- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
szakibá... #22542 üzenetére
Hosszabb hallgatás után ott kezd el nyomni nálam is, de ahhoz azért kell idő.
Shure srh440-nél nem kényelmetlenebb, illetve igazából nem is mondanám kényelmetlennek. -
bigmasterg
addikt
DT770
Mondjuk ezt a régebbi(?) Dt770-et nem ismerem, úgyhogy nem tudom, hogy mennyit érhet. De ez nem tűnik vészesen drágának. -
bigmasterg
addikt
válasz
contaxg #22513 üzenetére
Előzőt már nem tudom szerkeszteni.
Közben megnéztem a K1000 - canamp poti állást.
Apocalyptica-val simán feltekertem 3/4ig (3 óráig) a potit, más -elektromos- zenével pedig 12nél volt a normál hallgatási hangerő. (Persze ez környezettől függően lehet lejjebb vagy feljebb is.)szerk.:
(#22515) contaxg:
Na ez is lehet.
Ezért lenne jó egyszer egy rendes rendszerről is meghallgatni.A Nelson Pass-t már vissza adtad?
-
bigmasterg
addikt
válasz
contaxg #22510 üzenetére
Forrás ?
Akkor a 2x70w-os pio A-7-el miért szólna szebben?
Hangerőre elég a CanAmp, de a mélyek nem teljesek vele és pio-val valahogy simábban, egységesebben, élvezhetőbben szól.Amúgy simán hallgatható róla, ha nem hallottam volna előtte a pio-val, akkor még talán boldog is lennék vele.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #22490 üzenetére
Tudom, hogy okosabb lenne k1k alá erősítőt/dac-ot venni, de a HD800 régóta érdekel.
Meg ez egyszerűbb is, 'helyben' van. K1000 alá meg 200ezer alatt nem ajánlottak erősítőt. Amikre azt írták, hogy tényleg jó alák azok jóval drágábbak és nem is nagyon kaphatóak itthon. (beta22, nelson pass, 300B csöves erősítő...) -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #22480 üzenetére
Még nem eladó.
Akkor adnám el őket, ha megvenném a 800at.
Amin most gondolkozok.Azaz az után kezdeném el árulni őket, miután a 800 már a kezemben lenne. Amúgy tuti úgy járnék, hogy eladogatnám azokat, amik most vannak és addigra elvinné valaki a nagy senn-t.
-
bigmasterg
addikt
Kedves Jézuska ˙˙˙ köhm
(#22429) Shufny :
Azt írta, hogy fa borítású.
Ha elég szabadon értelmezi a borítás fogalmát, akkor a K1000, a fa dobozával meg is felelne a feltételeknek. -
bigmasterg
addikt
válasz
contaxg #22372 üzenetére
Érdekes.
Nálam hordozható lejátszókról, a komolyabb fejhallgatóknál a mély szokta legnagyobb csorbát szenvedni. Mondjuk valamennyi szokott lenni (de nem bumm-bumm), inkább a "teste" szokott eltűnni. Alulhajtáskor úgy vettem észre, hogy vékonyabb lesz a hang (és fülsértőbb).
(De túl gyenge asztali fejhallgató erősítőnél is hasonlót tapasztaltam.) -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #22331 üzenetére
Ja, rosszul olvastam, azt hittem, azt írod, hogy a 601 hangosabb, mint a Senn-ek.
De most direkt megnéztem és a K500 nem igazán halkabb kifelé az 580nál.
Illetve azonos potiállásnál halkabb kifelé, de olyankor befelé is halkabb.
Jó, tudom, az 580on meg nem szita van, hanem valami cikk-cakkos förmedvény, ami talán egy icipicit kevesebb hangot enged ki. -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22303 üzenetére
Jó forrással és erősítéssel egyik fejhallgató sem fog rosszabbul szólni, mint integrált hangkártyáról.
Na jó, az alsó kategóriában épp előfordulhatnak furcsaságok, de az 595-nél nem hiszem, hogy ez állna fenn. -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22202 üzenetére
Ezek az árak semmit sem mondanak.
Én meg 16 ezerért vettem akg k500-at (mondjuk utána még 6 ezer volt rá ak601 párna) és 21-ért Senn HD580-at. Hidd el, mindkettő bőven az 555/595 felett van.Az 555 meg korábban (~3éve) újonnan 18 ezer ft volt. Na akkor tényleg megérte megvenni. Viszont ha most használtat vesz az ember, akkor az vagy már repedt, vagy hamarosan repedni fog. Ami persze hangján nem ront, csak rosszul néz ki és lehet, hogy vevő kicsit csalódott is lesz.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22198 üzenetére
Mutass már nekem most eladó 595-öt 20 ezerért.
Superluxok meg újak, van rájuk egy év garancia. Másabb a hangzásuk, mint a Senn-eknek, de nem kell 'szégyenkezniük' a jóval drágább konkurencia mellett sem.
Itt a fórumon is több embernek jobban tetszett a HD668b hangja, mint az 555.
Volt korábban nekem is 668B-m, egy moddolt(szivacs és rács) 555-el rendelkező ismerősöm is meghallgatta és jobban tetszett neki a Slux.
Én nem mondanám, hogy egyik jelentősen jobb lenne a másiknál, kb. egy szint, csak más stílus.
Arról nem is beszélve, hogy a hasonló kialakítású akg-kal is felveszi a versenyt. -
bigmasterg
addikt
hd540-reference/ ( kicsit drága, nem? az 580-am olcsóbb volt, viszont kicsit rosszabb állapotú is) szerk.: főleg, ha ezt is nézem.
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #22183 üzenetére
Először azt hittem, hogy ez ugyan az.
De nem, erre surround és egymás mellett van benne a 2 hangszóró, nem egymás alatt. Meg ritkább is, mint a K280. Csak sajnos elég húzós áron volt.Ugyan ott volt ez is, ahonnan a K1000 van.
Már korábban említettem, hogy volt ott (szintén új) K401 és Senn Hd1000. Még megvoltak, de ezek sem voltak épp olcsók. Illetve még egy Senn HD 480 -at vettem most még észre.
Csak néztem jobbra, balra, hogy milyen bontatlan, rég nem gyártott cuccok vannak ott.
De fejhallgatóból talán csak ennyi volt, ami érdekes.Volt még néhány ATH. (főleg kisebb modellek)
Meghallgattam egy AD700-at. Igaz, hogy ismeretlen (vmilyen válogatás / teszt) zenével és összehasonlítási alap nélkül, de így elsőre szimpatikusnak tűnt. -
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22145 üzenetére
Mondom az ellenkezőjét.
Nálam klasszikus értelemben, azaz analóg = hardveres hangerő állítás.
Van egy erősítőd, amin tekergetheted potmétert.
Semmilyen más álláspontot nem vagyok hajlandó elfogadni és a Föld akkor is lapos ! -
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #22133 üzenetére
Az szoftveresnek számít ? Nekem szoftveres hangerőállítás alatt kapásból pc jutott eszembe.
Valahogy csak megoldom(juk).
fi:zi'k: Mini tali? Ilyen erővel már a debreceni is annak számított.
Már innen a fórumról 3an hallottátok az akg-t. Az egész jó arány, nem ?Remélem a köv. találkozóra lesz hozzá valamilyen másik erősítő is.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22130 üzenetére
Na ezt fejtsd ki.
(#22128) schawo :
Na igen, igazán vihetne már valaki...
Illene már elmenni egyre. -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22121 üzenetére
Nem mondasz újdonságot, volt már több találkozó is.
A Senn ugyan úgy (ha még nem jobban) színez a felsőbb kategóriában is (580/600/650), de 'senki' sem írta, hogy ez baj lenne.
Amúgy nem biztos, hogy ugyan azt érti mindenki színezettség alatt. Nálam ez nem áll egyenes arányosságban a mélyek mennyiségével. Nem éreztem színezettebbnek a 650-et, mint a 600-at, vagy 580-at, de sokkal több mélye van (nekem legtöbb zenémhez túl sok volt) és emel egy kicsit a magasakon is.Ha külföldi véleményeket szeretnél keresgélni, akkor ajánlom kezdésnek a head-fi fórumát. (Persze itt is fenntartással kell kezelni a véleményeket, hiszen oda is bárki beírhat. Csak annyi előnye van, hogy nagyon sokan látogatják, így szinte mindenről található vélemény.)
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22072 üzenetére
Erősítők és dac-okról lénygesen több szó esett már a dacos/fejhallgató erősítős topicban. Olvasgass/írogass ott is.
Úgy kezdted, hogy végigolvastad a topicot.
Mármint az egész fejhallgatós topicot, mind a 22071 hsz.-t ?
Feltételezem, hogy nem, mivel akkor nem hiszem, hogy ezt a pár hsz.-t, így megírtad volna.
Nem igazán értem, hogy kinek írtad. Aki rendszeresen olvassa a topicot, azért nagyjából tisztában van a dolgokkal. A többiek meg csak egy-egy fejhallgató választásra irányuló kérdéssel tévednek be és miután választ kaptak, valószínűleg 'sosem' térnek vissza. -
bigmasterg
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #22053 üzenetére
Fejhallgatóknál nem szabad a kor miatt semmit sem elnézni.
Jó esetben régen is ugyan úgy szóltak, mint most és ami régen jól szólt, az ma is jó.
Több, a tiednél régebbi fejhallgatóm is van és sok friss modellt képesek porba alázni.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #22013 üzenetére
Én is inkább az xlr-rca átalakítót választanám. (szerk.: tényleg, vagy jack-xlr kábelt)
Komoly jack-jack kábelt nehéz beszerezni és drága is, rca-ból viszont egész tűrhető áron vannak jobbak, e-mellett masszívabb, tartósabb is.Szerk.:
Vagy szerezz be egy balanced dac-ot. -
bigmasterg
addikt
válasz
Nertpaelg #21927 üzenetére
Én is emlékeztem rá, hogy írtad, hogy cserélték az anyagot, de ha bemész a boltba / megrendeled valahonnan, akkor honnan tudod, hogy nem régebbit kapsz raktárról ?
([link] Nem csak a tied repedt)Szerintem Schawo-nak lesz igaza, az 555nek, 595nek sem lett volna szabad repednie. Illetve magától nem is repedne, ott van egy feszültség, ami miatt repednek -tervezési hiba- . A Senn meg volt olyan lusta, hogy nem volt hajlandó kicsit sem módosítani a fejhallgató kialakításán, így ugyan úgy kiadtak egy új, ugyan úgy hibás szériát. (Persze azóta lehet, hogy tényleg anyagot cseréltek és kevésbé repednek a futószalagról most legördülő modellek, de a Senn-nek tudnia kellett, már az eredeti 598 kiadásakor, hogy repedni fognak.
)
(#21930) fi:zi'k:
Na igen, erről a mozgásról jut eszembe, hogy az AKG-nak is jut egy ejnye-bejnye a K601/701 szériahibája miatt. (Belső kábel törés.) -
bigmasterg
addikt
Shufny linkjét még ezzel kiegészíteném.
Amúgy szerintem nem rossz, a használt 20 ezeres árát kb. megéri.
Viszont BestBuy-nak nem nevezném, amikor(2-3 éve) újonnan 18-20 ezer volt, akkor annak számított, most a superluxok töltik be ugyanezt a pozíciót.
Viszont -attól függetlenül, hogy ezek a senn-ek (555/558/595/598) repednek- valamennyivel minőségibb hatása van, mint a Slux-oknak, illetve sokkal kényelmesebbek. -
bigmasterg
addikt
Úgy látom contaxg shure-okkal is foglalkozik.
Szerk.:
Tényleg srh940 nem lesz? -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #21896 üzenetére
HD600/650,555, AKG K500, K601 ... teljesen jó, semmi panasz nem lehet a kényelemre szemüveggel.
A shure srh440 kicsit makacsabb, de az sem azért, mert nyomna, hanem kisebb a kagyló mérete, a bőr párna jobban tapad a fejhez és van, hogy a fülpárna fül mögötti részével kicsit összeakad a szemüveg szárának vége. (de ez sem rendszeres)(K1000 meg hozzá sem ér sem a fülhöz, sem a szemüveghez. )
Szemüveges leszel? Vagy nem neked?
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #21869 üzenetére
már nem tudtam szerkeszteni
Azt sem hiszem, hogy sr007-et p_adam-on kívül túl sokan (huzamosabb ideig) hallgattak volna.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Nertpaelg #21856 üzenetére
Szerintem (is) jobbnak kell(ene) lennie az sr007-nek, a hd800nál.
De azt is mondja, hogy a top dinamikus fejhallgatók "top flight rig"-el hozzák a szintjét.
Viszont innen a többség (ha nem mindenki) csak belépő/közép szintű rendszerről hallotta a HD800at.
Biztos vagyok benne, hogy a felső kategóriás dinamikusokhoz nem elég egy ~100ezres dac+amp. -
bigmasterg
addikt
válasz
Unbaised-Ben #21820 üzenetére
Ezzel kellett volna kezdened, az első hsz.-edből, szerintem ez nem derült ki.
és ha windows-ban állítgatod a kimenetet? Amikor fejhallgatót használsz, akkor átrakod sztereóra.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Unbaised-Ben #21817 üzenetére
akkor ezt nem értem:
"eddig hülyén adta ki magát, hogy a füles csak stereoban szól, így sok hangot nem is hallok, ha pl fülesen játszok."
Minden nap hárman megkérdezik ugyan ezt és senki sem hajlandó egy kicsit sem visszaolvasni.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
Unbaised-Ben #21812 üzenetére
Nem is láttam még jobb elméletet.(kérjük ne kattintson a smiley-ra)
Első (2) kritériumnak ezek felelnek meg.
Még nem is az, hogy egyáltalán nem olvastál vissza, de ahogy nézem, még az első hsz,-t sem voltál hajlandó végigolvasni.
-
bigmasterg
addikt
HD540 egész jó áron.
Ezt sem neked energy_, mert ennek meg erősítés kell.
szerk.: (csak rosszabbat fogsz találni MM-ben, mint a superluxok)
-
bigmasterg
addikt
válasz
Topanka #21739 üzenetére
598-ra úgy írom, hogy sok az 50, hogy nem hallottam. De ennyiből HD600at, 650-et lehetne venni.
és ajánlanám is neked az 580at vagy 600at, csak azok meg szeretik, ha erősítőre vannak dugva. Hangra szerintem megfelelnének, nagyjából passzol rájuk a leírás, viszont nyitottak.Lehet, valami fél nyitott praktikusabb lenne neked. Talán Beyer, csak azokból meg nem hallottam még a nagyobbakat, így stílusukat sem igazán ismerem.
Az árba amúgy egy akg k601 szépen beillene, csak annak nem biztos, hogy neked való a hangja. Szerintem kevésnek tartanád a mélyét(, meg lehet, hogy kicsit száraznak a hangját.)
-
bigmasterg
addikt
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #21598 üzenetére
Óbazz, tényleg.
(hosszú volt ez a mai nap)
Szóval meg is van a válasz az előző kérdésemre, hogy "miért, ki mondta..." hát ő.
DEJVID:
Miről hajtod ? Lehet, hogy egy komolyabb erősítő jót tenne neki.
Mondjuk akkor, meg már lehet, hogy tényleg olcsóbb fejhallgatót cserélni.(#21601) ntomka: Jujj, na jó inkább hallgatok, nehogy ilyet kelljen hallgatni.
Közben cserélted a képet is, nem ér.Ja, nem, csak hozzáadtál, hogy több szögből is megcsodálhassuk eme remekműveket.
Most meg már gif-ezel is, hogy tartsa így az ember a lépést szerkesztéssel?Közbe már lejárt a szerk időm, csak keresőben vissza nyíllal tudok még írni.
De sok lett a végére a smiley.
Többiektől meg bocs a 'live chat' miatt. -
bigmasterg
addikt
válasz
Nertpaelg #21574 üzenetére
Amúgy hozzá lehet szokni a kényelmetlenebb darabokhoz is, vagy csak fülpárna törik be, -nem tudom.
De az srh440 először eléggé kényelmetlen volt és ahogy telt az idő, úgy tudtam egyre többet a fejemen tartani. Most egy ~4 órát szerintem simán kibírok vele. (nem csak zene, filmnézés és hasonlók...)Tényleg nem tudja valaki, hogy honnan lehetne srh840 párnákat beszerezni hozzá? Vagy valamilyen más párnát, ami kompatibilis lehet vele (mondjuk valamilyen velúrt?) ?
Egyébként azt sem tudom, hogy hogyan lehet leszedni a fülpárnáját. -
bigmasterg
addikt
Épp írni akartam, hogy miket, de neked sok mély kell nem?
XB700 mélyéhez hogy álltál? Sok, kevés, pont jó?Amúgy (ha azt nézzük, hogy beats árába mi fér bele, akkor): Superlux HD668B (sima 681-nek, B nélkül több mélye van), AKG K601, Sennheiser HD600 (esetleg 558, 598), Beyer DT880.
Ja, hogy zárt, akkor zárt Superlux (662B, 660), Creative Aurvana Live, Shure SRH840, (Shure SRH750DJ ha több mély kell), Beyerdynamic DT 770, Senn HD250.De ha tényleg mély párti vagy, akkor ezek közül sok kiszóródik.
-
bigmasterg
addikt
Jé, ezt a sennheiserbuzis részt az este észre sem vettem.
De ha már kategorizálunk, akkor:
Vedd meg nyugodtan a Beats-t
és te leszel az isten a "Skullcandy-s hülyegyerekek" között.
Ha meg olyannal találkozol, akinek van egy kis köze a fejhallgatókhoz, akkor ha nem akar megbántani, akkor csak magában nevet egy jó, de ha nem ennyire tapintatos, akkor szimplán arcon röhög.Szóval szerintem vedd meg nyugodtan. Igaz, hogy az egyik legrosszabb ár-érték arányú fejes, de legalább "jól néz ki". -köhm-
-
bigmasterg
addikt
Van konstrukciós hiba: kettétörnek
Túl sok a mélye (mondjuk elvileg az xb700-nak is nagyon sok) és eléggé túl van árazva.
Ezek tények, nem gyűlölködés.
Szerk.: Ja, hogy a pro-t kérdezed, ami $450 ? Na akkor az hihetetlenül túl van árazva. Ennyiből már lehet venni egy tisztességes fejhallgatót és erősítőt is hozzá.
Szerk.: Bár, ha megnézem árgépen az itthoni árakat, akkor az összes beatsáron van.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
EZ milyen Stax?
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #21511 üzenetére
Élőben még nem láttam. A forma nagyon hasonló, de belülről másnak kell lennie a teljesen más felépítés miatt, meg egy kicsit szerintem vastagabb is.
p_adam:
Kb. mennyit ér egy ilyen Stax szett ? -
bigmasterg
addikt
Amúgy meg:
Már nem neked:
home made K1000:
(volt másik is, de azt már elnyelte a Zinternet.)
Szerk.:
Azt hittem, hogy ezek még be fognak rendesen férni.
Kár, hogy itt a fórum nem méretezi a képeket automatikusan.Ez meg egy fekete K1k (csak avatarként láttam, nagyobban nem találtam meg):
-
bigmasterg
addikt
Pedig zárt és nyitott fejhallgató között 'tud' (térben) akkora különbség lenni, mint fülhallgató és fejhallgató között.
Ki is próbáltam és Yuin PK1, nyitott, 150ohm-os fülhallgató és a shure srh440 fejhallgató tere között nemigen van nagyobb 'gap'(különbség), mint a 440 és a hd580 tere között.
Mondjuk a Yuin-nak meg a fülhallgatók között van extrém nagy tere.Jó, tudom hangszórónak meg K1000nél is nagyobb tere lehet, viszont ugyan ennyire pontos és részletező hangfal nem épp a legolcsóbb kategória lenne...
szerk.:
Shufny:
Beszálljak, ha nincs elég ember?
(mondjuk annyit tudnék, ellene, hogy
- nem akarok még egy fejhallgatót venni, így 'tartok' tőle, hogy túlságosan megtetszene
-a világ másik felén lakom
-ha meg már nagyon megtetszene, akkor sem lenne esélyem megvenni ezt a darabot.) -
bigmasterg
addikt
Mire jöttem most rá.
Ha szemüveg nélkül hallgatom az srh440-et, akkor több a mélye.
Zárt fejhallgató, viszonylag kemény, bőr fülpárnával, a szemüveg szárát nem tudja annyira pontosan körbe ölelni, mint a velúr párnák. Ilyenkor gondolom nem annyira zárt és azon a pici helyen valamennyi kimegy a mélyekből.Hallgattattam most a fejhallgatókat és arra jutottam, hogy a shure-nak vannak a legjobb hang arányai. Mármint mély, közép, magas arányára gondolok. Találtam olyan szám részt is, ahol jobban tetszett bármelyik másik fejhallgatómnál.
Viszont nagyon zárt és itt nálam el is bukja az összes előnyét. Sokkal kisebb a tere, mint a többinek, sokkal sűrűbb a zene, kisebb a színpad. E-miatt nekem közel nem nyújt akkora élményt (főleg komolyabb zenével), mint a másik három. Persze ez a legolcsóbb a 4 közül. De ha nem cserélgeti az ember hallgatás közben a nyitottakkal, akkor nincs vele semmi baj.
Valamennyivel kényelmetlenebb, mint a K500, HD580, de a gradonál lényegesen jobb.Amúgy azért tartom, mivel zárt és könnyen hajtható. Így egyszerűbb forrásból, külön erősítés nélkül is egész tűrhetően szól, illetve van, hogy jól jön, hogy nem hallatszódnak be a zajok (meg ki, amit én hallgatok).
-
bigmasterg
addikt
válasz
Shufny #21412 üzenetére
Ahonnan a K1000-em van, ott volt akkor egy bontatlan HD1000 "Charleston" is, valamivel olcsóbban, mint a head-fi n linkelt.
Viszont azt olvastam róla, hogy valamelyik kisebb modell hangszóróját kapta meg, csak egy évfordulós 'dísz' fejhallgató. Amikor kijött 580 volt a csúcs és lényegesen jobban szólt a "Charleston"-nál.(De az 580-at is olcsóbban vettem, mint $135.)
szerk.:
Persze, hogy jó ár érte. Én spec. jobban szeretem, mint az (új) 650-et.
Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest