-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferni
őstag
Ezek a Zowie egerek esportra lettek kitalálva, alapjában véve CShez és FPS játékokhoz.
Az EC szériát például Emil Christensen "Heaton" közreműködésével tervezték, aki CS player volt, az FK szériát pedig Filip Kubski "NEO" után nevezték el, aki segített megalkotni az FK szériát, ő ismertebb a Virtus Pro miatt.CShez tudni kell a görgőt nem használják a profik, max bunnyhophoz space helyett, ezért is alkották meg kevesebb lépcsősre a görgőt, mint az a szokásos.
-
vlevi
nagyúr
Nnna, hétvégén voltam megnyomogatni a Rival3-at, az alapján már meg mertem rendelni.
Ma (10 perce) meg is érkezett, rádugtam, működik.
Még állítani kell rajta az érzékenységet, (és a LED-t kikapcsolni), de az majd csak meló után.
Lehetne 1 centivel hosszabb, de így se rossz.
Messzemenő tesztet én nem fogok róla csinálni, mert nem használom komoly játékra. Ami játékokkal én játszok (ETS3, Assetto) ahhoz nem nagyon számít az egér.
Inkább az a fontos, hogy általános használatra kényelmes legyen.
Majd, ha időm engedi, akkor talán megjavítom az eddig használt Cooler Master MM530-at. Most vettem ui. észre, hogy azon DPI váltó gombból 2db van, fel/le 1-1, a Rival 3-on csak egy.
Nem mintha használtam volna, ez csak akkor tűnt fel, amikor egymás mellé raktam a kettőt.
A CM530-as nem teljesen szimmetrikus, a jobb oldala kicsit rövidebb. Ha Rival3-on nem csak baloldalt lennének az oldalsó gombok, hanem, úgy, mint az Intellimouse 1.1a egeren, mindkét oldalon 1-1 nagyobb gomb, akkor a Rival3 is tökéletes kétkezes egér lehetne. De így nem teljesen. -
-
-
vlevi
nagyúr
Kb 1 óra doomozás után határozott véleményem, hogy jó választás volt ez az egér. Persze, a viszonyítási alapot láthattátok az előbbi képen
, de akkor is. Ez az egér jelenleg 11 ezer környékén kapható, és van 2x (vagy többször is) olyan jó, mint egy 5-6 ezer forintos egér. Azt, hogy egy 25-30 ezerbe kerülő rágcsáló ennél már 2x jobb lenne, azt nem nagyon hiszem.
Viszont, aki Mastermouse 530-t akar, annak lehet, érdemes lesz sietni. Merlintől rendeltem, 9500Ft környékén, de nem volt nekik, és felhívtak, hogy sajnos nem tudják annyiért adni, mert a forgalmazó nagyon megdobta az árát, így már 16 körül van kinnt a honlapjukon
PCX-nél (és még jópár helyen) viszont jelenleg is 10-11 körül van. Abból, amit a merlinesek mondtak nekem, abból arra következtetek, hogy az is csak addig tart majd, míg ezeknek a webshopoknak a raktárkészlete ki nem fogy, mert utána ők is másfélszeres áron fogják adni. -
-
ribizly
veterán
Nálam most több gond is van. Pont ezzel egyidőben történt egy komolyabb hw csere is és nem egyértelmű éppen mi miért működik másképpen. Pl miután a privacy control-ban minden kilőttem, a fene sem gondolta, hogy akkor az összes microphone meg webcam device-t elvágja minden egyébként nem felsorolt alkalmazástól is.
De ez az egérrel egy elég mocsadék változtatás. -
HookR
addikt
Steelseries Rival 110 első benyomások:
Ránézésre minőségibbnek tűnik a G203-nál. A főbb gombok nyomásérzete, görgő működése is alapvetően rendben van, egyedül a CPI választó lötyögősebb, olcsóbb hatású.
Az egér fogása és anyaghasználata kapcsán már árnyaltabb a kép. A forma két oldalon előrefelé szűkülő és a rücskös rész csak műanyag, nem gumírozott (utólagos orvoslásra szorul). Számomra a fingertip fogás a beidegződött, letámasztott csuklóval az ujjaim közt mozgatva az egeret, amihez úgy 4-5mm-rel hátrébb fognám meg, mint ami a formából és az oldalsó gombok elhelyezkedéséből adódna. A hüvelykujjam így pont az erősebben szűkülő részre esik és számottevő izzadság nélkül is előbb-utóbb csúszik előre.
Ha a formához és az oldalsó gombokhoz igazodom, akkor az palm fogást eredményez, de minimum a palm-hoz közeli hibridet.
Kap néhány hét próbaidőt, elválik hogy csak megszokás kérdése-e.Korábban írtam, hogy a Trust Wireless Laser Mouse - Carbon Edition-t (MI-7770C) 1600 CPI-n használtam. Most, hogy a telepítő szoftver kikapcsoltatta a Windows-os rásegítést, a 3200-as CPI közelíti legjobban a korábban megszokott érzékenységet, egy picit még elmarad tőle.
-
HookR
addikt
Én is elzarándokoltam a MM-ba és kézrátétellel hasonlókat sikerült megállapítani, valahogy nem az igazi.
(#69849) ribizly: "Szóval volt itt igen jó áron.
"
A hangsúly a múlt időn van, de fentiek miatt annyira nem vagyok elszontyolodva.
Holnap meglesek egy Rival 110-et. Ha az sem meggyőző, lehet indokolttá válik magasabb árfekvésben nézelődni. -
-
golyani
őstag
"A borítása már rég lefoszlott róla, pár éve ezért húztam rá karbon matricát, azzal elég ütős kinézete lett"
Így jártam el én is
. Kapott ezüst színű fóliát, nem régiben behúztam a vezetékét, mert a szigetelés elkezdett mállani, de csak sárga-fekete mászómadzagot kaptam a helyi boltban. Illetve kipucoltam a görgő encodert. Még 2006 magasságában vettem az egynyári A3060-as 710-et.
-
"Belenéztem az ajánlott egerek első felébe, és a tesztekbe beleolvasgatva egyiket sem merném választani."
Hát akkor bizony egy egyedi kis hópihe vagy, járd körbe alaposabban a témát."A borítása már rég lefoszlott róla, pár éve ezért húztam rá karbon matricát, azzal elég ütős kinézete lett "
Fotót kérünk! -
-
-
nyunyu
félisten
Vajon mekkora meló lenne kicserélni 3db mikrokapcsolót?
Abban NEM mikrokapcsolo van, hanem valami 6x6mm alapteruletu nyomogomb.
Abbol meg nincs olyan puha, mint a regebbi MS egerekben hasznalt Omron D2F-F/D2F-01F szeria.Ahogy nezem ez a nyomogomb kivalthato Omron B3F-6050-ekkel, de kerdes, hogy olyat hol arulnak, illetve az milyen hangos.
(Ennek az SMD valtozata van az MX Revo oldalso+gorgo gombjainal, annak alig van hangja, joval halkabb, mint a fo gomboknal hasznalt mikrokapcsolok.)Hopp, most nezem, Explorerben levo gomb kikopott B3M-6009.
Viszont a B3M-re 0.69N erot irnak, ami kevesebb, mint a puha D2F-F szeria 0.75N-ja!Asszem rendelek beloluk otot-otot, aztan meglatjuk, melyik lesz a nyero hangtalan gomb.
Ugyis le akartam cserelni a D2F-01F-eimet, mert zavar a hangjuk.Mas: Explorer T6 feju csavarral van osszerakva
1 van az akkutartoban, 2 meg az eger orran levo talp alatt.
Belul szerencsere PH0 feju csavar van, az mar joval gyakoribb a szamitogepet buheralok koreben.
(PH2 fejuek a szamitogep csavarok, PH1 kell altalaban az egerekhez, PH0 meg a Zalman egyedi huteseinel szokasos meret.) -
Cheesy
őstag
Megmondom őszintén a múltbeli -akkoriban még golyós- A4Tech egerek nem hagytak bennem pozitív emlékeket, ezért a márkától a mai napig tartok kicsit. Persze lehet, alaptalanul.
Keresgéltem és ráakadtam erre a tesztre.
Logitech G400 lehet megfelelne majd nekem a 3.0 utódjaként? Elég ergonomikusnak tűnik.
De külföldi fórumon pl. az utódját, a G500-at ajnározzák. Viszont ez már a feleslegesen gémer (berakható súlyok pl.) beállítású... és annak megfelelő árazású (átlag 12,5k huf).Vagy a gamer egerek pont azért gamer egerek, hogy a több óra játék (esetemben munka) alatt se váljon kényelmetlenné a használata?
Ez esetben Razer, Roccat, Steelseries, Mionix...? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
""talán ugorhatunk is a következő jelöltre. Azonkívül 17k. Épelméjű ember ennyit nem ad egy egérért."
Dehogynem. Nekik van ez a topic".Nem. A legdrágább ajánlott all-around egér a DA v2, 13-14k-ért. Árban minden más ezalatt van (a legtöbb nem is kevéssel).
kicsee: Wacom Bamboo Touch / Pen&Touch.
-
-
Nekem műanyag padon tökéletes volt, most üveggel operálok, itt is jó. A szövettel nem barátkozik meg igazán, mert a széleit egy idő után leszedi, főleg egy nagy csata közben, ha le-le kap az egér alja a padról. Pár annyira pro vagyok már, illetve úgy felrakom hogy kibírja 3 hónapig szöveten is, nah lehet ez erősen használt függvénye is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pl. ha a kertetek tövén bagzanak a macskák, nem kell kihúzni USB-ből, csak felkapod és már fejbe is dobhatod őket az ablakon keresztül.
Esetleg pókokat a falon szétverni is remekül lehet vele.
^^
--------------------------------------------------------------------------------------
Más: ez kissé off topic, de itt van a legnagyobb élet; van valakinek tapasztalata Wacom Bamboo Touch-val? Razer DB 3G mellé keresnék valami alternatív irányítóeszközt (RSI miatt). Trackball-ra vagy Bamboo Touch-ra gondoltam.
-
Kortes
csendes tag
Hát csak ez már 3x annyiba kerül, de kicsit megbízhatóbbnak tűnik meg a vevője is kisebb valóban. Méretre nem gáz ha 10 cm alatt van, nekem ilyen 8 cm-ig kényelmes szerintem. Ezt meggondolom, elég szimpatikus, köszi a gyors választ.
Na még egy kérdés, ezek működnek asztal alól is ugye? Asztali géphez is lehet lesz egy, anyám nem szereti a kábeleket.
-
-
iamthesonar
aktív tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Genius GM-6000. Ilyen volt az első saját egerem, még '95-ben. ^___^
t.imi.: Pontosítsunk.
Microsoft:
--------------
WMO 1.1
IM 1.1a
IE 3.0Logitech:
-------------
MX 300
MX 310
MX 500
MX 510
MX 518
G1Razer:
---------
Diamondback
Diamondback 3G
DeathAdder v2
Krait
AbyssusSteelSeries:
------------------
Ikari Optical
Kinzu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest