- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
kemotox #72276 üzenetére
hogy mi a baja? háát a poén lelőtted már, úgyhogy komolyra fordítva a szót:
a 2 bal oldali gomb közül az egyiket alig érzékeli,
a bal egér gomb hibás (erősen kell nyomni akkor se mindig érzékeli),
a görgő hibás/rosszul teker (bár ez ritka),
a görgő középsőgomb-ot nem érzékeli hiába nyomom erősen, stb... (ez gyakori típushiba a google szerint)igen, már szétszedtem, igen már mókoltam vele...akkor a görgőközépső gombot (middle click) sikerült félig-meddig megoldani de most megint nem érzékeli hiába nyomom mint az állat.. egyszerűen elhasználódott... mondjuk nem tudom mitől mert nem vertem az asztalhoz pedig sokat "játszom"... persze tudom előre a válaszokat: biztos meg lehetne javítani ha kínából hozatnék mindenféle kapcsolókat, stb...de megmondom őszintén nincs hozzá erőm. Legszívesebben gariztatnám de persze pont nemrég járt le az is. ..
úgyhogy most új egeret nézek, hasonló minőség-árkategóriában, de eddig vagy törpe kezűeknek láttam egeret vagy nem voltak ergonomikusak a nagyok.. (fogásom palm-fingertip mix)
(olyan szempontból (is) bosszant az egész, hogy múltkor is hónapokon át szenvedtem, néztem az egereket mire megtaláltam a naos7k-t és most kezdődik elölről mert már nem kapható ahogy látom... legközelebb találok egy jó egeret magamnak, kettőt veszek
)
-
gerlaip
addikt
válasz
kemotox #71938 üzenetére
Igen bennem maradt, tizenakárhány év prohardverezés után fura volt a topik hangneme, ezért is jegyeztem meg.
jaffa 2843
Nem igazán értem, miért ne vennél Razert, ha az mondjuk egy jó termék.
A mikrokapcsoló csere nekem - egyrészt nem egyszerű, másrészt három év után mindent megun az ember, de egy olcsó kivitelű egeret, mint a G100s, mindenképpen. A cégnek meg éppen volt új egérre pénze... -
Solymi81
aktív tag
válasz
kemotox #71883 üzenetére
Igen, viszont ez már átmegy a tudatos vásárló kategóriába.
Valahol érthető, hogy az emberek nem akarnak minden témával tisztában lenni, ezért vannak az ilyen helyek, viszont ahhoz, hogy megértse miért lesz neki ajánlva egér 1-2k helyett 8k+-ért, ahhoz olvasnia is kellene vagy valakinek röviden összefoglalni neki a lényeget. Ahonnan visszajutunk az összefoglaló részre.Többi minőségi cucc:
Ahogy több lesz a fizud, már amennyire és egyszer-egyszer kipróbálsz valamit ami a megszokottól jobb, hidd el, át fogsz rá szokni.
Én pl. az ingekkel voltam így elsőnek, ZARA, H&M már kapásból kilőve, habár H&M-ben és Reservedben ki lehet néha fogni minőségibb cuccokat.
Maradt a Van Graaf és tsai, ahol a jobb ingek jó esetben 8k-nál kezdődnek, de inkább 10-12k és azoknál már csak drágább van.Ezek alá kell atléta vagy póló, azt Tezenisből szoktam, elég jó minőségűek.
Alsógatyát szintén lehet onnan szerezni, főleg ha akciós, akkor kb. annyit kell elhozni amennyit nem sajnálsz. Hidd el, totál más lesz tőle a közérzeted és más érzés.És amúgy ezek a minőségi cuccok alja, kb. EUs minimálbérhez passzoló.
-
ribizly
veterán
válasz
kemotox #71876 üzenetére
Egyébként azt nem értem, hogy erre az emberek miért sajnálják a pénzt?
Ezt a cuccot fogják napi nettó 6+ órán át. Amikor kényelmetlen, nehéz, stb. akkor csak a belső káromkodás megy minden nap, de könnyebb azt mondogatni, hogy sz@r, minthogy ráköltene egy kevés pénzt. De még a közvetlen kollégáim közül is nehezen tudtam rávenni néhányat, hogy vegyenek normális egeret.
-
Peterka31
csendes tag
válasz
kemotox #71709 üzenetére
Mondjuk lehet hogy a jobbikfajta gamerek meghekkelik ezeket a hibákat, de ez már olyan dolog, hogy egy huszonezres egeret ne kelljen már az első nap ragasztani szigszalaggal, ne romoljon már el a görgője 1 hónap után. Használtam én régebben (mikor még nem érdekelt annyira) párezres trust meg a4tech egeret. Mindnél működött a görgő normálisan. A klikkelés normálisan. Nem lötyögtek, nem estek szét. Egyedül a szenzoruk volt olyan amilyen. Akkor most ebben a logitechben mi a drága? A szenzor kerül huszonezerbe rajta? (meg mondjuk a 603-nál a wireless/szenzor, ami tényleg nagy előrelépés). Mert minden más ahogy olvasom hamarabb meghal rajta mint némelyik gagyi kategóriában...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
kemotox #71709 üzenetére
Ehhez képest az SS olyan supportot virított, hogy öröm volt nézni. Szó szerint 5 percen belül reakció a ticketre, pár napon belül új egér (from Finland, tegyük hozzá), semmi küldözgetés, számla, akármi, csak egy serial a patkány aljáról. Aztán még egy egér, rá egy hétre (az ominózus eset, amikor egy beteg Kinzu v1-ért kaptam egy Kinzu v2-őt PLUSZ egy Kana v2-t - de a tré Kinzu is háznál maradt).
Lehet, hogy nem ez a jellemző, de ezek után nyilván egy csipetnyivel több bizodalmat szavazok meg, mint a SZÉGYEN után, amit a Logi + FixIt művelt heteken keresztül azzal a csodás build qualityvel rendelkező G100s-sel..
Ja, hát az ilyen "innovatív" dolgok nagyrésze rizsa, és pont ugyanolyan könnyű élni nélküle, mint vele.
-
gtamate2
veterán
-
-
ribizly
veterán
válasz
kemotox #71551 üzenetére
Igazából onnantól kezdve, hogy a G100s / G102 beszerezhető egy noname egér áráért szerintem nincs miről beszélni. Azok akik irodai egeret keresnek 99%-ban évtizedeket elvannak annak tudatában, hogy Ők "eddig is jó egeret használtak". Persze, ha van 2 olyan model, amelyek olcsók és lefedik a méret igényeket ( 1 közepes palm meg egy kis fingertip-es) akkor kész.
A wireless az egy másik kérdés. Ott volna értelme palettát virítani.
-
Vanir
veterán
-
ribizly
veterán
válasz
kemotox #71541 üzenetére
És akkor nem beszéltünk arról, hogy én pl. 10k-ért vettem 1,5 év garival G603-at. De adtam el anno olyan custom csodákat (paracord-os, teflontalpas, japán omron-os G403, RKPOE, ZA12) féláron a bolti árukhoz képest, amelyek lehet inkább meg kellett volna tartani. Szóval érdemes nézelődni.
-
M5Norbi
őstag
válasz
kemotox #71537 üzenetére
Hmmm máris jó hogy kérdeztem
Inkább tenyérrel szoktam fogni bár nem nagy a kezem.
Csak az Asust láttam élőben azt is dobozban az még elfogadható méretűnek tűnt.
Ami alakra jónak tűnik bár.élőben nem sikerült.találnom a Roccat.
Azokba nagyon nagy egerek nekem már kicsit sokak bár nem biztos hogy zavarna.
De még próbálok megnézni néhányat.
Csak MM-ban nem sok volt ezek közül.De nyugodtan írj mást,megköszönöm.
Kb ez az ár általános/FPS felhasználásra. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
kemotox #71530 üzenetére
Ha az engedélyre célzol, akkor biztos a hátam előtt babráltak vele, hogy nem tűnt fel se itt, se a másik topikban.
Viszont ahogy fentebb is írtam, rég nem érdekel. Aki új egeret akar venni, boldogítson csak titeket, akik még nem adták fel.
A tudatos vásárlásra nevelés dicséretes dolog, csak jórészt hasztalan; a magam részéről mindenki azt vesz, amit akar, vagy amire nem sajánálja a pénzt.
Különben meg írtam azóta új egérről jót. És még úgy is gondoltam, pedig kinézetre kissé hárompálcás feelingje volt, de kellemes csalódást okozott.
-
ribizly
veterán
válasz
kemotox #71409 üzenetére
Nekem az az érthetetlen, hogy miért kell rá 2 lapát méretű talp?
De ha jó lesz (értsd összemérhető a G102-vel), akkor lehet egyet bepróbálok majd.
Bár a G305 óta én már kicsit kevésbé érzem azt, hogy lehet méltó utódja a G102/203/Pro-nak.És ha már G305. Ma kaptam választ a Logitech support-tól (nem kapkodták el):
"I am sorry to inform that this is a non supported configuration."
Hogy mire írták ezt?
Arra, hogy ugyan hogy a fenébe lehetséges állítani az energiatakarékos és a performance mód között LGS nélkül... LoL! Tehát ha valaki mondjuk Linux-on szeretné használni, akkor csak azért, hogy tudjon váltani a két mód között fent kell lennie mellette / virtuális gépben egy Windows-nak a friss LGS-el...
Bármennyire is szeretem a Logitech-et, mint gyártót, mégis egyre inkább azt érzem, hogy nem akarnak több vásárlót magunknak a top egereikre. -
Zolás
addikt
válasz
kemotox #71339 üzenetére
Csak leesett valakinek, hogy igyekszem beszólni. 😀
Viccet félre téve, ezek a logi egerek amiket ajánlotok nekem a pöcökegerek osztályba tartoznak. És mikor a kolléga beírja, hogy nagy a 600... Valahogy mostanában minden egér egyre kisebb. Mintha spórolni akarnának az anyaggal. A loginak volt régen drótnélküli akkus egere, az mx600, az nem volt betonnehéz, az volt az utolsó jó egér nálam. Annak is már 10 éve. Mintha mindenki marokra akarná kapni az egeret. -
Tuhajohn
tag
válasz
kemotox #71143 üzenetére
Nem dőltem be neki épp azért kérdezem, hogy mit tud az az asztal, hogy annyiba kerül.
Az egérnél azért gondoltam, hogy jó a vibrálás, mert a kontrolleren is jó.
És akkor mivel jobb a G403? Ezzel nekem csak annyi a bajom, hogy kellene legalább 3 gomb oldalra.
És a rival 600? Ez az ajánlottak között is ott van. -
nyunyu
félisten
válasz
kemotox #71133 üzenetére
Egér az még egyszerű, mert kb. egyelemű a velem kompatibilis featureökkel rendelkező és kapható egerek száma. (max a szoftveres körítése szar.)
Gond inkább a billentyűzetekkel van, amikor szembejön vaterán/piacon/akárhol egy jónak tűnő vintage billzet, akkor röpködnek elfele az ötösök-tizesek.
Aztán 2 hétre rá egy még jobb...Utolsó taobao körrel szerintem eléggé túllőttem a célon, de legalább meglett a kiszemelt dög, így most már nyugodtan abbahagyhatom a billzetpiac pásztázását.
-
nyunyu
félisten
válasz
kemotox #71130 üzenetére
Nem akarok többet költeni beviteli perifériákra.
Nem akarok többet költeni beviteli perifériákra.(Így is elvertem már idén egyhavi minimálbért pár billzetre+egérre.)
-
nyunyu
félisten
válasz
kemotox #71121 üzenetére
Szánom-bánom, hogy elkövettem azt a hibát, hogy a billzeteim színéhez passzoló wireless egeret kergettem fél világon át. (szó szerint
)
Ráadásul lassan cserélem a billzetet egy még tekintélyesebbre, így olyan egér kell, ami a maradék asztalon elfér, nem lesz 20+ centi helyem mozgatni.
-
-
-
PubliCat
tag
válasz
kemotox #70889 üzenetére
Ez a srác nem annyira az gyerekkori barátom, kb telefont is forrasztott már nekem, meg minden szart.
Mgát aa vezetéket forrasztotta vissza a nyákra, aztn ment tovább az élet.
Kábel csere? ha van ilyen megoldás, és nem forrasztós hanem csatis, akkor nagyon élnék a lehetőséggel, Oorszlánkánl, ha van ilyen.
-
PubliCat
tag
válasz
kemotox #70887 üzenetére
Igazából valszeg csak megvan törve a vezeték benne, és újra kellene forrasztani..Majd megkérdezem as rácot, hogy van e kedve bohóckodni vele, mert akkor 2 sörből meg 2 óra dumából megvan a művelet..
Amugy igen, húzom és nem mozdul, nem ragál a mozgatásra, csak késleltetve, és nemrég takarítottam, szóval szerintem az nem lehet. Majd hétvégén csinálok neki valamit haverral.
KÖtyi az infót
-
5150
aktív tag
válasz
kemotox #70873 üzenetére
A kérdés az volt, hogy sűrűn cseréltél e mikrokapcsolókat egerekben? A sörös dologgal egyetértek, a konradossal NEM. A konradban szinte csak gagyi szarokat kapni, de legalább túlárazottan. Tudom, mert vettem ott "pár" dolgot régebben (meg is bántam, ja és nem voltak olcsók, sőt!) Gagyi pákával csak gányolni lehet. Lehet, hogy te a melóhelyeden sokat forrasztasz, képes vagy kijátszani a sorsot, amit egy kinai fosvadék páka dob az arcodba, de emberünk szerintem nem akar egy ócska kinai szarral az egerén tanulgatni, kisérletezgetni. Pákával a kezében született haverja (de még szomszédja) sincs mindenkinek, tapasztalatból tudom. Rétegmeló rétegembereknek, ritkán kell és ha valami kisokosból próbálkozik keriteni egyet, könnyen lehet, hogy az illető nem is vállalja mert nincs benne pénz, vagy úgy beárazza, hogy a haja is ketté áll, vagy eleve közli, hogy nem bohóckodik ilyesmivel, mert nagyobb melói vannak, ami nagyságrendekkel jobban fizet és csak elvenné az időt a mikrokapcsolós babrabalhé, legtöbbször közlik, hogy "nem éri meg javitgatni, vegyél újat"
-
TIT
veterán
válasz
kemotox #70794 üzenetére
Igen? Ami ennyire túlhypolt márkás is?Itt az a gond,hogy ilyen rövid idő alatt és ilyen alapvető hiba,ami filléres és az árazása nem indokolja,vagyis olcsóbb gyengébb minőségek tartósabbak.
Én nem találtam corsairről se+roccat kováról se.
A logi 502-nek meg a görgője vacak hiába ajánlott.
De mondjuk a kapcsolókkal is lehet gond mert már 2 régebbi 500-as tipusnál is mintha eltört volna benne valami megakad. -
MaTpr0F
senior tag
válasz
kemotox #70667 üzenetére
De mi benne a logika? Ha nincs posta és személyesen veszed át, akkor még azt is megkockáztatja, hogy lebukik (ha hamisítvány vagy törött, maradva a példánál). Általában az átverős hirdetések kép nélkül, előre utalásos formában mennek, valamivel elbliccelve a személyes átvételt.
-
-
ribizly
veterán
válasz
kemotox #70373 üzenetére
Abban mindenképpen egyetértünk, hogy lehetne jobb is az a görgő. Pl a G500 görgőjét én is nehezen engedtem el (ami keresztbe lenyeli a G502-t minőségben, de szenzorban felejtős volt), de ma már nem nagyon bánom, hogy rátértem a helyes útra.
Itt viszont idővel az is kiderült, hogy nincs a piacon tökéletes egér, mint ahogy tökéletes görgő sem (de a Roccat közel jár).
@(#70375) Ramoskaa
Kb. sehogy. Mossál mindig kezet és töröld szárazra mielőtt rámarkolsz. Ha nagyon izzadós a kezed, akkor kb. egyébként úgyis mindegy lesz. Ha meg nagyon zavaróan kopik (és nem akar tönkremenni), akkor majd elkezdesz játszani a grip tape-el.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kemotox #70237 üzenetére
Nem tudom, nekem éppen az a szokatlan, ha a gyorsítás (rámutatás pontosítása) ki van kapcsolva.
Persze, biztos megszoknám egy idő után, de amióta a Win7-ben megjelent ez az opció, nekem ez be van kapcsolva, és hozzászoktam. De azt persze nem tudom megmondani, hogy egy fps játékban is így van-e, hogy ott is jó-e nekem, mert nagyon keveset szoktam fps-ezni. -
Pszicho
tag
válasz
kemotox #70165 üzenetére
Igazából mindenki a megszokott szegmensből fogja meg a témát és ha valakinek "extra" igényei vannak rögtön megy a fikázás, meg a besértődés.
Nyilván nem vagyok tervező és nem fogok másikat csinálni, de nekem az egerek kialakítása, formatervezése nem jön be.
Lőttem pár képet 2 egeremről. Mindkettő a gagyi pár ezres kategória.
Majd a koszt nem kell nézni. A piros Logitech és a szürke- fekete trust.http://p.coldline.hu/2018/03/25/2798013-20180325-9wSopt.jpg
http://p.coldline.hu/2018/03/25/2798014-20180325-twFTjH.jpg
http://p.coldline.hu/2018/03/25/2798015-20180325-H55A5x.jpg
http://p.coldline.hu/2018/03/25/2798016-20180325-rU8LPK.jpg
http://p.coldline.hu/2018/03/25/2798017-20180325-DPE0BI.jpg
http://p.coldline.hu/2018/03/25/2798018-20180325-vo7ZGK.jpgJól látszik, hogy a piros magasabb is és döntött a kialakítása ésAnyagminőség pocsék volt akkoriban ebben az árban, de formatervezés ötös. Hiába Genius, de már kattintásokat is rosszul érzékeli.
A trust GXT 25- ről inkább nem is beszélnék, ha fizetnének se használnám, ajándékba kaptam, de ha megjön az új vágom is ki az ablakon.
-
-
-
guftabi96
addikt
válasz
kemotox #70007 üzenetére
+1
Ráadásul a Logitechnél lehet, hogy elég egy videót küldened a hibáról és simán küldenek egy újat.
Nekem is most küldtek egy új G402-őt, mert az előzőnek volt egy pici hibája (amit amúgy simán meg tudtam volna csinálni, csak akkor bukom a garit a szétszedés miatt). Levideóztam a hibát, ők meg küldtek egy másik egeret.
Ráadásul még a 14 napos elállási határidőben is benne vagy. -
5150
aktív tag
válasz
kemotox #69948 üzenetére
Csak nagy darabokban lehet venni? Mekkora az a "nagy" darab és mennyi lenne az értelmes mennyiség?
emiki6: Szerintem csak oxidálódott az enkóder érintkezősine. Valami jobbfajta kontakt spray, pl. kontakt60 (vigyázat, a wd40 nem az, csak annak hazudják és épp hogy csak árt) vagy ~100%os izopropil alkohol megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napirajz könyv
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest