogy valamennyit még ki lehetne belőle hozni, csak nincs arányban a kettő. Nem lenne dimenziókkal jobb tőle, csak lenne egy plusz eszköz, majdnem feleslegesen. Most ennyiből pl. inkább egy tök jó dzsekit veszek, az nagyobb hasznosságot nyújt
A HD540 azért nem hiszem, hogy jobb lenne a K601-nél, de még nem hallottam. A HD600 is inkább ízlés dolga szerintem is, nekem jobban bejön ez a verzió, a Sennheiser veilt meghagyom neked
(az igénytelenséggel kapcsolatban egyetértünk, nagyon csúnya a HD600 mintázata
)
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #23838 üzenetére
Az a baj, hogy én ebben érdemben nem hiszek. A rippelésnél EAC-t használok, ez a tökéleteshez elég közel eső eredményt hoz, de csodát az sem tud tenni, ha olyan a lemez. Nem is kell neki. Lejátszáshoz pedig Zune-t, mert egyrészt szeretem a felületét, másrészt a telefonhoz egyébként is kell, harmadrészt semmi hallható különbség nincs a foobar-hoz (amit szintén használok, de csak előszűrésre, a végleges albumok Zune-al mennek). A foobar készítője szépen megfogalmazta a dolgot, a különbség leginkább csak placebo. Én sem hallok különbséget 256+ kbps mp3 és flac/wave között, csodálom, hogy van akinek ez flac/wave, sőt, pár bites eltérést felmutató ripelések között is megy
A wasapi-val meg hasonlókkal lehetne játszani, de szerintem az is értelmetlen, a Win7 audio alrendszere újra lett írva, nem hallok különbséget a wasapi-hoz képest, viszont egy csomó kényelmetlenséggel jár, tehát nem élek vele. Éreztem némi gúnyt a gazdaságossági elveimmel kapcsolatban, de semmi gond
Úgy csinálom, hogy a HD2 kielégítően meg tudja hajtani az olcsón szerzett K601-em, szerintem 40.000 Ft-ból nem tudtam volna sokkal jobban megoldani a dolgot, ezért tartom gazdaságos megoldásnak. 40k Ft nem sok, a K601 többe került volna önmagában, és ez már azért bőven korrekt minőség és élvezeti faktor. Jelenleg ez az a szint, aminél teljesen elégedett vagyok a ráfordítással járó minőséggel. Rákölthetnék kétszer-háromszor ennyit is, anyagilag nem okozna gondot, csak nekem ez a szint jelenleg teljesen megfelel és teljesen értelmetlennek tartom, mert az előrelépés sokkal kisebb lenne, aránytalan lenne a ráfordítással szemben.
-
Dave™
nagyúr
Komolyan mondom, a kutyáknak nincs ilyen hallása, amekkora különbségek elvi szinten, legrosszabb esetet és hibákat feltételezve létezhetnek, de egyesek beleölnek órákat, hogy teljesen szétbarmoljanak egy egyébként remek lejátszóprogramot, hogy 20x rippeljenek le valamit, hátha sikerül korrigálni azt a pár bitet, hogy kétszer annyi helyet foglaljanak az állományok biztos ami biztos alapon és még lehetne folytatni a sort.
-
Dave™
nagyúr
válasz
p_adam #23780 üzenetére
Most ugye olyan processzorokról beszélünk, amik másodpercenként több milliárd utasítást képesek feldolgozni. Ehhez tényleg szükség van optimalizált kódra. A CPU egy audio file esetében 99,99%-ban unatkozik, és vár a ram-ra meg a hdd-re. De még ezek is bőven sokkal gyorsabbak, mint az a max. 1411 kbps. Ez 1x-es cd sebesség, ami már tíz éve sem okozott gondot, azóta meg párszor lefutott Moore törvénye. De még mindig azt mondom, hogy ha lenne is valami atomnyi méretű különbség, a füled ennek érzékeléséhez kevés lesz. Szerintem analóg méréssel is kimutathatatlan, egyedül digitálisan lesz pár bit eltérés. Ezek az emberek rendkívüli módon unatkozhatnak/boldogtalanok lehetnek.
schawo: folyamatosan bontja ki (gondolom), és ugyanúgy játssza le, mintha wave file lenne. Ha ez gondot okozna, a wave-nél sem tudná mennyi egy mp, de szerintem tudja, elég precíziós eszköz az órajelgenerátor. Ha ez létező probléma lenne, akkor simán kibontaná az egészet előre, gyorsabban mint a lejátszás és akkor megint csak nincs miről beszélni. De még ha igazatok is lenne, egy vakteszten ezt nem lehet reprodukálni. De ha szerintetek igen, akkor hajrá
-
Dave™
nagyúr
válasz
p_adam #23775 üzenetére
Az EAC is rengeteg mindent tud, a hibajavítás a legutolsó lehetőség, és sokan eleve ki is zárják. De azt senki se akarja velem elhitetni, hogy pár bit differenciát egy tömörítetlen hangfájlnál meghall, mert ezt fizikai képtelenségnek tartom. Én nem azt mondom, hogy egyik jobb a másiknál, csak EAC-t használtam/használok. De érdemben semmit sem fog számítani. Szerintem még azt sem hallani, ha ezt a lossless file-t kiírom egy sima cd-re és azt játszom le, de sokan ezt eleve szentségtörésnek tartják.
schawo: nem egy olyan lemez van, ahol akárhányszor próbálod, nem lesz 100%. De biztosan furcsán néznének rám az Amazonnál, ha visszaküldeném, hogy pár tracknél néhány bit nem olvasható be megfelelően az én konfigurációmban.
p_adam: ha szerinted van különbség a flac és wave minősége között, akkor tényleg felesleges a vitát folytatni. Ehhez még annyit, hogy ha nagyon-nagyon elvi (fizikai) szintre lebontjuk a dolgot, és feltételezzük, hogy esetleg valami tízezrednyi eltérés lehet az on-the-fly dekódolás miatt, hallani akkor sem hallanád a különbséget, tehát eleve értelmetlen a dolog. De a maximalisták már csak ilyenek.
-
Dave™
nagyúr
válasz
p_adam #23771 üzenetére
Kíváncsi vagyok egy vakteszten is tudná-e reprodukálni azt a különbséget a két szoftver között (amikor az EAC is direkt erre a célra készült), hiszen maximum pár bitnyi eltérés ha lehet a kettő között. A legtöbben a 320-as mp3 kontra flac versenyben is kiesnek, de ő biztosan meg tudja mondani a két célszoftverrel készült rip közül, hogy melyik-melyik. És ez nem rendszer, hanem hallás kérdése, ez kb. lehetetlen feladat. Szerintem legalábbis.
Ja még annyit a tökéletesség hajszolásához, hogy nem egy esetben a frissen kibontott gyári, préselt audio CD-ről nem készíthető 100%-os rip, mert szimplán valamelyik blokkot/blokkokat nem tudja megfelelően olvasni, pedig elég hozzáértők fejlesztették az EAC-t is, és ott is elég sok opció van, akár meghajtónak megfelelő vezérlésig lebontva. Hallani ezt nyilván sosem fogod, csak zavarni fog a 99.9%-os rip.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #23486 üzenetére
...azt is látni kell, hogy a rendszered annyit fog tudni, amennyit a leggyengébb láncszem tud. Tehát hiába teszed be a rendszerbe a világ legjobb fejhallgatóját, ha az erősítő/DAC és (én a DAC-ot gondolom kardinálisabbnak), nem tudja amit a fejhallgatód tud, akkor legfeljebb csak árnyalatnyival vagy még annyival sem fog jobban szólni a füles mint egy sokkal olcsóbb társa.
Ez nem igaz, illetve csak nagyon szélsőséges esetben (mondjuk teljesen erősítetlen kimenetről, pl. mp3 lejátszóról, de még ott is jobban szól szerintem, mint egy alsóbb kategóriás). Az odáig oké, hogy nem lesz teljesen kiaknázva a tudása, de sokkal jobban szól a K601, mint előtte bármi, ami rá volt kötve, pedig az elméleted szerint nem kellene neki (vagy mégis ér valamit a HD2 erősítése). Azt elfogadom, hogy feljebb lépve nincs akkora változás megfelelő erősítés nélkül, amennyi egyébként lenne, de van változás. A CPU-GPU analógia nem tudom miért húzható rá erre is, szerintem semmi köze hozzá. És bár nem tartjátok sokra, azért erősíteni a HD2 is erősít a kimeneten, tehát nem teljesen erősítetlen
Nem tudom mi élhet a fejetekben ennek a megoldásnak a hangjáról, de szerintem sokkal rosszabb, mint a valóság
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #23475 üzenetére
Nem per darab, te...
Beszarok rajtatok
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #23468 üzenetére
Ez az a headfonia, amelyik jobbnak írta a 668B-t az AD700-nál?
Azt itt sokan szeretik a hitelessége miatt
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #23461 üzenetére
Hú Shufny, én sem vagyok könnyű eset, de azért te is kiteszel magadért. Itt van a gépemben, adjam el és vegyem meg újra? 30k-t szánok rá (itt az alany én vagyok), mit vegyek, hogy a lehető legjobb legyen? K601-et. Nem másról beszéltem, magamról. Végig. De ha ragaszkodsz hozzá akkor legyen 40, csak akkor a másik verzióhoz kell DAC is, az meg úgy még több lesz a maximalista megközelítésben. Ennek az összehasonlításnak már totál semmi értelme. Sőt, számítógépet vagy egyéb forrást is biztosítani kell, erről még nem is beszéltünk. Számoljuk bele azt is
Na én kellően elfáradtam, jó éjt mindenkinek
dudika10: csak annyit gondolok, hogy akkora különbség nincs, hogy érdemes legyen abban gondolkodni. Amiben meg érdemes lenne, az teljesen elszáll árban.
schawo: én biztosan nem
bigmsaterg: zenét hallgatok rajta, és nekem jelenleg ez a szint tök szuper és kielégítő, maximális hasznosság 30k-ért
Nektek meg hobby az eszköz szintjén, itt van az eltérés. Egyrészt csodállak is benneteket (szép hobby), másrészt nehezen tudom megérteni miért jó 300-at fejesre költeni (ki lehet az?
), de tiszteletben tartom, ez a hobbyd.
-
Dave™
nagyúr
A Grado miatt tippeltem, sorry
#23456: a sterlit azért nem használnám, bár nagyon analitikus. Ezt inkább egy monitor fejesre ölteném, aminek kifejezetten "feladata", hogy az legyen. Szerintem kifejezetten élő hangja van. Bár tudjuk a Sennheiser miért csinálta a HD650-et olyanra, amilyenre
(a megkérdezettek unalmasnak találták a valós hangzást...). Akusztikussal nekem nagyon tetszik a K601
(Bár az AD700 is tetszett vele
)
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #23449 üzenetére
Na most ez egy picit demagóg, már bocsánat. Ha 30k-t szánok arra, hogy a legjobb hangot kapjam annyiért, akkor a K601 egy teljesen racionális döntés szerintem. A fejhallgató a lánc leghangsúlyosabb eleme, ezért szerintem gazdaságilag értelmetlen a kétszeresét rákölteni ötödannyi változásért. Vannak, akiknek nem az, de nekem azért engedjétek meg, hogy így gondoljam. Ott is van, hogy miért gondolom így. Tehát legtöbbet kihozni 30.000 Ft-ból. Rákölthetnék 100-at is, csak zavarna a tudat, hogy sokkal többért alig kaptam többet. A K601 pedig olyan szinten van, hogy elég sokat ad elég kevésért. Én legalábbis így látom. A maximalizmus szerintem nem árkategória függvénye. Az is maximalista, aki bekábelez egy 668B-t. Én arra használtam, aki maximálisat akar kihozni az adott eszközből. Remélem nem csak bigmasterg-t/p_adam-ot vehetjük maximalistának, elég szegényes lenne a maximalisták csoportja
Azt akartam kihangsúlyozni, hogy attól, hogy te itt érzed megfelelőnek az elköltött pénz és kapott érték arányát attól az még nem lesz racinálisabban összerakott rendszer, mint a többieké. Ugyanúgy 100% -ban szubjektív, mint a hasznosságérzet úgy általában.
Kb. 30x írtam le, hogy szerintem. Szóval de, ettől racionálisabb lesz, mert ahogyan mondod, ez szubjektív. Ha pedig az ár/hozzáadott érték arányt nézzük, akkor már közelíti az objektivitás határait is, hiszen azt ti is előszeretettel hangoztatjátok, hogy a legfontosabb a fejhallgató. Akkor ezek után erősítőre költeni ennek dupláját erősen rontani fogja az ár/érték arányt. Persze ezt most gazdaságossági racionalitás, ha a rac. alapja a maximalizmus/az eszköz tudásának kiaknázása/szinergia hatás elérése/hobby/etc akkor persze lehet teljesen racionális döntés, ha így értetted aláírom, én gazdaságossági alapon közelítettem a kérdést, mivel nekem céleszköz és nem a fentiek.
2%?
Az nem sok, pedig többen is írták, hogy kifinomultabb és részletesebb, kiegyensúlyozottabb a 701. A 601 emelésére nem mondtál semmit. Szerinted az teljesen lineáris és semmivel sem több?
-
Dave™
nagyúr
Nem sok, de akinek a K601 nem elég, az nem a lineáris hangzást szereti, mert a nullás szinthez képest minimálisan több van benne. Tehát neked több mély kell. Kitalálom: rock zenéhez?
slfln: ó tudom én hogy fekete bárány vagyok itt erősítő, DAC meg kábelek nélkül, de mint mondtam nekem ez nem hobby, a rezidenseknél pedig többé-kevésbé az. Ráadásul tudom, hogy számít, megértettem, csak ahogyan már ti is kibeszéltétek itt, sokkal kisebb a hozzáadott értéke, ehhez képest kétszer annyiba kerül, tehát közgadaságtanilag nem jó ötlet
Inkább veszek az árából egy Philips Living Colors lámpát
A véleményem sokat nem fog változni, rögtön hallani a különbséget az AD700-hoz képest meg az összkép is megvan. Ha nem volt bejáratva és még változik valami, esetleg akkor. Egyébként meg iszonyat jó, és úgy érzem nem tudtam volna hasznosabban elkölteni azt a 28000-et
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #23440 üzenetére
Szerinted mennyi? Én nem tudom, csak azt mondtam, amit olvastam olyantól, akinek elvileg van/volt mindkettő (head-fi).
ntomka, schawo: persze ez nem mérhető dolog, max érzetre lehet besaccolni valamit. A hasonló karaktereknél azért szerintem nem is lehetetlen a feladat, ha pl. nagyobb a felbontóképesség, akkor érzetre tudsz mondani valamennyit, hogy ez mennyivel jobb. De fejhallgatók között ez ingoványosabb, mivel ritkán annyira közeliek a karakterek. Erősítőnél azért csak tudtok mondani valamit, nem? Nem ti írtátok azt a 10%-ot?
Kezdem a sort: az AD700-nál így saccográffal 50%-al jobb a K601, aki ezzel vitatkozna bizonyítsa :p
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #23435 üzenetére
Én mintha azt olvastam volna, hogy könnyebben hajtható. De lehet az alacsonyabb impedancia mondták tévesen. A sokkal meg persze relatív, 2-3 olyan véleményt olvastam, ami hozzávetőlegesen 75% körül lövi be a K601 tudását a 701-hez képest. Ennél többet meg az erősítő sem tud hozzátenni, ha jól emlékszem a korábbi értekezéseitekből. Persze más lenne, ha clip+-ról hallgatnám, mivel az leadott teljesítményben is vérszegény, de a HD2 azért nem egy teljesen erősítetlen forrás, még ha csodát sem kell tőle várni. A DIY megoldások nem tudom ehhez tudnának-e érdemben hozzátenni, kb. ugyanannyi opamp van bennük
Ami tuti jó lenne az valami komolyabb, már bizonyított erősítő, azok meg a fejhallgatóhoz képest irreális áron elérhetők. Majd biztosan elborulok egyszer és megveszem valamelyiket, de szeretem kihúzni ezt az időt
Nem tudom észrevettétek-e, de elég hidegvérű vagyok, nálam ez nem hobby, csak céleszköz, aminél számít az ár/érték arány. Attól is sokkal jobban érzem magam, hogy 45 helyett csak 28 volt, ez olyan mint a gyorsulós hülyegyerekeknél a streetracing matrica, dob 20%-ot a hangon
Na azért ne menjünk át értelmetlen ellenpéldákba, nyilván a helyén kell kezelni a dolgokat
Itt jó páran nagyon maximalisták vagytok, és ez részben a hobbytok. Nekem nem. Van egy keretösszeg, amit erre szánok, és amikor szignifikánsan ki kellene belőle lépni úgy, hogy túl sokat nem kapok érte cserébe a lánc legfőbb eleméhez képest, nekem az értelmetlen lépés. Neked meg akinek fontos ez a maximalizmus nyilván nem az. Szerintem ezzel nincs semmi gond. Az a baj, hogy abból az 50-60 ezer Ft-ból annyi egyéb hasznos dolgot el tudok képzelni, aminek sokkal nagyobb a hasznossága, hogy sajnálnám rákölteni (pedig akadna benne bőven, amire ti sajnálnátok rákölteni ezt az összeget, ugyanezen okból). Ha ez lenne a hobbym, akkor nyilván nem lenne gond, de nem az
Remélem megérted.
Aktív témák
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest