- Nem nyílnak a Foldok?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Megvettem, mert bár tudom, hogy sárnehéz, meg az összes többi, viszont ez volt a kezemben, a mostanim is hasonló, és bár szívesen kipróbálnék egy 50g körüli egeret, ez tud 2 géphez csatlakozni, van szabadonfutó görgője és több gombja, és kényelmes.
Ha valakit érdekel, a razer oldalon most le van akciózva 112,99€-ra, de ez további 10€-val csökkenthető, ha az ember feliratkozik a hírlevélre. Gondolom mivel megjött az utód, de ez szerintem ennyiért jó áron van. Sajnos a Qi töltő adapter meg a hyperpolling nincs leakciózva, de majd egyszer biztos le lesz
-
Santi22
aktív tag
-
RAMyMamy
tag
Ha nem 2-3 evre akarsz egeret, es nem jatszol kompetitiv cuccokkal, akkor hosszabb tavra megerheti egy ilyen dragabb motyo, foleg mert nem muanyagbol van. Csak szerintem mint minden egernel, itt is a legnagyobb lutri a forma, tehat hogy adott vasarlonak kezre all-e. Alapul lehet venni az eredetit, amirol koppintva van, de sokszor az eloshapeses osszehasonlitas nem er semmit, csak ha mar fizikailag a kezedben tartod, akkor derul ki, hogy mizu van. En pl. ezert nem mernek ilyenekre beruhazni, egyebkent jopofak.
Nekem a Logi G5 es G703 formavilaga kozott lenne az arany kozeput, 65g korul, de ilyen nem letezik.
-
-
Santi22
aktív tag
A stílussal egyet tudok érteni, van amikor elfogy a türelem, van aki eleve hevesebb vagy csak nem bírja szó nélkül hagyni az ostobaságot, főleg ha századjára találkozik már ugyanazokkal a problémákkal és nem képes kezelni a helyzetet. Ilyen van, nemcsak itt, bárhol máshol is.
Én mondjuk nem azért jövök egy szaktopikba, hogy leültessenek egy bársony fotelba, kávéval kínáljanak majd nyájasan megkérdezzék, hogy mivel szolgálhatok még uram?
Azért jövök ide, mert segítségre van szükségem hozzáértő emberektől, amit ők ingyen tesznek meg nekem a szabadidejükből áldozva rám, ki így, ki úgy. A törékeny lelkem ápolgatására meg léteznek más fórumok.
Jártál te már autószerelőnél pl? Totál hülyének tudják nézni a laikusokat, néhánynak a flegma stílusa egyenesen bicskanyitogató. Nem érdekel, szakmailag legyenek ott és oldják meg a problémámat, nem haverkodni mentem oda. Pedig ott még fizetek is egy szolgáltatásért, akár jogosan is el is várhatnék egyfajta bánásmódot is a pénzemért, de mindenki tudja, hogy egy autószerelő műhely sem éppen egy wellness.A magam részéről pl ennek a topiknak köszönhettem anno a Lamzut, sosem hallottam róla előtte, valószínűleg az itteniek nélkül ez ígyis maradt volna.
Totálisan elégedett is vagyok az Atlantisommal. Nekem is Logitechem volt korábban, ég és föld a különbség a Lamzu javára. Pedig kapja a terhelést rendesen Torchlight 2-ből vagy Orcs Must Die 2-ből, aki ismeri ezeket tudja mennyit kell kattingatni, mint az őrült, de még mindig olyan a gombja, mint a újkorában és nem recseg, nem ropog semmi.
Nem voltam megszeretgetve, de nem is azért jöttem, amiért idejöttem anno, hogy jó egeret ajánljanak azt megkaptam és erről szól ez a topik, azóta is követem napi szinten. -
RAMyMamy
tag
Szerintem te nem feltetlen az en hsz-emre akartal valaszolni, mert en kb. semmilyen stilusban sem irtam neked semmit, ugyhogy ezt inkabb most ignoralom, de egyebkent azzal a reszevel egyetertek, hogy neha nagyon okadek stilusban tudjak itt oltani egymast az emberek.
Gondoltam beleszolok, mivel en tok mas perspektivabol kozelitem meg ezeket a periferiakat, mert nyakig bennuk szoktam lenni altalaban. Synthwave pedig ahogy szokta irni, nem szedi szet az osszes egeret, amit hasznal/tesztel. De ha senkinek nem akarsz hinni ezzel kapcsolatban, ezzel aztan tenyleg nem lehet mit kezdeni.
De amugy akkor en is megnyugtatnalak, konkretan tele vagyok Logitech periferiakkal otthon, es a topik temajahoz passzoloan pont G703 HERO egerbol van kettom is, amiket hasznalok napi szinten, de egy alapos pimpeles utan lehet csak jo egernek mondani. Tehat en pont nem utalom a markat, csak egyszeruen nem erik meg az arukat a termekeik es ezt a tapasztalatomat hetrol hetre az ujabb es ujabb hozzam erkezo tonkremeno egereik (neha billentyuzet, fejhallgato) is csak megerositik.
-
Mephike
őstag
Nézd, eléggé sarkítod a dolgot. Itt pár ember heti szinten sok-sok percet beleöl abba, hogy leírja, hogy mit ajánlott szerinte venni. Leírja akár 10-szer egymás után ugyanazokat a dolgokat, pedig elintézhetné annyival, hogy ott a keresés, vagy lapozz vissza egy oldalt és olvasd el, stb. Mindezt teszi azért, hogy aki kérdezett tényleg jó terméket tudjon venni magának.
Persze néha az ajánlás nehéz. "5k pénz legyen, de tudjon mindent is." Illetve ott van az általad említett Logi téma. Nehéz jó szívvel ajánlani annak a márkának bizonyos termékeit, főleg ha az ár/érték arányt nézed. Mivel ott van spéci görgő több egéren is, ez mindig is vita tárgyát fogja okozni, hogy a végtelen görgő miatt megéri-e Logit venni.
Ugyanakkor senki mellett nem áll ott a fórumról a kérdező mellett, és tart fegyvert a fejéhez, hogy márpedig azt vegye, amit ő ajánlott.Ha neki a végtelen görgő a fontos, ám vegye.Nyugodtan gondolhatja valaki azt, hogy elitisták vannak itt, meg hülyék, stb. De amíg az emberek többsége megköszöni az ajánlást, netán visszajelzést is ír, hogy bejött neki a termék, amit itt ajánlottak neki, addig fölösleges egymás kioktatása. Mert jelen pillanatban pont olyan vagy, ami ellen harcolsz, lenéző, kioktató...
Igen, vannak hibák itt is, ahogy más topicokban is, de ettől vagyunk emberek. -
-
RAMyMamy
tag
Ha neki nem hiszel, hogy szar a Logitech, akkor csak halkan megjegyzem, havonta kb. 10 egerbol, amit megjavitok, altalaban 10 Logitech markaju. Neha csak 9. Es az esetek 99%-aban a gyari gagyi, filleres alkatreszek okozzak a problemat. Ugyanaz a nyomora a 16 ezres egeruknek meg az 50 ezresnek is.
Nem veletlenul irja itt mindenki, hogy:
NE. VEGYEL. LOGITECHET.Maximum akkor, ha mazochista vagy es/vagy tudsz es van mivel forrasztani.
Ar/ertek aranyban nem a legjobbak manapsag mar es a regi hirnevukkel elnek vissza es fossak tele a piacot az ujabb rokabor lehuzasaikkal (G502 X, GPX 2, stb...) -
Santi22
aktív tag
Ez itt nem a milyen low-budget vagy milyen mainstream egeret válasszak topik szerintem.
Általában azért itt mindenkinek az igényeihez és a keretéhez igyekeznek a legjobb ajánlást adni, ha a kettő nem találkozik, akkor szokták azt javasolni, hogy vagy adj le az igényeidből vagy növeld a keretet, ennyi a sztori.
Pl senki nem fogja 16k-ért az ezer éves G305-öt ajánlani, mert eljárt felette az idő és van jobb cucc abban az ársávban, amiben ő mozog. -
-
Mephike
őstag
Keress rá a Pulsar szóra a fórumon, és látni fogod, hogy Szellem nevű felhasználónak már volt dolga a céggel és gariztatott egeret náluk. Kérdés nélkül cseréltek neki, és a cég ahogy azt kell, saját költségén küldött neki új egeret.
Ha itthon megveszel egy egeret, azt a boltnak cserélnie kell, nem kell neked érte Kínába utaznod. Ez nem a Te dolgod. Illetve az, hogy Te nem hallottál egy egérről még nem azt jelenti, hogy az nem jó...
-
Csandi
őstag
Számtalanszor rendeltem már én is, és itt is meg a billes topicban is több ember a Keychron saját oldaláról. Soha nem volt vám meg semmi extra költség, ugyanis először elküldik a holland raktárjukba és onnan jön ide. (Ugyanezt csinálja pl. a Razer is mikor szingapúrból küld valamit, de pl. EVGA-tol is vettem már így 3070-et mikor új volt)
Az a cannot guarantee rész nem EU-ra vonatkozik hanem fis-fos országokra.
Amit az oldalon látsz leírva árat az + shipping és ennyi.
-
Zaied
addikt
Annyiba kötnék bele, hogy az egységesíttet vámszabályok miatt 150 euró alatt nincs plusz költséged azon fölül amit a webshop szállítási költségnek kiír(ki is írja, hogy tartalmazza, ez különben a legtöbb webshopba már így megy, rászámolj az adott ország áfa kulcsát checkoutnál). És vámolni amúgy se kell 150 euró alatt csak áfázni. Ahol áfa nélküli az ár, ott föl is van tüntetve, akkor kell csak pluszba fizetned. Szóval 55,48 euró a vége mindennel.
Sűrűn vásárlok mindenhonnan is, csak azért mertem megjegyezni.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"A "kicsit baltával faragták" meg akkor hálálja meg a (nem) olcsóbb árat, amikor bedurran a csuklód tőle, mert szemre tervezték (=lopták) a formát"
Igen, az MX 140 grammjától biztos nem 5 perc használat után kezdene hasogatni a kezem. Lehet, hogy elég lenne 3 is.
Sajna.
Nem lopták, saját formája van. Ettől függetlenül jó tudni, hogy ennyire képben vagy a Keychron formatervezési modus operandijával, és emellett egyszer sem volt a kezedben, de ez nem gátol meg a légből kapott, kerek perec kijelentések posztolásában. Az érzelmek és a csúsztatás, ugye.
"Az az M6 gamer egérnek alkalmatlan,"
Miért is? Csak mert hardveresen minden adott out of the box, hogy world rank #1-re puffogtasd vele magad két irodázás között. Felsőkategóriás szenzor pipa, kellőképp reszponzív rádió pipa, nem hulladék mikrokapcsolók pipa, decens tappancsok pipa. A méret/fogás meg 110 százalékig egyéni részlet.
"ergonomikus egérnek meg bumszli"
Kisebb, mint az MX.
"és ennyi pénzért már normális egeret is lehet kapni, ami neked és nekem is megfelelne."
Na de láthatólag nem így van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Vagyis gyakorlatilag egy áron vannak."
Ha feleannyiért menne az MX, mint az M6, akkor is gáz lenne, de legalább nagyjából azon az árszinten lenne, amit talán megér.
"Az általad felsorolt szempontok kinek mi, az "ezer éves, fos szenzor" gyakorlatilag a mindegy kategória irodai felhasználásnál,"
Nem tudom, engem már elv szintjén is bánt, hogy valamiért komoly $$$-t pengetek, és belül egy kétfilléres fos van, mert jóvanaz, úccsetűnikfölaparasztnak volt a dizájnfilozófia magja.
"a kevésbé reszponzív wireless nem tudom, mire vonatkozik egy irodai egérnél ami működik"
A gyengébb reszponzivitásra. Mondjuk ha valami ratyi, 60 Hz-es képernyő előtt ül az ember, akkor a monitor input lagja már hajlamos elmaszkolni az effélét. De egyébként ezen túllépve itt is beüt az, hogy komoly $$$-ért komoly techet várok.
"mert ez már nem szakmai vélemény, maximum érzelmi."
De, ez maximálisan szakmai vélemény. A posztban nem érzelmek álltak az MX 3S-sel szemben, hanem szakmai megvetés. A kettő nagyon nem ugyanaz. Kettőnk közül te nem tudsz elvonatkoztatni a fixa ideáktól, nem én (hiszen úgy ajánlom a szabadon futó görgős M6-ot, hogy a magam részéről soha nem használnám tartósan, akkor sem, ha bruttó 500 forintba kerülne, mivel számomra minden off, ami 45 grammnál nehezebb, teljesen mindegy, hogy ágyba hozza-e reggel a kávét vagy sem).
Egyébként vannak szubjektív preferenciák, és emiatt szubjektív favoritok, de az alacsonyabb tömeg objektíven jobb. Egyszerű fizika. Tehát nem érzelmi.
Az eszköz kevesebb energiabefektetéssel mozgatható egységnyi távon, és könnyebb a mozdulat megállítása vagy az irányváltás, mivel nem kell annyit harcolni a test tehetetlensége ellen. Ebből kifolyólag az ízületi terhelés is alacsonyabb, tehát még egészségmegőrzési szempontból (vagy a potenciálisan kialakult helyzet tovább nem rontása miatt) is jobb.
Plusz a rendkívül puha padok nem süppednek úgy alatta, tehát nem lesz méginkább vánszorgós az amúgy sem épp fürge egérkezelés. Meg a könnyebbet hajlamosabb az ember kevésbé rátehénkedve használni, ami a talpak elkopását késlelteti, de ez már kb. a kákán is csomót része a történetnek.
A picit magasabb tömeg azoknak jó, akik a kezük pontatlanságát kompenzálják a nagyobb tehetetlenséggel, de ~80 gramm felett már ez is kontraproduktív.
"Köszi a burkolt lehülyézést..."
Fölösleges beleképzelni a mondandómba olyat, ami nincs benne. Ha le akarlak hülyézni, akkor azt írom. A "jobb érzésű körök" alatt azokat értem, akik teljesen, naprakészen képben vannak a témában, sok évre/akár évtizedre visszamenően, és ha kérdezik őket, akkor nem hasraütés vagy totális szubjektum alapján ajánlanak valamit.
-
FireKeeper
nagyúr
itt amúgy még mindig azon vitatkozunk, hogy a kvázi egy áron egy minden tekintetben jobb terméket kapsz a keychrontól. és ezek nem "kinek mi" dolgok hanem objektíven mérhető dolgok, úgy mint szenzor, súly, kapcsolók, talpak, type c vevő. egyedül max a formába lehet belekötni, hogy kicsit baltával faragták de a master is elég extrémen ergo forma.
jah és ez nem eliteskedés, ha azok lennénk akkor miért az olcsóbb, kevésbé márkás termék mellett érvelnénk? bocsi már hogy próbáljuk az embereket a jobb vételek felé terelni a márkafanatizmus helyett.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Viszont én nem szeretem az olyasfajta érvelést, amikor úgy favorizáljuk az egyiket, hogy annak a gyengeségeivel együtt lehet élni, miközben a másiknál minden apróság súlyos vétek."
Azért az árért valóban az. A hardveres specek fényében konkrétan nevetséges, de nem baj. Merthogy huszon-harmincakárhányezres egérben mindentől függetlenül pls ne legyen:
-ezer éves, fos szenzor, amit egy 8-10 000 forintos egérben is szégyellnék
-málló burkolat
-vezetékes szintnél kevésbé reszponzív wireless
-abszolút hulladék talpak
-horgászónnal kiöntött belsőJobb érzésű körökben a talpak kivételével (filléres tétel egy jó) ez mind eléggé dealbreaker dolog, teljesen mindegy, hogy milyen szoftveres háttér van mögötte vagy meddig bírja az akksija (ami amúgy szintén cserélhető komponens).
A Logitech piachoz és igényekhez való hozzáállása egyébként remekül megfigyelhető az előbb posztolt G PRO 2 Lightspeednél is, és amíg tonnaszámra vannak, akik így is veszik, ez nem is fog változni. 2018-tól kezdve egy meredek leejtő, ezzel az új, témában teljességgel inkompetens CEO-val meg pláne (de már előtte is általános mélyrepülésbe kezdett).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"és mint kiderült a beszélgetésben, a szakértők is tévednek vagy általánosítanak."
Nekem teljesen más jött le, hiszen még olyan is el akarta hantolni, akinek van/volt MX-e, és emellé van extenzív tapasztalata modern cuccokkal (több tucat modellel), ráadásul napi szinten képben van a piaccal.
Egyébként a Keychron kb. az összes létező metrikában kettéhugyozza a Logit, kevesebb, mint féláron (vagy kétharmad áron, attól függően, hol veszed). Felsőkategóriás komponensekből építkezik egy tudásához mérten nagyon barátságos árszinten, nem egy abszolút bazalttömb, plusz a Type-A mellett egy Type-C vevő is jár hozzá, és még a talpai sem azonnal a kukába valóak.
Legfeljebb a szoftveres hátteret tekintve gyengébb, de ez meg egy olyan dolog, hogy áthidalható (meg azért a Logi sem akkora ász benne). Persze ez abból is ered, hogy a Keychron inkább a PnP állíthatóságra koncentrál. Ja, meg az akkuideje kevesebb, de amúgy az is 600 mAh-s benne, szóval egyáltalán nem kicsi, visszavett polling rate-tel nem kell 2-3 naponta töltögetni. Ha kényelmesen meg tudod fogni, ötször különb eszköz, mint az MX.
Just sayin, de nekem nyóc, gl. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Én egyedül csak azt kifogásolom, amikor egy topikban megy a svájci bicska effektus, és egy termék vagy termékkör van ráhúzva az összes felhasználási modellre, épp csak azért, mert a topiklakók mást nem használnak. De ez nem csak itt fordul elő, hanem kb mindenhol."
Na, de ha olyanok, akik napi kapcsolatban vannak a dologgal és kenik-vágják a témát, ezt csinálják, akkor annak lehet, hogy jó oka van, nem?
Amúgy tényleg nem értem a küzdést. Veszel egy M6-ot szabadon futó görgővel, kipróbálod, ha nem tetszik, 14 napon belül elállsz. Ha meg tetszik, akkor nem kell semmit cserélgetni, elég lesz egy egér az asztalon. Ennyi igazából a történet."az MX Master 3S minőségi problémáira,"
Nem csak a minőséggel vannak problémák. Azzal is, hogy legalsó polcos hardverkomponensek felsőpolcos áron vannak árulva, egy dögnehéz kasztniban, amin még a talpakon is fillérszexuáltak.
----------------------------------------------------------------------
(#103009) krono.: "Nem azt mondom, hogy nem lehet kényelmes, de valamiért az ergo gaming egerek is ugyanazt a formát nyújtják, csak kicsit terebélyesebbek oldalra, nem lesz tőle természetesebb a csuklód tartása, mint pl egy vertikális egéren, vagy akár az MX Masteren."
Ez akkor bukik meg, ha emelgeted/repozicionálod az egeret. Ilyenkor rengeteget számít a tömeg, főleg tartós használatnál. Akár 10-20 grammok is, lazán.
14 éve romon vannak az ízületeim, egy ceruzát nem tudok 10 percig fogni diszkomfort érzés nélkül, és így mondom azt, hogy ergonómiailag az összes bálna és vertikális egér kuka, legfeljebb csak ront a helyzeten. Az utóbbinál ott van persze, hogy a csuklód természetesebb szögben áll, csak a fene megette az egészet, mikor meg kell emelni az eszközt. És nem láttam még olyan vertikálist, ami ne lenne legalább féltégla.Ha kb. soha nem emelgeted az egeret, működhet
(bár a magam részéről nehezen tudom elképzelni, hogy hogy lehet úgy gördülékenyen használni)
.Illetve nem feltétlenül attól kényelmes egy egér használata, mert az egész tenyered rajta pihen. Az egyik legkomfortosabb (top 5-ben szerintem benne van) számomra például a fingertip only G-Wolves HSK Stardust, pedig 20,2 x 10,5 cm-es kezem van. Viszont a cucc Hyperglide teflonnal, minőségi padon szó szerint effortless a maga 38 grammjával, és az ujjaknak sem kell feszülniük. Értsd, a komfort túlmutat a nagy méreten és az "ergo" formán.
"De mondjuk a Razert nem láttam az utóbbi időben ennyire változatos módon elküldve a búsba, pedig a Viper V3 Pro kerül 70ezerbe (igaz top tech), és a legutóbbi CS lanon egy rakás tech szünet volt, mert random megállt a tracking egy fél másodpercre, és talán még egeret is cseréltek Niko-nál."
Tudod mit? Részemről a Razer is elmehet a búsba.Mellesleg különb beviteli eszközöket gyárt, mint a Logi, valamennyire talán még érdekli, hogy mit akar a nép, és bár a szoftvere ennek is egy túlspilázott bloatware, legalább működik. Meg a support, ugye.
G-Wolves, Pulsar, Xtrfy, Sprime és Zaunkoenig ftw. Talán még a Keychron és a Pwnage is belefér.
-
arcitec
addikt
Á engedd el. Nekem is ilyen egerem van már vagy 3 éve és tökéletesen tudom használni, az akku idő is remek mondhatni. Az, hogy nagy darab, meg nehéz, ez a kinek mi.
Nekem volt kisebb egerem(amit vissza is vittem), mert nagyobb kézben zavaró a kicsi egér. Egy jó egérpadon meg könnyedén siklik. Ez a topik is felejtős, mert van pár ember megmondó a saját preferenciájukat erőltetve, a többi meg "beállok" sorba típus és szajkózza amit a szájába adnak. Ez nem az a topik mint a többi. -
Wolfskin
őstag
A fogyasztó leginkább a marketinges szemével látja a terméket. A termék magja a lényegi előny, vagy szolgáltatás, és erre tapadnak hagymahéj szerűen a további rétegek, mint a termék fizikai valósága, a dizájn, extra funkciói, a márkaígéretek, gyártói- és kereskedői szolgáltatások, mint szerviz, garancia, finanszírozás stb, stb. stb. A fogyasztó ezekből alkotja meg a saját preferenciái szerint súlyozva az általa ideálisnak vélt termék képét.
A mérnök ezzel szemben egy műszaki cikket lát, amit technikai paraméterekkel és különböző szempontok szerinti teszteken való megfeleléssel tud leírni. Legalábbis kisarkítva.
Egy hasonlattal éve, mint mikor egy férfi és nő vitatkozik, hogy jó lett-e a szelfi. Ha az élesség, fehéregyensúly, megvilágítás és a kompozíció rendben vannak, a férfinek jó a kép. A nőnek viszont csak akkor, ha megközelíti a fejében ideálisnak vélt valóság hangulatát. Ezérz nagy valószínűséggel sosem fognak egyetérteni. Ahogy a szakértők és userek is elbeszélnek egymás mellet. -
-
Csandi
őstag
Jó pár éve ugyanannak a szenzornak a minimális ráncfelvarrásai jelennek meg, de már az első verzió is hibátlanul trackelt üvegen. Ha nem valami 2017-es modell veszel, meg nem valami noname brandet, akkor mindegyik szenzor tudni fogja. Ugyanúgy pixart szenzor van minden egérben, 3390, 3395, 3950 stb, a Razernek van mindig egyel újabb mert privilegiumuk van 1 évig a legujabbra (bar lehet ez mar nincs) illetve a Loginál a hero ami pedig 1-2 generációval régebbi szenzor csak a fogyasztásra optimalizálva
Egyébként irónia részedről tudom, de kis túlzással az van amit mondasz. Minden egérben ugyanaz a szenzor van. Idén kijött a 3950, akkor most mindenki azt rakja az egerükbe. Tavaly ami volt akkor mindenki azt rakta. Jövőre ami lesz mindenki azt fogja.
És hozzátenném, hogy nemrég beindult egy trend, hogy új kínai brandek nagyon olcsón adnak technológialig fullos egereket, általában max QC problémáik vannak, de azokba is az aktuális top szenzor kerül. Ezek a brandek amúgy a “semmiből” jöttek, bérgyártói voltak más nagy brandeknek szóval a tapasztalat ott van.
-
Mephike
őstag
Nézd, totál egyszerű a képlet.
"3. Közvetlen alternatívája a Keychron M6, de az anyaghasználatra, ergonómiára, akkuidőre, szolgáltatásra elmarad tőle. Budget opciónak viszont jó."
Csak ebben az egy mondatban több probléma van. De tegyük félre ezt. Nem értem, hogy miért agyalsz ennyit. Nincs sok alternatívája a az MX egereknek. A Keychron az egyik. Ahelyett, hogy megvennéd (20-25k), kipróbálnád, tologatod itt a teherautót. Igen, leszenk dolgok amiben az MX jobb lesz az M6-nál, de lesz amiben feltörli vele a padlót.
Mit veszítesz egy megvételével? Nem jön be? Eladod 5-10k mínusszal és azonnal elviszik hardver aprón. De mondom nem kell elfogadni, amit írnak, tényleg nem kötelességed. Maradj az MX-nél és lépjünk tovább. -
Mephike
őstag
Több dolgot is rosszul látsz. Gondolok itt a súly, üveg, Keychron M6-ról írtak, és ahogy azt az MX Master egeret látod, stb, stb... De persze vedd nyugodtan azt, amit kinéztél magadnak. Megpróbáltuk, nem ment, nem tudunk meggyőzni, ez van. Tényleg nyugodtan mondom, vedd amit szeretnél...
-
125Hz-en használom mivel csak 60Hz-es a monitor, ezáltal kb 3 hetente rakom töltőre, de akkor is még min 30% van benne. Másrészt egy ergo gamer egér rohadt kényelmes és könnyű. A szabadonfutó görgő, hát fene tudja, volt olyan mx masterem, ez volt az egyetlen előnye. De a 150grammos súlya és egyebek eléggé ellene szóltak. Szabadonfutó görgő nélkül sztem vígan lehet dolgozni hacsak nem vagy valami excel expert aki egész álló nap 20k soros táblázatokat pörget fel-le.
-
Csandi
őstag
Gamer egereknek is mindegy milyen feluleten futtatod, ez már nem a lézeres korszak, atlatszo uvegen is megy. (Maximum a talp kopás gyorsitod vele ha nem egerpadon)
A jatekra tervezett egerek kényelme is maximális, evidens, mivel ezekkel esportolnak is, napi 12-16 orat jatszanak vele emberek, kenyelmesnek kell lennie.
Szabadon futó görgő valid pont, arra a korábban említett Basilisk azthiszem megoldás, de nem tudom fejből, hogy annak olyan-e a görgője majd megmondják.
Jah és a kényelemhez a súly is hozzájárul, eléggé. Irodai egerek féltégla 100+ 150 grammok, modern gamer egerek 30-60 között mind 1-2 kivétellel.
-
-
Nobbigstein
tag
Az Xlite v3 large most 80€ a pulsar oldalan (a fehér), plusz vmi postakoltseg. Ez az egér egyébként nem lyukas, es 100 orat bir az akkuja 1000Hzen. Szerintem eleg jo deal. Volt nalam a medium par hetig, nekem nem gyujtotte a koszt.
Az M6-hoz meg ket receivert is adnak (usb A es C), lehet azzal meg tudsz oldani ket eszkozt, max. manualisan, ha maskepp nem megy.
-
Csandi
őstag
Koszt nem szedi össze, az tévhit, volt több lyukas egerem is.
Basilisk amúgy arra nem rossz amire neked kell.
Razer Pro Click már nem mai, nem is volt az régen olyan drága csak már kifutó/ott modell, így ilyen fura ára van. Ennyiért off.
Deathadder okkal kerül dupla annyiba, az jó is.
-
Csandi
őstag
Keychron M6, Razer DeathAdder V3 Pro, Pulsar Xlite v3 Large
Első inkább irodai vonal, másik 2 gamer, de nagy méretűek és jó minőségűek.
Igen több eszközös csatlakozásba nincs versenytársa az MX-nek mivel nagyon rétegigény, nem foglalkoznak vele. Tömeges lehúzás meg persze, hogy nincs mivel az összes Logitech tartalom szponzorált, mindenhol a legjobbak, csak jókat olvasni róla. Aztán bármelyik egeres topicba, reddit, ez stb. bemész ahol tényleges felhasználók vannak és érdekes már mindenki szidja
Meg nagyon sok a noob felhasználó, G502 mai napig a legtöbbet eladott egér közben egy fos.
Egyébként én egyszer vettem egy MX Master 3-mat még egyetemre, dögnehéz, a legtöbbet feature-e gimmick volt amik nélkül ugyanolyan jól megvoltam, a 125hz no comment és a talpai is extrém gagyik. Nagyon hamar továbbadtam rajta.
-
inf3rno
nagyúr
Ez a netezős fogásom, pihentetőbb, mert le tudom rakni a csuklóm közben. A játékos fogás az más, viszont ahhoz fel kell tennem a billentyűzetet az asztalra, az egeret meg magam elé húzni középre. Ha nagyon kint van jobbra, akkor sokkal nehezebb célozni vele, meg egy idő után elfárad a vállam. Gondolkodtam már, hogy veszek ilyen wasd-os keypad-et vagymit, ami nem olyan széles, de sajnálom rá a pénzt, mert már ritkán játszom. Azért egy egér használható másra is...
-
inf3rno
nagyúr
Én csináltattam magamnak asztalt kb 15-ért. Van egy jó széles kihúzható billentyűzet + egér tartója, aminek van egy fél centris pereme, szal ha pihentetem a kezem, akkor azon van. Amúgy ja, nekem is kicsi a G400 ilyen szempontból, a G7 sokkal jobb volt, az nagyobb emlékeim szerint. Szvsz átlagos kezem van, de így is.
-
TeebyKay
őstag
Igen, beírod a cpi-t, aztán megnyomod a collect-et, amilyen gyorsan csak bírod megrántod az egeret jobbra aztán balra (akár többször is), minden rántás egy hullám lesz a diagrammon, aztán plot-al kiírja az eredményt, ott pedig kiválasztod, hogy xVelocity-ben adja meg, abban a legkönnyebb értékelni.
Kanámat 4m/s-nél nem is bírom gyorsabban rántani és azt még simán leköveti
-
lemusz
addikt
-
Gaben92
őstag
Van arra is, de csak az egéren lévőre.
A 910- és a 810 kezdetű P/N-ek azonosítják a típust. A 910-es csak annyit, hogy ez egy G100s. A 810-es már ország, vagy régiókódos. Nem tudom melyik/miféle, de az már egy "szűkebb kör". Az egéren lévő S/N azonosítja konkrétan a te egeredet, a dobozon lévő S/N pedig nagyon jó kérdés, hogy mit....
Lényegében a dobozon lévő S/N kivételével az összes többi számsorra ki kell, hogy dobja a Logitech honlapja a pontos típust.
Bár az S/N-t lehet, hogy csak termékregisztrációnál fogadja el, ebben nem vagyok biztos...
-
Gaben92
őstag
Ide írd be az egéren található P/N, S/N, vagy M/N számot. Mindegyikre ki fogja dobni az egeredet. A dobozon található P/N-el szintén, mert az az egér "általános" termékszáma, viszont az S/N-el nem, mert a dobozon lévő nem az egérhez tartozik... Ez ilyen Logitech feature, ne kérdezd. Kapásból a Logitech oldalán minden egér P/N száma 910-el kezdődik, de a legtöbb magyarországi egéren 810 van, és még az utánuk következő számok is mások...
-
Gaben92
őstag
Ebbe belefutottam én is már.
Logitech egereken nem mindig egyezik se a P/N se az S/N a dobozon és az egéren. Sőt gyakoribb, hogy nem.
A dobozon egy általánosított szám van. Az egéren pedig annak az adott egérnek az azonosítója. Nem kell megijedni miatta.
De ez általános nagyon sok logi terméknél, a füleseknél biztosan.
Írd be a logitech honlapján bármelyik számot, és ki fogja dobni az egeredet.
Az infó a logitechtől származik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest